Автор Тема: Изхвърлят религиозните символи от училищата  (Прочетена 7598 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Death angelTopic starter

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 1,483
   Вълчев се зарече да не допусне религиозни символи в училище
24 март 2009 / News.dir.bg

Даниел Вълчев е категоричен, че докато е министър религиозни символи в училищата няма да има

Независимо дали проектът на закон за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка бъде приет или не, докато аз съм министър, религиозни символи, които по натрапчив начин изразяват религиозни предпочитания, в училище няма да има.

Това каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев по време на редовния брифинг на НДСВ в централата на партията, цитиран от БТА.
По думите му през последните седмици като че ли се е появила темата, свързана с различните религиозни символи в училище, с различния начин на преподаване на предмета религия и някои са видели в това голям проблем. Не мисля, че това е големият проблем, каза Даниел Вълчев.
Относно неразгледания от Министерския съвет миналата седмица проект на закона министър Вълчев припомни, че през 2006г. парламентът е приел почти единодушно Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка. Изглежда има хора, които си мислят, че тези програми се приемат колкото да кажем че има някакъв документ, да се направи рапорт пред ЕС и да приключи, коментира образователният министър.
Той посочи, че законопроектът за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка е залегнал в тази програма. Затова си позволих известно учудване от твърденията, че в него има много нови неща, че променя философията на образователната система и трябва да има време за дебати, допълни Даниел Вълчев.
 ... ...
 http://dnes.dir.bg/2009/03/24/news4188433.html

Днес по новините на К1 най-обстойно ни обясниха, че забраната на Вълчев включва и всички православни символи. Това ще рече, че учениците ще бъдат спирани ако носят кръсчета.
 Ако се спазват стриктно наредбите на този кретен ще трябва на се свалят всички портрети на български царе, които са окачени по стените на училищата, защото те до един са окичени с религиозни символи, да не говорим за Софроний Врачански и патриарх Евтимий(те дори са с расо  :kill:),но най-напред трябва да се започне с герба.

Той толко натрапчиво е отрупан с християнски символи, че въобще не би трябвало и да се споменава съществуването му пред учениците и ако све пак няма как да го махнат дали няма да го покрият с черен плат както направиха с кенефа в Брюксел.

:kill:
« Последна редакция: Октомври 04, 2016, 20:42:21 от Hatshepsut »
Не падай духом, където ти падне !

Неактивен Death angelTopic starter

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 1,483
  Митрополит Николай: И моята униформа е религиозно натрапчива

Снимка: БГНЕС

Пловдивският митрополит Николай контрира яростно позицията на министъра на образованието и науката и вицепремиер Даниел Вълчев по отношение на вероучението и религиозните символи в училище.

Той направи това както в проповедта си в храма „Св. Георги Победоносец” в Кърджали, така и после пред журналисти.

След като определи Вълчев като „министърът, този нещастен човек”, той се разгневи и на забраната за религиозните символи в училище.

„А деца с неприлични облекла? Много ви моля! Защото тази забрана вероятно цели да забрани и на мен да вляза в училището, защото моята форма ще се окаже натрапчива в религиозно отношение!”, изстреля владиката в отговор на въпрос.

Той подчерта, че България е светска държава, но това не пречи празниците Възкресение Христово и Рождество Христово да бъдат официални празници.

„На герба на нашето мило отечество най-отгоре има кръст Христов. Това не нарушава светския характер на нашата държава. Аз не съм сигурен, че това, българският ученик да се прекръсти преди началото на учебните часове за успех и за Божие вдъхновение чрез духа на премъдростта, е нещо лошо”, посочи висшият духовник.

Той уточни, че официалните вероизповедания у нас са подкрепили концепцията за вероучението, препоръчана от Светия синод, в това число и от мюсюлманите.

Митрополитът припомни, че „с нея се предлага въвеждането на предмета „Религия” с три модула, като децата и с помощта на родителите си да избират изучаването на православие, ислям или етика, по подобие на „Западен език”.

„Проблем в инославните ние не съзираме”, поясни дядо Николай. И продължи с обвиненията в „безхаберие, безотговорност и духовна немощ” спрямо министерството на образованието и науката, и персонално към министър Вълчев.

„Знаете ли, ужасяваме се от вестите, които чуваме за агресията сред учащите се, за наркоманията, за алкохолизма. В същото време българската държава търси и намира неадекватни средства за преодоляване на тази агресия.

Аз не съм убеден, че със засилване на полицейското присъствие в Студентския град в София или в българското училище ще се намали агресията.

Духовното присъствие трябва да бъде осезателно, за да се изгради у българските деца съзнание, страх от греха в този живот”, каза още владиката.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/03/28/mitropolit-nikolai-i-moiata-uniforma-e-religiozno-natrapchiva.68474
« Последна редакция: Октомври 04, 2016, 20:43:28 от Hatshepsut »
Не падай духом, където ти падне !

Неактивен Балкани

• Hero Member
  • Публикации: 1,076
Аз смятам, че религиозни символи трябва да има само в кабинетите по Религия.

Сега чакам да видя само как ще накарат даскалицата ми по история да махне всичките икони от кабинета си :-P :-P :-P
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Неактивен Ванадий

• Hero Member
  • Публикации: 1,530
Тоя малоумник знае ли, че Кирил и Методий са светци?

Сега чакам да видя само как ще накарат даскалицата ми по история да махне всичките икони от кабинета си :-P :-P :-P

Жална ни майка като почнат да ни управляват безбожниците, родени от безбожното полупоколение, превърнати в непоколение на разврата.

Не е нужно човек да се халосва по религията, за да види какъв идиотизът е това, че разгънете 2-та лева, дето са ви в джоба, и вижте какво има отгоре им, че помислете как всики наши будители са били религиозно дейци, че царете ни са имали кръстове по скиптрите си, че Черноризец Храбър, Паисий, Софроний Врачански, Климент Охридски, Константин Преславски... са светци или книжовници...

Гербът, дето е даден за пример горе.

Големи толерант сме значи, то това извън пътя... Айде накарайте гърците да приемат такъв закон и да спрат да учат изобщо виантийска история, след като Византия е била християнска империя, те няма да се дадат защото:

- ги управляват хора с мисъл за културата, традициите и бъдещето на нацията
- не са чалнати толерантолюбители
- защото самосъзнанието им, националната мисъл и характера им са по-силни от нашите
- защото са велика нация

Защото ние не сме общество, не сме и общност а аморфна маса.

Вижте това на аватара ми, това е орден "Св. Св. Равноапостоли Кирил и Методий" този орден беше прекръстен от комунистите на "Кирил и Методий", сами анаете защо - защото те искаха да премахнат всички различия между народите и да ги спрат да мислят на себе си като залични, да ги превърнат в аморфна маса, да ги котролират по-лесно. Обезродяването на народа ни започна от 1944 с акции като тази, днес резултатите са налице, обезродяването ни е почти напълно завършено, ние сме аморфната маса, която ще се разлее във вените на другите народи.
« Последна редакция: Март 30, 2009, 14:18:11 от Ванадий »

Неактивен Сосипатор

• Registered user
  • Senior Member
  • Публикации: 824
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Тоя малоумник знае ли, че Кирил и Методий са светци?

Жална ни майка като почнат да ни управляват безбожниците, родени от безбожното полупоколение, превърнати в непоколение на разврата.

Не е нужно човек да се халосва по религията, за да види какъв идиотизът е това, че разгънете 2-та лева, дето са ви в джоба, и вижте какво има отгоре им, че помислете как всики наши будители са били религиозно дейци, че царете ни са имали кръстове по скиптрите си, че Черноризец Храбър, Паисий, Софроний Врачански, Климент Охридски, Константин Преславски... са светци или книжовници...

Гербът, дето е даден за пример горе.

Големи толерант сме значи, то това извън пътя... Айде накарайте гърците да приемат такъв закон и да спрат да учат изобщо виантийска история, след като Византия е била християнска империя, те няма да се дадат защото:

- ги управляват хора с мисъл за културата, традициите и бъдещето на нацията
- не са чалнати толерантолюбители
- защото самосъзнанието им, националната мисъл и характера им са по-силни от нашите
- защото са велика нация

Защото ние не сме общество, не сме и общност а аморфна маса.

Вижте това на аватара ми, това е орден "Св. Св. Равноапостоли Кирил и Методий" този орден беше прекръстен от комунистите на "Кирил и Методий", сами анаете защо - защото те искаха да премахнат всички различия между народите и да ги спрат да мислят на себе си като залични, да ги превърнат в аморфна маса, да ги котролират по-лесно. Обезродяването на народа ни започна от 1944 с акции като тази, днес резултатите са налице, обезродяването ни е почти напълно завършено, ние сме аморфната маса, която ще се разлее във вените на другите народи.

Евала за поста.

Ако се предадем така без борба, значи за нищо не ставаме.

Неактивен Курт

• Junior Member
  • *
  • Публикации: 15
Re: Изхвърлят православните символи от училищата
« Отговор #5 -: Април 02, 2009, 21:51:38 »
Тоя боклук вълчев с абсурдните си „въведения” затвърждава мнението,че атеистичните екс-комунистически отрепки продължават да ни управляват

Неактивен Генерал Колев

• Premium user
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 2,562
  • България над всичко!
« Отговор #6 -: Април 08, 2009, 20:52:26 »
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчeв да бъде предаден на анатема от Светия Синод, ако не е член на Българската православна църква, или да бъде отлъчен от църковно общение, ако е. Това е поискал сливенският свещеноиконом Силвестър Янакиев в писмо до сливенския митрополит Иоаникий.

Реакцията е предизвикана от изказаните от просветния министър тези за обучението по религия в училище и проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка.

"Мотивите ми за това предложение са продиктувани от последния му опит да унижи нашите деца, като ги застави да не носят своите кръстчета, докато са в училище, да не са православни християни, докато се обучават, да не вярват в Бога, докато учат", пише в писмото.

Сливенският свещеник пита защо в този "мерзък" проектозакон са визирани само кръстът и забрадката, а са пропуснати пентаграмът, еврейската звезда, ръката, която евреите носят на гърдите си като религиозен символ, знаците Ин и Ян и обърнатият кръст на сатанистите.

"От друга страна, атакуването на религиозните символи в едно мултиетническо общество със сигурност ще има пагубни последици за цялото общество и за политическия мир в страната ни", пише още отец Силвестър в своята молба предложение до дядо Иоаникий.

Даниел Вълчев е определен в документа като "човек с арогантно поведение" спрямо църквата, морала, българското общество и училище, наречен е "богоборец и отстъпник" от основите на светата православна вяра.

Отец Силвестър Янакиев е член на работната група към просветната комисия на Светия Синод и от няколко години работи за въвеждане в училищата на предмета религия. Той е чест гост като православен лектор в сливенски училища и е известен като ревностен борец против сектите.
България над всичко!

Неактивен Сосипатор

• Registered user
  • Senior Member
« Отговор #7 -: Април 08, 2009, 21:46:33 »
Много ясно,

такава подигравка с образованието може да има само тука. Да беше в Румъния примерно, до сега да са го прибрали на топло тоя "министър".

Неактивен Бай Иван

• Hero Member
  • Публикации: 1,280
  • Зодия: Scorpio Scorpio
« Отговор #8 -: Април 08, 2009, 22:26:51 »
Имам честта да познавам отец Силвестър, свестен човек е и е прав в случая.

Неактивен Anneti

• Forum Member
  • **
  • Публикации: 118
« Отговор #9 -: Април 08, 2009, 22:46:38 »
Вълчев ... миналата година по това време но тоя същия .................. му писахме бая писма ... не го бърка ..................а  ... трябваше още тогава да го шитнат , най-отвратителният от всички министри.

ПП : Нямаше как да не изразя личното се мнение за него , след стресът и объркването които ми причини!
Защо е тая цензура  :-P
Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме!

Неактивен Сосипатор

• Registered user
  • Senior Member
« Отговор #10 -: Април 08, 2009, 22:51:34 »
Имам честта да познавам отец Силвестър, свестен човек е и е прав в случая.

Него ли оплюха жестоко като се вдигна против абортите или бъркам?

Май беше той. Най-после се намери човек да се вдигне в защита на хилядите деца ежедневно убивани чрез абортите, а тея сатанисти щеха да го разпнат.

Браво на отец Силвестър. Даже и от суета да го прави, все пак го прави. Бог да му дава сили!!!

Неактивен Ivo_the_MOnsTer

• Senior Member
  • Публикации: 729
  • Зодия: Cancer Cancer
« Отговор #11 -: Април 08, 2009, 23:39:39 »
За тва с забратките се чуда как не са се намесили ДПС или Главното Мюфтиство, нещо мохамеданите се излойха.Иначе този отец Силвестър съм го чувал и във връзка с някакви други неща
Всеки заслужава да бъде съден според делата си.

Неактивен hammerbg

• Senior Member
  • Публикации: 930
  • Зодия: Gemini Gemini
« Отговор #12 -: Април 09, 2009, 13:22:44 »
Абе направо публично заплюване предлагам  :devil:

Неактивен logx

• Senior Member
  • Публикации: 931
  • Обичайте Родината си!
    • Български националисти
« Отговор #13 -: Април 11, 2009, 13:52:03 »
Вълчев педераст!

Въпреки различните ми виждания, това е достатъчно малоумна постъпка от негова страна!
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Неактивен Валентин

• Adviser
  • Forum Member
  • *
  • Публикации: 260
  • Мизия, Тракия, Македония!
  • Зодия: Leo Leo
« Отговор #14 -: Април 11, 2009, 19:27:07 »
Гледайте  какъв  цинизъм,каква  наглост  и  какво  безочие!С  кръстче  не  можеш  да  ходиш  на  училище,но  със  златния  резерв  на  БНБ около  врата-няма  проблеми!С  поли  до  гащите,с  дрехи  в бонбонени  цветове,дълги  коси,фланелки със  сатанистки  символи-става да  се  движиш!Но  да  се  прекръстиш  преди  изпит-в  никакъв  случай!
Баси  министъра,баси  образованието! :kill: :devil:
« Последна редакция: Април 11, 2009, 19:28:38 от Валентин »
Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
дъбрава, езеро, река, рид, планина
ще викат с глас през всички времена:
"Тук българи са, българи от памтивека!"

Tags:

Относно носенето на забрадки в училищата и университетите

Започната от Skarlet

Отговора: 33
    Прегледи: 13448
    Последна публикация Юни 12, 2016, 07:21:15