Author Topic: Писмо от Волжка България  (Read 27161 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Инжинер Донев

• Hero Member
  • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
Re: Писмо от волжка България
« Reply #60 on: 09 Jan 2008, 21:42:02 »

Offline Сосипатор

• Registered user
  • Senior Member
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Reply #61 on: 10 Jan 2008, 01:09:21 »
Темата е много интересна, и като се върна други ден в България ще я обсъдим по-детайлно.

Идеята за обединение с волжските българи не е лоша, само не виждам как ще стане. За да има някакво единство, трябва да има повече от едно название според мен. Не виждам как един народ който има история различна от нашата, език различен, различни обичаи, различен начин на живот, различна вера преди всичко, ще бъде един народ с нас. Не виждам като се съберем, на основата на кои ценности ще се обединим. Тех ги вълнуват едни неща, нас други. Ако обединението ще бъде на основа на някакви "модерни" ценности, то тогава нема смисъл ни да се обединяваме. Ако пък единствения лайт мотив ще бъде омразата към Русия, то толкова по-зле, щото един съюз базиран върху омраза и на бърза ръка съградени ценности то тоя съюз може да се окаже експеримент на кукловодите които искат да прецакат Русия.
Да не се окажем "националисти" дето кукловодите ги разиграват както си искат.

П.П. Това дето е пуснал Ташето по-долу, е поредната глупост с която немам сега време да се занимавам, а като се върна в България. Един съвсем лаически лингвистичен анализ ще покаже колко са смешни тия неща дето ги е пуснал.

Offline Инжинер Донев

• Hero Member
« Reply #62 on: 10 Jan 2008, 08:59:11 »
Идеята за обединение с волжските българи не е лоша, само не виждам как ще стане. За да има някакво единство, трябва да има повече от едно название според мен.
Злачи според теб дори и дунавските българи не могат да са обединени. Само че могат! Народностното име е най олямата мош! Дори Бай Ганьо се е тупал в гърдите с думите Булгар Булгар!
Не виждам как един народ който има история различна от нашата, език различен, различни обичаи, различен начин на живот, различна вера преди всичко, ще бъде един народ с нас.
Това така 0 не бива да се обединяване с такива народи(като сърбите и гърците и руснаците)

- но волжките българи и дунавските българи са 1 народ.
Не виждам като се съберем, на основата на кои ценности ще се обединим.
Българизъм! Антиславянство :devil:
бърза ръка съградени ценности то тоя съюз може да се окаже експеримент на кукловодите които искат да прецакат Русия.
Ако залога е да се прецака Русия за да спечели България - к*р за педеРоссиа
Един съвсем лаически лингвистичен анализ ще покаже колко са смешни тия неща дето ги е пуснал.
да, да - естествено :lol: :lol:

Offline Mirotvorec

• Junior Member
  • *
  • Religion: None None
« Reply #63 on: 10 Jan 2008, 09:43:23 »
Ако пък единствения лайт мотив ще бъде омразата към Русия, то толкова по-зле, щото един съюз базиран върху омраза и на бърза ръка съградени ценности то тоя съюз може да се окаже експеримент на кукловодите които искат да прецакат Русия.
Напълно съгласен с това разсъждение! Нищо, съградено на базата на омразата няма бъдеще, дори нещо по-вече-то е обречено. Последните дни ми попадат именно такива статии от руското интернет-пространство, в които става дума за възраждане на тенгрианството. Оказва се, че създаването на такива групи за възраждане на тази древна религия в Русия се финансира от фондациите на Сорос. Изводът мисля е ясен - кукловодите търсят всеки един повод да докажат колко са силни.

Offline Сосипатор

• Registered user
  • Senior Member
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Reply #64 on: 13 Jan 2008, 17:57:45 »
... Нищо, съградено на базата на омразата няма бъдеще, дори нещо по-вече-то е обречено. Последните дни ми попадат именно такива статии от руското интернет-пространство, в които става дума за възраждане на тенгрианството. Оказва се, че създаването на такива групи за възраждане на тази древна религия в Русия се финансира от фондациите на Сорос. Изводът мисля е ясен - кукловодите търсят всеки един повод да докажат колко са силни.

Напълно вярно приятелю, този принцип разделяй и владей, им е добре известен. Жалкото обаче е това че ние не се усещаме и им танцуваме както свирят. Не само България е обект на такова разнебитяване, а всички православни страни които между другото се мразят както никой.

Offline Болгардингезе

• Senior Member
  • mąθran
    • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
« Reply #65 on: 01 Jul 2008, 16:59:45 »
Същност думите от Кавказ и тази област,може да са пренесени от куманите,които са се заселили в днешно Кърджали.Хората много често казват ,че хората там са турци,но те са част от куманите.

Имаш ли сосипатор дакозателство ,че сме славяни ,освен езика.Добре ,че беше Стамболов да ви покаже ,че не желаем славянските руснаци. :-P :lol:
« Last Edit: 10 Sep 2011, 07:44:29 by Hatshepsut »
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!

Offline Александър

• Senior Member
  • Шуми Марица окървавена...
  • Зодия: Pisces Pisces
« Reply #66 on: 01 Jul 2008, 17:37:19 »
Езика не е доказателство, че сме славяни.  :)
Мога да се обоснова ако трябва.
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Offline Болгардингезе

• Senior Member
  • mąθran
« Reply #67 on: 01 Jul 2008, 17:40:18 »
И аз това казвам.Ние сме дали на славяните език, а това според неговата логика означава ,че те са българи,

Offline Александър

• Senior Member
  • Шуми Марица окървавена...
  • Зодия: Pisces Pisces
« Reply #68 on: 01 Jul 2008, 18:19:23 »
И аз това казвам.Ние сме дали на славяните език, а това според неговата логика означава ,че те са българи,
Аз имам малко по-различни разбирания. Примерно за мен докато сме живели в Балхара/Бактрия сме говорили много близък до иранския език. Факт е, че до момента има много думи дето са еднакви с иранските. По-късно дошли на Балканите, създали империя и покорили доста от славяните, пребивавали много години тук сме прихванали доста тяхни думи и с времето се е получило така, че днес езиците ни са толкова близки. Това са просто езикови групи който не определят кръвта, езиковите групи са доста, но това не значи, че щом принадлежим към една езикова група ние сме такива по кръв.Времето, българските империи, подчинените ни славяни...

Дори да не съм прав, един истински историк навярно без проблем може да разбие теорията. Аз имам елементарни знания... но за мен е глупаво езика да проделя кръвта, особено когато Българите са дошли като по-развито и напреднало племе и са наложили своя начин на живот тук.
На мен лично ми е писнало от интернационализма, славянските братя... православните братя... арийските братя(дори)...  Ние сме Българи, уникални сами по себе си. Повече бих приел термина приятел, приятели за мен са арменците и хърватите. Германците не смятам, че са това което бяха. При Волжките Българи незнам какво е положението в момента, но те са били(и са) наши кръвни братя(македонците няма смисъл да ги споменавам, за тях е ясно, че са с Българска кръв но не-българско самосъзнание, поне болшинството). Освен ако процеса дето започва при нас, при тях е завършен... говоря за смесените бракове.

« Last Edit: 01 Jul 2008, 18:21:04 by Александър »
"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Offline Елтимир

• Banned
  • Junior Member
  • *
  • R.I.P. 2013
  • Зодия: Scorpio Scorpio
« Reply #69 on: 01 Jul 2008, 18:23:00 »
Може ли да попитам кой е сканирал статията с Обръщението на Волжските Българи?

Offline Болгардингезе

• Senior Member
  • mąθran
« Reply #70 on: 01 Jul 2008, 18:24:21 »
Александър , прав си че не езика определя кръвта.Ето пример :Испания и Италия говорят сроден език ,НО не са еднакви народи.

Offline Елтимир

• Banned
  • Junior Member
  • *
  • R.I.P. 2013
« Reply #71 on: 01 Jul 2008, 18:31:59 »
Аз пак да си попитам за статията. Кой я е сканирал и откъде я е намерил? къде е била публикувана и кой я е изпратил в това издание да бъде публикувана? Нещо ми се върти в главата, ама не мога да си спомня добре. Та ще ви бъда искрено благодарен, ако ми помогнете да си спомня. Ще питам и Фаргат, ама той е чак в Казан и вероятно ще ми отговори на руски. Пламене, ще преведеш ли на Дувански език отговора на Фаргат? Да не прибягвам до услугите на сектанти, които близо 20 години работят за сбижаването на различните клонове от огромното някога Българско племе.

Има една книжка, "Българският въпрос във Волго-Уралието". Неин автор е Николай Павлов. В тази книжка, на стр. 155 намерих някои сведения, на които не знам дали да вярвам. Ще взема да звънна на Татяна Яруллина, тя е в София. А знам и къде да я намеря.
Ако разбирате горните ми въпроси, ще разберете и следващия ми въпрос: вие имате ли нещо като морал?
Ако не разбирате въпросите ми, което намирам за нормално от хора като вас, то спокойно можете да почнете с псувните. Това много добре ви се отдава, признавам го.

Още един въпрос. Тук някой някъде цитираше Кодекса "Йозден". Не съм сигурен, че е знаел какво цитира, макар да цитираше точно. Та въпросът ми е: какъв е този Кодекс, на какъв език е писан, кой го е превел на Дунавски език и къде е публикуван за пръв път? Казвам "Дунавски" език, тъй като според Волжките Българи нашият език не е български. Други хора са на много по-различно мнение, но няма да ги цитирам, щот са сектанти. Вместо това ще приема тезата, че езикът на онези Българи е български, а този не е.
« Last Edit: 01 Jul 2008, 19:10:38 by Vanadis »

Offline Елтимир

• Banned
  • Junior Member
  • *
  • R.I.P. 2013
« Reply #72 on: 01 Jul 2008, 19:13:14 »
Пламен Пасков написа: "За мен 6-те падежа не са маркер за "славянски" езици."
Пламене, случайно да знаеш колко падежа има в унгарския език? А да знаеш защо племената Меьер, Йеньо, Тарян, Кер, Кеси Нийек и Кюрт дават на своята държава именно името Унгария, а някое друго име? Не че сичко знъм, ама тук, в чукотка дойде да живее някакъв маджарин, та той ни ги разправя тея работи. И като по-учени искам да ви питам кое как е.