Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Има ли клипове (възстановки) от това събитие и българска победа ?

Да, има  :smile-1:
Това е от 2015г.:

https://www.vbox7.com/play:53df9cfd39
2
Има ли клипове (възстановки) от това събитие и българска победа ?
3
"Т.е. ние имаме много превратна представа, внушавана от част от медиите. Представа, която се генерира на жълтите павета или в големите градове. Ние сме свикнали да се отнасяме пренебрежително към останалата част от страната. Не само там, а и на много други места, българското общество се радикализира. То се радикализира не под влияние на някаква идеология, а под влияние на все по-тежките условия на живот, въпреки че управляващите ни твърдят, че живеем все по-добре. И българските политически партии, особено тези в парламента, са извън контекста. Те не са в час. Те не могат да разберат дори и тези, които се опитват да реагират, да използват един или друг смисъл ставащото, те не могат да разберат, че и най-радикалното им остро говорене от трибуната на парламента или в кулоарите на парламента отдавна е задминато от радикализирането на обществото по простата причина, че хората нямат избор, няма накъде да отстъпват и тръгват напред, за да се защитават. Това е политическият контекст. " (проф. Александър Маринов )
http://epicenter.bg/article/Prof--Aleksandar-Marinov--Ima-simptomi--otnovo-ni-podgotvyat-izmakvane-ot-vlastta/159705/11/0
4
Лека! :happy:

Два примера за фашистко управление на държави.

След войната, през м. март 1946 г. Сталин поема председателството на Съвета на министрите, а също така оглавил Министерството на отбраната. Колегиалност на вземането на решения под ръководството на  Сталин не е съществувала - всички важни решения в управлението на  Съветския съюз са приемани от Сталин еднолично.

На 14 февруари 1934 г. Хитлер издава закон за "Ликвидация на Райхстага", според който участието на Райхстага в изготвянето на закони и управлението се преустановява, и представителствата на областите също се отстраняват.
5
 :shake-1: В този случай си държа на моето мнение , лека вечер  :smile-1:
6
И аз така казвам, но за разлика от теб аз мисля, че там няма истинска демокрация. Там човек може да се казва  както си иска, да се друса с наркотици, да е обратен, но в момента в който започне да работи срещу държавата ще разбере що е то липсата на каквато и да било демокрация.

Няма такава държава в света, която да позволява на някой да работи срещу нея, освен България, за съжаление.
Демокрация има, но тя не означава слободия.
7Участието в съюзи е функция на интересите на страната.
Когато България постигне такава социална система, като тази в САЩ, тогава животът на българите ще е много по-добър.

И аз така казвам, но за разлика от теб аз мисля, че там няма истинска демокрация. Там човек може да се казва  както си иска, да се друса с наркотици, да е обратен, но в момента в който започне да работи срещу държавата ще разбере що е то липсата на каквато и да било демокрация.
8
Цитат
Фашистка държава е защото се ръководи еднолично, само и единствено е интерес на тази държава, независимо в какви съюзи членуват.

Цитат
The President of the United States has numerous powers, including those explicitly granted by Article II of the United States Constitution.

The Constitution explicitly assigned the president the power to sign or veto legislation, command the armed forces, ask for the written opinion of their Cabinet, convene or adjourn Congress, grant reprieves and pardons, and receive ambassadors. The president may make treaties which need to be ratified by two-thirds of the Senate. The president may also appoint Article III judges and some officers with the advice and consent of the U.S. Senate. In the condition of a Senate recess, the president may make a temporary appointment.
https://en.wikipedia.org/wiki/Powers_of_the_President_of_the_United_States
...
...
Правомощията на президента на Съединените щати са определени от конституцията на САЩ, която е официално приета през септември 1787 г.

Властта в САЩ е разделена на три:

-законодателна, която да приема закони;
-изпълнителна, която да следи за спазването на законите;
-съдебна, която да тълкува законите и да разрешава конфликтите чрез система от съдилища

Тези три вида власти били разделени между трите клона на управлението:

1.Конгресът – законодателна власт
2.Президентът – изпълнителната власт
3.Върховният съд – съдебната власт
Трите власти се контролират взаимно и по този начин се постига изключително важният баланс на властите.

Участието в съюзи е функция на интересите на страната.
Когато България постигне такава социална система, като тази в САЩ, тогава животът на българите ще е много по-добър.
9
Георги Свиленски /БСП/ и Станислав Иванов/ГЕРБ/
Тези двамата 'хубостници' се разправяха за рамкирането на бъдещия закон регулиращ ТОЛ системата, която ще се въведе в България.
Имаше много празни приказки и от двете страни, но това което особено ме притесни е намесата на 'Световната банка' като консултант при изграждането на ТОЛ системата в България  :devil-1:, защо по дяволите е намесена ТЯ, защо ни е?
Свиленски зададе много тъпи и ненужни въпроса, но според мен най - важният въпрос е какъв е нашия ангажимент към БАНКАТА - ще и платим еднократно за услугата, в продължение на 20г. ще печели от продажбата на всяка винетка или ЗАВИНАГИ ще смуче пари от продажбата на електронни винетки??????????????????
Това ми се струват най - важните въпроси - защо по дяволите се ползват услугите на "Световната банка" и колко ще струват?

пп Ст. Иванов на няколко пъти провокира Свиленски да каже нещо по отношение на "Световната банка", но комуниста не се сети какво да попита относно банката на световното еврейство!!
10
Доживях и аз на теб да ти обясня нещо  :lol: ,
Фашистка държава е защото се ръководи еднолично, само и единствено е интерес на тази държава, независимо в какви съюзи членуват.
Има основно население за което се грижи много добре. Независимо какво мисли ген. Жеков всяка раса дава и убитаци, та бедни и пропаднали бели има, но те са такива защото са с ниски качества или мързеливи.
Всеки може да има частна инициатива, но който има много пари има най - голям бизнес и обратното. Най - едрия бизнес е със протекции от държавата - справка цената на петрола за литър за населението.
Е, сигурно не си съгласен
Страници: [1] 2 3 ... 10