Author Topic: Пребиха до смърт 20-годишен студент пред дискотека  (Read 5678 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Димитър Списаревски IYI

 • Forum Member
 • **
 • Posts: 251
 • Gender: Male
 • Чърчил-- Не пожелавам на никого да воюва с Българи
20-годишно момче бе убито при побой между младежи пред дискотека "Амнезия" в Студентски град тази нощ.
Сигналът на тел. 166 е подаден към 2.50 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Било съобщено, че в тревните площи пред дискотеката лежи човек в безпомощно състояние. Пристигналите незабавно на място екипи на полицията и “Бърза помощ” установили, че младежът е починал.
Изяснена е самоличността на убития – 20-годишният Стоян Балтов от Сливен, студент по фармация в София. Извършен е оглед, има свидетели очевидци на инцидента. По думите им, към 2.30 часа компания от 6-7 младежи в нетрезво състояние излезли от дискотеката, която се намира до блок 19 в Студентски град. Спречкали се с други момчета и се сбили. Някои от участниците в побоя са потърсили медицинска помощ в “Пирогов”. Евгени Игнатов, началник на "Криминална полиция" в 7 РПУ, заяви пред БНТ: "Имало е сбиване между две компании - едната, от които на потърпевшия, не са били употребили алкохол, докато другата е била употребила значително количество".
Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване на причините за смъртта. "Аз, доколкото разбрах, се касае за мозъчен кръвоизлив вследствие на контузно-разкъсни рани, разрушен е важен кръвоносен съд и това е довело до кръвоизлив мозък", уточни Кирилов.
Състудентите на Стоян го описват като много хубаво и добро момче, играел футбол.
По случая е заведена преписка в Седмо РПУ. Там са отведени и задържани за 24 часа петима от участниците в побоя. Всички те са на около 19-20 г. Полицията е изискала записите от охранителните камери на дискотеката, които са монтирани на входа.


Коментар по темата:
В студ град почти няма полиция, въпреки, че нощем е равен на една област като население; всяка нощ е някакъв космически и див екшън със стрелби, побой, състезания с мотоциклети, скандали, пияни младежи, мутри, цигани... ужас и простащина. Нощем всичката бесовица от софийското равно поле е в студ-град. Нощем всички мутри са тук, с най-скъпите коли в държавата и охрана, чалга певици и тотален кич, разврат, простотия... По нищо не личи, че тук са най-интелигентната част на българската младеж. Българските студенти са деградирали. Българската студентка е облечена по стандартите за проститутка - мода?! Нищо не става от тях. Какви специалисти ще излезат - господ знае, майка й жална на държавата. Показател е, че през последните десетина години, пък и повече, няма нито една стачка на студенти или протести. Някога студентите определяха хода на общественото развитие, ако това което се случва сега ще определи хода на нашето развитие, то нищо добро не ни очаква. Друг показател - в студ-град всяко свободно място се заема и строят магазини и преди всичко заведения, застроено и презастроено е. Само Зимният дворец е заприличал на циганска махала, обрушен с грозно, кич строителство и заведения. Грозен мутренски барок. Цените са много по-високи от другите части на столицата. Всичко това означава, че общината и държавата водят определена политика за високи норми на печалба в студ-град и моралната деградация не е интересна, може би пък това е целта - морална деградация. Ако целта е превръщането на студ-град в някакво място за развлечение, забавление, оргии, дивеене... На нещо като Лас Вегас на София и държавата, с високи норми на печалба, то това да се заяви публично и регламентира със закони. Ако все още има будни студенти, сега те трябва да излезат на протести, поради смъртния случай и всичко което се случва. Ако общината желае да има Лас Вагас в София, да отреди място за това и определи условията и реда в този кът, но това да не е студ-град. ИМА ЛИ ОБЩИНСКИ ВЛАСТИ, МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, УНИВЕРСИТЕТСКИ УПРАВИ, ПОЛИЦИЯ, ПРАВИТЕЛСТВО И ДЪРЖАВА?

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Студентът Стоян Балтов е бил убит
с целенасочени ритници по главата и шиятаПодсъдими по делото са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов
Снимка: БГНЕС

Смъртта на студента Стоян Балтов е настъпила от черепно-мозъчна травма, която е била несъвместима с живота.
 Това каза директорът на Катедрата по съдебна медицина в Александровска болница доц. д-р Станислав Христов, след като представи поредната съдебномедицинска експертиза по делото за убийството, предаде  „Фокус”.

 На 5 декември 2008 г. 20-годишният студент по медицина Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентски град. Обвиняеми са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.
 В края на юни съдия Петя Крънчева даде дълга "ваканция" - до 4 октомври, заради отсъствието на адвокатката на Стоилов. От нейно име беше представена молба за отлагане, тъй като детето й било в болница и тя трябвало да се грижи за него.

 Днес Софийският градски съд даде ход на делото и започна разпити на вещите лица.

 Доц. Христов заяви още, че става въпрос за целенасочени удари с различни части на обувки.
 "Имаме няколко извършители, които целенасочено са ритали Стоян Балтов в главата. Различава се един вид грайфер, но има други следи, които насочват за още няколко вида обувки. Това не са случайни удари, те са силни и жестоко насочени", каза експертът. Той уточни, че ударите са множество, нанесени със стереотипност и са довели до смърт.

 Експертът обясни, че Стоян Балтов е получил множество удари в областта на главата и шията, вследствие на които са се получили определени изпъкнали и вдлъбнати елементи. Студентът е получил и характерно увреждане в областта на дясната част на челото и слепоочието, има много кръвонасядания и охлузвания.
Момчето не е оказвало съпротива, а ударите са продължили да се нанасят.

 Патоанатомът посочи, че всяко действие преди, по време и след експертизата е било заснето с фотоапарат. Той посочи, че не може да се определи с кои обувки са нанесени ударите, тъй като обувките, които са иззети, нямат биологичен материал.

 Експертът каза още, че на убития е приложен „ефектът на боздугана”. Той се определя от голямата дъга на размаха на движение на крака и при контакт с определена част от тялото цялата кинетична енергия се предава в контактната точка.

 Делото ще продължи в 15 часа, като прекъсването се наложи заради неявяването на вещото лице Мария Грозева, която заедно с още две вещи лица трябва да представи друга съдебно-медицинска експертиза по делото.

http://dnes.dir.bg/news/stanislav-hristov-stojan-baltov-12127474
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Двама от подсъдимите за убийството на Стоян Балтов получиха по 18 години затвор


Забавянето на присъдата по делото предизвика протести от колеги и приятели на Балтов,
които направиха серия от кампании, за да обърнат внимание на обществото върху случая

Фотограф: Георги Кожухаров

Двама от тримата обвиняеми за убийството на студента по фармацевтика Стоян Балтов - Александър Данаилов и Светлозар Стоилов, получиха присъди от 18 години лишаване от свобода, с първоначален строг режим, от първоинстанционния Софийски градски съд. Третият обвиняем - Вили Георгиев беше оправдан. Стоян Балтов беше убит с множество удари през декември 2008 г. пред дискотека "Амнезия" в Студентски град.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в петнадесет дневен срок. Освен получените присъди Данаилов и Стоилов трябва да изплатят и общо над 600 000 лв. на семейството на Стоян Балтов. Те дължат и над 30 000 лева разноски по делото. От тях 24 хил.лв. са за държавна такса, а над 8хил.-за такса в Софийски градски съд. Във вторник, 16 юли, прокуратурата поиска и тримата подсъдими да получат присъди от 20 години затвор с първоначален строг режим.

Студентът по фармацевтика Стоян Балтов беше убит на 8 декември 2008г. Делото за убийството му продължи повече от три години на първа инстанция, след като през юли 2009г. съдия Петя Крънчева върна внесения от прокуратурата обвинителен акт, заради "сериозна непоследователност в тезата". Една година по-късно, на 30 април 2010 г. беше даден ход на делото за първи път.

Според прокуратурата Стоян Балтов е убит, когато със свои приятели излязъл от новооткритата дискотека "Амнезия" в Студентски град в София. На няколко метра от заведението групата била застигната от 7-8 момчета. След няколко обидни думи започнал бой, в който на Балтов били нанесени смъртоносни удари. В началото на процеса обвиняеми бяха Вили Георгиев и Александър Данаилов. След като обвинителният акт беше върнат на прокуратурата, като обвиняем беше привлечен и Светлозар Стоилов.

Александър Данаилов и Светлозар Стоилов за сега остават на свобода срещу парична гаранция,съответно по 6000лв. и 1000лв., а мярката за неотклонение на Вили Георгиев е "подписка". Съдът остави забраните на Александър Данаилов и Светлозар Стоилов за напускане на България, но за Вили Георгиев ограничението отпада.

След изчитането на присъдите съдия Петя Крънчева уточни, че решението на съдебния състав е взето единодушно. С осъдителни присъди за Александър Данаилов и Светлозар Стоилов се е произнесъл след анализ на доказателствата. За оправдателната присъда на подсъдимия Вили Георгиев е взето предвид обвинението, според което смъртта на Стоян Балтов е резултат от нанесени множество удари по главата и шията, а според доказателствата по делото Георгиев е нанесъл един удар по рамото на студента по фармацевтика. 

"Присъдите нямат връзка с това, което ние сме искали. Ние искахме доживотни присъди", коментира пред журналисти Борислав, братът на Стоян Балтов. За оправдателната присъда на Вили Георгиев той казва, че според него всички подсъдими са виновни.

Дискотека "Амнезия", пред която беше убит Стоян Балтов, беше разрушена през 2010г. с разрешение на Върховния административен съд.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/07/19/2106471_dvama_ot_podsudimite_za_ubiistvoto_na_stoian_baltov/
« Last Edit: 19 Jul 2013, 17:39:13 by Hatshepsut »
 

Offline Hatshepsut

 • Perfectionist
 • Administrator
 • Veteran
 • *
 • Posts: 7,066
 • Gender: Male
  • Български Националисти
 • Интереси: История, Археология, Етнография, Религия, Компютри
 • Зодия: Sagittarius Sagittarius
 • Religion: Paganism-Egyptian Paganism-Egyptian
 • Politics: Bulgarian Nationalist Bulgarian Nationalist
Отмениха оправдателна присъда за убийството на Стоян Балтов


Вили Георгиев (на преден план) също ще лежи 18 г. в затвора
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд осъди на 18 г. затвор третия обвиняем за убийството на студента Стоян Балтов - Вили Георгиев. На първа инстанция той бе оправдан.
На 5 декември 2008 г. 20-годишният студент по медицина Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентски град. Според обвинението тримата подсъдими - Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев, са го умъртвили умишлено, като са му нанасяли удари с тъпи и твърди предмети и са го ритали.

През юли 2013 г. прокуратурата поиска по 20 години затвор за младежите, а Софийският градски съд осъди на по 18 години затвор Стоилов и Данаилов, а Георгиев бе признат за невинен.

Апелативните магистрати обаче решиха, че и Вили Георгиев има вина за убийството и го осъдиха на 18 години затвор, съобщи БТА. Той трябва да плати солидарно с другите двама гражданските искове на роднините на убитото момче. Първата инстанция реши, че почерненото семейство трябва да получи кръвнина в размер на 600 000 лв.

Майката на убития Стоян Балтов - Зарка Балтова, поиска доживотни присъди без право на замяна за подсъдимите, съобщи bTV.

На последното заседание преди постановяването на присъдите, тя каза, че ако тримата са невинни, досега са щели да го тръбят непрестанно, но вместо това те гузно мълчат.

„Нека майките им да не ги видят никога, както аз няма да видя сина си. Убиха семейството ми, унищожиха ме като мравка, ей така за удоволствие”, каза Балтова.

Присъдите трябва да бъдат излежани при първоначално строг режим.

http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-stojan-baltov-amnezia-16529059
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox

...

Quote
Затворническа сексуалност

По същество затворническата сексуалност е един от най-явните примери на ситуационна хомосексуалност. Тя се развива между съкилийници, като не е рядкост това да става и насилствено - чрез физическа принуда.

Затворническата сексуалност наподобява системата на доминиране сред човекоподобните маймуни, и създава подобни на техните социални взаимоотношения и структури. Смята се, че такива "животински" поведенчески модели са всъщност част от човешката натура и следват един универсален архетип, проявяващ се във всяка област на човешката култура и общество.

По данни от почти всички затвори, както мъжки, така и женски, единият участник в секса е пасивен, а другия е доминиращ и активен.[1]


При сексуални контакти в мъжки затвори, проникващият партньор не се възприема за гей, а приемащият партньор (в повечето случай - жертва на насилие) често бива наричан "жена" или "курва" и на него се гледа като на по-малко мъжествен, по-слаб. Това го прави и потенциален обект на последващо сексуално и друго насилие. В САЩ 7% от затворниците декларират, че са били обект на затворническо изнасилване.

Нерядко, приемащият партньор бива закрилян от проникващия партньор срещу изнасилване от другите затворници или сбивания. В затвора някои (иначе хетеросексуални) мъже встъпват в сексуални взаимоотношения с по-стар, по-силен затворник, и доброволно приемат пасивната роля, с цел да се предпазят от изнасилване и въобще от насилие.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B0_%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82
...
Вили с червените бузки скоро ще стане... Виолета. :wink:
Ad honores
 

Tags: