Ако бяха приели На Сендов образователната система навремето, сега щяхме да имаме най-умните ученици в света...
Съгласен съм!
Ако бяха приели На Сендов образователната система навремето, сега щяхме да имаме най-умните ученици в света...
Каква е тази образователна система на академик Сендов? Би ли пояснил?
Аз си пазя още разни учебници от неговата система,тогава когато излезе ми изглеждаха доста странно в нтерерс на истината.
Сега се опитват с това предучилищно обучение да се доближат до системата "Сендов",тъй като по тази система обучението започваше от 5 или 6 годишни деца, ама нищо няма да стане.
Като цяло идеята на системата е не безмозъчното назубряне на учебния материал( да речем таблицата за умножение в момента продължава да се назубря от 3/4 от децата) , а по-скоро развитие на мисловния процес и логическо мислене.Цялата система доколкото си спомням беше за начален курс (до 4-ти клас).
Неговата система беше изтествана за 1-2 години,мисля избирателно по училищата...но така и всичко приключи -Никоя експлоататорска държава не иска интелегентен народ( мисля това го знаете).
п.п.Акад.Благовест Сендов,независимо от това че е член БСП е един от най-ерудираните и интелигентни хора били начело на държавата (ама какво от това де) - Освен създаването на образователната система "Сендов", той е и един от създателите на първите ЕИМ(електронно-изчислителни машини ) в България,както и на много от езиците за тях.