Марадона беше добър футболист, но нататъка е пълна катастрофа: дегенерат, наркоман, даже си е направил някакава своя секта и т.н.
Случайно гледах филма на сръбският помак Костурица за Марадона и останах шокиран че си е направил даже песен за себе си и то доста добра. Естествено веднага се замислих и стигнах до печалният извод че за нашите национални герои нема много песни, една-две за Левски, една за ботевата чета и до тука. Какво излиза че сме по-прости от аржентинците и тоя наркоман Марадона ли ? Нема песни за априлското възстание, за Дедо Ильо Воевода, за П. Хитов или Ф. Тотю за Х“ Димитър и Ст. Караджа за никой, да не говорим за Иван Михайлов и т.н. Да верно латинците са по тази част, музика танци и т.н. ама и ние се излагаме здравата.
Жалко че не съм поет и композитор иначе веднага щях да седна да напиша поне 10 песни. Иначе излиза че сме неблагодарни боклуци и май наистина сме такива. Така ми се иска да има песни и балади за нашите герои дето да си ги слушам в колата че ми се доплака и ме заболя корема от яд и мъка. Да ЕПИЗОД направиха няколко велики песни, ама не са достатъчно.
Ако някоя организация в България е българска и националистическа или родолюбива: то тя яе се познае по това че щер направи и песни за нашите герои, ане само да повтарят шаблони.
[youtube]TRpT-utqqFU[/youtube]
Maradò marado: Diego Maradona canta la mano de dios nel film di Kusturica