Author Topic: Често задавани въпроси  (Read 9818 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Радко

 • ιYι Свободен- Социален- Национален! ιYι
 • Adviser
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,222
 • Gender: Male
 • ιYι Не предавай, не лъжи, обичай Родината! ιYι
  • Ген. Христо Чаракчиев
 • Интереси: Радикален Атеизъм
 • Зодия: Aquarius Aquarius
 • Religion: Atheism Atheism
Често задавани въпроси
« on: 27 Jun 2012, 02:01:37 »
Като начало, какво е национализма?

Национализмът е преди всичко любов и привързаност към своята Родина, към своя народ и неговите традиции. В основата на думата „национализъм“ стои разбирането за нацията като висше благо. Политическите измерения на национализма се изразяват в стремежа към свобода, независимост и справедливост. Постигането на тези цели изисква постоянство и непримиримост, независимо от жертвите и трудностите, пред които се изправя човек. Националисти са онези, които водят тази борба ежедневно и със своят труд – умствен или физически, работят за благото, за възхода и единението на своя народ.

Не мислите ли, че патриотизма е отживелица?

Родолюбието ни е запазило през вековете като народ. То съхранява традициите и културата ни. Патриотизма пази спомена за хилядолетната ни история и ни дава самочувствие днес.  Без него сме като дърво без корен. Освен това национализма се усъвършенства в съответствие с историческото време и потребностите на народа.

Как се събрахте в началото?

Един ден просто ни писна да мълчим и да ни правят на глупаци. Събрахме се приятели и създадохме БНС. Все някой трябваше да каже какво мислят обикновените хора. Това беше през 2001 година.

Защо знака IYI е върху знамето?

Този знак е много древен и е носел щастие и успех / победи на дедите ни. Той е бил символ на Българската държава стотици години. В този смисъл неговото място е именно върху трикольора.

Не мислите ли, че това е езически символ?

Не разбира се! Това е традиция, нищо повече.

Кажете нещо за Българите-мюсюлмани и православието?

В България освен православни християни и Българо-мохамедани има и католици, протестанти, тангристи, атеисти и много други. Религията не определя  човека. Важни са произхода и самосъзнанието, а религията всеки си избира сам. България е съвременна културна страна и в нея няма място за религиозен фанатизъм.

Какво мислите за циганите? Те Българи ли са?

Циганите не ни интересуват. За нас те не могат да бъдат Българи, защото по божията воля са се родили цигани, а не Българи. Вие как мислите, ако циганите са Българи, защо им викат цигани?

Какво е да си Българин?

Да си Българин e голяма отговорност, защото не си какъв да е, а наследник на Левски и на Ботев.

Сега живеем бедно и чужденците ни гледат с неуважение, но скоро това ще се промени. Ние сме горд и силен народ. Нашите предци са родени господари и като такива са градили могъща Българска държава, която е подчинила стотици племена и народи. Ние помним това и трябва да възродим Българската империя на кан Кубрат, на кан Аспарух, на кан Крум Страшни, на цар Симеон Велики, на император Иваница, на царете Иван и Асен и на хилядите други загинали за народ и Отечество.

Днес ние не можем да си позволим да бъдем слаби и бедни, жалки и страхливи. Ето защо всеки ден е предизвикателство и борба, в който трябва да се доказваме, че сме достойни наследници на своите деди.

Защо носите униформи?

Униформата придава стегнат вид на хората и тържественост на честванията. Да не искате да поднасяме венци с джапанки или анцузи?!

Вярно, но мислите ли, че с чествания на различни празници ще промените нещо?

Не разбира се, но ако не почитаме паметта на тези, които са дали живота си за България, кой тогава да уважаваме? Те са умрели за всички нас. Ние можем поне да ги помним, иначе не сме националисти, не сме даже Българи. Това ни отличава от лумпените и онези, които са патриоти само на думи.

Имате много изяви, но как се финансирате? И защо другите родолюбиви сдружения се оплакват, че нямат пари, а вие не?

От членски внос и дарения. Всеки може може да го направи, но трябват първо воля, и второ – постоянство. Вярно, че ние не се оплакваме, но това е защото от хленчене полза няма. Иначе и на нас не ни достигат средствата.

Нима няма добри Българи, например търговци или индустриалци, които да съзнават, че като не могат иначе да помогнат, трябва поне материално да подкрепят вашето дело?

Разбира се, че има но повечето са толкова увлечени в личните си работи, че са забравили почти всичко останало. Едни от тях се скъпят, други се боят, трети не се доверяват, а почти всички са обществено пасивни. Те не виждат отдалече дори собствения си интерес и не разбират, че ако сградата на България рухне ще смаже и тях.

А онези Българи, които нямат много пари, те подкрепят ли ви?

Много хора ни подкрепят, но има и такива, които за да се самоизвинят се утешават, че нищо не може да се направи. Други смятат, че положението на Българщината не е толкова тревожно, и че ще се оправи от само себе си, някак си от други или изневиделица. Така тези Българи се самоотстраняват от борбата за уредбата на държавата, оставят я в ръцете на престъпници, а след това се сърдят на самата държава.

Виждам че БНС е най-здравата досегашна инициатива. Как гледате на останалите родолюбиви организации? Имате ли конфликти с тях?

Ние не ги закачаме и никога не бихме посегнали на такава организация. Но нека ви кажа, че ако отнякъде посегнат на нас ще отвърнем по такъв начин, че никой няма да посмее да повтори вече.

Ами тогава какво да правим?

Нашият час скоро ще настъпи, така че събирай хора около себе си. Стани член на БНС, образовай се политически и се бори истински за Родината и Семейството си!

Да, но не всеки има толкова свободно време?

Всеки от нас учи, работи, или и двете. Някой дори са семейни и имат деца. Така че всеки, стига да иска, може да намери половин – един час свободно време. Веднъж месечно да помогнеш е достатъчно. Как мислиш, много ли е?!

Даже мисля, че е твърде малко. И все пак колко души сте?

Няколко милиона, и е въпрос само на време кога ще се съберем!

Не се ли боите, че егоизмът, кариеризмът, безверието и пасивността на повечето хора ще се окажат толкова големи, че няма да успеете да увлечете достатъчно Българи в борбата си?

Преди всичко ние не се боим. Хора които се боят нямат място в БНС. Ако се бояхме нямаше да тръгнем по този път, а с тези усилия щяхме да успеем много по-добре в личния си живот. Не ви ли е ясно още, че чувството на дълг ни води по този път?

Виждам това, но кажете ми как ще преодолеете тези качества в повечето хора?

Егоистите, кариеристите, невярващите и пасивните са били винаги и във всяка страна отначало мнозинство. Но същото това мнозинство не се ли е подчинявало толкова пъти на различни най-противоположни политически течения? Обикновено тези хора се пробуждат, когато ножа опре до кокала или, когато някой с личен пример и подвизи успее да ги увлече. Ето защо старата максима „колкото по-зле, толкова по-добре“ сега се обръща в наша полза.  А и нима днешния ни пасивен и невярващ народ не е онзи, който извърши чудеса на Шипка, Шейново, Сливница, Дойран?  Нима не е онзи, който даде писменост и култура на цяла Европа?

Каква е всъщност целта ви?

Да създадем модерна държава, в която Българите да живеят добре. Една държава на чистота, ред и спокойствие.

А защо ходите на походи?

Това не е туризъм, а изпитание. Сред природата липсват редица удобства от ежедневието. Там човек се учи да понася несгодите и да не се отказва пред трудностите. Може да разчита единствено на себе си и своите другари. Това възпитава в другарство и взаимопомощ.

Има ли жени при вас?

Да, разбира се.

Идеята за социална справедливост е много силно застъпена в БНС. Някой използват това и ви изкарват комунисти?

Това са глупости! Някой ни изкарват комунисти, а други казват, че сме фашисти. Ние обаче сме Българи, а не германци, италианци или руснаци от 30-те. Клеветят ни, защото казваме истината, и това им пречи.

За нас работник е всеки Български гражданин, който се труди и работи за материалното и духовно благополучие на нацията. Според нас всеки работник може и трябва да бъде поставен и насочен така, че като се заплати неговия труд, той да има добри жилищни и здравни условия, да може да отглежда физически и духовно здраво поколение с национална и професионална цел в живота. Затова ние искаме работа за всеки Българин, справедливо заплащане на неговия труд и непрекъсната работа за подобряване на социалните условия на труд.

Естествено ние сме против интернационализма и т.н. равенство, за което уж се борят социалисти и демократи.

Какво е за вас демокрацията?

Досега от демокрацията сме видели само мръсотия, престъпност, безработица, пенсионери ровещи по кофите, експлоатация, наркотици, корупция, проституция, права за малцинствата, охранени политици, голи обещания и т.н. Това не е нашия идеал за държава! Да не би да е вашия? Демокрацията се изчерпа и нейното време отмина.

Значи вие сте против свободата на словото и искате диктатура?

 Глупости! Свободата  не е запазена марка на демокрацията. Даже напротив. Разполагаме само с привидна свобода, а сме роби на тази корумпирана политическа система. За нас това управление е демократична диктатура на безотговорност и корупция.

Така е, но за промяната трябва време?

Я стига! 45 години ни лъжеха, че ще трябва време, за да построим комунизма. Той се провали и сега строим демокрация. Но повече от 15 години  тя вече е факт, разберете това! На глупостите за „времето на преход“ ние не вярваме, и затова не желаем да участваме в нов експеримент. Истината е, че само смениха старата матрица с по-шарена.

Въпреки всичко не мислите ли, че днес е по-добре отколкото преди години?

Ако България живееше сама за себе си можеше да се успокояваме, че Българският народ постепенно с времето ще се прочисти от боклуците. Ние обаче преживяваме едно голямо съревнование на нациите и затова сега не се пита дали напредваме или не, а се пита с каква скорост напредваме спрямо другите народи. Това, че днес сме малко по-добре от вчера не ни задоволява, защото ние искаме да постигнем възможно най-бърз напредък, а не просто да се влачим.

Но защо според вас нещата в България не вървят?

Защото забравяме традициите си. Днес не е модерно да си националист. Правим се на европейци, нямаме достойнство и всеки път гласуваме за някой нещастник, макар да знаем, че е мошеник. Станали сме скотове, но не го осъзнаваме. Работим, ядем, серем и това ден след ден. Почивки правим само за някой сериал или тъпо телевизионно шоу. Всеки цапа, лъже и краде. Всеки мрази държавата, съседа или шефа си. На почит са лицемери и мръсници, а достойните и честни хора са за присмех. Никой никого не уважава и всеки се мисли за най-умен. Няма ценности и парите и изгодата са се превърнали в самоцел и религия. При това положение как очаквате да се оправим?

 И до кога ще вървят нещата по този път?

Докато ние сами не изпълним дълга си и не създадем спасителна организация. Тогава в една истинска и водена с жертви борба ще израснат истинските водачи. Няма друг начин за създаване и откриване на водачи освен в борбата. Затова Движението ни трябва да израсне от долу на горе, по пътя на обществената борба.

Добре, но как тези водачи и Съюза ще променят живота към по-добро?

БНС създава и втълпява сред Българите един нов общобългарски мироглед и от този мироглед ще се яви след време като логична последица едно спасително управление, което ще развие силите на Българската нация. Борбата днес е този здрав мироглед да обхваща все по-голяма част от обществото ни. Това е пътя, който трябва да извървим.

Обявявате война на толкова противници, които разполагат с много пари и влияние, а сами търсите само чисти средства и не разчитате на чужда помощ. Това е добре, но питам се кой ще е с вас и ще успеете ли?

Най-лесна е позицията на „благоразумния гражданин“, който винаги само пита, но никога не се хваща да свърши нещо. Той е критик и скептик. Той вижда доброто, но е убеден, че то няма да победи. И в повечето случай е прав. Но кажете ми, този „благоразумен гражданин“ направил ли е досега в историята на който и да е народ нещо знаменито?

Вярно, знаем че нито Левски, нито Ботев, нито Раковски, заедно с всичките ни революционери и народни будители не са били от „благоразумните граждани“ и са ги смятали за луди глави, чудаци, или просто нехранимайковци. Но въпроса ми беше кой ще бъде с вас и ще успеете ли?

При нас идват обикновени хора, на които им е писнало и искат да променят живота си. Ние не ги делим  на отбори, според музиката, която слушат, по възраст, религия, образование или професията им. Важното е да са патриоти и да го показват не само на думи или на две ракии.

А Левски, Раковски, Бенковски и другите наши борци, ако ги бяхте попитали ще успеят ли, какво щяха да ви отговорят? Една шепа хора поведоха борбата срещу цяла империя, а народът за който се бореха беше неук, подтиснат и почти заспал. И все пак те победиха!

Но времената сега са други.

Така е, нашите национални герой направиха невъзможното възможно. Сега ние имаме 5 000 000 грамотни Българи, имаме своя държава и свобода за, която те само мечтаеха. Какво правим ние сега? Нашата днешна задача би била за тях по-лесна от детска игра.
Представете си, че тези великани дойдеха между нас, а вие им зададяхте въпроса ще спечелят ли борбата?

Добре, но тях ги няма днес.

Днес има други. Българският народ не се е променил. Кръвта и дарбата му са същите. Ние сме само временно упоени, замаяни. Всеки вижда днес, че Левски и Караджата са великани, но съвременниците им са ги смятали за авантюристи. Почти никой не е вярвал, че те ще успеят. И успехът им наистина не е за вярване. Така е и днес, но който не вярва сега, ще повярва по-късно.

А защо да вярваме точно на вас?

Ами не ни вярвайте. Ние не сме политици и не се натискаме за вашия глас. Не ви обещаваме нищо. До нашите идей са стигнали сами по свой път много и много Българи, а в БНС ни събира борбата.

Не мислите ли, че сте много крайни?

Съвсем не. Крайни са онези, които съсипват страната ни. Онези, които живеят на наш гръб и ни превръщат в просяци – те са крайни. Ние никого не сме ограбили, просто искаме да оцелеем и да живеем нормално. В името на това сме готови на всичко.

Какво е за вас България?

България не е просто дума. Това са нашите планини, езерата, реките, морето. Това е земята, напоена с кръвта на дедите ни. Част от нас и България са детските ни спомени, нашите приятели, родителите и семействата ни. България е нашата единствена Родина, и ако не искаме да загубим всичко това трябва да се борим за него.

Много хора казват „готов съм да умра за България“. Вие готови ли сте?

Стига гръмки приказки! Ние обичаме и уважаваме живота. Не искаме никой да умира. Да умреш е лесно, по трудно е да живееш и да отстояваш идеите си. Така че живейте и се борете. Още е рано да се мре.

Какво искате всъщност?

Това, което искат всички нормални хора – хубав дом, чисти улици, добре платена работа, много деца, спокойствие. Искаме да бъдем весели и усмихнати, а не смазани от живота. Искаме силна и независима държава, която да се грижи за своите граждани. Всичко това ние наричаме БЪЛГАРОКРАЦИЯ – власт на Българския национален интерес. Убедени сме, че заедно имаме по-големи шансове да постигнем това.

Убедихте ме и от всичко казано съм много доволен, но въпреки това няма да успеем. Това което искате е невъзможно.

Първо, няма невъзможни неща. И второ, за всеки е ясно, че с тези продажни политици сме 100 % обречени. Страната ни загива и ние с нея. Като бездействаме това няма да се промени. Ето защо сме длъжни да опитаме.

Как мога да стана член на БНС?

Трябва да дойдеш до щаба на Организацията, за да се запознаем. Ако обаче нямаш възможност, напиши писмо или се обади по телефона. Ние ще се свържем с теб.

« Last Edit: 25 Jul 2018, 22:53:21 by Hatshepsut »
 

 

Директни въпроси към БНС....

Started by Мишок

Replies: 91
Views: 19364
Last post 17 Apr 2010, 13:43:19
by Мишок
Политически въпроси към БНС

Started by penko

Replies: 24
Views: 5844
Last post 17 Apr 2010, 01:36:21
by БНС-симпатизант