България и българите > Българският медиен портал

Българска Национална Телевизия (БНТ)

<< < (6/6)

Боритаркан:
Здравей Елена,
Твърде интересна тема за дипломна работа. Да наистина, телевизия(медии) и политика са винаги тясно свързани.
Как се определя политиката на една медия, която има претенциите да бъде национална е доста обширна тема.
Най-интересен е въпроса "До колко национална е БНТ" , или под-въпрос "До колко България е загубила своя суверенитет". По бай-Тошово време също нямахме национален суверенитет, бяхме напълно зависими от СССР, а сега също го нямаме, сега сме напълно зависими от един друг световен господар, и това се отразява напълно в облика на БНТ. Ето как изглежда картинката на това:http://www.album.bg/garant42/images/28501990

Siegfried:
"Интересно", защо т. нар. ни журналисти НЕ искат ОСТАВКАТА на Волен Сидеров !?

Къде повече от 4 дена са т. нар. ни независими  журналисти, които като по команда скокнаха и поискаха оставката на Антон Тодоров, но оставка на Волен не се сещат да поискат ? Това на някаква ЗАВИСИМОСТ ли се дължи, дами и господа жирналисти !?

Къде сте дами г-да неЗависми журналисти и защо НЕ протестирате пред министерски съвет, с искане на  ОСТАВКАТА на самозабравилият се  политик Волен Сидеров ?
С какво стотици пъти  по - наглото и по - заплашително към български журналист поведение на Сидеров не предизвика у вас същите чувства за "справедливост", както това се случи след глупавото и непремерено, но в никакъв случай не и толкова заплашително и нагло изказване на А. Тодоров, на когото на СЕКУНДАТА поискахте оставката, и разбира се той си я подаде и беше изхвърлен от парламента !?

Тогава, защо вече няколко дена НЕ ви виждам да сте пред министерски съвет и президентсвото и да протестирате с искане на оставката на самозабравилият се РУСКИ ДЕРИБЕЙ  Волен Сидеров ! 
--- Цитат ---Журналистите от БНТ излязоха със специална декларация, в подкрепа на своя колега Горан Благоев. Вчера той стана обект на груби нападки от страна на лидера на „Атака” Волен Сидеров. За да демонстрира зависимостите си от Русия, Сидеров атакува водещия на „Вяра и общество” за позициите му по повод посещението на руския патриарх Кирил. Ето и пълния текст на декларацията:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на журналистически дружества
в Българската национална телевизия

На 12 март в предаването „Още от деня” председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров с обидни квалификации и груб тон нападна нашия колега журналиста Горан Благоев.
Повод за тази словесна атака беше изказаното аргументирано и коректно журналистическо мнение от Горан Благоев по повод изявленията на Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил при гостуването му у нас.
Поведението на Волен Сидеров е неприемливо както за националния ефир, така и за нормалните човешки взаимоотношения. То е агресивна провокация към свободата на словото и правото на собствено журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в националната обществена телевизия.
Както ние, така и програмното и продуцентското ръководство на БНТ 1 стои зад уникалното за телевизионния ефир предаване „Вяра и общество” и екипът, който го създава.

13 март 2018 г. Председатели на дружества на СБЖ в БНТ
--- Край на цитат ---

http://www.faktor.bg/bg/

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

There was an error while thanking
Thanking...
Премини на пълна версия