Автор Тема: Политиката във Варна  (Прочетена 14594 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Panzerfaust

 • Administrator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,350
 • Пол: Мъж
 • Интереси: история, политика, психология, военно дело, икономика
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Conservator Conservator
Re: Политиката във Варна
« Отговор #60 -: Август 15, 2011, 02:03:06 »
сменят си партиите,разменят си жените,разменят си парите
НО НРАВА НИКОГА!!!!!

+1!
Добре казано!
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Политиката във Варна
« Отговор #61 -: Август 17, 2011, 17:24:05 »
Данчо Агента умишлено бави отварянето на Районната избиранелна комисия вече 9 дни. По закон РИК трябва да отвори
2 месеца и половина преди изборите, тоест на 8 август. Днес е 17 август. И пак по закон приемането на документи за регистрация приключва на 28 август. Тоест върнатите за корекции документи няма кога отново да бъдат внесени, защото срокът за допускане до изборите ще е минал. Така някои партии и кандидати за общински съветници ще отпаднат още преди старта, служебно благодарение на активното мероприятие на Данчо Агента.

http://www.varna-sport.com/?pg=ViewNews&NewsCat=B&NewsID=1313588674
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Политиката във Варна
« Отговор #62 -: Август 22, 2011, 18:25:32 »
Мафиотската власт така си разчиства пътя
--------------------
Опит за убийство на съпругата на управителя на варненска транспортна фирма
22.08.2011 12.44

Неизвестни лица пребиха почти до смърт съпругата на собственика на транспортна компания „Коско” ООД – Мариана Косева. Вандалският акт, потъпкващ демократичните принципи на съвременна България, стана в петък (19 август), около 8:30 часа на кръстовището между бул. „Сливница” и ул. „Оборище”, в близост до дома на г-жа Косева. Тя е разхождала своя домашен любимец, когато е била нападната от двама неизвестни лица, които с твърд предмет са я пребили почти до смърт. Челюстта й е счупена на две места, има множество хематоми, разкъсани мускули. На главата е със 7 шева.

„Страх ме е, че нападателите могат да я намерят в болницата и да довършат ужасното си дело. Страх ме е за живота и здравето на дъщеря ни, както и за моето”, заяви съпругът й Косьо Христов. Той е категоричен, че това е варварски акт, поръчан от хора, потъпкващи хуманните принципи, хора, за които човешкия живот струва жълтите стотинки, които те могат да платят на биячите, хора, за които няма нищо ценно и свято в живота.

Според г-н Косев това не е акт, който има за цел само заплашване на семейството му. „Това е опит за убийство”, заяви той в писмо, изпратено до "ДНЕС+".

„Садизмът на тези хора, бездушието, с което са удряли почти до смърт една беззащитна, слаба жена, показва до каква степен определени среди от нашето общество са стигнали в своето падение. Моето семейство не е навредило на никого, не се е занимавало с дейности, които предполагат дори и един процент, че то може в бъдеще да бъде сполетяно от някакво зло. От къде дойде тази атака”, пита г-н Косев.

„Хората, които са нападнали съпругата ми, са първични, първобитни. Това е невероятна трагедия за семейството ми”, заяви още той и допълни, че полицията отказва охрана на семейството му – на него и на дъщеря му.

„Не искам да правя паралел между вандалския и садистичен, нечовешки акт срещу моята съпруга и това, че два дни преди опита за убийство на жена ми изпратих писмо до областния управител и председателя на Общинския съвет, с което ги уведомих, че съм получил отговор от Европейската комисия (с номер APES \2011\ 769730), от което става ясно, че европейския орган е констатирал нарушение на Регламент 1370/2007 г. и предстои да бъде направена проверка, за основанията, на които и в момента се предоставят обществените услуги за пътнически превози от другите два оператора във Варна – „Градски транспорт” и „Транстриумф Холдинг”, допълни г-н Косев. Той припомня, че преди години „Коско”, бе една от компаниите, с които община Варна сключи договор за обслужване на линии на градския транспорт. По-късно община Варна, със заповед на кмета на града, самоволно и без правно основание е отстранила „Коско” от обслужването на линиите, за които има сключен договор. Заради това преди месеци фирмата сезира Европейската комисия.

Траспортна фирма „Коско“ ООД през годините

През 2005 година кметът на Варна Кирил Йорданов прекрати договора с транспортната фирма “Коско” ООД при констатирана трайна невъзможност на превозвача да изпълнява задълженията си. Това решение бе взето на сесия от местните парламентаристи.

14 от автобусите на фирмата бяха запорирани от съдия–изпълнител от ВОС, като са им махнати регистрационните табели. Махането на табелите на 14-те автобуса е станало след предявен иск от страна на “Мех транс комерс” ООД, чийто наемател е “Коско”.

Обслужваните превози от “Коско” ООД включваха линии с номера 15, 15Б, 115 и 148. На 18 май 2005 година фирмата бе обявена във фалит и след обявяване на запор на сметките й, заради неуредени финансови задължения, кметът на Варна прехвърли със заповед обслужването на линиите на „Градски транспорт“ АД и “Транстриумф”.

Транспортната компания „Коско” ООД обяви през май тази година, че ще сезира Европейската комисия за закононарушения на територията на община Варна. Писма – сигнали, ще бъдат изпратени и до посланиците на САЩ, Великобритания, Франция, Германия. Причината е, че дружеството не е допускано да изпълнява своите задължения по сключен договор с община Варна. Компанията не може да оперира, въпреки съдебните дела, които е водила и спечелила срещу общината, съобщават от пресцентъра на компанията.

От там посочват още, че Община Варна не изпълнява решения на Върховния административен съд, който преди повече от година – на 5 март 2010 г., отмени заповед на кмета на община Варна и така, по презумпция, възстанови „Коско” ООД да упражнява дейността си по линиите на обществения градски транспорт във Варна - маршрутите на автобуси с номера 15, 15Б, 115 и 148. Вече 14 месеца оттогава общината не е взела решение по казуса. Поради тази причина ще информираме както Европейската комисия, така и посланиците на водещи западни държави у нас. Искаме да ги запознаем със закононарушенията в един определен регион на Обединена Европа, заяви управителят на фирмата Косьо Косев.

Причината за решението е, че от няколко години фирмата не може да изпълнява своите задължения - по договор, за обслужване на линии, подписан с община Варна. Той бе парафиран на 08.07.1998 г. Няколко години по-късно – на 23.06.2005 г., кметът Кирил Йорданов самоволно и без основание прекратил договора, без да са налице правни и фактически основания за това. През всичките години, от когато ни забраниха да работим, поддържаме необходимия автопарк, независимо от огромните разходи за това. Притежаваме лицензия за международен автомобилен превоз на пътници на ЕО за 50 автобуса, оповести управителят на „Коско” ООД. Той допълни, че през годините фирмата е загубила милиони левове от това, че не работи, които са отишли в други компании, без те да имат право по договор да возят пътници по линиите й.

Архив “ДНЕС+“

http://dnesplus.bg/News.aspx?n=540186
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Политиката във Варна
« Отговор #63 -: Септември 15, 2011, 15:35:28 »
варненска тоалетна в началото на Морската градина
на 1км от общината

така е от 15 години
и се напластява
май отдолу крият нещо
може би недействителните бюлетини там се заравят
http://img21.imageshack.us/img21/1764/kenef4eok1.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/9569/kenef4e2ok1.jpg
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,306
 • Пол: Мъж
Re: Политиката във Варна
« Отговор #64 -: Август 01, 2012, 18:47:31 »
Варна. Джипове и автомобили няма да джиткат вече из Морската градина и по алеята на плажа във Варна. Край на задръстванията и на денонощните дефилета на тузарски коли пред кръчмите край морето. В Морската градина във Варна ще бъде въведена нова организация на движението от понеделник, обяви кметът Кирил Йорданов в присъствието на вътрешния министър Цветан Цветанов. Миналата събота граждани и децата им спряха с жива верига колите на 5 основни изхода парка и се заканиха да правят блокади всеки уикенд.
 
Според новата организация бариерите на басейн „Приморски” ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще се поставят съоръжения, които ще възпрепятстват достъпа на автомобили. Алеята в района ще бъде изцяло пешеходна зона.
 
На входа към историческата част на парка откъм Пантеона и Алея Първа ще има бариера и КПП с полицай. Там ще могат да влизат само коли за зареждане на заведенията и то само от 4 часа до 9 сутринта. Обсъжда се вариантът догодина снабдяването да става с мотокари, обясни градоначалникът.
 
Бариера с полицейски служител ще следи трафика в района на Летния театър. Там достъп ще имат само колите със специален режим на движение и общинските автомобили, които косят и поливат.
 
Паркингът на Спортната зала ще се използва само от членовете на спортните клубове, а движението пред кортовете ще бъде забранено. Преграждения ще бъдат поставени и след паркинга на ресторант „Хоризонт” и след него коли няма да могат да преминават. При изчерпване на паркоместата там повече автомобили няма да бъдат допускани.
 
Полицейски пост ще пази от преминаване на коли и в района на” Делфинариума”. Паркирането по алеите няма да се разрешава, а живущите ще преминават само срещу показване на лична карта и ще паркират единствено в дворовете на собствените си имоти.
 
На всички места в Морската градина, през които ще бъде забранено да влизат автомобили и ще има видеонаблюдение.
 
От сдружението „Варна диша”, което организира блокадите, смятат да ги продължат, докато не видят черно на бяло заповедта на кмета и как се спазва тя.
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Политиката във Варна
« Отговор #65 -: Септември 05, 2012, 10:30:52 »
ТИМ победи Варна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова вече е одобрила и подписала Общия устройствен план на Варна.

Пред БНР Павлова уточни, че с това процедурата приключва и планът не подлежи на обжалване. Той окончателно ще влезе в сила след обнародването му в „Държавен вестник“.

Обжалване

Заповедта за одобрение ще бъде обжалвана в съда поради тоталната нищожност на плана, обяви в писмо до медиите известният варненски архитект Калина Павлова.

Забраната за обжалване на Общи устройствени планове залегнала в ЗУТ се отнася именно за разработените такива, а не и за нищожните планове като ОУП на Община Варна, който трудно може да се нарече Общ устройствен план. Също така преградата, която ЗУТ поставя пред обжалването на Общите устройствени планове противоречи на принципите залегнали в Орхуската конвенция и делото срещу плана на Варна ще е поредния случай, който ще бъде представен на Комисията по Орхуската конвенция по преписката й срещу България, заяви Павлова.

Ще бъдат обжалвани и последващите разрешения на кмета на Община Варна за изработване на подробни устройствени планове по така одобрения Общ устройствен план, особено тези, които се отнасят до имоти, за които проектантите на плана от фирмата на „Холдинг Варна“ АД са взимали пари от собствениците им, за да проектират Общия устройствен план в тяхна полза. По този казус с изработването на ОУП чрез заплащане и възлагане от частни лица и във връзка с мълчанието на прокуратурата по жалбата още от 2009г. е насрочено административно дело 5244/12г. в Административен съд София-град на 5-ти ноември от 10:30ч. срещу Главния прокурор на Република България. Също така на 26-ти септември от 14:00ч. във Върховен административен съд ще се гледа делото срещу Екологичната оценка на ОУП Варна, адм. дело 2358/2012г., информира Павлова.

Гладна стачка

Предстои още граждани на Варна, участвали в изработването на вариант за Общ устройствен план, предложен от гражданите, да се включат към гладната стачка обявена днес пред общината, за да отстояват разумните предложения за бъдещето на Варна, включително и за Морската градина.

Във вторник Панчо Янакиев, председател на сдружение „Обществен съвет на Виница“, обяви гладна стачка пред Общината в морската столица срещу новия ОУП.

Преди седмица граждани на Варна дори поставиха любителска театрална постановка осмиваща зависимите от корупция управляващи и корумпиращите ги бизнесмени. По отношение Морската градина на Варна и крайбрежната й алея нито от Община Варна нито от МРРБ са представяли документ за изключването на крайбрежната зона от Морската градина. Нито пък подробния устройствен план за цялата Приморска зона Варна от 2002г. може да се счита за такъв документ, обяви арх. Калина Павлова.

Лято на протести

През цялото лято варненци протестираха в защита на Морската градина.

Искаме да бъдат възстановени официално границите на цялата Морска градина – от булеварда до морето и от вълнолома до Почивка, категорични са протестиращите.

Те настояват и за  свободно и спокойно преминаване на гражданите през алеите на парка и да се спре достъпът на коли в него. Според тях в Морската градина влизат и излизат безпрепятствено моторни превозни средства, които паркират в зелените й площи, а органите на МВР отказват да санкционират нарушителите.

През юни известният български политолог Огнян Минчев разпространи „Открито писмо до премиера Борисов за Морската градина на Варна“. В него се настоява цялата територия на Морската градина – от вълнолома до Почивка – да се върне в статут на публична държавна собственост, както и незабавно да се включи като паркова зона без право на промяна на предназначението й в градоустройствения план на Варна.

Но за ТИМ и нейната общинска администрация Алея Първа се оказа недостатъчна. Те пожелаха да придобият и голямата част от територията на самата Морска градина над ската на морския бряг, за да я превърнат в луксозен квартал с частни резиденции и хотели за новите богаташи на Варна и на България. Вече повече от 10 години без всякакво законно основание в Морската градина между Акациите и Почивка никнат нови сгради, вили, хотели и резиденции, изтласкващи парковите площи и гражданите на Варна от достъп до зеленина и море. ТИМ и общинската олигархия газят обществения интерес за съхраняване на единствения парк в града с арогантността на феодали, заяви Огнян Минчев.

Борисов в сянката на ТИМ

Интересна подробност от биографията на сегашния премиер Бойко Борисов е, че през 1995 той е бил съдружник с Иво Каменов от ТИМ във фирмата „Тео интернационал” АД.

През март 1995 г. в Крайморие при акция на НСБОП е разбита фабрика за производство на нелегални цигари. Фирмата, организирала производството, е „Тео Интернационал“, създадена през 1994 г. В нея са акционери следните лица: Бойко Борисов , Цветелина Бориславова, Румен Николов – Пашата, Ангел Бончев от „Литекс“ и други по-малко известни персонажи на прехода, разкри сайтът bivol.bg.

В края на 1995 г. Бойко Борисов и Румен Николов – Пашата влизат в управителния съвет на фирмата, а след няколко месеца, през май 1996, като членове на борда ги заместват Иво Каменов от варненската групировка ТИМ и Недялко Кирезиев, пише bivol.bg.

http://offnews.bg/index.php/98443/tim-pobedi-varna

Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Ратникъ

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,220
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Политиката във Варна
« Отговор #66 -: Септември 05, 2012, 11:30:20 »
Там кмета не знае на кой бог се моли !
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Политиката във Варна
« Отговор #67 -: Септември 05, 2012, 12:59:22 »
мамона - бога на парите. На него се молят всички, не само той. Дай им пари да гълтат и това е.
Голямо усвояване пада.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен Tiesto

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,306
 • Пол: Мъж
Re: Политиката във Варна
« Отговор #68 -: Септември 07, 2012, 09:25:56 »
Информацията на Индивидуалист е малко стара. За съжеление Варна никога не се е движела от български интереси, както и София. Всичко се командва от вън А както добре знаем, Сорос движи много държави по света, както и подобните на него висши етажи банкери, бизнесмени и предприемачи, обесняващи на народа по целият свят, че пари няма. Представителите по места на разни партии (било ГЕРБ или БКП - то е все едно), обслужващи нечии интереси са в повечето случаи представители на бизнес организации зад океана. За съжеление Америка плаща за провеждане на нечисти дела с граждани на срани от третият свят каквито са България, Африка и подобни.
« Последна редакция: Септември 07, 2012, 09:29:22 от Tiesto »
 

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,222
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Политиката във Варна
« Отговор #69 -: Септември 07, 2012, 09:36:22 »
Цитат
Информацията на Индивидуалист е малко стара. За съжеление Варна никога не се е движела от български интереси, както и София.
Ами то братя съфорумци , има ли някъде в България българско управление което да се движи от българските интереси и да не се движи от небългарските интереси?

« Последна редакция: Септември 07, 2012, 09:44:08 от omerzen »
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.
 

Неактивен martinnn

 • Newbie
 • Публикации: 3
Re: Политиката във Варна
« Отговор #70 -: Май 09, 2013, 13:49:16 »
Гледам в нета http://izbori.bnt.bg/component/content/article/24-elections/elections-2013/1563-2013-05-07-19-37-45 , че са започнали дебатите на една интересна тема особено за варненци - за ефективността на местното самоуправление. Как мислите ще се развият изборите във Варна? Според мен поне си пролича че ГЕРБ не са на особена почит в града.
 

Tags:
   

  Цени на лифт карти и съоръжения във Витоша

  Започната от Петкан

  Отговора: 0
  Прегледи: 636
  Последна публикация Декември 29, 2012, 18:20:17
  от Петкан
  Политиката на мобилните оператори

  Започната от Nik

  Отговора: 36
  Прегледи: 7555
  Последна публикация Февруари 03, 2012, 17:59:57
  от Tiesto
  Станишев: Заплашва ни мутризация на политиката

  Започната от Исперих

  Отговора: 4
  Прегледи: 1251
  Последна публикация Юни 28, 2009, 00:27:39
  от Дашо
  За моралът и шуро-баджанащината в политиката

  Започната от Исперих

  Отговора: 27
  Прегледи: 3100
  Последна публикация Февруари 18, 2011, 01:44:04
  от rumena moma
  България въвежда еврото през 2012 г.

  Започната от Tiesto

  Отговора: 0
  Прегледи: 598
  Последна публикация Март 02, 2012, 18:07:00
  от Tiesto