Author Topic: Противоречиви мнения от публикация в DW за социалното издигане в Германия  (Read 3683 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Quote
"Експерти от германския Институт за икономически изследвания са проверили доколко семейната среда е решаваща за икономическия успех на даден човек и стигат до следния извод: "В Германия степента на равенство в шансовете е много ниска - дори по-ниска от предполагаемата". С други думи, успехът в професионалния живот зависи между 40 и 50 на сто от влиянието на семейството.
Заключенията на експертите от Института за икономически изследвания се потвърждават и от други проучвания: повечето шефове на 100-те най-важни германски концерни са все от по-богати семейства - на мениджъри, предприемачи, висши чиновници или издигнати лекари. На другия полюс са децата от семейства на безработни - те са сериозно застрашени в бъдеще също да останат без работа. Организацията за икономическо сътрудничество и развитие на свой ред констатира, че в Германия е извънредно трудно човек да се издигне от социалното дъно до по-заможната прослойка... "("И бедните имат шанс да станат богати? ")
http://www.dw.de/%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8/a-17055601

Quote
"Инициативата "Нова социална пазарна икономика" от години се опитва да открои предимствата на пазарната икономика. И за целта редовно финансира различни проучвания. Последното, изготвено от Института за германска икономика, стига до много изненадващ извод, а именно - че социалното издигане в Германия не е изключение, а правило.
Експертите са проучили какво се е случило с хора, които преди няколко години са били бедни или безработни. Обект на изследването са данните на 20 000 души в периода от 2005 до 2011 г. И от тези данни става ясно, че само пет процента от хората са си останали безработни за целия този период от време. Една четвърт от тези, които през 2009 г. са били безработни и зависими от социални помощи - например студенти или домакини, през 2010 г. са си намерили работа..."("И бедните имат шанс да станат богати? ")
http://www.dw.de/%D0%B8-%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D1%88%D0%B0%D0%BD%D1%81-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B8/a-17055601
« Last Edit: 01 Jan 2014, 11:21:41 by Hatshepsut »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Отново противоречия, но този път в българската редакция на DW.

Quote
Александър Андреев: Решението за Бедров и Еми Барух е малко прибързано
"Миналата седмица от българската редакция на "Дойче веле"съобщиха, че са се разделили с работещите на хонорар коментатори Еми Барух и Иван Бедров. От медията заявяват, че причината за това е, че проверка на публикациите на българската редакция е показала, че няколко материали на двамата журналисти не съответстват на журналистическите стандарти на "Дойче веле".

Причина за проверката беше писмо от българската Корпоративна търговска банка до "Дойче веле", в което банката отправяше критиката, че публикациите на българската редакция по адрес на председателя на Надзорния й съвет Цветан Василев са били едностранчиви, се казваше в съобщението.

"Трябваше да се изчака да приключи проверката за грешки, които сме допуснали всички и аз включително, както и колегите, грешки, които според мен са незначителни, дребни. Това беше прибързано и малко преувеличена реакция. Трябва да приключи анализът на грешките, допуснати в редакцията, за да мога да кажа нещо повече...
Иван Бедров написа в блога си снощи, че на 12 септември в късния следобед е получил на мейла кратко писмо за прекратяване на взаимоотношенията с "Дойче веле", защото “не отговарям на стандартите”. По същото време Еми Барух е получила абсолютно същото съобщение.

Двамата са изпратили писмо с искане за уточнение, но до момента не са получили отговор.

"Скоро ще научите много повече по тази история, в която става дума за свобода, за пътя на България и за подкрепата или неподкрепата, която обществото ни получава от нашите западни партньори", пише Иван Бедров.
http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/al.-andreev-reshenieto-za-bedrov-i-baruh-e-pribyrzano-5994288
...
...
Правителството на г-н Орешарски не критикува Цветан Василев и българската Корпоративна търговска банка и ...няма кой да го уволни.thinking:
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Как и защо "Дойче веле" се подчини на КТБ

Quote
"Въпросът „Кой предложи Пеевски?” е метафора за цялата българска действителност и ние просто го зададохме. А този, който назначи Пеевски ни изгони.

Така журналистите Еми Барух и Иван Бедров коментираха в интервю за Би Ти Ви тяхното отстраняване като сътрудници на българската редакция на „Дойче Веле”.

Миналата седмица от българската редакция на германската държавна медия съобщиха, че са се разделили с работещите на хонорар коментатори Еми Барух и Иван Бедров. От „Дойче Веле” заявявиха, че при проверка на публикациите на българската редакция се оказало, че няколко коментара на двамата журналисти не съответстват на журналистическите стандарти на „Дойче веле".

Причина за проверката била писмо от българската Корпоративна търговска банка до „Дойче веле", в което пиар отделът на банката се оплакал, че публикациите на българската редакция по адрес на председателя на Надзорния ѝ съвет Цветан Василев са едностранчиви.

Изненадващото е, че КТБ успя да убеди началниците на голямата държавна независима медия. Това е натиск върху българската редакция на „Дойче Веле”. Това писмо е изпратено до цялата висша редакция и те са се поддали на натиск”, каза Еми Барух.

„Извратено е ние да обясняваме дали сме нарушили нещо, обвинени от някого, който е превърнал медии буквално в бухалки”, допълни Иван Бедров... "
http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/lica/kak-i-zashto-dojche-vele-se-podchini-na-ktb-5994465
...
"За да можеш по-бързо да си напълниш кесията, побързай да си изпразниш съвестта." (Петко Р. Славейков)

След този случай на уволнение, съвсем естествено е човек да се замисли, дали DW не прави поръчкови пасквили, а обективността да остава на заден план?
« Last Edit: 25 Sep 2013, 11:48:01 by Петкан »
Ad honores
 

Tags: