Author Topic: Активисти на БНС почетоха Тодор Александров  (Read 13986 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Machtwille

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 404
 • Gender: Male
 • Зодия: Capricorn Capricorn
83 години от убийството на Тодор Александров

И тази година по традиция националисти от Български Национален Съюз почетоха паметта на войводата Тодор Александров в околностите на град Мелник.

Младежите пристигнаха по традиция предния ден и се разходиха по улиците на малкото, но много красиво градче. Привечер в  планината, непосредствено до гроба на воеводата направихме своя лагер и в очакване на утрешния ден се впуснахме в дълги разговори край лагерния огън.

На следващият ден поднесохме цветя на гробовете на водача на ВМРО и неговият телохранител Панзо Зафиров.

http://bgns.net/Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
« Last Edit: 01 Sep 2014, 22:51:30 by Hatshepsut »
 

Offline Machtwille

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 404
 • Gender: Male
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Доносници и пияници мърсят гроба на Тодор Александров

На 31-ви август се навършиха 84 години от смъртта на легендарния водач на ВМРО - Тодор Александров, който още приживе е наричан от всички “некоронованият крал на Македония”. Всяка година на тази дата се провежда възпоменание на гроба му в планината над Мелник. И тази година участие взеха членове и симпатизанти на Български Национален Съюз и движение ГВАРДИЯ.

В ранното утро на 30-ти август в Мелник имаше над 60 души - членове и симпатизанти на БНС, които същата вечер се качиха и устроиха своя палатков лагер на поляната до гроба на Тодор Александров. Някои от тях идваха чак от Русе, Варна и Бургас, и бяха пропътували над 500 километра, за да бъдат със своите съратници, и заедно с десетки други Българи да положат на другия ден цветя на гроба на великия войвода.

Със своите близо 30 палатки, лагерът на Националната съпротива изглеждаше наистина внушително.  Онези, които случайно минаваха от там в този прохладен следобед  оставаха впечатлени от реда и дисциплината, които съпътстваха изграждането на нашия лагер.

За жалост, обаче още същата вечер, докато седяхме край ла-герния огън се сблъскахме сонова лице на национализма, което хвърля срамно петно върху идеята. Към двамата мъже, които бяха дошли малко преди нас се присъединиха още около 4-5 души, които пристигнаха с един раздрънкан микробус. Оказа се, че това са членове на ВМРО от град Сандански, които набързо извадиха няколко маси, столове и след като надуха някаква сръбска, гръцка и нашенска чалга, седнаха да хапват и пийват.

От наша страна веднага отидохме и помолихме компанията да смени музиката и да премести автомобилите си, които бяха в непосредствена близост до гробовете. По-натам ние прекарахме вечерта в обсъждане на различни  организационни въпроси, които касаеха организацията като цяло, а също и предстоящата в утрешния ден церемония. От време на време пияните „войводи” до нас се опитваха да ни въвлекат в тяхната компания, като не спираха да псуват своя лидер Каракачанов и да се заканват, че скоро ще го сменят. С напредването на времето хората около нашия лагерен огън намаляваха, докато останаха неколцина будни и един дежурен, който се сменяше на всеки час.

На сутринта „войводите”, които продължиха да пият цяла нощ, отново се развихриха с пълна сила, като ту викаха „Стани, стани Яне, много народ има за клане!”, ту „Яне, Яне, да те ебе кой те ‘фане!”. След като всички в нашия лагер се събудиха, палатките бяха събрани и районът беше почистен и готов за тържествената церемония. Точно в разгара на подготовката ни за церемонията, започнаха да прииждат един по един, разни членове на ВМРО, докато накрая се събраха около 100 души. Това, както и присъствието на полиция, очевидно им даде кураж и някои от тях забравиха, че се намират на гроба на Тодор Александров и започнаха да подвикват, като се стремяха по този начин да попречат на нашата церемония.Очевидно доносникът на 6-то управление на ДС Каракачанов и неколцината лумпени и комсомолци, които беше събрал, си мислеха, че личността и делото на Тодор Александров са тяхна собственост и никой друг няма право да се гордее с тях и да ги почита. Върхът на всичко беше при поднасянето на венеца на гроба и минутата мълчание, които бяха нарушени от дюдюкането и виковете на онези, които бяха дошли с явната цел не да изразят уважението си към Тодор Александров, а за да пречат на нас.

Ние запазихме спокойствие и не отвърнахме на провокацията, защото мястото и ситуацията не бяха подходящи. Свидетели на това жалко изпълнение станаха Драги Каров и други Българи от Република Македония, дошли да почетат героя. С голямо закъснение започна и позьорската церемония на каракачановото ВМРО. Някакъв местен партиец изнесе реч за европейските ценности, нашето място в Европа и други глупости. След това неколцина заблудени младежи и девойки положиха клетва, като целуваха някакъв пистолет, кама и се покланяха на масата, зад която стоеше Каракачанов. Веднага след приключване на шумотевицата, активистите на ВМРО бързо се смъкнаха в Мелник, където се натовариха на рейсовете и отпрашиха.

Ние поседяхме още малко, след което слязохме в Мелник и се разходихме из града. Някои от нас седнаха да обядват в хотел-ресторат „Bulgari”, а други отидоха в „Литовата къща”. Не пропуснахме да опитаме и виното, което предлагаше Шестака.

Накратко – всичко, с малки изключения, беше перфектно.

Боже, пази България от доносници и лумпени!

http://bgns.net/Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
« Last Edit: 29 Aug 2016, 09:34:36 by Hatshepsut »
 

Offline cism28

 • Junior Member
 • *
 • Posts: 33
 • Gender: Male
Яки снимки  :eusa_clap:
 

Offline ВМРО

 • Newbie
 • Posts: 2
 • Gender: Male

ВМРО Младежка организация
1301 София, ул. “Пиротска” № 5, тел. 9802582, 9802584, факс 9802583, e-mail: vmro@vmro.org, web: www.vmro.orgПозиция на ВМРО Младежка организация

София 18.09.2008

По повод разпространената от функционери на Политическа партия Гвардия – БНС статия в интернет по повод поклонението в Мелник пред паметта на водача на ВМРО Тодор Александров, Младежката организация на ВМРО заявява следното :

1.   категорично отхвърляме абсурдните твърдения в статията по отношение на ВМРО и нейни дейци като неверни, клеветнически и лъжливи.
2.   недоумяваме ехидния тон на статията, коренно различен от тона при разговорите ни с дейци на ПП”Гвардия”-БНС очи в очи.
3.   намираме подобно поведение и творчество несъвместими с всички лозунги за „национално обединение”, „национална кауза” и „защита на националните интереси”.
4.   не приемаме оценки и твърдения по отношение на нашата Организация от външни лица, още по малко от ренегати и откровени подлеци, изгонени от ВМРО поради тяхната глупост, простота и липса на елементарни исторически познания и възпитание.
5.   призоваваме ръководството на ПП”Гвардия”-БНС да проведе кратък курс по историческо ограмотяване на своите членове и съмишленици, свързано с българската история.
6.   напомняме на съидейниците си от ПП”Гвардия”-БНС (в смисъл на самоопределящи се, като български националисти), че никой в България няма и не може да има монопол или права върху понятието „български националист” и производните му.
7.   призоваваме ръководството и съмишлениците на ПП”Гвардия”-БНС към взаимно уважение в рамките на общите дейности, а именно защита на българския национален интерес.

Македноия е българска
 

Offline Огражден

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 90
 • Gender: Male
А така - типичният стил на "неосъзнатите патриоти".
Заглавието - НИЕ ПРАВИМ НЕЩО ЯКО
Съдържанието - Няма да ви кажем, обаче, какво точно правим. Вместо това седнете да видите как ще наплюем другите!

Стига вече простотии. С манипулации и лъжи не се помага на каузата! Направете нещо смислено. Иначе - струва ми се абсурдно - но вече започвам да си мисля, че сериозно взимате пари от някои за да плюете по ВМРО. Това на вас ви стана фикс идея в последно време. Нямате събитие, което да не цели атака срещу ВМРО. Не се прави така ПР, младежи! Нещата стават с работта, а не с плюнки и клавиатури!
 

Offline Стефан Караджа СС Ямбол

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 136
 • Gender: Male
Униформите са уникални.Май само това ми харесва.Аз не съм сългасен с декларацията. :-P :-P :-PАма мен никой не ме пита.Да живее ЯМБОЛ-СТОЛИЦАТА НА 4 РАЙХ :-P :-P :-P :-P :-P
 

Offline Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 565
 • Gender: Male
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: None None
 • Politics: None None
По повод разпространената от функционери на Политическа партия Гвардия – БНС статия в интернет по повод поклонението в Мелник пред паметта на водача на ВМРО Тодор Александров, Младежката организация на ВМРО заявява следното :

1. Категорично отхвърляме абсурдните твърдения в статията по отношение на ВМРО и нейни дейци като неверни, клеветнически и лъжливи.

Баце, не се връзваи, явно някои хора до там им стигат силите и възможностите за работа като оплюват друга националистическа организация за да могат поне малко от малко да се почувстват родолюбци, но не е това пътя към родолюбието, но всичко все пак с времето си.

2. Недоумяваме ехидния тон на статията, коренно различен от тона при разговорите ни с дейци на ПП”Гвардия”-БНС очи в очи.

Явно лицемерието е присъща черта на някои хора от други "националстически" организации.

3. Намираме подобно поведение и творчество несъвместими с всички лозунги за „национално обединение”, „национална кауза” и „защита на националните интереси”.

Изгледжа до толкова им стига интеликтуалното развитие на на някои хора, да творят всевъзможни простотии за да може да получат поне малко успокоение че са оплюли свои съидейни събратя по вяра.

4. Не приемаме оценки и твърдения по отношение на нашата Организация от външни лица, още по малко от ренегати и откровени подлеци, изгонени от ВМРО поради тяхната глупост, простота и липса на елементарни исторически познания и възпитание.

Уффф нещо много познато и в историята, че които се е заиграл с ВМРО определено добро не е видял мамка му.

5. Призоваваме ръководството на ПП” Гвардия” - БНС да проведе кратък курс по историческо ограмотяване на своите членове и съмишленици, свързано с българската история.

Силно се съмнявам това да стане. Изглежда има по неотложни проблеми които да ограмотят инак неграмотните хора в тази организация.

6. Напомняме на съидейниците си от ПП” Гвардия” - БНС (в смисъл на самоопределящи се, като български националисти), че никой в България няма и не може да има монопол или права върху понятието „български националист” и производните му.

Все пак колкото и да ми е неприятно! но си има определен кръг от хора, които се стремят да извръщат нещата в посока угодна на чужди на България сили, и да диктуват нещата да се случват точно така, както някои хора биха желали да се случват.

7. Призоваваме ръководството и съмишлениците на ПП ”Гвардия” - БНС към взаимно уважение в рамките на общите дейности, а именно защита на българския национален интерес.

Глас в пустиня е това все пак това обръщение към някои хора, много се съмнявам това послание да бъде достигнато до истинският му претижател...


Редактирано от модератор: Промених форматирането на текста.
« Last Edit: 11 Oct 2011, 05:45:08 by Hatshepsut »
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Атила, целуни три пъти портрета на доносника на 6-то на ДС за лека нощ и спи спокоен! МВРО над всичко!

КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Offline Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 565
 • Gender: Male
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: None None
 • Politics: None None
Атила, целуни три пъти портрета на доносника на 6-то на ДС за лека нощ и спи спокоен! МВРО над всичко!

Правоверни, защо просто не вземеш и не се гръмнеш. :kill: Не ме интереусва кои какво мисли за мен. И Георги Николов Делчев (Гоце Делчев) е бил от средите на левицата, но не го прави и ни най-малко предател според твоите думи както разсъждаваш за К. Каракачанов. Но за преднамерен човек които умее единственно и само да плюе по другият които има определено успех, нищо друго не му остава освен да предизвиква раздори в две националистически организации и от това да изпитва удовлетворение. И по скоро ти спи спокоен, защото нищо друго освен това не ти е останало, да спиш спокойно, а БСП да те треска отзад и ти да не усещаш че те трескат по медиен път брато.Редактирано от модератор: Промених форматирането на текста.
« Last Edit: 11 Oct 2011, 05:42:49 by Hatshepsut »
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
Шизофренията ви се задълбочава още повече. След като взехте да сравнявате ДОНОСНИКА НА ДС Каракачанов с Гоце Делчев, който видиш ли бил от левицата...  :-X :-[
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...
 

Offline Атила

 • Banned
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 565
 • Gender: Male
 • Атила вожда на Велико-Българите
 • Зодия: Scorpio Scorpio
 • Religion: None None
 • Politics: None None
Шизофренията ви се задълбочава още повече. След като взехте да сравнявате ДОНОСНИКА НА ДС Каракачанов с Гоце Делчев, който видиш ли бил от левицата...

Виж, не че нямам какво да ти отговоря относно за психичният статус както подобаващо, но не искам тук да обиждам хора които инак са свестни и отговорни момчета. Защото само едно знаете, доносник та доносник. Само това мога да ти кажа, че и Йордан Хаджи Констатинов - Джинот е бил отявлен гъркоман, но в следствие на времето е осъзнал коренът си и се е отвърнал. А и недеи забравя, че все пак колкото да са били тайните служби преди 10.11.1989 г. продажни, все пак по някакъв начин са били Български служби. Защото тогава за да искаш да прогресираш трябваше да имаш позволението на тези същите служби, а позволение не се искаше лесно при положението да им станеш техен сътрудник, така че спести си заядането, защото по скоро ВМРО с дявола ще седни на една маса, от колкто с такива като теб люде които единственно могат да вършат е да хулят една доказана организация като ВМРО и нищо друго по същественно няма да направите.Редактирано от модератор: Промених форматирането на текста.
« Last Edit: 11 Oct 2011, 05:43:38 by Hatshepsut »
Що jе сръбин се е лаjно, що бугар се jунак.
 

Offline ѣ

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 297
 • Gender: Male
Шизофренията ви се задълбочава още повече. След като взехте да сравнявате ДОНОСНИКА НА ДС Каракачанов с Гоце Делчев, който видиш ли бил от левицата...

една доказана организация като ВМРО и нищо друго по същественно няма да направите.
Доказана в какво? Безпринципни коалиции?
 

Offline Билкаря

 • Junior Member
 • *
 • Posts: 14
 • Събирам билки за пелина!
Истински български юнаци!
 

Offline logx

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 931
 • Gender: Male
 • Обичайте Родината си!
  • Български националисти
Атила, никой не отрича ВМРО, дори по-горе го написаха... Въпросът е за това какво става днес.
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.
 

Offline skadansk

 • Senior Member
 • ***
 • Posts: 616
 • Gender: Male
А и недеи забравя, че все пак колкото да са били тайните служби преди 10.11.1989 г. продажни, все пак по някакъв начин са били Български служби.


Не те ли е срам бе? Били БЪЛГАРСКИ служби... Ето заради такива лумпени като теб ме е срам понякога да казвам, че съм националист. По-антибългарски и античовешки режим от комунистическия не е имало. Това важи в още по-голяма сила за ДС, която е била ЩИТ И МЕЧ на комунистическата диктатура. Който оправдава действията на тайните служби от онова време и доносниците им е или много тъп или целенасочено работи против българските интереси.
КОПНЕНИЕ

Все туй копнение в духът
все туй скиталчество из път
на който не съзирам края.
 
И поглед вечно устремен
напред, към утрешния ден
без там пристанище да зная...