Българският националистически форум

България и българите => Български националисти => Темата е започната от: Ратникъ в Април 05, 2012, 14:06:57

Титла: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Ратникъ в Април 05, 2012, 14:06:57
Искам да отворя тема за сдружението в този форум именно, а не в Общия - мисля, че е за тука точно. Ще пускам информация и снимки тука в тая тема на истинските хайдути, а не на пародията на оня досадник. Та това е сдружение предимно с културно-просветна цел, също като родното ВМРО.

(http://www.smolyandnes.com/photo_gallery/archive_photos/arhive_novini/novini_2013/september/haidushki_pohod_2.jpg)

(http://www.jobs.bgwww.smolyandnes.com/photo_gallery/archive_photos/arhive_novini/novini_2014/may/haiduti_paraklis_4.jpg)

Тука се забавляват хайдуците на мероприятие:

(http://www.smolyannews.com/static/images/news/source/1035945678_111_.jpg)


Цитат
Относно
Сдружението е неполитическа, доброволна, патриотична и културно-просветна общност от граждани проявяващи любов към родната република България
Мисия
Сдружението има следните цели:
- Да съхрани и запази културното наследство в родопския регион.Чрез изучаване на историята на страната си да, не се позволи изменянето с лъжлива, гонеща чужди интереси на извън национално ниво.Да се поддържа жив българския дух, чрез народните песни,танци и обичай.Да се възстановяват стари светилища на българщината, също така прославяне и почит към загиналите за националното ни освобождение герои.Засилване на любовта към родния край,човешко отношение и хуманност между българските граждани.Противопоставяне по законен път на всякакво чуждо вмешателство, с цел разделяне на българските граждани по вероизповедание и етнос.
Информация за компанията
Сдружението е неполитическа, доброволна, патриотична и културно-просветна общност от граждани проявяващи любов към родната република България и родните си места, с доброволен труд и материали се работи за запазване,реконструкция и поддържане на паметници на културата,религиозни храмове и светилища ,честване на културни, църковни и национални празници, както и възстановки на събитията от българската история.


Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Франкист в Април 21, 2012, 15:23:39
някви смешковци се събрали да ядат, пият и пърдят и най-вече - да позорят името на хайдутите! Като им гледам чеверметата се сещам как истинските хайдути са умирали от глад и са ядяли шума! Жалки селски изпълнения! Като искат - кръчми - бол, и по-добре да свалят тия народни носии че само срамят името на хайдутите!
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Ратникъ в Април 21, 2012, 17:05:58
Е как пък стигна до извода, че срамят името на хайдутите ? Напротив - това е културно-просветна организация и се събират за мероприятия. Колкото и националистите позорят ге. Луков с шествията си, толкова и тия хорица позорят хайдуците !
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Франкист в Април 21, 2012, 17:24:48
Чеверметата и надениците ли са им културно-просветните мероприятия?
Националистите ,които отдават почит на ген.Луков мисля че нямат нищо общо с тези по картинките и не знам как направи връзката с тях.
Едно е да ходиш на шествие в памет на някого, друго е да се дегизираш на хайдутин, да казваш че си "родопски хайдутин" и да ходиш да се напиваш и насираш от ядене по полянките. Малко ми напомня за миналогодишната гавра за трети март дето Волен спретна на площада с кебапчета и винце!
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Ратникъ в Април 21, 2012, 17:26:49
Аз не виждам само ядене на снимките, пък пиене въобще. Както и да е - няма ли друга тема, в която да излееш омразата си ? Все пак вчера беше рождения ден на хитлер - трябва да си по-одухотворен  :mad:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Франкист в Април 21, 2012, 18:19:15
няма никаква омраза...по-скоро съжаление....ако бяха живи ония хайдути дето ядяха шума и бяха предавани от българи, да видят тия хайдути.....за мен тези хора спекулират,колкото и крайно да звучи.

не разбирам забележката ти за Хитлер. Национализма нито започва ,нито свършва с него.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Ратникъ в Април 21, 2012, 18:20:51
Не мисля, че спекулират и не мисля, че има защо да спекулират. По-скоро поддържат жива традицията.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 24, 2013, 19:25:34
Родопски хайдути: “Народът ни се нуждае от обединение!”

(http://www.bulgarianhistory.org/wp-content/uploads/2013/09/rodopski3.jpg)

Как ви дойде идеята за създаването на сдружението “Родопски хайдути”?

Още през 2006 година аз /Манол Ружинов/, Георги Касабаджаков и Николай Беляшки при една случайна среща в местно заведение, водени от разкази и легенди от нашите дядовци, се зародиха родолюбиви чувства към родните Родопи. В израз на всичко това решихме да създадем структура, която ще е от обществена полезна полза и по този начин да срещнем единно мислещи хора. Така бавно и чрез строг подбор по неписаното правило за „приятелството” малко по малко започнахме да събираме съмишленици. Във всичко това естествено главна роля изигра и каба гайдата, защото както се казва това е раздумницата, която отваря много врати. Впоследствие се създаде устава и целите на сдружението и беше регистрирано официално.

Колко души участват активно в дейността ви?

В сдружението до този момент от официалната му регистрация през 2009 г. участват 35 човека, изцяло оборудвани с народни носии и хайдушки принадлежности. Като подчертавам, че член на сдружението, не може да стане всеки желаещ.

Какво успяхте да постигнете за времето , в което се занимавате с тази патриотична дейност?

Не наричаме нашата дейност патриотична, защото тази дума, не е много популярна в днешно време, като понятие за нещо хубаво, а напротив . Предпочитаме да се наричаме просто родолюбци. През годините на действие много от идеите ни претърпяха промяна и се зараждаха нови от различно родолюбиво естество. Първо нашата дейност се структурира единствено на територията на Родопите. Започнахме с изграждане на паметни плочи на хайдути и войводи, преминахме през реставрацията на паметници, уроци по родолюбие в училищата, отбелязване на национални празници и важни исторически дати, събиране на стара родопска литература, носии, оръжие, предания и легенди, свързани с бита и културата на родопчаните. Изградени са над 9 паметни плочи в различни села по Родопите, събрана и съхранена е стара литература, голямо количество автентични родопски носии и други предмети от бита. В най-скоро време очакваме и да направим малък музей в кв.Устово, гр.Смолян за което търсим от години подкрепата на община Смолян. Наскоро се установи и друга линия, по която ще разгърнем дейността си, а тя е реконструирането на стари параклиси в родопските села.

(http://www.bulgarianhistory.org/wp-content/uploads/2013/09/haiduti.jpg)

(http://www.bulgarianhistory.org/wp-content/uploads/2013/09/cover.jpg)

Трудно ли е да си „хайдути” в днешни дни? Срещате ли подкрепа от страна на държавата, различни институции, общини и др.?

Ако спазват всички критерии за автентичност е доста трудоемко, защото всичко това е свързано със свободно време и най-вече със средства. Относно подкрепата, до този момент от самото създаване на организацията дейността и се издържа изцяло от членовете и приятелите на сдружението. Опитваме се да работим с общинските структури и очакваме скоро да ни бъде подадена ръка, защото организацията ни увлича много млади хора, а тази енергия трябва да бъде насочена в правилната посока, но без подкрепа това няма как да стане.

Като хора, които добре познавате българската история, смятате ли, че за настоящето в България може да се каже, че са едни от най-тежките периоди изобщо, както много хора твърдят?

Ние сме млади и родолюбиви хора, които искат да останат в страната си въпреки всичко. Не може да правим сравнение с минали времена през, които робията под икономическа или физическа форма е взимала много жертви и разбивала много съдби. Ние българите сме известни с покорството си, което всички ние трябва да променим, като спрем да се оплакваме и поправим грешките на предходните поколения, естествено и с помощта на историята, била тя добра или лоша . Другото важно нещо за нас е да не се допуска българската нация да се дели по признака на вероизповеданието, което има големи наченки в Родопите и Неврокопско.

Защо според вас все по-малко хора се вглеждат в историята и искат да се получат от нея. Нима тя не е един извор на знания и поуки, които да ни послужат в настоящето?

Защото ни липсват национални каузи, които да защитаваме, както и общи интереси. Историята в днешно време се използва за политика, което отвращава все повече млади хора от нея. Но ние забелязваме една положителна тенденция, която нарушава този стереотип. По наши наблюдение все повече млади хора изразяват личното си мнение и го отстояват, като не се интересуват от политическа принадлежност. На нацията точно в този момент трябва обединение за чиста и свята република, без значение на вяра и етнос .

Какво бихте желали да кажете на хората, които все още се колебаят дали трябва да се гордеят с това, че са българи?

Искаме да им кажем, че ние няма да избягаме и ще се борим за нашата родина с цената на това някой след време да каже "нехранимайковци бяха"! В една родопска песен се пее "чужда е земя усилна, кайно е майка мащеха" - нека това да запомнят. За гордостта от историята е въпрос на родолюбиво възпитание, а не "американската мечта". Когато се научим, че ние не сме втора ръка хора извоювали свободата си с кръвта на нашите деди, ще разберем какво богатство притежаваме – нашата родна земя.

http://www.bulgarianhistory.org/родопски-хайдути-народът-ни-се-нуждае/ (http://www.bulgarianhistory.org/родопски-хайдути-народът-ни-се-нуждае/)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Hatshepsut в Ноември 11, 2013, 06:30:10
Фейсбук-страница на сдружението "Родопски хайдути":

https://www.facebook.com/pages/Сдружение Родопски Хайдути (https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%94%D0%A0%D0%A3%D0%96%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95-%D0%A0%D0%9E%D0%94%D0%9E%D0%9F%D0%A1%D0%9A%D0%98-%D0%A5%D0%90%D0%99%D0%94%D0%A3%D0%A2%D0%98-/111097215567159)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 03, 2014, 16:25:30
Хайдушко сборище ще се проведе край родопското село Добралък

(http://dariknews.bg/uploads/news_images/201409/photo_verybig_1318928.jpg)

За пета поредна година сдружение "Родопски хайдути" ще организира Хайдушко сборище. Този път е избрана местност над с. Добралък.

Самото село е с дълга история и може да се похвали с една от най-ранните църкви в региона, каза председателят на сдружението Манол Ружинов.

Всяка година младите родолюбци излизат в гората за 3-4 дни, като местата на сборищата се избират в зависимост от исторически събития, разиграли се по време на турското робство. Именно за това тазгодишното сборище на родопските хайдути ще е над с. Добралък, обясни Ружинов.

Още през 12-14 век тези местности са наричани „Родопската Света гора" с много църкви и манастири от с. Бачково до Бяла Черква. Селото и околностите още носят шепота на хайдушките времена, разказа председателят на сдружението. Запазени са сведения за Ангел Караджа и Вълчан войводи. Известно е името на Димитър Панайотов - гарибалдиец, участник в четата на Петко войвода, Георги Стойчев - куриер на Петко в Родопите, Павел Костов - сподвижник на Левски, основал революционен комитет в Станимака.

Сборището ще се състои от 5 до 7 септември, като в него ще участват членове на сдружението от всички краища на Родопите. Организацията се поема от Димитър Чавдаров от с. Добралък. Сборният пункт на четата ще бъде на хайдушкия овчарник срещу селото. По традиция ще бъдат организирани хайдушки игри, а гайди и чанове ще огласят горските баири. Задължителни ще са родопските носии и старата посуда.

Така сдружението цели да покаже и разкаже за стария начин на живот на родопските комити и техните ятаци, далече от комерсиалното и сиво ежедневие, добави още Манол Ружинов.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1318928
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Септември 06, 2014, 13:16:21
Хайдутин
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Hatshepsut в Декември 31, 2015, 13:39:52
Родолюбивата дейност на "Родопски хайдути" продължава и през следващата година

Започва заснемането на документален филм за Сдружение „Родопски хайдути”

(http://www.smolyandnes.com/media/k2/items/cache/1b31c79904e79182240242a1c455f167_L.jpg)

Сдружение „Родопски хайдути„ проведе годишното си отчетно събрание за 2015 г. На него присъстваха почти всички членове на сдружението от различни краища на Родопите и страната. През годината проведените мероприятия бяха девет на брой. Едно от главните мероприятия беше даряването на плоча по случай 150 г. от откриването на килийното училище в с. Бостина. 
Начертана беше и бъдещата работа на организацията през 2016 г. В началото на новата година членовете на сдружението под ръководството на Ангел Божинов и Александър Сулинаджиев ще организират Йорданов ден. Целта е да се включат повече младежи, а по различните села участниците в ритуала да са с импровизирани народни носии. Вече по традиция сдружението ще поеме организацията за честването на тържествата по случай националния празник 3-март . С помощта на Илия Бозов / Бозов стил /  ще се ушият 15-20 детски народни носии, като децата от Неделното училище при църквата Св.Никола / кв.Устово /  с ръководител Соня Маджарова ще водят хайдушкото шествие. Апелираме към всички млади родители, които имат желание да доведат децата си в народни носии да участват в шествието ! За децата ще бъде подготвена стара каруца и няколко коня при благоприятстващо време. 
Третото по важност мероприятия на сдружението ще е съвместно с гайдарски състав Капитан Петко войвода гр.София с ръководител Иван Балабанов . Ще бъде изградена чешма в с. Гела, която ще увековечи гайдарите и майсторите на гайда в този район . Имената и точната формулировка ще бъде съобразена с желанието на местните хора и гайдари. Откриването ще е на 6-ти Август по Илинден.  Сдружението предвижда още много бройни по-малки довършителни и реставриращи дейности на територията на Родопите, както и открити уроци по родолюбие в „Хаджичоневата къща „ в кв. Устово. 

Паралелно с предвидените дейности ще започне и заснемането на документален филм за сдружението, информира Манол Ружинов - председател на Сдружение "Родопски хайдути". Филмът ще разказва човешката история, която е обединила членовете на “Родопски Хайдути”, за да застанат зад своите идеи, вярвания и морални ценности. Ще покаже формата на съвременния възрожденец и ще тълкува нашето настояще и минало.

http://www.smolyandnes.com/rodolyubivata-deynost-na-rodopski-hayduti-prodalzhava-i-prez-sledvashtata-godina
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юли 15, 2016, 18:15:41
Родопските хайдути са единствената чиста и родолюбива организация, която има в страната и извън нея.
Занимават се с възстановявания на параклиси, църкви, поставят паметни плочи и въобще работят здраво за "българщината".
Следя ги от две години, даве три и мога да кава че са свестни хора и са на правилният път. Лично председателят им преди време ми поръча , взе и изпрати калпак и силях, неща които са трудни за намиране. А даве не се познавахме, само го помолих и го направи.
Дано се образуват още като тях организации и сдрувения за чиста и света българщина.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юли 15, 2016, 18:21:01
РОДОПСКИ ХАЙДУТИ.
„Трябва да се акцентира и на събитията, заради които ги има тези събори. Да се поднася историята такава, каквато е, и хората, които отиват на Рожен да не отиват само за фолклорната програма и за атракциите, които се предлагат, разбира се това е безценно културно богатство, но нека научат и за историята на тази местност и чисто душевно те ще се чувстват още по-добре”

http://focus-news.net/news/2016/07/14/2268670/manol-ruzhinov-sdruzhenie-rodopski-hayduti-tazi-godina-nyama-da-organizira-haydushko-sborishte-na-rozhenskiya-sabor-no-v-nikakav-sluchay-ne-abdikira-ot-sabora.html
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Септември 16, 2016, 18:17:56
Предадоха и те българщината: честитиха на ислямистите празника им курбан - байрам или нещо такова.
Жалка работа. когато ги изобличих ми изтриха мненията и ми блокираха възможността да коментирам. Предателите са навсякъде.
https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%94%D0%A0%D0%A3%D0%96%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95-%D0%A0%D0%9E%D0%94%D0%9E%D0%9F%D0%A1%D0%9A%D0%98-%D0%A5%D0%90%D0%99%D0%94%D0%A3%D0%A2%D0%98--111097215567159/?ref=ts&fref=ts
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Януари 18, 2018, 21:00:48
Изказване на лидерът им.
http://www.focus-news.net/news/2018/01/16/2477635/manol-ruzhinov-sdruzhenie-rodopski-hayduti-tekstat-na-istanbulskata-konventsiya-ne-dava-povodi-za-pritesnenie.html (http://www.focus-news.net/news/2018/01/16/2477635/manol-ruzhinov-sdruzhenie-rodopski-hayduti-tekstat-na-istanbulskata-konventsiya-ne-dava-povodi-za-pritesnenie.html)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 05, 2018, 22:33:58
Възраждане на "ХАЙДУТСКОТО ДВИЖЕНИЕ". Или съвременното хайдутство - висша форма на  " БЪЛГАРЩИНАТА" - българизма.
Последните 6-7г. има такова възраждане на хайдутството. Именно на него посвещавам тази тема.
Въпреки мненията на разни хора че: хайдутството е остаряло, архаично и неприложимо, то се възражда и то с учудващо бързи темпове.
В Пловдив има две хайдутски сдружения : "Хайдути" и "Родопски хайдути". В Калофер се появиха Килиферови хайдути, в Благоевград Сдружение Христо македончето, който също е бил голям хайдутин и после и четник. В София за сега има подразделение на сдружение "Хайдути" н о предполагам и софиянци ще дадем своят принос във възраждането на хайдутството. Софийското сдружение би трябвало да се казва " Чавдарови  Хайдути" или нещо от този род, понеже в София е действал доста успешно Чавдар Воевода с  байрактарят си Лалуш - също велик хайдутин. за сега възраждането е главно културно просветно и това е много добре. Първо нещата трябва да се изяснят културно или така да се каже идеологически, макар в хайдутството да не става дума за идеология.
След това ще дойде и останалата част - отбранителната. Добро впечатление за мое учудване прави това че : съвременните хайдути свързват хайдутството с православната вяра.
Мисля да развивам сериозно тази тема за това възраждане, което е и висша форма на българщината и българизма.
Докато има български народ , ще има и хайдутство - мисъл на  Главният Български Хайдутин.
(https://s26.postimg.cc/bhivd2ko9/150580790848085.jpg)

С пушката на великият капитан Петко Воевода.
(https://s26.postimg.cc/oyftvy2pl/4e5c14b8974ad7b8c20a51553b56321b.jpg)

Сдружение Хайдути.
(https://s26.postimg.cc/cwkg1uqx5/haiduti_paraklis_4.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 05, 2018, 22:39:58
Леле,майко.Мислител си станал вече.Не разбра ли,че не притежаваш тази титла,даже не съществува такава.Относно "Хайдути":отрекоха да те познават.Следващите ми питания за теб ще са в лудницата.


По темата:Казвал съм го много пъти,хайдутите са мъртва идея,няма начин по който да бъде възродена.Докато,нацизма е жив,предстой му разцвет.Никаква висша форма на българщина не е хайдутството.Расате е велик българин и български националист,а не е хайдутин.Аз също съм помагал и още помагам на националисти и на България,но не съм хайдутин и детето ми не е ЧАВДАРЧЕ,няма и да бъдем хайдути и чавдарчета
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 05, 2018, 23:00:19По темата:Казвал съм го много пъти,хайдутите са мъртва идея,няма начин по който да бъде възродена.
Снимките показват друго. Не само че се възражда, но и се възражда , много-бързо, за моя приятна изненада.
(https://s26.postimg.cc/g4oxf85kp/11102016_kh.jpg)Никаква висша форма на българщина не е хайдутството.
 
така ли ? Не мисля че говориш сериозно !


Расате е велик българин и български националист,а не е хайдутин.
 
И по-добре, такъв не може и да иска да е хайдутин.
Аз също  не съм хайдутин и детето ми не е ЧАВДАРЧЕ,няма и да бъдем хайдути и чавдарчета
То не е задължително, ще минем и без вас. Имате право, да сте каквито поискате.
Култова снимка на възраждащото се съвременно хайдутство. Направо настръхвам, като я гледам.
(https://s26.postimg.cc/sj6nicyg9/13254163_1013224812086815_6450444475025994664_n.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 05, 2018, 23:06:02
Представи си,същите дебели чички във гората,в реален бой,докато са си яхнали конете. :lol: Смешно е да се твърди,че нещо такова би изглеждало сериозно в днешния свят.Под определението "такъв" какво имаш предвид?Снимката не е "култова",а просто добре измислена пропаганда.Радвам се,че 99% от народа няма положително отношение към вас и към любимата ви русия и робското им православие.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 05, 2018, 23:12:14
Всеки един от тези чички ще смаже от бой тебе и още 3-ма като тебе. И Тримата са борци и още са в много добра форма. На филма Смутни времена ще видиш какво умеят, ако го гледаш.
(https://s26.postimg.cc/cwkg1uqx5/haiduti_paraklis_4.jpg)
Бе това не е шега бе момче. Има хора няма да казвам кои и в кое сдружение с реален боен опит в истински бойни действия, смятани за особено опасни. Полицаите и дори баретите, като ги видят и минават от другата страна на улицата.
С хайдутството шега не бива. не знаеш и ти и олигархията, какво ги чака и какво им се готви.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 05, 2018, 23:15:11
Направо ме хвана страх.Няма да коментирам повече за тея дебелите на конете.Само си представи,как две Лади с милиционери ги гонят в гората,а тези са си яхнали конете в това време. :lol: Явно доказателство,че на хайдутството времето му е приключило преди 2века
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 09:54:39
Като начало хайдутското движение е на културно -просветна основа. Естествено не се занимават само с възстановяване на хайдутските порядки и обичаи но най-вече с възстановяване на българската култура. И трябва да се отбележи че имат доста сериозни успехи. Като му дойде времето ще има хайдути и в горите или където се наложи, за сега това време не е дошло.

(https://s26.postimg.cc/lbw8e4a7d/13765908_1369339506429328_4667201973976312392_o.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 13:07:11
Ceга си представи друго нещо:
Един от тия става президент и отива на международна среща с носиятa,с пушка и на кон :lol:  Според мен,няма да го пуснат да си тръгне докато не им омръзне да му се смеят
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 14:46:55
Ceга си представи друго нещо:
Един от тия става президент и отива на международна среща с носиятa,с пушка и на кон :lol:  Според мен,няма да го пуснат да си тръгне докато не им омръзне да му се смеят
Защо са му коня и пушката на международна среща ? Не знам дали си даваш сметка, какво пишеш. Не виждам нищо лошо президента, тоест председателят да е облечен в народна носия. ще му се смеят ,( ама няма да имат смелост)до момента в който започне да им задава неудобни въпроси и казва истината за извратеността им.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 19:27:09
Да,да-така е.Даже си те представих теб като президент.Хайдути-политици би значело беда за нацията-нищо повече
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 19:43:29
Да,да-така е.Даже си те представих теб като президент.Хайдути-политици би значело беда за нацията-нищо повече
Но предполагам хомо-сексуалисти и ненормални ще са щастието за нацията, защото това е другата страна.
Сега по темата. Възраждането на хайдутството е на лице.


(https://s26.postimg.cc/lbw8e4a7d/13765908_1369339506429328_4667201973976312392_o.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 20:39:38
Пак нямаш идея за какво се борим.Нацизма е ПРОТИВ
хомо-сексуалисти и ненормални

Точно това е доктрината ни.Тези хора да бъдат изолирани,пък само ти ги споменаваш.Доста интересни констатации може да си направи човек
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 21:37:14
Пак нямаш идея за какво се борим.Нацизма е ПРОТИВ
Точно това е доктрината ни.Тези хора да бъдат изолирани,пък само ти ги споменаваш.Доста интересни констатации може да си направи човек
Против за наивниците , а реално за и про.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 21:39:25
Нямо тасова нещо,говориш пълни ГЛУПАВИНИ  :laugh-1: Хората,били или разбиращи от такива организации биха те пребили със сноп пръчки за тези думи
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 21:40:13
Нямо тасова нещо,говориш пълни ГЛУПАВИНИ  :laugh-1: Хората,били или разбиращи от такива организации биха те пребили със сноп пръчки за тези думи
Ми нека се пробват - да видим, какво ще стане.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 21:41:43
Не се съмнявам в теб,сигурно ще ги биеш чрез Българската бойна техника,изучена от руски клипове :lol:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 21:44:17
Не се съмнявам в теб,сигурно ще ги биеш чрез Българската бойна техника,изучена от руски клипове :lol:
да ще ги смажа с борба, ще летят като ракети.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 21:46:16
Бъркаш тези хора с наркоманите в бара,само при тях върви този номер.Тези хора,даже и Расате на който се беше заканил-могат да те направят да си говориш сам,дори ако са с ръце в джобовете.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 06, 2018, 21:47:51
Хайдушко шествие.
(https://s26.postimg.cc/b8zjbovix/34036917_2132469797020125_2655310771373735936_n.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 06, 2018, 21:49:41
Имаш ли информация относно шествието,кога и къде се е провело и такива неща?
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 07, 2018, 13:17:58
Трябва да отбележа че с носиите : сдружение Хайдути - Пловдив са представени много добре. Същите участваха в един филм, сега правят свой.
Добри българи и родолюбци. Преди време даже имах пререкания с тях и ми беше интересно как ще се държат. Останах изненадан от типично българското им поведение и нещата се изясниха. Един дебил ги клеветеше.
(https://s26.postimg.cc/fylc5ygo9/index.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 07, 2018, 18:31:03
Те ти се смеят на "титлата",а ти упорито си пускаш техни снимки и ги хвалиш.Напомняш много на човек с психична болест,голяма доза комплекси и мания за подражание.Направо си е коктейл от ГЛУПАВИНИ,като постовете ти.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 07, 2018, 20:10:54
Те ти се смеят на "титлата",а ти упорито си пускаш техни снимки и ги хвалиш.Напомняш много на човек с психична болест,голяма доза комплекси и мания за подражание.Направо си е коктейл от ГЛУПАВИНИ,като постовете ти.
Недей да въртиш интриги, няма да сполучиш. Ние с тях си знаем.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 07, 2018, 20:41:58
Няма интрига.Хората казват "Нямам идея кой е този човек,или дали изобщо има такава титла".Което е доста показателно за теб и хайдушките ти глупости
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 07, 2018, 22:10:56
Родопски хайдути също се представят добре. На мене водачът им ми направи калпака и силяха и ми ги изпрати.
Много честно момче. Култово шествие с пушката на Капитан Петко.
(https://s26.postimg.cc/719t0hfyx/fed5dd88582df05c6d7059303c3707dc_XL.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 07, 2018, 22:16:57
Даже няма нужда от коментар.Пак стигаме до твърдението ми,че хората на пропагандните снимки трябва да са най-изявени в расов план,но...Няма значение за хайдутите явно :lol:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Panzerfaust в Юни 08, 2018, 03:44:24
Е, глуповати селски момчета, ти какво очакваш? Нашичкият дебилчо не е по-добре, но поне се крие.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 08, 2018, 04:08:15
Е, глуповати селски момчета, ти какво очакваш? Нашичкият дебилчо не е по-добре, но поне се крие.


Просто ги погледни :lol: He cъм сигурен,че даже знаят какво правят и защо ги снимат :lol: Haшия другар поне по снимки си слага очила,шапка,забрадка,бурка и още 150неща,за да не видим лицето му,предполагам разбираш защо е така.Не,причината не е в неговата значимост,но...това няма значение.Та,идеята е че пропагандните снимки трябва дя изобразяват най-расово чистите хора в организацията,а не просто някакви си там хора.Интернет-хайдутина,обаче,няма и идея от пропаганда и пуска каквото му падне.Точно по тази причина образа му е трагикомичен за всеки нормален човек.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 08, 2018, 13:18:51
Е, глуповати селски момчета, ти какво очакваш? Нашичкият дебилчо не е по-добре, но поне се крие.
Да щом не са в ненормални нацистки униформи са глупави селски момчета. Излагате се другари.
 Свиквайте - това иска народът, а не ненормалните ви идеологии.
(https://s26.postimg.cc/eushm30u1/c830ad4bbe0607fa4cdb3cf5c79a2936.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: HighVoltage в Юни 08, 2018, 13:29:43
Не са достатъчно информирани и не знаят, че са те блокирали във фейсбук.
Haha.  :Azn:
Може би отношението им към Сдружение РХ е всъщност  чиста проба проекция на негативните им чувства към теб.
Разгледах страницата на сдружението и смятам, че са нормални и добри хора, снимките и активността им също ми харесват.
Забелязах също, че портрети на Христо Ботев там се срещат по – често отколкото в страницата на нашия форум, аха.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 08, 2018, 13:30:56
Не са достатъчно информирани и не знаят, че са те блокирали във фейсбук.
Haha.  :Azn:
Може би отношението им към Сдружението е всъщност  чиста проба проекция на негативните им чувства към теб.
Разгледах страницата на сдружението и смятам, че са нормални и добри хора, снимките и активността им също ми харесват.
Забелязах също, че портрети на Христо Ботев там се срещат по – често отколкото в страницата на нашия форум, аха.
Не се разбира, какво искаш да кажеш , ама няма значение.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: HighVoltage в Юни 08, 2018, 13:35:01
Сложно е, да
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 08, 2018, 13:40:18
Сложно е, да
Да ти си по сложните неща.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 08, 2018, 19:54:51
Aбе,мишок,ти не разбра ли,че Хайдутите не те знаят за жив.Какви глупости повече има да пишеш по техен адрес,може ли да си толкова заблуден?
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 08, 2018, 20:03:30
Aбе,мишок,ти не разбра ли,че Хайдутите не те знаят за жив.Какви глупости повече има да пишеш по техен адрес,може ли да си толкова заблуден?
Няма да се обяснявам с тебе, дали ме знаят или не. Е са един даже ми предложи да почивам в неговото жилище на морето без пари, ама отказах.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 08, 2018, 20:05:35
 Ha мен пък,едно извънземно,нацист ми вика,че щяло да ми даде оръжия за великата революция,ама аз му отказах,викам недей,ще дойде четата на мишока и щи ни избият като пилци  :lol:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 11:35:22
Ha мен пък,едно извънземно,нацист ми вика,че щяло да ми даде оръжия за великата революция,ама аз му отказах,викам недей,ще дойде четата на мишока и щи ни избият като пилци  :lol:
(https://s26.postimg.cc/hvew6hra1/10351152_718601341549165_5187959027349032479_n.jpg)
Добре си му казал. :mad:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 10, 2018, 12:03:42
Идвай!Само,че трябва да намериш няколко стотин дози хероин,да не ги хване абстиненция по време на полета им насам,че тогава-няма чета,няма нищо
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 14:31:28
 :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Идвай!Само,че трябва да намериш няколко стотин дози хероин,да не ги хване абстиненция по време на полета им насам,че тогава-няма чета,няма нищо
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 10, 2018, 14:33:47
Да,точно така стоят нещата.Всички знаем за твоя "знаменосец" Сами арабина--наркоман и престъпник,по твойте думи.Купи им достатъчно наркотици и идвайте на въстание
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 14:37:18
Да,точно така стоят нещата.Всички знаем за твоя "знаменосец" Сами арабина--наркоман и престъпник,по твойте думи.Купи им достатъчно наркотици и идвайте на въстание
Поздрави Наполеон от съседната стая и му ударете един убав сан.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 10, 2018, 14:54:47
Нямам представа за какво говориш
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 18:12:22
Главният Български хайдутин в хайдутска носия.
(https://s26.postimg.cc/ky6w24b3d/21432868_123752015023333_7642723088160309881_n_LI_2.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 10, 2018, 18:45:26
Ще позволиш ли,велики хайдутино,да те питам:Колко си висок?По темата:Съвременни хайдешки сдружение са никому ненужни,защото просто не са си "във времето".Иначе казано,сега е времето на ново-нацизма а не на ново-хайдушките движения
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Петкан в Юни 10, 2018, 18:59:23
Български тълковен речник

Буква Х

хайдутин   мн. хайдути, м. 1. Истор. По време на турското робство — народен закрилник, който се крие в гората
https://www.t-rechnik.info/words/h (https://www.t-rechnik.info/words/h)
 
2.По време на неолиберализма-народен закрилник, който се крие в бар "КОШМАР".
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 19:56:28
Български тълковен речник

Буква Х

хайдутин   мн. хайдути, м. 1. Истор. По време на турското робство — народен закрилник, който се крие в гората
https://www.t-rechnik.info/words/h (https://www.t-rechnik.info/words/h)
 
2.По време на неолиберализма-народен закрилник, който се крие в бар "КОШМАР".
По време на нео-либерализма, който другарят Петкан защитава - закрилник на вярата, културата и народността.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 10, 2018, 22:00:14
Петкан не защитава нео-либерализма,като това е видно във всичките му публикации.Поредна твоя лъжа и клевета.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 11, 2018, 22:26:36
Калиферови хайдути също са сериозно сдружение.  Носиите ми много ми харесват , особено тия сините палтета или както там се наричат.
(https://s26.postimg.cc/9egayffcp/maxresdefault.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 00:09:50
Знам един пияница от квартала,сойто се разхожда с такова.Да не е и той от вашите хайдути :lol:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 19:33:23
Знам един пияница от квартала,сойто се разхожда с такова.Да не е и той от вашите хайдути :lol:
Не тоя е расатист от СС.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 19:36:45
Hие не ходим с такива и сме морално устойчиви на алкохол,наркотици и други вредни пороци
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 19:51:21
Съвременното хайдутско движение си има и Главен Български Хайдутин.
За сега това съм аз и обучавам М.Б.Х. да стане и той Г.Б.Х.  Надявсам се скоро да се намери по знаеш по въпроса и да бъда заменен.
(https://s26.postimg.cc/6mj92okfd/10660267_676341232441843_2769363483926171468_n.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 19:52:20
Много добре,да се надяваме,че малкия ще се осъзнае и няма да обръща внимание на глупостите ти
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 19:56:40
Много добре,да се надяваме,че малкия ще се осъзнае и няма да обръща внимание на глупостите ти
да ще се осъзнае и няма като глупавите западни мекерета , нацисти и други да се дупи на запада. Ти са в каква поза си се навел а? :mad:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 20:03:20
Hикога не съм се навеждал на никого,имам приятелски отношения с хора от запада и изобщо не съм видял от тях това,за което ти говориш
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 20:24:54
Hикога не съм се навеждал на никого,имам приятелски отношения с хора от запада и изобщо не съм видял от тях това,за което ти говориш
Да те са светци, навеждат страната ти, ама ти се правиш на улаф.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 20:27:38
Не,не са светци.Може ли да обясниш как точно навеждат страната ни,и как това е свързано с хайдушките сдружения,те какво решение предлагат,или предлагат само снимки?
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 20:29:04
Не,не са светци.Може ли да обясниш как точно навеждат страната ни,и как това е свързано с хайдушките сдружения,те какво решение предлагат,или предлагат само снимки?
Като ни закриха АЕЦ, като ни се месят нагло във вътрешната политика . Бе ти да си сляп бе ?
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 20:41:43
АЕЦ-а работи,бе.Във нашата вътрешна политика,за сега се вижда само руско влияние над любимците ти-комунисти и ченгета от бившата ДС
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 21:39:52
Модераторите: този до кога ще спами в темите посветени на българското ?
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 22:16:26
Когато нещо не ти хареса,започваш да обвиняваш.Добра школовка в "фермите" за тролове на путин.Относно темата няма какво да се каже,освен,че носенето на ножове,геги и ямурлуци е освен ненормално спрямо времето,то е и смешно.Много.Историите на ГБХ за бар кошмар са почти толкова смешни,колкото сънищата му за хайдушко общество,в което разбира се,начело стои той
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 12, 2018, 22:18:13
Относно темата няма какво да се каже,освен,че носенето на ножове,геги и ямурлуци е освен ненормално спрямо времето,то е и смешно.Много.Историите на ГБХ за бар кошмар са почти толкова смешни,колкото сънищата му за хайдушко общество,в което разбира се,начело стои той
Ми не ги носи, никой не те кара. Не спами и в темата.  Начело няма нужда да седя аз. Явно е че си повреден от западни идеологии и не вдяваш нищо от българщина.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 12, 2018, 22:20:26
Точно такова желание показваш с "титлата",която си дал сам на себе си-Главен Български Хайдутин
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 13, 2018, 10:20:50
Точно такова желание показваш с "титлата",която си дал сам на себе си-Главен Български Хайдутин
Титлата Главен Български Хайдутин съм си я заслужил. С радост бих я отстъпил на друг, даже това ще е щастлив ден в моят живот.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 13, 2018, 20:17:38
Mоже ли да знаем,с какво я заслужи и кой те титулува така.Ако мен ми "лепнат" толкова смешна титла,човека който ми я е дал-ще го бия с камъни :lol:
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 13, 2018, 22:03:55
Mоже ли да знаем,с какво я заслужи и кой те титулува така.Ако мен ми "лепнат" толкова смешна титла,човека който ми я е дал-ще го бия с камъни :lol:
Не , не може да знаеш, защото не си българист и тези неща не те интересуват. Гледай си нацизма, немското, европейското, от тука и исляма и гей=парадите на запада и искай обяснения от тях.
Аз на такива , като тебе обяснения не давам .
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 13, 2018, 22:11:33
Какво общо има нацизма с исляма и гей-парадите или пак пишеш глупости?Точно за това,Петкан е триста пъти по-ценен за форума от теб
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 13, 2018, 22:13:11
Петкан е триста пъти по-ценен за форума от теб
Мнението ти на лъжец и западно мекере не струва нищо. А Петкан с псувните си е много ценен.  Голяма работа е с тия обиди и цинизми.
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 15, 2018, 13:55:26
Килиферови Хайдути - град Калофер.
(https://s26.postimg.cc/s41ecp3hl/maxresdefault.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: Мишок в Юни 15, 2018, 18:39:58
Седалището - бърлогата на "Родопски хайдути".
(https://s26.postimg.cc/mjy3tfgs9/30738400_1920097281333801_5704021692154642432_n.jpg)
Титла: Re: Съвременни хайдушки сдружения в България
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 15, 2018, 21:56:17
Молодец,Мишок.Явно путин добре плаща,че да си толкова нахъсан,само няколко часа след бана и да направиш друг профил.Бързо действаш :lol: