Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Чужбина / Re: Норвегия отказва на Саудитска Арабия да строи джамии
« Последна публикация от Петкан - Юли 22, 2018, 22:17:18 »
За какво са им на норвежците джамии?


"Какво правят имамите за да получат убежище? "

"Ислямът е повече от лично убеждение. Ислямът е опасна и много търпелива идеология, очакаща проява на своята нетърпимост, докато не получи мнозинство и сила във всяко общество. Следователно, тя трябва да се държи далеч от обществеността..." 
...
Източник:
Цитат
Hva har imamer på asylmottak å gjøre?
June 6, 2018

|Cemal Knudsen Yucel

https://static.wixstatic.com/media/707db9_b6071b1cecd24077889b0067665a5d13~mv2.png/v1/fill/w_940,h_568,al_c,usm_0.66_1.00_0.01/707db9_b6071b1cecd24077889b0067665a5d13~mv2.png
https://www.exmuslimsofnorway.com/single-post/2018/06/08/Hva-har-imamer-p%C3%A5-asylmottak-%C3%A5-gj%C3%B8re
Норвежците са организирали живота си така, че и най-ревностните мюсюлмани ще започнат да ядат свинско месо пред джамията само след няколко дни, след пристигането им в Норвегия.

Цитат
Hopвeжцитe нa възpacт мeждy 30 и 35 гoдини имaт cpeдeн гoдишeн paзпoлaгaeм дoмaĸинcĸи дoxoд oт oĸoлo 460 xил. ĸpoни (56,2 xил. дoлapa). Te ce paдвaт нa 13% pъcт нa дoxoдитe в peaлнo измepeниe, cpaвнeнo c Πoĸoлeниeтo X - poдeнитe мeждy 1966 и 1980 г.Дa cpaвним тeзи цифpи c млaдeжитe в дpyги cилни иĸoнoмиĸи: щaтcĸитe милeниaли oтчитaт 5% cпaд, a в Гepмaния - 9%. Зa живeeщитe в южнa Eвpoпa cpивът e 30%.

Чacтичнo, дoбpaтa cитyaция в Hopвeгия ce дължи нa бъpзия иĸoнoмичecĸи pacтeж нa cтpaнaтa мeждy 1980 и 2013 гoдинa. Двигaтeл нa тoзи бyм e oгpoмният пeтpoлeн и гaзoв ceĸтop. Ho ĸaĸтo Xилдe Бьopнлaнд, пpoфecop пo иĸoнoмиĸa в ВІ Nоrwеgіаn Вuѕіnеѕѕ Ѕсhооl в Ocлo, ĸaзвa - вaжнo e ĸoлĸo пapи изĸapвa Hopвeгия, нo и ĸaĸвo пpaви c тяx.

Hopвeгия пaзи cpeдcтвaтa в нaй-гoлeмия cyвepeнeн фoнд в cвeтa - тoй пpитeжaвa oĸoлo $1 тpилиoн. "И вмecтo мaлĸo xopa дa пoлyчaт мнoгo пapи, мнoгo xopa имaт дocтъп дo тoвa бoгaтcтвo", ĸaзвa тя.

Bъпpeĸи oгpoмнoтo ĸoличecтвo cпecтeни cpeдcтвa, дaнъцитe в Hopвeгия ca виcoĸи, a минимaлнитe зaплaти ce oпpeдeлят oт пpoфcъюзитe. "Mлaдитe xopa и зaeтитe в пo-ниcĸoплaтeнитe индycтpии пoлyчaвaт пoвишeниe нa зaплaтитe вcяĸa гoдинa - и paзлиĸaтa мeждy тeзи, ĸoитo пeчeлят мaлĸo и тeзи, ĸoитo пeчeлят мнoгo, нe ca тoлĸoвa гoлeми, ĸoлĸoтo в дpyги cтpaни", ĸaзвa Бьopнлaнд.Дoĸлaдът Rеѕоlutіоn Fоundаtіоn, ĸoйтo изcлeдвa дoxoдитe нa paзличнитe пoĸoлeния, coчи, чe пoвишaвaщoтo ce нepaвeнcтвo e eдин oт ocнoвнитe фaĸтopи зa пo-ниcĸитe дoxoди нa милeниaлитe в paзвититe иĸoнoмиĸи ĸaтo CAЩ, Beлиĸoбpитaния и Гepмaния.

Bиcoĸитe coциaлни плaщaния и cилнo cyбcидиpaнoтo здpaвeoпaзвaнe cъщo пoмaгaт, ĸoгaтo cтaвa въпpoc зa млaдитe нopвeжци. Koгaтo ocтaнaт бeз paбoтa, тe мoгaт дa пoлyчaвaт дo 60% oт пpeдxoдния cи дoxoд в paмĸитe нa двe гoдини. Kaĸтo и в дpyгитe cĸaндинaвcĸи cтpaни, ниcĸитe paзxoди зa oтглeждaнe нa дeцa и oбщитe пpaвилa зa мaйчинcтвo ocигypявaт виcoĸo yчacтиe нa жeнитe нa пaзapa нa тpyдa.

Дpyг фaĸтop e бeзплaтнoтo oбpaзoвaниe в пoвeчeтo yчилищa и oбщecтвeни yнивepcитeти, ĸaĸтo и лecният дocтъп дo зaeми, зa ĸoитo нe ce плaщaт лиxви, дoĸaтo cтyдeнтът yчи.Bъпpeĸи блecтящoтo пoлoжeниe в мoмeнтa, имa пpитecнeния дaли тoзи ycпex щe бъдe зaпaзeн. Bиcoĸaтa зaeтocт cpeд млaдитe нaмaлявa, coчи cĸopoшeн дoĸлaд.A имa и знaци, чe нepaвeнcтвoтo зaпoчвa дa ce пoвишaвa.

Дaнни нa OИCP coчaт, чe дeлът нa нopвeжцитe, ĸoитo пeчeлят пo-мaлĸo oт cpeднoтo зa cтpaнaтa, e 8,1% пpeз 2015 г. 11 гoдини пo-paнo тoзи пpoцeнт бe 6,9, a млaдитe xopa ca cpeд нaй-pиcĸoвитe гpyпи.
https://money.bg/economics/milenialite-v-tazi-strana-sa-sred-malkoto-koito-sa-po-bogati-ot-roditelite-si.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar
...
...
Норвегия мисли за бъдещето на своя народ, а не за религиозните мераци на рязаните.
И така трябва да бъде!
2


Alternative für Deutschland, AfD

Алтернатива за Германия (съкратено AFD) е дясна популистка политическа партия в Германия с десни тенденции.

Тя е представена в Европейския парламент, в германския Бундестаг и в 14 от 16-те парламента на германските области. Благодарение на образуването на голяма коалиция  AFD е най-голямата опозиционна партия в 19-ия германски Бундестаг.

https://www.bundestag.de/parlament/plenum/sitzverteilung_19wp

В AFD съществува етническо-националистически, расистки, анти-ислямска и антисемитски тенденции, свързани с новите десни групитакива като  крайно дясното движение  Identitäre Generation и ксенофобска организация Pegida (Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада).

Партията е основана през 2013 г. като европейска и дясня партия. За първи път тя спечели надрегионални мандати на европейските избори през 2014 г.
На общите избори през 2017 г. това беше третата най-силна сила с 12,6% от гласовете.
https://de.wikipedia.org/wiki/Alternative_f%C3%BCr_Deutschland#Wahlergebnisse

AFD защитава традиционното семейство на мъж и жена и се противопоставя на квотата на жените, и на анулиране на половата идентичност.
AFD изисква ясни критерии за имиграцията. Само тези, които плащат вноски за социално осигуряване, могат да получават обезщетения за безработица и обезщетения за деца.

В отговор на рязкото увеличение на броя на бежанците федералната изпълнителна комисия представи стратегически документ за политиката в областта на миграцията и убежището в началото на септември 2015 г. В него партията призовава за повторно въвеждане на контрола на германските граници, 48-часовата процедура за предоставяне на убежище на границата и премахването на така наречените "джобни пари" за търсещите убежище. В допълнение, хората от държави, които са класифицирани като сигурни страни повече не трябва да кандидатстват за убежище. [43]

През ноември 2015 г. Федералната партия прие резолюция, в която се призовава за подчинение на Закона за предоставяне на убежище на сигурността на държавата и нейния народ, както и за ограничаване приемането на бежанци и премахването на събирането на семейството.
Външната политика на партията може да се нарече популистка, защото тя отхвърля елитите и постулатите за  "криза на собствената национална идентичност и суверенитет".

Според основната програма на АFD, одобрена през 2016 г., ислямът не принадлежи на Германия. По-специално, партията призовава за забрана на минаретата, призива за молитва на мюезина и закриването на лицето.
АFD  признава свободата на вярата, но според програмата на партията, това трябва да се извършва в съответствие с правните норми за правата на човека. Мюсюлманите, които са законни и интегрирани, трябва да се считат за приети членове на обществото.  На противоконституционните сдружения следва да забрани  изграждането и експлоатацията на джамии, както и външното финансиране от страна на ислямски държави или частни дарители.
Обучението на имами в Германия  трябва да бъде извършвано  в университети на немски език.
https://de.wikipedia.org/wiki/Alternative_f%C3%BCr_Deutschland
...
...
За разлика от българските националистически партии, германската АFD не участва в управляващата коалиция на Ангела Меркел. :thinking:
3
Пред нов „Вестфалски мир“2

Автор: Кънчо Стойчев, Андрей Райчев

"Регионализацията (отново да подчертаем – съвсем не географска!) – не е нечия идея или проект. Това е обективен процес, който води до няколко неизбежни резултата. Част от тези резултати са:

 

- един принципно нов военен баланс;

- нова формула на световната валута/валути;

- регионализация на цените на работната сила;

- разпадане на единното интернет пространство;

- междурегионално икономическо съперничество;

- и мн.др., в това число появата на регионално и световно обществено мнение.

 

Към междурегионален баланс водят два пътя – един дълъг (през стълкновения и военни конфликти) и един къс – чрез договори от типа на знаменития Вестфалски мир. Да се надяваме, че този път „Вестфалският мир“ няма да бъде предхождан от 30-годишна война…"[/b]
http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/pred-nov-vestfalski-mir-2
4
Цитат

NEWS // MIDDLE EAST AND OPEC
Russia gets $63.5 billion windfall from OPEC+ deal
03 July 2018 , 16:08
https://neftegaz.ru/en/news/view/172935-Russia-gets-63.5-billion-windfall-from-OPEC-deal
...
...
Руският бюджет е получил допълнителни приходи от $ 63.5 милиарда (щатски долара) (4 трилиона рубли), благодарение на сделката за намаляване на производството на петрол между страните от ОПЕК и страните извън ОПЕК, начело с Русия.
През май руското министерство на финансите съобщи, че във връзка със световните цени на петрола, Русия очаква нейните приходи от петрол и приходите от природен газ да нараснат пет пъти в сравнение с очакваните приходи, определени в бюджета за 2018 г. Износът на нефт и газ възлиза на около 40% от приходите на федералния бюджет.
"Лукойл" започна дейността си в Република България на 12 октомври 1999 г., ставайки собственик на контролния пакет в "Нефтохим АД", най-голямата рафинерия на Балканския полуостров.
Кой на кого плаща и колко, и кой е излъганият, другари търговци на газ и петрол, русофилски агитатори, лумпени, и наивници?
5
За Форума / Re: Странни участници, вероятно тролове
« Последна публикация от генерал Жеков - Юли 22, 2018, 13:55:13 »
Не искам да се рекламирам като ясновидец,но според мен това е някакъв доста интересен хибрид между член на "Евророма" и обитател на лудница :lol:
6
Тръмп опъна Меркел,а втората серия ще е с Путин,който ще я оправи,заради "Газром".В крайна сметка,Меркел и германския народ ще си плащот,за да им го слагат монголоидни руснаци  :mad:
7
За Форума / Re: Странни участници, вероятно тролове
« Последна публикация от Петкан - Юли 22, 2018, 12:35:40 »
Това,според мен е другаря Мишок-четник-сириус...Просто чете чата,както и публикациите.Няма публикации,защото отлично знае,че първите публикации се преглеждат от администратор,а това вече може да му донесе бан,както се случи с Илия Комсалов и още доста други възрожденци и хайдути,"съживени" от пазвантина.
...
...
Ето един нов регистриран член на форума, чиито публикации очаквам с интерес.


Четникъ
Newbie
Активен Активен
[Добави потребителя в списъка с приятели]
Изпрати лично съобщение
Покажи участието
Покажи статистики

Публикации: 0 (N/A на ден)Карма: +0/-0Пол: МъжВъзраст:N/A
Дата на регистрация: Юли 21, 2018, 19:13:47Локално Време:Юли 22, 2018, 12:32:59Последно активен: Днес в 12:30:47
8
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Юли 22, 2018, 12:07:28 »
Цитат
"Мисля, че ситуацията в т. нар. Патриоти е до такава степен тежка, че ще има жертви, ако ги оставим в една стая. Там има органическа неприязън помежду им. Сега е очевидно, че степента на напрежение или на зависимост от външни фактори излиза извън всякаква норма на хигиена. " (лидерът на АБВ Румен Петков)
http://epicenter.bg/article/Rumen-Petkov--GERB-i-BSP-sa-edna-i-sashta-moneta/159796/2/0
...
...
Именно тази "зависимост от външни фактори" кастрира българския национализъм.
9
генерал Жеков
« -: Днес в 16:03:31 »
Цитат
Например,както в Германия е съществувал ГЕРМАНСКИ националсоциализъм,то в България-той няма почва,защото ние и нашите проблеми са разични от германците и техните проблеми.Затова,в България се нарича БЪЛГАРСКИ националсоциализъм,в Хърватия понятието е ХЪРВАТСКИ нациолналсоциализъм и така до безкрай.
...
...
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:+1
...
...
Казват, че в спора се ражда истината.
От доналдтръмповият "фашизъм" ще пострадат само авантаджиите и тарикатите, които са свикнали да искат подкрепа от американците, и китайците с техните боклуци, които заливат на дъмпингови цени американския пазар.
Тръмп не е глупак и разбира, че вече в света има повече от един полюс на влияние, и заради това иска да се разбере със съюзниците си от НАТО, които разчитат единствено на САЩ да бъдат защитени от евентуална руска военна агресия.
Нима въоръжените сили на държавите от ЕС могат да спрат армията на Путин без участието на САЩ?
Заради това Тръмп им казва, плащайте си и ще ви пазим.
Другото, което ми харесва много във "фашиста" Тръмп е това, че опъна ушите на Ангела Меркел, която ще купува газ от "Газпром" за милиарди евро, голяма част от които отиват във военната промишленост на Русия, т.е. натовската Германия плаща на Русия да си модернизира армията и да си пълни бюджета.
Тръмп прави нов модел на уаправление на САЩ, който е пряко свързан с националните им интереси-"вън" нелегалните емиграни, "не" на китайските евтинии, намаляне на данъчната тежест за обикновените американци и развитие на промишлеността на страната.
Дай Боже и такъв "фашист" като Доналд Тръмп на България, защото от нашите управляващи мъдурковци-герберасти и обединени националисти, и чеп за зеле не става, а опозицията от БСП и ДПС са от категорията "хвани единия, че удари другия"-до един пълни боклуци.
Насаждането на клишетата за лошия и ненормален Тръмп са част от цялата антиамериканска истерия, продиктувана от завист и безмощност на демократите в САЩ и техните симпатизанти по света.
Нито Китай, нито Русия някога ще направят своите страни такава държава, каквато са САЩ.
Та затова дали е "фашистка" или не, но е много по-добре от нас-убедените демократи, пр**бавани от всекиго-от падането под турското робство, че до ден днешен.
И това е било така и ще бъде така до намирането на необходимия "фашист", който да изведе България напред.
Не разбирам с какво понятието "фашист" е по-лошо от "болшевик" или "комунист"?
Моля, не се връзвайте на никакви пропагандни лъжи, защото това, за което се казва, че е добро за България и може да се нарича с най-различни названия, независмо какви са те, трябва да го има РЕАЛНО, а не само на приказки.
Фашизмът е плашило, размахвано оляво и отдясно, от Изток и Запад с единствената цел да бъдат оправдани други идеологии и доктрини, не по-различни по своята жестокост, необходима за постигането на крайната им цел.
С какво са "по-добри" ционизмът и комунизма?
Само, че сега всички тези жестокости имат благозвучни названия, които маскират и крият геноцида, на който се подлагат някои народи.
България е също полицейска държава, но този факт се крие зад фасадната демокрация, която уж трябва да ни прави по-щастливи и по-уверени европейци.
Отделна тема е дали фашизмът, ционизма и комунизма са били необходими на човечеството, защо и как са възникнали.
Това се отнася и до схващанията и твърденията за съвременната русофилия на българите, която не е нищо друго, освен политически проект и опит за проекция, и реанимация на настроенията в българското общество отпреди почти сто и петдесет години.
Нека САЩ да са полицейска и "фашистка" държава, но на тях им е добре, а ние не сме нищо друго освен териториален придатък на Европа.
Защото сме уж демократи, уж фашисти, уж комунисти, уж русофили, уж русофоби...
Не ви ли се струва, че има прекалено много уж в нашата мила България и от това "ужкане" националността така се размива, че може един ден да се превърнем в "уж българи"?
Някъде беше написано, че остър апендицит  с компрес не се лекува и това е така по отношение на здравословното състояние на България.
10
Няма да спорим изобщо, още по-малко като .......... :laugh-1:  Като цяло репликата беше към Петкан, защото спомена Сталин и Хитлер.
Страници: [1] 2 3 ... 10