Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Раковски - Днес в 19:03:09 »
Имаше и друга изцепка от тоя: меня завут.... Барис!  А възход и упадък на древния Рим,не ви ли напомня днешното състояние на щатите?Разпънали са се по всички паралели и меридиани,искат да направят световна империя,но вече издишат като спукан балон.Съпротивата срещу щатската хегемония се вижда как набира мощ.Изритването им от Европа ще бъде решаващият момент,след което ще се признаят за победени.Това ще стане когато повечето европейски страни се осъзнаят,кой е врагът им и защо постоянно не им върви.Така е ,когато някой ти се представя за приятел, а само дебне как да ти подложи крак.Русия им била виновна,как пък не,на щатите целия свят им е крив.
2
Конспирация / Re: Стратегията на III световна война
« Последна публикация от Раковски - Днес в 18:49:10 »
Д.Тръмп ще излезе таен ционист, и той почна да си сваля маската с подкрепата за преместването на столицата на Израел в Йерусалим. Руското командване,струва ми се че избърза да си изтегли повечето войски и самолети,ситуацията не изглежда спокойна.Сирия едва се отърва от ислямистите,сега може да бъде въвлечена в нова война.
3
Чужбина / Re: За Русия с любов!
« Последна публикация от Раковски - Днес в 18:30:26 »
Вл. Путин води преговори с президента на Веунецуела ,изглежда са се разбрали срещу дългът от 3 млрд. долара ,руснаците да си построят военна база.По този  начин венецуелците си осигуряват защита срещу американско нападение.В Куба също се замислят за подновяване на старите връзки с Русия.Само тук управниците се инатят като магарета и се влачат по акъла на янките.Хората искаха тръбопровод да прокарат,нова АЕЦ да ни направят и безброй други изгоди за България,но те са най-верните кучета на чичо Сам.Сега ще ги видим,като спре газта през Украйна,от Турция ще я купуват на двойна цена.Това е достатъчно да паднат от власт,заедно с другите цени на основни стоки,които вдигат толкова несъобразително,накрая ще им излезе много скъпо.
4
Чужбина / Re: За Русия с любов!
« Последна публикация от Siegfried - Днес в 14:20:46 »
Като е толкова хубаво в рАсия, ти чий го дириш тук в западнала България ????????? Ходом марш към руското посолство за политическо убежище за РАЯ на света - рАсия и повече да не съм те чул да се определяш за българин !!!

И още едно нещо, изключително цинично и арогантно е, руска подметка като теб да се кичи с името на един от най - великите бългАРИ Раковски, който не е смятал руснЯците за хора и ги е определял, като исконен ВРАГ на България !!!
За последен път те призивавам, сам да изметеш руският си дирник от форума, ако толкова много желаеш да си член на форума, по най - бързия начин промени Никът си, сложи си Ник подобаващ на българоФОБСКИТЕ си русоробски разбирания.
Никът ти може да е на някой руснЯк, или на някоя руска подметка, като теб...; кап.Петко"войвода",  Николай Малинов, Волен Сидеров, или Драган Цанков, ако държиш да си член на този БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ форум,  спри да ПЕТНИШ и ОСКВЕРНЯВАШ името на БЪЛГАРСКАТА светиня - Г.С.Раковски   !
Виж сега ,дорогой,всички тези писания може да се верни или не,важното е че Русия се движи в правилна посока.Вероятно има и много други кусури,които са останали още от елциново време,вредителството на Елцин и американците е било толкова напреднало,че и досега не може да го компенсират напълно.Сега,когато Русия е в предизборен период,лъжливите новини ще набират обороти за да злепоставят Путин,колко били зле руснаците,а той не се справял.Но не е така,иначе нямаше да го търпят и даже одобряват в болшинство.А за корупцията има евтин лек---провокация с белязани пари,това у нас наслучайно е забранено.
5
Чужбина / Re: Крайнодясното залива Европа
« Последна публикация от Hatshepsut - Днес в 07:17:50 »
Крайнодесните се върнаха във властта в Австрия


Крайнодесните се връщат на власт в Австрия. Президентът Алексадър ван дер Белен одобри договорената вчера коалиция между консервативната Народна Партия и Партията на свободата. Така Австрия ще има не само най-младия премиер в света, но и ще бъде единствената западноевропейска държава, в която крайнодесните успяха да влязат в управлението.

Харизматичният лидер на австрийската Народна партия Себастиян Курц спечели, но не достатъчно, за да сформира самостоятелно правителство. Очаквания за коалиция с партията на досегашния канцлер Керн не се оправдаха. Вместо това се стигна до споразумение с крайнодясната Партия на свободата, а нейният лидер Хайнц-Кристиан Щрахе сякаш забрави обвиненията си към Курц, че копира предизборната му програма.

Консерваторите и крайнодесните вече са управлявали заедно между 2000 и 2005-а. Тогава ЕС наложи санкции на Виена, заради крайната антиевропейска и антиимиграционна позиция на Парията на свободата. Сега заявката на бъдещите австрийски управляващи, е да запазят проевропейския тон. Новото правителство ще има 14 министерства - 8 за Народната партия и 6 за крайнодесните.

Себастиан Курц, избран за премиер на Австрия: Имаме добър, силен екип. Половината от нашите министри ще бъдат жени, две трети са експерти, които ще допринесат със своите познания в управлението на държавата. Колкото до екипа на г-н Щрахе, сега при президента обсъдихме и неговите предложения .
Австрийският президент Ван дер Белен заяви, че не вижда причина новият кабинет да не положи клетва. Очаква се това да стане факт в понеделник.

http://news.bnt.bg/bg/a/kraynodesnite-se-vrnakha-vv-vlastta-v-avstriya

Крайната десница в Австрия е получила няколко министерства

Генералният секретар на Австрийска партия на свободата Херберт Кикъл ще стане министър на вътрешните работи, Марио Кунасек ще бъде министър на отбраната, а специалистката по международно право Карин Кнайсъл, макар да не е член на АПС, ще стане министър на външните работи от листата на крайнодясната партия, каза говорителят.

По думите му Австрийска народна партия на Себастиан Курц, който се очаква да бъде следващият канцлер на Австрия, ще получи финансовото, правосъдното и селскостопанското министерство. Курц потвърди по-рано през деня, че застрахователният мениджър Хартвиг Льогер ще стане министър на финансите.

http://news.bnt.bg/bg/a/kraynata-desnitsa-v-avstriya-e-poluchila-nyakolko-ministerstva

В Австрия няма да има референдум за излизане от ЕС

Пактът за съставяне на правителство, сключен между десницата и крайната десница в Австрия, изключва организиране на референдум за евентуално излизане от ЕС, заяви днес лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) Хайнц-Кристиан Щрахе, цитиран от Франс прес.

По настояване на консерваторите на бъдещия канцлер Кристиан Курц „въпросът за излизане от ЕС беше изваден“ от точките, които биха могли да бъдат подложени на всенародно допитване, посочи Щрахе, който беше привърженик на такъв референдум.

В правителствената програма на новосформираното правителство на консерваторите от Австрийската народна партия (АНП) и крайната десница се настоява за реформа, която да върне повече власт на националните правителства, съобщи Ройтерс.

Ще допринасяме като активен и надежден партньор за бъдещото развитие на ЕС, като в центъра на вниманието ще бъде принципът на субсидиарността.
В програмите си двете партии изтъкват още, че е включена и целта да се намали напрежението в отношенията между Русия и Запада. АПС има споразумение за партньорство с партията на руския президент Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Консерваторът Курц посочи, че сегашната политика на санкции срещу Русия няма да се промени.

http://news.bnt.bg/bg/a/v-avstriya-nyama-da-ima-referendum-za-izlizane-ot-es


Според мен това е много добра новина, този модел показва правилното развитие на националните държави в ЕС, целта трябва да е промяна на ЕС в правилната посока, а не излизане от съюза. За мен правилна посока означава национализъм, патриотизъм, родолюбие, ограничаване на имиграцията на "бежанци", борба срещу "ценностите", натрапвани от толерастията, либерастията, мулти-култи простотията и т.н.
6
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Днес в 00:27:47 »Нарочно го правите , няколкото в интернетамои недоброжелатели,че да ме злепоставяте! Мислите ли,че хората не знаят какви стават в интернета и кои правят И тези пРостотии?! Съвсем му изпуснахте края,като луди,дрогирани и алкохолици се държите в интернета като цяло или сте такива,
или е истина? Колкото до урагана Ана той е  в Западна Европа, а аз съм тук на Балканите, все още съм в  България нито пък съм предала Богу дух! И знам че няма да бъда чута ,затова и не го изживявам,но да си го кажа.

 УРАГАНЪТ АНА....Анита - мой пост


 НЕ ЗАКЪСНЯ ОТГОВОР ОТ "НАБЕДЕНИЯ" от мен-имам "заповед" там в блогбегето да изтрия мой пост заради wonder! 

И ТОВА Е НЕЙНАТА ГУБЕРНИЯ ИМПЕРИЯ.....ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ Е ДЕМОКРАТИЧНО ТВОРЧЕСТВОИ СВОБОДНИ ПОЕТИ И СЛОВО ЛИ Е -ДРЪНДРЪН ,ЩО ЛИ МИ СЕ ПРАВИТЕ НА АМЕРИКАНКИ И ЕВРОПЕЙКИ...!

http://www.youtube.com/watch?v=pM0l0NMFTRQ
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=pM0l0NMFTRQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=pM0l0NMFTRQ</a>Не занимавам сe със политика,
със политиците не съм лика приЛика!
Но те нямат ни грам срам,
сами избират се, позор голям!
Младите не ги търпят,
в чужбина бягат, в смрат
и беднотия потънахме,
а какъв народ, държава бяхме!
Със постоянна регистрация
заселват се у нас, стегнация
за нас, а не за чуждите у нас.
Народът ми не е в Час!
Игра играе си, мисли,
че някой пак ще ни спаси,
но нищо няма да измисли
щом си кротува и търпи.
Първо ще сме разцеплени,
на две Българии разделени,
а после ще ни заличат
от картата световна, гад
бе Плевнелиев президент
и той кат другите Агент!
Трябва нещо да се случи,
че народът да сполучи,
да възвърнем чеСт,достойство,
борбеност и сила, войнство!

Не занимавам се и с чаЛга,
нито слушам рап, метъл, варда,
маХнете се от пътя мой,
нима сте свикнали на Бой,
бой с думи,реч,слова,
дори и с мойта -Песента?!Далеч стоя от пОетеси,
изчерпани,превзети и контеси,
от разказвачи,интриганти,
хора с връЗки и пари,но не талаНти!

стиховЕ и клипове А.Х.Т.sekirata cekupama

pando - sekirata,  не обръщай внимание
12.12 19:15 на петата колона. Това са наглите простаци,които превърнаха България в територияhttp://www.youtube.com/watch?v=XsQED64pzeg
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=XsQED64pzeg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XsQED64pzeg</a>
sekirata Obrushtenie kum internet potrebitelite

https://www.youtube.com/watch?v=JRQZMr2_rJI
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=JRQZMr2_rJI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=JRQZMr2_rJI</a>
sekirata Zashto me mraziat ........?!

https://www.youtube.com/watch?v=WYgQVVabyXw
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=WYgQVVabyXw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=WYgQVVabyXw</a>
sekirata Edni i sushti potrebiteli v razlichni saitove izpulniteli
 
7
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Днес в 00:12:59 »


ЖИВОТ,КАК ЛИ ДА ТЕ ИЗРИСУВАМ,ЗА ДРУГ ЖИВОТ КОПНЕЯ И БЛЕНУВАМ?!

Живот ли бе да го опишеш“,
не ровя се, не го мириша,
не сладнее, не горчи ми,
не люти ми. „Я кажи ми,
облаче ле, бяло“   
дали си някъде видяло,
страдалница кат мен в Родина?
Карма зла ли е или гадина
ме изпива и яде?
Където стъпя с тез нозе
огън пари ме, гори ме,
сърце дави се, боли ме!
Живот, как ли да те изрисувам,
за друг живот копнея и бленувам?!

 

Не мога с луди хора да се боря,
щом луда мен изкарват, а са те,
никой не сека, не моря,
не им прилича на годините
да ме обиждат, да злословят,
да ме следят, да тровят
живота мой със фалш, измама!
Дали ще е беда голяма,
ще каже днес самият Бог
наш покровител, наш Господ,
не лешояди и мушици,
престъпници, крадци и жрици!

 

Отправям коледна молитва

към Господ Бог съдник наш строг!

В този пост ще има място,време и за рима,

няма да моля уважение към мен да има,

всичко вижда се на показ  как съм уважена

с преправени,изтрити постове и набедена

за неща, които всеки прави,

но Господ мен не ще да изостави!

Най  хубавите мои стихове изтрити,

сполучливите ми клипове прокрити,

моите песни,изпълнения

свиренето мое на пиано,с озлобление

в  категория музика изтрити,

защо бе,хора,не съм  Нифертити?!

Ако пиша стихове да са на голо,

в никакви клипове с картинки,слово

мое като статии да няма,

че засягам политиката голяма

на платени журналисти,репортери,

поети,поетеси с души дали взели!

Защо нужно е да триете моето Аз,

да скалъпвате по ваш модел нас

истинските и емоцианални ?!

Защото сте изкуствени,банални,тривиални….

Ще продължа със този тон във тази сфера,

коя е следващата Ваша далавера?!

Пожелавам изчистено настроение

с предколедно към мене бдение!

 

Цензура,засмей се

и на тез, които те създадоха изсмей се!

 

Много мисля, разсъждавам
и с това се различавам,
че не мога да мълча
и ме мразят ей така
без дори да разсъждават,
че човеци са забравят!
И кажете ми тогава,
кой какво тук заслужава
в нашата добра държава?
Всеки лъже, зарибява,
грешките си не признава,
на парата той слугува
как да крадне все умува.
Аз не мога ей така
да си сложа очила.
Как кажете да мълча?
По добре е да умра.

 

Спъват ми сърцето стягат,
разни норми и закони,
с рекети се днес излагат,
умни хора уж, а сноби!
Собственикът днес решава
и не всичко разрешава,
прави се на важен, ас,
със пари и власт над нас!
На българина власт му дай
и сеир ще гледаш, знай,
завистта във него рита,
както рита кон с копита!
Няма нийде на земята,
нация такваз богата,
като нашия народ,
цял живот останал роб!
Роб на чужди и на наши,
роб на себе си, туй плаши
българската ни душа!
Робиня няма да съм аз, позна!
Ако трябва ще умра! 

Два три пъти ще умирам,

тъпотии не сервирам

в живота нито в интернета,

сека,но не участвам  във….кланета!

стихове  и клип А.Х.Т. sekirata cekupama

17.12.2017

https://www.youtube.com/watch?v=I4GHN_myIyQ
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=I4GHN_myIyQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=I4GHN_myIyQ</a>

sekirata Koledna molitva


8
Чужбина / Re: Новини от "Свободния свят"
« Последна публикация от Петкан - Декември 17, 2017, 21:24:07 »
Не съм от най-върлите почитатели на ЕС, но този съюз е за предпочитане от съюза с Турция и Русия.
9
Чужбина / Re: За Русия с любов!
« Последна публикация от Петкан - Декември 17, 2017, 21:20:53 »
В правилна посока с увеличаваща се корупция?
Какви избори в Русия, какви 5 рубли, др.Раковски?
И марсианците знаят вече резултата от изборите в Русия през м.март 2018 г. :mad:
От 76% до 78% за Путин.
Това са изборните резултати, които вече са известни не само на Марс, но и на планетите извън Слънчевата система.
10
България / Re: Неудобни истини
« Последна публикация от Петкан - Декември 17, 2017, 20:55:42 »
Цитат


 "Догодина частният бизнес ще стигне 15% растеж на заплатите, което показва, че има полета за съвместен диалог с бизнеса.
На едно мнение сме по една важна тема: важни са не класовете на работещите в България, а липсата на кадри и как да задържим младите хора, работниците в България, българите в България".
(Шефът на КНСБ: Бойко Борисов още не е изпълнил обещание, което пое на конгреса на КНСБ )

http://epicenter.bg/article/Shefat-na-KNSB--Boyko-Borisov-oshte-ne-e-izpalnil-obeshtanie--koeto-poe-na-kongresa-na-KNSB/143160/2/0
...
...
Цитат
Education and Training Monitor 2016
Bulgaria

https://ec.europa.eu/education/sites/education/files/monitor2016-bg_en.pdf
...
Държавните разходи за образование в България са сред най-ниските в ЕС.
През 2014 г. тя представляват 4,1% от БВП (под средните за ЕС от 4,9%) и 9,7% от общата сума разходи на сектор "Държавно управление".
1 Докато системата е недостатъчно финансирана на всички нива, властите смятат, че в относително изражение разходите за образование ще намалеят в резултат на мерките за повишаване прозрачността и ефективността на разходите и оптимизирането на мрежата в училищната система.
 Според Програмата за конвергенция за България за периода 2016-2019 г., образователните разходи се очаква да намалеят до 3,2% от БВП през 2019 г. и до 8,7% от общата публични разходи. Въпреки това властите обявиха, че разходите за образование ще бъдат
приоритет в бюджета за 2017 г. България вече въведоха промени в модела на финансиране изобщо
образователни нива, включително използването на делегирани бюджети и унифицирани стандарти за разходи оттогава
2007.
2 Допълнително подобрение на формулата за финансиране е част от предучилищното и училищното образование
Закон за образованието. И накрая, наскоро беше въведено финансиране, основано на постиженията, във висшето образование
(вж. точка 6).
Учащите се намаляват вследствие на демографските тенденции.

През учебната година 2015/2016 общият брой на учениците и студентите е 1,24 милиона, с 2,7% по-малко
предходната година
. Броят на учащите се намалява в предучилищното (-3,7%) и висшето образование (-4,3%), но остава стабилен за началното и средното образование (Национален институт
за Статистика 2016).
Коефициентът на заетост (25-64 години) за лицата с висше средно образование (ISCED 3-4) и висше образование
образование (ISCED 5-8) е около средното за ЕС, 3, но е значително по-нисък за тези с
основно или по-ниско средно образование (ISCED 0-2). Липсата на умения остава предизвикателство за  повечето свободни места във висококвалифицираните професии, като управление, инженеринг, медицински професии и ИТ. Съществува и неудовлетворено търсене в сектори като туризма, търговията и текстила, където се изискват по-ниски квалификации (Европейска комисия 2014 г.).
Делът на завършващите в областта на науката, математиката и компютрите, както и здравеопазването е един от най-ниските в ЕС, но нараства.
Приемането на Стратегията за образователна интеграция на деца от малцинствен етнически произход (2015-2020 г.) определя четири стратегически цели: (1) всеобхватната социализация на децата и учениците от етническите малцинства; 2) осигуряване на равен достъп до качествено образование за деца и ученици от етнически малцинства; 3) насърчаване на междукултурното образование като неразделна част от процеса на модернизиране на българската образователна система; и (4) запазване и развитие на културната идентичност на децата и учениците от етническите малцинства.
Приемането на Стратегията (и нейния план за действие) е положителен знак за непрекъснато политическо внимание към интеграцията на ромите.
Страници: [1] 2 3 ... 10