Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Чужбина / Re: В Русия още си обичат Сталин
« Последна публикация от Panzerfaust - Днес в 01:11:27 »
Защото други не са останали.
Дворяните, буржоазията и духовниците първо бяха разпилени, избити, изгнани и оживелите буквално смазани между 1918-1921 в Гражданската война, а после довършени в последвалите години след нея - докъм 1924-5. По времето на Сталин техните остатъци нито имат някакво влияние, нито притежават някаква власт или собственост. Затова той се насочва към влиятелните групи: властимащите - комунистите, притежаващите собственост - селячеството и умните - интелигенцията.
2
Българофобия / Re: Лицето Проф д-р Стефан Влахов-Мицов
« Последна публикация от Hatshepsut - Януари 23, 2018, 22:00:36 »
Габровец повежда македонците към светлото бъдеще в Евразия и Путин


В Македония се роди партия, която копира 1 към 1 "Единна Русия" на руския президент Владимир Путин. Формацията дори има и сходно име "Единствена Македония".

Същото важи и за графичното лого на партията, което също е издържано напълно в стилистиката на тази на властелина в Кремъл, чийто пореден мандат се счита за чиста формалност в Руската федерация.

В символа на руските путинисти има страховита мечка, над която се вее знамето с бяло, синьо и червено, а в македонския вариант само мечката се е превърнала в стилизиран македонски лъв.

Сравнете сами:

Новината за новата партия среща масово одобрение на фейсбук страницата на небезизвестната говорителка на руското Външно министерство Мария Захарова. Тя е шерната там от македонски русофил, който пише:

"В Македония е основана "Единна Македония", първата проруска политическа партия с направление анти-НАТО и анти-ЕС. Истинската борба за Македония и нейното място в Евразийския съюз и евразийските идеи започва. С Бога напред!"

Под поста се е развихрила дълга дискусия, в която има одобрения от сорта на "Успех славянски братя!" и "Действайте и от никого не се бойте. За Единна Македония", но също и такива, определящи формацията като поредният фейк на Кремъл.

От македонските медии за новата партия се разбира, че всъщност тя не е нова, а че става дума за ребрандиране и смяна на идеологията на съществуваща политическа сила. Иде реч за досегашното "Народно движение за Македония", което в неделя е провело среща на Централния си комитет, на която е утвърдило промените и новата проруска политика на фракцията.

Още по-любопитното е, че зам.-председател на "Единствена Македония" става роденият в Габрово поет Стефан Влахов-Мицов, който отдавна се изявява като следовник на идеите на македонизма. Той бе първият управител на Културно-информационния център на Република Македония в София, но след оглавяването му от Доста Димовска бе освободен и остана без прехрана. След това се пренесе в Скопие, където преподава в частен университет.

През 2006 година името му се свърза със скандала около учредителното събрание на македонистката партия ОМО „Илинден – Пирин“. Един ден след събранието – на 26 юни 2006 година, Влахов официално заяви, че не е присъствал на учредителния конгрес и няма участие в основаването на партията. Други делегати обаче са категорични, че и той е бил на сбирката в Гоце Делчев.

https://offnews.bg/sviat/gabrovetc-povezhda-makedontcite-kam-svetloto-badeshte-v-evrazia-i-puti-673383.html
3
Чужбина / Re: В Русия още си обичат Сталин
« Последна публикация от Sirows - Януари 23, 2018, 21:12:02 »
Сталин е доста интересен, като човек. Дори може да се каже че е избивал главно комунисти по време на чистките в краят на 30-те години.
4
Чужбина / Re: В Русия още си обичат Сталин
« Последна публикация от Петкан - Януари 23, 2018, 21:05:53 »
Министерството на културата оттегли удостоверението за наем на черната комедия  "Смъртта на Сталин"
Министерството на културата на Руската федерация реши да оттегли удостоверението за наем на британския филм "Смъртта на Сталин.
Мнението на представители на културното министерство на Русия е, че този филм представя страната им лоша светлина.
Цитат
Това е абсолютно клевета, провокация, която ни убеждава, че нашата страна е ужасна, а народът и нашите управници са глупаци...

Консултативният комитет към министерството препоръча по-рано да се оттегли филма от екраните, за да се избегне противоречието му със 75-годишнината от края на битката при Сталинград, след като официални лица и филмови директори в понеделник присъстваха на частно разглеждане.
Според резултатите от проучването, шефът на Обществения съвет Юрий Поляков отбеляза, че "Смъртта на Сталин" не трябва да се демонстрира в Русия, тъй като съдържа признаци на "идеологическа борба".
https://rg.ru/2018/01/23/minkultury-rossii-otozvalo-prokatnoe-udostoverenie-u-smerti-stalina.html


https://www.theguardian.com/world/2018/jan/23/russia-urged-to-delay-death-of-stalin-release-until-summer
...
...
Ку* за масовия убиец Сталин и почитателите му!
...
...
Видео:
http://www.imdb.com/title/tt4686844/videoplayer/vi1778169881?ref_=tt_ov_vi
5
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Sirows - Януари 23, 2018, 20:54:45 »
Когато твърдиш нещо, редно е да го докажеш, а в случая,както твърдиш, че имаш наблюдения, които доказват сплотеността на съвременното българско общество е добре да ги споделиш.
Да ще го направя, но в една отделна тема.
6
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Януари 23, 2018, 20:32:15 »
"Ще се обърна и към ДПС – ноември казахме, че не виждаме алтернатива на политическия небосклон. Няма да се сърдим, че декември тази инициатива ни беше отнета от почетния ви председател. Ние се радваме, че следвате знаците, които даваме. Малко по-късно казахме, че няма да участваме този цирк и вие отново ни последвахте. Корупцията е много важно нещо и ние трябва да се борим срещу нея. Последвайте ни и в третото нещо – да не подкрепяте този необмислен вот на недоверие. Това е истинската държавническа постъпка. Противното означава хаос. Падането на правителството би тласнало страната към хаос и още по-голяма корупция. Следвайте примерите на "Воля" и продължавайте напред. Когато дойде моментът, ние ще ви дадем сигнал." (председателят на ПГ на "Воля" Веселин Марешки по време на дебата по вота на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3 )
https://www.novini.bg/news/465358-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1-%D0%B2%D0%B8-%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%8A%D1%82-(%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE).html
7
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Петкан - Януари 23, 2018, 20:00:52 »
Tова е доста дълга тема. Мойте наблюдения е че сме доста сплотени, като народ.
Когато твърдиш нещо, редно е да го докажеш, а в случая,както твърдиш, че имаш наблюдения, които доказват сплотеността на съвременното българско общество е добре да ги споделиш.
8
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Sirows - Януари 23, 2018, 19:47:18 »

Истанбулската конвенция води до духовна смърт. Тя е средство за насаждане на чужда нам система. Нов превод няма да промени нищо - с gender в оригинала се преследват цели, различни от насилието. Това заяви Старозагорският митрополит Киприан по време на Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция, организиран от председателя на парламента Цвета Караянчева. След изказването на владиката последваха освиркания, а той се прекръсти и напусна дискусията заедно с всички останали представители на Светия синод.

Прочети още : https://www.actualno.com/society/svetijat-sinod-napusna-bezceremonno-debata-za-istanbulskata-konvencija-news_655807.html
© Actualno.com
https://www.actualno.com/society/svetijat-sinod-napusna-bezceremonno-debata-za-istanbulskata-konvencija-news_655807.html
9
За Форума / Re: За новорегистрираните членове на форума
« Последна публикация от Hatshepsut - Януари 23, 2018, 13:52:15 »
С цел защита от спам-ботове, при регистрация потребителите трябва да отговорят на три въпроса. Единият от въпросите е: "Коя е столицата на България (на кирилица)?". Отговорът е "софия" и трябва да се напише точно така, с малки букви, ако го напишете като "София", няма да стане  :rolleyes-1:
Наскоро един потребител ми писа във фейсбук-страницата и неговият проблем при регистрацията беше точно такъв.

Така че ако някой има проблем да се регистрира във форума, може да ми пише във фейсбук-страницата, стига да има профил във фейсбук  :smile-1:

https://www.facebook.com/bgnacionalisti.org
10
Криминална хроника / Re: Циркът Вальо Топлото продължава
« Последна публикация от Hatshepsut - Януари 23, 2018, 07:09:27 »
Съдът оправда окончателно Вальо Топлото


Софийският градски съд окончателно оправда Валентин Димитров по обвинението за валутни престъпления в особено големи размери. Делото срещу Вальо Топлото продължи повече от 10 години и докато съдът успее да се произнесе, текстът, по който бе обвинен Димитров, отпадна от Наказателния кодекс през 2015 г. Обвинението срещу бившия директор на столичната "Топлофикация" твърдеше, че в периода 1999-2003 г. Димитров е извършвал финансови сделки за близо 6 млн. лева в Австрия в нарушение с валутното ни законодателство. Според второто обвинение пък в периода 2004-2006 г. Вальо Топлото не е декларирал пред БНБ сделки за над 16 млн. лева. Заради отпадането на същия текст от Наказателния кодекс, преди време бе оправдан и бившият зам.-председател на парламента Христо Бисеров, предаде Дарик.

В момента Валентин Димитров е в затвора, където излежава тригодишна присъда по обвинение за безстопанственост. През юли м.г. той поиска да бъде освободен предсрочно, но съдът му отказа с мотивите, че престоят в затвора му се отразявал добре, той нямал нарушения, учел немски и участвал във всички организирани тържества. До края на присъдата му остават няколко месеца, като е възможно Димитров да бъде освободен още в края на януари.

Прочети още : https://www.actualno.com/society/sydyt-opravda-okonchatelno-valio-toploto-news_655657.html
© Actualno.com
Страници: [1] 2 3 ... 10