Автор Тема: Митрополит Николай Пловдивски  (Прочетена 12708 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Мишок

 • Account Disabled
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4757
 • Country: it
 • Карма: +23/-34
 • Пол: Мъж
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #15 -: Януари 09, 2009, 11:23:20 »
Виждал съм го служи в катедралата Ал. Невски : искри излизат от очите му и сякаш от небето към него , и от него към небето се спуска и издига огнен стълп. Безспорно е сериозна личност и макар да съм слушал за него разни неприятни неща му вярвам. По делата им ще ги познаете казват, а неговите дела са огнени, прошка и компромис с вярата не прави.
Много от клира на БПЦ се боят от него, особено залитналите към католицизма.
Църквата е непобедима и винаги колкото и да е притисната ражда подобни безстрашни войни на Бога, вярата и родината.
Пазете се гадини защото сега срещу вас е истинския православен войн на словото и делата. И да знаете Николай не е единствения има още много.
Съветвам те да гледаш, малко по критично на този митрополит млади момко. Не е това, което изглежда.

Неактивен Angel Lights

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 205
 • Карма: +47/-8
 • Пол: Мъж
 • Darkness of Doom
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #16 -: Февруари 15, 2009, 22:39:32 »
Откъде накъде владиката Николай дава обяд на виден европейски политик - католик!? Днес в Пловдив идва президентът на Европейската Народна партия Вилфред Мартенс. Води го лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Преди това той ще бъде в Раковски, където в момента е в разгара предизборна кампания за кмет. Високият гост, който е бивш премиер на Белгия и ревностен католик, там ще посети катедралата „Пресвето Сърце-Исусово. Домакин под тепетата ще му бъде не монсеньор Йовчев, а...православният пловдивски владика Николай. Митрополитът ще прояви гостоприемството си на специален обяд за видния европейски политик. Ще присъства, разбира се, и обявилият се по Коледа за негов личен приятел кмет на София и водач на герберите Бойко Борисов Откъде накъде, е нормално да се запитат пловдивчани.
„PlovdivМedia”
При всичкото ни уважение към г-н Мартенс, не ни е ясно защо в програмата му е записано, че официален обяд ще му дава в Пловдив не някой друг, а духовният водач на града. Той, доколкото разбираме, идва не на частно посещение у нас и респективно под тепетата, а като президент на една от най-големите партии в Европейската общност. И като такъв, негов посрещач е партийният вожд Бойко Борисов, а не, да речем, патриарх Максим. Естествено, той е вярващ християнин и никой не може да му държи сметка за духовните му общения. Както това ще направи в католическия храм в населения предимно с католици Раковски. В тази посока е логично да последва негова среща в Пловдив с водача на пловдивската католическа общност, който е авторитетният монсеньор Йовчев. Той обаче ще опита гозбите на православния йерарх Николай!? Откъде накъде, ще се зачудим и ние? Възможно е това да е проява на уважение към особата на г-н Мартенс – все пак политик от такъв ранг не идва всеки ден в града ни, трябва да му отдадем почтителността си. Само че нали за такива случаи на изразяване на уважение е точно кметът. Или областният управител, примерно. Според протокола въпрос на проява на гостоприемството е гост от такъв ранг да бъде посрещнат именно от градоначалника, който е лице и на града, и на самите пловдивчани. Може да не е от партията на г-н Мартенс и на г-н Бойко Борисов, но една среща помежду им не е част от партийна програма. А взаимно уважение. Защото, може да се приеме като неуважение от страна на високия гост фактът, че идва в Пловдив, а пренебрегва този, който е упълномощен от гражданите му да ги представлява. Знае се, че Бойко Борисов нещо не се долюбва с организацията, от която е Славчо Атанасов. Ама защо тази неприязън трябва да е причина да обижда пловдивчани, подвеждайки гостуващия му европейски политик да става част от партийните му пристрастия.
Научаваме, че причината г-н Мартенс да се отбие в Пловдив била среща с активистите на ГЕРБ в Концертна зала. Там той щял да бъде участник в трогателното събитие- как отцепили се наскоро асеновградски членове на ВМРО ще получат книжка за принадлежност към бойкоборисовата партия. Това се е тяхна работа, те си решават с кого по партийна линия ще се виждат и в какви спектакли ще участват. Ние си знаем нашето – защо, г-н Мартенс, пренебрегвате пловдивчани, като не сте пожелали среща с техния кмет? Все пак, вие сте авторитетен човек в Европейския парламент, можехте да се позаинтересувате как се развива този древен Пловдив като град, който вече е в Европейския съюз, какви са му проблемите, дали с нещо не бихте могли да му помогнете. Дето се казва от кумова срама да бяхте пожелали да понаучите нещо за нас. Навярно бихте се оправдали с липса на време, програмата ви е натоварена. Особено с този ваш обяд на изповядващ католицизма с източноправославния владика. Надявахме се да прескочите поне десерта му, да спестите няколко минутки, че да уважите града ни, не само партийному. http://plovdivmedia.com/6642.html

Неактивен Sargon III

 • Account Disabled
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 221
 • Карма: +39/-27
 • Пол: Мъж
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2009, 23:24:55 »
Мартенс може да се среща тук с който си иска. Разумно е да не се среща с пръдливия гей Славчо, достатъчно ще разбере за Пловдив и без него. Но пък, защо ли иска да има нещо общо с лудия Николай, тази подлога проста?!

Неактивен Nordwave

 • Administrator
 • Founder
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 4726
 • Country: bg
 • Карма: +1343/-0
 • Пол: Мъж
 • Web Master Site
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
  • Български националисти
 • Интереси: История
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #18 -: Май 16, 2011, 19:09:13 »
http://img190.imageshack.us/img190/1830/144is.jpg
Митрополит Николай Пловдивски
Пловдивският митр. Николай излезе с изявление по повод изказвания на Волен Сидеров Пловдивският митрополит Николай излезе с изявление по повод изказванията на Волен Сидеров по църковни въпроси, разпространено от Пловдивска света митрополия. В него се казва:

"През последните седмици г-н Волен Сидеров на два пъти се опита да въвлече Българската православна църква в умишлени скандали. Първия път, когато обвини Негово Светейшество Българския патриарх Максим, че пуска президента на Републиката в църква. Втория път, когато се опита да хвърли сянка върху благодатните свещенодействия, извършени в манастира „Свети Георги Зограф”, по повод празника на този свят великомъченик и наш застъпник пред Бога.

Този път обвиненията на г-н Сидеров са две: защо сме допуснали в храма да се служи на други езици, освен на български и защо литийното шествие с чудотворната икона на свети Георги не се е състояло във времето, в което той е очаквал това. Нека кажем, че в два последователни дни, преди да пристигнем в българския манастир, имахме щастието да посетим други две манастирски обители на Света гора Атон. Господин Сидеров би ги определил като „гръцки”, макар че те просто са твърдини на православната вяра и дух. Та в тези гръцки манастири, ние се удостоихме с честта да съслужим с нашите православни братя. И служихме на църковнославянски език. Без никой да ни направи каквато и да е бележка. Напротив, с пълно уважение и разбиране. Първо, защото е уместно, когато част от богомолците в храма са от друга народност, части от богослуженията да се отслужат и на техния език. Второ, защото от времената на св. св. Кирил и Методий е постановено и известно, че богослужебните езици са равноценни и равноправни. Едната вселенска и апостолска Православна църква е образец със своята толерантност. Наш дълг е да укрепваме и подчертаваме тази толерантност, както другите наши православни братя я засвидетелстват към нас. Пещерният национализъм, използван за политически цели, е чужд на всеки истински православен християнин, който вижда много ясно прикритите зад него стремления за разкъсване на тялото на живата Църква.

Опитите на г-н Сидеров да инструментализира църквата за своите цели, опасни за националното и държавно единство, не са от вчера. Аз лично бях подложен на яростно поругаване и осмиване от водената от него политическа сила, защото според г-н Сидеров не съм позволил свещеник да бъде издигнат за кандидат-кмет на град Кърджали. Истината е, че този свещеник, отец Боян Саръев, осъзна, че ако въпреки канона стане кмет, ще бъде въвлечен в тази евтина и опасна провокация. Българската православна църква никога няма да стане причина за накърняване на етническия мир в страната. Нашата мисия е да крепим и пазим националното единство, както сме го правили повече от хиляда години насам. Причината да има днес България е, че родната ни църква никога не си е правила „експерименти”. Сигурен съм, че дори най-близките последователи на г-н Сидеров, които са също добри българи и християни, разбират много добре това.

Колкото до литийното шествие с чудотворната икона на свети Георги, то се състоя. Г-н Сидеров не можа да се включи в него, защото отпътува веднага след края на бдението.

Наистина, в продължение на два дни на Света гора валя проливен дъжд. Така беше и по време на всенощното бдение, но на другия ден, след като г-н Сидеров си замина, слънцето изгря и след Ктиторската света Литургия извършихме литийното шествие с чудотворната икона на свети Георги до мястото, където тя е намерена.

Има обаче нещо в поведението на г-н Сидеров, което го тласка в атаки срещу Църквата. Какъв е произходът на тази ненавист, знаят само той и Всевиждащият Господ Бог. За неговото спасение, както и за спасението на всички човеци, Църквата всякога ще се моли. Независимо от тяхната националност, социални или политически убеждения".  http://www.dveri.bg
« Последна редакция: Май 16, 2011, 19:11:16 от Nordwave »
Facebook  account - Kaloian Ivanov Macedonbg
Bulgarian nationalist forum has been upgraded SMF 2.0. Final

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2470
 • Country: bg
 • Карма: +383/-52
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #19 -: Май 16, 2011, 19:16:40 »
Малиииии,тоя с ролексите яко е нахранил Сидеров...

Неактивен Сосипатор

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 813
 • Country: bg
 • Карма: +2/-6
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
 • Зодия: Aquarius Aquarius
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #20 -: Май 16, 2011, 19:17:21 »
Тоя Сидеров за какво се закача с всички не моем разберем.

Ако си стои мирен, няма да има изцепки. На Максим казал вместо Воистину Воскресе, ти си комунист. На света гора беснял защо не правили лития, и били слушали гърците. След което си бил камшика, пък след бдението лития си имало.

И защо били пяли на гръцки. Ми като няма певци българи, щото всичко на всичко едва ли ги има и 20-тина човека в Зограф нормално е да идват от другите манастири да пеят. Какво сега, да научат църковнославянски специално щото некой ги е канил в Зограф да пеят ли?

За изцепките с Уорлик няма и да говорим. За чий ги прави тия глупости тоя човек не мога да се начудя. Не разбира че така дава поводи всеки да го плюе ли, не вдява че и малкото останал електорат така ще се отвърне завинаги от него, или вижда че електората на Атака е достатъчно интелигентен и иска да го ограничи само до хулиганската част от народа, не ми е ясно.
Има нещо дето го стега в главата тоя човек, ама какво му е само той си знае.
Сосипатор Пиров.

Неактивен Hatshepsut

 • Pharaoh
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8994
 • Country: bg
 • Карма: +525/-0
 • Пол: Мъж
 • Дълг и чест
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Opera 9.80 Opera 9.80
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #21 -: Май 17, 2011, 06:12:28 »
Олигарх дарява Николай с лимузина с № РВ 3737АТ, да се знае на колко години е станал митрополит


 "Търговецът в храма" - Пловдивският митрополит Николай забрави (или никога не го е знаел), че трябва да е обединител на българите, а не да сее раздори и разкол, след като по безпрецедентен начин използва национална медия, за да изсипе хули по адрес на лидера на АТАКА Волен Сидеров.

 (Изгонването на търговците от храма, каквото трябва най-сетне да се случи и в България, е епизод от живота на Исус Христос, описан в Евангелията. Една от водещите версии за задържането, процеса и последвалата кръстна смърт и възкресение на нашия Бог е, че те са предизвикани от неговите действия по изгонването на среброменителите и продавачите от храма, б.р.)

 В броя на в. "24 часа" от четвъртък отявленият любител на лукса и парите "дядо" Николай изля в писмо своите "разсъждения" относно критиките на Волен Сидеров за


 слугинажа на висши ръководители на православния клир към

 комунисти,

 чужди емисари и компрометирани политически фигури. Става въпрос за няколко очевадни издънки на духовните водачи на българщината, които бяха порицани не само от лидера на АТАКА, но и от целия народ. Първо, митрополит Николай, който по време на тройната коалиция през 2007 г. пое ръководството на най-голямата и богата епархия в България - Пловдивската на едва 37-годишна възраст, скочи срещу аплодираната от миряните реакция на Сидеров на Великден. Тогава лидерът на АТАКА свали загражденията, с които отците в храм-паметника "Александър Невски" бяха отделили "височайшата" особа Гоце Първанов от стотиците православни българи, дошли да почетат най-светлия празник в християнския календар - Възкресение Христово. Този нехристиянският акт и факта, че НСО залости стотици миряни в храма накара лидера на патриотите след службата да попита свещениците и патриарх Максим на Господ ли служат или на президента. "Владиците се отдалечиха прекалено много от народа", заяви по-късно Сидеров пред Нова тв. И уточни, че "литургия" означава "обществено служене". "Значи да служиш на народа, не на държавния глава, който освен това е комунист-атеист и агент на ДС", категоричен бе лидерът на АТАКА.

 Явно именно споменаването на комунистическата репресивна служба е подразнило извънредно най-вече Николай Пловдивски, предвид неговото минало. Според публикации в медиите споменатият вече "духовен водач" със светско име Николай Методиев Севастиянов дължи шеметната си кариера в църковната йерархия именно на ДС произхода си.


 Баща му бил офицер от службите - барета по времето на Тодор Живков,

 приятел с бивши началници на СДВР, както и с шефове от разузнаването като Бриго Аспарухов. Именно покровителството от страна на комунисти и ченгета изстрелва Николай високо в църковната йерархия на възраст, далеч от наложените от канона разбирания. Спомогнал и фактът, че отецът завършил освен Богословския факултет на СУ и Московската духовна академия. Това обяснява и яростта на Николай към Волен Сидеров, който без страх осветли слугинския маниер на накои свещенослужещи към ДС и неговите метастази, сред които и Гоце Първанов.

 Другият повод за истеричната реакция на Николай срещу Сидеров (не по враговете на християнството, които от години шетат из страната ни), стана несъгласието на лидера на АТАКА на гергьовденската служба в Зографския манастир в Атон да се служи първо на гръцки, а после на български. "Аз лично направих бележка на владиката - Пловдивския митрополит дядо Николай, затова, че в българска църква трябва да се служи на български език", обясни тогава Сидеров. Поклонници, които от години посещават молебена, после разказали на водача на АТАКА, че гръцкият хор пее с предимство, откакто дядо Николай е станал митрополит. Преди това първо е пеел българският, а после са се включвали гърците. Днес гръцкият хор стои от дясната страна на митрополита, а преди българският е стоял там. Волен Сидеров бе част от официалната парламентарна делегация там. За първи път от години насам обаче литийно шествие с чудотворната икона на Св. Георги в Зографския манастир не се състоя. Защото гръцките попове отказаха да си цапат расата, а "дядо" Николай така и не реагира, за да не разгневи чуждоземните отци.

 В писмото си до "24 часа" Николай доста нескопосано се опита да заличи тези гафове с елементарни оправдания - равенство на богослужебните езици, проливният дъжд, валял над Света гора и прочее. Като услужливо забравя как по време на тройната коалиция, когато Румен Петков бе министър на МВР той лично му е слугувал в същия Зографски манастир и му е отварял заключени двери със светини, които са недостъпни за очите на миряните. Сигурно заради това си верноподаничество към Глъвъта в момента Николай разполага с автопарк, достоен за милионери - две БМВ-та и една лимузина.

 Ето от там идва и злобата на Николай, чието "свещено" тяло гравитира все около червени министри, депутати и олигарси. Владиката например, е сред най-личните приятели на Георги Гергов, познат повече като Свинаря на Гоце - олигархът, който сложи ръка на панаира в Пловдив с мощното рамо на тройната коалиция и който е член на Висшия съвет на БСП. През 2007 г.


 Николай получил дар от олигарха - лимузина с

 № РВ 3737 АТ, да се знае на колко години е станал митрополит

 Медиите разкриват и близостта на отеца до бившия депутат от НДСВ Валентин Милтенов, който дарил църковния водач със златен ролекс за няколко десетки хиляди лева (виж карето). Важен момент от битието на Николай Пловдивски е и неговата обвързаност дори с Ахмед Доган. Митрополитът лично забрани на отец Боян Саръев да бъде издигнат за кмет на бастиона на ДПС Кърджали. Неясно по какви причини Саръев не получи позволението на своя началник Пловдивския митрополит и не можа да участва на вота през 2007 г.(историята ни познава случаи, когато духовници са заемали светски постове, например Старозагорският митрополит Панкратий беше избран като депутат във Великото Народно събрание през 1990 г.). Така Николай направи услуга на Доган, защото само покръстителят на Родопите Боян Саръев имаше влиянието да спечели кметския стол извън кандидата на ДПС. След височайшата забрана на владиката кмет на града стана Хасан Азис (в момента разследван от прокуратурата за далавери по Водното огледало).

 На 29 юли 2009 г. пък същият митрополит Николай апелира от амвона на църквата "Св. Петър и Павел" в Пловдив миряните да гласуват за кандидат-депутата от БСП Петър Мутафчиев, разказват очевидци. За него той агитирал и в други пловдивски църкви.

 С такива хора "другарува" Николай, затова и не е чудно, че мрази АТАКА, лидера й, патриотизма и българщината. За което ще го съди и народът, и Господ.


Професор го нарочи за психично болен

 Вестник "Стандарт" в статия от 16 Февруари 2007 пише, че професорът във Философския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" д-р Иван Калчев и отец Камен Бараков са обявили митрополит Николай за психичноболен в ефира на bTV. ("Тази сутрин", 14 февруари 2007 г., 08:30 ч.) Още, че според Богдан Кръстев, президент на фондация "Св. Архангел Михаил", пловдивският владика е бил лекуван в психиатричната болница на 4-и километър в София като младеж. Този факт бил излязъл наяве във връзка със съборена плоча на Васил Левски в църквата "Св. Петка" преди години. Фондацията направила проверка и следите я отвели в клиника "Св. Наум", където се натъкнала на данните за лечение на Николай Севастиянов, бъдещ пловдивски митрополит. В същото предаване Иван Калчев нарича дядо Николай "ултра-консервативен" и "ретрограден."


Подарил 300 дка църковна земя на Свинаря на Гоце

 Свинарят на Гоце Георги Гергов е сложил ръка на летището в Пловдив, писа преди три години в. "Атака". През април 2009 г. олигархът и член на БСП е взел под наем за 50 години 300 дка църковна земя до аеропорта в землището на с. Крумово. Огромният парцел бил осигурен от неговия личен приятел - пловдивският митрополит Николай. Решението е гласувано от Светия синод в отсъствието на митрополита. Според запознати скандалният владика прибегнал до този вид отдаване на църковната земя в полза на Свинаря на Гоце, защото в момента има мораториум върху продажбата на имоти на Българската православна църква. "Иначе Гергов директно щеше да си я купи", категорични са депутати от Пловдив. Не е ясно при какви условия са били дадени тези 300 дка за ползване от олигарха Гергов, който благодарение на приятелството си със президента Георги Първанов стана собственик на Панаирното градче в града под тепетата. Николай създаде специално отличие в епархията си, за да го връчи на Георги Гергов. На 25 ноември 2008 г. Свинарят на Гоце стана първият носител на ордена "Свети апостол Ерм", учреден специално по повода от Пловдивската митрополия с решение от 16 септември същата година.


 Автопаркът на отеца - като

 на мутрите

 Владиката обича да вози светите си телеса не в какви да е коли - трябва да са лускозни, скъпи и набиващи се на очи. Автопаркът, който притежава, е като на мутрите от 90-те години. Николай разполагал с ауди А8, мутренското "кубче" мерцедес G-класа, 2 БМВ-та. С две от лъскавите си возила той се появил преди време и на церемония в Семинарията. Духовническата процесия включвала свръхскоростното БМВ М5 и всъдехода шевролет - и двете с регистрационни табели РВ 3737 (които в КАТ се дават срещу сумата от поне 2 бона). За първи път в семинарията бил гариран и мерцедес G класа. Ръбестите форми на страховития джип се откроявли осезаемо до духовническия баварец.


Десетки хиляди „цъкат“

 на ръката на митрополита


 Десетки хиляди лева "цъкат" на ръката на владиката Николай. За никого не е тайна, че митрополитът обича скъпите играчки като луксозни автомобили, маркови часовници от водещи швейцарски производители, както и квалитетно обзавеждане, например "Версаче". Медиите от години се удивляват на все нови и нови придобивки от Николай, които нямат нищо общо с неговия духовен сан, обществено положение или финансови възможности (поне не и официалните). Пример: на 28 октомври 2008 г. отец Николай служи с часовник "Вашерон Константин" с тамплиерски кръст на дясната ръка, пише в. "Експрес". Владиката отслужил водосвет с швейцарското бижу на китката си на откриването на параклис на Медицинския университет. Дядо Николай показа часовника си за първи път на обществено място уж случайно. Вероятно духовникът е забравил да свали "Вашерон"-а си.

 Според майстори часовникари тамплиерският кръст на копчето за нагласяне на времето е като запазена марка на швейцарската фирма. "Вашерон Константин" е втората най-скъпа марка на планетата след "Патек Филип". Разходка из интернет показва, че цените за моделите на марката тръгват от 16 - 17 хиляди щатски долара. За "Malte Dual Time Regulator", с какъвто се сдобил Николай, цените тръгват от над 24 хиляди щатски долара!

 Година по-късно, на 16 септември 2009 г. Николай, който обича да демонстрира безкомпромисна отдаденост на православните ценности, изведнъж показва друго - на откриването на учебната година в семинарията в Пловдив владиката показа перфектни и грижливо подбрани аксесоари под тържествените църковни одежди. Снимки, публикувани в пловдивския вестник "Марица", разкриха, че отецът е окичил ръката си със златен часовник "Ролекс" с позлатени части на каишката, а блестящо бялата му риза е била гарнирана с уникални ръкавели, изработени от майстори ювелири и обсипани със скъпоценни камъни. Часовник от тази марка струва от няколко хиляди до няколко десетки хиляди долара. Каква е цената на копчетата на ризата на духовния пастир, не може да се каже, но едва ли отецът би сложил нещо евтино в съседство със скъпия часовник, коментира Медиапул.

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=210486&cat=3
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 20:27:40 от Hatshepsut »

Неактивен Анонимен

 • Registered user
 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 219
 • Карма: +44/-31
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Linux Linux
 • Browser:
 • Safari Safari
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #22 -: Май 17, 2011, 12:59:58 »
Един от най-свестните ни митрополити, лично за мен.

1. Човекът е антиикуменист. Обяви папата за еритик - съвсем правилно.
2. Радетел е за връщането на юлианския календар.
3. Против ЕС е.
4. Против хомосексуализма, Ванга и Дънов.

Единственото, което не ми се нрави, е че е като че ли е близък с Гергов и джиповете му, които не се образ на християнско смирение. Те са подарък, разбира се, и Митрополията има нужда от тях, но, предвид нагласите сред обществото и християнските ценности, като че ли е по-добре да кара някоя по-скромна кола
« Последна редакция: Май 23, 2011, 18:34:23 от Anonimen4 »

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Moderator
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2470
 • Country: bg
 • Карма: +383/-52
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #23 -: Май 17, 2011, 13:13:10 »
Един от най-светстните ни митрополити, лично за мен.

1. Човекът е антиикуменист. Обяви папата за еритик - съвсем правилно.
2. Радетел е за връщането на юлианския календар.
3. Против ЕС е.
4. Против хомосексуализма, Ванга и Дънов.

Единственото, което не ми се нрави, е че е като че ли е близък с Гергов и джиповете му, които не се образ на християнско смирение. Те са подарък, разбира се, и Църквата има нужда от тях, но, предвид нагласите сред обществото и християнските ценности като че ли е по-добре да карат някоя по-скромна кола

Напълно съгласен!!!

Неактивен killed_by_death

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 749
 • Country: bg
 • Карма: +159/-39
 • Пол: Мъж
 • Дълг и Чест
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #24 -: Май 17, 2011, 13:19:07 »
Това е онзи с джиповете нали? Е, те A8-ците са евтинки, пък и е изключително християнско все пак.
Ама няма нищо нередно: подаръци са му или са служебни. :-D
 Да беше само той...от "хрантутници" нищо чудно, че много от младите, гледайки тая пасмина, се настройва срещу цялата Църква и вяра.
 

 

Неактивен varnab

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 193
 • Country: bg
 • Карма: +61/-12
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #25 -: Май 17, 2011, 13:34:28 »
Слава на Бога! ,че има в нашата Родина  такива хора като Митрополит Николай. А Волен с езичеството само правят услуги с тези си действия на враговете на България!

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3597
 • Country: bg
 • Карма: +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 4.0.1 Firefox 4.0.1
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #26 -: Май 17, 2011, 13:35:46 »
Слава на Бога! ,че има в нашата Родина  такива хора като Митрополит Николай.

Мале, недей!  :X :X :X

Неактивен killed_by_death

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 749
 • Country: bg
 • Карма: +159/-39
 • Пол: Мъж
 • Дълг и Чест
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #27 -: Май 17, 2011, 13:42:20 »
Като скромен, честен и смирен човек си търся спонсорка да ми подари това:Неактивен stas

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 201
 • Карма: +68/-31
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.11 Firefox 3.5.11
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #28 -: Май 17, 2011, 16:43:38 »
Като скромен, честен и смирен човек си търся спонсорка да ми подари това:
Шегичка : Като скромен, честен и смирен човек "спонсоркА" нема да си намериш. Пробвай със "спонсоР".   
 ;-) :-D


Ей да не вземеш да се разсърдиш ! Само се шегувам. :-)
.
"Вярвам, Господи, помогни на неверието ми!" (Марк. 9:24).

Неактивен killed_by_death

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 749
 • Country: bg
 • Карма: +159/-39
 • Пол: Мъж
 • Дълг и Чест
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Chrome 11.0.696.68 Chrome 11.0.696.68
Re: Митрополит Николай Пловдивски
« Отговор #29 -: Май 17, 2011, 19:13:35 »

Няма, няма.  :-)

Ааа, спонсор не ща, като се замисля малко и спонсорка не ща(приятелските заеми и почерпка с бира не се броят :-) ).

Гледам обаче, че някои хора, които претендират за духовно извисени лица мислят и действат по друг начин. Аз си запазвам правото да не им се възхищавам или прекланям, защото се получава един вид насърчаване. Сега мерцедес и ролекс, догодина-частен самолет, почивки по Ривиерата и безплатни тайландски масажи, може би...

Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf