Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Култура и изкуство / Re: Музикални поздрави
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 06:54:41 »
Scorpions - Rhythm Of Love:

https://www.vbox7.com/play:8b955bd753
2
България / Re: Русофилство и русофобство в България
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 06:19:25 »
Какво дължат българите на Русия?

Защо Кремъл постоянно натяква, че България имала исторически дълг към Русия, за който постоянно забравяла?
Николай Цеков потърси отговори от бившия български посланик в Москва Илиян Василев и философа Калин ЯнакиевЕдва ли има период в новата история, за който може да се твърди, че отношенията между България и Русия са били еднозначни. Този факт звучи още по-убедително на фона на множеството нападки от страна на Кремъл и неговата пропагандна машина срещу българската политика и нейните приоритети. Вече не минава и месец, а понякога и седмица, без да прозвучи познатият припев за амнезията, която обхванала България по отношение на освобождението на страната от османско владичество и за неподнесената признателност, която съвременните български поколения дължали на руските им връстници и техните деди. „Надявам се, че в България има хора, които не са забравили кой е помогнал на българския народ да се отърси от османското иго, кой е помагал на страната и в други тежки моменти. Българите трябва да следват националните си интереси и не трябва да допуснат това, което се случи с любимата ни братска Украйна“, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на състоялата се наскоро традиционна годишна пресконференция на подопечното му ведомство. По-късно пред подобен формат Путин се оплака, че Русия била измислила „Южен поток“ за да помогне на България, но в замяна получила неразбиране, граничещо с глупост заради огромните пропуснати ползи за българската икономика.

"Вечната благодарност"

Бившият български посланик в Москва Илиян Василев е категоричен, че съвременните поколения българи не дължат нищо на връстниците си в Русия. Сегашните българи са в дълг единствено пред собствените си деди и прадеди, чиито имена и дела са в пъти по-малко увековечени в сравнение с невижданото никъде по света, освен в България, изобилие от паметници и имена на улици и площади, посветени на дейци на Руската империя. Василев съзира в честите нападки на Кремъл срещу България по темата за историческата памет и признателност един от пропагандните ходове на Путин и неговия режим. Призванието му е да обясни на руснаците защо репутацията на страната им зад граница е срината и защо политиката на Кремъл среща сериозен отпор в близки и далечни страни.“Никой не може да избие от главите на руснаците мисълта, че Русия е освободила Европа и затова европейците трябва да са и вечно благодарни. Напъните на Кремъл да реанимира руското имперско величие не са случайни, защото в несекващите за Русия времена на суров деспотизъм това чувство е било единственото „лепило“, което е предпазвало страната от разпад. Всъщност към съседите си руснаците се отнасят по същия начин, по който се отнасят един спрямо друг в собствената си страна – грубо и агресивно, според правилото на по-силния“, твърди посланик Василев. Той е убеден, че в Кремъл, а и в съзнанието на много руснаци понятието „българска външна политика“ е оксиморон . Подобно мислене изключва независимо поведение на държава от „близкото зарубежие“, в което външната политика е единствено функция на дела на русофилите сред населението.

„В България погрешно се тълкува съдържанието на понятия като „братски“ и „братушки“. В Русия техният смисъл се свързва единствено с отношението на по-големия, по-силен и по-мъдър „брат“ към по-малкия, по-слаб и по-уязвим съседен народ. Този патернализъм е разпространен не само спрямо българите, но и към всички народи от „близкото зарубежие““, свидетелства Василев.

Избирателната амнезия на Кремъл

Философът Калин Янакиев намира за пълен абсурд опитите на Кремъл да пренася, монополизира и инкасира признателността, която много поколения в Европа „дължали“ на поколения от времената на царска Русия и на сталиновия СССР. „Да, българите помнят своето освобождение и добре поддържат всички паметници на руси, украинци, финландци и румънци, които са паднали в руско-турските войни. Парадоксалното е, че Сергей Лавров наистина е прав за българската амнезия, но не в смисъла, който влага в нея. Истината е, че след 1878 г. няма значимо събитие в историята на България, в което Русия да не се е намесила в ущърб на нашата страна. Руската интервенция по правило ни е носила огромни загуби на хора, суверенитет и територии. Русия е била против Съединението и на страната на Сърбия в последвалата сръбско-българска война. Основните играчи в заговора срещу княз Батенберг, довел до неговата абдикация, са платени руски агенти. Русия е била против обявяването на българската независимост. Санкт Петербург активно е насърчил тайния сговор между Сърбия и Гърция срещу България през 1913 г., след който страната губи огромната част от освободените си земи. Руската армия се бие срещу българите в Добруджа по време на Първата световна война. Но най-голямото и непризнато и до днес от Кремъл престъпление срещу България е установеното върху щиковете на Червената армия кърваво комунистическо управление за цял половин век, което унищожи българската държавност и интелигенция“, изрежда фактите Калин Янакиев.Той недоумява защо на фона на „глупавия спор“ как да се нарича османското владичество в България, никой не е споменал за проблема как да се оприличи съветското „присъствие“ и русификацията на страната през периода между 1944 г. и 1989 г. „На фона на българските „роби“ на Османската империя, които не само са имали църковна самостоятелност и са можели да пътуват зад пределите на империята, но и са притежавали значителни за времето си производства и са развивали самостоятелна стопанска дейност, насаденият и поддържан от Москва комунистически режим напълно се вписва в почти всички параграфи на понятието „робство“. Незнайно защо обаче в България никой не разисква този проблем. Ето за тази българска амнезия става дума“, обобщава Калин Янакиев.

Пак ли да се снишим?

Илиян Василев намира подхода на Кремъл да свързва претенциите си за „историческа признателност“ с комерсиални интереси за особено груб. Ярка илюстрация за трансформацията на „историческия“ патернализъм в икономически план е „Южен поток“. „В процеса на договаряне на строителството на българския участък от тръбата нито една българска фирма не успя да получи директен контракт. Участващите предприятия от България можеха да бъдат единствено подизпълнители на руски фирми. Същото се случи по време на търговете за нуждите на Олимпиадата в Сочи няколко години преди кончината на „Южен поток“. По мои изчисления, ако „потокът“ беше изграден, в България след доста години щяха да влязат средства, равняващи се на 5-7 % от стойността на проекта“, изтъква Василев, който сега е финансов консултант на енергийни начинания.

Калин Янакиев посочва, че щом българското правителство предпочита да мълчи след нападките на Кремъл, то българското общество и медиите трябва да намерят отговори на грубите и непочтени настоявания за „признателност“ заради Освободителната война. „Нашите поколения могат да потърсят диалог със сегашните руснаци за историческата памет и за начините на нейната употреба. Ние можем да заявим това, което помним – насаденото от съветския комунистически режим робство върху българите. Можем да поискаме от Русия като официална правоприемница на СССР дължимото извинение за извършените престъпления и продължилата десетилетия изолация от нормалната цивилизация. Но все още на българския народ и неговите управници им липсва увереност и кураж да отговорят подобаващо на възмутителните опити за изкористяване на отношенията между България и Русия“, заключава Янакиев.

http://www.dw.com/bg/
3
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Днес в 00:21:21 »
БЪЛГАРИЯ СИГУРНО ПОЛУДЯВА?!


България сигурно полудява
По въпроса за корупцията ще цитирам мой колега по един проект преди време. Колегата е от сходна на нашата държава:
  - Корупция ли у нас? Не, това не е корупция!
  Аз го гледам, както казваше моя позната, удивено и удивително. А той пояснява:
  - Корупцията е явление или процес в Системата. Както сушата е явление или процес в нормалната природна среда на държавата ни. Със сушата трябва и можем да се борим или поне да минимизираме щетите от нея. Същото важи и за корупцията. Но в пустинята суша няма. Сушата Е пустинята! Тя не се нарича суша, а пустиня. В пустинята суша няма. Пустинята Е сушата! И нищо не можеш да направиш. Пустиня и толкоз. Ето така е у нас с корупцията. Корупцията Е държавата. Затова в държавата корупция няма. Държавата Е корупцията. И ние в държавата ни само по инерция говорим за корупция, като това говорене е напълно лишено от смисъл. Все едно в пустинята да говорим за суша. Всъщност държавата е превърната в онова, в което се превръща корупцията, когато от явление или процес в Системата, тя става Системата!

sekirata Protest na dushata

https://www.youtube.com/watch?v=r5WUhIqqTm4

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=r5WUhIqqTm4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=r5WUhIqqTm4</a>

ТЪРСЕТЕ СИМВОЛИКАТА!
    СВЕТЪТ Е ЕЗОТЕРИКА!
    а,не..бял боб..
за Пентаграма,Окултизма


http://i221.photobucket.com/albums/dd82/_mr_malice_/satanism148.gif
4
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Днес в 00:11:43 »


ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ-АПОСТОЛА-ДЯКОНА

Удивително! Въпреки тоталната анти–Българска цензура
и натиск от заговорниците срещу Българите,БНТ направиха

и излъчиха растърстващ филм за Левски и Българщинатa!

Удивително и прекрасно! В режим на свиреп и

нагъл циничен безпардонен натиск от юдео – ционисткия

ЕС и обединените вътрешни и външни заговорници срещу

Българите за обезродяването и обезБългаряването ни и

нашето окончателно физическо затриване, и пълзяща тотална

цензура в държавните и частни медии и в Нета, и когато парламент,

министър председател, "опонент" президент и управляващи и

опозиционни партии позорно и предателски мерзко замлъкнаха

вкупом в Деня на скръбното честване на 145 години от обесването

на Левски и дума не обелиха срещу кого се е борил и защо даде

живота си Апостолът на Свободата, неочаквано за всички точно

бастионът на държавната про – правителствена информационно –

дезинформационна манипулационна институция и служба –

Българската национална телевизия, възстана и избухна

с поразяващо душманите ни и възкресяващо, ободряващо

и въздигащо родовия ни и етносен Дух и Патриотизъм най –

мощното всепобеждаващо духовно оръжие – музикалния филм

"Песните на Левски", за саможертвеника и Българския етносен Светец Васил Левски !

https://www.youtube.com/watch?v=LobackyNyo0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=LobackyNyo0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=LobackyNyo0</a>

Поклон и благословение!


Песните на Левски - музикален филм / Musical film

Поклон до земята с благодарност за филма, разкъртващ Душите Български!

Благословени сте, Български Божествени феноменни творци и певци!Oбобщени документи за свещеното родословие на

Свети Васил Левски, който днес не ходи на никое от поклоненията,

където го опяват като мъртвец, а защото е вечно жив и безсмъртен

естествен реален и рационален свръхестествен Светец, бе през

целия ден с екипа ни за да съставиме заедно този свещен родови документ!

Обобщени документи за свещеното родословие на Свети Васил Левски,

разсекретени лично от него в деня на свръхестественото

му трансформиране в СветецИ вие турци – османци, потомци на зверовете нечовешки,

поробители и геноцидатори на Свещения Божи Български народ,

и които озверели сега точите зъби пак връз нас, подкукоросвани

от душманите ни юдео – ционисти и обезродени изродени българи –

антибългари, чуйте в единствената такава в света

и неповторима елегийна скръбна песен

"Еничари ходят"

плачът на Душата на Многострадалните Великомъченически

Български Майки по отнетите им рожби и обезчовечени

на еничари, на които еничари много от вас са генетични

потомци, и ако душите ви сега не отронят сълза и не се познаят,

разкаят и покаят ничком и безусловно пред

Българите в този засега кротък катарзисен режим, то знайте,

че Боговете ни, и ние Българите – Техните генетични потомци

и Светии – Съдебни заседатели в Съдния Ден на всички човеци

и племена, ще считаме колективно и единодушно безпристрастно,

че генно – инженерният експеримент за култивиране и очовековечаване

на вашия етнос, (на който вие – генетичните потомци на еничарите –

Българи, сте висшият интелектуален елит) въпреки всичките

ни усилия на цивилизатори на всички племена, е неуспешен и ще бъде закрит!
5
България / Re: Васил Левски
« Последна публикация от Sirows - Февруари 20, 2018, 22:16:53 »
Масонска е на майка ти пу*ката, Мишок!

Идеята за република, вероятно е свръх националистическа. За циничният ти език, даже няма да коментирам.
Колкото до Левски, трябва човек да е чел доста за него. Уж говори за република, а знамето което поръчва да се ушие за едно бъдещо въстание е с монархически символи, а не републикански.
6
Култура / Re: Седем знаменити песни на Паша Христова
« Последна публикация от Hatshepsut - Февруари 20, 2018, 21:46:42 »
Паша Христова - Когато си отидеш

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=5O-8ttSpjWo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5O-8ttSpjWo</a>
7
Чужбина / Re: Сагата в Сирия - докъде ще доведе?
« Последна публикация от Петкан - Февруари 20, 2018, 21:25:30 »
Напрежението расте! Сирийски проправителствени сили започнаха да навлизат в Африн

20 февр. 2018 | 17:48

Сирийската държавна телевизия показа конвой от бойни автомобили с тежки картечници да преминават покрай блокпостове с отличителни знаци на кюрдските сили


Проправителствени сирийски военни части са започнали да навлизат в намиращия се под кюрдски контрол район на Африн в северозападната част на страната, срещу който от месец турската армия води офанзива, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сирийската държавна телевизия показа конвой от бойни автомобили с тежки картечници да влизат в Африн от съседното село Нубул, преминавайки покрай блокпостове с отличителни знаци на кюрдските сили.

В БТР-ите се виждали войници в камуфлажни униформи, развяващи сирийски знамена и скандиращи проправителствени лозунги.

Сирийски държавни медии предадоха, че турските сили обстрелват проправителствените сирийски бойци, след като са навлезли в региона на Африн, съобщи Ройтерс.

Засега няма коментар относно навлизането на сирийските части от страна на кюрдски официални представители, посочва АП.

До този развой се стигна ден след като Турция предупреди сирийското правителство да не навлиза в контролирания от кюрдите анклав, срещу който е в ход турска военна офанзива. Анкара каза, че всяка сирийска военна намеса "ще има последствия", ако целта й е да защити кюрдските бойци.

Още вчера сирийската държавна телевизия посочи, че части на сирийското опълчение идват в Африн, за да се предотврати превземането му от Турция, а според военен телевизионен канал на ливанската групировка "Хизбула", която е съюзник на сирийското правителство, навлизащите в Африн сирийски части идват от Алепо.

ДПА припомня за вчерашното съобщение за постигнато споразумение между правителството в Дамаск и кюрдските военни части да се разреши на проправителствените сили да влязат в Африн и да подкрепят кюрдите, които отблъскват настъпващите турски части, подлагащи града на артилерийски обстрел.
http://epicenter.bg/article/Naprezhenieto-raste--Siriyski-propravitelstveni-sili-zapochnaha-da-navlizat-v-Afrin-/147695/7/0
...
...
Башар Асад не прави нищо без да го е съгласувал с Москва, дори когато ходи в тоалетната!
Кюрдите ще бъдат измамени жестоко от Ердоган, Путин и Асад, и така Путин ще разбие мечтите на САЩ за кюрдски коридор под американски контрол.
8
Дано да е за добро, защото другарите от ОП направиха това:

9
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Февруари 20, 2018, 20:43:55 »
„Всеки един скандал, които се стремят да провокират БСП и президентът, защото те са едно цяло - това е ясен проект, който е реализиран от началото на 2016 г. - да вървим към нещо друго, но не и да бъдем част от силна и обединена Европа“. ( председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов )
http://epicenter.bg/article/GERB-i-patriotite-svalyat-utre-Zhablyanov-/147699/2/0
10
България / Re: Васил Левски
« Последна публикация от Петкан - Февруари 20, 2018, 20:32:16 »
Цитат
че това за републиката са масонски внушения сложени в устата на Левски доста след освобождението.


Масонска е на майка ти пу*ката, Мишок!
Ако Путин е навсякъде, това е много лошо, защото това е мечтата на съвременните болшевики и тези, които искат да възстановят Съветския съюз и социалистическия концлагер.

Цитат
Памятник Путину: открытие и откровения

В пригороде Санкт-Петербурга казачий союз города установил скульптуру Владимира Путина в образе римского императора. Корреспондент DW побывал на церемонии открытия памятника.
http://www.dw.com/ru/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%83-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D1%8B%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/a-18454646
Страници: [1] 2 3 ... 10