Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Общи дискусии / Против или против Русия ?
« Последна публикация от Sirows - Януари 22, 2018, 22:39:59 »
Обществото ни  е на кръстопът: ЗА или против Русия.
По мои наблюдения анти-западните и антиамерикански настроения се засилват и превес вземат тези които са за "посока Русия ".
Наричайте ме както искате , но на мене американците вече не ми харесват. Достатъчни са примерите с двете МАРИЦИ,  от които тебуквално крадат нашите пари, или тази работа с третият пол, както и МВФ.
Въобще целият им нео-либерализъм и начин на мислене и възприемане на света , не ми допада и не ми харесва.  Просто не мога да възприема ценностите им относно гейовете и хомо-сексуализма. Може би съм изостанал, но не ги приемам. Не приемам и вижданията на западните хора за наркотичните вещества и употребата им.
Интересно е какво мислите вие драги съфорумци по въпроса ?
Извинявам се , понеже темата е и малко провокативна, но е добре тези неща да се обсъждат.
п.п.
Не съм русофил и дори се смятам за русофоб и руснаците не ми харесват.
2
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Sirows - Януари 22, 2018, 22:32:15 »
А в какво се изразява сплотеността на съвременното българско общество?
Tова е доста дълга тема. Мойте наблюдения е че сме доста сплотени, като народ.
3
Антропология / Re: Реконструкция на черепи от древността
« Последна публикация от Hatshepsut - Януари 22, 2018, 20:41:18 »
Експерти пресъздадоха лицето на древногръцко момиче,
живяло преди около 9000 години (видео)Авги

Съвременните технологии правят възможно по черепа да се пресъздаде облика на момиче, живяло преди около 9000 години.

Пещерата Теопетра се намира в централна Гърция. Тя е дала на науката много ценни находки и информация, довели до значими открития. В продължение на 130 000 години – от палеолита, през мезолита и неолита – пещерата почти непрекъснато е обитавана от праисторическите хора. Разкопки на място се провеждат от 1993 година, а сред находките са и човешки останки.

Специалистите са установили, че останките пренадлежат на момиче. Наричат я Авги, което в превод означава “зора”. Момичето е живяло в онзи период от време, когато хората, населявали региона, са загърбвали номадския и са преминавали към уседнал начин на живот.

Съдейки по костната структура, когато е починала Авги би следвало да е на около 15-годишна възраст, но състоянието на зъбите ѝ сочи по-скоро 18-годишна девойка. За да пресъздадт лицето ѝ, в екип работят ендокринолог, ортопед, невролог, патоанатом и радиолог. Екипът се ръководи от шведския археолог и специалист по лицева реконструкция Оскар Нилсон. Скулите, веждите, брадичката и другите черти на лицето на момичето са пресъздадени с помощта на томографията и компютърното моделиране. Цветът на кожата и очите е приблизително определен на база общите сведения, с които разполага науката за жителите на региона от онази епоха.


Миртис

Оскар Нилсон е водещ специалист в тази област. Сред изследванията му са записани десетки лицеви възстановки, сред които е и друга древногръцка девойка – 11-годишната Миртис (на снимката), която е живяла в Атина и е починала около 430 г. пр.н.е. Момичето вероятно е покосено от върлуващата по това време в града епидемия от тиф.
Авги е “по-стара” от Миртис с цели 6500 години, а резултатите от двете възстановки показват какви промени са настъпили във външността на древните гърци за толкова дълъг период от време. Докато лицето на Авги не е с толкова женствени черти, то Миртис прилича много на съвременните момичета на прага на тийнейджърската възраст.

https://historynakratko.blogspot.bg/2018/01/9000year-Avgi.html
4
България / Re: С какво ще се запомни управлението на ГЕРБ?
« Последна публикация от Петкан - Януари 22, 2018, 20:39:15 »
Борисов потвърди пред Тимерманс ангажимент към Истанбулската конвенция
 22 ян. 2018 | 18:20
Цитат
Българският министър-председател отбеляза пред Тимерманс, че като председател България ще търси съгласие по всички теми, включително и за миграцията, отношенията ЕС-Турция, цифровизацията, Брекзит и ще работи за единството на Европейския съюз.

 Дебатът в Европа, който породи Истанбулската конвенция, също беше обсъден по време на срещата. Премиерът Борисов подчерта, че ще положи необходимите усилия документът да бъде ратифициран от българския парламент, така както увери пред трибуната на Европейския парламент при представянето на приоритетите на председателството...

http://epicenter.bg/article/Boyko-Borisov-potvardi-pred-Frans-Timermans-angazhiment-kam-Istanbulskata-konventsiya/145647/2/0
5
Общи дискусии / Re: Шокиращи и любопитни новини
« Последна публикация от Петкан - Януари 22, 2018, 20:17:24 »
"Оксфам": 82% от богатството в света отива при 1% от хората

публикувано на 22.01.18 в 18:11

Повече от 80 процента от богатството, създадено през миналата година е отишло при най-богатия един процент от населението на света, а до най-бедните не е достигнало нищо. Това се казва в доклад на благотворителната организация "Оксфам". То показва, че само 42 души имат състояние, равняващо се на това на 3,7 милиарда души от по-бедните райони на Земята.

Миналата година са се увеличили рекордно и милиардерите - един нов е бил регистриран на всеки два дни. В света в момента има 2043 милиардери. Тяхното богатство би стигнало да се сложи край на бедността седем пъти.

Доклада на "Оксфам" подчертава, че жените работнички са най-засегнати от световното неравенство, тъй като получават по-ниски заплати спрямо мъжете и обикновено имат по-нестабилни работни места.

В същото време 9 от 10 от милиардерите в света са мъже.

Изпълнителният директор на "Оксфам" Уини Биянима:
"Икономиките ни награждават богатството, а не усърдната работа на милиони хора, и така се гарантира, че малкото на върха стават все по-богати."

http://bnr.bg/horizont/post/100923758/oksfam-nai-bogatite-1-v-sveta-poluchavat-82-ot-bogatstvoto
6
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Петкан - Януари 22, 2018, 20:12:00 »
"Цитат
Българското общество не е сплотено, а е едно от най-разединените в света. Това показват данните от изследване на германската Фондация "Бертелсман", включващо 34 страни."
Това не е вярно - лъжат.
А в какво се изразява сплотеността на съвременното българско общество?
7
Общи дискусии / Re: Цитатът на деня
« Последна публикация от Петкан - Януари 22, 2018, 20:01:53 »
"Все още има колеги, които искат да лекуват своите пациенти. Парите са крайно недостатъчни. Ние сравняваме нашето здравеопазване със западните страни, нашите пациенти и съграждани искат нивото на здравеопазване да е такова като в Австрия, само че тук са 3 милиарда, а в Австрия са 70 милиарда евро при същия брой население. " ( д-р Христо Димитров, общопрактикуващ лекар от Велико Търново в интервю за предаването "Нещо повече" по програма "Хоризонт" )
http://bnr.bg/horizont/post/100923760/d-r-hristo-dimitrov-agoniata-v-zdraveopazvaneto-e-v-mnogo-naprednal-stadii-i-naistina-sistemata-e-pred-razpad
8
Наука и образование / Re: Интересни научни открития
« Последна публикация от Петкан - Януари 22, 2018, 19:53:26 »
Професор от Вашингтон: Обикновено растение унищожава 98% от раковите клетки

22.01.2018 18:24

Американски онколози заедно с биоинженери от Университета във Вашингтон заявиха, че най-накрая са намерили начин да унищожат почти напълно злокачествените клетки.

Както са показали проучванията, някои вещества от тази билка са в състояние да контролират репродуктивния растеж на раковите клетки и да унищожат до 98% от тях. И това става без да преминава през сложна и продължителна терапия - достатъчни са само 16 часа! Медиците твърдят още, че билката не оказва негативно въздействие върху здравите клетки.

Томикасу Сасаки, ръководител на изследването, професор по химия във Вашингтонския университет, накратко описва ефекта на съединението, като "попадение на бомба точно в епицентъра на раковата клетка". Трудно е да се повярва, но това съвсем обикновено растение всъщност помага да се отървем от рак в най-кратки срокове и да предотвратим рецидив, добавя той.

Специалистите са открили, че именно лечебните свойства на растение, наречено Artemisia Annua, или по народному сладък пелин, са способни да неутрализират раковите клетки.
 
Преди това артемизинът, който се съдържа в пелина, е бил използван за лечение на малария и паразитна инфекция след малария. По-късно било установено, че артемизинините имат широк обхват на действие срещу много видове трематоди.

При използването само на едногодишен пелин е възможно да се намали развитието на раковите клетки в белите дробове с 28%. Но ако той бъде комбинира с желязо, е възможно почти напълно да се надвие коварната болест.

Дуетът "пелин и желязо" вече е тестван при плъхове и съединението напълно елиминирало рака. Откритието наистина е изненадващо, но ние също трябва да разберем и причините за рака - преди всичко неправилно хранене, малко вода, заседнал начин на живот, постоянен стрес и негативно възприемане на живота.  Ако всички тези първопричини бъдат отстранени, то тогава комбинацията пелин и желязо ще бъде много ефикасна в борбата с рака.

Трябва да се помни обаче, че пелинът е отровно растение и дозата трябва строго да се спазва. /Zdrave.to

http://zdrave.to/zdravni-novini/profesor-ot-vashington-obiknoveno-rastenie-unishchozhava-98-ot-rakovite-kletki
9
За Форума / Re: E-mail - Български Националисти
« Последна публикация от Hatshepsut - Януари 22, 2018, 13:51:41 »
Получено плащане
от:   "SuperHosting.BG" (sales@superhosting.bg)
дата:   22.01.2018 13:43
до:   ***@abv.bg

Здравейте,

Благодарим Ви, че избрахте услугите, предоставяни от СуперХостинг.БГ.
Плащането за избраните от Вас услуги е потвърдено.

   Информация за плащането:
   ----------------------------------
   Начин на плащане: Кредитна/дебитна карта
   Платена сума....: 245.70 лв.
   ----------------------------------

   Платените услуги са както следва:
   ----------------------------------
   Подновяване на хостинг план "СуперХостинг" (bulataka) за 1 година
   Цена на услугата: 245.70 лв.
   Дата на изтичане: 20.02.2019 г.
   ----------------------------------
Тридесет дни преди изтичането на някоя от услугите във Вашия клиентски профил
ще Ви бъде изпратен напомнящ имейл за нейното подновяване.

Поздрави,
СуперХостинг.БГ
www.superhosting.bg | blog.superhosting.bg
Помощна страница: help.superhosting.bg
Адрес: гр.София, кв. Изток, бул. Д-р Г. М. Димитров №36
Тел: 02 81 08 990 | +359 88 55 888 22
НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХОСТИНГ
10
Конспирация / Re: Конспирацията "ДЖЕНДЪР" !
« Последна публикация от Sirows - Януари 22, 2018, 13:09:41 »
Св. Синод призова парламента да не ратифицира Истанбулската конвенция: Тя отваря вратите към морален разпад
"Призоваваме Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция, в която се въвеждат понятия, противоречащи на нашата православна вяра, национални традиции и правна система! Призоваваме българският народ да отстоява вярата си, която го е съхранила във всички исторически изпитания! Свещен отечески дълг на Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия е да припомни на Божия народ думите на Св. Библия: „Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло, тъмнината считат за светлина, и светлината – за тъмнина, горчивото считат за сладко, и сладкото – за горчиво!“. Това се казва в изявление на Светия Синод, публикувано в сайта на Българската патриаршия.
http://glasove.com/categories/novini/news/sv-sinod-istanbulskata-konvenciya-otricha-biblejski-istini
Страници: [1] 2 3 ... 10