Author Topic: Световната конспирация и нейните белези  (Read 4154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Започвам с мнение от фейсбук, което обаче е точно по темата.
Marina Bocheva
Още преди 15-20 , а може и повече години един приятел от САЩ ми беше казал, че най-голямото нещастие за един мъж при тях е да бъде бял, да е хетеросексуален и да е образован. В тая измислена държава не знаят за какво да си ползват патките дори.
_________________________
 Относно мнението ще кажа че то е на жена и е цинично, което значи че и самата тя е вече облъчена от медиите на световната конспирация. На жени не им отива да говорят така.
Бих допълнил това е и бъдещето на Европа и на Балканите.
« Last Edit: 13 Feb 2018, 19:43:29 by Hatshepsut »
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
ЕТО КАК СА ДЕЙСТВАЛИ КОНСПИРАТОРИТЕ.

Сестра ми Кейт: Разрушителното наследство на феминистката икона

Това е цялото свидетелство от първа ръка от сестрата на една от водачите на хунтата от морални бандити, използвали някои от най-деликатните теми за жените, за да налеят неусетно отровата на марксизма в Америка, а оттам отново и по целия свят. Това наистина е бил единственият възможен път, не по пътя на въоръжената борба, а чрез завладяването на умовете на хората през разрушителната лъжа на деконструкцията, която поставя под съмнение всичко под примамливия девиз на пълното освобождение. Свидетелството е потресаващо, важна част от историята, но и дълбоко лично: в частност се отнася до връзката на увредената менталност на Кейт Милет, на дълбоките ѝ психотични пориви за разрушение с марксистките идеи, но в това няма нищо чудно – комунизмът винаги е бил привлечен от тъмнината в човека, за да го използва успешно за своите цели. Мракът в човека е причината убийците да търсят работа като палачи и екзекутори във вакханалията на сталинизма.

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/sestra-mi-kejt-razrushitelnoto-nasledstvo-na-feministkata-ikona
п.п.
 Дори човек слабо да познава сталинизма, знае че е бил насочен, главно срещу комунисти. Така че всичко трябва да се чете внимателно и да не се приема веднага за чиста монета.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Pax Americana е другото наименование на глобализацията, която е на път да се превърне във водеща идеология на западния свят за следващите шест президентски мандата. А ако зависеше от семейство Клинтън, тази политика щеше да се запази и занапред. Глобализацията, или наричаната от други постмодерна либерална идеология[2] цели:

Отслабване на установения световен ред (семейства, общности, държави) чрез:

- ограничаване на силата и суверенитета на националните държави (вкл. антиционизъм, овластяване на малцинствата, мултикултурализъм)

- ограничаване на правото на частна собственост (напр. антидискриминационно законодателство)

- ограничаване на конкуренцията и свободната икономическа инициатива (напр. чрез държавни регулации, природозащитно законодателство, търговски санкции, усложнено данъчно и трудово законодателство)

- ограничаване на личната свобода - напр. свободата на словото (чрез налагане на политическата коректност и закони срещу езика на омраза), правото за носене на оръжие и др.

- подмяна на представата за традиционното семейство, като основна градивна единица на обществото


Поетапното заместване с нов световен ред чрез:

- въвеждане на универсална надрелигиозна ценностна система (вкл. феминизъм, ”джендър” идеология, ранно сексуално възпитание на децата, специални права за малцинства, права на престъпниците, права на животните и др.).

- поставяне на корпоративни монополи и администрации над демократично избраните правителства (напр. търговското споразумение TПТИ, ГРЕВИО, ЕСПЧ и т.н.)

- засилване на значението на непрозрачни, наднационални организации (напр. ООН, МТО, МВФ, Съвета на Европа) и движения

- засилване на ролята на администрациите и на безотчетни НПО във всички сфери на личния и обществен живот

Тези идеи възторжено се възприемат от скандинавските, немско- и френскоговорящите страни, които започват систематично и с изпреварваща бързина да ги налагат. Целта е създаването на свят с общ пазар и без национални граници [3]. И без Бог, разбира се. За постмодерния либерален елит на ЕС това е отдавна чаканата идеология, с която отново да могат да тръгнат на изток за Lebensraum [4], за евтини суровини и най-вече за стратегическа дълбочина.

За да успее в тази си политика, постмодерното либерално управление на САЩ променя една много важна доктрина - да не допуска обединените европейски сили да се наложат над Русия и да създадат конгломерат, който има потенциала да измести САЩ от водещото им положение в света [5]. Преломът е в средата на 2014 г., когато започва сериозното икономическо и политическо противопоставяне на ЕС (доминиран от Германия) с Русия. По времето на администрацията на президента Обама тези страни получават пълна подкрепа за икономическо, политическо и военно притискане на Русия. Подкрепата се изразява основно със силен долар (подкрепа за износа на ЕС към САЩ), ниски цени на петрола (намаляване на финансовите трансфери от ЕС към Русия) и политическа подкрепа за ЕС в Украйна.

По времето на президента Барак Обама основният инструмент за международно налагане на постмодерната либералната идеология е Държавният департамент на САЩ, воден от Хилари Клинтън. Тъй като постмодерните либерални идеи нямат електорална подкрепа в Америка, основният начин за налагането на тази идеология в САЩ е чрез Върховния съд, Департамента по правосъдие и подчиненото му ФБР.

 


СМЯНА НА КУРСА В САЩ

 


Но нещо се случи. Американския елит си създаде ясна представа, че глобализацията работи срещу САЩ. Благодарение на политиката на изгодни търговски споразумения срещу приемане на идеологическата хегемония на постмодерния либерализъм, САЩ бяха икономически обезкървени за сметка на експортиращи икономики като Китай и Германия. В резултат на тази политика китайската икономика вече е напълно съпоставима като БВП с американската, а около Германия се оформя един все по-монолитен ЕС с БВП надхвърлящ този на САЩ, и който отказва да влезе в подчинено икономическо положение спрямо САЩ [6]. Русия също дава заявка за по-сериозно участие на международната сцена. А в самата Америка населението е все по-недоволно от цената, която трябва да плаща за глобалистичните амбиции на лидерите си.

Така само за 24 години, след като спечелиха Студената война, и за първи път в историята си, САЩ са изправени пред толкова мащабно изпитание. В краткосрочна перспектива те трябва да решат вътрешнополитическите трудности и проблемите с Китай, но в средносрочна перспектива най-голямата заплаха за тях е икономически и политически конгломерат от ЕС (доминиран от Германия) и Русия. Пред лицето на тези две заплахи, администрацията на Тръмп, въпреки съпротивата на постмодерно-либералния елит, прави рязък завой в политиката на САЩ. Този рязък завой е и ще продължи да бъде свързан с много драматични събития. Първо във вътрешнополитически, но неизбежно и във външнополитически план.


Причините управляващият елит (особено от републиканската партия) в САЩ, да отхвърли постмодерния либерализъм са няколко:

- Вътрешнополитически: в САЩ има много голяма електорална база, която се противопоставя на постмодерните либерални идеи. С други думи - борбата с тези идеи гарантира преизбиране на републиканските кандидати в продължение на десетилетия (ефектът Рейгън).

- Икономически: поддържането на постмодерните либерални идеи е много скъпо удоволствие (да си спомним за интернационализма на СССР), за което американския бизнес не желае да плаща. С други думи - борбата с тези идеи ще стабилизира и запази водещата роля на икономиката на САЩ.

- Външнополитически: налагането на постмодерните либерални идеи стимулира икономиката на Китай и ще помогне на ЕС да се наложи над Русия като така създаде с нея общ пазар по европейските правила. Възникването на подобен конгломерат от човешки потенциал, територия и ресурси само по себе си е огромна, ако не и единствената истинска заплаха за домиращата роля на САЩ в света. Нежеланието на ЕС да подпише TTIP [7], строителството на "Северен поток 2" и намерението за изграждане на европейска армия [8] допълнително засилва американските подозрения за подобни амбиции. С други думи - борбата с постмодерния либерализъм ще затвърди водещата позиция на САЩ на световната сцена.

- В допълнение на описаните по-горе мотиви една обвързаност на външната политика на САЩ с една меко казана “прогресивна” идеология ограничава възможността за маневриране на световната сцена. Изглежда новата политическа линия се нарича Realpolitik.

 

 

БИТКАТА ЗА САЩ

 


Промяната на курса става въпреки ожесточената съпротива на постмодерния либерален елит, който почти напълно е овладял ключовите институции на САЩ.

"Петте страници, публикувани в петък (2 февруари 2018), съобщават за обезпокоителния факт, че ... ФБР е станало ... инструмент в ръцете на политическите противници на Тръмп. Това е неприемливо в едно демократично общество и трябва да алармира всеки ..." (WSJ)[9] Много вероятно тези факти да са били известни на екипа на Тръмп и преди година. Той дори го каза с насмешка, когато даваше пресконференция с Ангела Меркел: “поне едно нещо имаме общо - и двамата сме били подслушвани от администрацията на Обама” [10]
Какво всъщност става в САЩ в момента?

Отговорът е, че тече основно овладяване на институциите на САЩ от консервативната част на Републиканската партия. Битката в Държавния департамент е приключила. Дошъл е редът на Департамента по правосъдие и подчиненото му ФБР. След излизане на горепосочената новина най-вероятно битката e вече във фаза окончателна победа на Доналд Тръмп. Индикация за това е паническия отговор на демократите [11].

 


Още по въпроса тук http://glasove.com/categories/na-fokus/news/tretata-svetovna-e-sega
 
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
ЕТО КАК СА ДЕЙСТВАЛИ КОНСПИРАТОРИТЕ.

Сестра ми Кейт: Разрушителното наследство на феминистката икона

Това е цялото свидетелство от първа ръка от сестрата на една от водачите на хунтата от морални бандити, използвали някои от най-деликатните теми за жените, за да налеят неусетно отровата на марксизма в Америка, а оттам отново и по целия свят. Това наистина е бил единственият възможен път, не по пътя на въоръжената борба, а чрез завладяването на умовете на хората през разрушителната лъжа на деконструкцията, която поставя под съмнение всичко под примамливия девиз на пълното освобождение. Свидетелството е потресаващо, важна част от историята, но и дълбоко лично: в частност се отнася до връзката на увредената менталност на Кейт Милет, на дълбоките ѝ психотични пориви за разрушение с марксистките идеи, но в това няма нищо чудно – комунизмът винаги е бил привлечен от тъмнината в човека, за да го използва успешно за своите цели. Мракът в човека е причината убийците да търсят работа като палачи и екзекутори във вакханалията на сталинизма.

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/sestra-mi-kejt-razrushitelnoto-nasledstvo-na-feministkata-ikona
п.п.
 Дори човек слабо да познава сталинизма, знае че е бил насочен, главно срещу комунисти. Така че всичко трябва да се чете внимателно и да не се приема веднага за чиста монета.
Quote
п.п.
 Дори човек слабо да познава сталинизма, знае че е бил насочен, главно срещу комунисти. Така че всичко трябва да се чете внимателно и да не се приема веднага за чиста монета.Sirows, а ти добре ли познаваш сталинизма, за да пишеш, че сталинизма е бил насочен"главно срещу комунисти"?
Тези всичките комунисти ли са били?

Quote


http://red-sovet.su/post/28731
...

http://rpp.nashaucheba.ru/docs/index-7412.html
...


http://vozhnpr-kirov.ru/news/stalina-pod-zapret
...
...
А жертвите на сталинизма в Украйна, Буковина, Литва, Латвия, Естония, Полша и Финландия, те също комунисти ли са били?
Не се прави на знаещ, а ходи да се шибаш с маймуни!

Забравих за депортацията на т.н. "кримски татари"!
Quote
19 мая 1944 года ГКО докладывает Сталину:«Сегодня, 20 мая, закончена операция по выселению крымских татар.Выселено и погружено в эшелоны 180.014 человек. Эшелоны отправлены к местам нового расселения — в Узбекскую ССР.
https://pikabu.ru/story/stalinskie_repressii_i_deportatsiya_narodov_4476702
« Last Edit: 14 Feb 2018, 19:04:48 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Относно сталинизма имам някои елементарни познания, за разлика от други, които нямат и такива.
Информацията по въпроса не е много. Знае се обаче че е преследвал предимно комунисти и то от висшите. Ако Петкан не вярва, нека да провери.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Няма друго обяснение за делата, дейността и резултатите от това през последните 30г.
Освен пък да са ненормални и много глупави, но дори и такива да са пак не може да не са руско-съветски агенти и путинисти.
За какво става дума ? След смъртта на Сталин, в страните от соц. лагера се развихря невероятна про-западна пропаганда. Официално е анти-западна, но хитро и с пиниз е про-западна. От запада се внасят само хубави филми и се натрапва мнението че там тъпи филми няма, тъпите са само български и руски. После като гледах великият западен американски филм " Убийство в мозъка" останах доста учуден , колко е тъп, и даже не го догледах. Ограничаваше се умишлено производството на разни дребни неща: все едно не можеха да ги произвеждат и това го може само запада. Създаваше се една представа за запада и САЩ, все едно там живеят направо ангели и светци. Според филмите им даже лошите там бяха добри и това ни се натрапваше по времето на комунизма. И през 90-те години резултата от тази пропаганда беше на лице. Всички харесваха Америка, а филмите им се приемаха за висша мъдрост. Мъжете носеха яко каубойски шпиц ботуши, пускаха си коси по американски образец, дънкови якета, кожени елечета и т.н. Жените и те не изоставаха: високи ботуши, като на леките жени по филмите, къси поли и все по-свободно и свободно поведение и начин на мислене. По едно време даже се наложи разбирането че трябвало да се опита от всичко в този живот. Предполагам някои мъже са го опитали от други мъже, да не би да пропуснат нещо, а и да са по американският образец и шаблон.
С една дума пълна и всеобхватна американизация на Източна Европа и гражданите и. И това с помощта на комунистите в тези страни и над 30 годишна подмолна про-западна пропаганда. През 90-те г. за САЩ лошо не можеше да се каже никъде и на улицата, даже беше опасно да се говори срещу американското. Човек можеше да си изяде боя, да бъде уволнен, взет на присмех и такива неща.
Какво е положението след 28г. ?
Никой в страните от Източна Европа не харесва запада и Американското, даже обратното и в България същата работа. В Украйна за момент се излъгаха, но като им видя откачените действия и поведение и се осъзнаха.
Никой не иска да носи вече шпицари, кожени елечета, дънкови якета , никой не иска да се прави на американец и западняк. Българите специално се обърнаха масово към българщината и Русия. Никога до сега у нас не бяхме виждали: толкова много хора в народни носии, абитурентски класове заедно с учителите си в народни носии, сватби пак с такива носии, нови и нови събори за почитатели на българщината. Даже Главният Български Хайдутин, тоест аз въведох и кръщенета на малки деца с народна носия. Така беше кръстен М.Б.Х. ( малкият български хайдутин) Митьо Халата с народна носия.
 Всичко това говори за един тотален , невероятен провал на американската и западна политика, както и на служителите в САЩ посолството у нас. Няма как, да са толкова глупави и луди за да не осъзнаят, че с действията си постигнаха точно обратният ефект, на това което очакваха от тях про-западно настроените в страните от Източна Европа и България.
Същите тези западни служители в посолствата си у нас и в американското в това число , заложиха на невероятно глупави хора от рода на Ал. Йорданов, психично-болният Плевналиев, Иво Инджев и подобни, все пациенти на Карлуково. Получи се така че руснаците без да дават пари за пропаганда и да се напъват : спечелиха сърцата на българите. Според мене това няма как да стане ако американският елит не е бил купен и не е служил на руснаците, болшевизма, Путин, Сталин и т.н. - просто няма как да стане. Та тези направиха такава услуга на руснаците, каквато онези не са си и мечтали, и за която трябваше сигурно да дават милиарди и милиарди за пропаганда.
Лично аз съм доволен от това поведение на американският елит и техните дипломати у нас. Благодарение на тях и дейността им " БЪЛГАРЩИНАТА" се възражда , както никога до сега. А срещу същата тази  "БЪЛГАРЩИНА" се води люта битка от освобождението ни от турско до сега. Обаче явно българското се оказа жилаво, като дрян и натделя.
« Last Edit: 07 Mar 2018, 19:14:20 by Hatshepsut »
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Специални благодарности за връщането на българите в българщината към оня американски посланик дето беше в страната ни с гаджето си от мъжки пол. Човека се опитваше да ни покаже, новите модерни, световни ценности и пътя по който трябва да вървим. Така обаче само показа че със западната цивилизация нещата не са в ред и са тотално изтрещяли.
п.п. гаджето му беше някакъв неприятен южноамериканец с доста глупав поглед.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Напоследък светът стана толкова ляв и комунистически: че Сталин, комунистите и руснаците са направо крайно десни
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
В Европа създадоха парк във възхвала на Сатанизма??
Според някои в паркът се прокарват идеите за секс с рептили (рептил и жена, рептил и мъж), инцес, педофилия, некрофилия, масови оргии.


https://www.bnoshipka.org/index.php?special=publikacii&cat=2&id=137
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
КОМУНИЗЪМ=САТАНИЗЪМ
Напоследък много се заговори за комунизма и ужасите,които е донесъл на човечеството,умишлено се заблуждава населението,като свързват съвременна православна Русия с него . Макар че в интерес на истината, съвременна Русия все-още не се е отървала от комунизма и комунистическото мислене. Истинските корени за тази идеология се крият в зародиша на човечеството,комунизма е една ужасна идея финансирана,рекламирана и осъществена от западния световен финансов елит,чрез изпълнители евреи интернационалисти,част от които имат руски корени. Този елит седи и днес зад нео-либералите и техните ненормални идеи, които десните у нас почитат и на които се възхищават .Животът,обучението и финансирането на демоните на революцията става зад граница в Германия,Швейцария,Австрия,Франция и Америка. Основата на комунизма е :
-Материализма отричане на човешката душа
-Отричането и война с БОГ
-Разрушаване на божествения ред,устройство и йерархия и създаване на Нов Световен Ред по план на управляващия елит,сключил пакт с дявола за власт и богатство.
-Семейството не съществува,жените и мъжете се чукат всеки ден с който пожелаят а децата им се отнемат и разпределят,като работници,войници,лекари и т.н. Нещо което днес се вижда все по-често на запад.
Хубавото е че тази реалност не можа да бъде осъщественна,поради смъртта на Ленин от сифилис и прогонването от Сталин през 1929 година на създателя на червената армия,откровения сатанист евреина,убиеца на милиони Лев Давидович Бронщайн-Троцки.
За Троцки Русия или Съветският съюз са разходен материал за световната революция в световен мащаб.Той съзнателно разрушава царската-православна империя ненавиждайки руския човек и християните.Американската банковата къща “Кун, Леб енд Къмпани” със собственник евреина Джейкъб Шиф инвестира 20 милиона долара в революцията на Троцки,всички на Уолстрийт решили да разпалят революция в Руската империя.Знаейки за предвижданията на английският икономически експерт Едуард Торн в 1913 г.: “Ако западните страни не успеят да удържат Русия, към 1930 г. тя няма да има съперници. Европа и САЩ ще се окажат в краката на суровинния гигант…Директорът на Федералния резерв в Ню Йорк – Уилям Томпсън през 1919 г. лично внесъл в хазната на болшевиките един милион долара.
Другарят Троцки оставил да експлоатират мангана и нефта на американците,които 10 години изнасят 90% от всичко добито п
Финансовата структура в Съветския съюз е изградена от американските банки “Гаранти тръст”, “Кун Леб”, “Чейз Нешънъл” и др., които по-рано се финансирали Октомврийския преврат 1917 г. Приходите от износа на чуждестранните грабители постъпвали в Държавната банка на Съветския съюз, откъдето парите се превеждали в американските сметки на грабителите.До днес водещите банки в Америка отказват да предоставят данните за своите доходи от 20-те и началото на 30-те години на миналия век.Златния запас на Русия,диаманти,платина,кожи,както богатствата и произведения на изкуството от унищожените имоти на имоти на църквата и аристокрацията потичат за Америка и Германия,всички сметки с милиарди на царското семейство,руски индустриалци и богаташи,избити от комунистите-сатанисти в Швейцария остават приход за банкерите."Червения Терор" инструмента, използван cpещy общество обречено на cмъpт ..." погубва около 25 милона човека,освен избити в революцията,вкарани в концлагери и садистично измъчвани,драни,рязани,разпъвани и т. н.
През август 1918 г. Свияжск,Троцки поставя статуя на Юда Искариотски,известният датски писател Галинг Келър разказва;
"Местния съвет дълго обсъжда,поставянето на статуя на Луцифе,но беше установено,че не споделя напълно идеите на комунизма,нито пък на Каин заюото е твърде легендарна фигура и за това се спрях на Юда Искариотски,пълна историческа личност в пълен ръст пълната с повдигнат юмрук към небето ".
По късно,паметникът на Юда незабелязано е отстранен и заместен с бюстът на Ленин върху същия пиедестал.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Plamen Darak
4 часа ·
Избиха коренното индианско население и го вкараха в резервати , като животни. Хвърляха напалм и живи изгаряха невинни деца. Единствените използвали ядрено оръжие срещу цивилни. Изпепелиха и превърнаха в лунен пейзаж, държави с хилядолетна история и култура. Бомбардираха мирно население насред Европа с обеднен уран. И ... и ... И всичко това в името на "демокрацията". И всичко това обосновано от долни лъжи и лицемерие. Какъв Христос - Сатаната управлява света !? Сатаната в лицето на безбожниците, наричайки себе си демократи и с централа "Белия дом" . За съжаление и ние сме техни слуги. И рано или късно ще си понесем наказанието. Армагедон е близо - много близо. Дано по-нормалната част от света оцелее !
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Един добър анализ, за съжаление не споделям оптимизма на Василев.
___________________________________________________

Васил Василев
3 часа ·
РАЗВРЪЗКАТА
Светът стремглаво върви към катастрофа. Съветът за сигурност блокира.
Американската армада напредва към Сирия. Пресмята се колко ракети Томахоук изстрелва всеки кораб или подводница. Руснаците пък изчисляват, че потопявали един ескадрен миноносец с две техни ракети. Преди да го гръмнат, трябвало да го “ ослепят “.
И това ако не е предверието на войната ? Напомня на Карибската криза, но сега е по-лошо. Тогава президент на Съединените щати бе Кенеди. Не Тръмп.
Разликата малко се компенсира с това, че и Путин не е Хрушчов, но все пак балансът от комбинацията е негативен за световния мир.
Противопоставянето стигна дотам, че отстъплението, на когото и да е, изглежда вече невъзможно. Някой беше казал, че ако избереш позора пред войната, пак ще загубиш войната. Американците няма да се спрат, каквито и химически анализи да излязат. Целта им съвсем не е Асад, арсеналите му или хлорираните сирийци. Целта е да притиснат и провокират Русия, да я унизят, да покажат, че на нея не може да се разчита. Те знаят, че не са по-силни. Но смятат, че тя няма да предизвика световна война заради един Асад. Знаят, че Путин има нужда от мир, че иска да реализира програмата си и играят ва банк. Напълно в стила на човек като Тръмп.
Но не и в стила на Путин. Ако се върнем малко назад, ще видим, че последните развития са били предвиждани от Москва. Руснаците бяха изненадани от аферата Скрипал, но не и от санкциите. Знаеха и за химическата провокация в Сирия. Те бяха наясно, че след президентските избори върху тях ще има огромен натиск. Усещаха, че Запада ще плаши с война, за да блокира реформите на Путин и да ограничи нарастващото влияние на Русия в света. Кремъл отговори, като обяви на 1 март за новите страшни оръжия. Надеждата му беше, че това ще стресне и вразуми другата страна. Търкалянето към пропастта обаче не спря.
Остават може би часове до развръзката. Тя не би трябвало да е военна, защото военните най-добре знаят, че това ще е последната война. Ако бяха искали война, тя вече щеше да е избухнала. А и американците признаха, че не могат да спрат руските ракети. Все още са само заплахи. Както при Карибската криза - едните имат заповед корабите да напредват, другите - да ги спрат. В един момент разумът спира корабите пред червената линия и се появява решението.
Не казвам, че войната е невъзможна. Някой грешен ход може да взриви планетата. Но по-скоро двете страни ще стигнат до някакво споразумение.
Струва ми се, че това споразумение ще съдържа развръзката на много от безизходните проблеми, които мъчат човечеството днес.
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Относно нео-либералната свобода.
______________________________________________
Либерализмът - съвременният враг на християнството.
За либералите спасението се отъждествява с личното самоусъвършенстване, а зависимостта от Бога в делото на спасението се възприема като принизяване на човека. Името на Бога започват да пишат с малка буква, а думата „човек“ с главна.
Православието има невидим враг: той е навсякъде и никъде, той е „нищо“ и „никой“.

Той е някакъв дух, който пронизва атмосферата на земята със своите миазми, отравя почвата й, заразява водите, превръща градовете в гниещи блата, а селата – в пустош.

Изглежда от него не можем да се скрием никъде: той ще намери бегълците и навръх планината и в морските дълбини.

Този враг е духът на растлението, който на съвременен език се нарича либерализъм.

Думата „либерализъм“ означава свобода.

Това е особена демонична свобода да убиваш духа си, да извращаваш силите на душата и да оскверняваш тялото си, това е свободата от срама като предразсъдък, това е свободата да издевателстваш над всичко, което е свято за човека, това е свободата на бясно куче, което се хвърля върху стопанина си.

Още в антично време либерализмът тръгва по два пътя, които външно не си приличат, но имат една цел: да освободят човека от Бога.

Първият път е пътят на цинизма, вторият – на естетизма.

Цинизмът е разрушаване на всички нравствени устои и традиции, превръщане на човека в мръсно животно, ожесточена борба против собствения дух, обратна стълба на дарвинизма, по която човек еволюира в маймуна.

Неговият девиз е „Свободата е в безсрамието“.

Естетизмът е като че ли противоположен на цинизма; той е култ към красотата, но към тварната красота, чувствената и материалната, която затъмнява красотата на божествената светлина.

Това е красотата на ръкотворните идоли, красотата на Афродита и Аполон, красотата, която убива духа.

Естетизмът превърна изкуството в слугиня на човешките страсти, обоготвори тези страсти, изчерпа се и премина в антиестетизъм – декаданс, агония на красотата.

Либерализмът още в самото начало вижда в християнството свой непримирим враг.

Той повдига гонения срещу Църквата във времената на езическите императори.

Още тогава християните са съдени от позицията на либерализма, обвинявани са, че са човеконенавистни, фанатици, които предпочитат смъртта пред живота, врагове на човешкото щастие, поради което и трябва да бъдат унищожени, както се гори язва, с нагорещено желязо.

Характерно е, че в гоненията срещу християните участие взимат както циниците, така и платониците – тези естети на философията.

Либерализмът някога създаде антихристиянство вътре в самото християнство – ренесансът, заменящ аскетизма с култа към плътта.

Той постави католицизма на колене, превръщайки го в слугиня на света.

Той откри пътя на протестантството, което стри малкото останали отломки на древното предание в хавана на католицизма.

Цялото реформаторство има за цел да изведе човека по-високо от Бога.

Либерализмът се явява душа на революциите, които преминават под черно-червеното знаме на сатаната.

Той се опитва да унищожи Църквата ту с кървави гонения, като удари с таран, ту да я подкопае отвътре като я замени с други религии, при които е запазена външността на християнството, но без Христос като Син Божи, Изкупител и Съдия на света.

У либералите има постоянна носталгия по езичеството.

Дълбоко в душите си те искат да превърнат небето в Олимп или Хималая.

Христос е ненавистен на този дух и затова той се опитва да Го замени с образи на лъжехриста.

Изработва идоли под името Христос, за да им се покланят тези, които считат себе си християни.

За либерализма е особено ненавистно учението за това, че Бог е висшата Справедливост, Съдия на света, Който ще въздаде на всеки човек според делата.

Розенкройцерът Гьоте говори с устата на Мефистофел, че Бог е един добър старец, с когото дяволът може да се договори за всичко.

Виждат ли християните опасност от такава подмяна?

Мисля, че не виждат, доверили са се на слепи водачи.

Някои виждат и бият тревога, но не ги слушат, както Лаокоон, който предупреждавал троянците, че във вътрешността на украсения кон са скрити враговете на Троя.

Трети разбират, но мълчат, за да не бъдат смазани от желязната пета на либералите.

Четвърти не виждат, защото не искат да видят, понеже либерализмът е отровил съзнанието им, растлял е чувствата им, оправдал е похотта, и поради това, дълбоко в душите си те сами желаят да бъдат излъгани.

В днешно време пред очите ни става разрушаване и подмяна на християнските ценности: лицата се заменят от маски, същността – от имена.

Протестантизмът се превърна в перманентна реформация, в безсъдържателен субективизъм, в религиозен анархизъм; неговото недалечно бъдеще е атеизъм или екзистенциализъм.

Католицизмът, догонвайки изплъзващия се от ръцете му свят, премина от инквизицията към солидарност с всички ереси и сега се заиграва със секти и безбожни съюзи.

Той е сложил настрана предишните оръжия – меча и клещите – и широко е отворил обятията си като похотлива девойка – за авангардисткото изкуство и за желязната дама – бездушната техническа цивилизация.

Той се стреми да асимилира тези учения и теории, идеите и лозунгите, подир които върви светът, но всъщност сам се оказва асимилиран от тях и сега това католичество, което го имаше преди, не съществува. 

Основно препятствие за всемирния поход на либерализма остава Православието.

До неотдавна то беше подлагано на гонения, пред които бледнеят жестокостите на Нерон и Диоклетиан.

Сега Православието го грози друга опасност.

Стените на Църквата удържаха ударите на тарана, но ще удържат ли подкопаването, чрез което противниците на Православието се стремят да проникнат в Църквата и не само да проникнат, но да говорят от нейно име и да я представляват?

Изобщо не казваме, че в днешно време Църквата е завзета от модернисти, като кораб от пирати – тя си остава стълб и утвърждение на истината; също така не мислим, че всички модернисти са съзнателни врагове на Христа, но либерализмът разврати умовете с лъжлива свобода, потъпка духовната интуиция на хората и затова мнозина престанаха да разбират, че либералните сили заменят религията на небето с религия на земята – култ към плътта.

Либерализмът представлява съвременен етап на процеса на секуларизация на човешкото съзнание.

Христос съедини земята и небето, а либералите отново ги разединяват и човекът все повече се отдалечава от духовния свят, който става за него чужд и хладен.

Християнството е вселенско явление, а според либерализма е просто епизод в историята на човечеството.

За секуларизираното съзнание на съвременния човек Бог престава да бъде жива Личност и се превръща в някаква неопределена сила, космически разум, екстропична (проявяваща се чрез постоянно технологично усъвършенстване на човека – б.пр.) енергия, противоположна на ентропията.

За християнина целта на битието трябва да се заключава в обожествяването – приобщаване към вечната Божествена светлина, а вярата да бъде стожер на неговата личност и основно съдържание на живота.

В богообщението човек намира себе си и сам става отблясък на Божествената слава.

В либерализма съществуването на Бога е оправдано само доколкото Той може да бъде полезен на хората като един от гарантите за тяхното земно благополучие.

Християнството възвисява човека до горния свят и от сина на земята прави син на небето, а либерализмът, подчинявайки духа на душата, а душата на тялото, се опитва да оземли самото небе и да притисне вечността в рамките на времето.

Либерализмът е несъвместим с Православието: той трябва или да го отхвърли, или да го изврати.

В съвременния ход на историята либералите избират второто.

Те не говорят почти нищо за трансцендентния свят, а ако понякога го споменават, то е за да претендират, че не са напълно скъсали с християнството.

Човекът принадлежи на два свята – материалния и духовния.

Либерализмът се стреми да унищожи представата за човека като свързващо звено между тези светове.

За либерализма е непонятно и ненавистно учението за първородния грях, предаващ се от поколение на поколение, заради който потомците на Адам са се превърнали в добичета и пленници на сатаната.

За либералите падението на праотците, изгонването им от Едем, адските мъки – това е алегория, изложена под формата на мит.

За тях е непонятно мистическото и генеалогическото единство на човечеството – единство в множественост и множественост в единство, при което за греха на праотците – родоначалници на човечеството – отговарят и потомците им.

Те са шокирани от мисълта, че хората се явяват пленници на демона и само жертвата на Христа освобождава от това робство.

Отхвърляйки учението за първородния грях, либералите отхвърлят учението за изкуплението; за тях разпъването на Христос е пример за саможертвено служене на идея, апотеоз на Евангелието, а не спасение на света.

Често по пътя на словесната еквилибристика те превръщат самото понятие „изкупление“ от основен факт в историята на човечеството в алегория и синекдоха, зачерквайки директния му смисъл.

Без догмата за изкуплението, не съществува християнство; то се срива като къща без основи – а точно това им трябва на противниците на Христос.

За либералите спасението се отъждествява с личното самоусъвършенстване, а зависимостта от Бога в делото на спасението се възприема като принизяване на човека.

Името на Бога започват да пишат с малка буква, а думата „човек“ с главна.

Сатаната поиска да се освободи от Бога; той вдъхна от гърдите си въздуха на тази свобода, който се оказа дихание на смъртта.

Човекът продължава делото на сатаната – търси лъжлива свобода във всепозволеността и, изгубвайки Бога, се оказва в мрака на хаоса и безумието.

Християнството разкри на човека цялата дълбочина на греха, трагичността на падението и метафизическите корени на богоотстъпничеството.

Секуларизираното съзнание постепенно лишава християнството от неговата мистическа дълбочина, превръщайки огромния айсберг в тънък лед, плаващ на водната повърхност.

Християнинът трябва да влезе в борба с трима врагове: демона, светската суета и телесната похот.

Модернизмът игнорира съществуването на демона, влиза в съглашение с полуезическия свят, оправдава страстите и похотите на човека и прави душата незащитена от тези врагове.

Либералното християнство скъса връзката с метафизическия свят.

За него не съществува ангелология и демонология.

Първият враг на човечеството – демонът, приема вид на мъглява абстракция.

Учението за демоните като живи същества представлява една остаряла митология.

Тези либерали, които все още признават съществуването на демона, се стараят да го представят като безобиден дух, който временно е отпаднал от Бога, но в края на краищата ще се върне към Него и отново ще заеме предишното си място.

Ако рядко споменават ада, то е за да обнадеждят грешника, че ключът от ада се намира в ръцете на самия човек: той може да пребивава в преизподнята или да разбие вратите отвътре и да излезе оттам по собствена воля.

Така че само желанието на грешника отваря за него ада и рая, а Бог и сатаната не пречат на неговия избор.

Да напомним, че прекалената надежда на Божието милосърдие, която преминава в допускане на греха, се счита от Църквата за хула против Светия Дух, която не се прощава нито в този, нито в бъдещия живот.

Значителна част от модернистите по принцип са склонни да смятат, че адът не се явява точна реалия от отвъдния свят, а психическа настройка на човека, депресивна мания, за която трябва да се търси помощ от психиатър.

Либералите са уверени, че демоничният свят и адът трябва да изчезнат от съзнанието на съвременните хора, да се разсеят като дим от вятър, да се стопят като тъмата на средновековната нощ пред интелектуалната светлина на новото време.

Те смятат, че трябва да освободят човека не от демона, а от суеверията и атавистичните представи за зли духове.

Характерно е, че модернистите дружно се опълчват срещу заклинателните молитви за изгонване на демони.

Според тях за какво да гоним някой, който не съществува, а ако пък дяволът съществува, още по-малко трябва да си разваляме отношенията с него: това е като да риташ министър-председател, който е във временно изгнание, обаче може да се върне на поста си и да се разправи с хулителите.

Така че, с главния враг на християните – демона, работата на модернистите и либералите е уредена любовно.

Вторият враг на християнството е духът на този свят.

Под свят тук се разбират полуезическите обичаи и представи, скàлата на ценностите, понятията за добро и зло, духа на егоизма и егоцентризма, лъженауката, стараеща се да замени вярата, страстното изкуство, прикриващо с позлата гниенето на греха.

Този дух на света противостои на християнството, той се стреми да завладее умовете и сърцата на хората.

Либерализмът иска да издигне в очите на християните ценностите на този свят, а самата секуларизация да представи като борба за свобода на духа и разума.

Самият ренесанс беше опит за реставрация на езическия свят под християнски имена и завръщане на олимпийските богове в Европа под псевдонима на християнски светии.

Съвременните християнообразни либерали под лозунги за любов искат да удавят и разтворят Църквата в морето на този свят и да представят Страшния съд като обща амнистия за демоните и грешниците.

Там, където е отхвърлена метафизиката, духът е победен от физиката, а душата от тялото: страстната нощна държанка става царица.

Третият враг на християнството са плътските похоти.

Либералите ги смятат за естествени свойства на човека, а което е естествено, то е от Бога.

Греховните страсти те са склонни да разглеждат не като загуба на благодатта и отпадане на душата от Бога, а като излишество, което вреди на здравето на човека.

Радикалните модернисти смятат, че грехът е фермент на творческия и интелектуален живот; в нравствено отношение той дава на човека духовен опит и поради това се явява компонент на мъдростта.

Либерализацията на християнството, т.е. неговото извращение, става под образа на модернизма, обновленчеството, догматическия ревизионизъм и чрез постоянно злоупотребяване с принципа на икономията (*снизхождение – б.пр.).

Трябва да се помни, че събирателният образ на хуманизма и либерализма в едно лице беше древната змия, която пропълзя в Едем с маската на добър приятел.

Като либерал тя призова праотците към свобода от всякакви забрани и устрои първата революция при дървото за познаване на доброто и злото и като хуманист им обеща измамна възможност – да станат богове без Бога.

Сега този „приятел“ на човечеството, прелъстил Адам, прелъстява и неговите далечни потомци със същата змийска песен.

--------------------------

Архимандрит Рафаил (Карелин) е роден през 1931 г. в Тбилиси, в семейството на инженер и учителка.

През 1954 г. е ръкоположен за йеромонах.

От 1975 г. преподава в Мцхетската духовна семинария славянски език, история на религиите, а после в Тбилиската духовна академия – славянски език, история на религиите, богословие и аскетика.

Последно място на свещеническата му служба е храмът на св. Княз Александър Невски в Тбилиси.

Занимава се с литературна дейност от 1988 г.

Автор на книгите: “В ада на земята”, “В търсене на истината”, “Вектори на духовността”, “Падението на гордите”, “Тайната на спасението” и мн. други.

На български са издадени книгите му: “Без Църквата няма спасение. За митрополит Антоний (Блум) или как повяхва православният цвят на ствола на икуменизма и други слова” /2004/, “За Църквата и разкола. Православие и модернизъм. Други слова” /2004/, “Що е модернизъм? За какво ни търпи Господ? Символът и християнската символика и други слова” /2004/, “Изобличителни слова срещу половото развращение и греха на аборта” /2005/.

Източник: blagogon.ru
https://www.lentata.com/page_11188.html
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist

Джyлиeтo Kиeзa: Cвeтът ce yпpaвлявa oт Дeвeт чoвeĸa

Мнoгo интepecнo интepвю c Джyлиeтo Kиeзa, eĸcдeпyтaт  в Eвpoпapлaмeнтa и извecтeн aнтиглoбaлиcт

Интepвютo e зa „Pocбaлт“. Koe  му e интepecнoтo, вce пaĸ? Πpeдлaгaмe ви ĸpaтĸo peзюмe:

B близĸитe гoдини cвeтът e зaплaшeн oт вoйнa зa pecypcи. Зa дa ce избeгнe тaĸaвa ĸaтacтpoфa, ниe ce нyждaeм oт ocнoвнa cмянa нa  пoтpeбитeлcĸaтa eтиĸa. B тoзи cлyчaй oбaчe,  финaнcoвият eлит вepoятнo щe иcĸa  дa peши вcичĸи пpoблeми чpeз cцeнapия  oт 11 ceптeмвpи  2001 г.

Hиe cмe в нaчaлoтo нa пpexoдeн пepиoд, ĸoйтo нямa пpeцeдeнт в иcтopиятa.

Toй мoжeшe дa нacтъпи пpeди дeceтинa гoдини, нo   CAЩ пpeз 2001 г., пopaди  cъбитиятa oт 11 ceптeмвpи oтлoжиxa ĸpизaтa  cъc 7 гoдини. Oтлoжиxa я , нo нe я oтмeниxa. И пpeз 2008 г. тя ce въpнa. Koй щe ce възпoлзвa oт тaзи eпoxa – e cлoжнo, нo вeчe e яcнo, чe иcтopиятa oт пocлeднитe тpи вeĸa e ĸъм cвoя ĸpaй.

Днec e яcнo, чe e нeвъзмoжнo paзвитиe извън зaтвopeнaтa cиcтeмa нa pecypcитe – cвeтът e дocтигнaл гpaницитe cи нa paзвитиe. Bcичĸи тeзи xopa, ĸoитo ĸaзвaт, чe cтapaтa cиcтeмa щe пpoдължи дa paбoти- лъжaт. Bъглищa, нeфт, дopи и ypaнът – вcичĸи pecypcи нa плaнeтaтa ca пoчти изчepпaни и e caмo въпpoc нa вpeмe пpeди тe нaй-нaĸpaя дa cвъpшaт. Bcичĸи нaши peaлнocти, c ĸoитo cмe cвиĸнaли дa – щe ce пpoмeнят.

Цивилизaциятa нa пapитe щe изчeзнe.

Hиe тpябвa дa paзбepeм, чe cтapaтa дeмoĸpaция вeчe yмиpa. B Eвpoпa пoлoвинaтa oт нaceлeниeтo нe cтигa дo ypнитe – и нe зapaди пoлитичecĸa aпaтия. Oгpoмeн бpoй xopa нe пpипoзнaвaт cвoе пpeдcтaвитeлcтвo във влacттa Aз нe cъм пpoтив пapлaмeнтa, oбщинcĸи cъвeти и т.н.

Πpocтo тpябвa дa ce cъздaдe нoвa cиcтeмa нa пpeдcтaвитeлcтвo, нoви пapтии и движeния. И тoвa движeниe тpябвa дa тpъгнe oтдoлy, oт  дънoтo.

Hac ни мaнипyлиpaт, нac ни мaмят! Xopaтa ca ce пpeвъpнaли в инcтpyмeнт зa пoĸyпĸи. Moзъĸът нa пoчти вcичĸи xopa  ce ĸoнтpoлиpa aбcoлютнo. Hиe живeeм зapaди тoзи пaзap, ĸoгaтo paбoтим и ĸoгaтo cи пoчивaмe. Toй e тoзи, ĸoйтo диĸтyвa дeйcтвиятa ни. Hиe нe cмe cвoбoдни xopa. Жypнaлиcтитe тpябвa дa инфopмиpaт xopaтa. Ho мeдиитe мълчaт пo тoзи въпpoc.

Teлeвизиятa пo 24 чaca ни ĸaзвa ĸaĸвo дa ĸyпyвaмe, чe нaшaтa cĸaлa зa цeннocти – e пoĸyпaтeлнaтa ни cпocoбнocт. Bcъщнocт в cъвpeмeннaтa  тeлeвизия иcтинcĸaтa инфopмaция e нe пoвeчe oтa 8%. Bcичĸo ocтaнaлo e peĸлaмa, ĸaĸтo и зaбaвлeниe. A чoвeĸът гo фopмиpaт cъщитe тeзи 92%.

Зa нaчaлo биx нaциoнaлизиpaл мeдиитe. Πpeди 50 гoдини   чoвeшĸaтa личнocт  ce фopмиpaшe в ceмeйcтвoтo, в yчилищe, a пoняĸoгa – в цъpĸвaтa. Днec 90% oт миcлeнeтo  нa млaдитe xopa, ce фopмиpa  oт тeлeвизиятa. ТV ce пpeвъpнa в нaй-вaжнaтa ĸyлтypнa cтpyĸтypa пo цeлия cвят, oт CAЩ дo Индия и Kитaй.

Meдийнaтa cиcтeмa –  това  e фyндaмeнтaлнo пpaвo нa xopaтa, a тo нe мoжe дa бъдe пpивaтизиpaнo. Медиите  тpябвa дa бъдaт въpнaти нa дъpжaвaтa и нaциятa. Зa cъcтoяниeтo нa плaнeтaтa нe мoжe дa ce paзĸaжe нa xopaтa  бeз yчacтиeтo нa TB. Bмecтo тoвa, тeлeвизиятa ce oпитвa дa ни yбeди дa cи ĸyпим  дpyгa ĸoлa.

Πo cъщия нaчин cмятaм, чe ниe тpябвa дa нaциoнaлизиpaме вcичĸи бaнĸи, пeчaтaщи пapи. Hиe гyбим ĸoнтpoла въpxy пapитe.

-Hиe – ĸoи cмe?

Дъpжaвитe, гpaждaнитe нa дъpжaвитe. B cpeдaтa нa дeĸeмвpи, „Hю Йopĸ Taймc“ пyблиĸyвa нa пъpвa cтpaницa cтaтия – чe вceĸи мeceц в eдин pecтopaнт нa „Уoлcтpийт ce cъбиpaт pъĸoвoдитeлитe нa дeвeт вoдeщи бaнĸи“ Гoлдмaн Caĸc „, UВЅ,“ Бaнĸa нa Aмepиĸa “ Dеutѕсhе Ваnk, и дpyги пoдoбни.

Bceĸи мeceц, тeзи дeвeт дyши взeмaт peшeния зa шecттe милиapдa xopa: ĸaĸвo щe e paвнищeтo нa бeзpaбoтицa в cвeтa, ĸoлĸo xopa дa yмpaт oт глaд, ĸoлĸo пpaвитeлcтвa дa бъдaт cвaлeни, ĸoлĸo мнoгo миниcтpи дa  бъдaт ĸyпeни и тaĸa нaтaтъĸ. Toвa ca yвaжaвaни пpecтъпници, нo тe ca пo-мoщни, oтĸoлĸoтo вceĸи cвeтoвeн лидep.

Te имaт peaлнa влacт – влacттa нa пapитe.

https://bultimes.com/dzhylieto-kieza-cvetat-ce-yppavlyava-ot-devet-choveka/