Учредител на НДП - Независима демократична партия, чийто председател е г-н Петър Гогов
Член на НДЗПЧ - Независимо дружество за защита правата на човека с председател Илия Минев.
Два пъти кандидат за народен представител и два пъти се явява на местни избори като независим кандидат за кмет на гр. София.
Председател на БАП - Българска антикомунистическа партия, която в процес на регистрация.
Гордее се, че в рода си няма нито един комунист.
Георги Жеков е български треньор по хандбал и телевизионен водещ на антикомунистическото предаване „Безкомпромисно“ по телевизия Скат. Роден е на 22 юли 1965 г. в София.[1] Бил е двукратен кандидат за кмет на София, като на извънредните местни избори през есента на 2005 г. се нарежда на шесто място, печелейки няколкостотин гласа.
Информция от TV7 (Blitz)
Георги Жеков е роден преди 44 години в София. Медицинските светила на България само вдигат рамене и цъкат от почуда пред него, тъй като той определено може да се нарече “феномен”. Преди 25 години се връща от оня свят. Но вместо да е жив труп, завинаги прикован към инвалидната количка, той продължава да спортува активно.
През далечната 1983-а лекарите го отписват. Страшно заболяване връхлита изневиделица 18-годишния състезател по хандбал, който се увлича сериозно и по щангите. "На 28 април вечерта, преди са легна, трудно си съблякох фланелката и нямах сили дори да си изстискам един лимон, реди спомени за адското изпитание Георги Жеков. На сутринта сякаш бях като закован за кревата, не можех изобщо да помръдна. Татко ми даде лъжичка мед уж за подсилване, но аз не успях да преглътна съдържанието й. Приборът така и остана да стърчи от устата ми..."
Георги и ужасените му родители тръгват по мъките. Младежът не помръдва, водят го по всички болници на София с количка. Последната им надежда е Медицинска академия. Дежурният невролог д-р Янко Янков най-после установява диагнозата - полирадикулуневрит, тоест парализа на всички неврони, които инервират мускулите, включително тези на гълтането и дишането, плюс детски паралич. В Медицинска академия 18-годишният хандбалист прекарва два кошмарни месеца. От тях - 40 дни в реанимацията, на апаратно дишане и изкуствено хранене. Защото в един момент сърцето на Георги отказва. Тогава викат на пожар д-р Пламен Кенаров, бившия депутат от движението НИЕ. "Изглежда, той помогна най-много да остана тук, на земята, споделя "възкръсналият” тв-водещ.
Изписват го на носилка и с прогнозата, че в най-добрия случай ще прекара живота си в инвалидна количка. Но младежът изобщо няма намерение да се предава. С нечовешки усилия на волята прохожда и... тръгва да се движи сам с помощта на туртури - специални приспособления от дърво и кожа, които служат като заместители на мускулите на краката и ги крепят да не се подгъват. А само след 10 месеца Георги е в баскетболната зала на стадион "Васил Левски". Следват зверски тренировки по 6 часа дневно. Постепенно "сакатият" започва да тича. Не могат да му се опрат и щангите. И днес при тегло 58 кг Жеков вдига от лег 130-килограмова щанга.