Автор Тема: ДПС превзе още един град! Еничарите на Доган!  (Прочетена 948 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ВанадийTopic starter

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,530
 • Пол: Мъж
Преди два дни Севлиево се сдоби с нов, четвърти заместник-кмет: досегашният заместник-управител на Габровска област от квотата на ДПС Митхат Алибашев. Той ще отговаря за координацията по разработване на проекти за усвояване на средства по европейски донорски програми. Алибашев беше конкурент на кмета Йордан Стойков на изборите през 2007 година, получи 2990 гласа и остана четвърти в надпреварата. ДПС обаче е втората политическа сила в общината: водената от Алибашев листа успя да спечели пет мандата в общинския съвет.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Митхат Алибашев е типичен представител на новата ДПС номенклатура. Роденият през 1976 година ерген е завършил медицински колеж и медицински университет в София със специалност „Здравни грижи и здравен мениджмънт”, но през цялата си трудова кариера е работил като чиновник – първо е младши експерт в областната управа на Габрово, после – заместник-областен управител. Такива като него са хиляди – преминали през партийната система на обучение, научени на послушание и изпълнителност, целенасочено готвени да управляват и с гарантирано място в администрацията.

Подобно на еничарския корпус в Османската империя тази номенклатура дължи всичко – образование, пост, благосъстояние – на ДПС, по-право – лично на Ахмед Доган. Също като БСП, която все още е вярна на сталинския принцип, че кадрите решават всичко, ДПС през последните години изгради стройна система за обучение на активисти и посредством вече осемгодишното си пребиваване във властта им осигури реализация. Сега на всички нива в държавната и общинската администрация Ахмед Доган има свои хора и този процес далеч още не е стигнал своя зенит.

Порочното не е, че тези хора са преобладаващо турци – всъщност има и доста българи - и че са кадри на ДПС – а че се подбират не чрез реален избор и по реални качества, а единствено според верността, която показват към ДПС и лично към Доган. По тази причина те не се борят за доверието на избирателите и на данъкоплатците – борят се само за доверието на партията.

И изобщо не им пука какво се случва около тях. Те са еничари. Еничарите на Доган.

http://www.ekipnews.com/?p=5312

Неактивен Сит

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1,027
 • Пол: Мъж
Ееееееей, много турци станаха :devil: :devil:   Няма кой да ги спре тия диваци :devil: :devil: :devil:
 

Неактивен Sentinel

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 24
 • Пол: Мъж
Тези назначения са, точно както си отбелязал, базирани на партийни критерии, а не на професионални качества. Това се прави с договорка между БСП и ДПС. Спомнете си как Станишев стана премиер. Партийна корупция на държавно ниво. А на местно ниво администрацията се разраства и работи по принципите на мафията - власт, печалби, влияние, връзки. Нов вид феодализъм. Тези хора си живеят така все едно че даден град им е родово имение.
Докато комунистите (в каквато и да е форма) се мъчат да се задържат на власт, ДПС ще просперира.  А междувремено може и да стане толкова силна и независима, че и самото БСП да не може да се отърве от изчадието си, даже и да иска. А може би вече това е станало. И какъв е изходът? Кои са тези хора и партии, на които можем да разчитаме че ще провеждат някаква българска национална политика, ако бъдат избрани?
 

Tags:
   

  Констатация на един анонимен относно прогниването на България

  Започната от Ванадий

  Отговора: 21
  Прегледи: 4359
  Последна публикация 08 Май 2008, 16:30:26
  от MAGADAN
  Anarhy-antifa акция в Борисовата градина

  Започната от Ivo_the_MOnsTer

  Отговора: 2
  Прегледи: 1068
  Последна публикация 26 Юни 2009, 15:01:13
  от hammerbg
  Нов терористичен акт в гр. Бухово (София-град)

  Започната от Черна†а роза

  Отговора: 5
  Прегледи: 1919
  Последна публикация 17 Авг 2009, 00:07:58
  от logx
  Доган сложи ръка и на новата мегаагенция в МВР!

  Започната от Генерал Колев

  Отговора: 1
  Прегледи: 725
  Последна публикация 02 Юли 2008, 23:26:19
  от Севар Вананд
  Регламент на ЕП евростатистика-"статистическа единица" и "пряко идентифициране"

  Започната от Петкан

  Отговора: 0
  Прегледи: 639
  Последна публикация 07 Яну 2012, 12:20:07
  от Петкан