Абе, Скитник, ти ЩО не станеш рИдактор на нЕкой веСник???
Изобщо нямам нерви да коментирам изписаното до тук... мислих, че има бъдеще във вашата "организация", ама ...
Ха ха, виж Щурмовак, аз редактор на вестник няма да тръгна да ставам поради една много прозаична причина. Нивото на правописа ми и познанията ми в тази област съвсем не са на висотата която е необходима за подобна позиция. Така започнах и темата, с това, че моя правопис не е идеален и не съм безгрешен в това отношение, но чак толкова зле, просто не бива.
Това всъщност е и едно от посланията ми във връзка с въпроса който повдигнах. Тоест, че когато някой няма необходимото ниво за дадено нещо, то по-добре да не се занимава с него.
Аз все си повтарям едно и също и вие все не може да вденете за какво говоря всъщност. Остави настрана, "подробността" за правописа. Тук става въпрос за това, че един националист е длъжен да цени и уважава собствения си език. Тук става въпрос за фундаментални ценности, а не за някакво си издребняване. Тук става въпрос за това, че не може един националист да се отнася с пренебрежение към собствения си език или отношението му към него да е такова, като към едно улично псе или kurva!
Но да, правописа е и важен от гледна точка на това, че вие сте някаква организация дето има самомнението, че е нещо много гръмко, че е някаква тотална алтернатива на статуквото... А един прост правопис не владеете. Ама най-най-елементарен, разбираш ли?! Това е просто смешно. Така изглежда в чуждите очи и това не знам защо не го разбирате. Всеки средно нормален и интелигентен българин щом попадне на страницата ви и ви види "правописа", щом се сблъска с махленския ви език, няма да ви припознае. Вие за какво се борите всъщност тогава?
Когато на всичкото отгоре прочете за "деполитизацията на БКП", ще осъзнае пълната ви импотентност по отношение както на политиката въобще, така и на познанието ви относно някой факти които са се случили в близкото минало, как точно са се случили и т.н. Всеки средно интелигентен и нормален българин ще си каже следното: "Абе тия смешковци какви ги пишат бе? Те въобще не са запознати с нещата, а се тикат напред като някаква алтернатива като говорят пълни глупости и смехории, каквото е тази прословута деполитизация на БКП".
Много ми е странно как някой хора, а явно и цели групи от хора, в случая организации, успяват да си изградят един свой паралелен свят да си живеят в него "извън" истинската действителност. Ей това не мога да го разбера... Как не разбрахте, че се опитвам да ви намекна как изглеждате в очите на хората?
Аз, ако съм на ваше място, след грешката този текст в този си вид, освен с правописа си, но и с глупостта за деполитизацията на БКП да се постави на страницата ви, то веднага след като осъзная тази грешка, ще го махна от там моментално. Ама на секундата. По простата причина, че това нещо ме самозакопава и стоенето му там е самоунищожително. Просто не ви разбирам, честна дума. Ако публикацията на това нещо ме учуди, то инати ви да си го държите на страницата направо ме изумява.
Ако преди си си мислил, че има бъдеще в нашето движение, а сега вече не мислиш така, то само мога да констатирам, че това "преди" в онзи период, ти явно въобще не си имал ни най-малка идея, каква е нашата цел всъщност. А, ако тогава си имал истинската представа за нас и за нашата цел, то явно още тогава е нямало да ни харесваш.
Ние идваме, за да станем пълна опозиция, на целия настоящ български национализъм, за който се убеждавам отново и отново, че е пълна трагедия. Ние не сме опозиция на статуквото в България, за момента. Ние сме опозиция на статуквото в българския национализъм. Когато направим така, че от това статукво не остане и прашинка, тогава ще насочим силите си, срещу статуквото в България!
Как ще разрушим статуквото всред българския национализъм? Няма да предприемаме някакви кардинални действия срещу никой, освен при някакви супер особени теоретични обстоятелства. Ние просто ще развиваме нашия си национализъм. По този начин неминуемо ще се стигне до момента, че самото ни съществуване само по себе си, ще е разрушително за настоящето статукво на национализма.
Ще дам един прост пример с който да обясня какво имам предвид, за мен е меродавен, но който както ще да го приема. Настоящето статукво на национализма е нещо подобно на следната ситуация.
Има много магазинчета и всичките продават пасти за зъби, но всичките са със съдържание на флуор, който всъщност е вреден. Няма магазин който да продава пасти без флуор. Някой хора знаят това и не си ги купуват, но има и такива които, въпреки че са наясно с това нещо, пак ги ползват, просто защото държат все пак да си мият зъбите, ако ще и с вреден флуор. Тук изобщо не говорим за невежите по въпроса за флуора, те естествено купуват въпросните пасти без да се замислят. Това е настоящето статукво на национализма. Има монопол или олигопол, по-точно, от бъгав национализъм.
Ако се появи магазин който да предлага паста за зъби без флуор, той става опозиция на монопола на флуоридните пасти и на олигопола на магазините които ги предлагат. Този магазин веднага ще привлече интелигентните потребители, че дори и не само интелигентните.
Ние просто още не сме се появили в истинския смисъл на думата. Когато това стане, самата ни поява ще е напълно достатъчна за това, от настоящето статукво, след определен период от време, да не остане и прашинка.