Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Българската църква няма да участва в честванията за 1000-годишнината на архиепископията в Охрид

ветият синод към Българската православна църква (БПЦ) не е одобрил предложение негови представители да участват в тържествата по повод 1000-годишнината от създаването на Охридската архиепископия, която се отбелязва на 27 май тази година.


Решението е било взето след "проведени обстойни разисквания и гласуване", съобщават от БПЦ. Покана към представители на българската църква е направил македонският архиепископ Стефан. Освен това желание да вземат участие в отбелязването на годишнината са изразили Пловдивският митрополит Николай и Старозагорският митрополит Киприан. Тези предложенията обаче не били приети от Св. синод.


В края на ноември миналата година Св. синод на БПЦ се съгласи да съдейства на Македонската православна църква за установяването на каноническия й статут. Малко преди това патриарх Неофит заяви, че Българската църква трябва да поеме подадената ръка от Охридската архиепископия, "защото те са наши братя и наш народ".
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/14/3178838_bulgarskata_curkva_niama_da_uchastva_v_chestvaniiata/
--------------------------

Църквата "Света София" в Охрид, построена по времето на Цар Борис I била седалище на Българката патриаршия, а след 1018г. и на наследилата я Охридска епископия.
Всеки който гледа дядо Илия от Охрид днес, от репортажа на БТВ не може да не с е трогнал.
Наистина съм любопитна да обяснят религиозните ни съфорумци от къде идва проблема ни с Македонската църква и защо "българските владики" не ходят там?

2
Православие / Re: Добри православни материали
« Последна публикация от генерал Жеков - Днес в 18:40:06 »
Българска вяра,донесена от Гърция ха-ха,смея се с глас.Защо не припознаем сега сиртакито,вместо ръченица като сме тръгнали така :laugh-1:
3
Православие / Re: Добри православни материали
« Последна публикация от Sirows - Днес в 18:37:44 »
He съм,защото това не е Българската религия
Българска вяра е, а ти бъди каквото си искаш.
4
Веднага в затвора за това,че си путински трол,който има за цел омаскаряване на Българския национализъм
5
Вписвам се в понятието "нормален",доста по-добре,отколкото ти
6
Позволяваш си да обиждаш прогреса
Ле-ле позволявам си ! Веднага в затвора.
7
Какво му е полезното на ренесанса ? Ако можеш да обясниш те признавам за голяма работа ! Научният ви прогрес и той нещо се оказва доста вреден и зе да се състои в отровни храни. Няма полезни отровни храни.Но темата е за съвсем други неща.

Това, което тебе те дразни - освобождава науката от оковите на религиозните догми.
А защо се налага да се правят отровни храни, защото човечеството е пре-голямо и то не може да се изхранва от естествения добив ни на зърно, ни на зеленчуци, ни на животни. Толкова ли ти е сложно? Ако искаш да промениш нещо накарай африканците, азиатците и арабите да не се плодят толкова.
8
Ти си враг на Българщината.Да те бие теб,ще го черпя нещо  :laugh-1:
9
Не съм откачен,на снимката виждаме 5деца от неарийски произход-има такива с мургава кожа,"дръпнати" очи и крив крак.71% неарийски деца.В България,населението е най-много до 8% неарийско.Имаме почти 9пъти преувеличено мнение.Ако грешката е целенасочена-то авторите на снимката са откровенни анти-българи.Ако не е нарочна,нека следващия път се извърши по-прецизен подбор на деца,използвани за пропагандни цели.Колко е правилно това-не искам да коментирам.
Да това са деца подбрани от циганско-татарска организация  за осмиване на бг-арийството.
Верно ли се мислиш за нормален а ?
10
Позволяваш си да обиждаш прогреса,а в същото време да пишеш от компютъра-символ на прогреса на 21век.Защо не го хвърлиш през прозореца?
Страници: [1] 2 3 ... 10