Автор Тема: Репресии срещу българите в Македония  (Прочетена 17160 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Инжинер ДоневTopic starter

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,583
 • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Текста оригинално е бил на шлиокавица, но го минах на кирилица с кирилизатор

Скупи прриатели,

умолиавам ви да помогнете с какво то можете на Мирослав Ризински, брат на моиа приател Мариан Ризински, които ве4е 3 месеца е арестиван без адвокат. В на4алото на годината Мирослав беше бит на гроба на Мара Бунева в Скопие. През Септември тои беше поканен от македонската диаспота в Канада, несто което иавно много е раздразнило македонистите. Мирослав е бил принуден с пистолет в главата да вземе пари, които после да будат използвани за доказване на обвинението. Мирослав и семеиството му са булгарски граздани от поне 5 години и не са от тези, които отидоха по Европа с него. Мариан дори не искаше да си използва булгарскиа паспорт, когато идваше до Булгариа, за да не се изхабиава!! Толкова беше важен за него. Тези хора оби4ат Булгариа, толкова, колколкото ние с вас може би не иа оби4аме... Булгарксиат посланик е отказал судеситвие под предлог, 4е Мирослав е македонски гражданин, но това ниама никакво зна4ение, след като тои е и булгарски гражданин.

Нека се опитаме да помогнем с каквото можем, нека не будем безразли4ни. Ако осигурим публи4ност на слу4аиа, поне Мирослав може да полу4и справедлив процесс.

To all Bulgarians, join Facebook, then search for network Bulgaria, and then search for the group оn Facebook "Justice for Miroslav Rizinski".


Кажете на колкото се може пове4е приатели за слу4аиа и изпратете писма до булгарските медии и институции.

Пове4е за слу4аиа можем да про4етем на

 http://bugarash.wordpress.com/2007/11/

 Тук можете да видите как Мариан говори на башето булгарско достоинство.

Благодариа ви за помостта за едно булгарско семеиство в Македониа.
« Последна редакция: 09 Апр 2014, 19:28:53 от Hatshepsut »
 

Неактивен Nik

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Пол: Мъж
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #1 -: 20 Фев 2008, 23:55:58 »
Нещо организира ли се,пари,друга помощ,ВМРО,др.националистически организации,кажете!Готов съм да помогно с каквото мога!
 

Неактивен Ванадий

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,530
 • Пол: Мъж
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #2 -: 21 Фев 2008, 09:12:09 »
Не трябва да с еказва Македонски българин, а българин от Македония!

Неактивен FELDMARSCHALL

 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2,912
 • Пол: Мъж
 • АРИЕЦ
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #3 -: 21 Апр 2008, 15:58:45 »
Пробългарски журналист арестуван в Скопиe.Днес сутринта в Скопие е арестуван журналистът Виктор Канзуров - човекът, който пръв в Македония открито заяви, че днес там живеят хора, които се самоопределят и чувстват българи.
До момента Виктор е в неизвестност, роднините му не са информирани къде е отведен, нито защо е арестуван, съобщават от централата на ВМРО.

Те настояват българските власти, в лицето на МВнР да предприемат незабавни постъпки пред официалните македонски власти, за да бъде открит и освободен Виктор Канзуров.


Кой ли знае в кое скопско удбашко районно управление го малтретират сега! :devil:
« Последна редакция: 26 Май 2011, 21:37:31 от Hatshepsut »
 

Неактивен Nordwave

 • Webmaster
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4,367
 • Thanked: 1 times
 • Пол: Мъж
 • R.I.P. 2017
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #4 -: 22 Апр 2008, 19:31:52 »
ВМРО - Българско национално движение остро протестира срещу продължаващия полицейския произвол и държавно насилие над хората, които се самоопределят като българи в Македония и открито заявяват своето българско национално чувство пред обществеността в Скопие. Последният случай на тормоз над журналиста с българско самосъзнание Виктор Канзуров ясно показва, че само на сто километра от София, столица на държава-членка на ЕС, българи са тормозени със сталинистки методи само заради своята национална принадлежност.
Тази последователна противобългарска политика на управляващите в Скопие, грубо потъпква всички световни и европейски норми и практики за свобода на националното самоопределение и политическото представителство на националните общности, в случая българската общност в Македония.
Не е необходимо съседна Македония да се превръща във “Втора Либия” за местните българи, за да се предприемат най-сетне адекватни и ефективни мерки от българското правителство.
ВМРО настоява българските власти да заявят ясно, категорично и недвусмислено на управляващите в Скопие, че всички процеси на присъединяване на страната им към европейските и евроатлантическите структури преминават през незабавното прекратяване на тормоза и произвола над българската общност в Македония и осигуряването на всички политически и национални права на тази общност, както и спиране на манипулациите върху българската история.

Напомняме само част от случаите на натиск и насилие и произвол над хора с българско самосъзнание в днешна Македония.

СЛУЧАЯТ „РАДКО”: ЙОВАН СТОЯНОВСКИ И АЛЕКСАНДЪР МАРКОСКИ
- На 24 май 2000 г. в гр. Охрид бе основано гражданското сдружение „Радко“, чиято програма предвиждаше, наред с другите цели, утвърждаване на културните права на българите от Р Македония. На 19 юни 2000 г. то бе регистрирано от Основния съд в Охрид.
- На 27 октомври 2000 г. в присъствието на българския посланик в Р Македония се състоя неговото представяне в гр. Скопие. По време на проявата, организирана в залите на хотел „Холидей ин“, лицата Перо Трайковски, Тоше Траяновски и Борис Нешовски извършват грубо насилие, като хвърлят димни бомби, довеждайки до безредици и прекъсване на мирното гражданско събиране.
- След този сериозен инцидент на накърняване на граждански права изпълнителните и съдебните органи на Р Македония предприемат действия само в една насока: възбужда се наказателно преследване срещу двама български и македонски граждани, Йован Стояновски и Александър Маркоски по обвинение, че били нанесли телесни повреди на Спасе Шуплиновски, дългогодишен журналист в изданията на Югославската народна армия и във в. “Нова Македония”. По заведено срещу тях наказателно дело 1054/02 Основен съд Скопие 1 приема осъдителна присъда и ги осъжда на три месеца затвор. Присъдата е обжалвана, но по-горната съдебна инстанция, Апелативният съд в Скопие, по заведено дело № 172/06 не отменя присъдата, а постановява по-тежко наказание, шест месеца затвор.
- При провеждането на процеса се забелязват известни обстоятелства, които поставят под съмнение обективността на работата на властите в Република Македония. Приведените като доказателства снимки и видеоматериали по никакъв начин не подкрепят тезата, че Йован Стояновски и Александър Маркоски са извършили физическо насилие върху Спасе Шуплиновски. В тази насока са приведени само показанията на самия Шуплиновски. Същевременно към делото не са представени оригинални медицински документи, които да удостоверяват нанесените телесни повреди. Представени са единствено преписи от такива, при което се твърди, че оригиналите били откраднати. В документацията по делото биха могли да се открият и други съществени документални несъвършенства.
- На 6 април 2006 г. група от 38 български народни представители от всички парламентарни групи се обърнаха с писмо към президента и министър-председателя на Република Македония, с което ги призоваха в рамките на тяхните компетенции да съдействуват за справедливото разрешаване на случая.
- Независимо от това и от факта, че подсъдимите обжалват присъдата на по-висока инстанция, двамата граждани са арестувани и въдворени за излежаване на присъдата в затвора. Г-н Йован Стояновски, гражданин на Р България, 67-годишен, живущ в гр. Скопие, има сериозни здравословни проблеми. Арестът му на 13 авгусг и излежаването на присъдата най-вероятно ще доведе до рязко влошаване на неговото здравословно състояние с непредвидими последици.

ВМРО инициира в Народното събрание Писмо до македонските президент и премиер относно случая "Радко", което беше подкрепено от 38 български народни представители
Питане до министъра на външните работи
ВМРО писа на посланиците на страните от ЕС и НАТО

СЛУЧАЯТ МИРОСЛАВ РИЗИНСКИ
Мирослав Ризински е роден в Скопие в българско семейство като винаги е изтъквал своята българска принадлежност. Той е македонски и български гражданин. Като Зам.-председател на ДРУМ на парламентарните избори през 2006 г. той получи 5000 гласа (за един мандат са потребни 10000) – повече, отколкото останалите гласове на ДРУМ общо. През януари 2007 г. бе един от сериозно пострадалите при нападението на организирани привърженици на футболен клуб „Вардар” над участниците в отбелязването на Мара Бунева. Като потърпевш той бе един от основните интервюирани в документалния филм на Би Ти Ви, посветен на случая. Трябва да се отбележи, че същият филм без какъвто и да е видим повод бе излъчен по македонската телевизия А1 през лятото на 2007 г., с което бе дадено началото на кампанията против участниците във филма. През есента на 2007 г. Мирослав Ризински присъстваше като официален гост на годишния конгрес на МПО в САЩ и Канада. На конгреса той е влязъл в остри пререкания с македонския министър Ташкович, като Мирослав го е обвинил в непрозрачност при взимането на решения за избор на чуждестранни инвеститори в Р Македония (посочил е конкретни документи, които носил със себе си).
Малко след завръщането си от конгреса на МПО Мирослав Ризински бе арестуван в обвинение за получаване на подкуп. При ареста има няколко смущаващи обстоятелства.
Подкупът (от 6000 евро) е даден в затворен плик от лице, което е криминално проявено и осъждано като пликът е оставен на масата в заведение. При оставянето на плика криминално проявеното лице веднага излиза и в същото време в празното заведение влизат цивилни лица с насочено към Мирослав Ризински оръжие като го принуждават да вземе въпросния плик и да го отнесе в офиса си. При влизането му в офиса веднага идват униформени полицаи и го арестуват. Трябва да се отбележи, че в македонската преса се съобщава, че Мирослав Ризински е арестуван в заведението, с което се потвърждава участието на полицията в събитията в него. При това положение възниква въпроса защо е било необходимо истинския арест да се извърши в офиса му като парите бъдат отнесени там?
Мирослав е осъден на 3,6 г. лишаване от свобода. Решението в момента се обжалва пред апелационния съд.
Другият подсъдим заедно с Мирослав – Зуди Джелили (бивш кандидат за президент на Р Македония от ДПА) също е осъден на 3,6 г. затвор, но до произнасянето на апелационния съд е пуснат под гаранция от 66000 евро. В същото време на Мирослав Ризински е отказано пускането под гаранция (предложен е семейният апартамент, оценен на 53000 евро) с мотива, че е български гражданин и можел да се укрие. Именно този мотив масово е тиражиран в македонските медии.
В защита на Мирослав Ризински се обяви МПО, като препрати изложение до редица правозащитни организации.
Позицията на българската страна трябва да бъде справедлив процес и липса на двойни стандарти, т.е. до решението на Апелативния съд Мирослав Ризински да бъде пуснат под гаранция, както е постъпено с Зуди Джелили. Наличието на българско гражданство не може да бъде считано като утежняващо обстоятелство.

ВМРО сезира Българското външно министерство за случая с Мирослав Ризински.
Македонските патриотични организации пратиха официални протестни писма да правителството в Скопие и до Европейския парламент.

СЛУЧАЯ ПРЕД ПАМЕТНАТА ПЛОЧА НА МАРА БУНЕВА
На 13 януари 2007 г., в 12 часа в гр. Скопие пред паметната плоча на българската героиня Мара Бунева на р. Вардар станахме свидетели на поредния антибългарски акт в Македония. Групата българи – граждани на Република Македония и Република България, събрали се да отбележат 79 години от гибелта на Мара Бунева бяха нападнати от 25-30 човека, въоръжени с палки, тояги и камъни.
Македонската полиция безучастно наблюдава вандалските изстъпления.

СЛУЧАЯТ ДРАГИ КАРОВ
Македонската полиция във Велес е поискала да бъде образувана процедура за нарушение срещу Драги Каров от Велес, в чийто двор беше поставен бюст на Тодор Александров, съобщават македонските медии. В интервю за Дарик радио Драги Каров заяви, че не е бил информиран официално за подобно искане, но вчера полицията го е търсила в дома му. Според Каров властите в Македония нямат основание да му предявяват обвинение за издигнатият паметник на Тодор Александров, защото той е издигнат в частна собственост- неговия двор. Припомняме, че паметникът на Тодор Александров бе събарян и издиган неколкократно, преди официалното му откриване в неделя.Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: 09 Апр 2014, 19:24:25 от Hatshepsut »
 

Неактивен МИГ

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 446
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Cancer Cancer
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #5 -: 22 Апр 2008, 21:26:23 »
Кога ще се каже какво става с нашият сънародник?! :-\Информация, ще има ли протести в защита , все пак трябвад а се противопоставим на сръбските подчовеци!! :devil:
Why don't you all f-fade away (Talkin' 'bout my generation)
And don't try to dig what we all s-s-say (Talkin' 'bout my generation)
I'm not trying to cause a big s-s-sensation (Talkin' 'bout my generation)
I'm just talkin' 'bout my g-g-g-generation (Talkin' 'bout my generation)
 

Неактивен Хитлер

 • Вечното присъствие
 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 677
 • Пол: Мъж
 • ! Смърт за всички предатели !
  • SS GROUP
 • Зодия: Aries Aries
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #6 -: 23 Апр 2008, 12:58:10 »
Имперарторе,просто на македонците им се втълпява това колко лоши сме ние,как искаме да им вземеме държавката и т.н.
Докато продължава така винаги ще има такива случай и вярвай ми че няма какво да направим в момента.
Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. - Член 39 от Конституцията на Република България
 

Неактивен Крум

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 106
 • Пол: Мъж
 • Religion: None None
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #7 -: 16 Май 2008, 08:48:54 »
Държавата може всичко, друг е въпросът, че държавните органи се управляват от неграмотни, простовати, алчни, и безхаберни хора, на които изобщо не им пука за България и българските национални интереси.
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 565
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #8 -: 16 Май 2008, 17:31:37 »
И нека да ми доидат разни отрепки и да ми реват за Българско гражданство, а инак да мразят от дъното на душата си България и всичко Българско. За такива никаква милост а само куршума и да се отърва Повардарска България от това нагло полицейско робство. Този които си въобрази ще ще може да ме насилва със сила да не се чувствам Българин, просто само това му казвам!!! че няма шанса да доживее старини и да му побелеят косите на главата и да се радва на внуци и и правнуци.
« Последна редакция: 01 Дек 2011, 13:12:30 от Hatshepsut »
 

Неактивен Родолюбец IYI

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 827
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #9 -: 17 Май 2008, 11:17:31 »
Боооже гледам как някои хора тука извъртат нещата, че видите ли едва ли не злата Фиромска държава промива мозъци и насажда омраза, а не поглеждат истината за изключително гадния манталитет и психология на Фиромите. Това е истината.

Снощи на едно приятелско събиране попитах един от компанията какво се случва във Фиром. А той кратко и ясно с две думи обясни - Фиромите имат невероятна грандоманщина, примесена с арогантност, наглост, малоумие, простащина, идиотизъм и генетически извратено съзнание.

Няма какво да се лъжем. Народа на Фиромия е изключително прост. Въпроса тук е дали той не беше целенасочено превърнат в нация от полу идиоти, или просто от край време си е бил такъв.
« Последна редакция: 17 Май 2008, 11:19:55 от Родолюбец IYI »
 

Неактивен Болгардингезе

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 979
 • Пол: Мъж
 • mąθran
  • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #10 -: 17 Май 2008, 11:28:00 »
Когато Македония бе дадена на сърбия,всички Българи там за 100 години станаха точно като сърбите,твърдоглави,изпростяха,решиха като събите ,че имат най-великата страна,че българите са турци-монголо-татари,решиха ,че са наследници на древните македонци,а българите и сърбите са завоеватели на тази страна.
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!
 

Неактивен Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Публикации: 565
 • Пол: Мъж
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #11 -: 17 Май 2008, 16:44:43 »
Вижте, няма какво да си говорим празни приказки. Проблемът на македонските свине които отдавна не се считат за Българи, а са генетични и кръвни наследници на древните Куберови Българи, просто се изживяват на някакви си велики славяни населници на Александър Велики. Истината е не толкова в някаква си подривна анти-Българска пропаганда, насаждана от вън, защото човек решил ли е на всяка цена да си съхрани Българското в душата, то няма сила на този свят която да го разубеди да не се чувства Българин. Ще предпочете да загине не само тои, но и цялата му нация и потомство, но да остане жив спомена относно Българщината и Българското. Иситната е че слявянщината е пуснала дълбоки корени и е взела сила над разума и Българщината в България. Най-големите велики "Български патриотари", са най-омразани към към собствените си сънародници защото робуват на славянският манталитет и славянският начин на мислене. Нека да се вгледаме кои са водещите Български националисти в българия сега, че да си говорим за Българско родолюбие. Велики родолюбци са само на приказки. Плюят една система и представителите на тази система, която отдавна ги е заробила не само икономически но и духовно, но като опре ножа във кокала, изключително умело могат да се подмазват и да сервилничат. Нали точно тази вечер с такъв представител на този вид хора ми се налага по принуда да го търпя 12 часа един до друг и обяснявай ки ми колко е била гадна фирмата в която работи, и как псува собственият си шеф по най-грозен начин, но инак пред него се мазни вече 15 години в тази фирма. Просто за какво си говорим. Всеки ден го виждам това падение на човешкият дух, но инак не дават и дума да се каже че не са родолюбци. Най-големите Българи са само на думи но на дела никакви ги няма. Просто какво да ви кажа! пътувам всеки ден с градският транспорт, и си водя най-обстойно наблюдение над лицата които срещам постоянно. Работата ми е такава че се сблъсквам с изключително двулики хора, за да го говоря това сега. Наложи ми се дори да преживея поредното предателство от мои приятел и градски с които от 13 г. се познаваме заради една 20 г. мазна и изключително омразна слявянка да се скараме, само защото така си е решл някои да бъде. Само защото не мога да робувам на поредните изживяващи се на лидери дребни и комплексирани личности имащи ми се за приятели. Няма какво да се лъжем, това не е България, това не е Българска нация. Единственното Българско нещо в тази държава и географска ширина е името България, но всичко останало е гадна слявянщина и пародия на държавност.Гнусниците които се имат за големи Българи, са по долни и от сърбите, защото са си сърби и слявянски изроди по генетика и кръв. Как може ти да твърдиш че си Български родолюбец, и че подкрепяш Българите в Македония, а да симпатизираш на власта под формата на футболен запалянко например. Един такъв "родолюбец" ми се отдаде възможноста да видя в агитката на ЦСКА която яростно скандираше на езерото Ариана Кур за Левски цялата агитка, пишат по гърбовете си надписи Аз мразя Левски и подобни хулни думи не за отбора Левски толкова, а към самият патриот и велик Българин Васил Левски, и след това да има наглоста да ходи и да твърди че е родолюбец да поднася цветя на паметника Левски да твърди че милее за рода Български и че подкрепя искренно събратята си в Македония, а да подкрепя предната фаланга на власта отбора на ЦСКА. Това е само малка палитра от огромната ненавист на слявяните към всичко Българско. А очаквате тези сръбски боклуци в Македония да се имат за Българи най-малкото. Истината е в огромната чистка която трябва да стане на Балканският полуостров, да се измие това слявянксо тресавище, и Балканите да се населят с истински Българи и хора, за да се престане с тази идиотщина наречена държавата България.
« Последна редакция: 01 Дек 2011, 13:13:08 от Hatshepsut »
 

Неактивен Крум

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 106
 • Пол: Мъж
 • Religion: None None
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #12 -: 22 Май 2008, 14:46:44 »
22 май 2008 г.

Срещу Драги Каров, жител на гр. Велес, Р Македония, който е и български гражданин е повдигнато обвинение за това, че в двора на къщата му са се развявали български национални знамена и знамена на ВМРО при откриването на паметника на Тодор Александров.
Съдебното дело е насрочено за 27 май 2008 г. във Велешкия съд. По обвиненията, които са му повдигнати го заплашва глоба до 800 евро или от 3 до 6 месеца затвор.

Напомняме, че на 2 март т.г. в гр. Велес беше открит паметник на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров, поставен в двора на къщата на г-н Драги Каров. На откриването присъстваха много българи. В последствие паметникът неколкократно беше събарян.

Полицията е предоставила в съда във Велес снимкови и видео материали от мероприятието по откриването на паметника, което говори, че властите са следили Драги Каров и са наблюдавали дома му.

Македонската полиция подвежда под отговорност лица с българско самосъзнание и определя като престъпен акт развяването на български знамена, а в същото време в столицата на Македония – Скопие, могат да се видят хиляди албански, сръбски, американски и много други национални флагове.
Това е поредното доказателство за двойния стандарт на македонските власти и показва как законите се използват, за да бъдат репресирани граждани с българско национално самосъзнание


Източник: http://www.vmro.bg/index.phpРедактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
« Последна редакция: 09 Апр 2014, 19:25:36 от Hatshepsut »
 

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3,525
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #13 -: 04 Юли 2008, 10:04:31 »
Първа албанска паралелка във Велес

04.07.2008
За първи път в историята на образователната система в македонския град Велес, в централната част на страната, ще има албанска паралелка в гимназията "Кочо Рацин".


22 ученици от албански произход се записаха в първия срок за включване в новата учебна година, съобщиха от министерството на образованието в Скопие. В конкурса са участвали общо 29 албански деца, но само 22-ма от тях са изпълняват условията за прием. Техният брой се очаква да се увеличи, защото на 20-ти август ще има още един прием когато критериите за него са много по-занижени. За да бъде създадена албанската паралелка са необходими минимум 25 деца, което със сигурност ще бъде постигнато. БГНЕС припомня, че според официалната статистика етническите албанци в Македония представляват около 25 процента от населението. Те живеят предимно в западната част на републиката и столицата Скопие. /БГНЕС

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1214294

Неактивен Ванадий

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,530
 • Пол: Мъж
Re: Репресии срещу българите в Македония
« Отговор #14 -: 04 Юли 2008, 11:03:03 »
Те да не се чудят от къде ще им влезе макетата...

Ако ние затваряхме турците развели турско знаме, това значи да нямамаме място по затворите...

Tags:
   

  Кратки данни за власите в Македония

  Започната от kanalcek

  Отговора: 0
  Прегледи: 1776
  Последна публикация 09 Мар 2008, 11:33:43
  от kanalcek
  Македония: Новият закон за лустрация е инспириран от България

  Започната от Франкист

  Отговора: 1
  Прегледи: 1321
  Последна публикация 28 Мар 2012, 20:24:24
  от Петкан
  Днес Македония избира парламент

  Започната от FELDMARSCHALL

  Отговора: 23
  Прегледи: 4562
  Последна публикация 03 Юни 2008, 23:45:53
  от Родолюбец IYI
  Темелко Нешков - оцелелият поборник за българщината в Македония

  Започната от Hatshepsut

  Отговора: 1
  Прегледи: 3513
  Последна публикация 30 Яну 2016, 08:54:49
  от Hatshepsut
  Бойко Борисов за отношенията ни с Македония

  Започната от Генерал Колев

  Отговора: 18
  Прегледи: 3973
  Последна публикация 18 Ное 2009, 11:12:10
  от Мамарчев