Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
За Форума / Re: Диагноза Мишок
« Последна публикация от Sirows - Днес в 19:04:09 »
Ще помоля всички които искат да обсъждат моята личност, да го правят в тази тема. В другите теми и чата, нека пишем по същество.
Относно образованието ми се смятам че съм с 3-и клас и това ми е повече от достатъчно. Ако някой мисли че е трябвало да уча повече, нека ми обясни защо ?
2
Другарят Инджев отново в смела атака.
Естествено идва и простият въпрос: ми защо не купуват тогава американците и западно-европейците ?
__________________________________
Хиляди руснаци живеят в България, но не желаят да им се пречкат българи

Едно вестникарско клише от времето, когато все още четяхме вестници, гласи : ” на редакционната ни поща се получи читателски сигнал”. Ето един глас в държавната пустиня от “редакционната поща” на ivo.bg

В интервю по ТВ “Европа” днес бившият военен министър Николай Ненчев говори за дейността на българските служби във връзка с целенасоченото заселване на Българското черноморие с руснаци и закупените вече над 400 000 недвижими имоти от руски граждани и фирми. Когато питал граждани от Варна, Несебър, Поморие и Бургас какви са руснаците, закупили имоти по Черноморието ни и заселили се в България, хората масово потвърдили, че това са предимно пенсионирани офицери, държавни служители и споделили, че руските пришълци не желаят да се интегрират в българското общество, не полагат усилия да научат български език, обособяват се в руски анклави, правят си организации на етнически принцип и така реално подготвят “кримизацията” на Черноморието ни.

Тревожното е, че контактите между българи и руснаци са ограничени и затова местните не знаят и не могат да дадат цялостна информация за тези подмолни процеси, а и преселниците явно са били инструктирани предварително да не общуват и да не споделят с местните истинските си намерения.

( Тук мога да добавя, че ми е известно за признание на руснак след отпускане на нервите покрай българската салатка и аперитива към нея, че дължи “този апартамент” в България на Путин – бел ИИ).


Обаче има признаци, които ясно насочват какви точно са тези намерения на руските преселници, като напр. вече официализираното недопускане на български граждани да влизат в руските квартали на Поморие, реалност, която местната власт се прави, че не забелязва и не реагира по никакъв начин.

Ненчев наблегна и на факта, че по времето, когато той е бил военен министър, службите са давали пълна и достатъчна информация за положението по Българското черноморие, но големият проблем е бил, че тази информация е стигала до изключително ОГРАНИЧЕН КРЪГ от хора във властта и, за съжаление, по нея не е имало адекватна реакция и набелязване на дългосрочни ефективни мерки. (получават я задължително министър председателят, президентът и председателят на народното събрание и др.)и че нямало начин тази липса на реакция да не обезсърчава и демотивира службите да си вършат качествено работата.

Би трябвало на тези конкретни факти и анализи на службите да се дава по-широка публичност, да знаят хората навреме, особено по Черноморието, какво се случва в България и да могат да реагират на опасността, да се защитят сами, ако държавата не предприема адекватни мерки.

                                                           
http://www.pan.bg/view_article-58-423609-ivo-indzhev-ruskite-zaselnici-v-bylgariya-predstavlyavat-zaplaha-za-nacionaln.html
                                                                                                                                                                 3
Конспирация / Re: Руската тайна конспирация и проекта Путин
« Последна публикация от Sirows - Днес в 13:18:56 »
Тука въпроса е : какво дават Тръмп и Америка ? Ако дадат въобще нещо ще е чудо. О забравих дадоха ни нещо, много ценно : нео-либерализма, гей парадите и сега ще ни помагат да си сменим историята за турското робство. Какво повече може да искаме от тях ?
__________________________________________________________________

Путин предлага 50 самолета и 700 танка, ако напуснем НАТО... безплатно...

Русия вероятно ще разшири програмата за безплатно въоръжаване на Сърбия с други страни, склонни на сътрудничество.
Това става ясно от документ на руското военно министерство, публикуван на сайта му. Според предложението, което трябва да бъде подписано от президента, преди да влезе в сила, Русия следва да окаже "техническа и логистична помощ" на всеки, който пожелае сигурност, извън колективните структури на НАТО.
"Ако една държава излезе от НАТО, тя ще е доста слаба сама по себе си. В НАТО почти всички държави пестят от въоръжаване като се опират на останалите да ги пазят. Ако някой напусне блока, ще се озове със собствената си малка армия, срещу обективната реалност. Ние можем да помогнем в този случай." - пише в доклада.
Руската помощ за Сърбия е някакъв еквивалент на американската помощ за Израел, и донякъде - на доскорошната военна помощ от САЩ за Гърция и Турция.Четете още на: http://www.budnaera.com/201801f/180100626.html#ixzz5AfF5h2Or
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия

http://www.budnaera.com/201801f/180100626.html
4
Хубаво е, че си мислиш, че можеш да мислиш.  :mad: :mad: :mad:
Щеше да е наистина хубаво да говореше по темата.
5
Емили Странгфорд: Само Европа може да освободи българите от новото робство на "големите братя"
В тежки часове, несгодни
За народа ни злочест,
Пълна с чувства благородни -
Идеш ни на помощ днес.
Идеш да дадеш утеха
На разбитите сърца,
На тез що са голи - дреха,
- Хляб на гладните деца.
...
Чест на тебе, леди славна!


Така започва стихотворението на Иван Вазов "На леди Странгфорд".


Тя е родена в 1826 г. като най-малка дъщеря в семейство на изтъкнат военен и географ адмирал сър Френсис Бофор /1774 – 1757/. Отрано проявява интерес към пътешествията, към близкоизточните страни и култури, типичен за Викторианска Англия. След смъртта на баща си, през 1858 г., младата Емили предприема голямо пътуване из Мала Азия, Египет и Сирия. Публикуваният в 1861 г. неин пътепис става повод за среща с друг млад познавач и изследовател на Изтока – дипломатът лорд Пърси Странгфорд. Двамата сключват брак през 1862 г., като остават да живеят в този регион. През 1864 г. тя публикува втората си книга – "Източният бряг на Адриатика", в която описва пътуванията си със своя съпруг, под чието влияние Емили Странгфорд развива своя интерес към политическата съдба на Балканите и споделя симпатиите към българите и вярата в тяхното политическо бъдеще. Смъртта на лорд Странфорд в 1869 г. е повратна точка в живота й. Тя се посвещава на милосърдие и организирана благотворителна дейност, като се обръща към света на обществената несправедливост, болестите, бедността и страданието.

Изострянето на Източния въпрос и криза през средата на 70-те години я ангажират със съдбата на жертвите на османските репресии. През август 1876 г. лейди Странгфорд излиза с апел за създаване на Фонд за подпомагане на българите. В продължение на няколко месеца тя предприема мащабна дейност в Пловдивско: изгражда няколко болници /в Батак, Карлово, Панагюрище, Перущица, Петрич и Радилово/, доставя за пострадалите български села дрехи, лекарства, болнично оборудване, храни, сглобяеми къщички. Тя сама извършва голяма част от работата не само по организирането на събирането на средства в Англия, но и по осигуряването на доставките в България и за целта обикаля селата, проучва нуждите и привлича местни дейци – свещеници, учители и представителки на женски дружества. Емили Странгфорд продължава благотворителната си дейност в следващите години. В 1887 г. тя умира на път за Египет, където подготвя откриването на нова болница.


"Дневник" публикува откъс от статията на Емили Странгфорд "Източна Румелия", май 1879 г.

/ Emily, Viscountess Strangford, East Roumelia, "The Nineteenth Century", May 1879, p. 822-832/
... Българинът е лъжлив поради навика да се страхува, но освободен от страха, той е прям, пълен с проницателност и отлична чувствителност, по природа е много работлив, ужасно пестелив и има импулс към морален и физически напредък, което е невероятно интересно и заслужаващо възхита.

Той според мене е най-добър от славянските нации; и още той е най-малко обичаният. Той е индивидуалист, не се привързва лесно. Не се колебая да кажа, че няма друга европейска нация с толкова малка естествена склонност към привързване. Любопитен факт е, че дори малко образование изведнъж развива нежни фибри, те стават любезни и приятелски настроени. Те са скучни и намръщени хора сега; но две или три образовани поколения със сигурност ще развият тези черти в жив и добър характер.

Тяхната оскъдна пестеливост ще се превърне в разумно спестяване, тяхната егоистична отчужденост ще се претопи в приветливо приятелство. Днес всички - и бедни и богати, без изключение, са противно самодоволни, изключително самоуверени и пълни с най-
абсурдна суетност, макар че имат малко, с което да се издокарват. И разбира се вниманието, което те са привлекли, е повишило невероятно тяхното самочувствие.

Оставени са на обучението на руснаците, чието надуто самочувствие е толкова непоносимо, чието невежество дори и когато са образовани е толкова поразително и чието измамничество е толкова безгранично. Подпомагани от Европа, окуражени от Запада, българите ще се развият в един солиден ценен народ, способни да управляват себе си и да спечелят респекта на европейското семейство от нации, в което, аз дълбоко
вярвам, те най после ще бъдат един ценен член, ако се пазят от Русия.

Наш дълг е да им помогнем да постигнат това. Беше наш дълг да им помогнем много по-рано като християни и като съграждани на света; но нашите сънародници не знаеха нищо за тях, не мислеха и правеха нищо за тях; само отделни индивиди работеха сърдечно, за да им покажат пътя към прогреса.

Ако това беше продължено и постоянни мъдри мерки бяха предприемани в Константинопол, българите биха са развили и постепенно освободили в необходимото време и в трайна задоволителна форма, твърде различна от нещастията, които сега ги сполетяха...
...Печелившата позиция днес е разумните хора да гледат напред, а не назад. Жестокостите на миналото са минало и нищо добро не може да се постигне, ако се повтарят и постоянно припомнят до втръсване; нашата цел е ограничена - какво трябва да направим, за да оформим една нова нация по честен начин и със съзнателна работа; ние искаме да я отнемем от ръцете на тези, които сега я градят с измама и подлост. Навремето ние говорихме твърде много, че трябва да й помогнем; нека сега го направим.

И най-напред нека неотклонно настояваме те да осъзнаят, че тези, които искат да влязат в кръга на национален живот трябва да поемат своите отговорности и задължения, освен привилегии. За да станат една европейска нация, те трябва да се съгласят да приемат диктата на Европа. Те са млади и невежи, но те са обучаеми; нека Европа им покаже истината и те ще я последват. Санстефанският мирен договор ги направи руски роби, но те нямат достатъчно интелигентност да осъзнаят това.

Берлинският договор им даде национален живот. Нека прозрат това, за да запазят и развият този живот. Русия претендираше, че акушира при раждането на нацията: тя държеше пръста си върху гърлото на новороденото дете и не винаги криеше своето намерение да го удуши, ако настъпи подходящ момент. И българската нация безспорно ще загине при този фатален факт, ако са слепи днес и ако Европа не ги наблюдава, за да предотврати това.

Берлинският договор, колкото и да е хубав /или лош/ се компрометира, допускайки руснаците да останат в Румелия за една година. На предложението за съвместна окупация руснаците открито признаваха, че те нямат намерение да оставят българите на самите тях. "Ние се сдобихме с тези прасета и ние възнамеряваме да ги водим" - това е постоянно повтаряното изречение в устата на всеки руснак. Българите, с техния младежки ентусиазъм и нови войски – горди като ученик с новата си униформа – вярват, че могат да се отърват от руснаците, когато искат. Те не могат. Само Европа може да освободи българите от новото, по-тежко и по-потисническо робство на техните "големи братя". Българската нация не е подобие на Русия... и само с помощта на Европа тя ще може да се освободи от деспотичното потисничество на руската църква и народ, което вече започва. Те може да даряват букети на своите освободители по празниците – всеки българин желае да добави още един празник към и без туй дългия празничен календар: но някои от тях започват да разбират, че техни братя тихомълком са изпращани в Сибир, за да медитират върху своите твърде приповдигнати национални аспирации.

Урокът, който българите трябва да научат, е просто този: нека те да се придържат към закона на Европа; нека те демонстрират, че са способни на самоуважение, самоконтрол и достойнство; нека те спокойно приемат протекцията на Турция, която със сигурност няма да им навреди, защото тя ще ги използва, за да влезе в кръга на европейските нации и ще ги пази от Русия. Тяхната независимост така покровителствана и гарантирана от думата на Европа ще се развие в едно здраво и плодоносно дърво. Извънредно много те се нуждаят от няколко години протекция и осиновяване. Тези години биха им позволили да постигнат единство, мъдрост и сила: без тях те не могат да спечелят респекта на Европа нито пък да си подсигурят един продължителен национален живот. Хребетът на Балкана има много малко общо с растителността по-долу, така се различават миналата и сегашна ситуация; дали някой чувства и вярва, че по същество турският неагресивен войник, внимателно наблюдаван, както и ще бъде, от офицери отговорни пред европейската комисия ще бъде виновен за насилие над въоръжени и обучени българи. Винаги предпочитаната игра на Русия е играта на изчакване; нека българите следват нейния пример и докажат, че и те могат да чакат; ако направят това, накрая ще спечелят играта. Постепенно, бавно, както се надявам, но затова пък сигурно те ще стигнат до една пълна и зряла независимост.

Консолидирани, опитни, пречистени, себеуверени, те ще бъдат една истинска нация: тогава те ще бъдат способни да кажат на руска България "Отхвърли робството на царя: присъедини се към нас и нека бъдем едно, обединена свободна България!"


Емили Странгфорд
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/02/3134383_emili_strangford_samo_evropa_moje_da_osvobodi/
6
Хубаво е, че си мислиш, че можеш да мислиш.  :mad: :mad: :mad:
7
Аха, значи до 1944 г. те отравят страната, а после всичко цъфва и връзва?
После е друга тема, влиянието на тези турски чорбаджии след 1944г. за добро или зло е изкоренено. Техни наследници са днес някои реститути, но са далеко от дедите си и това е добре. Естествено са нео-либерали, кръвта им е отровена.
Ако говорим за материално цъфване и връзване след 9-ти 9-ти 1944г. вярвай ми ще загубиш спора. Обаче тука важното е духовното състояние, което прави един народ - народ. А то след това е направо изравнено със земята, но благодарение на същите тези от преди 9-ти, които от турско не са спирали да водят война срещу българщината. Темата обаче мисля не е за сега за тебе.
8
Аха, значи до 1944 г. те отравят страната, а после всичко цъфва и връзва?
9
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Март 23, 2018, 20:37:18 »
Млада невесто, горски трендафил
[песен от областта Гора (Косово и Албания)]

Млай несто, горски тъндафил,
синойка ти дойдех, мори, од гурбет,
и първа маана*, мори, ти найдох.
Лицето ти беше, мори, шарено.
За кого си го, мори, шарилъ?!

Асане, млади стопане,
сом чула, Асан, да че доиджяш,
за тебе сом го, Асан, шарилъ.
- Млай несто, горски тъндафил,
и друга маана, мори, ти найдох,
постеля ти беше, мори, послана.

Асане, млади стопане,
твои га деца, Асан, послале,
послале, Асан, и растървиле. /2

Млай несто, горски тъндафил,
и трета маана, мори, ти найдох,
синой ти ламба, мори, светеше.
- Асане, млади стопане,
чини ми, Асан, шо ча ми чиниш,
он ми е, Асан, първи гледане.

*маана = недостатък

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=oFZapza23YU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=oFZapza23YU</a>
10
Да наречеш хора като Богдан Филов, Райко Алексиев, Димитър Талев и много други "сатанисти, българомразци, западни мекерета, тарикати и откачалки" си е направо за бан!
Истината е че не съм наричал никого по име сатанист, тоест не казваш истината.
Вината че са били, каквито са били не е моя. Нещата започват още от турското робство с назначените от турците за чорбаджии, техните деца чак до 1944г. отравят страната. Темата е доста дълга и е само за истински родолюбци, не за политиканстващи.
Иначе съм забелязал доста залитания на гениалният Д. Талев в стил нео-либерализъм. Такива са били времената и тогава не го е осъзнавал.Но днес при наличието на интернет - нещата седят по друг начин.
Страници: [1] 2 3 ... 10