Автор Тема: Българщина и Православие  (Прочетена 62721 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Душевадеца

 • Newbie
 • Публикации: 4
 • Карма: +4/-2
Re: Българщина и Православие
« Отговор #208 -: Юли 30, 2009, 17:52:14 »
Никаква информация не можеш да ми дадеш.
Напротив! Аз съм езичник и много добре знам как стоят нещата! В България, добри или лоши, има трима Колобъра... В България тангристите са между 2000-3000 души, но за жалост голяма част са прикрити тангристи...
В България има поне 500 славянски езичника(поклонници на Перун и Сварог...) които аз не одобрявам, но те са част от фронта. В България има голям брой зороастриици водени даже от някои съвременни наши изсторици(неофициална информация)... Предполага се че достигат поне 1000 човека. В българия има тракииски езичници. Те са дори по многобройни от Тангристите и с по силно лоби... Водени са били и в в момента се водят от публични личности. Ганчо Ценов, Людмила Живкова, Професор Овчаров, Никола Гигов, Стефан гейд и прочие са част от известните тангристи. Може да се каже че достигат 10 000 души. Също има и известен брой германофили които почитат нордическите богове... Но те са може би само около 100 души. Та това е броя...

Има една истина - ако искаш да преброиш тангристите, преброй всички скинари, и ще получиш поне половината от всички тангристи!

разбира се, това в "православие.бг" това не го пише. Затова и не го знаеш! Но факта си е факт - Езичниците са обединени що се отнася до техния статут - те не са секти защото секта значи вярване което се е отцепило от християнството!
Езичеството - това е не само идеология! Това е начин на живот!
Цитат
А тоя фронт, който се разраства е антибългарски и работи в полза на чужди интереси. Искаш да станем атеисти, а се радваш при разрастването на нова религиозна група.
Къде разсъди че искам да ставаме атеисти? Чета го за трети, четвърти път... без да помня да съм го казал!
А Езическия фронт работи за възраждането на България и то те са авангарда на новото възраждане... Анти български са хора като оня отец в Самоков, които пропагандира смесени бракове.
Затова пак казвам - не може да се слагат цели религии, като добри или лоши - може да се говори за народи, хора... но религии - не!

Защо го казвам ли - ами представи си че в Европа се бе наложил Исляма, а над Арабите и турците - православието. Тогава днес ние пак нямаше да сме терористи защото сме по развити народи... И тогава днес бихме си говорили за християнски муджехидини...


Първо:
Човек, който е очевиден НС, се опитва да ни вмени, че "личности" като Людмила Живкова и пр. изпечени комунисти били "тангристи". И какво доказва това? - очевидното, че комунистите са богоборци, също като цялото израилево коляно, които си направиха златен телец и му се кланяха, докато Мойсей приемаше Божиите заповеди на планината! Същото това коляно, което разпна Спасителя и създаде комунистическата идеология. Любопитното е, как така, уж анти-комунист и про-българин ни дава за пример именно комунисти?  :^) Или май-май от национал-социализъм, та през социализъм и до ... вечна дружба   :&

Второ:
Що за "религия" е това "тангризма"? Би ли обяснил на нас, непросветените, в какво по-точно вярвате? И ако сте "религиозни" като "тангристи", което буди недоумение имайки впредвид що за дива и анархистична паплач са представителите на "движението" скинхедс, вярваща само в безпаметните напивания, безразборните полови сношения(включая и с представители на същия пол - това според Господа е гнусота, но може би при "тенгрианите" да е някакъв вид "свещен" ритуал?!?) и сбиванията по мачове с агитката на противниковия отбор, то каква по-точно е връзката ви с вашето езическо божество(а)(религия означава връзка на човек с Бог). Какви завети ви остави вашето божество? И как да ги следвате? И закъде сте се запътили? И какво следва след смъртта ви?
Изобщо в какво по-точно "вярвате" като казваш, че сте "вярващи"?

Трето:
Езичеството винаги е било и ще си остане една от безбройните примки на лукавия, който заблуждавал непросветените и потънали в духовна тъма и суеверия народи да се кланят на камъни, планети, звезди, дървета и прочее "творения", но НЕ и на Твореца! Кървавите човешки приношения също са приоритет на езическите вярвания(справка: ацтеките, маите, вавилонците и др.). Това ли е вашата цел? В тази духовност, безпросветност и уродлива моралност искате да вкарате Отечеството? Още ли не разбирате кому служите, опитвайки се като вашите сатанински братя - масоните, папистите, протестантите, езическите врачки, баячки, гадатели и звездобройци, да подмените вярата в Господа Иисуса Христа? С общи усилия да постелете червения килим за антихриста, вкупом да му се поклоните и да вкарате народите в кошарата му!

И да завърша с един цитат от страницата на БХ:

Цитат
На 12.08.2008 година нашия съмишленик и другар Борис Русев или както го знаем всички като Борката уби с ножа си Димитър Гоцев.За нас обаче той никога няма да е виновен в нашите очи.Борката е едно добро момче в същността си и никога не би направил нещо подобно без основателна причина.Убития Гоцев е наркоман, който е осъждан за притежание и употреба на наркотици, това почти никъде не се споменава.Всички знаем защо.Но има и други неща, които не се знаят около случките разиграли се преди и след убийството.Както и по време на делата в съда.
Истината е следната: Борката се запозна в едно долнопробно заведение с това момиче Жана, която накрая с нонормалното си поведение го доведе до затвора.В злополучната нощ тя се напива и започва да му прави номера, като отива с Гицов в апартамента на негов приятел с цел да правят секс.Борката също след употреба на алкохол и звъни неколкократно, като тя го разиграва.Накрая след като е намира в апартамента и й казва няколко пъти да тръгва с него, тя отказва нагло, а Гоцев се нахвърля с бокс срещу Борката.След това при самозащита Борката наръгва Гоцев, който умира.

Това ли е "новият" човек, за който се борите? Пияница, който заради плътската си похот към нечиста жена убива друг подобен нему наркоман! Това ли е езичникът, който ще промени България?!? БОЖЕ, ОПАЗИ!!! Кога ще се събудите и ще осъзнаете, че вървейки по широкия път на греха не ви чака нищо добро! Кога ще проумеете, че със злобната си антихристиянска апологетика показвате единствено и само собственото си безсилие? Безсилието си да се оттърсите от козните на лукавия и да бъдете Божии чеда - такива каквито Бог ви създаде, по Свой образ и подобие!
« Последна редакция: Юли 09, 2011, 07:59:41 от Hatshepsut »
Ако не бях дошъл на този свят - вина нямаше да имате, но Аз дойдох и оправдание - НЯМАТЕ!

Неактивен опълченец

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 989
 • Карма: +148/-102
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Aries Aries
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #209 -: Август 02, 2009, 20:55:48 »
Кое играе основна роля в приобщаването на българите към европейската християнска цивилизация като пълноправен народ,ако не славянската писмена и култура и Православието.
И едното и другото ни го дава Византия.
Народите на балканите са част от византийското наследство,имали шастието да се доближът до най великата държава в историята,дала Православна светлина и култура на половината свят.
Тогава Столетов, наший генерал,
ревна гороломно: "Млади опълченци,
венчайте България с лаврови венци!
на вашата сила царят повери
прохода, войната и себе дори!"

Неактивен Amenhotep

 • Pharaoh
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 3,529
 • Карма: +859/-21
 • Пол: Мъж
 • Доброму, добро да прави, злому с ножа по главата!
  • Профилът ми във VBOX7
 • Зодия: Gemini Gemini
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #210 -: Декември 01, 2010, 14:09:04 »
Българите СА ХРИСТИЯНИ от 864 г.

« Последна редакция: Юни 04, 2012, 21:55:23 от Hatshepsut »

Неактивен карст

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 56
 • Карма: +16/-36
 • Пол: Мъж
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re: Българщина и Православие
« Отговор #211 -: Март 01, 2011, 20:14:38 »


Ето и, един цитат от моята книга: ,,В Правословното Християнство се съдържат най- близките ценности до Българщината/ Божественото и волята на Господ."Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Последна редакция: Ноември 07, 2012, 20:38:32 от Hatshepsut »
Търсете и прочетете ,,Бумерангът на злото" ,,Мисия АТАКА" и ,,Основи на българизма"
Аз в момента чета ,,Фашизмът" на Милен Семков - последното издание 1989г.

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,933
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Българщина и Православие
« Отговор #212 -: Февруари 12, 2015, 14:03:40 »
Българските мюсюлмани са БЪЛГАРИ, религията няма нищо общо нито с етническия произход, нито с генетическите показатели, и който твърди подобни манипулативни глупости го прави в полза и в услуга на комунистите. Проблема на българските мюсюлмани е че комунистическата държава след 10.11.89г., целенасочено ги изостави, или ги остави в ръцете на щатният си служител от КДС ахмеТ дУган и руската КГБистко-КДСарска партия ДпС, за да ги манипулират и чрез гласовете им, които под строй и под огромен страх българските мюсюлмани дават,  руската КДСарска ДпС да обслужва интересите на русия, комунистическата олигархия и номенклатура, а последните години да обслужва и интересите на братската на русия - ТУРЦИЯ  !

Я някой от гениите, които твърдят,  че религията сменя етническият ти произход да ме осветли, българските католици,  българи ли сме, или какви сме....., Италианци.... ?!  :laugh-1: А българските протестанти, българи ли са, или са; Англичани, Германци......., а българските будисти, българи ли са, или не са българи .........? :laugh-1:
« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 12:55:27 от Hatshepsut »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Сосипатор

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 829
 • Карма: +4/-5
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #213 -: Февруари 12, 2015, 19:35:42 »

Я някой от гениите, които твърдят,  че религията сменя етническият ти произход да ме осветли, българските католици,  българи ли сме, или какви сме.....


Какви сте не знам, но българи не сте със сигурност. Немам нищо против римската вера, но не мога да приема за българин римо-католик. За мен ти си същото като некакъв холандец или италианец или чех. Нито турците мога да приема за българи, нито римляните, нито протестантите. Българин може да бъде САМО и ЕДИНСТВЕНО православен християнин.

Ти какво, като празнуваме 26-мата мъченици от Зограф избити от папските палачи задето не са искали да служат с тех, ще празнуваш заедно с нас, или ще защитаваш убийците?

Братле нищо лично, но ти НЕ СИ, и никога нема да БЪДЕШ българин, освен ако не конвертираш обратно във верата от която твоите деди са отпаднали.

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,933
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Българщина и Православие
« Отговор #214 -: Февруари 13, 2015, 12:03:03 »
Какви сте не знам, но българи не сте със сигурност.

КДСарските тъпизми, че българина може да бъде само и единствено православен не са измислени от теб, нито само ти ги разпространяваш, всичките ти другари комунистите от БКсП и други болшевико-русофилски формацийки ги разпространявате, разбира се  НАЧЕЛО с агента(на КДС и КГБ) - “Пегас“ известен със светското(не сЪветското :laugh-1:) си име волен сидерович, той ежедневно грухти тези руснЯшки антихристянски глупости, това нямаше да е голям проблем, ако всичко това което правите не беше - Откровен БОЛШЕВИЗЪМ, ПАНСЛАВИЗЪМ и РУСОФИЛИЯ, прикрити зад маската на източно-православната вяра и солидарност !!!

Даже омразният за всички демократи, неолиберали и комунисти Адолф Хитлер никога НЕ си е позволил да дели Германците на добри и лоши Христяни, Католиците добри христяни,  а Протестантите лоши Христяни(или пък който в Германия е протеестанат да бъде обявяван, че не е Германец и тн и тн...) :laugh-1: , само вие червените атеисти го правите, защото не познавате,  що е това христянска религия !

Знам че НЯМА как да си запознат, но Националсоциалистическата партия е създадена от Католици върху основите на католическият Доминикански орден(а SS е създадена на основата на йезуитския орден, описано е в много книжки) в католическата провинция БавАРИЯ, освен това целия висш състав на NSDAP начело с Адоф Хитлер са Католици, както висшият и среден състав на SS и SD също са Католици, но никой от партията никога не си позволи да отправи и една забележка, да обиди протестантите, или да каже една лоша дума за Протестантите в Германия, както и обратното(предполагам си чувал за омразата между Католици и протестанти?).
Адолф Хитлер многократно е казвал, всички сме Христяни независимо дали сме католици, или протестанти и всички сме равни пред БОГ , и преди всичко, всички сме Германци(запомни го това много добре, червен БОГОХУЛНИКО). !!! Що ли не чувам подобни ОБЕДИНИТЕЛНИ изявления от вас болшевико-русофилите- ПСЕВДОправославни ? Защото всички комунисти, колкото и да се прости ви е ясно че Католик никога няма да се продаде на атеистичната ви чифутска вяра комунизма, нито някога би заобичал белите славянски цигани - руснЯците, нали така ?!

Влез  в интернет и виж кой, по точно коя Църква, да не е случайно - КАТОЛИЧЕСКАТА ще прави  музей в лагера в Белене в ПАМЕТ на жертвите на комунистическия терор, а жертвите на комунизма са Б Ъ Л Г А Р И, те не са; католици, православни, или протестанти,  ЖЕРТВИТЕ са БЪЛГАРИ - български христяни(има и мюсюлмани) САМО вие КОМУНИСТИТЕ/псевдоправославни и псевдохристяни делите българите и по болшевишки обявявате, че само вие православните сте най - големите Христяни и българи, а всички останали български Христяни сме боклуци и най -важното цинично обявявате, че НЕ сме българи, "точно по христянски" :laugh-1:, по - точно по - КОМУНИСТИЧЕСКИ !!!

Я ме осветли къде  последните 25 години е православната ти църква и синод, къде е тая "праведна христянска църква"  и синод загрижен за миряните си и огрижен за жертевите на комунизма КЪДЕ(в някой магазин за скъпи часовници, скъпи коли, секс Г-ей играчки, или на заседание на Позитано 20) да не би да се е скрил в дирника на руския патриарх, че ВЕДНЪЖ не се сети ОФИЦИАЛНО да почете ПАМЕТТА на жертвите на комунистическият терор в България и ОФИЦИАЛНО да заклейми атеистичния комунизъм ?! Кажи бе къде е ? Или всеки доносник от синода е при оперативния си работник от КДС, за да пише доноси срещу миряните си, или предава оперативна информация на руските си господари от съветския православен синод в мАсква ?! 

Случайно да си чувал за Чипровското въстание, не нали,  а чувал ли си че то е Католическо въстание,  организирано е от Католици, жителите на Чипровци (по времето когато е вдигнато въстанието) всички до един са Католици, не знаеше ли.........,  забравих че католиците НЕ сме българи, ние сме БОКЛУЦИ и не сме българи нали така,  тоест и Чипровци ПЪРВИ ВДИГНАЛИ се против османския гнет НЕ са българи,  следователно това въстание не е българско, нали така,  казвай бе........, българско ли е Чипровското въстание.........,  или по този въпрос все още не са ви дали инструкции от москва, какво да говорите ?

Би ли ми казал българите които вярват в Митра, Ахурамазда и Заратустра, или вярват в древните български религии, те БЪЛГАРИ ли са, или и те не СА българи, а само тези които са православни, само те са българи ?!
:laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:   
И още нещо, случайно да си чувал , че преди Рим да приеме христянската/католическата религия, официалната религия в Рим е била Митраизма, а той е донесен в Рим от родните места на древните бългАРИ,  от Персия  ? 
Предполагам че и българите живяли на терирторията на древна Персия НЕ са българи, защото не са били православни, както се разбрахме "само православните са истински" българи, е нищо че БългАРИЯ(и българите) я е имало ВЕКОВЕ преди да възникне Христянската религия, всички наши предци не са българи според теб(и господарите ти от мАсква), нали така ? :laugh-1:
« Последна редакция: Февруари 13, 2015, 12:24:43 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Сосипатор

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 829
 • Карма: +4/-5
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #215 -: Февруари 13, 2015, 21:38:15 »
Не, не сте боклуци, много свестни хора сте, имам страхотни приятели католици, живял съм години наред в Италия и всичко, уважавам много римляните (наричам ви римляни защото истинските католици са всъщност православните) но не мога да приема за българин некой който не е православен. Сори, българщината е нещо обусловено от ортодоксията. Това е факт.
Аз мога да мразя руснаци сърби, гърци, грузинци и какви ли не, може да са боклуци, но те са моите братя. Българина - римлянин ми е чужд и колкото и да е готин, принадлежи на една друга традиция, на друго предание, помежду ни има онтологичен диакрисис. Аз съм наследник на византия, ти на рим. Аз съм източен, ти западен. Аз съм онтология, ти етика. Аз мистика, ти юридически рационализъм. Нищо общо помежду ни нема, нема и да има. Два тотално различни света. Римляните винаги ще са врагове, колкото и да са готини. Руснака ще ми е брат и да е боклук, но с него заедно се причастявам от един потир. Ти колкото и да си "българин", винаги ще си чужд. Сори братле, но това е истината. Конвертирай обратно в православие, и ще бъдем едно. Ако требе да избирам между готини римляни и гадни православни, винаги ще избера моите си, защото сме едно в Христа.

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,933
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Българщина и Православие
« Отговор #216 -: Февруари 16, 2015, 10:10:35 »
Не, не сте боклуци, много свестни хора сте, имам страхотни приятели католици, живял съм години наред в Италия и всичко, уважавам много римляните (наричам ви римляни защото истинските католици са всъщност православните) но не мога да приема за българин некой който не е православен. Сори, българщината е нещо обусловено от ортодоксията. Това е факт.
Аз мога да мразя руснаци сърби, гърци, грузинци и какви ли не, може да са боклуци, но те са моите братя. Българина - римлянин ми е чужд и колкото и да е готин, принадлежи на една друга традиция, на друго предание, помежду ни има онтологичен диакрисис. Аз съм наследник на византия, ти на рим. Аз съм източен, ти западен. Аз съм онтология, ти етика. Аз мистика, ти юридически рационализъм. Нищо общо помежду ни нема, нема и да има. Два тотално различни света. Римляните винаги ще са врагове, колкото и да са готини. Руснака ще ми е брат и да е боклук, но с него заедно се причастявам от един потир. Ти колкото и да си "българин", винаги ще си чужд. Сори братле, но това е истината. Конвертирай обратно в православие, и ще бъдем едно. Ако требе да избирам между готини римляни и гадни православни, винаги ще избера моите си, защото сме едно в Христа.

Ти какво, като празнуваме 26-мата мъченици от Зограф избити от папските палачи задето не са искали да служат с тех, ще празнуваш заедно с нас, или ще защитаваш убийците?

Като ми грухкаш по БОЛШЕВИШКИ за 26-те мъченици на Папските палачи няма как да не ти напомня за ПРАВОСЛАВНИТЕ ПАЛЧИ на българския народ; СЪРБИ, руснЯци и ГЪРЦИ, да видим какво ще измислиш, като оправдание за МИЛИОНИТЕ ИЗБИТИ бългАРИ от ПРАВОСЛАВНИТЕ ти братя ?

1). Православните ти БРАТЯ СЪРБИТЕ последните сто години са избили СТОТИЦИ Хиляди българи в област Македония и западните покрайнини !
2). Православните ти БРАТЯ ГЪРЦИТЕ,  са избили повече от стотици хиляди българи в беломорска Тракия, което е НЕВИЖДАН и ГЕНОЦИД над нашите братя българи !
3). Православните ти БРАТЯ руснЯците(от СССР), са избили МИЛИОНИ БЪЛГАРИ на територията на днешна рАсия, Молдова и Украйна, избили са и стотици хиляди българи; в бомбардировките над Русе, както и по време на ВСВ, а след 09.09.44г. тук в България наложиха ПРАВОСЛАВНИЯ си БРАТСКИ ТЕРОР над българския народ в който ПРАВОСЛАВЕН БРАТСКИ ТЕРОР избиха над 350 000 българи през 45 ГОДИШНОТО Руското ПРАВОСЛАВНО/БОЛШЕВИШКО РОБСТВО !

Както ще виждаш аз НЯМА да деля жертвите на ПРАВОСЛАВНИТЕ ти БРАТЯ; СЪРБИ, ГЪРЦИ и руснЯци на; католици, протестанти, православни, мюсюлмани, митраисти, зороастристи...и тн.,  защото твоите БРАТЯ ПРАВОСЛАВНИТЕ ПАЛАЧИ не са се интересували като убиват българин, каква христянска ВЯРА изповядва....,  ЕДИНСТВЕНОТО което е интересувало ПРАВОСЛАВНИТЕ(ТИ БРАТЯ) ПАЛАЧИ, е било да ИЗБИВАТ - БългАРИ !!! Запомни го това червен русофилски БЕЗРОДНИКО опитващ се, като истински руски ШПИОНИН да разделяш БългАРИТЕ !!!

Освен това истинският ХРИСТЯНИН никога не би делил христянските си братя на; католици, протестанти, православни,копти...и тн., защото за ИСТИНСКИЯТ ХРИСТЯНИН всички  христяни са БРАТЯ и са равни, независимо дали са католици, православни, протестанти, копти...и тн., безбожнико -  виж  Йерусалимската църква "Възкресение Христово" където всички различни христянски течения служат РАМО до РАМО, като истински БРАТЯ  !!! 

И понеже ме съветваш, ако искам да съм бългАРИН да съм си конвертирал вярата, мюсюлманин ли искаш да стана :laugh-1: ?! 
Аз за разлика от теб безбожно рубладжийско-КОМУНИСТЧЕ съм Христянин и не страдам от твоите комплекси, че католицизма е по - христянска религия от православието, нищо че НАД ЕДИН МИЛИАРД и ПОЛОВИНА са Католиците в Света, за мен всеки който е БългАРИН ми е брат, независимо каква религия изповядва, огромна част от бесарабските бългАРИ не са ПРАВОСЛАВНИ христяни, това според теб означава, че НЕ са българи, нали  ?!.
.

И Един последен съвет от мен, ако наистина искаш да си истински българин, с истинската българска ВЯРА,  трябва да си смениш православната си вяра и да станеш Митраист, или Зороастрист,  или да изповядваш ИСТИНСКАТА ВЯРА на АРИЙСКИТЕ ни ПРЕДЦИ !PS Много удобно по комунистически отново нищо не каза за Чипровското КАТОЛИЧЕСКО въстание(или ПЪРВОТО въстание срещу османския окупатор), последно то българско ли е(според теб),  или не Е ?   :laugh-1:

« Последна редакция: Февруари 16, 2015, 10:48:23 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Сосипатор

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 829
 • Карма: +4/-5
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #217 -: Февруари 16, 2015, 19:08:22 »
Брато, много си изписал, но малко си казал.

Национализма в тоя вид в какъвто го пропагандираш, е от скоро привнесен като идея, и се е провалил одавна. Това е национализъм без корен.

Един народ преди всичко се определя от верата. Така на пример гагаузите са наши хора, колкото и турски да говорат. Помаците никога нема да са българи, защото са мюсюлмани. И те много добре си го знаят, само вие го не разбрахте.

Римляните са много малко в България, и едва ли могат да се обособят като некакво малцинство. Затова върват вкупом с православните. Но пак са си западни, пак са друга вера. За мен един гагаузин е брат, а римлянина българин чужд. И винаги ще е така.

Ако ще избирам България дали да стане римска или мюсюлманска или да изчезне като държава (примерно да отиде под Гърция или Русия или Сърбия или Румъния) и да си остане православна, познай кое ще избера. Ортодоксията е първо и основно, след това всичко останало. Българщината без ортодксията кучета я яли. Такава българщина мерси.

Та братле, ти ако искаш да си пълноценен българин, сменяй верата обратно и нема да имаш ядове. Даже не е нужно да се кръщаваш втори път. Само те миропомазват за да придобиеш печата на дара на Светия Дух който го нема при еретиците при които си кръстен и готово. Ток и жица.

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,933
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Българщина и Православие
« Отговор #218 -: Февруари 16, 2015, 19:31:44 »
Ами отивай под Гръцко, Руско или Сръбско робство, какво ЧАКАШ, заминавай ......., славянски/рубладжийски БЕЗРОДНИКО, а това БЕЗРОДНО и АНТИБЪЛГАРСКО ПРИЗНАНИЕ което изля отдолу,  по - БЕЗРОДНО НЯМА как да се каже и желае,  "БРАВО" на Теб "ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ" ! :laugh-1: 

Моя съвет е никога повече да НЕ се наричаш бългАРИН, най - малко пък НАЦИОНАЛИСТ(Националиста ОБЕДИНЯВА, а НЕ разединява нацията), а относно българското православие, най - вече - СИНОД,  май само ти ЕДИНСТВЕН НЕ си запоанат, че и до МОМЕНТА то се държи от Комунистическата ДС и компартията, сигурно затова ти(като истински потомствен КОМУНИСТ) НИКОГА НЕ би се отказал от настоящото КДСаро-болшевишко православие !

Брато, много си изписал, но малко си казал.

Национализма в тоя вид в какъвто го пропагандираш, е от скоро привнесен като идея, и се е провалил одавна. Това е национализъм без корен.

Един народ преди всичко се определя от верата. Така на пример гагаузите са наши хора, колкото и турски да говорат. Помаците никога нема да са българи, защото са мюсюлмани. И те много добре си го знаят, само вие го не разбрахте.

Римляните са много малко в България, и едва ли могат да се обособят като некакво малцинство. Затова върват вкупом с православните. Но пак са си западни, пак са друга вера. За мен един гагаузин е брат, а римлянина българин чужд. И винаги ще е така.

Ако ще избирам България дали да стане римска или мюсюлманска или да изчезне като държава (примерно да отиде под Гърция или Русия или Сърбия или Румъния) и да си остане православна, познай кое ще избера. Ортодоксията е първо и основно, след това всичко останало. Българщината без ортодксията кучета я яли. Такава българщина мерси.

Та братле, ти ако искаш да си пълноценен българин, сменяй верата обратно и нема да имаш ядове. Даже не е нужно да се кръщаваш втори път. Само те миропомазват за да придобиеш печата на дара на Светия Дух който го нема при еретиците при които си кръстен и готово. Ток и жица.
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Сосипатор

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 829
 • Карма: +4/-5
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #219 -: Февруари 16, 2015, 19:53:53 »
А бе каквото и да си мислиш, не може да си и римлянин и българин. Или едното или другото. И кво ти пречи да конвертираш в православие?

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,933
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Българщина и Православие
« Отговор #220 -: Февруари 17, 2015, 10:41:05 »
А бе каквото и да си мислиш, не може да си и римлянин и българин. Или едното или другото. И кво ти пречи да конвертираш в православие?

Рубладжийството до там ли те докара, да разглеждаш и религията, като конвертируема ВАЛУТА :laugh-1: А би ли ми разяснил,  защо така малоумно ме наричаш - римлянин(римляните са хора, които живеят в Рим, или представители на Римската империя :laugh-1:) сигурно е от невежество, питам защото наименованието на църквата ми е - "Католическа“ и произлиза от ГРЪЦКАТА дума καθολικός - вселенска, общосветовна Църква,  уж си такъв гоУем православен, а не можеш да преведеш ПРАВИЛНО едно елементарно наименование, идващо от основателите, бащите на православната ти църква - ГЪРЦИТЕ  ?! :laugh-1:

Нямам представа колко плиткоумен, неук и прост славянин трябва да си за да сложиш религията над кръвта, или духовното над материалното, като с духовното,  а НЕ с материалното да се опитваш да определяш етнически произход и етническа принадлежност ?! :laugh-1: :laugh-1: :laugh-1:
Ти просто за сетен път ме убеди,  че вие славяните сте доста неук и невероятно елементарен етнос, затова съм убеден, че няма как да знаеш, че вярата е състояние на духа, а не на КРЪВТА, или на етноса, можеш да изповядваш всякаква религия, даже и езическа, но кръвта ти(ДНК-то ти) няма да се промени(нали си чувал поговорката - кръвта на вода НЕ става),  ДНКто на човек НЕ се променя независимо дали изподявдва; Православие,  коптска, мюсюлмански, или будистка религия !!!
Религията е духовно състояние, а духовното НЯМА НИЩО ОБЩО с материалното,  или - КРЪВТА (ДНК-то на човек) е Най - Важната за определянето на етническият произход, а НЕ ВЯРАТА(духовното), защото Вярата е това нещо, чрез което хората, като част от материалния свят, разбират Бога, който е в една по-висша действителност - духовната !!!

Но да се върнем на  въпроса за кръвта и религията в случая - православната, православието(или както е известна навсякъде по света - Greek Orthodox Church)  е вяра, изповядвана както от българи, така и от цигани, турци, гърци, евреи, сърби, руснЯци, румънци, чеченци, негри, арменци, грузинци, монголци  и т.н. и тн., така че да отъждествяваш православната религия с ЕДНА ЕДИНСТВЕНА нация(българската?!) не е просто малоумно,  това си е направо слабоумно !

Разбирам че сарайско-библиотекарският ти оперативен работник ти е поставил задачата да разделяш българите в интернет пространството(и по специално в този форум), като се преструваш на големия борец за православна вяра :laugh-1:, прозрачното "прикритие" на всеки комунист, рубладжия и русофили, проповядващи Откровен БОЛШЕВИЗЪМ, ПАНСЛАВИЗЪМ и РУСОФИЛИЯ, прикрити зад маската на източно-православната религия !!!
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Сосипатор

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 829
 • Карма: +4/-5
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #221 -: Февруари 17, 2015, 12:14:56 »
Виж са пич, ти си римлянин, защото дедо ти е конвертирал от ортодоксия в римската вера. Щом си част от римската вера си римлянин.

Тя папата може и да нарича римската вера католическа (съборна), ама това е като да кажеш дървено железо. Ква католичност може да има, като възглавител на съборността и нейн носител се явява един човек? (в случая Понтифекса ви).

Буквално "кат' олу" на гръДСки означава "от всички".  А не "от един" (в случая римския Понтифекс). Така че ти първо не си католик, а си римлянин. За да си католик требе да си част от едната свята съборна (католична) и апостолска църква а ти не си част от нея, а от римската църква. 

Рзийш ли ме ти или не?

Неактивен Siegfried

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 1,933
 • Карма: +89/-58
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Catholic Christianity-Catholic
Re: Българщина и Православие
« Отговор #222 -: Февруари 17, 2015, 13:09:57 »
Виж са пич, ти си римлянин, защото дедо ти е конвертирал от ортодоксия в римската вера. Щом си част от римската вера си римлянин.
Тя папата може и да нарича римската вера католическа (съборна), ама това е като да кажеш дървено железо. Ква католичност може да има, като възглавител на съборността и нейн носител се явява един човек? (в случая Понтифекса ви).
Буквално "кат' олу" на гръДСки означава "от всички".  А не "от един" (в случая римския Понтифекс). Така че ти първо не си католик, а си римлянин. За да си католик требе да си част от едната свята съборна (католична) и апостолска църква а ти не си част от нея, а от римската църква. 
Рзийш ли ме ти или не?

ПИЧке,  освен че си проста, сега установявам че си и врачка :laugh-1:, след като "знаеш и какво бил правил" дядо ми...... :laugh-1:.
Незнам на славяните как ви се вкарва мозък в кухите славянски тикви, но започвам да мисля, че това е както при арабите, нали занеш че на тях акълът им е в  дирниците(.....когато Господ дошъл на Земята да раздва мозък на хората и след като дал на всички хора по света,  винаги когато отидел при арабите/мюсюлманите аха да им даде и на тях акъл.....,  те винаги се надупвали(за да се молят),  накрая на господ му писнало и ги изритал по задниците и там отишъл и акълът им :laugh-1: ), явно и на вас славяните акъла ви е в задниците, след като многократно и елементарно(като за СЛАВЯНИН) се опитах да ти обясния, че вярата/религията е духовно, а НЕ МАТЕРИАЛНО състояние, така че да отъждествяваш православната религия(или нещо ДУХОВНО) с нещо МАТЕРИАЛНО - етническият произход е малоумно, или да отъждествяваш православната религия с ЕДНА ЕДИНСТВЕНА нация - българската(а българите НЕ са единствените православни в света!!!),  е меко казано слабоумно  !!!

« Последна редакция: Февруари 17, 2015, 13:11:50 от Siegfried »
Да ЖИВЕЕ 9-ти ЮНИ, да ЖИВЕЕ Цанков !
Истинският БългАрски Химн Шуми Марица;

"Аз" - Дарий, Цар Велик, Цар на Царете, Цар на много народи, син на Хистасп, Ахеменид, Персиец, син на Персиец, Ариец от Арийския род !

Българио, за тебе тѣ умрѣха, една бѣ ти достойна зарадъ тѣхъ, и тѣ за тебъ достойни, майко, бѣха !

Неактивен Сосипатор

 • Registered user
 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 829
 • Карма: +4/-5
 • Пол: Мъж
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Българщина и Православие
« Отговор #223 -: Февруари 17, 2015, 13:19:15 »
...... да отъждествяваш православната религия с ЕДНА ЕДИНСТВЕНА нация - българската(а българите НЕ са единствените православни в света!!!),  е меко казано слабоумно  !!!


Българите не са единствените православни, но единствените българи са православни. Другото е плева, отпад, и наследство на предатели на българщината.

А ти пиле, като не е отпаднал дедо ти от верата на българите, тогава сигурно е прадедо ти или некой друг. През средния век българин=православен, така че римляни тука от време оно нема. Вие сте потомци на хора отпаднали от верата на дедите си.


И да повторим пак,

Не всеки православен е българин, но всеки българин е православен. Извън православието българщина НЕ СЪЩЕСТВУВА! Вие може да сте разновидност на българите, понеже немате достатъчно критична маса за да сте малцинство, но ако бихте имали, би било същото като тая отродена паплач в Украйна и ще требе да се колим. Както се клаха в бивша Югославия.

Уважаеми ЗигХайл, ела си у дома, в правата вера, там където са стояли предците ти, като наследство от Източната Римска инперия, мани го тоя Рим, от Рим нищо добро не е излезнало.

 

Православие - България Коледен подарък за малчугани

Започната от Nordwave

Отговора: 0
Прегледи: 1413
Последна публикация Декември 17, 2007, 16:54:26
от Nordwave
Как става приемането в Православието на хора от други изповедания и религии

Започната от Hatshepsut

Отговора: 0
Прегледи: 887
Последна публикация Май 16, 2016, 06:43:10
от Hatshepsut
Двери на българското Православие

Започната от Nordwave

Отговора: 7
Прегледи: 5907
Последна публикация Декември 01, 2013, 19:43:22
от Hatshepsut
Православието е направило от определени страни благодатна почва за комунизма !!!

Започната от Siegfried

Отговора: 18
Прегледи: 4525
Последна публикация Юни 12, 2018, 22:10:22
от генерал Жеков
Православието им било виновно за турското робство

Започната от Мишок

Отговора: 29
Прегледи: 4760
Последна публикация Август 23, 2012, 00:05:24
от Горянин