Author Topic: ВМРО се изложи  (Read 6173 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fw

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 120
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #15 on: 28 Feb 2009, 18:16:12 »
Всички знаем за легендарната Вътрешна Македонска Революционна Организация (ВМРО), която някога е громяла всички подтисници на македонските Българи и врагове на Българщината като цяло. 28-те страници на списанието със сигурност няма да са достатъчни, ако тръгна да изброявам всички велики дейци на ВМРО и всички велики неща осъществени от организацията. Но не е и това целта ми. МОДЕРИРАНО Публикацията не е насочена срещу редовите и членове, а срещу партийните велможи опозоряващи свещенните за много Българи четири букви.

Така както много комунисти в началото на 90-те изведнъж станаха демократи, така и един доносник на Шесто управление на Държавна сигурност взе да се представя за националист. Името му е Красимир Каракачанов, още известен като агент Иван. В днешно време много хора не се замислят какво ще рече да си агент на ДС и то от Шесто управление… ами това значи да си един мерзавец, чиято работа е да донася на червената власт за всеки, обявил се против режима, разказал виц за Тодор Живков, или просто е заявил, че е националист по убеждения. А след доносите на Краси Каракачанов и такива като него, тези хора са били пращани в комунистическите лагери на смъртта, където са гниели години наред… само защото са патриоти и днешният баш воевода Каракачанов (агент Иван) се е „погрижил” за тях.
Красимир Каракачанов е извършил доста долни дела – и преди 1989-та година и след нея, та чак до ден днешен. Едно от тях е създаването на фондация ВМРО, регистрирана на негово име на която бяха прехвърлени собствеността всички имоти на македонските изселници. Или иначе казано – агент Иван си присвои цялото материално състояние на организацията. Така на бял свят се появи една партия, която всъщност вече няма нищо общо с истинското ВМРО. Самият Каракачанов (или „Овчарката”  както още шеговито е наричан в националистическите среди) също няма нищо общо нито с легендарната организация, нито дори с Македония – роден е на другия край на България в град Русе.
Мнимото ВМРО на доносника заграби стотици имоти в цяла България и чужбина, имоти дарявани от знайни и незнайни сподвижници на ВМРО през годините. Така някога революционната огранизация се превърна в една бизнес партия – нещо, което в пълен разрез с оригиналните  и идеи. Та нали легендарният Тодор Александров бе казал, че ВМРО никога не трябва да става партия! А днес тя е именно  това -  и то партия, която е пример за политическа проституция, безгръбначие и безпринципност – неща напълно неприсъщи на Вътрешната Македонска Революционна Организация.
МОДЕРИРАНО В историята си в последните години, те се коалираха с почти всички, с изключение на ДПС, но това, съдейки по „принципите” им на действие е само въпрос на време. През 2001 г. бяха и в Обединените Демократични Сили редом с цигански партии като ДРОМ. Много патриотичен съюз, не мислите ли?!?
Парламентарните избори през 2005 г. доведоха до нова клоунада. Коалицията този път беше с престъпника Стефан Софиянски (масон) и земеделците, които са най-големия исторически враг на ВМРО (справка -  лидера на БЗНС Анастасия Мозер е дъщеря на безродника и сръбски шпионин, Г. М. Димитров - лидер на най-враждебно настроената към Македонската ни емиграция партия в миналото). На така събралата се мешавица между идеологии и платформи бе дадено името БНС    (Български Народен Съюз), присвоявайки си абревиатурата на вече регистрираната националистическа организация с лидер Боян Расате. С тази стара юдейска практика за създаване на паралелни фалшиви формирования се целеше объркването на обикновения български гражданин (и гласоподавател!!!), кое точно е истинското БНС и кои са истинските български патриоти. Но както всяко неистинско нещо въпросната коалиция закономерно се разпадна преди броени дни.
При сформирането на сегашния престъпен кабинет „войводите” се натискаха на БСП за коалиция, но комбинациите не свършват дотук. МОДЕРИРАНО
Цялата тази безпринципност може да бъде надмината само от новоизлюпения идиотски съюз между каракачановата партия и бизнесменът Ковачки, който разполага с доста пари, чиито произход май не е много чист, както се твърди в медиите.
МОДЕРИРАНО Те винаги са се обявявали против изграждането на нови джамии в България – то не бяха подписки, лепенки, плакати и т.н. Така беше докато се докопаха до власт, а след това разбира се се обърнаха като фурнаджийски лопати. МОДЕРИРАНО Явно с това си действие разчита да привлече доста мургави гласоподаватели за предстоящите парламентарни избори. Така идеалите и ценностите за които претендират лъжепатриотите бяха евтино из търгувани.
Друга редовна проява на т.н. „комити” е да вдигат много шум и около 27-ми ноември, датата на която пред 1919 г. е подписан унизителният за България Ньойския диктат. На приказки отново всичко е чудесно, но дали и на дела нещата стоят по същия начин? Както всички знаем Ньойския договор изтече през 1999г. и тогава Гърция трябваше да ни върне Беломорска Тракия. Но родоотстъпникът Петър Стоянов, тогава президент на Р. България, заяви пред гръцкия външен министър, че България няма териториални претенции към Гърция, т.е. Беломорска Тракия не ни трябва!!! Две години по-късно имаше президентски избори и знаете ли кой застана зад боклука Пешо Стоянов? МОДЕРИРАНО
Позицията им спрямо влизането на България в Европейския съюз и НАТО беше на принципа „иди ми – дойди ми”. Първо бяха против влизането ни и в двете организации. След това станаха за ЕС, но против НАТО. Мина се известно време и станаха също про-НАТО. Чак човек да се обърка, но знаем, че у нас хората имат къса памет за тези неща.
Друг малко известен факт е, че партийни функционери на високи постове тясно си сътрудничат с антибългарският „Хелзински комитет”, връзки с които те дори се гордеят. МОДЕРИРАНО Тя привлече редица хора, които не само на думи, а и с действия се бореха за България. Като награда за това, цялата Младежка организация (в която членуваха и доста скинхедс – субкултура ненавиждана от мазния селски чобанин Каракачанов) бе …. изключена от редиците на ВМРО! На вас оставяме да прецените каква е била причината за това решение.
Но негодниците един ден ще бъдат сурово наказани. Именно за това работи Националната съпротива, именно за това се борим всички ние. МОДЕРИРАНО В нашите редици има място за честни и почтени хора, а не агенти на Държавна сигурност и алчни боклуци, готови да се прегърнат и с най-долната отрепка, само и само за да могат да се намърдат във власта.

Смърт за предателите!

България над всичко и всичко за България!

Източник: списание “Дълг и чест”Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
« Last Edit: 28 Sep 2016, 13:42:44 by Hatshepsut »
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #16 on: 28 Feb 2009, 20:01:08 »
Откровено казано, аз също не съм въодушевен от новината. Точно заради това нямаше да взема участие в тази дискусия, ако не бяха квалификациите, дадени от skadansk.
Разбирам, че БНС трябва да си прави кампанията на нечий гръб, защото единственият начин да привлекат симпатии е като отблъскват хората от останалите организации, но в последните месеци вече прекаляват.
Не оправдавам мероприятието в Русе, нито имам желание да реабилитирам национални предатели от миналото, но не всичко е само черно и бяло.
Така например, през цялото управление на Богдан Филов непрекъснато стои въпросът за привличането на земеделски дейци в държавните институции. Много противници на режима дори са го обвинявали в прекомерното навлизане на "дружбашите" в управлението. Нима Богдан Филов не е бил националист?
А регентите преди 9-септемврийския преврат? Явно и те /Богдан Филов, княз Кирил и ген. Никола Михов/ не са националисти, след като подписват акта за назначаването на правителство, начело с Константин Муравиев /личен секретар на Ал. Стамболийски и ръководител на "Обществена безопасност" по време на режима му/.
Да не забравяме, че атентатът срещу Жика Лазич, организиран от ВМРО, е осъществен от бивш "земеделец". Как така Иван Михайлов се осмелява да използва за целите на Организацията "оранжев активист"?

е на БНС какво им е бе, не са били във власта, дори и партия още не са?!А вие айде и тех да ги окоьопазиме  :down:
БНС не е регистрирана по ЗПП, но Гвардия е!  ;)

БНС не си прави никаква кампания. Какво те гони сега БНС или непременно трябва да намесиш друг, за да отвлечеш внимание от мизерната си, милиционерска партийка?

Смешен е опита ти да извъртиш нещата. Те са точно черно-бели в случая.
Какъв е Стамболийски? Национален предател!
Трябва ли да го почита някой, който претендира да е наследник на ВМРО? Абсолютно не!
Ще го почете ли партията ти? Ще го почете!

Няма какво повече да коментираме, защото всеки ще си направи сам изводите. Всичко останало е слаба демагогия. Чак и Иван Михайлов ще споменаваш. Срамота. То ако става за въпрос самият той се е крил при земеделец 34-та преди да мине в Турция, но какво от това? Значи ли това, че Стамболийски не е боклук?

P.S. Покажи ми регистрацията на Гвардия по ЗЗП  ;)
« Last Edit: 28 Sep 2016, 13:45:37 by Hatshepsut »
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Offline Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 591
 • Gender: Male
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: ВМРО се изложи
« Reply #17 on: 01 Mar 2009, 19:21:55 »
Quote
Красимир Каракачанов е извършил доста долни дела – и преди 1989-та година и след нея, та чак до ден днешен. Едно от тях е създаването на фондация ВМРО, регистрирана на негово име на която бяха прехвърлени собствеността всички имоти на македонските изселници. Или иначе казано – агент Иван си присвои цялото материално състояние на организацията.
Фондацията е регистрирана от пряк представител, т.е. от името на ВМРО, а не от физическо лице, какъвто е Красимир Каракачанов. Следователно юридическото лице с нестопанска цел не е регистрирано на негово име.
Собственик на имотите на македонските дружества е фондацията ВМРО и само нейният колективен управителен орган /Управителен съвет/ може да се разпорежда с тях.
Защо е образувана фондация ли? Защото ЗЮЛНЦ предоставя повече свобода на дейност на тези субекти. Благодарение на това въпросните имоти могат да се отдават под наем, например. Тези средства постъпват в имуществото на фондацията и с тях се финансира предмета на юридическото лице, определен при регистрирането му. Със ЗЮЛНЦ е изрично забранено да се разпределя печалбата от дейността. Средствата служат единствено за подпомагането на определената в учредителния акт цел.
Quote
Самият Каракачанов (или „Овчарката”  както още шеговито е наричан в националистическите среди) също няма нищо общо нито с легендарната организация, нито дори с Македония – роден е на другия край на България в град Русе.
Само глупак може да твърди нещо подобно. Така нареченият "Македонски въпрос" е част от по-общия "Български въпрос". Борбата за осъществяване на националния идеал не разграничава българите по географски области. С каузата са обвързани всички българи. Да не забравяме, че водач на ВМРО по време на върховната епопея, наречена Илинденско-Преображенско въстание е Иван Гарванов, родом от Стара Загора. А примерите за българи с произход от други области, ангажирани с борбата за свободата на Македония са неизброими.
Quote
Та нали легендарният Тодор Александров бе казал, че ВМРО никога не трябва да става партия! А днес тя е именно  това
Още по времето на Тодор Александров и Иван Михайлов ВМРО има политическо представителство в Народното събрание. В различните периоди то варира от 5 до 9 народни представители.
В онези години ВМРО не е политическа партия заради естеството на борбата й тогава, а именно въоръжения й характер. Освен това излизането като политическа партия през въпросния период би означавало легитимация на Организацията от българските власти, която би довела до намеса във вътрешните й работи от съседите на родината ни и Великите сили.
Quote
През 2001 г. бяха и в Обединените Демократични Сили редом с цигански партии като ДРОМ. Много патриотичен съюз, не мислите ли?!?

През 2001 г. ВМРО няма общо с ОДС. С това политическо образувание ВМРО се явява на парламентарните избори през 1997 г., но всеки запознат с периода и поне малко добросъвестен ще разбере защо бе направено това. България бе в пълен крах и се изискваше пълно обезсилване на управляващите в лицето на БСП.
Quote
Парламентарните избори през 2005 г. доведоха до нова клоунада. Коалицията този път беше с престъпника Стефан Софиянски (масон) и земеделците, които са най-големия исторически враг на ВМРО (справка -  лидера на БЗНС Анастасия Мозер е дъщеря на безродника и сръбски шпионин, Г. М. Димитров - лидер на най-враждебно настроената към Македонската ни емиграция партия в миналото).
Тук няма смисъл да отговарям. По-горе в темата бяха дадени примери за сътрудничество със "земеделци" и в годините преди ВСВ.
Quote
На така събралата се мешавица между идеологии и платформи бе дадено името БНС    (Български Народен Съюз), присвоявайки си абревиатурата на вече регистрираната националистическа организация с лидер Боян Расате. С тази стара юдейска практика за създаване на паралелни фалшиви формирования се целеше объркването на обикновения български гражданин (и гласоподавател!!!), кое точно е истинското БНС и кои са истинските български патриоти.
БНС по това време бяха в пълна анонимност за 99% от българските граждани. Абсурдно е твърдението, че възприемането на такава абревиатура от коалицията е целенасочени и с целта да се привлекат гласове. Пълна глупост!
Quote
При сформирането на сегашния престъпен кабинет „войводите” се натискаха на БСП за коалиция
Групата на БНС бе поканена в управлението, но предложението бе категорично отхвърлено най-вече от ръководството на ВМРО.
Quote
Преди няколко седмици Пловдивският кмет от листата на МВРО Славчо Атанасов обеща на пловдивските мангали да им построи джамия! Явно с това си действие разчита да привлече доста мургави гласоподаватели за предстоящите парламентарни избори.
Невероятна лъжа, родена от целенасочено пуснати слухове! Кметът на Пловдив не е давал разрешение за строеж на нова джамия и това го е заявявал многократно. Всъщност е ремонтирана една вече съществуваща в града, но това става вследствие на междудържавна спогодба между България и Турция. В замяна на това са ремонтирани българските църкви в Одрин.
Quote
Но родоотстъпникът Петър Стоянов, тогава президент на Р. България, заяви пред гръцкия външен министър, че България няма териториални претенции към Гърция, т.е. Беломорска Тракия не ни трябва!!! Две години по-късно имаше президентски избори и знаете ли кой застана зад боклука Пешо Стоянов? Ами МВРО!
Безспорен факт! Но точно тогава всички смятащи се за десни партии подкрепиха Петър Стоянов, тъй като алтернативата беше Георги Първанов от БСП.
Quote
Друг малко известен факт е, че партийни функционери на високи постове тясно си сътрудничат с антибългарският „Хелзински комитет”, връзки с които те дори се гордеят
Ако си сътрудничехме с тях, досега да сме признали "македонско малцинство" у нас. Нещо, за което многократно сме упреквани от същия този комитет.
Quote
Едно друго „геройство” на шефовете на МВРО заслужава да бъде споменато – преди 7-8 години младежката им организация  в София беше най- активната група от млади патриоти у нас. Тя привлече редица хора, които не само на думи, а и с действия се бореха за България. Като награда за това, цялата Младежка организация (в която членуваха и доста скинхедс – субкултура ненавиждана от мазния селски чобанин Каракачанов) бе …. изключена от редиците на ВМРО! На вас оставяме да прецените каква е била причината за това решение.
Момчетата от визираната генерация бяха използвани от трима души за користните им цели, чиито имена няма да споменавам, защото не го заслужават.

П.П. Духът на статията е доста показателен за едни отминали времена. Жалко, че Манджуков прехвърли собствеността върху в. "Дума". Иначе вашите приятели от БНС можеха да ви уредят и да я публикуват в него.


Quote
БНС не си прави никаква кампания. Какво те гони сега БНС или непременно трябва да намесиш друг, за да отвлечеш внимание от мизерната си, милиционерска партийка?
Смешен е опита ти да извъртиш нещата. Те са точно черно-бели в случая.
Какъв е Стамболийски? Национален предател!
Трябва ли да го почита някой, който претендира да е наследник на ВМРО? Абсолютно не!
Ще го почете ли партията ти? Ще го почете!
Няма какво повече да коментираме, защото всеки ще си направи сам изводите. Всичко останало е слаба демагогия. Чак и Иван Михайлов ще споменаваш. Срамота. То ако става за въпрос самият той се е крил при земеделец 34-та преди да мине в Турция, но какво от това? Значи ли това, че Стамболийски не е боклук?
P.S. Покажи ми регистрацията на Гвардия по ЗЗП
Отново ти казвам, че единствената причина да се намеся в тази дискусия бе точно твоето изказване по въпроса. Факт е, че повсеместно във виртуалното пространство членовете на БНС водят кампания срещу ВМРО, а и срещу всички конкурентни организации.
Както казах и по-рано, но ти явно не си правиш труда да осмисляш това, което ти се излага, аз също съм против подобно честване. Мероприятието е организирано от земеделците и до този момент не съм научил за наше участие в него. Самото представяне на проявата като инициатива на "Напред" обаче е недопустимо. Съгласен съм!
Срамота е, че ти се позоваваш на името на Иван Михайлов в жалкото си охулване на ВМРО. Какво е срамно? Че сме раздавали книги и листовки за Иван Михайлов в БЮРМ ли? Че се лепяли стикери с неговия лик по улиците в Скопие и Охрид ли? Докато ние правехме това, вие се правехте на мъже пред НДК в онзи прословут случай с "БНС напред!", макар и за кратко... Веднъж развяхте български флаг във Велес и станахте големи герои. 

П.П. Относно мизерната партийка... По-добре си гледай 40-те члена на БНС в София и не се занимавай с нас.
А относно милиционерщината... Попитай лидера си! Той има немалък опит в контакта с тях... ;)
Колкото до регистрацията на партия "Гвардия" ще си говорим по-нататък. Има време за това, наближават избори, в които вие имате отредена роля.
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Offline Sargon III

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 199
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #18 on: 01 Mar 2009, 20:31:21 »
Мамарчев, за наивни или късопаметни ни имаш?! Естествено, статията е малко тенденциозна, но пък и ти тенденциозно и невярно се опитваш да я оборваш.

Именно Каракачанов и Софиянски се натиснаха на БСП, тогава Мозер беше в чужбина и те го направиха през главата и`. Тогава, по телевизията, точно Каракачанов обясняваше техните идеи, както и оправадаваше евентуалното коалиране и с ДПС(защото то също щеше да е в кюпа). Каракачанов каза, чух го, че ДПС има неотменимо присъствие в политическия живот, но влиянието му може да се намали, като и те влезнат в коалицията(може и да не ползвам точните думи, но беше 90% същото).

Пловдивският кмет Славчо Атанасов наистина обеща съдействие на мангалите за джамия. Най-малкото да им съдейства за общински терен. Цитиран беше в много медии, потърси и ще прочетеш - това беше скоро. Никой не говори за ремонта на съществуващата джамия, тя е исторически паметник освен всичко друго.
 

Offline Кубрат

 • Junior Member
 • *
 • Posts: 35
 • Gender: Male
 • България за българите , грабителите вън !!!
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: ВМРО се изложи
« Reply #19 on: 02 Mar 2009, 04:31:55 »
Стига бе темата е за ВМРО и мислите ли че Краси Каракачанов = ВМРО . Аз лично си мисля ,че в тази организация има много повече стабилни хора готови да се борят до край за България от колкото в Атака . Хора които не зависят от Краси и са "предвождани " от други чисти хора във ВМРО !
България за българите , грабителите вън !!!
 

Offline Sargon III

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 199
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #20 on: 02 Mar 2009, 07:30:04 »
Стига бе темата е за ВМРО и мислите ли че Краси Каракачанов = ВМРО . Аз лично си мисля ,че в тази организация има много повече стабилни хора готови да се борят до край за България от колкото в Атака . Хора които не зависят от Краси и са "предвождани " от други чисти хора във ВМРО !

Не мислиш правилно! Една партия, особен лидерска, се олицетворява от водача и хората около него. Не само Каракачанов е бил агент на ДС, но и много други негови сподвижници. Каквото каже той и аверите му - това се прави. Затова, в тази партия няма честни и почтени хора - такива не биха траяли вътре. ВМРО е срам за България, срам за национализма.
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #21 on: 02 Mar 2009, 10:57:16 »
Мамарчев,

За фондацията вие твърдите едно, но нещата намирисват. МОДЕРИРАНО

Славчо Атанасов обеща на циганите от Столипиново джамия. Трябва да си много нахален, за да отричаш това, а да твърдиш, че просто била ремонтирана джамията в центъра на Пловдив.

Раздавали сте книги и листовки? Лепяли сте стикери по улиците? Голям героизъм! Ние не сме тръгнали да претендираме за нищо, но е факт, че когато ние тръгнахме из Велес с развети български знамена, вас ви беше страх, накупиха ви бира и ракия и хайде на рейса обратно за България  ;) Междувпрочем на рейса, на който ви бяха натоварили така или иначе под строй и срещу заплащане  ;) Защо ли? Защото може би Джамбазки не познава албанци във Велес, които да ви спасят от сърбоманите, ако стане напечено  ;D Както се случи по-рано в Скопие на честването за Мара Бунева  ;) Без значение обаче, защото хората виждат кои са свестни и кои не. Повече по тези теми да ти обяснявам е излишно.

« Last Edit: 20 Apr 2009, 22:28:18 by Огражден »
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Offline Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 591
 • Gender: Male
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: ВМРО се изложи
« Reply #22 on: 02 Mar 2009, 11:21:56 »
skadansk, много неща намирисват и при вас, но никога не съм си позволил да подемам тема за това. Дори избягвам дискусиите по повод вашата дейност. Но явно добронамереността е само от наша страна.
Иначе текучество има във всички организации. Нима при вас няма? Та от ваши бивши членове дори се роди нова структура.
Разнасянето на пропаганден материал не е особено геройство. Съгласен съм. Но със сигурност е по-ползотворно от чистенето на градинки.
Само веднъж съм ходил в Македония, организирано от Джамбазки. Това беше 2006 г., когато посетихме лобното място на Даме Груев и град Берово. Нищо лошо не съм видял тогава, но не смея да взема отношение по всички аспекти на посещенията, организирани от него, просто защото не съм бил в тези случаи.
В останалите случаи съм посещавал БЮРМ с други водачи и винаги сме си свършвали работата подобаващо и с достойнство. За това ще се обясняваме, когато прекарате българска литература през границата с коминтерновското недоносче.
Относно заплащането... За 5 години в Организацията не съм получил и лев. За разлика от мен обаче на едни момчета в София по време на "студентските" протести им се плащаше, за да раздават пропагандни материали...  ;)
Православен храм на най-високото пловдивско място
http://news.plovdiv24.com/71759.html
Quote
Православен храм да се съгради на най-високото пловдивско място, най-отгоре върху Джендем тепе, решили общинските съветници още през 1943 г. Преломни времена обаче дошли. Кръстът бил сменен с петолъчка. И вместо да се строят, църквите почнали да се рушат. Дошло време, когато , за да се прекръстиш, трябвало да се огледаш на всички страни, та да не би някой да те види и издаде. /Някои от някогашните дебнещи сега се оказват най-напетите богомолци./ По същото онова време бабичките тайно драпали с окуцелите си крака към святата Кръстова гора.
"Решението на общинския съвет в Пловдив от 1943 г. е юридически в сила, никой никога не го е отменял. То не е било случайно. Някога, преди много векове, на същото място е имало раннохристиянска църква", каза кметът Славчо Атанасов пред Plovdiv24.bg. Той присърце е приел идеята на своите някогашни предшественици. Намерил се и богат бизнесмен, който разполага с проект и е готов да инвестира нужните за деянието четири милиона лева. Предвиден е и лифт-асансьор за тези, които не могат да се изкачат догоре пеша."Това е и начин да се съживи тепето. За да се възроди, е нужно там да има хора", убеден е Атанасов.
Осъществяването на замисъла няма да е лесно. Комисия начело с главния архитект Румен Русев вече действа по въпроса. Предстоят сложни преговори с различни министерства, докато се издейства разрешението за строеж. Там, най-отгоре на тепето. Храмът ще носи името на покровителя на Пловдив Св. Ерм.
Градът освен от магистрали, канали, зали, подлези, надлези, тоалетни... Има потребност: и от архитектура, и от култура, и от паметници... И от душа.
« Last Edit: 02 Mar 2009, 11:33:21 by Мамарчев »
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #23 on: 02 Mar 2009, 12:51:52 »
На кой се е плащало по време на "студентските" протести?  :-[
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Offline Огражден

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 90
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #24 on: 02 Mar 2009, 13:42:01 »
Quote
Стамболийски е част от бългаската история и като всеки политик има плюсове и минуси, но ние живеем днес, а не преди 80 години и политиките и дейността са различни защото и времената и хората са различни. А за грешките които той е допуснал мисля, че е платил достатъчно та да го съдите точно вие. А самото мероприятие за което става дума е инициирано от Движение"НАПРЕД" като коалиция, а не от ВМРО и за твоя информация земеделците в Русе са идвали на всички мероприятия свързани с годишнини на легендарни личности на ВМРО и са ги почели както е редно в едно нормално общество. Ако не ви е ясно в политиката се правят компромиси иначе нещата никога няма да вървят и всеки трябва малко да си преглътне достойнството и да се захване за работа , а не да мрънка и да критикува !!!
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #25 on: 02 Mar 2009, 14:42:53 »
Не бъркай правенето на компромиси с безпринципността и слагачеството!
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Offline Франкист

 • банкетен революционер
 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,405
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #26 on: 02 Mar 2009, 15:12:30 »
Познавам няколко момчета от ВМРО,и ме е яд на Каракачанов и компания,че само ги използват(яко употреба).ВМРО с представляващ я Каракачанов е срам не само за националистите,но и за България. Да почнем ли да си говорим за великата коалиция ДПС и ВМРО във Велинград,не ми излзайте с номера,че и там са заедно за да намалят влиянието на турчулята.Със сигурност са подгонени от лични интереси,което  хвърля и върху цялата организиация едно голямо ако.Честно казано,можех да си представя Атака да направи нещо такова(или поне аз незнам все още ,ако имат такъв случай),на тях сме им свикнали на простотиите,но когато разбрах,че и ВМРО са заедно с турците,изпаднах в културен шок.Не искам да звуча грубо ,ама ако Иван Михайлов и компания гледат отнякъде какво е станало с тяхната организация,с тяхната мечта ,сигурно се обръщат в гробовете.
 

Offline Кубрат

 • Junior Member
 • *
 • Posts: 35
 • Gender: Male
 • България за българите , грабителите вън !!!
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: ВМРО се изложи
« Reply #27 on: 02 Mar 2009, 15:25:02 »
Ами Джамбазки ?
България за българите , грабителите вън !!!
 

Offline Мамарчев

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 591
 • Gender: Male
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: ВМРО се изложи
« Reply #28 on: 02 Mar 2009, 18:58:15 »
Да почнем ли да си говорим за великата коалиция ДПС и ВМРО във Велинград,не ми излзайте с номера,че и там са заедно за да намалят влиянието на турчулята.Със сигурност са подгонени от лични интереси,което  хвърля и върху цялата организиация едно голямо ако.Честно казано,можех да си представя Атака да направи нещо такова(или поне аз незнам все още ,ако имат такъв случай),на тях сме им свикнали на простотиите,но когато разбрах,че и ВМРО са заедно с турците,изпаднах в културен шок.Не искам да звуча грубо ,ама ако Иван Михайлов и компания гледат отнякъде какво е станало с тяхната организация,с тяхната мечта ,сигурно се обръщат в гробовете.

Тук съм съгласен с теб. И наистина очаквам реакцията на ръководството спрямо лицата, замесени в този случай, а такава ще има!
БОГ, НАЦИЯ, ОРГАНИЗАЦИЯ!!!
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Re: ВМРО се изложи
« Reply #29 on: 03 Mar 2009, 01:11:32 »
Аз не вярвам да има  ;) А и да има ще бъде за измиване на ръцете и после всичко ще си продължи, както досега  ;)
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...