Author Topic: Критика  (Read 6561 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline СоколъСкитникъ

• Forum Member
  • **
    • Соколъ българското скинхедс движение
  • Religion: Christianity-Other Christianity-Other
Критика
« on: 13 Mar 2012, 01:24:28 »
 Малко критика към Национална Съпротива. Тя не е нито самоцелна, нито конструктивна, просто е наложителна. Повода е последната "статия" в страницата им или там каквото е всъщност този текст.

Ето го:

Има ли комунистически гадове в ГЕРБ?

Понеделник, 12 Март 2012 13:31

Тъй като преди няколко дни негово светейшество Б.Борисов излезна със заключението че мислел като комунист,ние сме длъжни да си зададем въпроса  - защо това е така? Както всички много добре знаем ,самият Б.Борисов е най-върл болшевик и един от хората, които отказват да си предадат партийната книжка , когато БКП се деполитизира ( ако въобще е възможен подобен израз)

Приказките които със сълзи на поруменелите от преяждене свински бузки на въпросния политик, за това как "мръсните комунисти" убили горкия му дядо или пък тези за това как е останал милия, сирак на 35 години са за малоумни бабички по селата. Каква обаче е истината за агент "Буда" и неговите нови анални дружки :

1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
   2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
   3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
   4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
   5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
   6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
   7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
   8. Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
   9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
  10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
  11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
  12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...

Та дотук за антикомунистическата реторика на слабоумника!

Така, ще се спра на първия абзац. И моя правопис не е идеален и перфектен, ама чак пък толкова зле, не приляга на човек просто. Очевидни и елементарни правописни грешки. Кой, ако не националистите трябва да уважават и ценят българския език? Нещо за което не е достатъчно само да не пишеш на латиница, необходимо е и да се пише правилно или поне да се съблюдават елементарни правила на правописа. Не може да си автор на статии и материали към официална страница на националистическа организация и да не умееш да поставяш правилно запетайка, да не знаеш има ли интервал преди нея, след нея и т.н. Не може да не знаеш след поставяне на скоба има или няма интервал. Не може да оставиш изречение без да си го завършил с някакъв препинателен знак като точка, удивителна или въпросителна, какъвто е случая с последното изречение от въпросния абзац. Не може сериозна организация да има такива "текстописци". Не може дори и да ги има, да ги оставя безконтролно да си публикуват абсурдните материали, без да са прегледани и редактирани, от някой по-грамотен и интелигентен човек, ако изобщо там има такива. Да не забравяме прословутия случай преди време когато от същата "организация" си бяха отпечатали и разпространили пропагандни материали отново с правописна грешка. Не каква да е правописна грешка, там името им беше изписано по следния начин - "Нациоанална Съпротива".  Аз лично съм виждал вече разпространен този пропаганден материал. И, ако тогава човек би могъл да си каже, че на всеки се случва да сбърка, дори и фрапантно, то последния текст в страницата на тези момчета, говори за рецидив. Явно там нивото си е такова попринцип.

Също така циничния, вулгарен и махленски език, който присъства в почти всеки текст публикуван на въпросната страница може да се харесва само на някакви маргинали, каквито явно и за съжаление са момчетата от Национална Съпротива. Не знам дали го правят нарочно, но така определено маргинализират национализма, просто супер имидж му оформят, направо страхотно го "развиват".

Върха на сладоледа обаче е тази част от текста която съм подчертал в червен цвят. Това е най-малоумното изказване което съм срещал през целия си живот до момента. БКП се било деполитизирало... Муааа ха ха ха ха. Кога е станало това, щото аз не знам? Не мога да сдържа смеха си през сълзи, но все пак искам да кажа, че няма как една партия да се деполитизира, ха ха ха. Това е оксиморон!

След козметичните промени от 10-ти ноември 89 година, се наложи деполитизация на някой държавни институции и структури, като например МО и МВР. В този момент Бойко Борисов е работил към МВР и едновременно с това е членувал в БКП, обаче поради деполитизацията на МВР за която говорим в момента, е трябвало да избира или да остане да работи там, но да напусне БКП или обратното, да напусне МВР, но да остане в БКП. Всеки интересуващ се от политика знае как е постъпил тогава Борисов. Възможността знаменития автор на този текст просто да е допуснал грешка от бързане и невнимание и така да е написал БКП вместо МВР е изключена, нещо което се доказва от смехотворното му уточнение в скобите. Интелекта му е достигнал само до там, че деполитизацията на партия, това му звучи странно, но не му е достигнал интелект, за да зацепи, че такова нещо не е просто странно, то е изключено и невъзможно. Ако една партия се деполитизира, тя престава да бъде партия априори.

Знаменития автор на текста, чул-недочул, разбрал-недоразбрал, там след промените, БКП, деполитизация, ала бала, ама седнал да пише "статии" и да поучава. Сократ е казал, че не е фатално някой да е невежа, фатално е когато някой невежа се мисли за експерт и разбирач. Ако това са й експертите и разбирачите на Национална Съпротива, по-добре час по-скоро да се самозакрият и саморазпуснат. Щом като такива неграмотници и малоумници са флагмана на тази организация, значи всред нея се шири егалитаризъм със страшна сила!

Случая е много показателен за нивото и "класата" на целия български национализъм към днешна дата. Някой от основните причини за това положение са, липсата на стратегически подход, липсата на кадрова политика и подбор, липсата на елит.

Момчета, тая работа не е като оная, както се казва. Плеснахме с ръце, прегърнахме се и хоп, айде да си направим организация, да пишем статии и т.н. Нещата не са толкова прости и елементарни! Не е достатъчно само хъс и мотивация, трябва и акъл!
« Last Edit: 13 Mar 2012, 01:33:09 by СоколъСкитникъ »
Тезъ що въ менъ духъ свободенъ, духъ за борба завещаха.

Offline Петкан

• Banned
  • Veteran
  • *
  • България преди всичко!
  • Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Re: Критика
« Reply #1 on: 13 Mar 2012, 13:43:35 »
1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
   2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
   3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
   4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
   5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
   6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
   7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
   8. Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
   9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
  10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
  11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
  12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерала от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...
...
Ако оставим емоциите на страна и този списък се разгледа като реалност,перспективата за развитие на България никак не е добра,защото е 21-ви век.
Ad honores

Offline Death angel

• Premium user
  • Hero Member
  • *
« Reply #2 on: 13 Mar 2012, 18:01:52 »
Петкане, темата не е за плюене на Б. Борисов, а за качеството на някои български "Националисти" !
Не падай духом, където ти падне !

Offline Франкист

• банкетен революционер
  • Premium user
  • Hero Member
  • *
« Reply #3 on: 13 Mar 2012, 19:15:24 »

Момчета, тая работа не е като оная, както се казва. Плеснахме с ръце, прегърнахме се и хоп, айде да си направим организация, да пишем статии и т.н. Нещата не са толкова прости и елементарни! Не е достатъчно само хъс и мотивация, трябва и акъл!

:mad: :mad: :mad:

каза момчето от българското скинхед движение "Соколъ". Момко, много неща не са ти ясни и тепърва ще ти се иазясняват. Но това идва с времето и с годинките. :Azn:

пункутализма значи само едно -ако няма какво да кажеш - по-добре не говори.
« Last Edit: 13 Mar 2012, 19:17:31 by Франкист »

Offline СоколъСкитникъ

• Forum Member
  • **
« Reply #4 on: 13 Mar 2012, 20:07:23 »
:mad: :mad: :mad:

каза момчето от българското скинхед движение "Соколъ". Момко, много неща не са ти ясни и тепърва ще ти се иазясняват. Но това идва с времето и с годинките. :Azn:

пункутализма значи само едно -ако няма какво да кажеш - по-добре не говори.

Рече и отсече момчето от "НациоАнална Съпротива". Не че нещо, ама нали вие самите бяхте облепили цяла София с такива лепенки.

Така както си си завършил поста, малко е в стил "крадеца вика дръжте крадеца". Защото целия ти пост всъщност няма особена връзка със зададената от мен тема и нейния лайтмотив. Плюс това, понеже няма очевадно как да опонираш аргументирано на това което съм казал и нападаш самоцелно като "защита".

Защо не каза нещо по въпроса за "деполитизацията на БКП", муааа ха ха хах ах и за това как в разгара на този процес Борисов отказал да си хвърли партийната книжка???  :mad:  Защо не кажеш и до кога ще виси тоя съвършен тъпизъм на страницата ви, че всички да ви се смеят, а покрай това да се смеят и на национализма въобще? Това ли целите, да направите за смях национализма с подобни малоумни и debilni статии? Това ли целяхте с онези лепенки? Или толкова си можете, а?

А абсурдните правописни и пунктоационни грешки които са безчет на всеки втори текст във вашата страница и са такива дето дори за третокласник е престъпно да ги прави, нещо по тоя въпрос няма ли да кажеш? Нарочно ли го правите, та хората да се отвращават и присмиват на национализма и да ни мислят за неграмотни маргинали? Или просто толкова си можете?

По въпроса за това кое ми е ясно и кое не ми е, както и по отношение на годинките ми не ми се навлиза в излишни спорове. Все пак обаче се изкушавам да отдележа само едно нещо в тая връзка. И то е, че ти поне си ми пределно ясен. Напълно достатъчно е за един малко по-мъдър и интелигентен човек да ти прочете подписа и веднага ще разбере, че нещо много здраво ти куца в манталитета и в познаването на реалността, дори и да си го казал това нещо фигуративно, в известна степен. Лошото е, че при теб с оглед годинките ти, шансовете за положителна промяна клонят към нула.
« Last Edit: 13 Mar 2012, 20:11:11 by СоколъСкитникъ »

Offline Франкист

• банкетен революционер
  • Premium user
  • Hero Member
  • *
« Reply #5 on: 13 Mar 2012, 20:29:01 »
хах,малкия,не се хаби да пишеш глупости.  Ти пунктуалните грешки ли търсиш или национализма....Защото с тоя пунктуализъм присъщ на хората без идеи, незнаещи какво да напишат, вечно заяждащи се и търсещи провокации, се отдалечаваш още повече от пътя по който твърдиш, че си тръгнал!

Като за начало преди да отправяш критики към когото и да било, погледни в собствената си паница - тази на скинхед движение "соколъ" или както там ти се иска да се казва. Защото най лесното е да намираш косури, в твоя случай както сам заявяваш  - даже не са и контруктивни.

Малко критика към Национална Съпротива. Тя не е нито самоцелна, нито конструктивна, просто е наложителна.

Щом не е конструктивна ,каква е? Кое е антонима на "конструктивен"? Май е деструктивна?

п.п. относно опитите ти за лични нападки към мен - ще ги прескоча именно с оглед на това ,че има още доста хляб да изядеш .
« Last Edit: 13 Mar 2012, 20:53:45 by Франкист »

Offline СоколъСкитникъ

• Forum Member
  • **
« Reply #6 on: 13 Mar 2012, 21:26:13 »
 Пак бягаш по тъча и не искаш да дадеш конкретни отговори на конкретни въпроси. Също така прехвърляш проблема от "болната на здравата глава", това по отношение, че веднага тръгваш да говориш за Соколъ, без да си казал нищо съществено по поставените от мен въпроси. Точно в стил, "аз нямам какво да кажа по въпроса, ама да кажа нещо, колкото да не е без хич".

Ще почна отзад напред.

Ти май не можеш да четеш или нямаш интелекта да осмислиш и разбереш написаното. Антоним на конструктивна наистина е деструктивна, но може и да е друга подобна думичка - самоцелна. Специално съм я споменал и предпочел пред деструктивна, защото хем е антоним на конструктивна, хем не съвсем. Подходих така, защото съвсем не съм имал намерение да съм деструктивен. Изобщо идеята на това което написах, е че вие от НациоАнална Съпротива, съзнателно или не сте деструктивни, по отношение на национализма. Изхождам от мотива да съм полезен или поне добронамерен към национализма, ако ще и това да не се харесва на такива като теб.

Толкова ли си тъп, та не може да вденеш, че това го написах от загриженост за национализма, от загриженост за вас, ако щеш? Стига да беше по-умен, щеше да врътнеш някой телефон, да драснеш на някой нещо и просто малоумния текст да изчезне от страницата ви, не за друго, а за да не ви се смеят хората най-малкото. Така, верно е, че след моята тема, хората щяха да се сблъскат челно с малоумието ви, но ако бяхте проявили малко разум, щяхте да постъпите интелигентно и щеше да стане всяко чудо за три дни. А сега както ми се инатиш и както си държите тая смехория на страницата, само се самозакопвате... ти ли си тръгнал да ми говориш за деструктизъм. Ти си толко тъп, че не се усъщеш, щото сам си деструктивния не само за национализма, ами и за любимата ти НациоАнална Съпротива.

Ха ха, идеи... Да се смея или да плача. По отношение на идеите от моя страна, мога само да ти кажа, че нещата са на толкова високо ниво, колкото не може и да си въобразиш, че подобно би могло изобщо да съществува, колкото и нескромно да звучи. Но ти няма как да го знаеш, така че те разбирам. На мен ми е смешно за друго и за това искам да говоря. Искам да говоря за вашите идеи. Какви са те, че не ми е ясно?! Освен статии написани на махленски език изпълнени многократно с думички като анално, както и бездарно написани, аз идеи на НациоАнална Съпротива не съм срещал до сега. Всичко при вас е имагинерно и безидейно. Самите ви идеи, са безидейни.

НациоАнална Съпротива без лидери... Обединение на националистите без оглед клубна, градска и не знам си каква принадлежност... Бла, бла, бла... бла, бла, бла, бла, бла... Кухи красивозвучащи фрази изпразнени от същинско смислено съдържание, не казващи всъщност нищо конкретно и идейно и не водещи до нищо. Все едно слушам триядите на Гоце или на Плевнелиев.

Национализма, сам по себе си е съвкупност от различни идеи и ценности. Не може националист да не уважава собствения си език и да го третира като някакво улично псе или курва. Колкото и да ми се измъкваш с кухите фрази, че са важни идеите... Ако националист, не знае как правилно да постави запетайка изобщо да не ми говори за никакви идеи. Именно защото тук не говорим за някакви си подробности, а става дума за фундаментални ценности.

Също така, каквото и да ми говориш, фактите са си факти. Бездарен неграмотник дето не може да пише и като третокласник, просто не трябва да се занимава с просветителска дейност, а ти колкото си щеш увъртай и извъртай нещата.

Никой нормален българин няма да припознае алтернативата в бездарни, неграмотни и махленски идиоти като вас. Не може във всяка втора статия да има думички от типа на "анално". Това не вие стадиона. Тук в една друга тема се спомена за селяндуркомунистите. Ама май стадионнационалистите са факт и явно чифутските медии съвсем не преиначават нещата като говорят, за тъпи футболни хулигани и маргинали. С такива като вас национализма ще си остане на нивото на стадионнационализма. Както по отношение на правописа и правоговора, така и по отношение "идеите". Те нещата са взаимосвързани, ама не ти достига ментално и интелектуално ниво, та да го разбереш.

Колкото и да разтягаме лукуми, колкото и да си говорим за правопис и за идеи, истината е, че това което ме подтикна да зачекна темата е друго. Става дума за ИНТЕЛЕКТА! Само идиот може да напише глупостта за "деполитизирането на БКП". Не само идиот, но и неосведопон политически човек. Такъв незапознат с елементарни неща. Аз го казах вече... Освен идиот, това е и човек който е чул-недочул, разбрал-недоразбрал, но пише и се изживява като ментор и експерт. Ето така проваляте, цялата работа. Ето така се изразява вашия деструктивизъм. Кой е алтернативата на настоящето статукво? Вие ли? Дето си мислите, че БКП, а и коя да е партия може да се деполитизира и пак да си е партия? Кой нормален ще ви последва бе, смешко?

Преди да кажеш каквото и да било, отговори първо на тоя въпрос! Не е ли супер идиотско едно твърдение от типа на "деполитизация на БКП" и не е ли "идиотско на квадрат", да продължавате да държите тоя идиотизъм на страницата си? Пак ще повторя, щото при теб явно се налага, барем от повторенията вденеш! Преди да напишеш каквото и да било, отговори ми на тези въпроси! А след това, ако искаш ме наричай както си щеш, пиши и коментирай Соколъ, анализирай убийството на Кенеди или изобщо за каквото намериш, че е добре.

Offline Щурмовак

• Forum Member
  • **
  • България над всичко и всичко за България!
  • Зодия: Aquarius Aquarius
  • Religion: None None
« Reply #7 on: 13 Mar 2012, 21:48:36 »
Абе, Скитник, ти ЩО не станеш рИдактор на нЕкой веСник???

Изобщо нямам нерви да коментирам изписаното до тук... мислих, че има бъдеще във вашата "организация", ама ...
Национална Съпротива България

Offline СоколъСкитникъ

• Forum Member
  • **
« Reply #8 on: 13 Mar 2012, 23:23:55 »
Абе, Скитник, ти ЩО не станеш рИдактор на нЕкой веСник???

Изобщо нямам нерви да коментирам изписаното до тук... мислих, че има бъдеще във вашата "организация", ама ...

Ха ха, виж Щурмовак, аз редактор на вестник няма да тръгна да ставам поради една много прозаична причина. Нивото на правописа ми и познанията ми в тази област съвсем не са на висотата която е необходима за подобна позиция. Така започнах и темата, с това, че моя правопис не е идеален и не съм безгрешен в това отношение, но чак толкова зле, просто не бива.

Това всъщност е и едно от посланията ми във връзка с въпроса който повдигнах. Тоест, че когато някой няма необходимото ниво за дадено нещо, то по-добре да не се занимава с него.

Аз все си повтарям едно и също и вие все не може да вденете за какво говоря всъщност. Остави настрана, "подробността" за правописа. Тук става въпрос за това, че един националист е длъжен да цени и уважава собствения си език. Тук става въпрос за фундаментални ценности, а не за някакво си издребняване. Тук става въпрос за това, че не може един националист да се отнася с пренебрежение към собствения си език или отношението му към него да е такова, като към едно улично псе или kurva!

Но да, правописа е и важен от гледна точка на това, че вие сте някаква организация дето има самомнението, че е нещо много гръмко, че е някаква тотална алтернатива на статуквото... А един прост правопис не владеете. Ама най-най-елементарен, разбираш ли?! Това е просто смешно. Така изглежда в чуждите очи и това не знам защо не го разбирате. Всеки средно нормален и интелигентен българин щом попадне на страницата ви и ви види "правописа", щом се сблъска с махленския ви език, няма да ви припознае. Вие за какво се борите всъщност тогава?

Когато на всичкото отгоре прочете за "деполитизацията на БКП", ще осъзнае пълната ви импотентност по отношение както на политиката въобще, така и на познанието ви относно някой факти които са се случили в близкото минало, как точно са се случили и т.н. Всеки средно интелигентен и нормален българин ще си каже следното: "Абе тия смешковци какви ги пишат бе? Те въобще не са запознати с нещата, а се тикат напред като някаква алтернатива като говорят пълни глупости и смехории, каквото е тази прословута деполитизация на БКП".

Много ми е странно как някой хора, а явно и цели групи от хора, в случая организации, успяват да си изградят един свой паралелен свят да си живеят в него "извън" истинската действителност. Ей това не мога да го разбера... Как не разбрахте, че се опитвам да ви намекна как изглеждате в очите на хората?

Аз, ако съм на ваше място, след грешката този текст в този си вид, освен с правописа си, но и с глупостта за деполитизацията на БКП да се постави на страницата ви, то веднага след като осъзная тази грешка, ще го махна от там моментално. Ама на секундата. По простата причина, че това нещо ме самозакопава и стоенето му там е самоунищожително. Просто не ви разбирам, честна дума. Ако публикацията на това нещо ме учуди, то инати ви да си го държите на страницата направо ме изумява.

Ако преди си си мислил, че има бъдеще в нашето движение, а сега вече не мислиш така, то само мога да констатирам, че това "преди" в онзи период, ти явно въобще не си имал ни най-малка идея, каква е нашата цел всъщност. А, ако тогава си имал истинската представа за нас и за нашата цел, то явно още тогава е нямало да ни харесваш.

Ние идваме, за да станем пълна опозиция, на целия настоящ български национализъм, за който се убеждавам отново и отново, че е пълна трагедия. Ние не сме опозиция на статуквото в България, за момента. Ние сме опозиция на статуквото в българския национализъм. Когато направим така, че от това статукво не остане и прашинка, тогава ще насочим силите си, срещу статуквото в България!

Как ще разрушим статуквото всред българския национализъм? Няма да предприемаме някакви кардинални действия срещу никой, освен при някакви супер особени теоретични обстоятелства. Ние просто ще развиваме нашия си национализъм. По този начин неминуемо ще се стигне до момента, че самото ни съществуване само по себе си, ще е разрушително за настоящето статукво на национализма.

Ще дам един прост пример с който да обясня какво имам предвид, за мен е меродавен, но който както ще да го приема. Настоящето статукво на национализма е нещо подобно на следната ситуация.

Има много магазинчета и всичките продават пасти за зъби, но всичките са със съдържание на флуор, който всъщност е вреден. Няма магазин който да продава пасти без флуор. Някой хора знаят това и не си ги купуват, но има и такива които, въпреки че са наясно с това нещо, пак ги ползват, просто защото държат все пак да си мият зъбите, ако ще и с вреден флуор. Тук изобщо не говорим за невежите по въпроса за флуора, те естествено купуват въпросните пасти без да се замислят. Това е настоящето статукво на национализма. Има монопол или олигопол, по-точно, от бъгав национализъм.

Ако се появи магазин който да предлага паста за зъби без флуор, той става опозиция на монопола на флуоридните пасти и на олигопола на магазините които ги предлагат. Този магазин веднага ще привлече интелигентните потребители, че дори и не само интелигентните.

Ние просто още не сме се появили в истинския смисъл на думата. Когато това стане, самата ни поява ще е напълно достатъчна за това, от настоящето статукво, след определен период от време, да не остане и прашинка.

« Last Edit: 13 Mar 2012, 23:36:45 by СоколъСкитникъ »

Offline Щурмовак

• Forum Member
  • **
  • България над всичко и всичко за България!
  • Зодия: Aquarius Aquarius
  • Religion: None None
« Reply #9 on: 14 Mar 2012, 13:45:03 »
Моля те бе човек! Не помня кой беше казал, че ако не можеш да обясниш едно нещо просто, то тогава не го разбираш достатъчно добре.
Нямам желание да ти чета глупостите. Айде със здраве и успех с организацийката ти.
Национална Съпротива България

Offline СоколъСкитникъ

• Forum Member
  • **
« Reply #10 on: 22 Mar 2012, 01:59:05 »
  Еврика!

Алелуя!

По-добре късно, отколкото никога!
« Last Edit: 22 Mar 2012, 02:22:01 by СоколъСкитникъ »