Автор Тема: Защо България е най-бедната страна в Европа  (Прочетена 8010 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Франкист

 • банкетен революционер
 • Site Supporter
 • Hero Member
 • *
 • Публикации: 2474
 • Country: bg
 • Карма: +383/-52
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
Всеки излишен лев или евро които един германец или скандинавец биха дали за нещо друго, тук се дават само за едно - оцеляване на ръба на възможностите!
От 20 години, всеки от нас и българския бизнес биват притискани и изсмуквани като целта е само една - печалбата от бизнес да отива в нечии джобове, заплатите на работниците и служителите също. Ако може до стотинка, още по-добре!


Тези дни софиянци бяха сюрпризирани с  "радостна" коледна новина - От 1 януари 2010 г. цената на водата ще поскъпне с 10%,  а в други в 13 града, между  които Враца, Видин, Плевен, Велико Търново, Сливен, Дупница и Благоевград, между 2-3 и 9%.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отново започва със стария си номер, като за "добра новина" ще се представи поскъпване не с 15, а с 10 % например.
Този театър или по-скоро медиен цирк, разиграван вече 20 години, ни се поднася всеки път като раздута сервитьорска сметка. Калкулация - Крабжа, защото дали на улицата, в заведение или в къщи с фактура или касов бон това все си е кражба.
 
Цените на водата в София поскъпвали защото - забележете - "През последната година се консумира по-малко вода, за това компаниите се налага да качат цените, за да защитят печалбите си!".

Изблик на смях щеше да предизвика сегашното обяснения за поскъпване, ако не бе тъжен този нов удар срещу икономиката.
Иди, че пести - както каза мой познат.

Вместо да се стимулира пестенето на вода и електроенергия в България всеки опит за икономии води от 20 години само до едно - Покачване на цените!

От 1 Януари газта поскъпва с 15,61%, парното - с 10% - Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага от 1 януари цената на природния газ да се повиши с 15,61 % - сайта на комисията. Като мотиви за поскъпването се сочат по-високите котировки на петрола и мазута на международните пазари?!

Преди около 4 години, в разговор с мой познат работещ в енергетиката, той  ми каза по повод икономиите на домакинства, предприятия и енергийната ефективност - "Колкото и да пестите, колкото и изолации, дограми енерго-спестяващи крушки да слагате, няма да може да свалите разходите си по една много проста причина - Колкото по-малко ток се консумира, толкова моята компания в тайни споразумения с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще ви качи цената, така, че да се запази печалбата за "тези на които тя се полага. Ще спестите за някой и друг месец, може би година, но после ще качат цените,  ще плащате пак същата сума за електроенергия, но ще сте на минус и с разходите по енергоспестяването! Системата е направена нарочно така, че са се смуче колкото се може повече печалба, а за потребителите да не остава нищо!"

Всеки българин, беден или богат, работник, служител, индустриалец, търговец и какъв да е предприемач е оскубван и рекетиран най-брутално и нагло от самата държава в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Комисията за регулиране на съобщенията и други паразитни образувания и тумори в България!

Всички тези монополи, раздадени на този или онзи свързан с политиците ни "бизнес" са с една цел - Брутален, нагъл и убиващ българина и неговата икономика грабеж, обричащ на гибел всяка идея за реален, а не "статистически" растеж на БВП, потреблението и жизнения стандарт.

Никой от политиците така и за 20 години не можа да обясни защо в България цените на електроенергията за бита и за бизнеса постоянно се качват и са по-високи от тези във Финландия?!

Това не е тяхна работа ли? А държавните комисии чии са и пред кого се отчитат?!
Нима сегашното правителство, омбудсман и парламентът, не могат да зададат логичния въпрос - защо се иска качване на цените на електроенергия и вода?
Могат нали? Въпроса е искат ли и най-вече какво ще поискат да чуят!

Не само електроенергията, отоплението, водата, мобилните и стационарни услуги в България са много по-скъпи от в много развити страни, но ако вземем дори една паста за зъби - то;

Паста "Колгейт" в Торонто струва много по-малко отколкото в София или Варна! Странно нали?
Месо - В 2006 година в центъра на Атина (Гърция), килограм първокачествени пържоли с кост струваха 5 лева докато техни доста по-рахитични подобия в Пикадили Варна струваха 8 Лева.
Мляко - Москва 50 стотинки, тук - идете и вижте.
В момента килограм хубави ябълки в Москва струват около 50 стотинки, а колко струват тук (В страна която ги произвежда) може да се убедите в първия квартален магазин.
Пак за Москва - бирата е 60 стотинки, хлябът е 0.70- 1 лев, но е направен от брашно, а ако пък пише ръжен, наистина е такъв. Реално с 80 лева там, в някой от големите  супермаркети може да си купите почти с 1/3 или двойно повече стоки, с много по-високо качество от стоките които продават в тукашните супермаркети.
Шевролет Aveo тук сега е 20 990 лв., в Москва струва 6 000 долара.

И говорим за Москва - Един от най-скъпите градове в света!

За скъпотията в бедната ни страна дори не може да упрекнем данък корупция, въпреки, че и той е калкулиран в цените на стоките които купуваме и ползваме.
Не. В Русия корупцията е по-висока от тук, но въпреки това в Москва и Петербург цените за обикновения гражданин са по-ниски.
Защо, ще питате?
Тук не става толкова дума за свободен пазар, конкуренция или икономически свободи, колкото до държавен грабеж налаган и на бизнеса и на потребителя.
Много е просто - Един супермаркет в Русия или Финландия, на квадратен метър площ, ще заплаща много по-малко пари за отопление и осветление от един подобен магазин в България. Един производител или търговец там няма да калкулира такива разходи върху стоката си каквито ще се наложи да калкулира тук.
Един доставчик на стока, няма да плати в Люксембург например толкова за дизелово гориво колкото в България.
В Андора дизела е 1.70 лева, а тук в България 1.84 лева!
В САЩ 0.73 цента, а тук 1.84 лева.
Да махнем обаче САЩ, и да се приберем в Европа и да попитаме защо в Люксембург(Най-богатата европейска страна дизеловото гориво струва по-малко отколкото в България? Та нали и те и ние сме членове на ЕС така, че акцизите калкулирани в цената, както и надценките би следвало да поне са едни и също, ако не и обратното (Като сме най-бедната и изостанала икономически страна в Европа тук те да са по-ниски).
Няма да споменавам страни като Македония които ни конкурират вече по всички показатели, но с доста по-ниски цени на горива, вода топлоенергия и електроенергия въпреки, че са природно много по-бедна страна и с много по слаба индустрия (В селското стопанство за съжаление ни надминаха още преди години).

Кой би дал задоволителен отговор на този въпрос?

Реално всичко плащаме грабежа - Потребителите по джоба си, а производители и търговци по намалялото си поради високите цени и ниската покупателна способност на българина потребление.

В огромна степен от там е и икономическата стагнация в България, от която страната ни така и не се измъкнахме за цели 20 години!

Всеки опит за бизнес, разкриване на ново и по-високо платено работно място, всяка отвоювана по-висока заплата, която ще значи и увеличено потребление се удрят жестоко един или няколко пъти годишно с нови и неоправдано високи сметки за елементарни услуги предлагани в развитите индустриално и икономически държави. 
Всеки опит за калкулация на някакви що годе конкурентни цени в търговията и с още по-голяма сила в индустрията, се сблъсква с промените на горе в цените на електроенергия, газ, отопление и други.
Всеки опит на българина да спести пари или да увеличи потреблението си се сблъсква като стена с месечните сметки.

А българинът наистина няма с какво да купува!

Дори да е започнал да получава последните години малко по-висока заплата (Заради кризата заплатите в частния сектор се свиха почти двойно за 1 година) или пенсия, то качените в пъти последното десетилетие цени на ток, вода, топлина, телефон и др. изяждат огромна част от парите му които неговия съгражданин в другите страни ползва за закупуване на стоки и услуги.

Няма как да има пари за потребление, ако те са предварително откраднати, чрез надути неоправдано в пъти сметки. Дори за храна няма пари, ако един човек получаващ 300 лева заплата е принуден да плати 120 лева ток, за да не се разболяват децата му зимата. Няма как да има пари за кино, за облекла, за уреди или дори за здравословно хранене, ако е принуден всеки ден да си купува хляб замесен от неизвестна субстанция, фалшиво сирене или месо с неизвестно какъв срок на годност, ако във всичко това са калкулирани цени определени от разните държавни комисии, който освен тлъстите си заплати явно имат и други източници на доходи - защото друго обяснение няма при тези вечно покачващи се, анти-пазарни цени.

Спомнете си колко пъти се е случило в тази страна, последните 20 години, след като уж минахме на пазарен принцип?

Колко пъти чухте, че цените се качват поради - Високите цени на петрола, по-високите цени на електроенергия, по-високи цени на долара (Който от 2000 година насам все пада), или друга изсмукана от нечия лъжлива уста дивотия?

Защо не се хеджира, когато се очаква повишение така, че крайния потребител и бизнеса да не са тези които плащат винаги раздутата сметка?

Как така нито веднъж при спада на цените в международен план (Нали внасяме и петрол и горива?), нито веднъж не спаднаха цените на електроенергия, заедно с нея цените на водата, на парното, на горивата - и покрай тях на всичко друго в което се калкулират тези все по-високи и по-високи, от месец на месец и от година на година цени?

Пазарен принцип ли? Трънки! Това си е грабеж над икономиката на най-бедната и изостанала страна в Европа.

Ето и международните цени и ги сравнете с тези в България, като отчетете всички спадове, който тук в страната ни странно защо, нито веднъж не са калкулирани, като изключим символичните намаления с няколко стотинки, на цените на бензина, при десетките долари (!) намаление на цените на петрола. За намаление при електроенергията пък въобще да не говорим.


Международни цени на газта - както виждате в момента цените не само не би следвало да се качват, а дори да слязат до равнището си от 2004 година.


Цени на петрола - Цените на бензин, дизел и всички петролни продукти, включително и газ пропан бутан, би следвало да са като тези в периода 2005-2007 година.


ГазьолВъглища (ползват се в тецовете)Електроенергия. Тук колебанията са големи и на сравнително малки периоди, но ако загладим циклите пак ще се види, че цените за нашата икономика и потребление се смятат само по върхови стойности, че и нагоре, защото от 2000 година насам вече лично аз съм загубил сметка колко пъти и в колко процента имахме повишение.
Тоест - Дали цената днес е като тази в 2005 примерно или поне като тази в 2007 година.  Не нали?Изводите си правете сами!

Интересно защо в тези комисии няма нито един представител на потребителите?

Пълни са само с представители на политическите ни кръгове и на енергийните лобита в страната! Защо ли?

След като цел на създаването им и цел на милионите които харчат тези комисии е точно реална и справедлива цена за потребителите, намирайки тънката граница и баланс между монополистите и нас?
Интересно защо бюджета, заплатите и представителните разходи и командировъчните на членовете на тези комисии са държавна тайна? Защо са тайна договорите сключени в Москва за цените на газта за страната ни? Защо е тайна каква част от тези цени отива в посредника по сделката Овъргаз и защо по дяволите ни е нужен посредник, като сделката реално е между нас - Българската държава и Газпром и това не само засяга икономиката на цялата страна, но и е от силно значение за националната ни сигурност? Защо са тайна договорите по продажба на енергийната ни мрежа сключени с ЧЕЗ (Които чудно защо не могат да накарат да отчита електромерите на всеки месец), ЕОН и ИВИЕН?

Много-много въпроси и не само нито един отговор, но като, че ли и много силна липса на желание да се зададат, от националните ни медии, контактуващи всеки ден политиците ни.

Всичко това води само до едно - деградация на цялата ни икономика, наложена от държавата ни нарочно политика на бедност на населението, ниска покупателна способност, затриваща в зародиш всякакви наченки на нормален бизнес, търговия, индустрия и нормален икономически и социален растеж.Копирайте тази статия и я пратете на приятел, или я публикувайте във форума който посещавате - защото въпросите зададени в нея няма да чуете или прочетете в нито една медия!  Време е ако не друг, то ние да попитаме "защо по дяволите бъркат все по-дълбоко в джобовете ни и съсипват икономиката "

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4332
 • Country: bg
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #1 -: Януари 15, 2010, 14:56:22 »
Отговорът е прост като фасул .
Защото тук комунистите крадът най много .
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен valdope

 • Forum Member
 • **
 • Публикации: 137
 • Country: bg
 • Карма: +45/-9
 • Пол: Мъж
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #2 -: Януари 16, 2010, 01:57:48 »
Отговорът е прост като фасул .
Защото тук комунистите крадът най много .

 И защото сме най-търпеливи. Не бил луд този, който ядял зелника а този, който го давал.

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4332
 • Country: bg
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #3 -: Януари 16, 2010, 04:40:37 »
Отговорът е прост като фасул .
Защото тук комунистите крадът най много .

И защото сме най-търпеливи. Не бил луд този, който ядял зелника а този, който го давал.
Точно тъй , много хубаво го каза . И аз мисля съшото . Да ... не само търпеливи , а свръхтърпеливи ! По конкретно свръхтолерантни ! И за туй комунистите правят каквото си искат с българите без да срещат някъква съпротива . Понягога си мисля че комунистите трябва да целуват задниците на турците . ( правят го и днес и то доста успешно )
Защо ли ?
-От благодарност . Защото турците са ни научили нас българите освен на ориенталщина , на цигания ,на анадолщина и простащина , турците са ни научили и на свръхтърпеливост . И то в продължение на цели 500 години . Сега тази свръхтърпеливост с лекота я превърнаха в свръхтолерантност . И именно с тази българска свръхтолерантност най много обичат да злоупотребяват не-българите .
Защо употребявам думите анадолщина , цигания , простащина и ориенталщина ?
-Ами защото българина като види купчина чужди пари , първата мисъл която минава през главата му е как тези пари да бъдат откраднати . За справка - управляващите в България до сега и за в бъдеще .
Прощавайте , ама тази нагласа съвсем не идва от православното християнство където се говорят други работи .
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен Катерина

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 18
 • Карма: +5/-2
 • Пол: Жена
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #4 -: Януари 29, 2010, 03:02:58 »
Не, не сте прави. Постарайте се пове4е с отговорите. Още мислете. Тези неща трябва незабавно да се атакуват пред съд. незабавно. Аз съм в 4ужбина, не знаех 4е такива са нещата. ЗАпо4вайте да се информирате, стига сте ревали по форуми и митинги, от това полза няма. Днешните битки са в съда. ОК?

Неактивен omerzen

 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 4332
 • Country: bg
 • Карма: +562/-46
 • Пол: Мъж
 • България на българите
 • OS:
 • Windows Vista Windows Vista
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 8.0 Microsoft Internet Explorer 8.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #5 -: Януари 29, 2010, 05:06:06 »
Здравей Катерина .  (handshake) Как е в чужбина ? Аз нямам представа .
Тук тези неща за които говориш трудно ще станат . Тук юристите повечето са страшно корумпирани . Повечето служат на олигархията и мафията от колкото на закона . На който им плати повече . По скоро съдебната система е повече цирк , от колкото съдебна система . Поне аз такива впечатления имам . Не знам за другите колеги от форума . Може и да са различни .
За да разберат европейците поведението на циганите, първо европейците трябва да разберат че циганите не са европейско население.

Неактивен logx

 • Senior Member
 • ***
 • Публикации: 949
 • Карма: +194/-28
 • Пол: Мъж
 • Обичайте Родината си!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.3 Firefox 3.5.3
  • Български националисти
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #6 -: Януари 29, 2010, 11:15:53 »
Абе, като сте в чужбина много лесно "изправете ги пред съд", "отстоявайте си правата"... Я се върнете тука, та си отстоявайте правата, като знаете много? - Ама няма да стане! В България законодателна система за тези, които рушат, няма. Тук-там се среща читав юрист, но те общо взето са такава рядкост и са с толкова убити амбиции, че просто можеш да се откажеш! Едно бракоразводно дело не може да мине по нормален начин, камо ли за измама, кражба, недай си Боже и за убийство.
И така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат.
Някой постоянно оцелява,
защото други срещу бурята, стърчат.

Неактивен Исперих

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1676
 • Country: bg
 • Карма: +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #7 -: Януари 29, 2010, 11:25:00 »
Не, не сте прави. Постарайте се пове4е с отговорите. Още мислете. Тези неща трябва незабавно да се атакуват пред съд. незабавно. Аз съм в 4ужбина, не знаех 4е такива са нещата. ЗАпо4вайте да се информирате, стига сте ревали по форуми и митинги, от това полза няма. Днешните битки са в съда. ОК?

С най-добри чувства да те попитам, като как да стане тази работа с атакуването в съда?! Та нали порочността на системата, в която сме вкарани тръгва именно от съдебната такава!? Нали защото всяка мутра, приватизатор, комунист с куфари и тем подобна измет е недосегаем, затова е така трагично положението в България?
”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

Неактивен Катерина

 • Junior Member
 • *
 • Публикации: 18
 • Карма: +5/-2
 • Пол: Жена
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #8 -: Февруари 14, 2010, 12:27:05 »
Здравей Катерина .  (handshake) Как е в чужбина ? Аз нямам представа .
Тук тези неща за които говориш трудно ще станат . Тук юристите повечето са страшно корумпирани . Повечето служат на олигархията и мафията от колкото на закона . На който им плати повече . По скоро съдебната система е повече цирк , от колкото съдебна система . Поне аз такива впечатления имам . Не знам за другите колеги от форума . Може и да са различни .
Здравей! Първо, мерси за въпросите. Но, чакайте малко сега. Какво значи корумпирани юристи. Ако става дума за адвокати, или нотариуси, или съдии изпълнители, те са на свободна професия, и у нас, както и в чужбина, те си изкарват прехраната като вършат работа на този или онзи срещу заплащане. Всеки е подчинен на собствения си съсловен закон. Заради конкуренцията моралните бариери падат, но ако мислиш, че това е така само в България, много грешиш. Това е така навсякъде по света, ние не сме измислили нищо ново в тази област. Защо се говори преди всичко за Бг ли? Ми за да се излъчи виновен : 8-). И обикновено той е от малките и слабите държави. Например Виетнам, Никарагуа, Куба, Палестина, Афганистан...САЩ например ще кажат "ние сме бандити, крадци и терористи, защото нападаме другите държави за да ги крадем, за да се пишем развита демокрация", например ще ти го съобщят в 8 вечерта по вечерните новини?? Какво мислиш, че Бг "мафия" ръководи света??? На нашата малка мила родина дето е 17 квадрата и половина? Хе-хе! Какво беше смайването ми, когато разбрах, че прословутото "източване " на ДДС от нашите бандюги, използвайки сложни международни схеми, било на ход в Зап. Европа още през 70те - прословутата ДДС "въртележка". Докато ДДС беше въведено у нас през 97-98 година. Някой май ги е научил как се прави, както и други такива "номера". Така де, МАФИЯ не е българска дума  :-D. Нито корупция или проституция, или расизъм. И в българския език нямат еквивалент!
Пак ще пиша, сега нямам време...доскоро и ... когато водата ти стигне до носа, горе главата!!!

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8856
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #9 -: Април 02, 2010, 21:33:01 »
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5410979,00.html?maca=bul-BTA_bg-4974-html-cb
България: огромно нарастване на заплатите, но от ниско ниво
 
Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: България - самотен рекордьор по нарастване на разходите за трудовите възнаграждения2,90 евро на час - толкова са средните разходи на работодателите в България за надниците и заплатите на работниците. Това поставя страната на последното място в поредната класация на страните от ЕС. 

Германската статистическа служба във Висбаден представи сравнителни данни от 27-те държави за 2009 година:

Частният сектор на германската икономика заплаща един час труд средно по 30,90 евро. С това Германия заема осмото място след Дания, Белгия, Люксембург, Франция, Австрия, Финландия и Холандия. България е на последното място - с 2,90 евро на час...България - 13,4 на сто увеличение на разходите за заплати

Данните на германската статистическа служба показват и как са се увеличили разходите за надници и заплати в частния сектор на икономиката през 2009-а  спрямо предходната 2008 година. Тук България е самотен рекордьор с увеличение от 13,4 на сто. Нито една друга държава в ЕС не е имала подобен темп на нарастване на разходите за заплати, макар че поради изключително ниското изходно ниво те пак остават най-ниските за Общността. Затова пък други държави в Централна и Източна Европа са отбелязали значително намаляване - например Полша - минус 14,7 на сто, Унгария - минус 8 на сто, Литва - минус 6,5 на сто.


Ad honores

Неактивен eдин Бългaрин

 • Account Disabled
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 141
 • Карма: +112/-91
 • Копам османската сгур
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #10 -: Април 03, 2010, 14:27:38 »
Здравей Катерина .  (handshake) Как е в чужбина ? Аз нямам представа .
Тук тези неща за които говориш трудно ще станат . Тук юристите повечето са страшно корумпирани . Повечето служат на олигархията и мафията от колкото на закона . На който им плати повече . По скоро съдебната система е повече цирк , от колкото съдебна система . Поне аз такива впечатления имам . Не знам за другите колеги от форума . Може и да са различни .
Здравей! Първо, мерси за въпросите. Но, чакайте малко сега. Какво значи корумпирани юристи. Ако става дума за адвокати, или нотариуси, или съдии изпълнители, те са на свободна професия, и у нас, както и в чужбина, те си изкарват прехраната като вършат работа на този или онзи срещу заплащане. Всеки е подчинен на собствения си съсловен закон. Заради конкуренцията моралните бариери падат, но ако мислиш, че това е така само в България, много грешиш. Това е така навсякъде по света, ние не сме измислили нищо ново в тази област. Защо се говори преди всичко за Бг ли? Ми за да се излъчи виновен : 8-). И обикновено той е от малките и слабите държави. Например Виетнам, Никарагуа, Куба, Палестина, Афганистан...САЩ например ще кажат "ние сме бандити, крадци и терористи, защото нападаме другите държави за да ги крадем, за да се пишем развита демокрация", например ще ти го съобщят в 8 вечерта по вечерните новини?? Какво мислиш, че Бг "мафия" ръководи света??? На нашата малка мила родина дето е 17 квадрата и половина? Хе-хе! Какво беше смайването ми, когато разбрах, че прословутото "източване " на ДДС от нашите бандюги, използвайки сложни международни схеми, било на ход в Зап. Европа още през 70те - прословутата ДДС "въртележка". Докато ДДС беше въведено у нас през 97-98 година. Някой май ги е научил как се прави, както и други такива "номера". Така де, МАФИЯ не е българска дума  :-D. Нито корупция или проституция, или расизъм. И в българския език нямат еквивалент!
Пак ще пиша, сега нямам време...доскоро и ... когато водата ти стигне до носа, горе главата!!!


Точно така, Катерина. Много от нашите доморасляци (много от които, чудно защо, смятат себе си за "националисти"?!?!) все още смятат, че всичко лошо на този свят, част от което са такива гадости като корупция, мафия, ограбване, проституция, наркотрафик, кражба на ДДС, финансови пирамиди и пр., са патент на българина?!?! Въпросните доморасляци даже и не са се опитали да се поинтересуват, откъде или поне откога произлизат тези мерзости и низки човешки желания. А може би просто им е по-удобно на доморасляците да се сгушат в тъмата на собственото си мазохистично невежество, намирайки там отговор на всичко онова, което им е убягнало и липсва в неграмотния им микромироглед? Може би.

Домораслячетата даже и не се сетиха, че заглавието на темата е невярно - България не е най-бедната държава в Европа. Има и по-бедна държава - Албания.
Ма те домораслячетата едва ли правят разлика между Европа и политикоикономическата времянка, наречена "европейски съюз".
Истината има качеството да бъде винаги сурова. Може и да не е най-доброто, което ти се иска да чуеш. Но тя си е истина.
------------------------------
комунист = интернационалист = глобалист = евроатлантик = боклук

Неактивен Wladyslaw Warnenczyk

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 2108
 • Country: 00
 • Карма: +513/-134
 • Пол: Мъж
 • http://www.historum.com/
 • OS:
 • Windows 7 Windows 7
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 7.0 Microsoft Internet Explorer 7.0
 • Зодия: Capricorn Capricorn
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #11 -: Април 04, 2010, 15:27:00 »
Всеки излишен лев или евро които един германец или скандинавец биха дали за нещо друго, тук се дават само за едно - оцеляване на ръба на възможностите!
От 20 години, всеки от нас и българския бизнес биват притискани и изсмуквани като целта е само една - печалбата от бизнес да отива в нечии джобове, заплатите на работниците и служителите също. Ако може до стотинка, още по-добре!Би ли ако обичаш отишал в Мола в София или в Сити Центъра, или в Арена, или в друго подобно място, да видиш хиляди и хиляди хора купуващи си всякакви глупости от дрешки до техника, даващи пари за кино и прочее. Заведенията в София са пълни почти всяка вечер - от пицариите като Ugo и бирариите като Халбите, до чалготеките. Докато преподавах дълги години на горен курс в 7мо СОУ виждах как абсолютни всичките ми ученици имаха телефони, ходеха постоянно на гореизброените места я да гледат филм, я да си купуват работи. Киснеха в градинката на Седмочисленици с бири и цигари  в ръка, ходеха на почивки и морета всяко лято. И това не са децата на някой богаташи и мутри, това са напълно обикновена деца от средната класа - все пак 7мо не беше частно училище или колеж, а просто държавна гимназия. Като съм ходил в моловете или просто центровете на градове като Варна, Пловдив или Бургас съм заблезавал същото - масово се пие, пуши, ходи по завдения, кина, дискотеки и прочее. Сигурен съм, че това не е мнозинството от хората в страната, особено не тези по селата или от малцинствата (цигани, турци), но със сигурност не е и някакъв нищожен процент от богаташи. Всички тези хора очевидно не оцеляват на ръба и не давата всяка стотинка за храна както се опитвате да създадете впечатление тук. Аз лично си живях преспокойно с учителската заплата от 7мо, другата учителска от полското училище и тук таме препечелвах от частни уроци. Вярно, бедна страна е България с много хора, които мизерстват, но определено мизерията и оцеляването "на ръба" не е масова или дори над мнозинството от хората. Пък ако беше, то нямаше да се отварят още и още молове, кина, дискотеки, заведения и прочее такива. Да си чул в Сомалия да кажем да се отварят подобни неща? Не, защото там е истинска мизерия, каквато описваш ти за България. В България очевидно има предостатъчно хора с поне средни доходи, че да никнат всички такива работи като гъби след дъжд.

Неактивен Исперих

 • Respected user
 • Hero Member
 • ****
 • Публикации: 1676
 • Country: bg
 • Карма: +430/-132
 • Пол: Мъж
 • Всички комунисти под земята! (надпис в мина)
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.0.19 Firefox 3.0.19
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #12 -: Април 04, 2010, 16:21:15 »
Би ли ако обичаш отишал в Мола в София или в Сити Центъра, или в Арена, или в друго подобно място, да видиш хиляди и хиляди хора купуващи си всякакви глупости от дрешки до техника, даващи пари за кино и прочее. Заведенията в София са пълни почти всяка вечер - от пицариите като Ugo и бирариите като Халбите, до чалготеките. Докато преподавах дълги години на горен курс в 7мо СОУ виждах как абсолютни всичките ми ученици имаха телефони, ходеха постоянно на гореизброените места я да гледат филм, я да си купуват работи. Киснеха в градинката на Седмочисленици с бири и цигари  в ръка, ходеха на почивки и морета всяко лято. И това не са децата на някой богаташи и мутри, това са напълно обикновена деца от средната класа - все пак 7мо не беше частно училище или колеж, а просто държавна гимназия. Като съм ходил в моловете или просто центровете на градове като Варна, Пловдив или Бургас съм заблезавал същото - масово се пие, пуши, ходи по завдения, кина, дискотеки и прочее. Сигурен съм, че това не е мнозинството от хората в страната, особено не тези по селата или от малцинствата (цигани, турци), но със сигурност не е и някакъв нищожен процент от богаташи. Всички тези хора очевидно не оцеляват на ръба и не давата всяка стотинка за храна както се опитвате да създадете впечатление тук. Аз лично си живях преспокойно с учителската заплата от 7мо, другата учителска от полското училище и тук таме препечелвах от частни уроци. Вярно, бедна страна е България с много хора, които мизерстват, но определено мизерията и оцеляването "на ръба" не е масова или дори над мнозинството от хората. Пък ако беше, то нямаше да се отварят още и още молове, кина, дискотеки, заведения и прочее такива. Да си чул в Сомалия да кажем да се отварят подобни неща? Не, защото там е истинска мизерия, каквато описваш ти за България. В България очевидно има предостатъчно хора с поне средни доходи, че да никнат всички такива работи като гъби след дъжд.

Не си прав друже, поне в голяма част от писанието си! Според теб трябва да се съизмеряваме със Сомалия ли?! Та нали уж вече сме неразделна част от ЕС?! Цветуща държава преди двадесет години (независимо част от сив и варшавския договор) днес България е една руина нямаща равна на себе си през последните десетилетия! Българските села днес са едно от най-тъжните неща, които могат да бъдат видяни. Приличат на призраци, без до скоро, населяващите ги стопани. Пътят минава през цялото село, а е делничен ден, и не можеш да видиш жива душа, с изключение на някоя каруца пълна с цигани, готови да оглозгат  каквото намерят на пътя си. Винаги съм бил върл противник на комунистическата чума, но смятам ,че и двадесетгодишната кражба е не по малко пагубна за бъдещето, доколкото го има за народа  създал няколко държави.

”Делото е свято, проклети ще бъдете, ако не продължите борбата” Г. Кондолов

Неактивен eдин Бългaрин

 • Account Disabled
 • Forum Member
 • *
 • Публикации: 141
 • Карма: +112/-91
 • Копам османската сгур
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #13 -: Април 05, 2010, 11:19:40 »
Винаги съм бил върл противник на комунистическата чума, но смятам ,че и двадесетгодишната кражба е не по малко пагубна за бъдещето, доколкото го има за народа  създал няколко държави.


Погрешно е да се удря разделител между 45-те години яростен комунизъм и 20-те години посткомунизъм след това.
Още повече, че това е само условно разделение. Абсолютно същите боклуци си продължиха да управляват след 1989-а и със сигурност тази "промяна" е била залегнала в плановете на "старите" комуняги.
Истината има качеството да бъде винаги сурова. Може и да не е най-доброто, което ти се иска да чуеш. Но тя си е истина.
------------------------------
комунист = интернационалист = глобалист = евроатлантик = боклук

Неактивен Петкан

 • Account Disabled
 • Veteran
 • *
 • Публикации: 8856
 • Country: bg
 • Карма: +1305/-105
 • Пол: Мъж
 • България преди всичко!
 • OS:
 • Windows XP Windows XP
 • Browser:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 Microsoft Internet Explorer 6.0
Re:Защо България е най-бедната страна в Европа
« Отговор #14 -: Април 05, 2010, 22:00:45 »
Винаги съм бил върл противник на комунистическата чума, но смятам ,че и двадесетгодишната кражба е не по малко пагубна за бъдещето, доколкото го има за народа  създал няколко държави.


Погрешно е да се удря разделител между 45-те години яростен комунизъм и 20-те години посткомунизъм след това.
Още повече, че това е само условно разделение. Абсолютно същите боклуци си продължиха да управляват след 1989-а и със сигурност тази "промяна" е била залегнала в плановете на "старите" комуняги.
Така е!
Дори и днес е същата посткомунистическа върхушка,уж поевропейчена,но от немай къде.
След исканите 540 дни от премиера Борисов България отново ще си е бедна държавица,а обещанията ще останат само в главите на наивниците.
Ad honores


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo
Smf