Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Спортни новини / Re: Световно първенство по футбол 2018 г.
« Последна публикация от Siegfried - Днес в 10:47:58 »
Сам твърдиш, че отборът на Хърватска не те интересува.
Второто е, че темата е за световното първенство по футбол през 2018 г.
Третото е, че съм много далече от всякакви антифашистки и фашистки чувства.
Можеш да направиш своя тема за футболният отбор на Хърватска, в която последователно да изложиш мнението си на кого са наследници и т.н.

Това е интересното за отборът на Хърватска, а не някакви снимки с фашистки или комунистически поздрави, за които никой пет пари вече не дава.

Е как никой не давал и пет пари, много хора и повече от пет пари дават за подобна информация и снимки !

Тъжното в случая е, че отваряш подобни безсмислени и ненужни спорове, вместо спокойно да се наслаждаваме на всякаква подобна информация, за това,  че всички европейски отбори трябва да гледат Хърватска и да се опитват в техните национални отбори да играят етнически чисти, бели европейци, които са антропологически представители на европейските страни, които те представляват и за които играят !

Няма как отбор пълен с негри, араби и обикновенни цигани да се води Франция, или Англия, защото това е най - обикновен цигански тюрлюгювеч от Афиркански , Азиатски и всякакви други цигански представители, които са всичко друго, но не и европейци, най - малко пък тези цигани може да са представители на Европейските страни, под чийто флаг се състезават! Много бих се радвал ако започнеш да мислиш малко по - свободно, а не като евр(оп)ейски либерал, разбери че инвазията на циганските, некултурни народи от Африка и Азия ще доведе до крах на нашата цивилизация, която ние белите европейци, а не циганите от Африка и АЗИЯ,  сме създали ! 
 

2
Археология / Re: Археологически находки в Бургаска област
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 09:30:28 »
Скелет на 4000 години и кинжал от Бронзовата епоха в гробна могила край Приморско

https://nova.bg/

Скелет на 4000 години откриха археолози край Приморско. Археолозите започват археологическите разкопки, след като на повърхността излизат кости от иманярска инвазия.

„Скелетът беше открит в местността Силихляр, която се намира на 5 км от град Приморско. В същата местност преди няколко години открихме златно съкровище и продължихме работата по надгробни могили”, обясни за „Здравей, България” директорът на Историческия музей в Приморско Даниел Пантов.

„Миналата година започнахме проучването на мащабна могила, която е висока 7 метра, а диаметърът й - около 100 метра. Първо попаднахме на големи изкопи. След разчиствавнето им, открихме гроб от Бронзовата епоха. В него имаше гробен инвентар, сред който открихме кана от Бронзовата епоха и кинжал. Очевидно гробът беше вторичен, защото беше в периферията на могилата”, разказа директорът на Историческия музей в Приморско.

Интересното в случая е, че над гробната яма, е открита единична ръка, която по мнение на археолозите, вероятно е положена там след извършено погребение. От вътрешната страна гробницата била изрисувана с червена боя, което пък било отличителна черта за погребение на знатен покойник.

Според археолозите скелетът е бил на изключително здрав човек. Въпреки това костите ще бъдат подложени на изследване.

Повече по темата гледайте във видеото:

https://www.vbox7.com/play:ea2a153f7d
3
Общи дискусии / Re: Четиво за мислещи хора
« Последна публикация от Петкан - Юли 18, 2018, 23:40:30 »
Проф. Иво Христов: Светът е пред нова геополитическа революция, а ние се правим, че не я забелязваме

Цитат
Светът е пред нова геополитическа революция, а ние се правим, че не я забелязваме, бе неговият извод.

Когато ползите от експанзията станат по-малки от приходите, идва часът за промяна, каза още проф. Христов. Според него САЩ в момента са в позицията на късната Римска империя, времето на т.нар. военни императори.

 

Ние сме в навечерието на грандиозни промени, убеден е той.

 

На пресконференцията в Хелзинки нито Тръмп, нито Путин споменаха ЕС. Това да ни е за урок, каза още той.

 

„Тръмп е само върхът на един айсберг. Много мощни сили в САЩ направиха възможна промяната на Тръмп, курсът, който олицетворява Тръмп, е само началото. Съществуващият досега ред, в който световната суперсила САЩ играе ролята на водач на Запада – сериозни сили в САЩ си дадоха сметка, че всичко това става за сметка на САЩ като национална държава”, коментира анализаторът.

Именно затова се налага „ако трябва – сриване на геометрията на геополитическата сигурност”.

Той подчерта, че администрацията на Тръмп за година е направила това, което другите не са успели за 20 и ако „кресливите медии” и „елитите” са срщеу него, то в подкрепа на новия курс е „мълчаливото мнозинство – американските работници, американските служители, голяма част от силовия апарат”. 
http://epicenter.bg/article/Prof--Ivo-Hristov--Opitvat-se-da-presekat-geostrategicheskiya-prevrat/159556/2/0
4
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Юли 18, 2018, 23:29:08 »
Цитат


"Отдавна няма коалиция. Не знам дали има ясен план какво следва. Всеки от тях може да развали коалицията, но въпросът е защо биха го направили. 1+1+1 в политиката не е равно точно на 3. " (политологът Първан Симеонов: Не е изключено НФСБ да си тръгне от коалицията )
http://epicenter.bg/article/Parvan-Simeonov--Ne-e-izklyucheno-NFSB-da-si-tragne-ot-koalitsiyata/159562/2/48
5
Може, може Америка е фашистка държава с изключение на  щатите Калифорния и Флорида, чиято основна задача е да генерират приходи по престъпен начин. Някой европейски държави също са такива, имат иначе проформа демократични лозунги, защото така трябва.
Но както казвате в този план за нас е предвиден различен сценарии.
Какво означава фашистка държава?
6
Какво образование за циганите, какви пет лева?
Малка историческа справка за помиярите от БХК.


В периода 1417-1423 император Сигизмунд издава писмо за закрила на пътуващите цигани.
През 1482 г. в Германия се въвеждат се първите анти-цигански закони в областта Бранденбург.
1492

Испания:

Приемат се първите анти-цигански закони.

1493

Италия: циганите са изгонени от Милано

 
През периода 1496-1498 г. в Германия:в Линдау през 1497 г. защитата на император Сигизмунд за циганите е била отменена . Те били заподозрени, че са шпиони на турците и са обявени за "извън закона".

1499

Испания:

Медина дел Кампо нарежда на циганите да се ограничат до един вид място, за да престанат да пътуват с други цигани - в следващите шестдесет дни. Наказанието за нарушение на поръчката е 100 удара с бич и изгнание. Повторното нарушение се наказва с ампутация на ушите, 60 дни във вериги и изгонване. Циганите, които го нарушават за трети път, стават роби на лицето, което ги е заловило.

 

1500 г. Германия:
По искане на Максимилиан I, аугсбургският Райхстаг обява циганите за предатели на християнските земи, обвинявайки ги в магьосничество, отвличане на деца и разбойничество.

...
В 1551 г. Райхстага приема решение, че "всички цигани трябва да напуснат страната в рамките на три месеца". Всеки, който срещне циганин в своето имущество, може да го убие като наказуем. Такива закони са били направени не само от германците. Циганите са били арестувани, експулсирани, бити и екзекутирани в цяла Европа.
...
1606

Франция:

Хенри IV забранява на всички роми да се срещат в групи от повече от 3 души. Ромите са преследвани като "обиди и злодеи".

 

1611

Испания:

Испанското законодателство гласи, че всички населени места от ромски произход трябва да бъдат "испанзирани отново".

 

1619

Испания:

Филип III. нарежда изгнанието на всички цигани от своето царство през следващите шест месеца. Облеклото, имената и езика на циганите  са забранени. Нарушението е наказуемо със смърт.

 

1637

Швеция:

Първият антинацистки закон е приет. Всички цигани трябва да бъдат изгонени от страната в рамките на една година. Ако циганите все още са там след датата, мъжете се обесват, жените и децата на страната се експулсират.

http://www.minderheiten.org/roma/index2.html?http://www.minderheiten.org/roma/ueberblick/2.2.timeline.htm
7
Култура и изкуство / Re: Българските читалища
« Последна публикация от HighVoltage - Юли 18, 2018, 22:49:51 »
Пътуващо читалище "Бащино огнище"     Пътуващото читалище предлага интересната изложба на български войници от Средновековието до Втората световна война. В автобуса вместо седалки има разположени редица експонати свързани с историята на България.

     Още с влизането в автобуса ни посрещат хайдутин, борил се за свободата на България, Ботев четник, пандурин - пазач на Рилския манастир – все герои от славното минало. Манекените, облечени с униформите за своето време и в пълното им бойно снаряжение са 12, а когато застанете до тях на малък монитор може да видите кратък филм, който разказва в детайли тази част от историята на България... и всичко това събрано в един автобус.

     Всичко започва преди няколко години, когато се ражда идеята за пътуващото читалище. "С годините читалищата изгубиха обществената си значима роля и много съм разсъждавал по въпроса как да се върнат те отново и да заемат мястото си. И мислейки за модерния начин на живот и разбирания, аз реших, че историята, култура и българският дух трябва да идат при хората", разказва основният инициатор Ивайло Шопски, който със свои приятели решава превърне идеята в реалност.

И така през 2016 година навръх Националния празник 3 март читалището е вече факт и поема първото си пътуване.

Общо четирима души са се заели с нелеката задача да обиколят страната и да припомнят на всеки срещнат историческото богатство на България.http://www.moreto.net/novini.php?n=377348
8
Може, може Америка е фашистка държава с изключение на  щатите Калифорния и Флорида, чиято основна задача е да генерират приходи по престъпен начин. Някой европейски държави също са такива, имат иначе проформа демократични лозунги, защото така трябва.
Но както казвате в този план за нас е предвиден различен сценарии.
9
Чужбина / Re: Доналд Тръмп
« Последна публикация от HighVoltage - Юли 18, 2018, 22:30:29 »
Ха, правел грешки, дедо ви е много в час. :eusa_clap: Разбира се с Путин в същото време продава оръжие на Украйна, също така американски военни обучават украинските военни, разбра се за пари става въпрос само за балъците има и чувства  :lol:
На *едалите от Брюксел им каза индиректно, че са *едали и едва ли не му дреми дали Европа е приятел или иска да си играе на нещо друго. Меркел трябва да целува задника на Обама, че успя да си прибере повечето злато, щото ако не беше той, мисля си това нямаше да стане.
Какво беше още........... а да, тъпите европейци участваха във всяка лична война на Америка, за която НАТО е лична организация, а сега ще ги карат и да си плащат повече пари.........
10
Русофилите са опасни,точно във формата на пета колона,за която говориш.Точно представителите на ОП,изявяващи се като най-упорити чужди слуги и негодници са значителна заплаха.За никой не е тайна,че Болен и компания са перманентно надупени пред руските си господари.Дали те ги финансират,или го правят просто,защото са идиоти-нямам представа.Важно е да се отбележи,че днешните русофили нямат нещо общо с тези,старите от миналия век.Днес,едва ли има нормален човек,който да вярва,че комунизма или друго ИНТЕРНАЦИОНАЛНО извращение може да бъде реализиряно.Бъдещето е на крайното дясно и това е показвано многократно,не само тук,но и в други ключови за Европа държави.Русофилите,получаващи пари за глупостите си-те са длуга работа,коментара за тях трябва да е доста по-остър,както и мерките за тяхното ограничаване,като влияние и численост,но това е друга тема...
Опасявам се, че бъдещето не е на крайното дясно, защото крайното дясно не може да съществува в условията на глобализирания вече свят.
 Господарите им не го правят просто така,защото са нашенците са идиоти, а защото идиотите са се продали и участват в план, не мога да знам названието му, но този план е антидемократичен, прокремълски и цели разрушаването на националната идентичност, и проевропейската ориентация на българите.
Заради това трябва да се промени и Лисабонският договор, който погледнато от друга страна, също руши националната идентичност.
Страници: [1] 2 3 ... 10