Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
“ген. Христо Луков марш” / Re: Луковмарш 2018
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 08:33:21 »
Протести и политически декларации не спряха Луковмарш и през 2018 г.


Десетки националисти се събраха в центъра на София, за да почетат паметта на ген. Христо Луков. Т.нар Луковмарш традиционно предизвиква остри полемики, защото освен герой от Първата световна война, убитият от комунисти генерал и ръководител на Съюза на българските национални легиони е обвиняван в антисемитизъм и прокарване на идеите на Третия Райх у нас.

Сред участниците традиционно има облечени в униформи крайно десни активисти с факли в ръце.

Тази година в шествието се включиха националисти от Германия, Швеция, Чехия и Естония. Всички те се подредиха зад транспарант с надпис на български и немски: "Заедно за Европа".Началната точка беше пл."Света Неделя", като полицейското присъствие в района беше значително.

По-рано през деня антифашисти, леви активисти и правозащитници проведоха контрашествие под надслов „Без нацисти по улиците ни!”.

Минути преди началото на Луковмарш пък посолството на САЩ у нас осъди почитането на паметта на ген. Луков. „Посолството на САЩ в България е натъжено и загрижено от проявата на нетолерантност, намерила израз в провеждането на Луковмарш. Генерал Христо Луков е поддръжник на нацизма, който проповядва омразата и несправедливостта, а не човек, заслужаващ уважение”, посочват от дипломатическата мисия.Правителството в лицето на зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев и кметът на София Йорданка Фандъкова също се обявиха против Луковмарш, а декларацията на БСП по темата предизвика скандал, защото в нея, освен осъждането на шествието, имаше и пасаж, оправдаващ Народния съд след 9.9.1944 г.

ВМРО се разграничиха от организацията на Луковмарш, но преди дни общинският съветник Карлос Контрера в пространен текст защити провеждането му.Общината издаде забрана за провеждането на шествието, но тя беше отменена от съда.

https://btvnovinite.bg/gallery/bulgaria/obshtestvo/protesti-i-politicheski-deklaracii-ne-sprjaha-lukovmarsh-i-prez-2018-g.html
2
“ген. Христо Луков марш” / Re: Луковмарш 2018
« Последна публикация от Петкан - Днес в 00:49:50 »
Цитат
      „Посолството на САЩ в България е натъжено и загрижено от проявата на нетолерантност, намерила израз в провеждането на Луковмарш“.
Това се казва в декларация на американската дипломатическа мисия у нас. „Генерал Христо Луков е поддръжник на нацизма, който проповядва омразата и несправедливостта, а не човек, заслужаващ уважение“, подчертават от посолството на САЩ.

„Ние отново изразяваме благодарност за всеотдайните усилия на българското правителство и на кмета на София Йорданка Фандъкова, осъждащи похода и призоваващи всички българи да се обединят около положителните примери в историята на страната. Посолството напълно подкрепя демократичния принцип на свободата на словото, но едновременно с това се присъединява към множеството гласове, осъждащи омразата и нетолерантността“, се казва още в декларацията.

”Заедно за Европа” - това поискаха на немски на Луковмарш >>

По-рано изпълнителният директор на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер благодари на Цветан Цветанов и ГЕРБ за позицията им за Луковмарш...

http://dnes.dir.bg/news/lukovmarsh-26893920?nt=10
...
...
Щом е за гейпарад, посолството на САЩ ще са радостни...
3
Общи дискусии / Re: Малко разнообразни и доста чалнати снимки
« Последна публикация от Петкан - Днес в 00:19:12 »
Намерете разликата.


https://ro.pinterest.com/pin/612419249301647465/
...
Най-важната разлика между Европа и САЩ.

https://ro.pinterest.com/pin/411868328414685956/
...
Култ към личността.

https://ro.pinterest.com/pin/205476801729319233/
...
Хора, които са имали лош ден.


https://ro.pinterest.com/pin/411094272220242948/
https://ro.pinterest.com/pin/396457573439097355/
...

Тренировка.

https://ro.pinterest.com/pin/415738609345746356/
...
Световни игри за номади в Киргизстан.

https://ro.pinterest.com/pin/810929476625800453/
4


Аз съм българче. Обичам
наште планини зелени,
джендърче да се наричам –
първа радост е за мене.


5
Конспирация / Re: Руската тайна конспирация и проекта Путин
« Последна публикация от Петкан - Февруари 17, 2018, 23:12:23 »
Въпрос: А какъв умрял чеп (на бай Дончо Трампата?)  или стара суха шунда (на бабушка Гилари) търсят тези "таланти" в САЩ, а не си седят при татко в Раша?
Никога не е имало готини болшевики-нито в 20 век, нито в 21 век.
Там където има "блядь", няма изгледи за добро бъдеще.
На всеки от путарикатчетата по един черен армаган в дупеца и веднага обратно в Колхозия!
...
...
Интересно от ДО///ДЬ

Цитат
Посеять раздор и обогатиться: кого и за что США обвинили во вмешательстве в выборы вместе с «поваром Путина»

17 февраля, 14:39   Александра Шанталова
Что нарушили

Кроме банковского мошенничества и кражи личных данных, обвиняемые, как говорится в докладе, нарушили еще три закона. В частности, федеральный закон США о выборах запрещает иностранцам вкладывать деньги в предвыборную кампанию. О вложенных средствах нужно отчитываться перед Федеральной избирательной комиссией, которая также запрещает финансовое участие иностранцев.

Закон об иностранных агентах предполагает регистрацию иностранных руководителей компаний. Они должны отчитываться перед Минюстом США, а правительство и граждане страны должны быть проинформированы об этом на тот случай, если организации попытаются воздействовать на их мнение.

Ездившие в США сотрудницы агентства нарушили миграционное положение о том, что при получении американской визы нужно указывать истинную информацию о месте работы и цели визита в США. Заявление на визу подавал и Роберт Бовда, но ему отказали. В своих заявлениях все трое указали, что приехали в США по личным причинам, а о работе в агентстве умолчали.

https://tvrain.ru/articles/posejat_razdor_i_obogatitsja-457815/
...
...
Много отдавна в една държава, която вече я няма, имало един прокурор Вишински, който осъждал всеки човек, който кажел нещо против Сталин.

Цитат
«Признание - царица доказательств»

Краткое содержание мифа

Эта фраза иногда приписывается А.Я. Вышинскому (ген. прокурору СССР 1935–1939), иногда же ему приписывают то, что он якобы подвёл теоретическую базу под этот тезис. Как правило, используется в качестве «косвенного доказательства» того, что в сталинском СССР большая часть «политических» дел строилась на признаниях, выбиваемых из подсудимых, или для сравнения критикуемого режима со сталинским.

http://wiki.istmat.info/%D0%BC%D0%B8%D1%84:%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0_%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%82%D0%B2
...
...
Това са стотици страници за жертвите на Сталин и съветвам всеки да ги прочете. Ужасът е гарантиран:(((


http://krotov.info/lib_sec/15_o/rl/ov.htm

6
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Февруари 17, 2018, 22:23:16 »

Цитат
"Европа сама трябва да решава кой да влезе на нейна територия, мигрантският поток подкопава мира и благоденствието на континента.
„Арабската пролет“ се превърна в зима, в Африка съществува натиск във връзка с миграционните потоци. Тук се крие огромен конфликтен потенциал". (австрийският канцлер Себастиан Курц на Мюнхенската конференция по сигурността)

http://epicenter.bg/article/Sebastian-Kurts--Kitay-zaema-myastoto-na-SASht-v-svetovnata-politika-/147509/7/0
7
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Sirows - Февруари 17, 2018, 19:15:44 »
Самуил Парчев
Вчера в 15:22 ·
Младо семейство на видеозон, питат доктора:
- Момче или момиче?
Докторът:
- Не мога да ви кажа. Има нови европейски правила. Самото дете като навърши 18 г., ще си определи полът.
8
Конспирация / Re: Руската тайна конспирация и проекта Путин
« Последна публикация от Sirows - Февруари 17, 2018, 19:11:24 »
Интересно от фейс-бук.
_______________________________

Александър Симов е в компанията на Alexander Simov.
2 часа ·
Прочетох обвинителният акт на Робърт Мюлър (специалният прокурор, който изглежда така все едно има системни проблеми със запек) срещу 13 руснаци за намеса в президентските избори и се заливам от смях все едно съм попаднал на неоткрит роман на Удхаус. С много тежък бюрократичен език пред нас е описано едно велико нищо. Дори и да приемем, че има тежка руска конспирация за намеса във вота, то механизмите за нея, които са описани, издишат отвсякъде. В крайна сметка цялото обвинение се свежда до това, че са направени няколко фейсбук-страници и са пускани постове в срещу Хилъри Клинтън. Подобно нещо няма да издържи дори и в американски съд, който съществува в свръхистерична медийна среда. Защото няма нито един факт, който да сочи или да докаже, че подобни постове влияят на публиката по някакъв начин. В противен случай излиза, че 13 руснаци са в състояние да обърнат цялата политическа система на САЩ и то за 2 години работа? Ами, ако имаха 3 години? Тогава сигурно щяха да разпаднат САЩ...
Приемаме, че бандата на 13-те, по поръчка лично на Кремъл, е искала да се намеси в американските избори и го прави като пуска страници в които се лее пропаганда. Леле, каква чудовищна намеса. И как точно няколкото руски странички са били разграничени в потока от хиляди страници, създадени от американци, които още по-яростно и упорито атакуваха Клинтън? Още по-готино - обвиняемите пускали постове, които насърчавали малцинствените групи да не гласуват. Това лично аз го разглеждам като върл расизъм. 13 руснаци са накарали малцинствените групи да си седят вкъщи и така да ударят Клинтън. Велико. Малцинствата - толкова лесни за тотална манипулация. Ето как си личи, че този обвинителен акт е писан от високомерни бели мъже.
Един от обвиняемите пък е замерен със следното обвинение: "разпространява недоверие към кандидатите и към политическата система като цяло". Охоо, ами, че по този начин две трети от американците подлежат на съдебно разследване. Интересно къде ли са били американските служби, за да прекратят това? ФБР на поста си ли е спяло? А ЦРУ? Те да не би да са играли електронни игри и да не усетят как 13 мистериозни руснаци посяват недоверие към честните американски политици и прекрасната им политическата им система?
Описанията на престъпната дейност пък са потресаващи. Само се насладете - част от обвинените пътували за САЩ, за да съберат разузнавателна информация. Каква разузнавателна информация може да получи един чужденец, който не е прониквал в тайна правителствена организация, нито пък е вербувал висши правителствени служители? Очевидно всеки разговор с обикновен американец се брои за събиране на разузнавателна информация. Опасявам се, че дори четенето на американски форум вече може да мине за намеса в американските избори.
Мюлър разполага с неограничени ресурси, а единственото, което измъти като обвинение е създаване на фейсбук-страници. Помислете само колко е зле ситуацията с тази медийна дъвка за "руската намеса". Това са 37 страници, които преливат от пусто в празно и съветвам всеки да ги прочете. Забавлението е гарантирано:))))
9
българите в Молдова и Украйна / Re: Кримските българи
« Последна публикация от Hatshepsut - Февруари 17, 2018, 12:38:25 »
Кримски българи: Ние сме под руско робство


Българите в Крим готвят протести срещу нарушаването на правата им, съобщи рускоезичният сайт "Информационное сопротиление".

Изданието припомня, че българската общност на полуострова е подкрепила анексията му от Русия през 2014 г. Сега обаче нещата били доста различни.

Днес руските власти в Крим със завидно постоянство върдят, че той е етнически и културно многообразен, че гарантират правата на гръцката, българската, украинската татарската и други етнически групи. В действителност обаче те не само че не са защитени от дискриминация и репресии, но изобщо нямат никакви права.

"Чувстваме се аутсайдери. Липсва свобода на словото, в  дружествата ни постоянно идват някакви неясни хора, въобще не се представят и, меко казано, ни припомнят, че трябва да популяризираме руския Крим и да провеждаме някаква си "народна дипломация", споделя Василий, активист на Симферолопското дружество на българите.

От българската общност твърдят, че просто провеждат културни мероприятия и не участват в никаква агитация.

Самият Василий в началото "нямал нищо против" руската анексия на Крим, отбелязва "Информационное сопротивление". И обяснява това с историческите връзки между България и Русия:

"Като българин разбирах, че България и Русия са по-близки, че Русия ни е помогнала да се отървем от турското робство. Но никога не съм мислил, че след 140 години ще се окажем под руско робство."

Всичко започнало с обикновени напомняния от "държавните структури", че българите в Крим трябва да живеят мирно и спокойно.

"Но то е ясно и без това, винаги сме живели така. След това тези структури започнаха да ни агитират да се занимаваме с някаква пропаганда заплашваха да отнемат помещенията на дружеството, заплашваха с изчезване на активисти от структурата ни, това вече започна да излиза извън допустимите рамки. Тогава нашите лидери опитаха за кажат своето първо и вероятно последно "не" на властите", заявява Василий.

Първото, което направили новите власти в Крим, било да отнемат на националните малцинства правото на телевизия. На полуострова държавната програма "Български срещи" се излъчвала от началото на 90-те г. на ХХ век.

"Чрез нея можехме да доведем до знанието на целия свят, че сме част от великия кримски народ, че сме коренен народ на Крим, народ, който заедно с татарите, гърците, немците фактически е вдигал на крака степния и по онова време безперспективен Крим, - продължава Василий. - Нашите прадеди повече от век са отглеждали на полуострова лозя, дедите ни развиваха селското стопанство и икономиката. Като ни отнеха "Български срещи", ни отнеха възможността ни да общуваме с България, правото ни заедно с другите народности да развиваме нашите култура и език. На мястото на "Български срещи" получихме общия проект "Етнокрим". Но това е пряка дискриминация на българите! Телевизионните предавания на гърците, арменците, немците останаха, а нас чисто и просто се опитват да ни асимилират."

Представителите на българската общност на полуострова Иван Абажер и Людмила Радева се обърнали към директорката на радиотелевизионната компания "Крим" Екатерина Козир, но не получили удовлетворяващ отговор.

Българите се заричат, че ако въпросът не бъде решен, те са готови да излязат на улицатана протест. Общността им е готова да се обърне с молба за помощ към България. Според активистите това ще изостри отношенията между София и Москва.

Истина е, че много от кримските българи подкрепиха анексията на полуострова през 2014 г. Лидерът им Иван Абажер дори бе наблюдател на референдума за присъединяване на Крим към Русия. Допитването не е признато от Запада, който смята полуострова за неделима част от Украйна.

http://clubz.bg/64347-krimski_bylgari_nie_sme_pod_rusko_robstvo
10
Спортни новини / Re: Успехите на Григор Димитров
« Последна публикация от Hatshepsut - Февруари 17, 2018, 08:20:09 »
Гришо е на полуфинал в Ротердам, връща си 4-ото място

https://m.netinfo.bg/media/images/32813/32813173/991-ratio-grigor-dimitrov.jpg

Григор Димитров се наложи с 2-0 сета - 6:3, 6:4, над Андрей Рубльов и си спечели място на полуфиналите в силния турнир от ATP 500 в Ротердам, съобщава Gong.bg.

Димитров бе на ниво от началото до края на двубоя, като не даде и за минута инициативата на съперника си. Той демонстрира почти перфектен сервис, игра агресивно и прецизно.

С победата 26-годишният българин си гарантира завръщане на четвъртото място в световната ранглиста, от което ще измести германеца Александър Зверев.

След отказването на Томаш Бердих, следващият съперник на Гришо ще е Давид Гофен.

https://dariknews.bg/novini/sviat/grisho-e-na-polufinal-v-roterdam-vryshta-si-4-oto-miasto-2079177
Страници: [1] 2 3 ... 10