Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Археология / Re: Археологически находки от Древен Египет
« Последна публикация от Hatshepsut - Декември 16, 2018, 20:31:40 »
Откриха неизвестна досега гробница в Египет на 4400 години


Египетски археолози откриха край Кайро гробница на жрец, живял преди повече от 4 400 години.

Находката е в рамките на комплекса от пирамиди Сакара и датира от V-тата фараонска династия. Гробницата е съхранена много добре. На стените има изображения на майката и съпругата на покойника и на други негови роднини.Няколко ниши също са украсени с рисунки на жреца и семейството му. Специалисти определят откритието като единствено по рода си за последните няколко десетилетия. Разкопките започват от утре, като очакванията са за още открития, включително саркофага на собственика.

http://news.bnt.bg/bg/a/otkrikha-neizvestna-dosega-grobnitsa-v-egipet-na-4400-godini
2
Поезия / Re: Кой посяга на моята България?!
« Последна публикация от sekirata - Декември 16, 2018, 20:09:27 »
НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВАsekirata Na Viktoria Marinova s liubov

Бягаше за здраве. Нищо лошо ,че съчетаваше здравословното с полезното.Чужденецът,толкова близък и стана,а тя тичаше все по бързо и се озърташе дано се покаже по бързо,някак си усещаше,че има и трети,който ги следи. Нямаше как, вече беше доста далече от хората,които като нея бягаха за здраве.Мястото беше не чак толкова оживено,но тя мислеше само да размени няколко приказки и да поеме плика с документите,които бяха толкова важни за нея,за работата и,за целта която си беше поставила да изобличи цялата тази мафиотщина около нея и сънародниците и. Нищо чудно,че точно чужденец и помага,а тази сянка, която усещаше,че върви по нея явно ще го изпревари. Докато се усети намери се повалена на Земята.Нечия ръка и запуши устата и блъскаше лицето и в пръста,влачеше я към храстите встрани от алеята. После всичко стана черно и потъна в мрак.

Полунощ. Няколко кървави петна по асфалтовата настилка на алеята се къпеха в лунен блясък и изглеждаха толкова зловещо на фона на писък на птица в близката гориста местност,че нямаше как да не се забележи това от човек в лодката в голямата река. Човекът беше рибар,но това което видя го накара да забрави защо е излезнал на риболов и се е отклонил от мястото , където по принцип ходеше .Нещо го караше да подкара лодката нататък,но я държеше все пак далече от брега и алеята. Не беше пил,много добре е и с зрението,но не искаше да повярва , че това е дух. Не вярваше в тези неща. Видение ли бе или истина? Жената беше красива с дълга руса коса и се рееше във въздуха над гористата местност. Последваха някакви звуци,които първо рибарят не разбра,но като че ли нечий глас започна да му превежда и в главата направо идваха  думите.Гласът не беше нито женски ,нито мъжки,глас като минал през ток, през компютър.

-Не,остави ме,пиян си! Кой те изпрати,какво ти обещаха? Колко пари?

Защо точно мене,нима и Той е замесен,заплашен…нима?! Нали имахме за бъдещето ни планове с него,нали все още се обичахме?!

Това се повтаряше неистово до втръсване с усилване на звука и човекът  едва издържаше,но видението се уголемяваше и насочваше към реката,като че ли показваше посоката , която взима този, на който говори жената . После се смаляваше и притихваше,стенеше,което човекът вече не издържа и подкара лодката. Два дни след това беше като болен и не смееше да се покаже навън,усещаше болка в главата,а и гледаше все пак телевизия. Не им вярваше много, но този път го взе на сериозно и разбра,че наистина е бил обект на някаква сила. Реши да замълчи, да забрави за всичко и да отиде за няколко дни на село. А  може би трябваше да иде на лекар или в полицията, но си беше чист, натурален българин, а българите не правят така, те са  по принцип- „Нищо не видях,нищо не чух,не ме интересува“. След няколко дни се прибра и реши да иде на риболов  по друг маршрут разбира се,реката е голяма. Но….лодката му я нямаше, просто я нямаше, беше се изпарила някак си.Реши на мига да отиде в полицията,но се спря,защото не знаеше какво още можеше да му се случи,както  е тръгнало.Така от акъла си, от какво ли пак замълча и прежали лодката си, тя и без това беше за смяна, имаше нужда от сериозен ремонт. Слънцето силно препичаше и реката приказно блестеше,беше като жива, като че ли искаше да разкаже на хората за нещо,да ги предпази,но само човекът чу пак този глас-„Исках да бъда полезна,исках да Ви помогна,хора добри“.

 
автор А.Х.Т.sekirata cekupama3
Поезия / Re: Моите стихове за моята България
« Последна публикация от cekupama - Декември 16, 2018, 11:10:16 »


ОТГОВАРЯМ НА ТЕЗИ ПОКАЗАТЕЛИ И СЪМ ГОРДА СЪС СЕБЕ СИ, въпреки всичко!

Не се помня да съм бездействала и не бездействам.

Не се съгласявам с всеки и с всичко.

Умея да започвам отначало и да турям край,когато трябва.

Умея да пея,свиря и рисувам с думи.

Познавам и признавам истинските си приятели.

Не вярвам сляпо в любовта.

Близнаци съм,асцендент водолей,

но съм твърдо стъпила на Земята,

защото съм и зодия змия-боа-

змия на квадрат, и смокиня.

Независимо колко и какви удари понасям

винаги намирам сили да се изправя-

Падам и ставам на себе си вярна оставам!

Винаги помагам,когато и с каквото мога.

Не давам празни обещания и спазвам дадените от мен.

Винаги прощавам простимото.

Умея да благодаря.

Винаги имам мнение и ценности.

Постигам целите си сама.

Умея да поддържам силния си дух и воля.

Напориста,неотстъпчива.

Рискувам без да мисля за облаги.

Умея да признавам любовта на другите и тази към мене.

Умея да обичам по своему.

Умея да се променям когато трябва.

Умея да сбъдвам моите си мечти,повечето.

Мога да се поставя на мястото на другия.

Не съм расистка,а националист и патриот до болка.

Вярвам на сънищата си и в паранормалното-

Бог,в силата на Вселената.

Предпочитам истината-Истината,голата истина!

Обичам изкуството дори не винаги да го разбирам.

Не подчинявам живота си на страх и

не се страхувам от неизбежното-например Смъртта.

 
НЕ умея да се грижа за себе си,да се пазя!

Може и нещо да съм пропуснала,
но наистина се гордея със себе си въпреки всичко.

НЕ живях напразно!


 

sekirata Ne zabludeni niama da se molia

А.Х.Т.sekirata cekupama

Обичам народа си,с открити карти съм и не се въздигам в реала и по сайтовете ,като тези мишоци,дето ми пишат на лични  и се дракат с мен! Вижте се,погледнете се -дано можете,преди да съдите другите!
4
Археология / Re: Археологически находки във Великотърновска област
« Последна публикация от Hatshepsut - Декември 16, 2018, 10:08:58 »
Млади археолози откриха древни монети и сечива в крепостта "Ряховец" край Горна Оряховица


Ученици от великотърновското училище „Емилиян Станев“ се записаха в историческите хроники като част от откривателите на древни монети и сечива в крепостта „Ряховец“ край Горна Оряховица.

Ученици от великотърновското училище „Емилиян Станев“ се записаха в историческите хроники като част от откривателите на древни монети и сечива в крепостта „Ряховец“ край Горна Оряховица. Средношколците са от единствения във Великотърновска област кръжок по археология.

Младите археолози са десетокласници от най-голямото училище в област Велико Търново. Възпитаниците на СУ „Емилян Станев“ имат вече едногодишен опит в археологическата наука и работата на терен. Кръжочниците подредиха в училището си изложба от артефакти. Находките са открити от самите средношколци, които през лятото участваха в разкопките на древната крепост „Ряховец“ край Горна Оряховица. Експозицията съдържа богат снимков материал от проучвателната дейност, а в стъклени витрини са подредени монети от 13-и век, части от стрели и битови предмети, както и находки от ранножелязната епоха.

Заниманията по археология стартират през миналата година, а със средношколците се занимава археологът от Великотърновския исторически музей Илиян Петракиев:

"Ентусиазмът на учениците, които започнаха от първия до последния ден, провокираха у мен идеята, освен чисто теоретични занимания, да преминем и към практични. Още през пролетта организирахме теренни археологически обходи в село Боженци, Габровска община. В последствие направихме и традиционните ни разкопки на крепостта „Ряховец“ пак заедно с децата от кръжока".

Човек трябва да знае какво иска, какво може и какво му е на сърцето. Археологията е запалила любознателността на кръжочниците. Десетокласникът Стоян Стефанов е и един от доброволците в археологическите експедиции. Младежът споделя, че историческата наука винаги го е увличала:

"Аз винаги съм бил голям фен на историята. Освен че нямах работа у дома, просто ми беше интересно да разбера как е практическата страна на този предмет. В часовете ни учеха как се работи с геодезия, с фотошоп, с различните програми, които ползват археолозите. На терена ни учиха как се работи с металотърсач и как се описват намерените неща. Иманярството е много по-бързо от археологията, няма нужда да се пишат 50 страници документация след намиране на обект. Кратко казано – единствената разлика е: няма я бюрокрацията, не се пишат писмено находките".

Още в първите дни на теренната работа в крепостта „Ряховец“ Стоян Стефанов бил впечатлен от намерените средновековни монети и нож. Младежът признава, че археологията му е изключително интересна като наука, но не планира да тя стане негова професия:

"Е, много тежък физически труд с много ниска отплата. Трябва много да ми харесва, пък не е на това ниво".

За разлика от Стоян неговата съученичка от кръжока Пламена Владимирова категорично е решила, че археологията ще е нейното бъдеще, а интересите ѝ са насочени към некрополите и скелетите в тях:

"Работата на обекта е уникална, защото там се срещаш с хора, които са готови да дадат част от времето си, за да могат да открият някаква малка история. Те не гледат парите, а са там, за да се забавляват, което на мен ми направи голямо впечатление. Аз основно се занимавах с металдетектора, защото ми беше интересно как са структурирани монетите, къде се намират, дали има значение мястото им според датировката. В края на заниманията на обекта излязоха нови находки, които бяха неочаквани – три скелета, което образува некропол. Винаги съм била запалена по некрополите и се научих да ги чистя, да водя документацията и да описвам откритите на тях находки".

Археологията може да е забавна наука, разказва на кръжочниците си Илиян Петракиев:

"Част от нещата, които аз им преподавам, аз също ги уча наново. Аз, може би, започнах от тяхното ниво и това ми позволи да имаме по-близка дистанция един с друг. Наблегнахме на повече снимков материал, работа в клас, а не точно чистата, суха теория. Трябва да си призная, че децата са изключително талантливи и много бързо не само че попиваха това, което им се преподава, но искаха допълнителна информация, допълнителна литература. Не е лъжа, ако кажа, че задлъжнях на библиотеката на нашия музей, защото голяма част от литературата вече е в тях.

Средношколците археолози активно се включиха в археологическата школа „Ряховец“ и почистването на находките, намерени в едноименната крепост, разказа ръководителят на школата Мая Иванова от Историческия музей в Горна Оряховица. Под нейно ръководство вече пета година в музея се провеждат семейни съботи, по време на които родителите водят децата си, за да се забавляват и помагат на археолозите:

"Децата, с които аз работя в музея, ми вдъхват една увереност и още по-силно ме мотивират да работя, тъй като виждам, че работата ни има смисъл. Има млади хора, които се интересуват, които са доволни и страшно щастливи. За мен това е достатъчно. Когато човек е щастлив, значи си е свършил работата".

Клубът на младите археолози и СУ „Емилиян Станев“ обявяват конкурс за изработване на лого на Археологическа школа „Ряховец“. Трите най-добри проекта ще бъдат наградени, а всеки който иска да участва, може да се включи в творческата надпревара до 15 февруари 2019 година.

http://bnr.bg/post/101057152/mladi-arheolozi-otkriha-drevni-moneti-i-sechiva-v-krepostta-rahovec-krai-gorna-orahovica
5
Дали ще е възможно някой да обясни как точно се случват такива "фокуси"?

Цитат
бивш мъж, сега жена, омъжена за жена си с две деца
  :mad:

Права си за евреите,но както се знае-създателите и "посланниците" на комунизма също са "деца на Израел"  :lol:
Оттук и връзката политически пристрастия-расова принадлежност
6
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Декември 15, 2018, 21:02:40 »
Оти ми плачеш, бубайко?

Оти* ми плачеш, бубайче*?
- Как да не плачам, дощерьо,
нах аскер ма са писали,
пък немам сина да иде.

- Купи ми пушка бойлия,
купи ми сабя френгия,
я ще нах аскер да ида,
и ша та тебе отменя.

*оти = защо
*бубайче (бубайко) = татко

Изпълнява Жинка Толсузова:

7
Не е само това най - долнопробните содомити са лансирани от богатите евреи и слугите им.
От известно време един урод участващ в някои поредици на Viasat History ми правеше впечатление и като проверих какво е това същество дето никой не може да му затвори устата......... онемях......оказа се топизрод, това нещо, което е върл защитник на т. нар. соросоиди и  либерали е бивш мъж, сега жена, омъжена за жена си с две деца:


lynette nusbacher роден/а като Aryeh Judah Schoen Nusbacher.
Професия:  защитник на убийци, дегенерати и еврейски слуги като Тони Блеър и всички американски президенти.


https://incogman.net/2018/05/theyre-turning-our-kids-into-sick-faggots/?pdf=151270
8
Българофобия / Re: Интеграцията на неинтегрируемите
« Последна публикация от HighVoltage - Декември 15, 2018, 13:13:07 »
 :sadsmile: О, не искаш да знаеш какъв би бил коментара на близките на убиеца, та те са все едни и същи - "Какво толкова е станало, той не е искал така да направи" или по-зле "Не е той,  полицията лъжат" и други такива безумно нагли дебилщини.
Убиецът от Бяла Черква едва не взел и втора жертва само за една нощ. След като изнасилил и умъртвил 70-годишната баба Петранка, 18-годишният влах Димитър Георгиев нахълтал и при съседката й. Нахвърлил се върху старицата, но не успял да осъществи полов акт с нея, защото тя се развикала силно за помощ. Това предаде "Телеграф". Понечил да задуши и нея, както сторил с баба Петранка, но вероятно заради голямото количество наркотици, не довършил намеренията си и избягал.
...........................................Местните твърдят, че налитал на стариците още от невръстен пубертет. Седмица след убийството те още се страхуват да говорят за случилото се и се молят Димитър да не бъде пуснат никога на свобода. "Сега в затвора ептен ще изперка и, като излезе, ще стане страшно"

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/uzhasyavashchi-detayli-ot-zloveshchata-noshch-kogato-dimitr-iznasili-i-ubi-baba-petranka-nyama-da-povyarvate-kakvo-drugo-planiral-kilrt_news645911.html

9
Десетки пъти дори тук съм казвал,че хомосексуалността и ВСИЧКИ сексуални извращения и разлики с хетеросексуалността са дело на нисшите народи,както и при расовите смеси,което само по себе си предразполага към някакви сериозни различия,не само отстрана на сексуалността,но и откъм всички други житейски аспекти
10
Фолклор / Re: Български народни песни
« Последна публикация от Hatshepsut - Декември 14, 2018, 21:17:24 »
Ферман ми дойде

Ферман* ми дойде от Цариграда леле,
Ферман ми дойде от Цариграда,
от Цариграда, до град София, хей,
до град София, до Мухтар паша

Да си проводи инженерете леле,
да си проводи инженерете,
да ги проводи в Самунджиево* хей,
в Самунджиево, в Орханието*

Хей, че дойдоха инженерете леле,
хей, че дойдоха инженерете,
че построиха нова касаба* хей,
между горите, между селата

И във касаба йедно кафене леле,
и във касаба йедно кафене,
и във кафене до две кокони* хей,
до две кокони, с вид нагиздени

Със кондурките* калдър'ми трошат леле,
със кондурките калдър'ми трошат,
със фистаните* кафене метат хей,
кафене метат, с очи намигат

*ферман = официален документ, декрет в османската империя
*Самунджиево, Орхание =  старите имена на днешния Ботевград (до 1866г. - Самунджиево, от 1866 до 1934г. - Орхание)
*касаба = малък град, градче, градец
*кокона = нагиздена, натруфена жена
*кондури = груби кожени обувки
*фистан (фустан) = тънък сукман

Изпълнява Иванка Георгиева:

Страници: [1] 2 3 ... 10