Author Topic: Онлайн лицата на партиите - смях и объркване !  (Read 1026 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Бащицата Махно

  • Banned
  • Forum Member
  • *
  • Posts: 186
  • Gender: Male
Разглеждам сайтовете на разните ни шарени парламентарно представени партии, в опит да открия платформите и програмите им във връзка с предстоящите избори. За програмите им обаче ще коментирам тези дни, защото иска повече изчитане и сравнение.

Сайтовете обаче – т.е. онлайн лицето на всяка партия са често объркване и смях.

Започвам със сайта на БСП. Той естествено е червен. Но определено имат проблем с падащите менюта от лентата за бърза навигация. Лекичко се позастъпват с предизборния им клип. Плюсове: имат версия за хора с увредено зрение и версия на английски език.

Като казах английски, се обръщам към сайта на Атака, които пък имат освен българска, версия на руски?! език. Сайта пак е червен. Явно за Воленчо това е езика на европейската комуникация. Съдържанието е от постно, та по-постно. Програма за предстоящите евроизбори – няма. Висят единствено смешните 20 точки, които понякога чета за разсмиване като ми се скофти настроението. Пирончето е международната дейност на Волен, която е единствено една проява. Хихи. Смях. Но версията на руски определено уби всичко детско в мен.

Отиваме на ГЕРБ. Европейска програма – няма. Явно се счита, че името е напълно достатъчно. Версия за идентификация пред света на популярен език – тоже. Или пък нямат бюджет за превод на сайта. И без това няма кой знае какво на него. Мисля, че ще ми отнеме час-два да им го преведа.

Едно на нула за ДСБ – компактен и бърз за ориентация сайт. Версия на английски. Европрограма. Някой май си е свършил работата. Като изключим факта, че английската версия е доста орязана. Но пък имат форум, мога да си бъбря с Костов там (ако реша някой ден).

СДС – учудващо уж най-синята ни партия няма английска версия. Интересно как смятат, че ще ги идентифицират в ЕС. Явно продължават да залагат на харизмата на личностите, а не на писаното слово. Жалко.

НДСВ са в жълто и  с версия на английски. Обаче определено имат проблем с имидж мейкъра на кандидатите за евродепутати. Никой ли не им е казвал как трябва да гледат на предизборни снимки? Избирателят харесва усмихнати физиономии все пак.

За последно отивам на сайта на ДПС. Очаквах версия на български и турски. Очакванията потвърдени + версия на английски. Има интересна снимка за предизборната кампания – номера на бюлетината върху автобус – свежо хрумване. Но пък по-добре, че останалите партии не са се прехвърлили върху автобусите. Щеше да ми дойде в повече.

В крайна сметка определено партиите има на какво да се учат за онлайн визията си. Защото именно тя ги идентифицира не само пред света, ами и пред мен и хилядите още млади хора, които нито имаме време да следим новини, нито пък се интересуваме толкова целенасочено от политика. А визията им определено се губи.

                                     http://lemonpie.blog.bg/viewpost.php?id=70233
Когато си в лодката, бреговете изглеждат други!