Анкета

Имат ли българите равни права с останалите етноси в България?

Да
1 (10%)
Не
9 (90%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 10

Автор Тема: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци  (Прочетена 35992 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен BMPO

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 618
В МВР стартира пилотно обучение по правата на човека
Целта е създаване на обучителна мрежа по проблемите на недискриминационното поведение в полицейската дейност


През септември 2011г. започна изпълнението на проект HOME/2010/ISEC/FP/C2/4000001454 „Европейска полиция и човешки права” по специфичната програма на Европейската комисия „Превенция и борба с престъпността” (ISEC 2010).  Проектът, който ще продължи 18 месеца, се реализира в партньорство между Главна дирекция „Охранителна полиция”, Академията на МВР, Института по психология на МВР, Комисията за защита от дискримнация, Българския Хелзинкски Комитет, Центъра за изследване на демокрацията, Белгийската федерална полиция, Германската полиция /провинция Баден-Вюртемберг/ и Полската полиция /Варшавска градска полиция/. Очакваният резултат от изпълнението на проекта е създаване на обучителен модел за последващо полицейско обучение с европейски измерения.
Дейностите в изпълнение на проекта обхващат: оценка на състоянието в полицейската дейност в България и държавите партньори – Белгия, Полша, Германия  по спазване правата на човека, с акцент върху недискриминационно поведение; разработване на методика за обучение; изготвяне и издаване на наръчници за обучители и обучаеми.
Новаторството в проекта е в разработването и прилагането на съвременна методика за обучение на възрастни с цел мултиплициране на обучението по правата на човека. Ще се търси повече гъвкавост на обучението, което ще позволява на базата на периодични обзори от полицейската практика да се провеждат тематични обучения, както и актуализация на учебните модули. Основната характеристика на обучението е интерактивният и интердисциплинарен подход, базиран на ситуативно модулно обучение – по казуси от полицейската практика. 
Разработените методика и наръчници ще бъдат предоставени на  CEPOL за ползване от полицейските служби на страните от ЕС и страните – кандидатки. Към момента започва пилотно обучение на обучители в СДВР и ОДМВР Перник и Пазарджик. През предстоящите три месеца от февруари до април 2012 г. ще се проведе последващо обучение на полицейски служители в трите дирекции. През септември ще стартира обучението на обучители в други 10 областни дирекции на МВР в страната. Така в българската полиция ще бъде изградена мрежа от 280 обучители по проблемите на недискриминационното поведение в полицейската дейност.
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 06:42:07 от Hatshepsut »
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!
 

Неактивен BMPO

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 618
Стартира проект „Развиване на българската национална платформа за борба с киберпрестъпността”
Бенефициент е Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, а партньорски организации са Пощенската и комуникационна полиция на Италия и Централната дирекция на съдебната полиция на Франция


Основната цел на проекта е свързана с насърчаване и развитие на координацията, сътрудничеството и взаимното разбирателство между правоохранителните, правоприлагащите органи и други национални и международни институции за превенция и борба с киберпрестъпленията. Проектът е насочен към ограничаване на престъпленията, извършвани чрез Интернет, по пътя на подобряване на Българската националната платформа за тяхното противодействие.
Бенефициент е Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, а партньорски организации са Пощенската и комуникационна полиция на Италия и Централната дирекция на съдебната полиция на Франция.
В момента в световен мащаб над 2 милиарда от гражданите се възползват от възможностите да обменят информация, да правят бизнес, да осъществяват социална комуникация, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Това пространство е все по-предпочитано и за извършване на различни престъпления. Ще ползваме опита на италианските и европейски партньори, които имат разработени добри национални платформи срещу борбата с киберпрестъпността, допълни още той.
Според Н.Пр. Стефано Бенацо в Италия полицията на пощите и комуникацията съществува повече от 20 години и обмяната на опит може да бъде повече от полезна. „В държавите, в които съм работил – Русия, Германия и САЩ, информационната дейност беше привилегия на властите, а днес е обратното – престъпниците са тези, които имат цялата сила, парите в свои ръце. С този проект даваме на нашите граждани един инструмент срещу тези, които се домогват до техните кредитни карти, правят трафик на хора”, допълни още посланикът и подчерта, че италиански специалисти ще дойдат в България, за да обучават българските си колеги.
Аташето по вътрешна сигурност на френското посолство Себастиен Морас обобщи, че този проект е факт благодарение на динамичната работа на служителите на ГДБОП. Според него организираната престъпност инвестира в киберпреестъпления. Това е един много ползотворен бизнес, използващ се от терористичните мрежи, имащи за цел дестабилизиране на обществото. „Ние сме абсолютно убедени, че полицията трябва да се организира на европейско ниво и да функционира на това ниво много по-активно”, заяви Себастиен Морас.
Бюджетът на проекта възлиза на 91 852 евро, от които 73 482 евро /80% от общата сума/ са под формата на грант от Европейската комисия, и национално съфинансиране в размер на 18 370 евро.
Продължителността на проекта е 10 месеца, в този период е предвидено изпълнението на 2 Компонента. Тяхното успешно реализиране ще допринесе за развиване на Националната платформа за борба с киберпрестъпленията. Това ще е първата стъпка към по-последователен подход в борбата с интернет-престъпността на европейско ниво, както и за повишаване на капацитета на правоохранителните и правоприлагащи органи на национално ниво за ефективно противодействие на този вид престъпна дейност.
Проектът включва провеждането на обучения, семинари, обмен на знания, опит и добри практики, провеждането на широка медийна кампания за популяризиране на проблема и справянето с него, както и цялостна оценка на националното законодателство в областта на борбата с киберпрестъпността.
Около 80 експерти, следователи, прокурори и съдии ще преминат обучение и квалификационни курсове за разследване и разкриване на киберпрестъпления и успешното наказателно преследване на извършителите. Петима служители от ГДБОП ще бъдат обучени от френските партньори за поддържане на Българската национална платформа.
ВМРО - Вътрешна Македонска Революционна Организация
ВМРО-БНД - Влашка Милиционерско-Разбойническа Организация - Бивши и Настоящи Доносници
Спрете кражбата на името!
 

Неактивен Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,068
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Биха шута на социална работничка, отказала помощи на цигани


Социална работничка от Пловдив беше принудена да напусне, след като спази закона и отказа помощи на роми [цигани]. Ангелина Петрова е била заплашвана и тормозена физически по време на проверки в една от пловдивските махали. Според началниците на Ангелина, тя сама си е виновна.
Една година жената работи като социален работник две от ромските [циганските] махали в Пловдив. През този период отхвърля 26 от 56 молби за месечни помощи, заради което ромите [циганите] я нападат.

 „Едно от потърпевшите лица просто хукна към нас и ме дърпаше за косата," разказа тя пред bTV. Нападнаха ме, защото си вършех работата, допълва Ангелина. Според нея преценката й е обективна и тя съвсем правилно им е отказала помощ. Условията, в които живеели някои от ромите [циганите], искащи помощи, били направо луксозни.

 След нападението Ангелина заявява в социалната мрежа, че системата, за която работи, толерира безпринципно даване на помощи на не толкова нуждаещи се. Тя обвинява и конкретни служители от дирекцията „Социално подпомагане" в Пловдив.

 По думите на Ангелина Петрова, в града има хора от малцинствата, които признават, че дават пари, за да им бъдат отпуснати помощи. Началникът на службата Галина Качелова категорично отхвърля такива „намеци за корупция".

https://www.blitz.bg/
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 06:43:08 от Hatshepsut »
 

Неактивен Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 7,068
 • Пол: Мъж
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Дискриминация


Как кмета и общински съветници във Варна дискриминират българите в полза на циганите...

Варна – епицентър на „ромската“ [циганската] интеграция, с любезното съдействие на варненските общинари и няколко десетки милиона лева.

Днес на страницата на община Варна се появи следният документ „Проект за приложение към План на Община Варна за интегриране на българските граждани от ромски [цигански] произход и други български граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите [циганите] ситуация /2014 - 2020г./ - 09.04.2015 г. “

Целта на този прелюбопитен „интеграционен“ документ е да построи за сметка на нас, останалите български граждани, безплатни жилища за обитателите на циганския катун в Аспарухово. Същите тези, които в голяма степен са отговорни за унищожителното наводнение, което отне невинни човешки животи. Заради незаконните им строежи, унищожили и запушили отводнителните системи, заради варварски изсечената гора, чиято коренна система в миналото е задържала водата в почвата.

И сега като награда за тези им деяния, кметът на района, кметът на общината, в съучастие с общинските съветници, смятат да им построят блок, забележете с част от даренията, събрани от българските граждани в помощ на всички пострадали, а не само на обитателите на катуна.

Общинският съвет и администрацията на Варна извършват явна и чиста дискриминация по етнически признак. Открито. Над български граждани, в полза на обитателите на катуна. Предвиждат социални придобивки и благини, като безплатни жилища, на основата на произход. На лица, които администрацията и общинските съветници определят като „роми“. Видимо от самото заглавие.

Няма информация за това, кой е „интеграторът“, изготвил този план, не може да се намери на страницата, няма и връзка към протокол или решение на Общинския съвет, за да се види кой съветник е предложил и кои са подкрепили приемането на този план и кой е изготвил проектът за това скандално приложение към него.

Според публикувания проект изграждането на "социален" блок, в който ще бъдат настанени ромските [циганските] семейства ще струва 3 595 190 лв. Честито на всички останали български граждани, млади семейства и прочее, които нямат жилище и са принудени да теглят 30-годишен кредит, или да плащат наем, отделяйки от доходите си за това. Администрацията и Общинския съвет във Варна мислят и се грижат за интеграцията на „ромите“ [циганите].

„Планът“ е разделен на 6 главни приоритета: "Образование", "Здравеопазване", "Жилищни условия", "Заетост и социално включване", "Върховенство на закона и недискриминацията" и „Култура и медии”.

Любопитна точка в "Култура и медии" е: "Обучение на журналисти в антидискриминация, чувствителност към проблемите на ромите [циганите] и елиминиране на езика на омразата в медийните публикации". Това според мен е чиста цензура.

„Проектът“ предвижда още :

 
·        „Подобряване на жизнената среда в квартали с преобладаващо ромско [циганско] население“, чрез „Изграждане на канализация, пътна инфраструктура и електропреносна мрежа в квартали с преобладаващо ромско население след одобряване на ПУП“ и „Изработване на устройствени планове на жилищни райони с преобладаващо ромско [циганско] население.“ На „Уязвими, социално слаби граждани на общината, с фокус върху ромите “ [циганите];

·        Осигуряване на временна или дългосрочна заетост за граждани от ромски [цигански] произход и други малцинствени групи в общински предприятия, общински структури и отделни общински дейности, в рамките на изпълнение на определен проект или дейност.

·        Назначаване на трудов договор, на пълен работен ден в община Варна на експерт по етническите и интеграционни въпроси.

·        Обучение на ромски [цигански] административни медиатори по разработена методика и назначаването им в три района на община Варна.

·        Съхранение, развиване и промоция на ромски [цигански] традиционни занаяти! ОСОБЕНО ЦЕННО за варненските общинари, явно.

·        Откриване и поддържане на ромски [цигански] информационни и културни центрове/РИК/ в квартали с компактно ромско [циганско] население: кв.Аспарухово, кв.Вл.Варненчик, кв.Младост, на терени и в обекти-общинска собственост, предоставени за безвъзмездно съвместно ползване от НПО, общински дирекции, културни институти, образователни центрове и др. за реализиране на нестопански обществено полезни дейности с ромската [циганската] общност.

·        Изграждане на положителен образ на ромите [циганите] в медиите, чрез „Обучение на журналисти в антидискриминация, чувствителност към проблемите на ромите [циганите] и елиминиране на езика на омразата в медийните публикации“.

·        Подпомагане участието на ромски [цигански] фолклорни групи, културни дейци, произведения на литературата и изкуството в местни и международни фестивали и изяви;

·        Осигуряване, чрез заплащане на седмична страница в местен печатен всекидневник, посветена на въпросите на интеграцията на малцинствата, с фокус върху ромите [циганите], като „Платена седмична страница в местен печатен ежедневник, където НПО и община Варна съвместно ще публикуват материали по въпросите на интеграцията на малцинствата“.

Това е само една малка част от предвидените от варненските общинари „интеграционни“ мерки. Предвидените средства, в размер на десетки милиони, ще дойдат от бюджета на града и по „програми“. Епизод пореден от наглата кражба, наречена „интеграция“.

Преди дни бях в Аспарухово, по покана на местен инициативен комитет, който е събрал близо 5000 подписа на хора от квартал "Аспарухово", които са "срещу" построяването на този "социален" блок. Хората бяха отвратени и омерзени от лицемерието и празното дрънкане на администрация и общинските си съветници.

От празните обещания и откровените лъжи на „избраниците“ си, които в Интернет се борят с „циганизацията“, а на практика подкрепят политиката на администрацията и строежа на този „социален“ блок за циганите от махалата.

От това, че няма кой да им обърне внимание и да се съобрази с исканията им. От съучастието на администрация и съветници в „интеграцията“. И в проекта за построяване на „социален“ блок и още три къщи, на празно място, току под балконите на хората.   

Обвиняват всички без изключение – районен кмет, кмет, общински съветници. Без изключение. Защото всички са отговорни и „виновни“ този дискриминационен проект, който предвижда харченето на десетки милиони левове, общи пари, за фалшива „интеграция“. В това, че с плана си ограбват останалите български граждани, млади семейства и стимулират безотговорното поведение и родителство на обитателите на махалите. Че смятат да преместят част от циганите от „Максуда“ в Аспарухово.

Защото идеята да построиш „социален“ блок на обитателите на катуна, само за да направиш хоризонталното гето вертикално е малоумна, крадлива и дискриминационна. Защото обитателите на катуна нямат проблем да си качат коня и на петия етаж. Доказали са го.

Тук вече не е виновен, този който яде баницата, а този, който му я подарява. Поднася на тепсия. А това са варненските общински съветници и цялата администрация, решила да похарчи десетки милиони за тази фалшива „интеграция“. За „обучения“, „антидискриминационно говорене“, назначения, устройствени планове, ромска култура, ромски занаяти, ромски традиции и прочее и прочее.

Явно на варненските общинари им е важно да ги пазят, след като предвиждат харченето на огромни суми за това. Независимо какво драскат из нета. Това поведение на „общинарите“ е образец за лицемерие, лъжа и двуличие, тип „не ме гледай какво правя, слушай, какво говоря“.

Тъй като варненските общински нотабили са се сврели в миши думи и няма никакви коментари по деянието им, смятам да ги уведомя писмено, че намирам планът им дискриминационен и антибългарски.

След което смятат да поискам проектите за подробните устройствени планове на „ромските“(по терминологията на ВОС) махали, както и сметките и разчетите за харчовете. От „медиаторите“, „ромски занаяти“, през „интеграторите“, та до количествено-стойностните сметки на „социалния“ им блок.

След това смятам да уведомя прокуратурата и ЕК за този дискриминационен и антинационален „план“ на варненските общинари.

https://www.lentata.com/page_7029.html
« Последна редакция: Октомври 29, 2018, 06:44:17 от Hatshepsut »
 

Неактивен omerzen

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,222
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2015
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Ангел Джамбазки пред BIG5.BG: В гетата се води война между
цигани и българи
Чакам официална справка от ЕК за Декатата на ромското включване и я нося на
Цацаров, закани се евродепутатът


-Г-н Джамбазки, какви действия сте предприели по казуса с „циганския блок“ във Варна?

-Ситуацията с т. нар. „социален блок“ е опит на Община Варна да превърне едно хоризонтално гето във вертикално такова. Това си е дискриминация, тъй като и много български граждани имат нужда от жилище, но блокът ще е само за бездомни от ромски произход. Написал съм доста остро писмо до Общинския съвет във Варна, в което съм включил и мнението на хората от квартал „Аспарухово“, в което се иска обяснение и пълна информация за този проект.

Това, което най-много ме интересува е, дали той се осъществява с европейски пари.
(Ей тук е заровено кучето! Тук са големите пари предназначени да бъдат откраднати от големите българи и циганските барони)

Ако се окаже, че е така, ще информирам Европейската комисия за какво се дават парите от еврофондовете и ще поискам от комисията да се произнесе дали средствата трябва да се харчат за такива цели. Интересно ми е дали немският данъкоплатец, например, знае за какво отиват част от парите му, предназначени за подпомагане на България. Същевременно ще окажем всичката необходима правна помощ на инициативния комитет във варненския квартал „Аспарухово“, който се обяви срещу строителството на „социалния блок“. Това са трите спешни мерки, предприети по този казус.
Цитат
Ще ви дам интересен пример – наскоро кметът на белгийския град Гент ме помоли да решим проблема с българските цигани в региона, като си ги приберем в България. Наложи се да му откажа и да го посъветвам да се опита да ги интегрира, така както европейските експерти съветват българските власти. Градоначалникът не остана много доволен от отговора ми, но след като циганите могат необезпокоявани да издигат незаконните си гета в цяла България, значи могат да го правят и в останалите страни-членки от ЕС, все пак те са пълноправни граждани на съюза. Нека си направят гето пред Айфеловата кула в Париж или пред Роял Палас в Брюксел.
http://big5.bg/interview/item/2846-angel-dzhambazki-pred-big5-bg-v-getata-se-vodi-grazhdanska-voina-mezhdu-tzigani-i-balgari.html
« Последна редакция: Септември 11, 2016, 09:12:45 от Hatshepsut »
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.
 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 751
 • Пол: Жена
С любезното съдействие на Министерство на труда и социалната политика /българите само да плащат данъци, а циганите и турците само да крадат – ех, че хубаво и всичко в едно министерство/

Много ме  дразни 1 индивид, който в своето обсесивно - компулсивно разстройство маниакално повтаря : „Циганите ли ви фалираха банките...........”То няма как и защо циганите да ни фалират банките, понеже нямаме банка с толкова голям капитал, а се казва, че за циганите са изхарчени няколко милр. само за 15г. интеграция, отделно са парите за 14-те до 21-ин  видове помощи измислени само за циганите, от които те чинно се възползват и ги усвояват на 100%.
Още с раждането си един цигански изрод струва на държавата и български народ 1700лв., без дари да е поел глътка въздух. И оттук почва масрафа всеки месец до 18-г. възраст, като навършило пълнолетие циганското изчадие вече е изсрало поне 2 чаавета и се издържа от парите, които те му носят.

"Ромите са обучени да източват държавата. Има цели организации, които се занимават с това всеки циганин да знае законите за помощите, които трябва да получи и да ги цитира, когато някой им каже, че няма право на помощи.
"


1/ По предсъединителната програма ФАР в годините преди членството ни в ЕС за интеграция на роми са разходвани над 40 000 000 евро. Други близо 20 000 000 евро, получени като заем от Европейската банка за развитие, са били инвестирани………..

2/ Стотици милиони евро са разходвани за интегриране на ромската общност по европейските програми след 2007 г. Най-много са средствата, които са предоставени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и по "Регионално развитие", сочат данните в справката на МТСП.

3/Във връзка с изпълнението на поетите ангажименти по международната инициатива "Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г." Министерство на регионалното развитие и благоустройството е трябвало да инвестира и 1,26 млрд.

4/ Само през 2014 г. са изразходвани близо 41 млн. лв. за ремонт на общо 123 училища и детски градини, от които са се възползвали 8382 ромски деца. Парите са осигурени от ОП "Регионално развитие".

5/ 154 проекта по схема "Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система", за което са разходвани 22,2 млн. лв. За интегриране на ромската общност отиват и около 10% от бюджетите на две други европейски програми, по които България получава финансиране – Норвежкия финансов механизъм и Българо-швейцарската програма.

6/ По Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" през новия програмен период се предвижда за "социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите" да бъдат разходвани около 130 000 000 лв
от средствата ще се възползват 19 380 лица от ромски произход, които ще получат подобряване на достъпа до заетост, образование, социални и здравни услуги и възможност за преодоляване на негативните стереотипи.

И така нататък, и така нататък сами разбирате, че нямам ресурса да достигна до точните цифри, вероятно това е само "шапката" на нещата.


 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 751
 • Пол: Жена
Видове помощи отпускани от Социално подпомагане, чийто регионални директори из държавата са изключително инструктирани да не допускат българите до социално подпомагане, а само цигани и турци. По тази причина одобрените не са в някакъв общодостъпен списък, който да се вижда онлайн или на хартия, а под сурдинка всеки тайничко получава одобрението от съответната директорка на районна дирекция СП.

1/ Социални помощи: месечни, целиви и еднократни

За отопление – всяка година 2 тона твърдо гориво;
Еднократна парична помощ – ?????
Месечна помощ за наем – т.е. и докато са на общински наем, пак да им се плаща наема;
Месечни социални помощи са специални соц-ни помощи отпускани за спешно соц-но подпомагане;  :grin-1:
Помоща се отпуска ежемесечно на лица или семейства, които отговарят на следните условия:
– Месечният доход на лицето или семейството да е по-нисък от диференцирания минимален доход (ДМД).
– Жилището да е единствено и не по-голямо от: едностайно – за 1 лице; двустайно за двучленно и тричленно семейство; тристайно за четиричленно и тн.
– Да не притежават движима или надвижима собственост /Ама разбира се, незаконните къщи на циганите напълно отговарят на изискванията – хем ги има, хем не се броят/
2/ Семейни помощи ???????????? Нямам представа какво е това животно семейна помощ
ВСЕ условия, на които отговарят оядените диви, черни свини.

 

Неактивен Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8,657
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Циганската култура и битност не поемат социална отговорност, която носят за другите хора. Циганският социален ред има други принципи, които са много различни от тези на хората от обществото, в  което живеят циганите. Престъпленията извършвани от циганите  "по необходимост", не се осъждат в циганските общности, а напротив, дори се оправдават.
За съжаление и държавната администрация, и правозащитните органи се подчиняват на една странна и криворазбрана толерантност, която е абсолютна неприложима към представителите на този тип човешка мутация.
Ad honores
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Цигани рецидивисти нападат полицаи и късат пагони и условни присъди
Да отиде на острова или в щатите и да къса пагони, ще отнесе 10 години, ако преди това не са го гръмнали
тук условни...
не мога просто

https://www.blitz.bg/kriminalni/piyani-romi-napadnakha-politsai-v-rakovski-ss-zakani-za-vtori-asenovgrad-no-im-se-sluchi-sluchka_news533539.html?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 751
 • Пол: Жена
Трогателната история на баба и дядо, които отглеждат осиротелия си внук /кръгъл сирак/

Семейството се издържа от три пенсии – на бабата, на дядото и на детето – наследствена, след смъртта на майка му, както и от детски надбавки. Правилата казват: дете, което се отглежда от близки и роднини, може да получи и месечни помощи. Но само, ако социалният работник прецени и, ако доходите на семейството не надхвърлят определен минимум. Няколко реда по-надолу – в същия документ, същата помощ се предоставя на приемни родители, без никакви допълнителни условия.

Резултатът: макар семейството на баба Анка и дядо Владо да отговарят на критериите, социалните приспадат от месечната сума, която се полага на внука им, размера на пенсията и детските му. Така, вместо максималните за случая близо 300 лева, детето получава под 50 на месец.

„Взимам назаем и връщам, пак взимам и пак връщам… Така протича животът ми”, споделя баба Анка.

Комисията за защита от дискриминация се произнася в тяхна полза. Но Върховният административен съд не уважава искането за промяна. В битката се включва и омбудсманът Мая Манолова.


Отглеждани от близки и роднини у нас в момента са 5321 деца.  И макар собственият й внук скоро да завършва училище, заради всички тях, борбата на баба Ани продължава.

https://nova.bg/news/view/2018/05/01/214635
------------------------------
коментар със който абсолютно съм съгласна:

"Нека извергът, дето се води социален министър да отговори защо това българско дете - КРЪГЪЛ СИРАК получава под 50 лв от държавата... а в същото време същата тая държава харчи ежегодно около 3.5 МИЛИАРДА лева за издръжка на ордите мързеливи, безотговорни и престъпни цигани !!! За едно цигане в приемно семейство - над 900 лв за приемните родители - за българчето-сираче - 50 лв, за българските деца с поне един жив родител - НУЛА !!! За циганетата към 20 вида всевъзможни детски, майчински, татковски, интеграционни, за превенция на изоставянето - една неграмотна циганка, неработила никога, но с 4 чавета, може да си докара 1000+ лева на месец помощи... за българчетата НЯМА, дори за сираците !!!

Докога ще търпим тоя геноцид ???? Нормален народ щеше да вдигне революция и да изтреби душманите си !!!!

А за т.нар. "социални работници", които се гаврят с българските деца, но щедро обгрижват мангалите - обществено презрение, опозоряване - и никакво човешко отношение. Ако имате такъв съсед, дори не го поглеждайте, камо ли да го поздравявате, ако имате магазин и такъв ви дойде, не го обслужвайте, тия трябва да бъдат морално смазвани и унищожавани !!! Що за изрод може да предава род и родина и да се гаври с български деца за една кирлива заплата? "
 

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Вижте добре началото на темата-преди 10години,тогава беше същото както и сега,народа не се промени към добро,даже напротив-народиха се повече изроди,отколкото тогава.Това наистина е КОД ЧЕРНО.Ако не възпрем циганите сега-то няма кога.Представете си бъдещето след 10,20,50години-децата ни ще бъдат малцинството в собствената си държава.А ЕС и подобните искат точно това,за тях българина никога не е бил удобен,защото е НЕпокорен и НЕсъпричастен към евро толерастите.Може да приемем евро валутата,но не и евро ценностите.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 751
 • Пол: Жена
Да, това е хубавото на старите теми - може да видиш нещата в развитие или как не се развиват,както в нашия случай. Слава Богу много от циганите емигрират, но не достатъчно. Целта е ясна, тази територия да се обезлюди пък ако останат цигани и турци не са им проблем на тези дето искат това. Но най - страшни и виновни са предателите, тези които позволяват своеволията срещу българите, като описаните в коментара, който съм споделила по-горе, но към тях прибавяме и съдиите, прокурори, политици и хора със всякакви професии.
 

Неактивен генерал Жеков

 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,458
 • Пол: Мъж
 • Интереси: История, Философия, Политика
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Има един сръбски филм на тази тема,там каго отидоха и им запалиха катуна и проблеми повече нямаше.Мисля,че не е лош пример
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!
 

Неактивен ИндивидуалистTopic starter

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,814
 • Пол: Мъж
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Целта е ясна, тази територия да се обезлюди
Oт много години не само ние мислим така, но поради каква причина? Какво ще я правят обезлюдена?
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Неактивен HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 751
 • Пол: Жена
Щя я присъединят към Турция, те после циганите ще ги вкарат в ред много бързо. Както сега ги използват и манипулират, те така ще почнат амуджите да ги избиват както избиват кюрдите системно и без много шум. 
Просто лошо съвпадение на турски интереси и иначе добри европейски практики се наблюдават в БГ. В смисъл от гл.т. на Европа не е това търсения ефект, но до това ще доведе либералното, интеграционно законодателство налагано ни от ЕС. 
И по тази причина най - отявлени еврооптимисти са ДПС и някой редки еврейски лайна.
 

Tags:
   

  Филм на Ал Джазира за "страданията на българските турци"

  Започната от Петкан

  Отговора: 0
  Прегледи: 1705
  Последна публикация Декември 22, 2015, 11:32:39
  от Петкан
  Насърчават раждаемостта при циганите!

  Започната от Skarlet

  Отговора: 23
  Прегледи: 6484
  Последна публикация Февруари 23, 2014, 19:16:08
  от Hatshepsut
  Носител на германска литературна награда бълва омраза срещу България

  Започната от Мамарчев

  Отговора: 4
  Прегледи: 1109
  Последна публикация Октомври 23, 2009, 15:42:31
  от samvoin
  Шоумен нарича Българите перверзници в своето шоу

  Започната от Валентин

  Отговора: 7
  Прегледи: 1554
  Последна публикация Април 15, 2008, 14:23:33
  от Валентин
  Турция унищожава излишните ни оръжия?

  Започната от Генерал Колев

  Отговора: 8
  Прегледи: 1675
  Последна публикация Юни 11, 2009, 10:32:43
  от Дашо