Author Topic: Циркът Вальо Топлото продължава  (Read 8103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline BGRocker

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 122
 • Gender: Male
 • Bastard, who love Bulgaria
  • http://www.acdcrocks.com/
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #15 on: 29 Aug 2007, 15:34:53 »
Наистина новото турне на цирк трупата на Вальо Топлото, започва своята обиколка по медиите. Чудя се каква роля ще изиграе,  :-[ , атракцията - Баба Цецка и кой ще е новият (цирков) субект, който ще обере пак пешкиря.
България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #16 on: 29 Aug 2007, 20:40:35 »
Накрая за всичко ще обвинят някой умрял пазач от преди 5-6 години и това ще е.
« Last Edit: 23 Dec 2011, 18:08:27 by Hatshepsut »
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 


Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #18 on: 05 Sep 2007, 16:47:13 »
ТОП-СЕКРЕТ
МЕТОДИ АНДРЕЕВ: ДС - ЧАДЪР ПАЗИ ВАЛЬО ТОПЛОТО!


• Петър Стоянов уреди царя с досиета по втория начин
• Основната задача на Бриго Аспарухов беше да върне изнесените пари на България, той не върна и цент, но свали Филип Димитров
• Когато беше шеф на НРС, Димо Гяуров скъса няколко чифта обувки, за да дава акъл на Иван Костов колко опасен е законът за разкриване на досиетата
• В НРС крият доклад за убийството на Георги Марков и за “изключителния принос” на Димо Гяуров в либийската драма с медицинските ни сестри

Има ли връзка между кандидат-кмет с генералски пагони, ченге-депутат и Вальо Топлото? Има, и то каква, заяви пред “ШОУ” бившият шеф на “Комисията Андреев”. За разлика от други познавачи по въпроса в тази взривоопасна обстановка Методи Андреев, помирисал по неволя и по служба политическия нужник на България, отново се осмели за пореден път да бръкне в “здравето” на ДС. Дори се съгласи да обясни - защо.

- Г-н Андреев, коя от генералските кандидатури за кмет е най-скандалната за вас?
- Тази на Димо Гяуров за кмет на Варна?
- Може би забравихте тази на генерал Бриго Аспарухов за кмет на София?
- Не, и ще ви обясня защо. Този Димо Гяуров, който сега дава изявления по вестниците, не е оня, който аз познавах. Той казва, че сегашните шефове на служби не изпълнявали закона, защото не давали информация на “Комисията Костадинов”, той правеше точно това, когато беше шеф на НРС. Пример първи. В нашата комисията дойде Георги Константинов, чиято кандидатура за член на сегашната комисия, както знаете, беше отхвърлена. Човекът си поиска разработките, защото искаше да съди определени офицери от ДС, принудили го да избяга от България. Той си знае за какво става въпрос, но по закон имаше право да си ги получи. Димо Гяуров обаче категорично отказа да ги даде под претекст, че видите ли, Константинов бил агент на френска тайна служба.
- Действащ агент ли?
- Да. Затова му казах, ами щом е агент на чужда служба, тогава го арестувайте. Освен това ние извадихме от 38-то Народно събрание един изключително свестен и известен депутат - Иван Матев, световноизвестен български професор по хирургия на горните крайници, член на Британската кралска академия по медицина. Човекът е хванат от службите още като млад. Когато оперирал чужди граждани, го карали просто да казва, какво примерно говорят турците за България. Сътрудничеството му е било съвсем мимолетно, имаше написани две-три листчета, в които нямаше нищо неморално, но по закон трябваше да бъде обявен. Той дойде много разстроен в комисията и обясни, че за него това е невероятен удар. Казах му, професоре, не мога да ви дам документ, че не сте бил сътрудник, но мога да направя друго. По закон имате право да получите копие от документите, които ви уличават. Покажете ги на хората и им кажете - това е, пък те да ви съдят, както преценят. Какво ли не правихме, но Димо Гяуров отказа да даде копие, защото щяло да бъде прецедент и всички щели да искат такива. Пълни глупости. По закон бяхме длъжни, когато изкарваме сътрудник или когато някой поиска да бъде проверено дали за него са събиран документи, той да получи тези документи чрез комисията. Друг случай. Журналистът Христо Христов, който точно тогава си пишеше книгата за Георги Марков, идва няколко пъти и подаде информация, че за убийството на дисидента има огромен масив документи. Момчето каза, че следователите Богдан Карайотов заедно с другия, изплъзва ми се името му, но после стана генерал и беше главен секретар при Виктор Вълков, са разследвали документите и е имало цяла каса с материали, които Димо Гяуров е поискал и прибрал. Пращахме писма, говорихме по телефона, но Димо категорично отказа на Христо Христов достъп до документите.
- Тези случаи не са ли някак специфични?
- Не. Става дума за нарушаване на закона. Добре, ето ви друг скандален случай. В самото начало, когато комисията започна да действа, бяха пратени за проверка списъци на посланиците и висшия клир. Казах, Димо, настояваме да ни изпратиш отговор, защото знаем, че основният контингент от информацията е при теб. Нищо не мога да ви пратя, защото трябва да получа разрешение от министър-председателя и президента. Ами, викам му, действай по въпроса. Това става при премиер вече Симеон Сакскобургготски, а президент си беше Петър Стоянов. Времето минава, а няма никакво развитие по въпроса. Тогава с Евгени Димитров поискахме среща и отидохме при Петър Стоянов. Беше преди президентските избори. Говорихме и той каза, абе, вярно е, ще стане скандал, то сега трябва да се съгласува... Викам, г-н президент, не знам какъв скандал ще стане, това си е ваша отговорност, вие сте ги пращали тези хора, но ние по закон трябва да ги обявим. Настояваме да се говори с Димо Гяуров и той да изпълни закона, още повече, че пое ангажимент.
- Разбрахте ли все пак, дали първият разузнавач е искал разрешение от президента?
- Аз ви обяснявам какво казва единият и какво казва другият. Какво са имали помежду си, това не мога да кажа. Но времето отново минава, Петър Стоянов загуби президентските избори, а ние продължаваме да настояваме. Пак отиваме при него и питаме, г-н президент, какво става, Димо още нищо не ни е изпратил. Момчета, вижте какво ще ви кажа, аз загубих изборите и той вече няма да ме слуша. Не знам кой кого и доколко е слушал, но е факт, че Димо Гяуров отказа да изпълни закона, и то в полза на посланиците агенти. А винаги, когато в разговор на четири очи е ставало въпрос колко от тях са били свързани с ДС, той казваше - повече от 80 процента.
- И колко от висшия клир?
- За тях специално не сме говорили, но знам, че всички задгранични митрополити и свещеници в български православни църкви по света, подчертавам - всички, са били агенти на Първо главно.
- А от Светия синод тук?
- В синода са ченге-агент, ченге-агент, ще дойде и тяхното време. Но да ви разкажа най-интересното - продължението на всички тия истории. Научих го по-късно, когато вече не бях шеф на комисията. Разбрах го от човек, който е участвал в събитията. През юни 2002 г. цялата комисия бяхме на официално посещение в Германия. Точно по това време течеше съставянето на правителството на Сакскобургготски. Доган, спомням си, беше изпратил към 50 човека с тяхно съгласие, които трябваше да бъдат проверявани, защото тези хора щяха да бъдат качвани по различните етажи на властта. Само че от НДСВ - нищо. Никакви предварителни проверки. Заминахме за командировката в Германия, върнахме се, а царят вече си беше съставил правителството. За областните управители вече течаха проверките, но не предварителни, а когато вече бяха избрани. И какво става? Разбирам аз, че всъщност предварителните проверки за министрите и предварителните проверки за областните управители вече са извършени от Димо Гяуров и Георги Петканов зад гърба на комисията. Димо е бил помолен от Петър Стоянов, а него пък го бил помолил Сакскобургготски да извърши тези проверки.
- Какво бихте казали за това нарушение на закона?
- Нищо, защото нямам думи.
- А защо царят година след управлението си още ласкаеше Димо Гяуров?
- Защото той работеше всъщност за НДСВ и Първанов. Когато ставаше дума за Гоце, Димо Гяуров постоянно облъчваше комисията, когато ходехме в НРС - не, бе, не, бе, Първанов, не е агент, какъв агент е той! На всичко отгоре, когато разсекретихме протоколите на комисията Бонев, там имаше диалог, в който Димо съобщава факти, които говорят за наличието на документ за получени пари от Първанов. Но ние такъв документ не намерихме и когато аз му казвах, Димо има такъв протокол, той отричаше - протоколът не е верен, не ме е разбрала какво искам да кажа. Е, как няма да бъде изпратен посланик в Будапеща сетне, как няма Ники Василев да се вдигне и пръв да трамбова две седмици из Варна, за да му осигури кандидатурата. А днес вие може да попитате Кирчо Киров има ли там един интересен доклад по случая със сестрите и каква е оценката на службите за “изключителния принос” на Димо Гяуров.
- За НДСВ е ясно, но защо тогава десните застанаха зад кандидатурата му във Варна?
- Пламен Юруков почти нищо не знае за Гяуров, а Костов знае повече и от мен. Но Варна е отделна губерния и там силните / с трите букви преди всичко / винаги ще са на власт. Дали ще е Димо Гяуров или Кирил Йорданов е все едно. Там положението е уникално. И СДС и ДСБ са вдигнали ръце от местните си структури и са казали избирайте го, щом си го харесвате.
- А как стана така, че софийският бос на БСП Румен Овчаров издигна генерал Бриго Аспарухов, след като около аферата с “Топлофикация” пропищя от ДС-кръговете в партията си?
- Аз не знам как той ще защитава интересите на софиянци, след като не защити българския интерес, когато беше шеф на НРС. Главната му задача, поставена от синьото управление, беше да издири изнесените пари, банковите сметки на задграничните дружества. Намери ли той поне една фирма, върна ли на България поне сто долара или даже един цент? Затова пък изигра централна роля в свалянето на Филип Димитров. Такова безумие няма в цял свят, никой шеф на разузнаването не сваля собственото си правителство. За унищожаването досието на агент Румянцев, т.е., на приятеля му - банкера Атанас Тилев, всички знаем. Ясно е, че този човек е неизбираем.
- Защо го издигат, щом е неизбираем? Да не би това да е особено послание към Овчаров?
- Не. Просто БСП се чуди как да разкара Бриго Аспарухов. Те едва го разкараха като депутат. После едва му избиха мерака да стане координатор и съветник на Симеон по националната сигурност, а сега се мъчат да го разкарат от бъдещата Агенция за национална сигурност. Защото той има страшно желание да й стане директор. Сега като се провали на изборите, ще му кажат, съжаляваме, но губиш. Резултатът от гласуването в софийската организация показва какво ожесточено лобиране - от името на самия Сергей Станишев, е имало за Бриго.
- Вие генералското движение в БСП май не го броите за нищо, ако номерът наистина е замислен толкова йезуитски?
- Не, напротив. Само че генералското движение е разделено на секции. Там едните се занимават с един бизнес, другите с друго и обикновено се карат за нещо. Е, от време на време се обединяват около нещо, когато има за какво. Ще направя една на пръв поглед далечна алюзия с Вальо Топлото. Още в самото начало на аферата един столичен общинар ми каза каква ще е схемата. Ще го мотаят, ще го мотаят, пък ще изкарат, че не е плащал данъци, ще го санкционират финансово, той ще си плати данъците и с това ще се приключи. И даже накрая не държавата него, а Вальо Топлото ще осъди държавата. Засега виждаме, че всичко се случва едно към едно.
- Остава да са ви казали и кой е политическият чадър над него?
- Над него има по-голям чадър от политическия. Между другото, Васил Филипов, който беше директор на “Булгаргаз”, лично ми е казвал, че Вальо Топлото е бил агент на Второ главно управление по американска линия. Много ще е интересно, ако комисията по досиетата направи една проверка на кръга от замесените в аферата - Красимир Георгиев, Мирчо Циганина, защото от него тръгна скандала, и т.н. Аз прогнозирам, че поне 60/70 процента ще излязат момчета с минало в службите. Затова големият чадър над Вальо Топлото не е политическият. Истинският чадър е ДС-чадърът. Защото политическата рулетка се върти и политическите играчи си препредават Вальо Топлото като заменките. Всички се надяват да го ползват, но, виж, ДС-чадърът е нещо много по-постоянно и сигурно. Ще ви дам една илюстрация. Паралелът на аферата с разпада на СДС също изглежда прекалено далечен, но също само на пръв поглед. Най-голяма вина има Софиянски, защото той имаше блестящия шанс да отстъпи София и да подкрепи Надежда Михайлова. Тогава нямаше да бъде съден, а СДС нямаше да преживее тези тежки времена. Всичко се случи, понеже Софиянски като кмет настъпи много интереси. Филчев го пое, защото даже неговият приятел Симеон свали чадъра над него, тъй като около царя бяха новите хищници, а Стефан Софиянски натискаше за старите хиени. Оттук тръгна разплитането на чорапа. Така че, както виждате политическият чадър, е несигурна работа. Спомням си, че навремето това, което сега се случва с Вальо Топлото се случи и с Луканов. Хора, които разполагат с информация като тях, ги пази самата информация, а не адвокати, съдии и пр.
- Да, но Луканов го гръмнаха. Някои предричат нещо подобно и за Вальо Топлото и то точно заради информацията в главата му?
- Да, Луканов беше убит, но не докато беше следствен и зад решетки, ако си спомняте.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline MAGADAN

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 594
 • Gender: Male
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #19 on: 05 Sep 2007, 18:53:00 »
Базарът на Дир.бг преди години беше нецензуриран - т.е. пишете обява и тя се публикува мигновено. Един хубав ден на 2001-ва медиите съобщиха, че е изгоряло таванско помещение на Булбанк - бившата Външнотърговска банка. Вечерта базарът бе запълнен целия от едно съобщение, подписано от Невена Гюрова - тогава подуправител на БНБ. Подробно се разказваше, че това е архивът на Булбанк и че това е ЗАМИТАНЕ на следите по външния ни дълг. На следващия ден порталът осъмна с нововъведение, работещо и до днес - цензура.
Искате ли имената на един от собствениците на портала - иван, пардон, жан виденов.
 

Offline BGRocker

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 122
 • Gender: Male
 • Bastard, who love Bulgaria
  • http://www.acdcrocks.com/
 • Зодия: Taurus Taurus
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #20 on: 09 Sep 2007, 12:59:57 »
Валентинчо разчита на Румен Овчаров да го измъкне, както и на БСП. За нагтрада може би ще даде някоя яхта, в която Станишев и Вигенин да се забавляват.
България и рока Над Всичко
We Rock

В името българско се кълна и Боже мой - без пощада. Да смажа врага или да мра - това да бъде моята награда.
Целуни ми задника, ако не ме харесваш - не ми пукa
 

Offline Skarlet

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 1,803
 • Gender: Female
 • хуманистка
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #21 on: 20 Dec 2007, 10:37:26 »
Вальо Топлото си търси работа, регистрирал се в бюрото по труда

Бившият изпълнителен директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров си търси нова работа, предаде Би Ти Ви.

По думите на адвоката му Марин Марковски, още миналата седмица Димитров е отишъл с колело до бюрото по труда в район "Сердика", за да подаде документите си.

По закон той ще получава 140 лева на месец, докато не си намери работа. В търсене на нова професия, Вальо Топлото ще се конкурира с още стотици софиянци.

"Обслужваме 1800 безработни лица, които са се регистрирали като активно търсещи работа", обясняват от бюрото, цитирани от Би Ти Ви.

Свободните позиции са неочаквано много. Всички обаче са свързани с изключително ниски заплати, с оглед на предишните доходи на Топлото.

Междувременно Висшият съдебен съвет прекрати дисциплинарното производство срещу следователката Татяна Шарланджиева.
С нея в началото на април започна корупционния скандал "Овчаров-Александров", разтърсил държавата.

Висшите магистрати решиха, че няма доказателства да е изтичала информация от Шарланджиева по делото "Топлофикация", както твърдеше бившият й шеф Ангел Александров.

 :-P :-P :-P :-P :-P :-P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill: :kill:
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #22 on: 23 Dec 2011, 18:13:00 »
Отмениха една от присъдите на Вальо Топлото

Софийският градски съд (СГС) е отменил присъдата от 5 години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация София" Валентин Димитров, съобщи БТА, като се позова на информация от съда.
Вальо Топлото беше осъден от Софийския районен съд през 2008 година за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.
 Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

 СГС обаче е отменил изцяло ефективната присъда на районния съд и е върнал делото на районната прокуратура. В мотивите си магистратите посочват, че обвинителният акт срещу Димитров има недостатъци, които трябва да бъдат отстранени, но също така открива и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

 Освен това СГС изтъква, че СРС е  пропуснал да разясни правото на Димитров за съкратен процес, преди да даде ход на делото. Това се е случило на по-късен етап на процеса. Това процесуално нарушение може да се отстрани, ако делото се разгледа от друг съдебен състав.

 Според СГС обвинителният акт не отговаря на изискванията на закона, тъй като в обстоятелствената му част не са изложени конкретни факти и обстоятелства, от които да се направи извод за начина на извършването на престъплението и участието на Димитров.

 Това не е единствената присъда на Вальо Топлото. През 2009 г. той бе осъден на 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество заради длъжностно присвояване в особено големи размери - 6 млн. лева, от "Топлофикация".

 През декември 2010 г. пък Димитров получи 3-годишна присъда за безстопанственост. Обвинението е за неправомерно изхарчени от 2003 г. до 2006 г. 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи. Около 430 000 лв. от тях са похарчени лично за Димитров, като са купувани синьо сирене и други скъпи храни, соли за баня, водни ски, джет, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома му.
 Той е подсъдим и за пране на пари в размер на 10 млн. лева. По това дело обвинена беше и майка му Цеца Димитрова, която почина.

 По нито едно от делата обаче няма влязла в сила присъда срещу Валентин Димитров, а той е на свобода срещу 5000 лв. гаранция.

 Междувременно на 10 март тази година Върховният административен съд реши окончателно, че бившият шеф на столичната топлофикация дължи 1 417 023 лв. данъци.

http://dnes.dir.bg/news/prisada-valyo-toploto-10176868
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Reply #23 on: 23 Jan 2018, 07:09:27 »
Съдът оправда окончателно Вальо Топлото


Софийският градски съд окончателно оправда Валентин Димитров по обвинението за валутни престъпления в особено големи размери. Делото срещу Вальо Топлото продължи повече от 10 години и докато съдът успее да се произнесе, текстът, по който бе обвинен Димитров, отпадна от Наказателния кодекс през 2015 г. Обвинението срещу бившия директор на столичната "Топлофикация" твърдеше, че в периода 1999-2003 г. Димитров е извършвал финансови сделки за близо 6 млн. лева в Австрия в нарушение с валутното ни законодателство. Според второто обвинение пък в периода 2004-2006 г. Вальо Топлото не е декларирал пред БНБ сделки за над 16 млн. лева. Заради отпадането на същия текст от Наказателния кодекс, преди време бе оправдан и бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров, предаде Дарик.

В момента Валентин Димитров е в затвора, където излежава тригодишна присъда по обвинение за безстопанственост. През юли м.г. той поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът му отказа с мотивите, че престоят в затвора му се отразявал добре, той нямал нарушения, учел немски и участвал във всички организирани тържества. До края на присъдата му остават няколко месеца, като е възможно Димитров да бъде освободен още в края на януари.

Прочети още : https://www.actualno.com/society/sydyt-opravda-okonchatelno-valio-toploto-news_655657.html
© Actualno.com
 

Tags: