Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
България / Re: Деградацията на българското общество
« Последна публикация от HighVoltage - Октомври 22, 2018, 13:55:00 »
Явно да, като налапаш много власт и губиш почва под краката си. Наистина тези майки малко пресоляват манджата, защото те знаят в каква държава живеем, тук работещите  хора живеят зле наивно е да мислят, че всичките им проблеми ще бъдат решени, не е реалистично. 
НО едно е да не им угодиш, а съвсем друго да ги обиждаш, да се подиграваш с това зло където им е на главата и да го омаловажаваш.

Тези родители са се превърнали в политически маши по неволя, това внушение е вярно, ама като човек мен лично това не ме интересува.Такива изказвания са явен пример,че сегашната политическа система не работи и като резултат от нейната "работа" се произвеждат само ненужни и най-вече негодни политически хибриди,готови да продадат всеки свой избирател за няколко гроша.


Има политици дето са по-опасни и непригодни  от Симеонов, но никога не биха се дискредитирали така.  За нас обикновените хора няма полза нито от едните (откровени, но с овчи мозък), нито от другите (прикрити изроди, дето са като първите, ама не се издават). 
2
Българофобия / Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Последна публикация от HighVoltage - Октомври 22, 2018, 13:28:48 »
Само в БЛИЦ! Кикбоксьор изригна: Циганин преби брутално дядо ми в Славяново! 120 лева спасили живота на пенсионера (СНИМКИ 18+)Роми пребиха жестоко и ограбиха 82-годишен дядо в град Славяново. Те влезли в дома му и той се опитал да се защити, след което е бил нападнат. Възрастният човек е хвърлил портмонето си, циганите го взели и избягали. Цялата история е публикувана на страницата на кикбоксьора Георги Вачев, който е внук на дядото. Ето какво написа той на личната си страница във Фейсбук (без редакторска намеса): "МОЛЯ СПОДЕЛЯЙТЕ!!!Това е моят дядо Георги Вачев Той е на 82 години .. Снощи към 01:00 часа в къщата му в гр Славяново е нападнат , пребит и ограбен от циганин !!! Дядо ми се е опитал да се защити , при което е брутално пребит!!! В опит да спаси живота си хвърля портмонето си със сто и двадесет лева в него , циганина взима парите и си заминава!!! Дядо ми успява да се добере до телефона и се обажда на 112.. закаран е в бърза помощ в гр Плевен , където са остани вени множество фрактури по тялото и глават , както и счупена скула.. веднага е закаран за операция във “Втора база” в гр Плевен! Аз все още вярвам, че живеем в нормална държава със закони и ред.. Циганина е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение.. не знам кое вече подред! Искреснно се надявам, че органите на реда и правосъдната система ще си свършат адекватно работата!!!"

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/samo-v-blits-kikboksor-izrigna-tsiganin-prebi-brutalno-dyado-mi-v-slavyanovo-120-leva-spasili-zhivota-na-pensionera-snimki-18_news634547.html

-----------------

Според това момче, Георги Вачев живеем в „нормална държава, в която има правила”, какво е това?  Една част от хората са толкова глупави, че изобщо не могат да фейснат проблема, а другата смятат, че е нормално да примолваш държавата и нейните структури с ласкателства, за да реализираш правата си. 
3
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Октомври 20, 2018, 22:54:42 »
Жална горо, жал ми е за тебе

Жална горо, жал ми е на тебе,
и на тебе и на стара макя*,
защо ме е млада оженила,
защо ме е млада оженила,
оженила, на зло изпратила,
оженила, на зло изпратила

Оженила, на зло изпратила,
На зли свекър, на по-зла свекърва,
на зли девер, на по-зла етърва,
на зли девер, на по-зла етърва,
и на либе върли харамия*,
и на либе върли харамия

Жали горо, жали мила сестро,
жали горо, двете да жалиме,
ти за листе горо, я за младост
Твойто листе пак че да покара,
мойта младост нема да се върне,
мойта младост нема да се върне

*макя = майка
*харамия = разбойник, хайдутин

Изпълнява Божурка Тупанкова:

4
България / Re: Деградацията на българското общество
« Последна публикация от генерал Жеков - Октомври 19, 2018, 19:34:26 »
Чичо Валери е стар шмекер,усети вкуса на властта и стана абсолютно копие на Бойко,т.е показа истинската си вътрешна нагласа за света.Разви собствения си бизнес,лоби е на силните на деня,какво ще му пречат някакви "кресливи майки"?Такива изказвания са явен пример,че сегашната политическа система не работи и като резултат от нейната "работа" се произвеждат само ненужни и най-вече негодни политически хибриди,готови да продадат всеки свой избирател за няколко гроша.
5
България / Re: Деградацията на българското общество
« Последна публикация от HighVoltage - Октомври 19, 2018, 12:47:54 »Валери Симеонов: Кресливи жени с уж болни деца.


**********Абе ти нормален ли си бе, идиот?
ТИ дето имаш дете в норма и пак си се провалил като родител, сина ти е обикновен наркоман, Ти ли си този дето първи ще хвърли камъка?


Ти си ЧАО, да знаеш!!!
Пиши се” бегал” за следващите избори

6
България / Re: Деградацията на българското общество
« Последна публикация от HighVoltage - Октомври 19, 2018, 12:39:13 »


Мнението на Славея Сиракова, която била дъщеря на Наско Сираков и Илиана Раева за майките на деца с увреждания:

Публикувано във факти.бг:

"Системата няма как да убие нещо, или някой поради простата причина, че всеки един от нас също изгражда своя собствена система. Работата ми е свързана с хора, с техните нужди, но и с тяхното безхаберие и безотговорност! Историята познава десетки случаи на родители създали потомство и на такива, които са го изоставили. Съвременната медицина дава възможност да видиш какво ти предстои, за да вземеш най-доброто решение преди всичко за себе си и детето, което носиш в утробата си! Когато си решила да раждаш, очевидно си решила и да бъдеш майка! Когато “системата те убива” търсиш начин не само да оцелееш, но и да живееш пълноценно заради същото това дете, което си родила. Идва един момент обаче, в който се сблъскваш със собствените си недостатъци, посредственост и егоизъм. В този момент естествено посредствената ти природа е готова да обвини всичко и всеки и да си проправи път...
- Истината е, че от такива “майки” ми се повръща! Или изоставяте децата си ( виждам го всеки път, когато ходя в домовете, които се нуждаят от подкрепа), но сега го видях, заради цялата ви патардия! След като сте решили да давате живот, ще се научите да намирате максимално полезен начин да сте преди всичко добри родители! Държавата и хората не са ви длъжни, но всеки път проявява човечност, заради моментите ви на безчовечност!!!"


*************
Е, те Илиана и Славея често се сблъскват с посредствената си селска природа и доста разбират от излагации, постове във facebook и последващи хиляди обяснения как не били казали каквото били казали.
Истината е че от такива селски и некадърни курви на нас ни се повръща, защото и двете са такива.
Абе тази свиня Славея Сиракова дава ли си сметка, че докато родителите и са градили кариера са били 100% на държавна издръжка, че същите  и сега са се набутали на ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА и те заедно с политиците и циганите ядат и серат парите дето трябва да отидат при тези деца.

Ама само ДЪРЖАВА им е длъжна на тези майки, защото повечето от тези деца са уредени по време на раждането си, макар и не всички. Явно че медицината се разбива, но хората – не.


Илиана Раева: Долу ръцете от дъщеря ми, Жоро и Цвети!  :evil:
Ти започни да работиш нещо като нормалните хора и тогава ще имаш право на претенции – мързелива и вечно гримирана дърта мумия такава! 
Цял живот си чекнеш пу*ката наляво и надясно, явно и дъщерята като теб е пропаднала, ми поне се скрийте хората да не ви виждат излагациите.

7
Българофобия / Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Последна публикация от HighVoltage - Октомври 19, 2018, 12:01:27 »
Ужас в Айтос: Циганска орда преби до безобразие Пламен, остави го да лежи в локва кръв насред пътя, а после нахлу в дома на баба му и...

Часът е малко след полунощ. Пламен Николов и приятелят му от детинство Илиян Йовчев влизат в новооткритото заведение „Арабски нощи”, намиращо се в началото на ромската махала в Айтос, за да купят две бири. Вътре има 10-15 роми. Пламен вади 205 лева от джоба на дънките си, плаща 5 лева за двете бутилки и двамата се отправят към изхода, когато чуват заплахи – да не стъпват повече вътре, защото заведението не е за гяури. „Не обърнах внимание на заканата, защото ми се стори, че вътре има и цигани от по-големите, с които се познаваме от деца, просто си тръгнах”, казва Пламен пред Флагман. Двамата приятели се отправят към къщата на 76-годишната Йорданка - бабата на Пламен, живееща на ул. ”Бяло море” 32. Между заведението и къщата има не повече от 300 метра. Пламен е студент по мениджмънт и хотелиерство във филиала на Нов български университет във Варна. До 3-годишна възраст живее при баба си, след което семейството му се мести в апартамент в центъра на Айтос. През последните две години обаче внукът по собствено желание се мести да живее при баба си постоянно, за да се чувства тя по-сигурна сред все по-нетърпимото ромско присъствие, чиято численост расте в бързината на геометрична прогресия. Двамата младежи са пили по две бири през цялата вечер, за което има свидетели, напълно адекватни са и не отговарят на провокацията на ромите.
Засега не е ясно какво точно е подразнило клиентите на новото заведение, след като нежеланите българи са влезли в него за пръв път, но по всяка вероятност са засечени и парите, които е държал Пламен в ръцете си като обект на посегателството. Важно е да се уточни, че това е версията на приятели на двете момчета, които алармираха за случилото се, на показанията на бабата и на Пламен, както и на описание на фактическата обстановка по тел.112. Официално изявление от МВР няма. По думите на Пламен, който е в тежко състояние и едва диша, връзка с Илиян той няма и до момента и смята, че нещо непоправимо се е случило с него в тъмното.
Ето и развоят на мелето на ул.”Бяло море” в Айтос: Около десетина млади мъже, повечето дрогирани и пияни непълнолетни момчета, единият размахва нож, нападат двамата приятели и започват свирепа саморазправа с ритници и юмруци. Отнемат парите и телефона на Пламен, оставят го да лежи в локва кръв. Той не знае какво са причинили на приятеля му и се притеснява да не е мъртъв, тъй като е видял острието на ножа. „Звъня му, но телефонът му е изключен – моля ви да направите всичко възможно да оповестите случилото се и да го открият, не знам какво е състоянието му. Идете при баба ми – тя е напълно беззащитна. Сега се притеснявам, че като дам гласност, ще стане по-лошо за нея!”, каза едва-едва пребитият младеж. Неврохирурзите установяват, че е счупен носът му, има контузии по главата, сътресение на мозъка и натъртен гръден кош, коленете му са в рани, отекла от удари е горната част на дясната му ръка, утре му предстои и първа операция в отделението по УНГ, както и скенери на крайниците.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/uzhas-v-aytos-tsiganska-orda-prebi-do-bezobrazie-plamen-ostavi-go-da-lezhi-v-lokva-krv-nasred-ptya-a-posle-nakhlu-v-doma-na-baba-mu-i-snimka-18_news634017.html


************

8
Археология / Re: Археологически находки в Бургаска област
« Последна публикация от Hatshepsut - Октомври 18, 2018, 20:01:57 »
Уникално откритие в Приморско: НАЙ-СТАРОТО ЗЛАТО НА ЮГ ОТ БУРГАС


2000 ГОДИНИ ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ЕЛИНИТЕ ПО ЧЕРНОМОРСКИТЕ БРЕГОВЕ, ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПРИМОРСКО Е БИЛА ГЪСТО НАСЕЛЕНА.

Нашите далечни предци са имали високо развита за времето си икономика и стандарт на живот. Тук са открити останките на първите опитомени коне в Европа. Строени са мегалитни крепости, които по нищо не отстъпват на най-известните в света паметници от това време.
Преди няколко дни, при археологически разкопки на надгробна могила в местността „Силихляр“, бяха открити изключително редки и ценни за науката експонати, които разширяват представите ни за богатството на обитателите на района през ранно бронзовата епоха 3200 – 2500г. пр.Хр. В гроба на млада девойка са били поставени личните й бижута: златни обеци и чифт сребърни висулки за плитки. Мощните каменни съоръжения в могилния насип ни дават представа за религиозните схващания на тогавашните хора. Те засвидетелстват култа към слънцето, както и сериозни астрономически познания.

Изделията от благородни метали изработени преди 5000 години показват, че още тогава в Странджа планина се е добивало злато и сребро. Вероятно това са хората, които първи разработват рудните находища в района на Медни рид. Предполага се, че това са предците на тракийското племе Скирмиани, които са се съюзили с персийския цар Дарий I.
В близост до могилите от ранно бронзовата епоха през 2016г. бе открито друго златно съкровище – 42 броя апликации от конска амуниция. То е около 2000 години по-младо от новото откритие, което доказва устойчивостта на традицията на местните златари.

https://www.primorsko24.bg/novini/unikalno-otkritie-v-primorsko-nay-staroto-zlato-na-yug-ot-burgas/
9
Археология / Re: Езически храмове и светилища по българските земи
« Последна публикация от Hatshepsut - Октомври 15, 2018, 22:26:53 »
Античен надпис доказва съществуването на храм на Аполон в Созопол

Нова археологическа находка е на път да разкрие дълго търсен храм на Аполон в Созопол. Екипът на проф. Казимир Попконстантинов намери мраморен къс с текст, който доказва съществуването на светилището. Декретът е на Народното събрание на Аполония Понтика и е датиран от III век преди Христа. Мраморният отломък е бил използван многократно. Той е бил част от подовата настилка на манастирския храм на остров Свети Иван.

Въпреки убедеността на археолозите, че на остров „Св.Иван" е имало храм на Аполон, за толкова години не е открит нито един писмен факт, който категорично да е доказал твърденията им, а сега 5-редов надпис, издълбан върху парче от камък, се е появил върху съвсем тънък пласт от пръст.

проф. Казимир Попконстантинов: Откритие, което е за Созопол и за историческата наука, тясно свързана с историята на Созопол, е епохално или феноменално, не преувеличавам.
Издълбаният върху мрамор фрагмент от Декрет на Народното събрание на Аполония Понтийска датира от 3в. Пр. Хр. и това е доказателство, че далеч преди изграждането на раннохристиянската църква и манастир от 5в., на това място е съществувало голямо езическо светилище, категоричен е проф. Казимир Попконстантинов.

проф. Казимир Попконстантинов: Този декрет потвърждава предположението ни, че тук е имало храм, посветен на Бог Аполон.
Мраморната плоча е стояла на една от стените на светилището и надписът ѝ свидетелства, че в древна Аполония са канени видни личности от античния град Хераклея Понтийска. Проф. Попконстантинов каза още, че това е и първото писмено доказателство за връзките между двата антични града, а от тези изключително важни за науката каменни документи до наши дни са оцелели едва десетина.

http://news.bnt.bg/bg/a/antichen-nadpis-dokazva-sshchestvuvaneto-na-khram-na-apolon-v-sozopol
10
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Октомври 13, 2018, 15:12:44 »
Станка гуната надяна

Станка гуната* надяна,
гуната, какината си,
че на Горово* отиде,
на Черногорски панагир

На хорото се хванала,
заиграла както си играе,
запяла както си пее,
Георги из хоро ходеше

Георги из хоро ходеше,
на Станка глава клатеше
и на другари думаше:
- Другари верни, сговорни!

Другари верни, сговорни,
таз вечер кавга* ще има,
таз вечер кавга ще има,
кавга другари, крамола*

Кавга другари, крамола,
Станка ще да открадниме,
Станка ще да открадниме,
на мене булка да стане

*гуна = връхна до коленете женска дреха
*Горово = село в Бургаска обл.
*кавга = препирня
*крамола = голяма, шумна свада; караница

Изпълнява Георги Кръстев:

Страници: [1] 2 3 ... 10