Автор Тема: Да гласуваме на 16  (Прочетена 8898 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MAGADANTopic starter

• Banned
  • Senior Member
  • *
  • Публикации: 594
Да гласуваме на 16
« -: Март 23, 2008, 23:17:29 »
http://dnes.dir.bg/2008/03/23/news2805423.html

Цитат
ВМРО обявява началото на кампанията "Гласувай на 16", съобщи БТА, като се позова на пресцентъра на партията.
Инициативата е национална и предхожда законопроект, който ще бъде внесен за разглеждане в Народното събрание.
Мотивите за подобно предложение са заради ранното съзряване на младото поколение в България и регистрираното застаряване на нацията, пише в прессъобщението.
Свалянето на необходимата за получаване на избирателни права възраст на 16 години е нужно и заради задълбочаващите се демографски проблеми в България. Според партията все по-застаряващото населението е един от основните обществено-политически проблеми.
Съвременният млад човек има достатъчно познания и широта на интересите, което му позволява, дори на възраст 16 години, да направи разумна преценка на ситуацията в нашето общество и да формира своята гледна точка, смята партията. Младите хора в България получават много по-широк достъп до информация от хората на 40-50 години например, което определя и тяхното много по-бързо социално и житейско израстване.
Според партията младите са хора, необременени от наследството на тоталитарното ни минало и неговите "идейни достижения" и растат и се развиват като граждани на ЕС.
Действащото законодателство в областта на избирателните системи и процедури е морално остаряло, неадекватно на ситуация в нашето общество, смята партията. Правото младите хора да гласуват още на 16 години ще подпомогне утвърждаването на европейската ценностна система.

Защо не на 11?  Циганките масово раждат на тази зряла възраст. Ама при тоя глад за гласоподаватели... Дерзайте, воеводи - луди, дементни и недозрели - само те могат да гласуват за вас.

Редактирано от администратор: Добавен текста на материала от цитирания източник.
« Последна редакция: Август 01, 2016, 23:14:28 от Hatshepsut »

Неактивен Калоян

• Newbie
  • Публикации: 3
Re: Да гласуваме на 16
« Отговор #1 -: Март 27, 2008, 19:44:20 »
Идеята на ВМРО е много добра, забележи включва и образователен ценз,тоест задължително основно образование!

Неактивен Дими

• Newbie
  • Зодия: Aquarius Aquarius
« Отговор #2 -: Март 28, 2008, 13:30:47 »
Минималните изкисвания за да гласува една личност трябва да бъде поне средно образование, следвайки рационалността, това е нужно на един човек да познава бегло историята, философия, психология, от което следва че този човек добре е опознал реалността и може да взима трезво оценки, без да му бъде втълпявано каквото и да е.
Представете си 2-милиона неуки Българи и 2-Милиона интелигенти Българи.
Сега си представете 2-милиона интелигентни Българи който да гласуват осъзнато, и да знаят кое е най доброто за тях.

С това братя Българи ще се реши целия проблем на България, всички етнически проблеми, и ще видим едно по светло бъдеще.

Неактивен МИГ

• Banned
  • Forum Member
  • *
  • Публикации: 446
  • Зодия: Cancer Cancer
« Отговор #3 -: Март 30, 2008, 12:18:26 »
Аз подкрепям, защото вече ги имам 16-те години, мисля мога да преценя  :)
Why don't you all f-fade away (Talkin' 'bout my generation)
And don't try to dig what we all s-s-say (Talkin' 'bout my generation)
I'm not trying to cause a big s-s-sensation (Talkin' 'bout my generation)
I'm just talkin' 'bout my g-g-g-generation (Talkin' 'bout my generation)

Неактивен Балкани

• Hero Member
  • Публикации: 1,076
« Отговор #4 -: Март 31, 2008, 16:14:15 »
Смятам, че повечето 16 годишни в днешно време са прекалено незрели,зависими и лесно поддатливи на пропаганда.
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Неактивен Бай Иван

• Hero Member
  • Публикации: 1,280
  • Зодия: Scorpio Scorpio
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
« Отговор #5 -: Март 31, 2008, 20:39:23 »
Ами зрелите, дето нищо не ги интересува?

Неактивен Балкани

• Hero Member
  • Публикации: 1,076
« Отговор #6 -: Март 31, 2008, 21:02:27 »
Ами зрелите, дето нищо не ги интересува?
то и над 18 има незрели,ама сега нали обсъждаме тия на 16...
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Неактивен Инжинер Донев

• Hero Member
  • Публикации: 1,586
  • Religion: Paganism-Tangrism Paganism-Tangrism
« Отговор #7 -: Март 31, 2008, 21:15:18 »
Инициативата е добра! Ако го комбинират и с по рано тръгване на училище/на 5 или 6 години/ ще стане просто идеална. Наистина трябва да се ускори процесът на съзряване на младежта, защото в момента ъой е изкуствено забавен.

Неактивен Самодива

• Newbie
    • ВМРО - Младежка организация
« Отговор #8 -: Юли 08, 2008, 13:17:39 »
Смятам, че повечето 16 годишни в днешно време са прекалено незрели,зависими и лесно поддатливи на пропаганда.
Не смятам ,че са незрели.С гласуването на 16 младите хора трябва да почнат да се замислят какво става в България и трябва да разберат ,че те са тези които могат да променят нещата.Един млад човек на 16 години вече е с пълнo самосъзнание и би трябвало да може да взема такива важни решения!!!!
Мисля,че всички имат прекалено негативно мнение към днешните млади хора.Има много млади и разумни българи!
В момента в повечето градове съществуват младежки парламенти,но това е малко известно!Точно такива неща стимулират 16 годишните да мислят за бъдещето на града в който живеят,а и на България!Точно те са тези които биха могли да променят ставащото .
"Отечество мило любя,
неговият завет пазя;
но себе си, брате, губя,
тия глупци като мразя."

Неактивен Александър

• Senior Member
  • Публикации: 714
  • Шуми Марица окървавена...
  • Зодия: Pisces Pisces
« Отговор #9 -: Юли 08, 2008, 13:46:29 »
Аз също несъм особено съгласен с идеята.
Нагледал съм се на "интелект" от наборниците ми... Дори когато засегна някоя важна тема чувам какви ли не глупости... Общо взето говорят заучени приказки от телевизията. И изводите си ги правя от разговор с отличници, дето трябва да се водят умни хора.
Мога да ви кажа за кого ще се гласува, за този който казва Слави или този който най-добре си пропагандира идейте по телевизора...
Обществото ни е толкова западнало, че младеща(сред която съм и аз) е много далече от подобни сериозни и важни решения...

Пък да не говорим и за тези над 18 който имат интелекта на тези от 16... Тоест и те слушат и се потдават на една и съща пропаганда.

Общо взето, на нивото на което е обществото ни в момента... съм против.

"С дързостта на младите и мъдростта на старите да възродим нацията и България."

Неактивен logx

• Senior Member
  • Публикации: 931
  • Обичайте Родината си!
    • Български националисти
« Отговор #10 -: Юли 08, 2008, 15:25:50 »
Аз също съм мислил по въпроса, че трябва да се гласува на 16 годишна възраст, но има нещо, което по-горе написахте - всичките, които са на тази възраст се агитират по-лесно от Слави, както написахте, или каквато и да е медия! Общо взето тия хора нямат мнение, разбирате ли какво значи да си овца в стадо? - Един ще падне - всички ще го последват, то няма лошо да си задружен, ама сегашното поколение е ГЛУПАВО задружно.

Аз нямам 18, примерно, също исках да гласувам, но по-добре да не ни дават право, защото са малко хората, които осъзнават за кого гласуват. Повечето го правят просто, за да има, макар че звучи тъжно.

Цитат
Мисля,че всички имат прекалено негативно мнение към днешните млади хора
Не е хубаво да слагаме в общ знаменател всички, но пък 80%, може би дори 90% са едни овце, които си нямат и идея от това, което правят, когато гласуват.

Не искам чалгарите да избират кой да ни управлява, а те са МНОГО. МНОГО !
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Неактивен Болгардингезе

• Senior Member
  • Публикации: 979
  • mąθran
    • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
« Отговор #11 -: Юли 08, 2008, 15:53:47 »
Аз също съм против гласуването на 16 години.Може и да има хора ,които знаят за кого трябва да гласу'ват ,но те са малко.Същото ми е мнението и за 18 годишните ,може би както са казали хората 21 е най-доброто.Тогова разума взима надмощие.
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!

Неактивен logx

• Senior Member
  • Обичайте Родината си!
    • Български националисти
« Отговор #12 -: Юли 08, 2008, 16:23:23 »
Anti-Pasta, абе да ти кажа, тия дето са 25 годишните с Glof-четата, чантичките през рамото и с розовите тениски, същите боклуци са като 16 годишните мърмоти...

Трябва да се гласува след като се напави тест за компетентност по политика. Тогава ела ми кажи кога ще гласуват малоумници. Има такива, дето дори не знаят какво е станало 89та година, не знаят какво са правили 92 комсомолците и как са си организирали фирмичките, а иначе защитават вижданията им... Сещаш се.
Някой постоянно оцелява,

Неактивен Болгардингезе

• Senior Member
  • Публикации: 979
  • mąθran
    • http://www.geocities.com/bulgarian_aviation/Aviation/Bulgarian.htm
« Отговор #13 -: Юли 08, 2008, 16:28:57 »
Да, всъщност си прав ,ама то не може  да контролираш хората.На някои им идва ъкълъ на 21 ,на други на 18 ,на трети въобще не им идва.
Иран ,Армения - вечни приятели с България.
Както и горе ,тъй и долу!

Неактивен logx

• Senior Member
  • Обичайте Родината си!
    • Български националисти
« Отговор #14 -: Юли 08, 2008, 16:31:25 »
Ами именно, след 16 годишна възраст да се направят тестове, а на хора, които НЕ са родени в България и са живели по-малко от 12 месеца в тази страна да се забранява да се гласува, защото е тъпо някой новодошъл, който сигурно не знае какво е било преди пет години тук, да ми се прави на компетентен по темата, а след това да му сърбам попарата.

С тестове - всичко се постига, само, че трябва да са един вид уникални, за да не може да се минават току-така. Книжките вече ги затегнаха, време е да затегнат и гласуването!
Някой постоянно оцелява,

Tags: