Author Topic: Новини от "Свободния свят"  (Read 41165 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rakovski

 • Banned
 • Forum Member
 • *
 • Posts: 276
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #165 on: 11 Nov 2017, 14:44:15 »
...Според една анкета голяма част от българския народ,да не кажа болшинството,се изказват благосклонно към Русия,двойния ни освободител...

За какво двойно освобождение от руската сган говориш бе комунистическа малоумна въшко ? Съвсем скоро изхвърчаш от форума. След като не си взе бележка за тлъстите лъжи, които пишеш.

FELDMARSCHALL
« Last Edit: 11 Nov 2017, 17:15:33 by FELDMARSCHALL »
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #166 on: 10 Dec 2017, 20:35:17 »
Бивш агент на ЦРУ: САЩ прехвърлят проблемите на европейците

Доналд Тръмп има проблеми у дома и затова ги прехвърля на европейците, твърди в интервю за предаването „120 минути” по БТВ бившият агент на ЦРУ Робърт Беър.
 
Беар е автор на книгата, по която е направен култовият филм "Сириана", в който Джордж Клуни се превъплъщава в топшпионина на ЦРУ Робърт. За тази роля Клуни получава Оскар. Защото истинският Робърт Беър, написал книгата, по която после е направен филмът „Сириана”, никога не е искал да бъде под светлините на прожекторите. Безкомпромисните му анализи обаче бързо го правят известен в Съединените щати.

Робърт Беър е роден през 1952 г. в Колорадо. През 1976-та той завършва Университета „Джорджтаун”, където следва в един курс заедно с бъдещия директор на ЦРУ Джордж Тенет.  Той е един от най-опитните агенти на ЦРУ, действали на територията на целия Близък Изток в продължение на 20 години. Носител на Career Intelligence Medal на управлението. Говори свободно арабски, фарси, френски, руски, таджикски.
 
Последната книга на Беър „Перфектното убийство – 21 правила за атентатори” се превръща в бестселър, въпреки че предизвиква и скандал, защото описва как се елиминират политици. Беър е сред най-уважаваните анализатори и човек с много контакти в Близкия Изток - от Иран и Саудитска Арабия през Ливан, Сирия и Израел.
 
Ето интервюто му пред водещия на „120 минути” по БТВ Светослав Иванов:

 – Защо Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел? Какво е вашето обяснение? 
– Той направи това по изцяло вътрешнополитически съображения в Съединените щати. Той търси продължаващата подкрепа на своето ядро, което е съставено основно от проционистки елементи в Америка. Няма никакъв международен императив да направи това, но истината е, че Тръмп е в беда на вътрешнополитическата сцена и той прави всичко по силите си, за да може да се съвземе, включително и предприемайки една много неразумна стъпка като признаването на Ерусалим за столица на Израел.

– Как се приема това в разузнавателните среди в САЩ? Изненадани ли сте в ЦРУ например от решението на Тръмп?
– Абсолютно никой не е изненадан в ЦРУ, защото той обеща това в своята кампания. Но хората, които познават региона на Близкия Изток, са наясно, че това слага край на мирния процес. Това няма да приключи добре и дори членовете на правителството напълно се противопоставиха на това решение, но на Тръмп не му пука.

– Има ли истина в тази теория, че това може да е първа стъпка към военен сблъсък с Иран?
– Това може да се разглежда по подобен начин. Това, което прави Тръмп, е да съюзи Израел, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия в потенциални бъдещи действия срещу иранските интереси в Ирак и Сирия, и дори директно срещу Иран. Това е взривоопасно покачване на напрежението в региона и иранците със сигурност гледат на събитията в момента като на съюз срещу тях.

– Как подобен военен конфликт би изглеждал според вас? Може би по-различно от конфликта с Ирак.
– Ще е много различен, защото този път руското присъствие в региона не може да бъде неглижирано. Говоря ви по-специално за руската авиация в Сирия. В този случай потенциалът за много по-голям и глобален конфликт е налице. Никога не съм виждал Близкия Изток под по-голямо напрежение след 1967 г.

 – Г-н Беър, тъй като не ни попада често възможност да говорим с бивши агенти на ЦРУ, каква игра играе Западът в момента след краха на Арабската пролет, разпадащи се държави като Либия?
– Не мисля, че в момента Съединените щати следват някаква определена стратегия и знаят изобщо какво правят със страни като Либия. Просто прехвърлят проблемите на европейците - като бежанския проблем, в който не направихме нищо. Имаме министър на отбраната, чиято дума не се чува в Белия дом, имаме Държавен департамент, който е напълно неглижиран и дистанциран от администрацията на Тръмп. И накрая имате Централно разузнавателно управление, което е под политически натиск. Така че забравете за водещата роля на Съединените щати в Близкия Изток. Нея просто я няма вече. 

– Ако Тръмп прехвърля всичките си отговорности от действията си върху Европа, това означава ли, че много скоро той може да се озове в криза на властта и изолация?
– От тази гледна точка той вече е в изолация. Той напълно пренебрегна позицията на европейците в решението си за Ерусалим. Американският изолационализъм е факт в момента и не виждам никаква перспектива. Колкото повече натиск поема Тръмп вътре в САЩ, той толкова повече ще се изглежда изолиран и неефективен като президент.

– Често след като Тръмп стана президент, той беше описван в европейските медии като човек, който е непредсказуем. Докъде може да достигне неговата непредсказуемост според вас?
– Да, той изглежда все по-малко като президент и много американски коментатори и психиатри са притеснени за неговото психично здраве. В толкова много негови решения няма никакъв смисъл, няма логика. И неговото поведение наистина те кара да се чудиш дали неговият разсъдък е нормален.

– След по-малко от месец, започва българското председателство на Европейския съюз, едни изключително отговорни шест месеца. За какво трябва да внимава България през този период? Как ще изглежда Европа и светът?
– България трябва да концетрира изцяло вниманието си върху европейската си принадлежност, докато преминава тази американска криза на лидерството. Ще намерите много по-ясни и последователни решения в Брюксел, отколкото във Вашингтон. Дипломатите, които в момента идват тук наистина не знаят какво да правят и с кого да разговарят, защото американската политика беше вдигната във въздуха. Отношенията ни с Русия се влошават и в този смисъл България трябва да се отнася много чувствително към тази промяна. Бих казал на българите - наблюдавайте внимателно и бъдете внимателни.

– Говорихте много директно за Тръмп. Как гледате на неговите действия - с усмивка или по-скоро с някакво притеснение, и дори страх, от позицията на бивш агент на ЦРУ?
– Гледам много сериозно. Това е революция на популизма, тя продължава и завладява моята страна. Виждаме го всеки ден във Вашингтон. Посоката, на която сме поели, е неясна и не знаем как ще приключи всичко това. Разследването на Тръмп и връзките му с Русия ще продължи, но мисля, че шансът той да уволни специалния прокурор е доста голям. Всичко, което се случва напоследък, е доста ново за мен и много притеснително. Може никога да няма война с Иран или със Северна Корея, но може и войните да започнат утре. Това е нещо, което никой не може да предвиди.

– Тоест, вие, бившият агент на ЦРУ, не очаквате Тръмп да направи "Америка велика отново"?
 – Мисля, че той ще изолира Съединените щати до степен, сравнима със ситуацията през 20-те. Това е преходен период, който е много опасен за Съединените щати и за всички нас. Знам, че имаме нужда от промяна, но не съм сигурен, че това е човекът, който ще донесе тази промяна.

– В кръга на шегата, пожелавам ви дано да нямате "сух режим" отново.
– Знаете ли, никога не съм си представял, че някога ще видя с очите си човек, обвинен в блудство да се кандидатира за американския Сенат.  Нека изчакаме утрешния ден, който винаги носи по нещо ново.
 
– Водите поредица по History Channel - Chasing Hitler. Отглеждаме ли си нови диктатори в днешния свят?
– За мен фашизмът се завърна. Колкото повече икономически проблеми срещаме по пътя си, толкова по-актуални са крайнодесните, ултрарелигиозните и фашистките групи. Тази теза частично среща подкрепа от резултатите в Германия, подкрепата към "Националния фронт" във Франция. Хората се тресат от несигурност по икономически съображения. А ние обичаме простите решения, което подхранва фашизма. Той не е загинал през 1945 г. Днес показва отново лицето си в Южна Америка, Чили. Точно тези теми разглеждам в моята поредица - как фашизмът никога не е умирал и Хитлер не е изчезнал от лицето на Земята. Той просто се превъплащава в някой друг и ние трябва много да се пазим.
 http://epicenter.bg/article/Bivsh-agent-na-TsRU--SASht-prehvarlyat-problemite-na-evropeytsite/142641/2/0
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #167 on: 17 Dec 2017, 19:15:10 »
Външният министър на Великобритания Борис Джонсън Борис призова премиер министъра Тереза Май да приеме търговската сделка "Брекзит", която дава на Великобритания възможност да отмени законите на ЕС, като предупреди, че ако тя не го направи, Великобритания ще бъде "васална държава" на Брюксел.

Quote
Boris Johnson: Brexit mustn’t leave us a ‘vassal state’
 
https://www.thetimes.co.uk/edition/news/boris-johnson-brexit-mustnt-leave-us-a-vassal-state-p9zrf9n6s
« Last Edit: 17 Dec 2017, 19:18:16 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #168 on: 17 Dec 2017, 21:24:07 »
Не съм от най-върлите почитатели на ЕС, но този съюз е за предпочитане от съюза с Турция и Русия.
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #169 on: 25 Jan 2018, 20:25:14 »
Престъпността се е увеличила с 14%, включително и рязкото увеличение на престъпленията, извършени с нож и пистолет, заради намаляването на броя на полицаите, който е спаднал до най-ниското ниво за повече от четвърт век.
Данните са публикувани днес от Службата за национална статистика (ONS), показват ускорено нарастване на престъпленията, регистрирани от полицията в Англия и Уелс.

Quote
Richard Ford, Home Correspondent
January 25 2018, 5:00pm,
The Times

Crime

Crime jumps 14 per cent as number of officers slumps

https://www.thetimes.co.uk/edition/news/crime-rises-by-14-per-cent-as-number-of-police-slumps-to-25-year-low-hfrlrbbw2
Ad honores
 

Offline Мишок

 • Banned
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 4,488
 • Gender: Male
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
 • Politics: Traditionalist Traditionalist
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #170 on: 26 Jan 2018, 21:16:24 »
 Свободният свят май вече не е свободен.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #171 on: 31 Jan 2018, 20:21:56 »
Quote


Russian spy chief paid undisclosed visit to Washington despite being on U.S. blacklist


The Russian Embassy in Washington said via Twitter that Sergey Naryshkin, who heads the Russian intelligence agency known as the SVR, was in Washington last week for “consultations” with his American counterparts “on the struggle against terrorism.” The embassy cited a report in the state-controlled Russian news agency, Tass.
https://www.latimes.com/politics/la-na-pol-essential-washington-updates-russian-spy-chief-paid-undisclosed-visit-1517347712-htmlstory.html
...
...
Руското посолство във Вашингтон чрез Twitter съобщи, че миналата седмица във Вашингтон се е намирал Сергей Наришкин, който е ръководител на руската разузнавателна агенция, известна като ЦВР, е "да се консултира" със своите американски колеги относно "борбата с тероризма". Посолството цитира доклада в държавно контролираната руска информационна агенция TAСС.
Сергей Наришкин е в т.нар. "черен списък" на лица, граждани на РФ, на които им е забранено да посещават САЩ.
Официалната версия за провеждането на консултация на Наришкин с негови американски колеги за "борбата с тероризма" е смехотворна.
Турция сега се бори с "тероризма" в Сирия...
През март ще има избори за нов(стар) президент в Русия...
« Last Edit: 31 Jan 2018, 20:24:30 by Петкан »
Ad honores
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #172 on: 01 Feb 2018, 21:47:12 »
Кампанията 120 децибела в Германия е в ход.
Мото е "Искаме да бъдем чути"  и бие тревога в социалните мрежи
Мрежата стартира flashmob # 120db, насочен срещу тормоза на бежанци над европейците.
https://twitter.com/hashtag/120dB?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw
...
[youtube]RJxU8iiyOS0 [/youtube]
German women rise up! #120


Изглежда, че на германките им е омръзнало брутално да ги изнасилват емигранти с черни пишки ...
https://twitter.com/hashtag/Familiennachzug?src=hash

 и заради това група германски жени са започнали кампания, за да привлекат вниманието към неуспешната политика за приемане на емигранти на канцлера Ангела Меркел, и призтичащите от тази политика катастрофални последици за жените.


Неспособността на правителството, което поставя емигрантите над гражданите е накарало младите германски жени да поемат своята безопасност в собствените си ръце.
Наречен на 120 db или 120 децибела - "интензивността на звука на сигнали за изнасилване" - групата пусна видео по-рано тази седмица, отправяйки предизвикателство на германските лидери.

Източник:https://www.churchmilitant.com/news/article/migrant-assaults-provoke-backlash-among-young-german-womenhttps://www.churchmilitant.com/news/article/migrant-assaults-provoke-backlash-among-young-german-women
« Last Edit: 02 Feb 2018, 06:51:10 by Hatshepsut »
Ad honores
 

Offline Индивидуалист

 • Premium user
 • Hero Member
 • *
 • Posts: 2,813
 • Gender: Male
 • Не бойте се!
 • Зодия: Virgo Virgo
 • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #173 on: 02 Feb 2018, 10:39:59 »
Лицемерната курва Европа и курвата немска власт: Приемете за център на вселената джендърите и отворите на отделителната им система и осигурете на мигрантите секс с бели жени за да бъдат доволни,че нали сме съпричастни. Работете до смърт,  докато мигрантите пият коктейли на сянка и получават по 1000 евро за добър живот без да вършат нищо.
Има Бог, значи има и надежда!
Пазете се от лъжливи пророци, които идват при вас с овчи кожи, а отвътре са вълци грабители.
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #174 on: 11 Feb 2018, 23:11:05 »
Миналия четвъртък, главният прокурор на щата Ню Йорк, прокурор Ерик Т. Шнайдерман е бил в Бъфало, за да се срещне със семейството на Хосе Ернандес Роси за да им обясни, защо разследването на смъртта му не е намерило основания за образуване на наказателно дело срещу полицая от Бъфало, който го е разстрелял отзад, от разстояние , когато той е бягал от полицаите през май миналата година.
Според държавният закон, служителят може да използва животозастрашаващо срество, ако той основателно счита, че лицето е извършило криминално  престъпление и е въоръжено със смъртоносно оръжие. Разглежда се такава ситуация, в която полицейския служителя е направил фатална грешка, подозирайки, че лицето е въоръжено, дори и да не е било.
Според Нелсън Торе, който е адвокат на семейството на загиналия Хосе Ернандес Роси, събитията от тази живописна неделя през 2017 г. в тихата странична улица в Black Rock ще останат под въпрос за семейството и ще бъдат основание за очакващият разглеждане федерален съдебен процес, който се отнася до "незаконна смърт, прекомерно използване на сила и нарушаване на граждански права, наред с други действия".
Адвокат Торе смята, че офицерите от полицията в Бъфало са нарушили стандартната процедура по няколко начина по време на инцидента, от първоначалното спиране на колата до стрелбата по невъоръжен човек.
Адвокатът по правата на човека Анжана Малхотра каза пред "The Public": "Трудно е да се разбере това, как хората в Бъфало могат да вярват в системата в момента: отказът на генералния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман да обвини или дори да идентифицира и коригира конституционните грешки при фаталните срещи на полицейските служители от полицейския отдел в Бъфало ( BPD) с Уордел Дейвис и Хосе Ернандес..."

Източник:
Quote
Police Report: Two AG Reports, Zero Accountability
http://www.dailypublic.com/articles/02062018/police-report-two-ag-reports-zero-accountability
« Last Edit: 11 Feb 2018, 23:15:46 by Петкан »
Ad honores
 

Offline HighVoltage

 • Moderator
 • Senior Member
 • *
 • Posts: 750
 • Gender: Female
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #175 on: 09 Jun 2018, 17:24:47 »
Австрия експулсира имами и затваря седем джамииКанцлерът на Австрия Себастиан Курц каза, че страната ще експулсира няколко имами, както и ще затвори седем джамии. По думите му това е удар срещу "политическия ислям".

Сред затворените храмове ще е джамия във Виена, която по думите на Курц е посещавана от крайни турски националисти. Другите шест джамии са посещавани от група, наречена Арабска религиозна общност.

Действията на австрийските власти се водят от закон, според който организациите на територията на страната не могат да бъдат финансирани от чуждестранни фондове.

В момента се разследват още около 40 имами и няколко джамии заради подозрения, че получават средства от чужбина.
Според Курц маргинални общности, политически ислям и тенденции към радикализация нямат място в Австрия.
https://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_1926382699_Avstriya+ekspulsira+imami+i+zatvarya+sedem+djamii
--------------------------------
Въпросните имами са били финансирани от Дирекцията по религиозните въпроси на Турция (Диянет)
 

Offline Петкан

 • Banned
 • Veteran
 • *
 • Posts: 8,646
 • Gender: Male
 • България преди всичко!
 • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Новини от "Свободния свят"
« Reply #176 on: 30 Jun 2018, 11:29:47 »
Според "Washington Post" заради усложнените отношения с Ангела Меркел, Пентагонът прави анализ на разходите за издръжката на военния си контингент вГермания и разработва варианти във връзка с възможните последствия от изтеглянето на американските войски базирани в Германия или прехвърлянето им на друго място.
Тръмп бил учуден от количеството на американския военен контингент и е изразил недоволство си, че други страни инвестират твърде малко средства за общата сигурност и за отбрана.
Говорителят на Пентагона Ерик Пахън отхвърли предложението за пълно или частично изтегляне от Германия и описа анализа като рутинен.Пахън заявяви, че Германия е домакин на най-голямото присъствие на силите в САЩ в Европа и че, "САЩ остават напълно ангажирани с нашия съюзник от НАТО и с военния съюз НАТО".
От края на Втората световна война досегашното присъствие на американските войници в Германия се разглежда като преграда срещу потенциална руска инвазия в Европа и изходна база за операции на САЩ в Африка и Близкия изток.

Представители на отбраната заявиха, че анализът на разходите за варианти за промяна се провежда на ниво персонал, за да се информира по-широко обсъждане за присъствието на американски войници в Европа. Като част от редовния анализ на разходите и обосноваността на войските си по целия свят, Съединените щати драстично намалиха размера на силите си в Германия от нивата на Студената война.
Европейските официални лица опитват да определят дали Тръмп всъщност възнамерява да премести американските сили или дали анализът е просто преговорна тактика преди срещата на върха на НАТО в Брюксел, където се очаква, че Тръмп отново ще критикува американските съюзници заради недостатъчните разходи за отбрана.

Quote
U.S. assessing cost of keeping troops in Germany as Trump battles with Europe
 
U.S. military vehicles on a quay next to a vehicle carrier ship at the Kaiserhafen docks in Bremerhaven, northern Germany. (Stringer/Epa-Efe/Rex/Shutterstock)
By John Hudson, Paul Sonne, Karen DeYoung and Josh Dawsey
June 29 at 4:35 PM
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/us-assessing-cost-of-keeping-troops-in-germany-as-trump-battles-with-europe/2018/06/29/94689094-ca9f-490c-b3be-b135970de3fc_story.html?utm_term=.50a3493b70a7
Ad honores
 

Tags:
   

  Венецуела - новини

  Started by Skarlet

  Replies: 29
  Views: 14854
  Last post 04 Feb 2019, 16:52:28
  by Индивидуалист
  Защо Исландия не присъства в новините

  Started by Hatshepsut

  Replies: 1
  Views: 866
  Last post 21 Oct 2013, 09:29:01
  by Петкан
  Новини от Африка

  Started by Hatshepsut

  Replies: 12
  Views: 3403
  Last post 29 Aug 2017, 21:00:35
  by Петкан
  Новини от еврозоната

  Started by Петкан

  Replies: 1
  Views: 1068
  Last post 06 Feb 2018, 19:15:45
  by Петкан