Author Topic: "Бушизми", или защо ще ни липсва Буш  (Read 1108 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Генерал Колев

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,562
 • Gender: Male
 • България над всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
След осем години на власт Джордж Буш ще напусне Белия дом, но светът ще го запомни с голям брой нелепи снимки и колекция от "бушизми" - безсмислени изявления, които забавляваха хората.

Много често Буш забравяше къде се намира. Случвало се е да обърка австралийските военни с австрийски, срещата на АПЕК (Азиатско-Тихоокеанското сътрудничество) с ОПЕК (Организация на страните износителки на петрол) и Словения със Словакия.

Но в историята завинаги ще останат изказвания като:

"Чух че някой пита къде е (Нелсън) Мандела? Ами Мандела е мъртъв. Саддам уби всички Мандели", каза Буш за носителя на Нобеловата награда за мир и бивш южноафрикански президент, през септември 2007 г.

"Мисля, че всички бяхме посрещнати добре. Но не беше миролюбиво посрещане", заяви Буш през декември 2005 г. по повод инвазията на САЩ в Ирак.

"Прекарваме много време в разговори за Африка, както и трябва да бъде. Африка е нация, която боледува от невероятна болест", бе коментарът на Буш за "Черния континент", направен на пресконференция в Европа през 2001 г.

"Много пъти ме питат какво ги е грижа САЩ, че хората умират от малария в Гана. Това означава много. Това означава много морално. Това означава много от, ъ-ъ...това е нашият национален интерес", каза той в Гана в началото на 2008 г.

"Аз съм началникът, нали разбирате. Няма нужда да обяснявам защо казвам разни неща. Това му е интересното на това да си президент".

"Тук съм за да ви съобщя, че този четвъртък от летището "Роналд Рейган" ще излетят всички самолети и гишета".

"Уау, Бразилия е голяма!", възкликна той през 2005 г., когато неговият домакин бразилският президент Луиз Игнасио Лула да Силва му показа карта на страната.

"А вие имате ли черни?", беше попитал Буш няколко години по-рано предшественика на Лула да Силва, Фернандо Кардосо.

"Всички ние в Америка искаме да има правда, когато става дума за справедливост" - изказване на Буш във Вашингтон през 2007 г.

"Освен това не съм и аналитик. Не прекарвам много време да разсъждавам върху себе си и защо правя някой неща".

"Най-важното за нас е да намерим Осама бин Ладен. Това е нашият приоритет и няма да мирясаме докато не го намерим", каза Буш през 2001 г. а година по-късно вече твърдеше "Не знам къде е бин Ладен. Идея нямам и наистина не ме интересува. Не е толкова важно. Той не е наш приоритет".

"Намерихме оръжието за масово унищожаване. Намерихме биологичини лаборатории... и ще намерим още оръжие с времето. Но тези, които твърдят, че не сме намерили забранените устройства или забраненото оръжие, те грешат. Намерихме го."

"Нашите врагове са изобретателни и находчиви, ние също. Те никога не спират да мислят нови начини да навредят на нашата страна и нашия народ, ние също", каза той през 2004 г.

 :lol: :lol: :lol: :lol: :-P :-P :-P
България над всичко!
 

Offline Искандер

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 395
 • Gender: Male
 • Religion: None None
Най-ярките бушизми


"Повечето от вас сигурно не знаят, че ми излезе нова книга. Някой събрал в една книга някои мои разсъждения, които се превърнали в мисли. Каквото и да са, горд съм, че думите ми са излезли в книга." (29 март 2001)

"За да престанат тези терористични деяния (в Близкия изток), трябва да положим рамката на основата за тяхното преставане; искам да кажа - не рамката, а основата - да положим основата на рамката." (13 август 2001)

"Моята администрация внушава на близкоизточните лидери да обяснят на заинтересованите страни да направят всичко, за да има мир; така ще стане невъзможно да се постигне мир." (13 август 2001)

"Искам да ви благодаря, че дойдохте в Белия дом и ми дадохте възможността да ви подканя да работите с тези петима сенатори и трима конгресмени, които ще са в органа за стимулиране на търговията. Това ще е властта в тази област. Властта е това, което седи на седалките на тези кресла пред вас." (18 юни, 2001)

"Отделихме много време в разговор за Африка. Длъжни бяхме, защото вие знаете, че Африка е една страна, която боледува."

"Това мислене е остаряло, демодирано и баят. Русия вече не ни е враг и ние трябва да скъсаме с този манталитет на студената война, че ще запазим мира, като се гръмнем взаимно." (8 юни, 2001)

"Аз съм много благодарен...благороден, благороден съм на брат ми Джеб, че мисли и за полукълбото (hemisphere, имайки предвид atmosphere, атмосфера)." (4 юни, 2001)

"За да се обедини, нашата нация трябва да се сплоти." (4 юни 2001)

"На зле или на добре вървят работите, все президентът е виновен - знам си го това." (11 май, 2001)

"На всеки фатален изстрел се падат три нефатални. Това положение е недопустимо за Америка и ние ще вземем мерки." (14 май, 2001)

"Първо на първо, няма да приемем договор, който светът не е ратифицирал, нито договор, който нашата страна ще разбере." (За Договора от Киото, 24 април, 2001)

"Важно е обикновеният човек да разбере, като има повече търговия, има повече обмен." (21 април, 2001)

"Не. Нито на английски, нито на френски, нито на мексикански" (отклонявайки въпрос на общоамериканска конференция в Квебек на 21 април, 2001)

"Трябва да се научим да мислим, че всяко американско дете, все едно къде е отгледано и как е родено, може да учи." (18 април, 2001)

"Напредваме. Разбираме къде се корени силата ни. В сърцата и душите на американците, в чековите им книжки." (11 април, 2001)

"Тази администрация взема необходимите решения, за да се сложи край на разрешаването на въпросите." (10 април, 2001)

"Не само в Калифорния. Енергийната криза ще се разпространи и в други щати, ако не срещне единодушното ни противоречие. Ще й противодействаме единодушно." (29 март, 2001)

"Уверих премиера, че с всички сили ще вкараме средния. Ще вкараме Средния изток в посоката към мир." (20 март, 2001).

"Мисля, че в пътуванията ми в чужбина има методология." (12 март, 2001)

"Пазарите ще работят, Ан и аз ви го обещаваме най-двусмислено." (На клетвената церемония на г-жа Ан Винъмън, министър на замеделието, 2 март, 2001)

"Измежду всички щати, практикуващ общинска издръжка на училищата, Айова е тъкмо такъв щат." (28 февруари, 2001)

"Тези от нас, работили в селскостопанския сектор и в Средните щати, ние разбираме колко несправедливо е смъртното наказание." (28 февруари, 2001)

"Едно дете, като го научиш да чете, то може да мине тест за грамотност." (21 февруари, 2001)

"Да имаш дом е важно." (18 февруари, 2001)

"Ако мислите, че не сме загрижени за СПИН вътре в Белия дом, вие грешите - загрижени сме." (7 февруари, 2001)

"В Тексас върви дебат: как да ерозират мостовете между църквата и щатската власт." (29 януари, 2001)

"Аз потвърдих пред министър-председателя, че ние високо ценим нашето приятелство." (След срещата с Жан Кретиен на 5 февруари, 2001 в Канада)

"Съзнавам, че съм длъжен да упражнявам и съхраня изпълнителната власт, не само за себе си, а и за моите предшественици." (29 януари, 2001)

"Позицията ми към живота е положителна - в смисъл, че да, вярвам, че има живот, като тази моя вяра не е непременно религиозна. Там има живот, от което произтича и понятието за живота, свободата и търсенето на щастие." (23 януари, 2001)

"Това е цяла една задача - да бъде предефинирана ролята на САЩ от една мироопазваща сила в сила пазител на мира." (14 януари, 2001)

"Калифорнийската енергийна криза се дължи на недостиг от електроенергия, при който липсва енергия за генериране на енергодобив, който да задоволи потребителите в щата." (14 януари, 2001)

"Надявам се - зная, че във Вашингтон има амбиции и това е очевидно. От друга страна, надявам се амбициозните да си дадат сметка, че ще сполучат по-скоро като застанат на страната на успеха, за разлика от неуспеха." (18 януари, 2001)

"Не само да насочим, а и да фокусираме усилията към това да научим нашите деца да четат и да имаме една образователна система, реагираща с разбиране на потребностите както на децата, така и на родителите, за разлика от система, която не е, така че Америка да бъде една грамотна страна." (11 януари 2001)

"Природният газ е на полукълбото. Така го наричам аз - на полукълбото, защото го намираме в съседните околности на САЩ. (Пак има предвид атмосферен)" (20 ноември, 2000)

"Аз не забравям разликата между изпълнителната и законодателната власт. Те прокарват законите, докато аз ги вкарвам в действие." (18 декември, 2000)

"Дик Чейни и аз не желаем тази нация да бъде в рецесия. Ние искаме всеки, който може да си намери работа, да бъде в състояние да си намери работа." (5 декември, 2000)

"Това й е чудесното на Америка, че всеки трябва да гласува." (8 декември, 2000)

"Към мен те проявиха неразбироценяване. Подразбирателство." (6 ноември, 2000)

"Това е раздел, последният раздел на 20-и, 20-и, 21-и век, който повечето от нас биха искали да забравят. Последният раздел на 20-и век. Това е първият раздел на 21-и век." (За "скандала Левински", 24 октомври, 2000)

"Именно в семейството нашата страна намира надежда, именно там крилата получават мечти." (18 октомври, 2000)

"Мисля, че ако знаеш в какво вярваш, по-лесно е да отговаряш на въпроси. Не мога да отговоря на вашия въпрос." (4 октомври, 2000)

"Ясно е, че страната ни зависи от голям чужд петрол. Все повече от нашия внос идва от чужбина." (25 септември, 2000)

"Не можем да оставим терористите и бандитските държави да държат страната ни враждебна (hostile, има предвид hostage - заложник) или пък съюзниците ни враждебни. (1 август 2000)

"И ако продължава така, ще кажа на страната ни какво мисля за него като човешко същество и човек." (1 август 2000)

"Държавите би трябвало да имат правото да въвеждат разумни закони и ограничения особено за да прекратят нечовешката практика на прекратяване на един живот, който в противен случай би могъл да живее." (29 юни 2000)

"Това очевидно е бюджет. В него има сума ти числа." (5 май 2000)

"Буш: Но той е губернатор и аз не би трябвало да го наричам моето братче Джеб, а моя брат Джеб, великия губернатор на Тексас.
- Водещ: На Флорида.
Буш: Флорида. Щатът Флоридата." (27 април 2000)

"Надявам се да стигнем до дъното на отговора. Това ме интересува да знам." (26 април 2000)
Ако аз загубя, това не означава, че не е трябвало да се победи.
 

Offline Android_Swarm

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 224
 • Gender: Male
 • Зодия: Libra Libra
Поредната глупава и лесна за управляване марионетка. Нищо ново!  :)
 

Offline Исперих

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 1,624
 • Gender: Male
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
 • Religion: None None
Я на какво попападнах:

 Линкълн и Кенеди – ирония на съдбата или предопределеност?
10 07 2007
„Неведоми са пътищата Божи”, казват старите хора, които дълго са живели и много са видели. Няма човешко въображение, което да е по-богато от изненадите, които е способен да поднесе реалният живот. Съдбата, както често наричаме житейския си път, понякога се държи като палаво дете, понякога – като коварна куртизанка или дърт циник. Тя може да поднесе такива удивителни съвпадения в битието на хора, живели дори в различни векове, каквито не може да роди и най-развинтената фантазия на луд гений. „Фрогнюз” ви предлага един такъв пример – участта на двама от най-популярните и обичани американски президенти.
 
 
Ейбрахам Линкълн е избран в Конгреса през 1846 г.
Джон Ф. Кенеди е избран в Конгреса през 1946 г.

Ейбрахам Линкълн е избран за президент през 1860 г.

Джон Ф. Кенеди е избран за президент през 1960 г.
Линкълн имал секретар на име Кенеди.
Кенеди имал секретар на име Линкълн.   
           
Имената и на двамата се състоят от седем букви (Lincoln, Kennedy).   
     
И двамата са ангажирани с гражданските права.             
И двамата са загубили дете по време на пребиваването си в Белия дом.
И двамата са застреляни в петък.
И двамата са простреляни в главата.           
Кенеди е застрелян в лимузина „Линкълн”.
           
Наследниците на президенсткия пост и на двамата се казват Джонсън.
Андрю Джонсън, който заема поста на Линкълн, е роден през 1808 г.               
Линдън Джонсън, който заема поста на Кенеди, е роден през 1908 г.
             
Джон Уилкс Буут, убиецът на Линкълн, е роден през 1839 г.               
Лий Харви Осуалд, убиецът на Кенеди, е роден през 1939 г.
           
И двамата убийци стават известни с трите си имена.               
   Имената и на двамата се състоят от 15 букви (John Wilkes Booth, Lee Harvey Oswald)           
И двамата са убити преди да започнат съдебните им процеси.
           
Джон Уилкс Буут избягал от театъра и бил заловен в склад.               
Лий Харви Осуалд избягал от склад и бил заловен в театър.
 
И ето едно съвпадение, което направо избива рибата:               
Седмица преди да бъде застрелян, Линкълн бил в Монро, Мериленд.           
Седмица преди да бъде застрелян, Кенеди бил в Монро, Мерилин.
   
http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=1586&Itemid=15

П.П. Линкълн не беше ли роден от смесен брак?
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов
 

 

Буш беше прав!

Started by Rodolubec

Replies: 3
Views: 1188
Last post 21 Nov 2010, 08:22:36
by Петкан
Защо САЩ преследват нацистките, но не и комунистическите ПРЕСТЪПНИЦИ?

Started by Siegfried

Replies: 15
Views: 5610
Last post 21 Jun 2018, 20:22:46
by Франкист
Защо американците са ТЪПИ?

Started by Amenhotep

Replies: 36
Views: 9348
Last post 26 Jan 2018, 13:49:16
by Мишок
Паразитизъм или... окупация?

Started by Tangru

Replies: 1
Views: 1028
Last post 28 Aug 2007, 21:19:09
by Индивидуалист
Буш национализира Уолстрийт

Started by Skarlet

Replies: 8
Views: 1824
Last post 21 Oct 2008, 08:31:11
by ѣ