Българското образование

Започната от Skarlet, 30 Ное 2007, 13:15:38

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hammerbg

Senior Member
Публикации: 930
Зодия: Gemini Gemini
Активен

Ванадий

Hero Member
Публикации: 1 530
Локация: Добруджата
Активен
Това се прави, за да могат циганчетата да завършват.

Sol Invictus

Senior Member
Публикации: 617
Степен вълк
Локация: Дунавска България
Активен
Пак няма да завършват циганетата след като сами се отказват да ходят на училище.
Изгори след прочитане!

Генерал Колев

Premium user
*
Hero Member
Публикации: 2 561
България над всичко!
Religion: Christianity-Orthodox Christianity-Orthodox
Активен
Цитат на: Сур Елен - 11 Юни 2009, 19:06:20
Пак няма да завършват циганетата след като сами се отказват да ходят на училище.
Ще, ще, бедна ти е фантазията за какво става на въпрос.
България над всичко!

Sol Invictus

Senior Member
Степен вълк
Активен
И да завършат 4 клас какво от това? И университет да завършат, пак какво от това? Няма да избелеят, нали, нито да поумнеят.
Изгори след прочитане!

Генерал Колев

Premium user
*
Hero Member
България над всичко!
Активен
Цитат на: Сур Елен - 11 Юни 2009, 20:08:14
И да завършат 4 клас какво от това? И университет да завършат, пак какво от това? Няма да избелеят, нали, нито да поумнеят.
Какво от това ли??? Що за въпрос бе, кошутке? Нали с дипломите от университетите мангалите и турчолята стават началници, управители на фондове, зам. министри, дипломати, депутати, и т.н. и т.н.???!!! Те определят твоят живот, а ти питаш какво от това???  :-[
България над всичко!

Sol Invictus

Senior Member
Степен вълк
Активен
Турчолята от ДПС масово са със средно образование или купени дипломи. Да, дипломи се купуват във властта така или иначе от край време.
Не мисля, че нещо ще се промени толкова драматично ако "накарат" мангалчетата да завършват 4 клас. По комунизма не са могли да ги вкарат в школата, та сега ли?
Изгори след прочитане!

Генерал Колев

Premium user
*
Hero Member
България над всичко!
Активен
Цитат на: Сур Елен - 11 Юни 2009, 20:35:08
Турчолята от ДПС масово са със средно образование или купени дипломи. Да, дипломи се купуват във властта така или иначе от край време.
Не мисля, че нещо ще се промени толкова драматично ако "накарат" мангалчетата да завършват 4 клас. По комунизма не са могли да ги вкарат в школата, та сега ли?
Евно си знае баба и едно си бае. Ти живяла ли си по времето на комунизма, че правиш такива категорични изводи?
България над всичко!

Институционализиран

Registered user
**
Forum Member
Публикации: 110
Локация: Градът на орките
Активен
        България е на последно място в ЕС по грамотност на учениците

http://education.actualno.com/news_170675.html#comments

Европейската комисия публикува доклад, според който броят на тийнейджърите с ниска грамотност в Европейския съюз се увеличава, пише EU Observer.

През 2006 г. почти една четвърт от учениците на 15-годишна възраст (24.1%) са имали "слаби резултати при четене", като момчетата са се представили почти два пъти по-зле (30.4%) от момичетата (17.6%).

На последно място в класацията са Румъния и България, където над половината от 15-годишните са се представили слабо при четене и разбиране на написан текст.

Следват Гърция, Италия и Испания, където такива проблеми имат около една четвърт от децата.

Това е реален проблем, защото грамотността е едно от основните изисквания за обучението през целия живот, подчертава комисарят по образованието Ян Фигел.

Брюксел настоява националните правителства бързо да предприемат мерки за подобряване на резултатите. Лидерите на Съюза се договориха, че до 2010 г. най-малко 85% от 22-годишните трябва да са завършили средно образование.

През 2007 г. средната цифра за ЕС е била малко над 78%, като най-добре са се представили Полша, Чехия и Словения, а най-зле - Малта и Португалия.
ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

АЗ ОБИЧАМ ГОЛЕМИЯ БРАТ !

Sol Invictus

Senior Member
Степен вълк
Активен
Да, ако сложиш огромния брой циганета, които не влизат в училище или не завършват дори първи клас, защото им е трудно.
Иначе, не вярвам Българските деца да са по-неграмотни от тези в Англия.
Изгори след прочитане!

Дашо

Registered user
Senior Member
Публикации: 915
православен българин
Локация: Перник, България
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Активен
Открай време, българите сме били една от най - образованите нации в Евпропа и Света, въобще. А в последните няколко години, образованието ни е в сериозна криза и върви надолу. Трябва да се направи някаква промяна и то спешно  :(
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Институционализиран

Registered user
**
Forum Member
Публикации: 110
Локация: Градът на орките
Активен
Цитат на: Sol Invictus - 10 Юли 2009, 10:41:40
Да, ако сложиш огромния брой циганета, които не влизат в училище или не завършват дори първи клас, защото им е трудно.
Иначе, не вярвам Българските деца да са по-неграмотни от тези в Англия.
Циганетата не влизат в сметките. Става дума за учениците, а както знаеш на 15 години те вече не са на училище.

Цитат на: Дашо - 10 Юли 2009, 13:40:36
Открай време, българите сме били една от най - образованите нации в Евпропа и Света, въобще. А в последните няколко години, образованието ни е в сериозна криза и върви надолу. Трябва да се направи някаква промяна и то спешно  :(
Преди 100 или преди 1000 години ? :-[
Доклада е за състоянието днес.
ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

АЗ ОБИЧАМ ГОЛЕМИЯ БРАТ !

Дашо

Registered user
Senior Member
Публикации: 915
православен българин
Локация: Перник, България
Зодия: Sagittarius Sagittarius
Активен
Цитат на: Институционализиран - 11 Юли 2009, 14:10:03
Преди 100 или преди 1000 години ? :-[
Доклада е за състоянието днес.
До преди 20-ина години
Величието на Родината се гради върху костите на ония, които достойно живяха и умряха за нея!
БЪЛГАРИЯ НАДЪ ВСИЧКО-ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Борисъ

Senior Member
Публикации: 949
Зодия: Gemini Gemini
Активен
Открай време, българите сме били една от най - образованите нации в Евпропа и Света, въобще.

Някъде в периода между Освобождението и Балканската война по процент на грамотно население надминаваме даже Италия. За точната година не се сещам.

Ето какво пише и Януарий Макгахан за българите през Възраждането:

Цитат"Аз мисля, че хората в Англия и изобщо в Европа имат доста погрешна представа за българите. Винаги чувах да се говори за тях като за обикновени диваци, които не били по-цивилизовани от американските индианци. Трябва да си призная, че самият аз, и то не много отдавна, не бях далеч от поддържането на същото мнение.

Аз бях учуден и вярвам, че повечето от моите читатели също ще се учудят, когато научих, че почти няма българско село без училище. Тези училища там, където не са изгорени от турците, са в цъфтящо състояние. Те се издържат посредством доброволен данък, с който българите се самооблагат не само без да бъдат принудени от правителството, но и напук на всички спънки, създавани от корумпираните турски власти. Образованието, което се дава в тях, е безплатно и всички - бедни и богати - се възползват от него. Няма българско дете, което да не знае да чете и пише.

И накрая, процентът на грамотните в България е толкова голям, колкото в Англия и Франция. Питам се дали европейците, които говорят, че българите били диваци, са уведомени за тези факти?"

Редактирано от модератор: Увеличих размера на шрифта в цитата на 10 пункта.

Балкани

Hero Member
Публикации: 1 076
  1. nori_ivanova@hotmail.com
Локация: София
Активен
До скоро образоваността на българите наистина беше на много високо ниво, но това ниво спада. Само като вземем за пример, че до преди няколко години кандидатгимназисткия изпит беше интерпретативно съчинение, в момента е преразказ (който между другото правят с голямо затруднение доста от седмокласниците...тази година масово били писали, че чорбаджи Марко "погалил коня по гъза"), а новоизбраното (бъдеще) правителство вече заговори за премахването на тези изпити, щото видиш ли много затруднявали учениците.
Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е, или слава!

....

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти!
Аз веч нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

Similar topics (3)