Според мен единствените неща, на което човек трябва да базира убежденията си са заоните на природата. За това в началото казах, че трябва да се търси основата на нещата и чак след това да се заформят убеждения. Колкото и векове да издържи едно убеждение в съзнанието на хората, ако не е базирано на законите на природата в основата си, е обречено на провал.
Основно човек има нужда от 3 неща – храна, вода, въздух, също така дом, качествено обучение и др. Не от това да доказва колко велика е нацията му. Патриотизмът, религиите, политическите и др. убеждения просто разделят хората, отнемайки им вниманието от истинските проблеми.
Човекът е продукт на средата, в която е израстнал, не на ген или кръв. Ако вземете негър, турчин или циганин от малък и го отгледате в Америка, едва ли би направил цял отбор деца, както в циганска среда.
Фолклорът, песните, стиховете и другите романтични творби защитаващи нацонализма добре си играят с емоциите на хората – всяват им изкуствена любов към нещо несъществуващо и насаждат страх от това човек да каже нещо против святото отечество.
Нашият народ далеч не е най-велик и героичен. Благодарение на егоизма на балканските лидери и жаждата им за власт сме си натресли ужасяващото ислямско робство. Пет века по-късно сме се освободили с помощта на Русия. Днес много националисти ненавиждат тази държава, заради комунистическият режим, който е изтърпяла. Егати благодарността.
Русия не значи комунизъм. Турция не значи радикален ислям. Еврейството не значи ционизъм. Не всичко е черно и бяло.
Единствената полза от национализмът е защитата срещу чуждестранния такъв.
В такъв случай трябва да очакваме да ни обясниши представиш строя или блестящото управление което ни предлагаш, извън национализма и извън видовете интернационализъм които посочих по - горе и те попитах дали си техен привърженик, но доказах че те с нищо не са по - добри, свободни, блестащи или хуманни и от най - уродливия квазинационализъм който света познава?
Само да вметна относно по - долу казаното от теб:
1. Аз не мразя Русия и руснаците и не съм против тях, не изключвам добри отношения нито с Русия, нито с който и да е от нашите съседи, но изключвам безусловни такива и съм псочвал определени условия при които трябва да ги има с която и да било чужда страна и нация!
Към Русия историческите разбираеми резерви са не само заради комунизма и болшевизма /тя стана негов пръв проводник, макар и да не е там генезисаму и между руснаците, а да сме казаливече къде е!/, а и заради много по - раншния панславизъм, паннрусизъм и великоруски империализъм, който далеч като цяло не е бил добре разположен към нас и цялостните нинационалниинтереси на новоосвободила се страна, древна цивилизация от която всички велики сили и империи са треперели да не се изправи на крака.
Да, аз благодаря и се прекланяма пред загиналитетук руснаци и други 1878 - а за нашата Свобода и не ги отричам и благодаря на император Александър Втори в частност, но на други руски управници и Русия през цялата история не виждамдали има за какво да благодаря? Може би за това че Хитлер върнанаши отнети територии без капка българска кръв, трябва да благодарим на Бисмарк или Меркел или на Германия през всяка епоха и да не сочим Бисмарк като един от виновниците за нашата съдба на Берлинския конгрес?
2. Нека не обобщаваме турското петвековно или османско робство като "ислямско" а разчоплим кой беше с финансовата си и военна мощ зад него и дали това е наричаният днес от нас образно "ислямски свят" - страдалец от същите сили?
Турското робство и делата му са толкова ислямски, колкото и инквизиторските или римските, гръцките или византийските в синхрон с автентичното Християнство или православните и католически вярвания.
Турция не значи радикален Ислям или ислямизъм, така е. Но дали само това течение е опасно за нас-българите /което е опасно и за самата турска нация/ и не познаваш ли същностана пантюркизма, или на неоотоманизма които не са точно интернационален ислямизъм и фундаментализъм макар и сходни с него?
Моето лично мнение е че турчин който иска да е турски националист, официален турски, турски химн и знаме трябва да се отправи към Турция и там да шири последните, поне докато Турция не предостави такава възможност на живущи там българи и това важи и за други съседни нам страни или етноси претендиращи да стават нова нация на наша територия! Нека тези турци поискат от Турция това право за българите и тогава да го търсят на наша територия, защото иначе е злонамерено подриване и рекет към българската нация и борба за нейната ерозия.
3. Нещо си в грешка, аз бидейки националист, не съм против ничии чужд национализъм по - света ако е в резонната от историческа обективна гледна точка територия и отстоява правдините на своя народ и нация както аз тези на моя, а съм против съседския нам великошовинизъм, най - вече на разни измислени новоизлюпени нации от няколко века или десетилетия в съседство от нас, със съмнителни исторически основания и много исторически лъжи като македонизма и мисля че съм казал че докато национализма се бори за оцеляване на твоята идентичност и жизнени пространства, то шовинизма се бори за отнемане на чуждите такива.
Ето защо нашия нацинализъм трябва да е враг на чуждия ШОВИНИЗЪМ а не национализъм!...
Аз лично съм съпричастен към всяка справедлива чуждонационална кауза, като палестинската да речем...
Това че има евреи - неционисти или антиционисти го знам, както и поставящи под съмнение историческата манипулация наречена "холокост и 6 000 000 обгазени евреи през ВСВ" и целите и, както и прозорливи че тоя техен елит ги води към вражда със всички останали народи и нации, което не предполага нормлно и трайно проспериращо съществувание на самата тяхна и на тяхната страна.Има ги да, но колко са те и какъв процент от цялото са и каква е съдбата им? Нима не на "гласове в пустиня" в техния народ и нация?
После да видим какво е ционизма и "Вероюто" на Талмуда и какъв процент евреи са ръководени от тях и защо?