Author Topic: 9 септември - най-черната дата в българската история  (Read 38359 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
в-к "Македония", брой 33, 17 септември 1997 г.

Превратът, който беше извършен в България на 9 септември 1944 г., в Св.-врачка околия, премина почти мирно. Властта беше заета от ОФ, формираха се новите административни служби с хора, верни на новата власт, начело с председателя на околийския ОФ Никола Хаджиев - звенар, и Асен Бояджиев - околийски управитея, също от "Звено". Но затишието в околията трая само до края на месеца. От октомври започна кървавата вакханалия на комунисти над политическите им опоненти, предимно хора от ВМРО - "Ив. Михайлов", земеделци, анархисти и др. Избити бяха много видни общественици от града и селата а околията без никаква вина, само защото бяха първи патриоти, хора с влияние между населението. Беше пребит в милицията до смърт Атанас Хаджипопов, бивш народен представител, и Славчо Гайгуров, член на Младежката македонска организация. Безследно изчезна и Коста Ризов от гр. Св. Врач, активен член на Младежката македонска организация.

В с. Петрово безследно изчезнаха през октомври Иван Паскалев, Димитър Мечкаров, Апостол Уруков, Кръстю Михов, Димитър Вречков, все видни дейци и строители в селото си.

Кървавата равносметка в Св.-врачка околия през този безотговорен период е ужасяваща. Повече от 60 невинни хора са избити без съд и присъда.
СПИСЪК
на зверски убитите граждани от гр. Св. Врач и околията БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА след 9 септември 1944 година

1. Атанас Лазаров от Св. Врач - кмет на града
    2. Зисо Попов от Св. Врач - бивш кмет и деец на ВМРО
    3. Костадин Джаров от Св. Врач - деец на ВМРО
    4. Костадин Кюров от Св. Врач - деец на ВМРО
    5. Стоян Манолов от Св. Врач - деец на ВМРО
    6. Стоян Керемидчиев от Св. Врач - член на ВМРО
    7. Атанас Хаджипопов от Св. Врач - народен представител
    8. Димитър Клифов от Св. Врач – полицейски пристав
    9. Иван Иванов от Св. Врач - старши полицай
    1О. Павел Пенчев от Св. Врач - старши полицай
    11. Васил Банскалията Русинов от Св. Врач
    12. Йосиф Пецев от Св. Врач - деец на ВМРО
    13. Христо Янакиев (Такето) от Св. Врач - работник в хотела на Краянев
    14. Милан Постуларски от Св. Врач - деец на ВМРО
    15. Коста Ризов от Св. Врач - деец на Младежката макед. организация
    16. Веселин Велинов от Св. Врач - член на Младежката макед. организация
    17. Славчо Гайгуров от Св. Врач - член на Младежката макед. организация
    18. Трайчо Козов от Св. Врач - член на БЗНС
    19. Славчо Попов от Св. Врач - член на Младежката макед. организация, пребит в ареста и убит
    26. Димчо Арсланката от с. Левуново - акцизен стражар
    21. Наум Цилев от с. Левуново
    22. Кръстю Янев от с. Илинденци - горски работник
    23. Георги Сучев от с Илинденци, ММО
    24. Павел Шатев от с. Влахи
    25. Георги Маджиров от с. Рожен - деец на ВМРО
    26. Цвятко Комитов от с. Рожен - деец на ВМРО
    27. Иван Пукев от с. Рожен
    28. Димитър Мечкаров от с. Петрово - секретар-бирник
    29. Иван Паскалев от с. Петрово - общественик, ВМРО
    30. Апостол Уруков от с. Петрово - деец на ВМРО
    31. Димитър Вречков от с. Петрово
    32. Кръстю Михов от с. Петрово
    33. Божин Главчев от с. Пирин, кмет-деец на ВМРО
    34. Григор Беганов от с. Кърланово
    35. Георги Бишкаров от с. Лозеница
    36. Георги Попиванов от Мелник - деец на ВМРО
    37. Иван Киров от с. Делчево - деец на ВМРО
    38. Гьорчо Щапаров от с. Склаве - убит с побой, ВМРО
    39. Георги Въкавчиев от с. Любовище - учител
    40. Иван Смуков-Тачката от с. Враня
    41. Петър Попдимитров от Св. Врач
    42. Костадин Лазаров от с. Раздол, убит в ареста в Св. Врач
    43. Петър Василев Чорбаджиев от с. Любовище - местен войвода на ВМРО
    44. Стоил Ковачев от с. Клепало - зверски убит в ареста Св. Врач
    45. Димитър Хаджитрайков от с. Ласкарево
    46. Костадин Ангов от с. Ладарево
    47. Тодор Петимов от с. Джугурово
    48. Иван Шатев от с. Влахи
    49. Янко Витларов от Горна Джумая
    50. Никола Тъпанков от Св. Врач
    51. Димитър Соколов от с. Голещево, ВМРО
    52. Иван Лачев от с. Голещево, ВМРО
    53. Стоил Шаламанов от с. Ковачево
    54. Костадин Николов от с. Дамяница, ММО
    55. Стоян Вънгев от с. Бельово, ММО
    56. Господин Госп. Борисов - Неврокопски митрополит
    57. Александър Ил. Султов от с. Плоски, ВМРО, секретар на "Никола Петков", убит през 1948 г.
    58. Марко Стоилов Панамотов от с. Плоски, убит и изгорен
    59. Веселин Лазаров от с. Плоски, убит
    60. Йордан Руйчев от с. Плоски, убит и изгорен
    61. Георги Теполигов от с. Петрово, околийски началник, БЗНС, зверски изтезаван и убит след скалъпен процес,

и други...

П.П. И нека сега чифутите във форума разправят , че през комунизма са умряли 400 - 500 души .
Македонийо - свещено име.
Ти - бунтовна българска земя.
Зло, което няма да простиме.
Люта рана в нашите сърца.

Offline Иван Иванов

• Senior Member
За едни черен, за други не толкова...

И всичко това с благоволението на съюзническата комисия. А решението е взето от звенари, земеделци и комунисти заедно, като комунистите са не повече от 30 % от ОФ. 

Във Франция пък бяха екзекутирани по този начин 40 000 колаборационисти.

В Германия имаше Нюрнберг, но верволфите ги бесеха по дърветата без присъда.

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
За едни черен, за други не толкова...

И всичко това с благоволението на съюзническата комисия. А решението е взето от звенари, земеделци и комунисти заедно, като комунистите са не повече от 30 % от ОФ. 

Във Франция пък бяха екзекутирани по този начин 40 000 колаборационисти.

В Германия имаше Нюрнберг, но верволфите ги бесеха по дърветата без присъда.

Какво ми разтягаш лукуми ? Не ми дреме за Франция и Германия говоря ти за родна България и за това как чифутикомунисти са избивали български патриоти . Не националсоциалисти , а птариоти дето са се борели за българска правда не за немска . Управдание за тия изроди няма !

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Oт твоя гледна точка сигурно. От гледната точка на избитите деца в Ястребино, едва ли.  ;)

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
Oт твоя гледна точка сигурно. От гледната точка на избитите деца в Ястребино, едва ли.  ;)

Ти знаеш ли къде въобще се намира Св. Врач ? А знаеш ли къде се намира Ястребино ? Какви са тия връзки къде ги правиш ?

Offline Иван Иванов

• Senior Member
А ти знаеш ли какво се случва в Ястребино ?
А да си чувал, че насилието предизвиква насилие ? Че всяка крушка си има опашка ?

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
А ти знаеш ли какво се случва в Ястребино ?
А да си чувал, че насилието предизвиква насилие ? Че всяка крушка си има опашка ?

Знам какво се е случило и знам , че няма нищо общо със събитията в Св. Врач .
По твоита логика трябва да се пазиш от вендета  ;)

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Няма от кого. Както беше казал Ремарк, националсоциалистите са смели само нощем и когато са по много. За щастие в България те са нищожна бройка... ;)

Стига сме се заяждали, глупаво е. Дай по същество...

Та знае ли се в този регион /св.Врач/ кой действа, т.е. кои са физическите извършители на убииствата ?

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
Абе има, има сложи си снимка да те видим та тогава ще видиш дали няма ........ все ще се намери някой да те поукраси около очите  ;)

Партизански отряд "Яне Сандански" са изродите . Не знам кой е ръководител на безродствените копелета

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Ха-ха, пубертетски заплахи  :lol: :lol: :lol:
Развеселяваш ме, наистина... :lol:

За ръководителя- потърси бе, нали си много заинтересован. Ще те насоча. В старата Енциклопедия на България, вероятно т.5 П-Р трябва да го има, заедно с командира и цялата му история. По мои данни е сформиран през лятото на 44-та заедно с още 8 нови отряда. Повече информация за него нямам.

Offline Родолюбец IYI

• Senior Member
  • Зодия: Scorpio Scorpio
Не ми дреме за Франция и Германия говоря ти за родна България и за това как чифутикомунисти са избивали български патриоти . Не националсоциалисти , а птариоти дето са се борели за българска правда не за немска . Управдание за тия изроди няма !

Доколкото знам сред десетките хиляди жертви на "Народния съд" е и роднина на Апостола на българската свобода Васил Левски по сестрина линия.....Чудя се що за безродник трябва да си, за да посегнеш на наследниците на най - великия българин!!! Да живее Коминтерна казвам аз!!!  :-P :kill:

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
Не ми дреме за Франция и Германия говоря ти за родна България и за това как чифутикомунисти са избивали български патриоти . Не националсоциалисти , а птариоти дето са се борели за българска правда не за немска . Управдание за тия изроди няма !

Доколкото знам сред десетките хиляди жертви на "Народния съд" е и роднина на Апостола на българската свобода Васил Левски по сестрина линия.....Чудя се що за безродник трябва да си, за да посегнеш на наследниците на най - великия българин!!! Да живее Коминтерна казвам аз!!!  :-P :kill:

Виж кои са убоииците на синовете на Райна Поп-Георгиева :
http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=1960.0

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
Ха-ха, пубертетски заплахи  :lol: :lol: :lol:
Развеселяваш ме, наистина... :lol:

За ръководителя- потърси бе, нали си много заинтересован. Ще те насоча. В старата Енциклопедия на България, вероятно т.5 П-Р трябва да го има, заедно с командира и цялата му история. По мои данни е сформиран през лятото на 44-та заедно с още 8 нови отряда. Повече информация за него нямам.

Абе мен информация за тия копелета не ми трябва ! Предателите не трябва да се помнят , тази чест заслужават само истинските български синове , които са умряли за народно благо , а не за благото на някоя партия .

П.П. Отдавна съм минал пубертета и не те заплашвам , но ако ми се покажеш и те засека по улиците няма да те оставя без поздрав  ;)
« Last Edit: 15 Feb 2007, 18:21:41 by DragSShaN|Y| »

Offline Иван Иванов

• Senior Member
Ми недей да пишеш като пубертет тогава, покажи че си пораснал и умееш да общуваш като такъв. Когато ти свършат аргументите не е задължително да се ежиш, това може и да има ефект в кръчмата, но тук- едва ли.

Колкото до въпросната чета- аз не ти ги препоръчвам за да се помнят, макар че точно такива хора едва ли би следвало да бъдат забравени. Иначе случаи като този ще се повтарят и за напред, а това едва ли е целта. Един човек, който се интересува от историята на държавата си търси, пресява, разнищва всеки един случай. Но това се отнася до сериозните любители, а не на развяващите байраците- "Уууу, всички са свине, само ние/демек такива като мене/ сме голямата работа."
Всяка монета си има две страни. Но докато не се забиеш по-навътре, винаги ще ти убягва главното и ще си останеш кьорав. Ей такива като тебе навремето са ги вършили тия мизерии, дето всичко за тях е черно-бяло. Ама били комунисти- никакви комунисти не са били, просто идеологически промити мозъци. И за тях всичко е било просто и лесно. Просто са били от другата страна на барикадата и ако бяха мислили, нямаше да ги свършат същите.
Та за това ти трябва информация за тях. За да не ги последваш по пътя на омразата- да се превърнеш в това, което мразиш. 

Offline DragSShaN ιYι

• Junior Member
  • *
  • Ратувайте! Идемъ!
С такива като тебе само с бой може да се общува ама това е друга тема ....
Ти като си толкова навътре защо ги защитаваш тия боклуци ? Като гледаш монетата от двете страни защо защитаваш комунизма след като се вижда , че това е най-голямото зло сполетяло България след турското робство? Защо всеки път разтягаш лукуми и се правиш на запознат и мъдър като юдейските ти братчета съпартиици ? Обективен си до там до където ти е изгодно . Лъжеш , мажеш и овърташ докато пъзела не се нареди така както ти е изгодно . Парчетата , които не съвпадат с картината ти не ги виждаш .
Хубаво си е казал Човека , че с чифути не се спори   :icon_rolleyes: