Author Topic: Въведение към българския национализъм в 20 век  (Read 5154 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline digmon

• Newbie
Здравейте, направих си труда с форумната търсачка , но не намерих подобна тема (може и аз да не съм търсил каквото трябва).
Интересува ме зараждането/развитието на национализма в 20 век.
Бих бил благодарен ако можете да ми препоръчате някакви материали или по-конкретно:

- Книги
- Текстове от интернет
- Филми
- Снимки
- или каквото друго се сетите.

Надявам се темата да е полезна и за други прощъпулници и въобще за цялата общност.

Offline vailen

• Premium user
  • Forum Member
  • *
Потърси във форума публикациите на: Сокол Скитник - има добри попадения. Препоръчвам ти част от публикациите на Елтимир в нета(безсмъртната идея на национализма), книгите на Волен Сидеров - "Българофобия" и "Бумерангът на злото". Потърси също и в блог.бг има доста полезни статии на националистическа тематика. Там също има и доста "талаш" основно на самвойн и мето76.
Успех в писането на материала.
България над всичко!

Offline digmon

• Newbie
Потърси във форума публикациите на: Сокол Скитник - има добри попадения. Препоръчвам ти част от публикациите на Елтимир в нета(безсмъртната идея на национализма), книгите на Волен Сидеров - "Българофобия" и "Бумерангът на злото". Потърси също и в блог.бг има доста полезни статии на националистическа тематика. Там също има и доста "талаш" основно на самвойн и мето76.
Успех в писането на материала.

Благодаря ти за отговора.
Прегледах част материалите, които си ми предложил и има леко разминаване , явно не съм бил съвсем точен. Търся информация за периода когато се създават първите организации от сорта на "Съюз на българските национални легиони"(предполагам такива датират преди тях, тук вие ще кажете) както и други съмишленици и съвременници на генерал Луков.
ПС -  чудя се дали да си взема книгата "Нарекоха ги фашисти", някакви мнения?
ПСС- Благодаря ти за пожеланието.
« Last Edit: 20 Jan 2013, 18:22:35 by digmon »

Offline vailen

• Premium user
  • Forum Member
  • *
България над всичко!

Offline digmon

• Newbie
Ето тук има информация: http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?board=15.0
Супер! Точно такъв раздел търсих, моля модернаторите да преместят темата там или направо да я изтрият.
Благодаря ти отново.