Българският националистически форум

Обща категория => Конспирация => Темата е започната от: Nordwave в Юли 06, 2009, 22:28:19

Титла: Никола Николов
Публикувано от: Nordwave в Юли 06, 2009, 22:28:19
(http://novred.narod.ru/nikola_nikolov.jpg)

Никола Маринов Николов е български общественик, писател емигрант, политолог. Роден на 30 юли 1920 г. в гр. Видин. Завършва френския колеж в София.

(http://novred.narod.ru/Knigi_Nikola_Nikolov.bmp)

 През 1944 г. участва във Втората св. война като артилерийски офицер и е награден с два ордена за храброст.

 След завръщането му от фронта (1945 г.) е репресиран (въдворен е в Дупница, Радомир, Дирекция на милицията) и попада във Военния затвор в София.

(http://megimg.info/mg/modules/booklists/images/shots/protokoliNN.jpg)

През 1945 г. е приет в Медицинския факултет на Софийския университет, където учи четири години, след което е принуден да напусне.

По политически причини е задържан във Видинския, Врачанския и Плевенския затвор, преминава и през лагера "Богданов дол".

 Изселен е със семейството си в с. Йордан Йовково, Добричко.

 От 1969 г. се установява постоянно местожителство в САЩ. Завършва Портландския щатски университет /Орегон/, със специалности "Централни Европейски науки" и "Изкуство". Завършва успешно университетските курсове по политически науки на професор Франк Мънк, преподавател в Сидней /Австралия/, Флорида и Портландсия щатски университет.

 Книгите му "Тайните протоколи" "Четиредесетте безотговорни дни" 1944 "Светът под микроскоп" "Световната конспирация" I и II част, "Новият ред" и "Маските на величията" са преведени на френски, немски, испански, английски, руски, индийски, арабски и турски език.
Никола М. Николов умира при неизяснени обстоятелства през 1997 г., вероятно отровен.

www.novred.narod.ru
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: Дашо в Юли 07, 2009, 01:07:23
Чел съм му почти всички книги и останах доволен. Има доста задълбочен поглед над нещата от живота, който ни заобикаля
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: varnab в Октомври 25, 2009, 19:37:32
Мир на прахът му , а тези които го отровиха -чифутите-хазари продължават своите пъклени планове. ето сайт където се разкриват много конспирации за които Н.Николов писа , но тука са по задълбочени- www.hodos-video.com
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: shokersun в Януари 17, 2010, 00:13:43
http://megimg.info/mg/search.php (http://megimg.info/mg/search.php) - Оттук може да си дръпнете книгите  на един от съвременните,достойни за уважение и поклон автори
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: Siegfried в Ноември 15, 2011, 12:24:37
Книгата, четиридесетте безотговорни дни 1944 Никола М. Николов разказва за това какво е ставало в БългАрия веднага след съветската ОКУПАЦИЯ на 09.09.1944г. и то само в едно малко градче, какви убийства, мародерства и безчинства са вършели подлогите на Москва, БЕЗРОДНИТЕ комунисти - русофили-славянофили !

Линк към книгата - Четиридесетте безотговорни дни на 1944г. от Никола М. Николов;

https://drive.google.com/file/d/0Bz05XsmK0ip-b0xYcGhpYmF4NWs/view

Посвещението на Н.Николов в началото на книгата е:

Посвещавам
на нашата българска младеж с пожелание да разбере страданията на родителите си и да не допусне същите върху самата нея.


А поучихме ли се ние от това ? НЕ !

Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: Индивидуалист в Август 17, 2018, 10:19:12
България е била оставена под съветско владение с благоволението на запада. Нека това винаги да го напомняме, когато става дума за онези години. Мисля,че така е по-честно. И тогава и сега на западната власт не и пука за нас редовите обикновени и неизвестни българи. Почти толкова колкото не и пука и на нашата власт за нас.
Николов си отива на 77 години. Възраст до която не достигат милиони по света и у нас. Забележителен човек.
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: генерал Жеков в Август 17, 2018, 11:31:02
Тук няма как да се съглася.Държавите от Западна Европа са близки наши приятели,съюзници и дори,с няколко от тези народи имаме общ расов корен.Това са твърде много общи и ценни за народите неща,за да ги пренебрегнем.Руснаците искаха да ни вменят някакъв друг корен-т.е да ти вменят,че баща ти е различен от този,който ти познаваш като такъв.Те се опитваха да ни изработят "отзаде" ,като ни вменят измислената от КГБ теория за нашето "славянство",като си измислиха и фалшифицираха цели периоди от нашата история в подкрепа на абсурдите,измислени от тях.Точно по тези причини,смятам че да се твърди,че на хората от Западна Европа не им пука за нас е меко казано обидно-и за тях,и за нас самите
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: Индивидуалист в Август 17, 2018, 12:23:25
Не съм казал хората от Западна Европа, а властта Жеков. Никога не смятам властите и народите за едно цяло. Може и да не съм прав, но ги разделям. Според мен властта ги разделя. Нищо против нямам редовите, обикновени и неизвестни хора от запад както и от изток. Винаги съм се смятал за такава малка част от нашия народ и аз. И съм доволен,че съм такъв.
Титла: Re: Никола Николов
Публикувано от: Шишман в Август 18, 2018, 07:54:19
Никола Николов - добър писател.