Очаквах нещо от сорта "Шибани евреи!", "Предатели!", "По-добре да се бият до последно, отколкото да се предадат на съюзниците, които ще се гаврят с тях..." - Т'ва последното ми го беше казвал националсоциалист с една година по-малък от мен...
Ами Веско, аз затова и казах:
За предатели могат да ги смятат само изкуфели пубери-нацисти, които си нямат и понятие от история!
Защото им знам мисленето на тия момченца.
Но наистина нищо "еврейско" няма при тях. Хората са разбрали, че губят войната, предвидили са и какво ще се случи на немския народ след нея - окупация (Германия и до ден днешен не е напълно независима страна), заселване на расово непълноценни и водене на политика на смесване с немския народ, завръщането на еврейските капитали и т.н. Затова са се опитали да свалят Хитлер, който вече е станал напълно неконтролируем и е вземал грешно след грешно решение, като след това сключат мир със съюзниците. Предполагали са, че мирните условия ще са тежки, подобно на тия след Първата световна. Договорът от Първата световна обаче, макар и тежък, поне оставя суверенитета на Германия. Та към това са се стремели - да сключат по-изгоден мирен договор и да съхранят суверенитета на страната.
Иначе, както казах участниците са до един пруски аристократи, потомци на военни фамилии, които са изградили Германия.