Българският националистически форум

България и българите => България => Темата е започната от: Nordwave в Юли 24, 2009, 21:29:11

Титла: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Юли 24, 2009, 21:29:11
Божидар Димитров ще бъде министър без портфейл на българите в чужбина, съобщи в. "Труд". Причината за новия пост е лустрационен текст, гласуван от парламента, който пречи на Димитров да стане председател на комисията по култура.
(http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_759722.jpg)
Депутатите на от ГЕРБ, "Атака" и РЗС подкрепиха предложението на "Синята коалиция" бившите сътрудници на Държавна сигурност (ДС) да не могат да заемат ръководни постове в парламента. Божидар Димитров е бил секретен сътрудник и агент към Първо и Второ главно управление на бившата ДС с псевдоними Кардам, Тервел и Телериг, припомня вестникът.

Димитров заяви, че не се чувства дискриминиран от факта, че като бивш сътрудник на ДС не може да стане председател на културната комисия. Той обясни, че винаги е искал да бъде "тих и скромен депутат" и самият той също е подкрепил текста.

Вместо това директорът на Националния исторически музей ще бъде обявен за министър без портфейл в правителството на ГЕРБ, посочва всекидневникът. Планирано е той да отговаря за българите в чужбина. Засега не е ясно дали едноименната агенция ще бъде закрита, или ще бъде слята с новото ведомство. www.dnevnik.bg
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: hammerbg в Юли 25, 2009, 01:44:07
Не виждам какво против човека имат... за разлика от някои други наистина е работил за България!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Юли 25, 2009, 09:39:35
Не виждам какво против човека имат... за разлика от някои други наистина е работил за България!

Какво е направил за България?Освен че е масон, ДС и циганин , смятай циганин който води патриотично предаване  :-D :-D :-D
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Борисъ в Юли 25, 2009, 10:24:34
Досието му се отвори и стана ясно, че от него хора не са пострадали, а се е занимавал само с културна дейност. Даже недоволните комуняги го били писали като "недисциплиниран":

http://izbori.btv.bg/bg/news/view/1307-kakvo-razkriva-dosieto-na-bojidar-dimitrov

24.07.2009 / 19:59
Какво разкрива досието на Божидар Димитров?

Като агент на Държавна сигурност Божидар Димитров е бил подготвян за внедряване в тайния архив на Ватикана. Това показват разсекретените документи, свързани с агентурното минало на новия министър без портфейл.

Още през 1973 година Димитров привлича интереса на службите с високия си успех в университета. През 1973 година те започват да го разработват без той изобщо да подозира.

Проучване до Първо главно – ДС гласи: "Лоши прояви и изказвания няма. Обича специалността си. Успехът му е много добър"

Божидар Димитров сам избира псевдонима си "Кардам". Службите имат големи планове за него - внедряване във Ватиканската библиотека и таен архив. Ръководи го лично уважаван български професор от института по тракология. Той запознава Димитров с префекта на Ватикана и урежда специализацията му. За да се подготви Димитров започва да учи усилено френски, старогръцки и латински.

След като се връща от обучение Париж, Димитров прави сериозен гаф. Той вкарва нелегално няколко тома на Александър Солженицин и ги раздава на свои приятели, но това не остава скрито за ДС. пояснение: Благодарение на този писател обществеността извън Съветския съюз научава за системата на съветските лагери за принудителен труд

Справка 18.12.1974 г посочва : "Кардам" не е изпълнил дадените му указания да събере предоставените на приятели екземпляри, а си е позволил да вдига скандали, че са го предали на органите на МВР, с което още веднъж се е проявил като недисциплиниран сътрудник"


Така 1 година след вербовката си Димитров е изключен от апарата. През 1976 г. той се завръща под псевдоним Тервел. Ватиканската му мисия все още е актуална. През 1987 година Димитров отново става действащ, този път с агентурното име "Телериг", но документи за дейността му не се пазят в комисията по досиетата. Все пак две карти доказват, че Димитров е проникнал в секретната библиотека на Ватикана.

"Аз ви казвам, че се гордея с това, което съм правил. Вие като сте го чели, да сте видели аз на някого да съм навредил или да съм написал донос срещу човек в България? Дори срещу собствената си тъща не съм написал. А много исках между нас казано", каза проф. Божидар Димитров.

Той не скри, че ДС е помогнала за професионалното израстване

"Естествено, че да, не го крия. Някои ни обвиняват това, че ако не е била ДС щеше ли да бъдеш толкова високо квалифициран, естествено, че да. Все пак да попаднеш във Ватиканската библиотека като млад учен, това е един рядък шанс", каза Димитров.

=================

Поредното доказателство, че бате Божо е велик българин.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Дашо в Юли 25, 2009, 11:04:50
Много хора не разбират, че ВСЯКА държава има агенти. Така че е логично и комунистическата власт да е имала свой разузнавателен апарат. Но важното в случая е че Божидар Димитров не е събирал информация за хора, ами е разузнавал секретните архиви на Ватикана. Работа която има ако не само, то поне предимно научна цел. Все пак въпреки че на власт тогава са били комунистите, държавата се е наричала България, нали така и научните трудове написани тогава на базата на този изворов материал остават за България и българите
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: hammerbg в Юли 25, 2009, 12:34:47
Не виждам какво против човека имат... за разлика от някои други наистина е работил за България!

Какво е направил за България?Освен че е масон, ДС и циганин , смятай циганин който води патриотично предаване  :-D :-D :-D

Ами досието му е достъпно в интернет, приятно четене ;)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Огражден в Юли 25, 2009, 13:09:55
Абе дано направи нещо за българите зад граница. Факт е, че е по-скоро популярен в българското общество, отколкото най-подходящ за поста,но пък е по-добре Божо - министър за българите в чужбина, отколкото някой абсолютен пендел начело на Дирекция за българите в чужбина...
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: patriot_6turmovak в Юли 25, 2009, 16:25:39
Правителството на Герб е съставено от безлични и посредствени личности,които са слуги на космополитното евреиство.Поне половината от новите министри са лица от небългарски произход и евреи.Опростаченият и наивен български народ забрави,че писателят Юрген Рот издаде книга,в която описва престъпленията на Бойко Борисов,които са известни и на българското правосъдие и службите ни за сигурност.Бойко Борисов е удобен на егоистичният западен свят и САЩ,ПОРАДИ ФАКТА,ЧЕ ТОЙ ЩЕ ИЗПЪЛНАВЯ САТАНИНСКИЯТ ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.Тези,които гласуваха за Герб гласуваха за собственото си самоунищожение и предопределиха нещастната съдба на България.След шест месеца правителството на Герб ще се сгромоляса с гръм и трясък,и тогава идва времето на истинските български националисти,които ще спасят Отечеството ни от предстоящата гибел.НАШЕТО ДЕЛО Е ПРАВО И НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ ЮДЕО-МАСОНИТЕ!!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: patriot_6turmovak в Юли 25, 2009, 16:29:32
Министър-председателят-Бойко Борисов,има основателно съмнение,че истинската му фамилия е БАРУХ,Министъра на отбраната е еврейчето и хомосексуалист Николай Младенов, Министъра на Финансите-Симеон Дянков-има съмнение,че е евреин и хомосексуалист,Министъра на Културата-Вежди Рашидов-турчин,масон и говорител на Олигархията,Министъра без портфейл-Божидар Димитров-гръцки циганин и масон,Министъра на Външните работи- Румяна Желева-еврейка и масонка.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: hammerbg в Юли 25, 2009, 17:05:45
И аз мразя евреите, но не стигам до психозата да виждам във всеки човек евреин.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: elFO в Юли 25, 2009, 19:25:17
Божидар Димитров е добро име.Както се вижда от досието му не е вършел нищо в ущърб на държавата или нейните граждани като агент на ДС. Това го прави положителна личност. Всички се надяваме да помогне на българите в чужбина и да ускори взимането на български паспорти за нашенците в Молдова, Украйна и другите бежанци, които в момента са с неизяснен статут. ;-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 25, 2009, 19:28:59
Така и не разбрах на Бойко баба му ли е еврейка или само жена му? Различни източници има по въпроса...Но не е задължително да си с еврейски произход за да си боклук. Всъщност, много използват евреите като извинение за тяхната собствена пропадналост.

А това "министър на българите в чужбина" ми се вижда малко "мижи да те лажим" и поредната институция за източване на пари с "благородни цели".
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Юли 25, 2009, 20:03:25
(http://i.dir.bg/CMS/2009/07/06/6_11b2cc.jpg) “Бивш агент в правителството смущава българите“. Под това заглавие австрийският ежедневник “Курир“ публикува статия за българския проект за нов кабинет. Материалът на Щефан Галоп, цитиран от БТА, посочва че “още с едно от първите си решения за персонален подбор бъдещият премиер Бойко Борисов обърква потенциалните поддръжници на своето правителство на малцинството“.
Авторът има пред вид бившия агент от Държавна сигурност Божидар Димитров, който ще бъде министър без портфейл, отговарящ за българите в чужбина и културното наследство независимо от току-що дадения сигнал от новия български парламент, приел в сряда закон за изключване на на бивши агенти от парламентарни постове. Вестникът се спира и на реакциите на някои от опозиционните партии: на Синята коалиция с поставеното искане за гласуване поотделно за членовете на новото правителство и на партията РЗС.
Галопи запознава читателите на “Курир“ с кариерата и политическата принадлежност на Димитров, с агентурното му минало и добавя, че това е доста неприятно за Борисов, чието предизборно послание беше борба с корупцията и старите мрежи, каквото е и изискването на ЕС, но въпреки това продължава да подкрепя Димитров. От своя страна Димитров се реваншира, налагайки се категорично в своя избирателен район Бургас. Очаква се в понеделник българският кабинет да бъде приет, тай като освен 116-те депутати на ГЕРБ “за“ ще гласуват и депутатите от националистическата и антиромска партия «Атака“, чието намерение е да пусне безкритично новото правителство. Но фактът, че още в началото на своето управление Борисов ще разгневи своите по-умерени поддръжници отвън, може скоро да се превърне много скоро в проблем за него още в началото на своето управление, завършва “Курир“ http://dnes.dir.bg/2009/07/25/news4821256.html
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Юли 25, 2009, 20:06:32
(http://www.plovdivmedia.com/i/th/th_13720-1.jpg) Недоволство срещу номинацията на Божидар Димитров за министър на българите в чужбина се надига сред нашата общност във Франция. Причината е "агентурното му минало и националистическите му възгледи", пише в. "Монитор". Протестът на сънародниците ни ще бъде оформен в писмо до бъдещия премиер Бойко Борисов по инициатива на Асоциацията за българо-френски обмен. "Личност с подобна биография и убеждения не би могла да заема този пост в контекста на ценностните на наднационална Европа", обясни Стефан Манов, който е сред основателите на асоциацията. Освен това, нашенците тук започват подписка за подкрепа на пакет от искания към новата власт. Сред тях е промяна в конституцията, която да въведе избор на народни представители на българите в чужбина. "Близо 20% от българите живият в чужбина, а нямат право на реално представителство в парламента", недоволстват инициаторите. Българите във Франция ще настояват и за повсеместно въвеждане на електронен вот и увеличение на валидността на международните паспорти за срок от 10 години, а не 5, както е в момента. http://www.plovdivmedia.com/13720.html
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: elFO в Юли 25, 2009, 20:11:01
(http://i.dir.bg/CMS/2009/07/06/6_11b2cc.jpg) “Бивш агент в правителството смущава българите“. Под това заглавие австрийският ежедневник “Курир“ публикува статия за българския проект за нов кабинет. Материалът на Щефан Галоп, цитиран от БТА, посочва че “още с едно от първите си решения за персонален подбор бъдещият премиер Бойко Борисов обърква потенциалните поддръжници на своето правителство на малцинството“.
Авторът има пред вид бившия агент от Държавна сигурност Божидар Димитров, който ще бъде министър без портфейл, отговарящ за българите в чужбина и културното наследство независимо от току-що дадения сигнал от новия български парламент, приел в сряда закон за изключване на на бивши агенти от парламентарни постове. Вестникът се спира и на реакциите на някои от опозиционните партии: на Синята коалиция с поставеното искане за гласуване поотделно за членовете на новото правителство и на партията РЗС.
Галопи запознава читателите на “Курир“ с кариерата и политическата принадлежност на Димитров, с агентурното му минало и добавя, че това е доста неприятно за Борисов, чието предизборно послание беше борба с корупцията и старите мрежи, каквото е и изискването на ЕС, но въпреки това продължава да подкрепя Димитров. От своя страна Димитров се реваншира, налагайки се категорично в своя избирателен район Бургас. Очаква се в понеделник българският кабинет да бъде приет, тай като освен 116-те депутати на ГЕРБ “за“ ще гласуват и депутатите от националистическата и антиромска партия «Атака“, чието намерение е да пусне безкритично новото правителство. Но фактът, че още в началото на своето управление Борисов ще разгневи своите по-умерени поддръжници отвън, може скоро да се превърне много скоро в проблем за него още в началото на своето управление, завършва “Курир“ http://dnes.dir.bg/2009/07/25/news4821256.html
Тоя пък се изказа. Според мен пък това е един от най-популиярните му ходове. Божидар Димитров е виден общественик.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Огражден в Юли 25, 2009, 20:16:05
Министъра на отбраната е еврейчето и хомосексуалист Николай Младенов

Изобщо не съм някакъв "фен" на ГЕРБ, Бойко или новия кабинет, но все пак Николай Младенов е единствения ни политик след 45та година, който му виждам такива снимки:
(http://195.149.248.189:8080/2009-07-25/4893e14398aa74010976a857a90345e2)

А и като евродепутат, само той и другия евродепутат - от БСП се сетиха да минат през Македония и да обърнат внимание на военните ни гробища. Общо взето - на официално ниво - по-ангажиращ жест българската държава не направи последните 4 години към Македония... Така, че предпочитам да му спестя циничните определения засега поне.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: skadansk в Юли 26, 2009, 01:10:44
Последните дни в почти всички медии издигат два основни минуса за Божо, като даже наблягат на тях:

- агент на ДС
- националист

С това се цели едва ли не национализма да се приравни към доносничеството! Никой не може да знае на 100% с какво точно се е занимавал Божо. Достатъчно е обаче да се види какви дивотии приказва в ролята си на баш историк на републиката и е ясно, че мястото му не е във властта - без значение дали с или без портфейл!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Юли 26, 2009, 02:07:57
Последните дни в почти всички медии издигат два основни минуса за Божо, като даже наблягат на тях:

- агент на ДС
- националист

С това се цели едва ли не национализма да се приравни към доносничеството! Никой не може да знае на 100% с какво точно се е занимавал Божо. Достатъчно е обаче да се види какви дивотии приказва в ролята си на баш историк на републиката и е ясно, че мястото му не е във властта - без значение дали с или без портфейл!
И аз не можах да разбера , защо национализма е негативно качество  :| :| .Колко деградирала страна че да си националист е лошо или срамно
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: hammerbg в Юли 26, 2009, 03:04:55
И точно понеже свързаха някои  хора с хора работели за НС и били офицери от ДС се опитаха да ги дискридират за сметка на доносници на Дс!!!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Борисъ в Юли 26, 2009, 09:12:21
Достатъчно е обаче да се види какви дивотии приказва в ролята си на баш историк на републиката и е ясно, че мястото му не е във властта - без значение дали с или без портфейл!

1. Отрича да сме траки
2. Твърд застъпник на иранската теория
3. С книгите си, които се издават и в БЮРМ, разбива смешните теории на македонистите и защитава българщината в Македония

Кое не ти харесва?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Death angel в Юли 26, 2009, 09:40:21
Достатъчно е обаче да се види какви дивотии приказва в ролята си на баш историк на републиката и е ясно, че мястото му не е във властта - без значение дали с или без портфейл!

1. Отрича да сме траки
2. Твърд застъпник на иранската теория
3. С книгите си, които се издават и в БЮРМ, разбива смешните теории на македонистите и защитава българщината в Македония

Кое не ти харесва?
Ама за първите две не е сигурно до кога.  ]:)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 26, 2009, 09:44:49
Сигурна съм, че знае много повече от това, че не сме траки, нито тюрки, нито славяни, както и много други скрити исторически факти, които е прочел в библиотеката на Ватикана, но едва ли някога ще ги разкрие.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Борисъ в Юли 26, 2009, 14:34:36
Някои намерени неща ги беше казал, имаше някаква западноевропейска хроника за Тервелес, който разбил арабите "със силата на светия кръст".
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Sol Invictus в Юли 26, 2009, 14:38:20
Определено не им е било приятно на западняците да признават успехите на един "езичник" :-D
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Борисъ в Юли 26, 2009, 14:46:39
Определено не им е било приятно на западняците да признават успехите на един "езичник" :-D

Ти остави това, ами и от нашите някои го пишат християнин, защото намерили печата с "Богородице, помагай на кесаря Тервел". Това, че сигурно го е получил от Юстиниан II заедно с другите дарове (област Загоре, титла кесар, пурпурна мантия и статуя на хиподрума в Константинопол) е подробност.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Радко в Юли 26, 2009, 15:03:21
Не виждам какво против човека имат... за разлика от някои други наистина е работил за България!

Бил е шпионин на комунистическата власт в България, а това автоматично го прави руски шпионин на КГБ. Цялата информация от агентите е отивала точно в КГБ и затова всички агентите не са служили на България, а на Москва. В страни като Германия, Унгария и Полша има закон от вече близо 20 години, забраняващ на всеки, който е имал каквато и да било връзка с тайните служби да заема какъвто и да било държавен пост. Тук преди време те първа отворихме досиетата, а все още нямаме реални закони за разправа с бившите служители на репресивните органи.
Той, както и всички други от ДС, са служили на тогавашната власт и на държавата.
Сега какво, да не би да няма ли доносници ... ?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Death angel в Юли 26, 2009, 15:33:50
Кубрат, Аспарух и Тервел са били християни. За Тервел съм пуснал и тема. Това, че с Аспарух на Балканите са дошли и някакви езичници са само хипотези, за които нама никакви доказателства.
 И между другото Аспарух през 681-ва не си мести никъде нито народа, нито държавата, а само я разширява.

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=8636.0
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: hammerbg в Юли 26, 2009, 17:03:20
Кубрат, Аспарух и Тервел са били християни. За Тервел съм пуснал и тема. Това, че с Аспарух на Балканите са дошли и някакви езичници са само хипотези, за които нама никакви доказателства.
 И между другото Аспарух през 681-ва не си мести никъде нито народа, нито държавата, а само я разширява.

http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=8636.0

И годината е 679  ;-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Юли 28, 2009, 21:07:07
(http://i.dir.bg/CMS/2009/06/11/6_113491.jpg) Българи в чужбина: Защо ни е министър?! За част от българските граждани в чужбина избирането на министър без портфейл, който да се занимава специално със сънародниците ни зад граница, е неприемливо деление. Срещу това протестира Даниела Горчева, издател и главен редактор на списание "Диалог" в Холандия, съобщи БНР.
"Изборът на Божидар Димитров за министър без портфейл на българите в чужбина поставя много въпроси. Единият от тях е, защо новото правителство смята, че българите в чужбина имат нужда от специален министър. Не ми е известно някога да е имало министър на холандците в чужбина, например, и на кои граждани точно – на българските граждани в чужбина или на българите в чужбина. Защото има български граждани, които не са българи и българи, които не са български граждани. И изобщо що за манталитет е да се делят българските граждани на българи в чужбина и на българи в страната, или още по-лошо – на българи и на небългари, тъй като е известно, че има български граждани, които не са българи, а са турци, арменци, евреи", коментира Горчева.
Тя се застъпи за принципите, за които всички – вътре или извън страната, трябва да се борят за правата и идеите си.
"Да се повдига патриотичният дух на българина, само че по какъв начин – чрез мили тържества. Обаче се харчат в същото време грешни пари на българските данъкоплатци, които биха отишли за много по-полезни неща – за здравеопазването, за пенсионното осигуряване – и аз не разбирам защо българите в чужбина имат нужда от специална агенция. Българите в чужбина са хора, които работят, печелят добре, те могат и сами да се организират, да си направят своите училища за децата си в чужбина и т.н. Те нямат нужда от такава агенция", заяви още Даниела Горчева. http://dnes.dir.bg/2009/07/28/news4832708.html
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Slav в Юли 28, 2009, 21:08:05
бтв и той е мургав :-D :$
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: hammerbg в Юли 28, 2009, 21:10:38
бтв и той е мургав :-D :$

Защото по едната си родова линия е грък.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Slav в Юли 29, 2009, 00:34:53
бтв и той е мургав :-D :$

Защото по едната си родова линия е грък.
Абе иа нещо такова. Чертите на лицето му много напомнят на гърците. По майчина или бащина линия е грък Ники?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Дашо в Юли 29, 2009, 11:39:50
бтв и той е мургав :-D :$

Защото по едната си родова линия е грък.
Абе иа нещо такова. Чертите на лицето му много напомнят на гърците. По майчина или бащина линия е грък Ники?
По делата, го съдете момчета ...
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Юли 29, 2009, 21:32:27
(http://focus-news.net/Images/Photoes/b0b2ccdb34d0f7e1ecb343ff3e4512b2.jpg) „Нова Македония”: България подема по-агресивна политика спрямо Македония България подема по-агресивна политика спрямо Македония. Това е коментарът на политиците и историците, след като Божидар Димитров, един от най-упоритите отрицатели на македонската идентичност, стана министър за българите в чужбина в новото българско правителство на премиера Бойко Борисов, пише днес македонският вестник „Нова Македония”.
Димитров е известен с позициите си, че македонците са изкуствена нация и че македонизмът ще се разпадне, ако македонците не престанат да ограбват българската история, пише вестникът.
„Опасявам се, че изборът на Божидар Димитров предвещава по-агресивна политика на България към Македония. Той е един от най-експонираните ястреби на българската кауза. Предишните премиери на България Станишев и Сакскобургготски водеха по-умерена политика към Македония от политиката, която оповести Борисов”, смята бившият македонски премиер Владо Бучковски.
Тодор Чепреганов, директор на Института за национална история, заяви, че целта на назначаването на Димитров на толкова деликатна длъжност е да се засили пропагандата и отричането на македонския народ, език и култура. „Неговите идеи са ни добре познати. От такъв човек не може да се очаква, че ще работи в името на някаква толерантност. Тези ходове са напразни опити на България да поддържа напрежението с Гърция пред ЕС, че на Балканите има открит въпрос /македонският/, който трябва да се реши, а този човек добре ще поработи във вреда на македонците”, смята Чепреганов. Той съветва държавата да отговори на тези провокации. „Ние като историци можем да публикуваме книги, с които ще доказваме противното, но нямаме пари, за да изпратим трудовете си в световните библиотеки за тези, които се занимават с този въпрос, за да могат да сравняват фактите. Държавата трябва да внимава, че и тук се разпространяват книги, които отричат идентичността ни”, твърди Чепреганов.
Стойко Стойков, един от председателите на ОМО „Илинден”-ПИРИН, смята, че България ще продължи политиката на пропаганда, асимилация и непризнаване на македонците. „Димитров умишлено е поставен, за да създава пречки. Македония ще бъде обект на изнудване от страна на България. Не случайно именно Димитров отговаря за диаспората – като бивш агент да прави интриги, че Македония прогонва българите или че медиите разпространяват омраза. Това трябва да се използва като причина за вето при евентуалното членство на Македония в Съюза. За България моментът преди Македония да влезе в ЕС е последният момент да се намеси заедно с Гърция и да попречи на Македония да използва механизмите, които като държава-членка би имала на разположение, за да защити правата на македонското малцинство в България и в Гърция”, смята Стойков. Според него македонското малцинство в България няма да усети разликата, тъй като българската държава и сега не признавала, че в България живеят и македонци.
Димитров едно десетилетие бе директор на българския Национален исторически музей. Той е известен като автор на книгата „Десетте лъжи за македонизма”, в която разпространява антимакедонските си позиции, пише „Нова Македония”. Изданието отбелязва, че задължение на Димитров ще бъде да се грижи за българите в Македония, но и за „македонците в Албания и в Гора, в Косово, за които България смята, че са българи”. През 2001 г. бе разкрито, че Димитров е бил агент на тайните служби, добавя „Нова Македония”.
Вестникът твърди, че самият Борисов в началото на тази година пред българските изселници в Америка е заявил, че има стратегия, с която ще върне Македония под български контрол. Той казал, че ще използва гръцкия модел - ще купува македонски фирми и така „икономически зависимите македонци не само че ще обожават България, но и ще признаят истинската история”, пише „Нова Македония”. http://focus-news.net/?id=n1230583
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Дашо в Юли 30, 2009, 01:18:04
Нека болните македонисти, пикат газ от яд! Надявам се само наистина Божидар Димитров да провежда подобна политика, спрямо БЮРМ
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Death angel в Юли 30, 2009, 03:49:49
Всичко това иде от ХОМО.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=72991010148&id=9&setIzdanie=21750
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: опълченец в Август 02, 2009, 19:52:06
бтв и той е мургав :-D :$

Защото по едната си родова линия е грък.
Интересно,дай повече инфо.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: elFO в Август 02, 2009, 22:33:41
Аз много се надявам на Божидар Димитров и определено не смятам, че той е грешка. Тези, които мислят така откровенно си плюят по него. :-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Дашо в Август 03, 2009, 00:43:59
Аз много се надявам на Божидар Димитров и определено не смятам, че той е грешка. Тези, които мислят така откровенно си плюят по него. :-)
Честно казано, аз също възлагам на него големи надежди, но след време ще можем да дадем оценка, когато видим какво и как върши ;-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Август 13, 2009, 13:30:46
(http://www.plovdivmedia.com/i/th/th_14400-1.jpg) Груевски, стой мирно, иначе... България отговори на македонските провокации, сходни с тези към Гърция, с незабавно разполагане на войски по границата с псевдодържавата, пише днес гръцкият вестник "Елевтери ора". Без приказки, без изказвания, без "диалози" и други подобни глупости.
Вестникът коментира, че посланието, закодирано във въпросния ход на София, е: "Груевски, стой мирно, иначе ...".
Македонската общественост сигурно дълго ще слуша от София антимакедонските изказвания на Божидар Димитров, но ако преди е бил свободен "стрелец" в отричането на всичко македонско, сега неговите мнения получиха официален характер, коментира „Утрински вестник”.
Според всекидневника с избирането му за министър, отговарящ за българите в чужбина, официално София очевидно избира офанзивната политика в присвояването на македонското минало и отричане на македонската идентичност.
Сред "бисерите" на Димитров, както пише всекидневникът, се посочва и изказването му, че в Македония има 1,4 милиона българи, които заради натиск не могат да изразят истинското си национално самосъзнание.
http://www.plovdivmedia.com/14400.html
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Август 21, 2009, 18:01:50
(http://i.dir.bg/CMS/2007/07/08/6_6bb05.jpg) Божидар Димитров: 60 000 чужденци да вземат БГ-паспорт веднага. 60-те хиляди души, чакащи от години за българско гражданство, да получат наведнъж БГ-паспорти, предлага министърът без портфейл Божидар Димитров, цитиран от в. "Труд".
 Така ще се "отпуши" системата по издаване на тапии. А и ще се допринесе за справяне с демографския срив - голяма част от тези чакащи искали да живеят и работят у нас.
Бойко Борисов може да остане в учебниците по история като последовател на американския президент Роналд Рейгън. Това със сигурност ще стане, ако реализира идеята на своя приятел и министър Божидар Димитров.
Историкът предлага нестандартно, но лесно решение за 60-те хиляди молби за българско гражданство, които “затлачват” системата - Борисов да последва примера на Рейгън и да разпореди с еднократен акт да се даде гражданство на всички. През 80-те години американският президент дава гражданство на 3,5 млн. латиноси, живеещи нелегално в САЩ. Разликата е, че в нашия случай целта е част от кандидатите за български паспорт да се заселят в родината и да намалят демографския срив. А такива проблеми Америка определено няма. Тъй като у нас по конституция чужденец окончателно става български гражданин с указ на президента, трябва последващ аналогичен акт от вицепрезидента Ангел Марин. На него държавният глава Георги Първанов е делегирал правомощията си в този ресор. По закон молбите за гражданство минават през специален съвет под егидата на правосъдното министерство. Ако той ги одобри, правосъдният министър предлага на президента да издаде указ. Тъй като правосъдното министерство е на подчинение на премиера, разпореждането на Борисов ще задвижи процедурата по масовото даване на гражданство. Сред 60-те хиляди натрупани заявления най-старите са от 2004 г., въпреки че всяка молба трябва да бъде одобрена или отхвърлена в срок от 3 месеца, обясни Димитров. Отделно към изостаналите преписки годишно се очаквало да започнат да се вливат по 20 000-30 000 нови. Затова Димитров предлага държавата да отпуши системата по предварително направен списък. При съставянето му все пак можело да има селекция, за да бъдат отстранени видими небългари.
Според Димитров три са основните причини за забавянето: липса на достатъчно хора за обработка на документите, корупция, както и неохота у служителите да се занимават с въпроса, повлияни от неправилните схващания, че голяма част от кандидатите нямат автентичен български произход, че са престъпници и че гражданството им трябва само за да работят в ЕС.
Димитров предлага за решение на първия проблем да бъде увеличен с трима души щатът на дирекция “Българско гражданство” в правосъдното министерство. Корупция там не е установена от компетентните органи, но множество косвени доказателства показват, че тя съществува. Димитров дава за пример обяви в скопски вестници, обещаващи бг паспорт за 3 месеца, вместо 4-5 години чакане. Министърът предлага да бъде премахнато стриктното взиране в т. нар. документи за български произход, към които критиките често са, че не са автентични. Историкът обръща внимание, че това често не е възможно поради сложните обстоятелства по соцвреме. Димитров предлага решение - документ за български произход държавата ни да издава дори само ако лицето носи име по българската именна система и говори, макар и диалектно, български език. По повод критиките, че престъпници се домогват до наше гражданство, Димитров е категоричен, че такива може и да има, но те не чакат по 4-5 г., а направо си плащат и получават документи, без да помиришат София. http://dnes.dir.bg/2009/08/21/news4954968.html
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ѣ в Август 21, 2009, 18:55:36
Гениално, да борим демографския срив с внос! Как до сега никой националист не се е сетил да развие и популяризира тая родолюбива идея :^) Браво на Божо и ГЕРБ, вместо да мислят за цялостно подобряване на живота на останалите 5 милиона българи в България, те ще внасят нови. Не че е лоша тая политика на приобщаване на българите останали извън пределите на родината, но изявленията им просто са идиотски. А и тия, дето чакат за паспорти, най-вероятно ще ги вземат и ще отпрашат към Европата. Само един комунистически специалист може да бори демографските проблеми на нацията със стимулиране на механичния прираст!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Бай Иван в Август 22, 2009, 00:48:47
Нека да помислим и за нещо друго, ако все пак хиляди Българи днес се установят тук и са безработни, кои ще понесе социалната тежест?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Август 31, 2009, 22:00:14
Министър Божидар Димитров пристигна на посещение в Босилеград в съседна Сърбия. В село Паралово той присъства на откриването на православен храм, който е финансиран изцяло от българската страна, съобщи БНР. В разговор с Владимир Захариев, кмет на населения с етнически българи Босилеград, министър Божидар Димитров се обяви за това сънародниците ни от Западните покрайнини да им бъде възстановено българското гражданство.

От своя страна Владимир Захариев заяви, че българското гражданство не трябва да се превръща в бизнес. Местните власти в Босилеград искат да се реши въпроса за възстановяването на православните храмове. Министър Божидар Димитров предложи да се работи съвместно с българската правителствена Дирекция по вероизповеданията. Иван Николов от Културно-информационния център се обяви за възстановяването на българското военно гробище в района на Босилеград. Николов предложи още Боселиград да бъде свързан в транспортно отношение с българската пътна инфраструктура. Министър Димитров проведе среща и с вранския митрополит Пахомия. http://marica.bg/show.php?id=10988
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Дашо в Септември 01, 2009, 01:06:21
Подкрепям предложението на Божидар Димитров. Само че трябва да видим ББ какво ще каже по въпроса.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Октомври 27, 2009, 15:37:14
Мургав шопар с министерски пост иска да денационализира България


Чуждестранните граждани, които са завършили висшето си образование в България, да придобиват българско гражданство по облекчена процедура. Това предложи министърът, отговарящ за българите в чужбина, Божидар Димитров. От министерския съвет посочват, че мотивът за това е, че „те са преминали естествения процес на натурализация за периода на следването си и е време държавата да използва потенциала им”. И таз добра! Не стига, че напълнихме вузовете с всевъзможна чуждестранна сган, която получава оценки по милост и заема мястото на българските студенти в общежитията, ами дай сега и българи да ги правиме. Проблемът обаче е по – сериозен и не опира само до псевдоисторика и всеизвестна политическа проститутка Божидар Димитров. Далеч по – притеснителното в случая е, че неговата идея се подкрепя от министерски съвет. Извода от това е само един – това правителство ще продължи с неадекватната национална и етнодемографска политика, която ни води към гибел. Всеки знае, че най-големият процентен дял от чуждестранните студенти у нас са турските младежи. Ако тези поправки в Закона за българското гражданство бъдат приети, десетки хиляди студенти от турски произход ще могат да вземат български лични карти, стига да поискат това, а те ще поискат, тъй като освен всичко друго, това е и гражданство на държава членка на ЕС. Тук е момента да зададем въпроса, кой иска да осигури още избиратели за ДПС, защото предполагам не съществуват наивници, които да мислят, че тези новоизпечени българи, в огромната си част, няма да подкрепят турско-сепаратистката партия на Ахмед Доган. Дори и да не беше това, идеята е абсурдна по най-малко още две причини:

Първо – За нас, като националисти е принципно неприемливо да се натурализират чужденци, които разводняват генетичният ни фонд и културната ни монолитност. В това отношение дори би могло да се развие инициатива и националното движение в България да излезе със становище за забрана на тези текстове от Закона за българското гражданство, които предвиждат възможност за натурализация.

Второ – Презумцията, че – „те са преминали естествения процес на натурализация за периода на следването си” е тотално невярна и това е ясно за всеки, който е поне малко запознат с българските академични нрави. В по-голямата си част чуждестранните студенти, дори от последните курсове, прекарали вече няколко години в България се затрудняват да говорят на български и не могат да проведат елементарен разговор. Това не е пример за естествен процес на натурализация. За никого пък не е тайна, че цялото им следване е един голям виц и всичките им оценки и в последствие взимане на диплома не са плод на реални знания, а са следствие от стремежа на вузовете да ги задържат, защото това е едно от основните им пера за самоиздръжка. Днешната държава, докара българските висши учебни заведения до положението да се превърнат в търгаши на дипломи, от което се възползват различни негодяи от съседни държави, които не могат да вземат дипломи в собствените си страни. Е, благодарим за такъв потенциал!

Какъв е обаче генералният извод? Той е, че заличаването на българската нация върви по план и освен всички мерки по намаляването на българите чрез завишена смъртност, и принуда за емиграция, което променя етнодемографския баланс в страната, намалявайки броя ни спрямо живеещото тук циганско и турско население, се прибавят и механични мерки в тази насока, като натурализацията на чуждестранно население в лицето на следващите у нас чуждоземци. Това е политика, на която ние трябва най-решително да се противопоставим още днес, защото утре ще бъде късно!

http://bg.altermedia.info/?p=12964
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Генерал Колев в Януари 06, 2010, 20:22:54
Премиерът Бойко Борисов направи остра забележка към министъра без портфейл Божидар Димитров.

Поводът е изказване на Димитров, че София ще поиска от Турция 20 млрд. долара компенсации за имотите на тракийските бежанци. В замяна страната ни ще подкрепи турската кандидатура за ЕС.

В ефира на БТВ министър-председателят отправи последно предупреждение към Димитров.

А Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме, заяви категорично Борисов.

По повод казаното от министъра на българите в чужбина, премиерът посочи още, че с думите си той е „създал проблем".

Борисов обясни, че „когато излизаш и обявяваш подобни неща бе това да е обсъждано нито с премиера, нито с кабинета, нито с парламента „ангажираш пряко министър-председателя и създаваш проблем".

Припомняме ви, че по-рано днес заместник-министърът на външните работи Марин Райков заяви, че България не обвързва членството на Турция в Европейския съюз с темата за обезщетенията за имотите на тракийските българи, които Анкара трябва да плати.

Пред news.bg Божидар Димитров отказа всякакъв коментар за казаното от премиера с думите, че в момента празнува с приятели, защото има имен ден.
http://news.ibox.bg/news/id_530020263 (http://news.ibox.bg/news/id_530020263)

Ясно, мутрафона ББ е клекнал на турчора!   :devil:
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: logx в Януари 06, 2010, 20:25:41
Много ясно! Бойко толкова им лиза задника и рязаните на турците, оставаше и да не предприеме нищо против подобен вид действие.

Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Нестор в Януари 06, 2010, 21:48:35
Ясно,това е било солово изпълнение на божо,настоящ член на политбюро на бсп.Никакви компенсации ,то се знае,ББ няма да подведе турските си партньори.Днес турски тир пак е помел българска кола някъде към Поповица,това стана ежедневие и никакви последствия.Като хванат някой самодеен турски контрабандист или превозващ наркотици,вземат му ги и го пускат след като са му направили акт за МИТНИЧЕСКО НАРУШЕНИЕ.  Скоро ще им правят само дружески забележки,по- добре да укриват наркотика.  Спорните въпроси за парични компенсации ,изселническа споготба за местните турци и цигани-потурнаци , вдигане на митата за турски стоки,спиране вноса на ментета и конкурентни земеделски продукти могат да се решат след като се удари здраво по масата.И ако и след това турците продължават да се втеляват ,тогава трябва да им се затворят кпп-тата,знайно е че търговията им със запада е от жизнено значение за тях.  Няма да рискуват с открита военна агресия,защото сме в ес  и все едно нападат империята.Оттук следва че трябва да седнат на масата на преговорите и да си платят за гяволъците и чак тогава да се договаря занапред каквото ще е .
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Петкан в Януари 07, 2010, 01:00:59
Да живее славната БКП,др.Тодор Живков и всички от близкото му обкръжение,пред него,зад него ,под него и т.н.
Е,това днес е "дясно правителство" с безусловната подкрепа на мултака Сидеров.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: samvoin в Януари 07, 2010, 01:58:20
Божидар Димитров има някаква историческа съвест пред българите, макар доста латентна, обаждаща се на моменти и доста криворазбрана, особена и неразбираема за мен, но определено я има.
Не беше случайно това че бях писал на последните парламентарни избори че в Бургас бих гласувал за него като за мажоритарен кандидат /единственият такъв на ГЕРБ който казах че заслужава да влезе в парламента като личност/, но и прогнозирах че няма да се задържи дълго на някакъв ключов пост ако се опита да прокара нещо положително, в интерес на нашето национално оцеляване и бъде заподозрян в тежкия грях за тая върхушка и господарите и навън, наречен "български национализъм" или просто да си българин.
Не и в това мнозинство, при този кабинет и под лидерството на Бойко Борисов. Просто беше употребен, използван и захвърлен.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Hatshepsut в Януари 07, 2010, 10:42:10
Божидар Димитров сам би трябвало да си подаде оставката, а да не чака да бъде изгонен.
За съжаление, позицията на Бойко Борисов за турското членство в ЕС не се различава от позицията на Сергей Станишев  (envy)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Генерал Колев в Януари 07, 2010, 11:23:44
Божидар димитров публично се унижи, с което доказа, че не е мъж! Нито пък някакъв патриот!!! Отврат! Само дето още публично не е направил на мутрафона свирка! Ето вижте:

Сбъркал съм. Премиерът е прав - гафът е мой, а не негов.

Това заяви министърът без портфейл Божидар Димитров във връзка с отправеното му предупреждение от страна на премиера Борисов.

То бе резултат от изказването на историка, че София ще поиска от Турция 20 млрд. долара компенсации за имотите на тракийските бежанци, а в замяна страната ни ще подкрепи турската кандидатура за ЕС.

Божидар Димитров заяви за news.bg, че е останал подведен от европейския доклад за напредъка на Турция, в който страната се приканва да изпълните поетите задължения.

По повод казаното от министъра на българите в чужбина, премиерът посочи, че с думите си той е „създал проблем".

А Божидар Димитров съм го предупредил, че при следващ случай просто се разделяме, заяви категорично Борисов.

Припомняме, в началото на тази година предстои визита на българския премиер в южната ни съседка.
http://news.ibox.bg/news/id_719435388 (http://news.ibox.bg/news/id_719435388)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Януари 07, 2010, 12:01:38
(http://www.plovdivmedia.com/i/th/th_19813-1.jpg) Бойко Борисов дръпна ухото на министър Божидар Димитров, той подви опашка Уволнение на чиновник и последно предупреждение за министър Божидар Димитров. Това е резултатът от заформилото се напрежение между София и Анкара. Повод за това стана изявлението на министъра без портфейл Божидар Димитров. Историкът заяви в медиите, че България ще гласува присъединяването на Турция към съюза, ако Анкара изплати 20 млрд. долара компенсации. "Това не е позиция на правителството. Уволних служителя от пресслужбата, който е потвърдил пред западната преса думите на министъра без портфейл. На правителственото заседание днес много остро предупредих Божидар Димитров, че при следваща подобно проява, ще се разделим", отсече тази вечер пред bTV премиерът Бойко Борисов. Членството на Турция в ЕС не зависи от изплащането на компенсации за тракийските бежанци от 1913 г. Това заяви и зам.-министърът на външните работи Марин Райков. Той беше категоричен, че отношенията между двете съседни държави в момента са "в най-доброто от десетилетия насам състояние". Между двете страни не стоят открити тежки политически проблеми, а нерешени въпроси, които са предмет на диалог, обясни още Райков. Дипломат номер 1 на комшиите Ахмет Давутоглу също се намеси. Той намекна от Анкара, че страната му също може да търси обезщетение за двата милиона изселници от България след "възродителния процес". Давутоглу бе категоричен, че от страна на София няма официално искане за изплащане на 20 млрд. долара. Сигурно съм единственият министър, който си признава грешката, но ще кажа, че съм сгрешил, заяви за вчера Божидар Димитров. Той разказа, че се подвел от миналогодишния евродоклад за напредъка на Турция по пътя към Евросъюза. В него е записано, че Европарламентът приканва Турция да изпълни поетите задължения. Сметнах, че искането за компенсации е условие, а се оказа, че е само пожелание на добра воля, допълни Димитров. След месец премиерът Бойко Борисов ще бъде на официална визита в Турция при колегата си Реджеп Ердоган. Двамата трябва да обсъдят сътрудничество в енергийни проекти и еврочленството на Анкара, обясниха дипломати. http://www.plovdivmedia.com/19813.html (http://www.plovdivmedia.com/19813.html)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: samvoin в Януари 07, 2010, 13:39:38
А къде е тук позицията на Сидеров? Няма я, защото тя е еднаква с тази на новия му е... Бойко.

http://skat.bg/news.php?action=0&newsID=6969&sort=0&page=0 (http://skat.bg/news.php?action=0&newsID=6969&sort=0&page=0)

Ето и едно интересно предаване на Валентин Касабов по - темата, в какво се е клел Сидеров пред паметника на Апостола на Свободата /с който се самоотъждествяваше/, какво е говорил за ГЕРБ и Борисов и какво е казал малко след последните парламентарни избори /за късопаметните от които аз не съм де/?

Предавачено ще го видите като цъкнете на изображението.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: gadr в Януари 07, 2010, 17:14:52
Че това правителство е протурско е ясно като бял ден,пита се в задачата, защо партия която се афишира като националистическа -Атака подкрепя безусловно ББ и неговата шайка от ГЕРБ??? Атакаджийте не могат да си отговорят на този въпрос ,от което следва,че Воленчо ако има и грам достойнство да излезе и да си каже на измамените си гласуподаватели:... ами бях заплашен да речем, или много ме биха, или най-добре истината че със жена си еврейката Капка яко се облажиха с турски лири и еврейски шекелчета като изтъргуваха идеята на национализма като зрели карпузи на бит пазар. (mooning) :taz: :horo:
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Януари 07, 2010, 17:31:44
Капка Сидерова наистина ли е еврейка ?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Франкист в Януари 07, 2010, 17:37:47
БОЙКО БОРИСОВ Е ТУРКОФИЛ И ПРЕДАТЕЛ,ТОЙ Е ЕДНА КОМПЛЕКСИРАНА МУТРА,КОЯТО ГО ИЗНАСИЛВАХА ТУРЦИТЕ 88-МА,ЗАЕДНО С РОДИТЕЛИТЕ МУ,И МУТРА,КОЯТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЖЕНА СИ И НА РАЗНИ ДРУГИ КУРВИ СТИГНА ДО ТУК.

ЗА ВОЛЕН НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ.ТОЯ Е ЯСНО КАКЪВ Е ЦЪРВУЛ И МАША.СУПЕР МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ НЯМА ДЕЦА!Такива като него не заслужават и майки да имат!!!

Ще сложа един логичен въпрос накрая на моя супер гневен и лишен от смисъл коментар:

За пред Анкара или за пред българския народ  беше "гафа"?


Отговори тикво недоправена,банкянска!!!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Kondolov в Януари 07, 2010, 17:45:36
Брей то бива бива-ама бат Бойко хептен ги върза кученцата около него и само им дърпа каишките,независимо дали е Божидар или Воленчо.Но ми е интересно това което е казал турския външен министър за искане на обещетение за техните изселници от възродителния процес.Все си мислех,че комшиите са се образовали ама то явно си е анадолска образованост/ще рече няма я хич/Ами той Ахмед не знае ли или не е чел,че парите които се искът за тракиските бежанци са обвързани от така наречения Ангорски договор подписан и от двете страни за изплащане на обезщететия-и докато България тогава е изплатила  на турските изселници,Турция не е изплатила нищо по клаузите от договора.Та да не бърка двата щата комшията.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Януари 07, 2010, 18:12:47
(http://store.picbg.net/pubpic/DF/04/54b408ac0bb3df04.jpg) (http://www.picbg.net/img.php?file=54b408ac0bb3df04.jpg)     (http://store.picbg.net/pubpic/57/D3/ee0c003c4b9257d3.jpg) (http://www.picbg.net/img.php?file=ee0c003c4b9257d3.jpg)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Nordwave в Януари 08, 2010, 10:47:35
(http://www.plovdivmedia.com/i/19846-1.jpg) Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само че не е условие за приемането на Турция в ЕС. Така пред Dnes.bg министърът без портфейл Божидар Димитров коментира предупреждението на премиера Борисов, че може да се раздели с поста си заради изказаното от него мнение, че България ще подкрепи Турция за ЕС, само ако ни изплати 20 млрд. долара компенсации за тракийските бежанци. “Прав е човекът, нали? Намесих се във води, които не са мои, и неправилно бях изтълкувал един израз в едно изречение в предприсъединителния договор от миналата година за Турция, където се казва, че тя трябва да положи усилия да разреши въпроса с компенсациите на тракийските бежанци. Аз сметнах, че това е условие към Турция, а то било само пожелание. И това са две различни неща.
- Има ли страх у Вас, че може да се разделите с поста си?
- Ами страх, не! Аз не се страхувам от нищо. Ако съм направил толкова голяма грешка, която заслужава да се разделя с поста си, ще понеса своята отговорност. Прав е министър-председателят, че политиката на правителството се определя по този въпрос от Народното събрание, от целия Министерски съвет, а не от един министър.
- Заради гафа например?
- Въпросът с тракийските компенсации продължава да стои открит, само че не е условие за приемането на Турция в ЕС. Независимо как ще се разреши – положително или отрицателно, това няма да повлияе върху нашето решение за приемане или неприемане на Турция в ЕС. Как да се извиня на Турция за това, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия в същата тази 1913 г., когато сме били прогонени оттам? http://www.plovdivmedia.com/19846.html (http://www.plovdivmedia.com/19846.html)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Rumbata в Януари 08, 2010, 11:20:50
Къде е сега "Генерал Лазов" да ни обясни позицията на ПП "АТАКА" във връзка с този "гаф" на Божидар Димитров?!
Хаде, Лалов, да чуем на чия страна е твоят вожд - лъженационалистът Сидеров, който години наред подскачайки си дереше ризата за обезщетенията на тракийските българи и за заграбените им от Турция имоти! Моля, имате думата! Имате право и да се извините, разбира се, да поискате прошка... Защото ако бях на ваше място, щях моментално да се наведа и с все сила да се ритна отзад!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Нестор в Януари 08, 2010, 19:12:10
Вярно ,и сидеров повтаряше често като лайтмотив това крайно нереалистично искане.Турците лесно не се изнудват,те са свикнали да грабят и да изнудват други народи ,затова са били империя.А сега да им се вади договор ,подписан преди стотина години,няма да мине този номер.България може да извади козове в този покер ,но трябват играчи ,не полски свирачи.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: samvoin в Януари 08, 2010, 20:12:41
Вярно ,и сидеров повтаряше често като лайтмотив това крайно нереалистично искане.Турците лесно не се изнудват,те са свикнали да грабят и да изнудват други народи ,затова са били империя.А сега да им се вади договор ,подписан преди стотина години,няма да мине този номер.България може да извади козове в този покер ,но трябват играчи ,не полски свирачи.
Последното нещо заради което турците биха "клекнали" пред България и българите се нарича ЕС и това е също една лъжа... ;-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Нестор в Януари 08, 2010, 22:04:45
Те изобщо няма да клекнат по този въпрос,особенно в това състояние ,в което се намира държавата ни ,турците си постигат всичко което си наумят,постигат го чрез нашите продажни политици.Божо се одряма като накълван фиток ,като го скастри ББ,НЯМАЛО ДА ПРАВИ ВЕЧЕ ТАКА.  Вместо да помага на нашите помакедончени сънародници ,да осигури паспорти на желаещите от Македония и Молдова ,той се държи все едно такъв проблем няма. Знае се как наши сънародници от старите бежанци ги мотаят с години по нашите посолства и не им дават български паспорти.Същевременно на турците им се осигуряват в експресни срокове,дават им ги на тепсия ,за няколко часа ,при недействителен адрес и напълно неговорещи български език. Слабо е да се говори за дискриминация в този случай,това е една откровенно денационализаторска политика,да бъдат отпъждани всички желаещи да се приобщят към майката --Родина   ,а на тяхно място да се приемат турци,да ни залее анадолската гмеж.Какво направи божо когато се издавиха наши хора в охридското езеро или по случая със Спаска Митрова? Нищичко.тОЙ СЕ ЗАНИМАВА САМО СЪС СТАРИ ПАМЕТНИЦИ И  стогодишни гробища,които сърбоманите и македонците са ги разрушили отдавна ,със стари черкви из македонско.И пак ще ги разрушат ,какво като е потрошил божо толкова народна пара.На всичкото отгоре им премахна визите на македонците,с това напълно ги е убедил че е на тяхна страна и против интересите на българския народ.В такава еуфория бяха изпаднали ,все едно влизат в ЕС ,за което също имат уверения от правителството. Само това ни липсваше,Македония в ЕС, пада границата помежду ни и ни заливат пълчища шиптъри.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: azpotrebitelyatt в Януари 17, 2010, 17:32:11
Всички видяхме как негово величество хаджи генералният секретар на ЦК на БКП господин генерал-лейтенанта от комунистическите тайни служби другаря Бойко Борисов згълча Божидар Димитров за изказването му че турция дъжи репараций на България за останалите в турция български-тракийски имоти. Забележката на Бойко Борисов към Божидар Димитров беще Божидар Димитров да се въздържа от необмислени и пребързани изказвания които не са съгласувани с министерският съвет. Истината е че нашият министър-председател се е сдоговорил тайно с турция да му преведе на лична сметка в швейцрска банка 20 000 000 000 евро което е много по-малко от 30 000 000 000 евро които би трябвало България да получи от турция срещо нашият вот за членството и в Европейският съюз. Имено за това Божидар Димитров беше зверски згълчан а имено защото се изтърва да издаде добре пазената от борисовото правителство тайна,което сериозно застраши зделката под масата между турция и Борисов. Ако трябва да говорим за репараций обаче моето мнение е че нямаме съседна на нас държава която да не ни дължи репараций за откраднатите от нас по незаконен начин земи за които българи са проливали кръвта си. Ако трябва да сме реални в разсъжденията си по този въпрос,трябва да забележим че и в момента български земи и българите които живеят в тях са под робтвото на съседните на нас държави. Според мене репараций мога да се искат за това че досега тези български земи са биле под чуждо робство и държавите които са ги заробили са ги експлоатирали досега.Това обаче съвсм не означава че тези български земи трябва да продължават да остават под чуждо иго.Тези земи тряба да се върнат на България а репарацийте трябва да бъдат като обезщетение за многовековната им експлоатация от съседните на нас държави. Бойко Борисов обаче не само че няма да постави въпроса за връщането на българските земи,но и няма да иска официално от турция репараций за тях. Неофициално Борисов ще си сложи в джоба 20 000 000 000 евро и ще подкрепи турция за членството и в Евросъюза.Така Борисов и всички български политици търгуват с националният интерес на България.  (wait) (envy) (punch)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Нестор в Януари 17, 2010, 19:40:16
Това пък откъде,кой ще му даде на бойко 20 милиарда и то евро? Чухте го какво каза при откриването на ново кпп на гръцката граница,щял да помага за скорошно членство на турция;за пръв пък беше посочен срокът ,някъде към 2013-14г. Т.е към края на мандата си ще го отчете като огромен успех.Засега ще ни правят номера турците като си пробутват техни боклучави стоки с наш етикет ,като с доматите износ за Русия.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Франкист в Януари 18, 2010, 11:07:37
относно случая с Б.Димитров ще кажа само следното - както Б.Б. търгува с националните ни интереси  - същото го направи и Божо.За какво става дума - министъра ни без портфейл,каза че тия пари трябва да ни ги дадат турците,ако искат Европа - което означава че когато ни дадат пари - те ще могат да влязат в ЕС.Което пък от своя страна означава че се продаваме за пари,и фактически продаваме България за 20 млрд. евро/долара/лева,защото знаете всички много добре кой най-много ще пострада от влизането на Турция в ЕС - ние.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Kondolov в Януари 18, 2010, 15:15:23
Прави сте за това,че с тези изказвания на ББ и БД са пълни глупости.Но от друга страна искам да обърна внимание на прежде пишещите преди мен за следното.Момчета репарации се плащат по договори когато загубиш дадена война и ти е наложено плащане/репарация/ от попедителите-както става след І св.война и след ІІ св.война,когато така наречените Велики сили ни принуждават да плащаме репарации на Гърция,Сърбия и Румъния.А тези ОБЕЗЩЕТЕНИЯ са по мирен договор-т.н. Ангорски договор/по старото име на гр.Анкара.Този договор е двустранен между България и Турция и касае имено взаимоотношението по отношение на бежанците от двете страни.И тук е важното да се знае,че България е изпълнила задължението си към тогавашните  мюсолмани отишле в Турция кат им е изплатила обещетение за имотите им.Докъто Турция не е платила нищо.Едно от ословията е беженците да не се връщат и да си искат имотите.За това се касае  приказката а отделен е въпроса,че ББ се заигра със националната кауза за да спечели  гласовете на хората.Друг е въпроса,дали нещо ще направи,наи вероятно нищо :&
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: azpotrebitelyatt в Февруари 01, 2010, 10:45:29
Единственото нщо което правителството на Борисов прави е да продава по много деликатен начин не само българският национален интерес но и България на чуждите национални интереси. Явно че това е поредното продажно комунистическ павителство което твърдо следва заветите на еврейската комнистическа партия за унищожаването на държавите,установяването на интернаионал и обединяването на света под общоеврейско господство. Просто в момента ни управлява поредният еврейски служител.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: snayperi в Август 07, 2010, 10:56:53
     "Шибан народ,шибани колеги" каза Божидар Димитров в телефонен разговор-интервю с журналистка от БТВ.Гафът сее получил защото явно че мнистърът ни без портфейл нее разбрал че този разговор е интрвю и ще го чуят всички българи та затова си е показал истинското отношение към българите а не това което ни представя в предаването "Памет българска".Всъщност водещият на предаването "Памет българска" като един истински комунист и служител на комунистическите тайни служби показа истинското отношни на комунистите към българският народ който хрантути комунистите вече 65г. отглеждайки ги като змия в пазвата си.От тука можем да си направим и извода колко му пука на Божидар Димитров за българите в чужбина защото и това влиза в неговият ресор.

      Антибългарското изказване на Божидар Димитров е провокирано от съмненията на група български учени че намерените мощи на свети Йоан кръстител може и да не са автентични.Учените предложили да се направят редица изследвания които да докажат автентичноста им.От това ученият Божидар Димитров се възмутил и вбесил и направил съответните обидни за българите изказвания.Ако този човек е наистина учен не виждам какво точно е породило гневът му.Даже започвам да се съмнявам че и това научно откритие накрая може да се окаже комунистическа манипулация с не много ясна цел.Всеизвестно е че църквата в България отдавна е оръдие за психологическа маниполация на комунистите а не истинска православна църква каквато трябва да бъде и каквито са останалите църкви по света.
     
      Не се знае с каква цел комунистите извършват тази поредна манипулация но явната раздразнителност на ченгето от комунистическите тайни служби Божидар Димитров показва че нещо не е наред.Всеизвестно е че цялото православно духовенство в България са всъщност внедрени от комунистите в църквата ни ченгета на държавна сигурност.Така комунистите които са и безбожници и атеисти реално унищожават православната църква в България след 9 септември 1944г. като избиват истинското православно духовенсство по лагерите и затворите и на негово място поставят свои служители на тайните комунистически служби които имат за основна задача да пишат досиета на вярващите християни.

       Можеби чрез тези мощи комунистите се опитват да засилят туризма и то точно в родният град на Божидар Димитров или се опитват да излъжат малкото останали в България българи че България е особенно благословенна и затова да не напускат страната ни въпреки гладната смърт на която ги обричат комунистите и така да продължават българите да работят робски за по комат хляб на ден за да могат комунистите да отварят фирми назапад с откраднатите от българите заплати и така да превземат света по икономически път обслужвайки еврейските амбиций за световно господство с каквато цел евреите създадоха и комунизма.

       При всички положения реакцията на Божидар Димитров е неадекватна и е противна на научната мисъл на един учен и това може да се обясни само с факта че хора като него са преди всичко комунисти и после са учени.Научните изслдвания даже могат да потвърдят автентичноста на мощите и това да засили още повече вярата на хората в тях,но реакцията на Димитров показва че той се страхува от разкриване на истината и накрая може да се окаже че всичко е обикновнна комунистическа измислица.

      Тук вече е крайно време да се замислим дали е полезно за България комунистите в нея да се занимават с националните проблеми на българите и има ли полза българският национализъм от комунистите които са доказани престъпници и манипулатори.Аз самият съм слава Богу вярващ православен християнин и много бих искал тези мощи да са изстински въпрки че мощите не могат да ни спасят ако ние не сме вярващи и ако не се покайваме за греховете си.Но ако тези мощи са фалшиви има ли полза вярата,православието и България от една поредна комунистическа лъжа.Бог е истината,пътят и живота и той няма нужда от лъжи пък било те и за негова прослава.Светът в който живеем е пълен с лъжи.Вярно е че истинската вяра е тази която не се нуждае от доказателства и блажени са вярващите които не търсят доказателства за истината а я приемат с чисто сърце.Не съм сигурен обаче дали православната ни вяра би имала полза от това да се покланяме на кости които даже не принадлежат на епохата си.Затова предлагам да оставим учените да си свършат работата и дано Бог ми прости за това че се съмнявам.


Редактирано от модератор: Коригирах заглавието на темата, което беше изписано само с главни букви.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Индивидуалист в Август 09, 2010, 15:18:46
Оставка няма ли да има? Осрал се е здраво. Не съм го гледал,излъчено ли е? Егати министъра.....
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Август 09, 2010, 18:17:21
Бат Божо такъв си му е характера - избухлив и темперамен. Иначе Бат Божо въпреки критиките към него е спец по история. А човек с такъв характер като на Бат Божо, мижитурка не става. Като виден човек Бат Божо има и видни врагове. Спомням си че преди време някъкъв Бенбасат му създаваше доста ядове. А този Бенбасат беше един от видните антибългари. Есествено е че преди 30-40 години за да получиш образование задължително трябваше да си комунист. Изключенията бяха малко. Избухването на Бат Божо се дължи от съмненията за истинноста на светите мощи. Да си спомним че и други български учени потвърждават истинноста на светите мощи.
Няма нищо лошо българската държава да е домът на тези християнски свети мощи. Това с още една крачка ни отдалечава от ислямския свят и от турците и все повече ни утвърждава като крепост на православието и изобщо на християнството което е в основата на европейската цивилизация.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Индивидуалист в Август 09, 2010, 19:10:33
Дразни,когато някой изръси поредна обида срещу българи. Стига де,всеки пръска.
Той да се замисли защо хората не вярват,а то си има дълбоки причини. Казвам го аз,който вярвам в Господ,и не са ми нужни мощи за да вярвам повече или по-малко.
Вярвам в Христа и това е!!!!!!!!!!!!!!
 :-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Теодор в Август 09, 2010, 19:12:36
Дразни,когато някой изръси поредна обида срещу българи. Стига де,всеки пръска.
Той да се замисли защо хората не вярват,а то си има дълбоки причини. Казвам го аз,който вярвам в Господ,и не са ми нужни мощи за да вярвам повече или по-малко.
Вярвам в Христа и това е!!!!!!!!!!!!!!
 :-)
На същото мнение съм :-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Август 09, 2010, 19:29:53
То и аз съм православен.
Че Бат Божо че се е изтървал, изтървал се е. Все пак е цял министър макар че без портфейл.  ;-)
Не че ние българите нямаме трески за дялане и не че не си заслужаваме критиките за някои работи.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Петкан в Август 09, 2010, 19:36:09
Цитат
"Шибан народ,шибани колеги" каза Божидар Димитров в телефонен разговор-интервю
Някъде прочетох обяснение от Божидар Димитров,че глаголът "шибам" означава "удрям с пръчка".
Тогава да му нашибат за пореден път шибаният задник и да се оглежда за своята нова поредна шибана партия.
Клатикур...това значи номенклатурчик,който си клати к"ра.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Индивидуалист в Август 09, 2010, 19:37:02
То и аз съм православен.
Че Бат Божо че се е изтървал, изтървал се е. Все пак е цял министър макар че без портфейл.  ;-)
Не че ние българите нямаме трески за дялане и не че не си заслужаваме критиките за някои работи.

Приятелю,съратниците на бат ти Божо нацвъкаха под пачките на Турция и Доган -нацвъкаха над 1 000 джамии в България,а църкви затваряха....ми малко трудно ще вярват на Божо.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Симеон Велики в Август 12, 2010, 11:31:18
Бойко нарече голяма част от българите "лош материал". Но това не му попречи да бъде избран.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Amenhotep в Август 12, 2010, 20:12:48
Божо пак се изложи.

Първо, като министър НЯМА НИКАКВО ПРАВО да говори така за хората, които чрез данъците си му плащат заплатата.

Второ, като "историк" той дейтва напълно непрофесионално и дебилно.
Първо тия мощи трябваше да ги проверят 100 пъти колко са достоверни, преди да вдигнат такъв шум и да си направят такъв безумен РR с човешки кости.
Второ, божо, който се издигна благодарение на това, че се качваше на "вълната" на медийното внимание, точно заради откритията на тия негови "шибани" колеги няма грам право да говори така за бившите си колеги.
Трето, най-добре се вижда какво представлява човекът, когато се поиздигне малко. Ако човекът е човек, то той ще си остане същия, ако е магаре ще започне да се прави на велик и ще забрави какъв е бил допреди година.

п.п.
Божо се извини САМО НА ЕДИН "археолог" ... и този, на който се извини беше МАСОНЪТ-ТАМПЛИЕР НИКОЛАЙ ОВЧАРОВ! Това е доста показателно, нали?!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Индивидуалист в Август 13, 2010, 11:47:43
Божо пак се изложи.

Първо, като министър НЯМА НИКАКВО ПРАВО да говори така за хората, които чрез данъците си му плащат заплатата.

Второ, като "историк" той дейтва напълно непрофесионално и ****но.
Първо тия мощи трябваше да ги проверят 100 пъти колко са достоверни, преди да вдигнат такъв шум и да си направят такъв безумен РR с човешки кости.
Второ, божо, който се издигна благодарение на това, че се качваше на "вълната" на медийното внимание, точно заради откритията на тия негови "шибани" колеги няма грам право да говори така за бившите си колеги.
Трето, най-добре се вижда какво представлява човекът, когато се поиздигне малко. Ако човекът е човек, то той ще си остане същия, ако е магаре ще започне да се прави на велик и ще забрави какъв е бил допреди година.

п.п.
Божо се извини САМО НА ЕДИН "археолог" ... и този, на който се извини беше МАСОНЪТ-ТАМПЛИЕР НИКОЛАЙ ОВЧАРОВ! Това е доста показателно, нали?!

Подкрепа абсолютно за тези думи.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 19, 2010, 01:30:47
За  мен  тази  тема  е  много  важна  защото  тя  засяга  предателството  ,  погнусата  и  отвращението  на  хората  които  станаха  известни  благодарение  на  ТВ.СКАТ  и  след  това  излизат  в  предизборни  битки   точно  и  когато  трябва  за  да  забият  поредния  нож  във  гърба  на  Валери  Симеонов  . Борисов  имаше  сериозен  опонент  в  Бургас  в  лицето  на  ТВ.СКАТ .

    Но  за  да  бъде  политическата   битка  по  жестока   мръсна  гадна  и  болезнена  за  опонента  Валери  Симеонов , ГЕРБ  вкара   в  играта  Божидар  Димитров  които  трябваше  да  го  раздава  като  националист  в  Бургас за  да  откъсне  избиратели  и  почитатели  на  ТВ.СКАТ  които   харесват  идеята  за  национализма   като    ги  вкара  в  кошарата  на  еничарите  от  ГЕРБ  която   партия  подкрепят  пък  безусловно  членството  на  Турция  в  ЕС . Божидар  Димитров  изигра  много  важна  роля  във  битката  срещу  ТВ.СКАТ  и  помогна  Валентин  Касабов  да  не  влезе  в  парламента  .

 (http://picbg.net/u/45980/39320/505093.jpg)      (http://picbg.net/u/45980/31149/373721.jpg)

Днес  ръководството  на  СКАТ  може  би  умишлено  се  правят  на  разсеяни  но  за  късмет  на  всички  националисти  -  Аз  съм  тук  и  смятам  със  ножче  да  бъркам  в  старите  и  незаздравели  рани  за  да  напомня  на  всички  кой  от  къде  е  тръгнал  и  кой  за  какво  се  е  борил  след  това  .  :^)

Каква  политика  провежда  СКАТ   и  дали  няма  някакво  снизхождение  към  поведението  на  Божидар  Димитров  мен  това  въобще  не  ме  интересува  как  и  кой  на  кого  е  бил  приятел , кой  кого  уважавал  след  раздялата  и  темп  подобни  глупости  на  търкалета  пред  голямата  идея  България  -  нали  във  крайна  сметка  за  това  става  дума  и  от  тази  красива  идея  се  получават    съответните  социологически  рейтинги  .  [-(

 Ще  влизам   тука  за  да  посочвам  предателите  които  отвориха  повторно  портите  на  Царевец  за  да  продължи  ислямизацията  на  България  , то  не  бяха  влакчета  на " дружбата " , 2  посещения  на  високо  ниво  от  Турция   , анкетните   карти  , никаква  дума  за  провокациите  срещу  братя  Юзерови  ,  проблемите  с  Македония  и  Сърбия  ,  онемяването  след  забежка  от  Борисов   за  Ангорския  договор  ,  всяко  едно  предателство  спрямо  България    се  прави  за  да  бъде  определен  човек  на  държавна  служба  . Едно  положително  действие  в  полза  родом  и  10  предателства  след  това  ,  това   за  мен  не  е  политика  правена  от  националист  а  е  игра  на  залъгалки  за  да  излъжеш  безмозъчните  глупаци  сред  редиците  на  националистите  .


Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Dhany в Декември 19, 2010, 04:24:59
Това е политика човече и е правилен политически ход. Мнението ми е само за това, а не дали е коректно, честно или каквото и да е било там. Божидар Димитров ако си е с акъла трябвало да знае, че така ще стане в момента, в който се е хващал и да знае, че той ще е най-уязвимата част на това правителство.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 19, 2010, 04:48:41
Това е политика човече и е правилен политически ход. Мнението ми е само за това, а не дали е коректно, честно или каквото и да е било там. Божидар Димитров ако си е с акъла трябвало да знае, че така ще стане в момента, в който се е хващал и да знае, че той ще е най-уязвимата част на това правителство.
Абе ти да не си Волен Сидеров?   :-)
Какво всъщност е станало между Бойко Борисов и Бат Божо?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 19, 2010, 07:14:33
Написах  темата  в  стил  " размисли  и  страсти "  за  да  не  ви  заливам  с  помията  на  казионните  медии  че  вече  със  погнуса  ми  се  налага  да  чета  новините  . Като  в  края  на  статията  отново  Борисов  беше  изтъкнат  като   месията  на  българите  които  се  бори  срещу  ченгетата  от  ДС  .  :&

Цитат

18.12.2010 14:07
По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов заяви, не иска да превръща Божидар Димитров в изкупителна жертва и очаква той сам да подаде оставка .


Съдбата  на  Божидар  Димитров  е  справедлива  - каквото  почукало  такова  се  е  обадило . Крадеца  вика  дръжте  крадеца  .  Когато  положението  стане  напечено  стандартната  игра  между  комунистите  и  ченгетата  е  да  започнат  вътрешни  борби  за  оцеляване  , това  което  виждаме  е  типична  комунистическа  свинщина   ,  отново   всичките  се  омаскариха  .

Пътят  на  самозабравата   на  Божи  ченгето  от  ДС .

Първо  на  никому  непознат  Божидар  работи  в  СКАТ  като  води  историческо  предаване  .
После  отива  във  БНТ  да  работи  за  по  голяма  заплата  -  интереса  клати  феса  майната  и  на  СКАТ . :-D
След  това  става  съветник  на  агент  Гоце  Първанов  и  участва  в  предизборната  кампания  на  Бойко  Борисов  в  София  за  издигането  му  като  кмет  . Като  знаем  че  Първанов  е  бащата  на  тройната  коалиция  БСП - ДПС - НДСВ .
Божидар  Димитров  беше  депутат  от  БСП  основен  враг  на  СКАТ .
В  кампанията  на  последните  избори  за  ГЕРБ  вече  безобразния  Божидар  Димитров  прави  директен  сблъсък  със  своя  работодател  Валери  Симеонов  за  да  му  натрие  носа  и  да  забие  последния  си  нож  в  гърба  СКАТ   но  този  път  предателство  беше  извършено  на  една  ръка  разстояние  .

Ако  някой  нарича  това  поведение  , човек  на  честа  и   достойнството  здраве  му кажи .


Татяна  Дончева  в  средата  подвъръждава  участието  на  Божидар  Димитров  в  изкачването  на  Борисов  като  кмет  на  София .

Татяна Дончева - 5 май 2010 (http://www.vbox7.com/play:e53985b6)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 19, 2010, 08:29:17
Благодаря за видеото предоставено ни от Пенко което изгледах с интерес.
Коментарите ми са много но си иска много писане и ще се огранича само до няколко.
Много истина има в думите на червената "Поразяваща уста". Можем да признаем че въпросната дама е умен човек и това не може да и се отрече. Само не одобрявам нейните погрешни виждания за национализма и Българския национален интерес където тя е прекалено некомпетентна. Меко казано. В случая Бат Божо е само една брънка от веригата на статуквото. Несправедливо пострадал по поръчка на небългарски интереси. Много по интересни са изводите на г-жа Дончева. Проблема е че ние българите не можем да се справим с управлението на собствената си държава. По точно можем, ама власта винаги попада в ръцете на неподходящи хора. Най после ние българите трябва да разберем с нашите кратуни че във власта се влиза не за да се краде или забогатява (което е едно и също), а във власта се влиза само и единствено да се служи на българите и Българската държава. За да се измъкнем от робската психика и ориенталската си нагласа на нас българите ни предстои дълга и мъчителна смяна на чиповете. Прав е дедо Симеон от Мадрид. А това може да стане в следващите 100 години. Дано до тогава още има българи.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 19, 2010, 10:04:03
Абе пенко, ти с всичкия ли си?????? Как  така Божидар Димитров е бил срещу СКАТ????? Че СКАТ кога са участвали на избори???? Боже, колко мъка има по тоя свят, боже....
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: perfuratorabg в Декември 20, 2010, 00:35:00
  Наблюдаваме в българският политически живот рядкото явление когато гарга вади на гарга око и то с голяма неухота.Как ченгетата на ДС по неволя трябва да се уволняват един-друг по поръчка на Брюксел.Нали знаете способноста на гущера да си откъсва опашката когато го хванат за нея.Точно това правят комунистите като премахват ченгетата си от дипломатическите постове и правителството чрез ченгето от ДС-Бойко Борисов.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: conquer в Декември 20, 2010, 03:11:28
Хах, много правилно!
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Dhany в Декември 20, 2010, 09:26:01
Цитат
Абе ти да не си Волен Сидеров?   :-)
:-D Не съм и не искам и да бъде
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 20, 2010, 11:41:21
Въпрос: Съгласни  ли  сте  Божидар Димитров  да  бъде  изхвърлен  и  обруган   по  най  гадния  и  долен  начин  след  като  ГЕРБ  го  употреби  в  изборите  в  Бургас  срещу  националистите  във  ТВ.СКАТ от където  започна  политическата  кариера  на  Божидар.

Тъй като гледам въпроса на анкетата, най добре е Бат Божо да бъде намазан с катран, овалян в перушина и завързан да бъде позорно прекаран пред публиката на всеки областен град. Най малкото.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Amenhotep в Декември 20, 2010, 11:57:44
Божо не го изритват защото е бил ченге,
Изритват го дзаради ей тоя тъпанар ...

(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTgSaD4aqBIcchF4Sq4N8joNSJr6hzzQUepkrd-eL-MeLUGjmE2)

Който чак днес загря, че от простотията дето я забърка с агентите-посланници, както той сам казва "След ситуацията, която се създаде, излагацията за България е много голяма".
Ей тъпанар бе, тъпанар.
Как така ще разнищваш такава пипкава тема на международно всеослушание бе задник Шорошки?
Тоя тъпанар не разбра ли, че с тоя ДС скандал дискредитира България както скоро не беше дискредитирана, а и окаля собствената си бездарна партия? За тия 50% посланници не ме е яд, те са се налапали през годините ... но тия работи с посланниците и агентите не се првят така - публично и мединно, тия неща сеправят тихичко, защото иначе се разсмърдява, при това силно.
Видяхте ли УСАняците какви фуртиции правиха заради радзкритията на Уикилийкс (които доказват, че посланниците им са агетнти на ЦРУ)? Та те минаха през огън и вода, камъни гризаха само и само да вкарат Асандж в пандиза ... а нашето шабес-гойско жиголо Младенов какво направи - сам си свали гащите, при това пред изненадания поглед на целия свят.

Тъпанари бе, тъпанари!
То по-голям тъпанар от тоя май е само Стоян Ганев, дето предаде "ония списък" във турското посолство...

Единственото порложително, което се случи от цялата тая свинщина е, че най-накрая ще изфъчкат Павлин Димитров от МВР-то
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 20, 2010, 12:28:49
Въпреки червените му грехове, убеден съм че Бат Божо е истински патриот и не заслужаваше да бъде изгонен от министерския пост. Той е един от малкото, ако не и единствения министър от когото имаше полза.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 20, 2010, 15:09:16
Въпреки червените му грехове, убеден съм че Бат Божо е истински патриот и не заслужаваше да бъде изгонен от министерския пост. Той е един от малкото, ако не и единствения министър от когото имаше полза.

Стига  си  го  хвалил  Божи  ченгето   достатъчно  поразии  направи  в  политически  план .

Омерзения  и  ти  си  голяма  фурнаджийска  лопата  от  време  на  време  .

Ти  не  знаеш ли  че  основния  враг  на  национализма  са  комунистите  завещание  оставено  от  Хитлер .

И  на   теб  да  ти  дадат  по  1 милион  лева  взети  от  данъците  на  българите  и  ти  щеше  да  даваш  пари  за  църкви  и  други  неща  . Не ма  ако  един  ден  дойдат  на  власт  националистите  няма  да  дават  пари  за  църкви  , нали  във  това  е  идеята  на  национализма  не  да  даваме  само  1  милион  а  10 милиона  да  даваме  и  да  се  дават  пари  само  за  български  каузи  за  сметка  на  другите   които   да  вървят  към  затихване  и  изчезване  . Това  се  нарича  национализъм  а  не  проституция  и  залъгване  на  тъпаците  .

Национализма  е  най  конвертируемата  идеология  за  прикриване  на  предателството . " Влакчето  на  дружбата "  Ще  им  дам  аз  на  тях  едни  влакчета  едни  ремаркета   -  хайде  всички  на  вагончетата  и  бегом  към  Полша  .  [-(
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Amenhotep в Декември 20, 2010, 15:26:47
Хитлер

Какво общо има с тая тема чичо ни Адолф?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 20, 2010, 17:43:49
Хитлер

Какво общо има с тая тема чичо ни Адолф?

2  отговора  един  за  тъпаци ,  друг  за  умници .

1 отговор  защото  чичо  Адолф  така  каза  в  речта  си .

2  отговор  защото  чичо  Адолф  е  най  изтъкнатия  националист ,   можем да  посочим  и  други  личности  които  са  се  борили  срещу  комунистите , г-л.  Пиночет , г-л. Франко . По  тази  логика  следва  че  комунистите  са  врагове  на  националистите . 
България  е  нещо  друго  политическа  коалиция  националист  лижи  газа  на  комунист  ченге   срещу  нещо  си  там  може  да  е  срещу  букет  цветя  .  ;-)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 20, 2010, 20:12:22
пенко, я кажи какви поразии е направил Божо в политически, или какъвто и да е план?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Петкан в Декември 20, 2010, 21:24:37
Божидар Димитров е поредното хамелеонче в политическия живот на милата ни родина.
Той успя набързо да остави другарчетата си от БКП/БСП и с бодра крачка стана модерен политик от правителството на г-н Борисов,отговаряйки за тези,които бяха принудени от другарите му да напуснат България.
За всеки личностен конфликт има различни причини и интереси,които са известни само на Господ.
Що се отнася до оставката на Б.Димитров като министър,едва ли някой ще почувства осезаемо неговото отсъствие по някакъв начин,който да изразява мъка или скръб.
Едва ли и 10% от българите зад граница знаят кой е Божидар Димитров и надали ще изживеят някаква драма заради оставката му.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 20, 2010, 22:00:21
Най ми е интересно да чета как всякакви некомпетенти  се изявяват във всяка една насока...
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Rumbata в Декември 20, 2010, 22:15:50
Най ми е интересно да чета как всякакви некомпетенти  се изявяват във всяка една насока...

вазоff, абе вие от АТАКА навремето не разпространявахте ли някаква книжка, която критикуваше тезите на Божидар Димитров за историческите корени на България и българите? Имам некакви такива спомени, би ли ми припомнил?  ;-) А и ми е интерсено мнениеот на проф. Станилов по случая "Божо" - нали са колеги от ДС-то.  :-D
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 20, 2010, 23:40:53
Ми не, не сме разпространявали, объркал си се с бившите си работодатели от ДПС.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 21, 2010, 13:53:18
Омерзения  и  ти  си  голяма  фурнаджийска  лопата  от  време  на  време  .
Прощавай но за това че имам собствено мнение съвсем не ме прави фурнаджийска лопата.
Хайде на мен и да не вярваш, виж какво е мнението на телевизия СКАТ по отношение на Бат Божо.
Ето и линк за предаването  ---->  http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=1445 (http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=1445)
В първите минути на предаването се съдържа мнението на СКАТ за Божидар Димитров.
Впрочем и останалата част на предаването е много интересна. Хубаво е някой да го свали от сайта на СКАТ и да го качи и по другите сайтове. Става въпрос за ислямизацията на България и Европа. А ще бъде още по добре ако някой го преведе и го качи на големите международни сайтове.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 22, 2010, 01:29:28
Омерзения  и  ти  си  голяма  фурнаджийска  лопата  от  време  на  време  .
Прощавай но за това че имам собствено мнение съвсем не ме прави фурнаджийска лопата.
Хайде на мен и да не вярваш, виж какво е мнението на телевизия СКАТ по отношение на Бат Божо.

В първите минути на предаването се съдържа мнението на СКАТ за Божидар Димитров.
Впрочем и останалата част на предаването е много интересна.

  Tова  е  една  много  прибързана  оценка  на  телевизията  за  цялостното  поведение  на  Божидар  Димитров    -  много  добре  следя  неговото  поведение  от  години  и  не  мога  да   забравя  червените  му  стъпки  около  Първанов  и  Станишев  като  депутат  на  БСП  и  месец  преди  изборите  Божидар  напусна  БСП  като  каза  че  е  Гербер  .   Божидар  беше  най  важния  човек  който  рекламираше  патриотизма  на  Борисов  за  кмет  на  София  и  като  министър  председател  .    При    всяка  политическа   партия  или  нова  политическа  идея  която  се  появи  в  България  винаги  държавна  сигурност  изтласква  своите  хора  които  да  отклоняват  гласове  или  да  опорочават  всяка  нова  политическа  алтернатива   която  се  създаде  за  да  бъде  развращаван  политическия  живот  в  страната  и  да  гарантира  статуквото  за  още  дълги  години  .   

Аз  мисля  че  този  човек  е  много  опасен  за  България  и  национализма  защото  със  неговото  поведение  обърква  националистите  и  те  продължават  да  се  залъгват  да  гласуват  по  ченгета  като  Борисов  .  Божидар  отдавна  доказа  предателството  защото  аз  го  помня  като  застъпник  на  президентските  избори  ,   лично  Божидар  Димитров  участваше  в  инициативния  комитет  които  подкрепяше  кандидатурата  за  2 -ри.  мандат  на  Първанов  . За  съжаление  пак  страдаме  от  прословута  амнезия  .   :@

  Ами  поведението  на  Божидар  към  Райна  Манджукова  забравихте  ли  ?   
След  това  работеше  и  срещу  кампанията  за  парламент  срещу  политическия  проект  на  Валери  Симеонов  2009 г. .   Сега  може  да  се  оправдава  че  е  знаел  за  миналото  на  някой  хора  или  че  не  ги  е  харесвал  но  да  го  е  казал  на  времето  или  да  беше  застанал  зад  някоя  друга  патриотична  партия  , а  той  винаги  се  върти  около  хората  на  Първанов  . За  съжаление  не  можем  да  се  изчистим   от  хамелеоните  и  политическите  коварства  на  лъже-патриотите  защото     продължаваме  да  забравяме  какво  е  било  преди  1  година  а  камо  ли  преди  4 години  .   Ами  то  една  бивша  бараба   на  СКАТ  преди  изборите  беше  построил  църква  в  някакво  село  и  какво  излезе  накрая  че  изпада  в   кома   при  посещението  на  Ердоган  и  след  два  дена  изкача  със  циркаджийския  си  номер  отново  да  ни  покаже  колко  е  голям  патриот  .  

  Когато  казвам  мнго  порази  в  политически  план  аз  говоря  на   умни  хора  които  помнят  какво  е  било  .   
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 22, 2010, 07:04:48
  Tова  е  една  много  прибързана  оценка  на  телевизията  за  цялостното  поведение  на  Божидар  Димитров   
Възможно е. Познавам Бат Божо още от далечната 1990-та. година. Както вече писах може и да е имал своите грехове (предолагам повечето червени), но не съм преставал да изпитвам уважение към този човек. Вярно е че е комунист, но като отсееш червеното виждаш истинския патриот. В годината която посочвам искаше си доста кураж открито да се обявиш за националист или най малкото за патриот.Особено като си известен и голям човек. Върху теб веднага се изсипваше канонада от обвинения от всички посоки че си фашист, шовинист, расист, ксенофоб и което беше най лошото - националист. И още много тогавашни седесарски простотии. А Бат Божо го правеше. Изобщо малко бяха тогава образованите българи или интелектуалците които се изправяха в защита на българския национализъм. Даже и Волен Сидеров още не беше разбрал че е националист. Колкото за уволнението на Райна Манджукова мисля че Бат Божо беше принуден да я уволни под натиска на ГЕРБ.
В този случай мисля че телевизия СКАТ не греши в преценката и в защитата на Бат Божо. Този човек нищо лошо не е направил или казал по адрес на тази телевизия. А дали някога човек ще се отрече от своите принципи и убеждения, това си зависи отделно от всеки. Мисля че Бат Божо няма да го ноправи.
Ето и част от предаването на СКАТ където Валентин Касабов представя мнението на тази телевизия.

телевизия Скат - Паралакс - 18.12.2010г. (http://vbox7.com/play:b5da059e)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 22, 2010, 09:42:45
По  някога  погрешните  оценки  на  една  медия  може  да  повлече  национализма  към  дъното  когато  стане  дума  за  Божидар  Димитров  просто  трябва  да  се  спомене  че  е  ченге  от  ДС . и  е  от  групата  на  Първанов  и  да  се  спре  да  се  коментира  .  Е  за  това  в  България  националистите  са  разделени  във  отделни  партии  защото  такива  компрометирани  личности  като  Божидар  Димитров  се  опитват  да  ги  пробутат  на  националистите  но  просто  няма  да  стане  .

Питал  съм  хората  на  БНС  защо  мразят  Атака  преди  изборите  през  2009 г.  и  обикновено  те  не  можеха да  дадат  обяснение  защото  така  са  им  казали  от  ръководството  .   Ако  на  мен  ми  беше  попаднала  информация  че  Волен  Сидеров  е  защитавал  ДПС  в  ранните  години  на  демокрация   никога  нямаше  да  гласувам  за  Атака  просто  знаех  че  е  бил  главен  редактор  на  вестник  Демокрация  и  съм  мислил  че  е  антикомунист  а  сега  разбираме  че  е  бил  поставено  лице  на  номенклатурата  .  Още  нещо  Божидар  Димитров  два пъти  излиза  срещу  проекта  на  телевизия  СКАТ  . на  президентските  и  срещу  парламентарните . 
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 22, 2010, 10:29:06
Абе пенко, кога Божидар Димитров е бил депутат? И още нещо, какъв е този проект на СКАТ на президентски и парламентарни избори?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 22, 2010, 12:28:06
Ако не се лъжа Божидар Димитров вече е бил депутат от БСП.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 22, 2010, 13:01:47
И това е ..?
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 24, 2010, 00:46:07
  Призовавам  хората  на  Първанов  да  спрат  да  влизат  тука  и  политически  да  бракониерстват  от   нашите  мнения  . Искам  си  хонорара  като  съветник .  ;-)

(http://picbg.net/u/45980/31144/506493.jpg)
(http://picbg.net/u/45980/31215/418318.jpg)(http://picbg.net/u/45980/31215/418308.jpg)

  Напълно  съм  съгласен  със  мнението  на  президента  Първанов  но  нека  да  напомня  на  президента  че  също  и  той  се  възползва  от  казионния   патриотичен   авторитет   на  Божидар  Димитров  който  беше   изграден  в  телевизията  на  Валери  Симеонов  , защото  ние  помним  как  Божидар  Димитров  беше  от  инициативния  комитет  за  издигане  на  кандидат  президент  за 2 мандат  на  агент  Гоце .  В  този  комитет  участваше  също  и  Стефан  Данаилов  а  след  като  спечели  изборите  за  2 мандат   Първанов  след  парламентарните  избори   връчи  указа  за  съставяне  на  правителството  в  ръцете  лично  на  мандатоносителя  Ахмед  Доган  . 

Тогава  на  изборите  се  състезаваха  2  проекта  на  балотажа  единия  щаб  на  олигарсите  около  президента  Първанов + ДПС  , срещу  политическия  проект  на  ТВ.СКАТ .  Само  не  мога  да  разбера  патриота  Божидар  Димитров  какво  прави  в  отбора  на  комунистите  и  ченгета  и  два пъти  изкача  срещу  медията  на  Симеонов  която  му  даде  първоначалния  тласък  в  обществения  живот  на  България  . Национализма   начин  на  употреба  ,  къде  е   битката  между  власт  имащите  и  опозицията  ,    ако  това  е  морал  и  поведение  здраве  му  кажи  явно   съм  объркал  нещо  ,  тука  нишката  някъде  завършва  около  Първанов  . 


Статия  на  24 часа .
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=717642

"Божидар Димитров беше използван, употребен и захвърлен". Това заяви президентът Георги Първанов пред БНТ днес.

„Павлин Димитров го познавам бегло, но впечатленията са ми, че е добър професионалист. При Божидар Димитров проблемът не е папката в ДС. Той си отиде заради многобройните гафове", посочи Първанов.

Според президента с много стара дата хора, които не са си провели битката като дисиденти, сега водят тази битка с голяма страст и посочи имената на Асен Агов и на Иван Костов. Първанов подчерта, че кризата с дипломатите трябва да се решава случай по случай в диалог, а по случаите, когато има различие с премиера Борисов, двамата трябва да си изложат доводите и обществото да види кой е прав. „Няма съседна държава, която да е сложила на скенера своите разузнавачи. Аз не съм сложил вето на Закона за досиетата, за да не се създаде усещане, че търся решение на личен въпрос. Едно връщане на закона щеше да забави влизането му за няколко дни, но не и да го спре", обясни Първанов.

България има слаб премиер

България има слаб премиер. Това заяви президентът Георги Първанов пред БНТ днес. Според Първанов правителството се опитва да прикрие проблемите, създавайки скандали.

Проблемна е ситуацията в здравеопазването, която е прикрита от другите скандали в държавата. „Да не говорим за безработицата, за образованието. Ние имаме продължаваща криза, която се изразява и в криза на управлението. Министър-председателят обвиняваше тройната коалиция, после министрите, но става ясно, че България има слаб премиер. Той не може да преодолява проблемите, които има страната. На България й трябва не шериф, а стопанин, знаещ и кадърен човек, който да управлява страната", посочи още президентът.

Първанов обясни, че голяма част от напрежението между него и премиера е спор по политики, но и призна, че има и личен момент. „Не се съизмервам, с когото и да било в политиката, това би било елементарно. През различните периоди на прехода съм имал своята полемика с носителите на различни политически тенденции, но хората трябва да преценят колко сме различни със сегашния и предишните премиери", посочи Първанов.

Въпреки това обаче президентът заяви, че няма амбициите да седне на премиерския стол още повече след 20 години в политиката. Той обаче категорично подчерта, че трябва да се намери силен и можещ министър-председател за страната ни. Според него трябва да се преодолее комплексът да се прилепваме към някой голям брат. „Стремежът ми е бил да се постигне добър баланс между страната и САЩ, страната и Русия в рамките на членството ни в ЕС. Ние сме по-силни с характера на силната си политика", посочи президентът.

Не може хора, свързани с бившия режим, да бъдат морални съдници

Готов съм да гледам име по име посланиците на страната. Предлагам да отворим папките им и да ги качим в Интернет, така че решенията да бъдат под контрола на обществото, каза още президентът.

„Ако има някой, който е донасял срещу колегите и държавата, ще подпиша веднага да се отзове. Хората обаче са си вършили работата и тези хора трябва да бъдат запазени", каза още Първанов.

За част от посланиците самият той знаел, че са сътрудничили на бившите служби.

„Никой при назначение на посланиците не прави справки в архивите. Това може да се прави само от Комисията по досиетата. Моят критерий е дали човек е кадърен, за да бъде назначен и аз си поемам отговорността в тази посока", каза президентът. „Когато става въпрос за морал, тук е ключът към разбирането. Не може хора, които са били свързани с бившия режим, да бъдат морални съдници. Как министър-председателят, който е бил част от обучение на репресивния апарат, как той ще съди онези чиновници, които са си вършили съвестно работата? Защо искаме тези хора да платят сметката на прехода, а на 1300-1400 души от МВР не даваме косъм да им падне от главата", попита риторично президентът и категорично заяви, че няма място за двоен стандарт.

Коалиция между АБВ и други партии? Участниците решават

По отношение на бъдещото развитие на АБВ, Първанов обясни, че не той е човекът, който ще посочи какво да е развитието на движението. „Няма да се превърне в партия, защото няма да се занимавам с партия, а и някои от хората в АБВ са преминали през партии с традиции. Участниците в АБВ ще решат дали ще има коалиция между АБВ и други партии", допълни още Първанов.

„Получавам информация, че от министерството на външните работи се крие информация за президента", каза още президентът. Според него поканата му за присъствие на встъпването в длъжност на Дилма Русеф е била скрита и това е било потвърдено от говорителя на външно министерство.

Диалог! Иначе няма Шенген

Що се отнася до борбата с престъпността на правителството според Първанов „има една показност, но големите босове от организираната престъпност не са в полезрението на министъра на вътрешните работи". Президентът запита как се подслушват лекарите от Горна Оряховица, а не се подслушват „големите акули".

„Не искам да фокусирам вниманието си към сегашния състав на МВР. Аз не знам дори истинските имена на част от хората от престъпността, те се подвизават в медиите с партизанските си имена. Но имам чувството, че има двоен стандарт при борбата с престъпността. Вярно ли е, че за последната 1 година контрабандата се е увеличила с 50%, не е ли това причина за вчерашното писмо на Франция и Германия? Очевидно е, че двете страни са на път да отложат членството ни в Шенген", каза президентът и подчерта, че в тези неща няма приятелство, а явно страната не си е свършила работата.

„Има много сериозни изисквания, които ние трябва да изпълним. През 2000-2001 година беше времето, когато България е покрила критериите за ЕС", припомни държавният глава. Той подчерта, че позицията за членство на страната в Шенген се формира на експертно ниво.

„Лесно е да кажа, че ни спират за Шенген, защото сегашното правителство е слабо. Вероятно случаят с ромите е повлиял, но не е определящ. Сега полезните ни ходове са да влезем в диалог и да разберем какви изисквания трябва да изпълним в краткия срок, който имаме", подчерта Първанов.

Готов съм да направя референдум за "Белене"

Президентът Георги Първанов заяви, че по отношение на развитието на големите енергийни проекти на страната има съмнение, че правителството и премиерът ще ги придвижат. „Първи започнахме работа по „Южен поток", а ние последни подписваме за проектна компания. Но проблем е „Белене" - имам чувството, че Борисов се ослушва кое мнение ще надделее в обществото.

„Премиерът прегърна идеята за „Белене", проведоха се разговори, но мисля, че полезното време за „Белене" изтича. Ако правителството реши, че централата няма да се строи, аз съм готов да инициирам референдум, защото е важен въпрос, по който хората трябва да се произнесат. Би било добре да съчетаем референдума и изборите", допълни президентът.

Промените в Кодекса за социално осигуряване (КСО) Първанов окачестви като объркани. Чрез отпадането на точковата система много хора ще бъдат изправени пред възможността или да работят още 3 години, или пък да си платят. Но ако върна закона, ще създам проблем на някои категории работещи, обясни президентът.

Той обаче настоя за законодателна промяна, която да въведе гъвкавост в пенсионната система. „Иска ми се управляващите да чуят аргументите. Те няма да спечелят от това нещо", подчерта президентът.Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 24, 2010, 01:01:30
Ето  и  казионния  патриотизъм   (  по  точно  опитомения  национализъм  или  национализъм  на  свалените  гащи  )   (mooning)  Тогава  хората  от  проекта  на  ТВ.СКАТ  и  ВМРО  висяха  качени  по  оградите  защото  НСО  заварди  ходовете   на  прословутите  военни  гробища   и  със  възхищение  наблюдаваха  казионния  патриотизъм  на  Божидар  Димитров  и  Георги  Първанов  .  Тогава  Божидар  беше  от  другия  отбор  противоположения  на  СКАТ .   :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3Is3UkCyHzE[/youtube]
A Bulgarian military graveyard in Macedonia was restored
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 24, 2010, 09:32:03
След като управляващите мутри изгониха Божидар Димитров, след като закриват министерството което се грижи за сънародниците в чужбина, управляващите мутри още веднъж доказаха антибългарския си характер.
Ха да ги видим сега Сидерови дали още ще продължат да поткрепят управляващите мутри.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Франкист в Декември 24, 2010, 09:33:10

Ха да ги видим сега Сидерови дали още ще продължат да поткрепят управляващите мутри.

Ти как мислиш!?   sadsmile
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 24, 2010, 09:55:31


Този  пост  беше  измислен  специално  за  Божидар  Димитров    Троянския  Кон   които  извърши  пъкленото  дело  срещу  националистите  в  България  да  обере  гласовете   и   да  ги  вкара  под  крилото  на  комуниста  Борисов  и  сега  типично  по  ченгесарски  те  се  отървават  от  него  .


Божидар  беше  добре  употребен  не  се  сърди  битка  между  ченгета   .
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 24, 2010, 10:31:54
След като управляващите мутри изгониха Божидар Димитров, след като закриват министерството което се грижи за сънародниците в чужбина, управляващите мутри още веднъж доказаха антибългарския си характер.
Ха да ги видим сега Сидерови дали още ще продължат да поткрепят управляващите мутри.

Абе друже, знаеш ли какво означава министър без портфейл???? Докога ще те уча???
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 24, 2010, 10:39:07
Къв е тоя проект на тв СКАТ??????? Ти май живееш в паралелна вселена :-D :-D :-D
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 24, 2010, 10:43:11

Ха да ги видим сега Сидерови дали още ще продължат да поткрепят управляващите мутри.

Ти как мислиш!?   sadsmile
Аз нищо не мисля.  (http://s7.rimg.info/59d044b1d2f2453f639efa81445ff7b9.gif)
Според Генерала не съм способен на такова деянье. Той е мислещия човек тук.   :-)  
Демек - Хомо логикус.   (http://s20.rimg.info/ca8b82cb6f47ab3d11b7a2626f0601da.gif)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 24, 2010, 11:35:58
Къв е тоя проект на тв СКАТ??????? Ти май живееш в паралелна вселена :-D :-D :-D

Не  искам  да  замърся  атмосфера  във  форума  като  спомена  името  на  този  проект  който  се  превърна  в  политически  запъртък  и   тихо - кротко  легна  между   кълките   на  Борисов  .  :^)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: penko в Декември 24, 2010, 11:47:48


Този  пост  беше  измислен  специално  за  Божидар  Димитров    Троянския  Кон   които  извърши  пъкленото  дело  срещу  националистите  в  България  да  обере  гласовете   и   да  ги  вкара  под  крилото  на  комуниста  Борисов  и  сега  типично  по  ченгесарски  те  се  отървават  от  него  .


Божидар  беше  добре  употребен  не  се  сърди  битка  между  ченгета   .

този пост трябва да го има хубав или лош БД все пак направи нещо щото през последните сто и повече години кат нямаше такъв пост нищо не се чуваше за българите извън граница най малкото поне затова трябва да го има

Това  се  нарича  национализъм  на  дребно  -  да  спасим  Спаска  Митрова , ..........да  спасим  сега  и  това  македонско  семейство  , ...........  да  направя  някоя  църква  , ...............някой  паметник  .............   и  точно  когато  дойдат  изборите  за  голямата  политика  ,  битката  за  парламента  хайде  хоп   под  крилото  на  комунисти  .    

Ако  имаше  националистическа  политика  от  президента  и  министър  председател  щяха  да  сложат  ултиматум  на  Сърбия  и  Македония  да  спрат  да  мачкат  българите  и  тогава  да  ги  подкрепят  за  ЕС  .

 А  сега  какво  правим   национализъм  на  дребно -  :&  ......хайде  бегайте  не  ставате  за  политици  .

Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: ген. Вазов в Декември 24, 2010, 12:23:38
проектът на Валери Симеонов се казва телевизия СКАТ, друг няма. Твоите измишльотини стават за такива като омерзения. Само той и други такива с неговото неговото интелектуално ниво могат да се подмокрят от кеф като ти четат  простотиите.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Атакиста в Декември 24, 2010, 15:56:00
Пенко определено не е е от бързоразвиващите се.
Щото вече и болните от Синдрома на Даун вдянаха, че смешната телевизийка Скот е допринесла за популярността на АТАКА единствено с ежедневната реклама. Което не е малко, обаче в никакъв случай Скот не е създала и не може да създаде АТАКА.
Най-простичкото доказателство за това е, че от момента, в който Скот заплю АТАКА, до днес не се е случило нищо подобно в тази смърдяща на Гоце и ДС телевизийка.
Няма и да се случи.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: omerzen в Декември 24, 2010, 17:24:31
Може би Пенко не се изразява достатъчно добре.

смешната телевизийка Скот е допринесла за популярността на АТАКА единствено с ежедневната реклама. Което не е малко,
Все пак има някъкво признание към телевизия СКАТ. Никък не е малко. Поздравления.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Hatshepsut в Юли 02, 2018, 06:22:28
Почина Божидар Димитров

(https://m3.netinfo.bg/media/images/32866/32866405/655-402-bozhidar-dimitrov.jpg)

Почина историкът, общественик, телевизионен водещ Божидар Димитров.

Тази вечер на 72 години ни напусна проф. Божидар Димитров, съобщиха близки на семейството за Агенция "Фокус".

Божидар Димитров е бивш дългогодишен директор на Националния исторически музей, автор на десетки книги, посветени на българската история.

"24 часа" съобщи, че професорът е починал пред блока, в който живее. Изведнъж се хванал за гърдите и паднал, разказали негови близки за изданието. Известният историк чакал дъщеря си Мария, която днес има рожден ден и трябвало да дойде да вземе родителите си, за да празнуват зааедно.

Божидар Димитров е роден на 3 декември 1945 г. в Созопол, в семейство на бежанци от Източна Тракия.

Завършва история и археология в Софийския университет, има докторат по история.

Той е дългогодишен директор на Националния исторически музей.

Начело на НИМ застава за пръв път в края на 1994. През 1997-1998 влиза в конфликт с президента Петър Стоянов по повод връщането на „История славянобългарска” в Зографския манастир. Отстранен е от поста от министърката на СДС Емма Москова през 1998 г.

След 3 години е назначен отново след конкурс. През неговото управление музейната експозиция беше преместена от сградата на Съдебната палата на бул. „Витоша” в резиденция „Бояна”.

Паралелно с работата си в музея Димитров е активен политически деец най-напред на БСП, а впоследствие на ГЕРБ. Напуска столетницата именно заради подкрепата и приятелството си с Бойко Борисов. В началото на първото правителство на Борисов е министър без портфейл, отговарящ за българите в чужбина и държавните архиви.

През миналата година бе приет в болница със съмнения за инфаркт в деня, в който му предстоеще дебат с македонския журналист Миленко Неделковски. Двамата имаха задочен спор след като македонският журналист се снима как чупи с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война.

През март т.г. основа движение „Кан Кубрат“.

Ще го запомним с редица археологически открития, както и с цветистия му език и чувство за хумор.

Поклон пред паметта му!

https://www.vesti.bg/bulgaria/pochina-bozhidar-dimitrov-6084025 (https://www.vesti.bg/bulgaria/pochina-bozhidar-dimitrov-6084025)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Мишок в Юли 02, 2018, 12:17:54
Противоречива личност.
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Петкан в Юли 02, 2018, 13:10:52
Божидар Димитров е "агент Кардам" от Държавна сигурност.

(https://cdn.dnes.bg/d/images/photos/0251/0000251846-article2.jpg)
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/01/20/bojidar-dimitrov-puska-na-kniga-dosieto-si-ot-ds.251846 (https://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/01/20/bojidar-dimitrov-puska-na-kniga-dosieto-si-ot-ds.251846)

Цитат
Публикувано във факти.бг: Божидар Димитров-за кожата-едно ченге-досие-ДС

https://fakti.bg/bulgaria/128421-dosieto-na-bojidar-dimitrov-v-ds-za-kojata-na-edno-chenge (https://fakti.bg/bulgaria/128421-dosieto-na-bojidar-dimitrov-v-ds-za-kojata-na-edno-chenge)
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: HighVoltage в Юли 02, 2018, 14:31:22
(http://adonis-plovdiv.com/wp-content/uploads/2013/05/opelo-300x225.jpg)
Цитати на Божидар Димитров:
"Аз никога не съм отричал, че съм националист. Което означава, че съм европеец — такъв, какъвто го виждаха и искаха бащите на Европа. Европа, в съдружие на горди нации, всяка влязла със своите постижения и със своята култура в семейството на европейските народи. Европа никога не е виждана от създателите ѝ като сборище на свободно плаващи робинзоновци, лишени от памет и национална идентичност."

"Без да се обиждат днешните французи, но древните тракийци са малко по-напред в цивилизационно отношение от галите. Демонстрираме го с тези блестящи златни съкровища, каквито галите нямат. Тяхната цивилизация е дървено-глинено-бронзова. Докато ние имаме и дърво, и бронз, и глина, но имаме и злато, и сребро, и то в изобилие."

"„Учените“ са написали, че баташкото клане се използва, за да се вселява омраза към мюсюлманското население в България, което било 15% от цялото население на страната, и към съвременна Република Турция, с оглед неприемането й в ЕС. Ето откъде идва политическата поръчка. Те са толкова глупави, че дори са си казали кой им е направил поръчката."

" Историците и археолозите знаят, че средновековните българи са драскали по камъните на крепостните стени, по стените на църквите и дворците надписи-графити. Повечето са с „мръсно” съдържание. Текстът им е приблизително следният: „Аз Пено Овчар слязъх на реката за водопой на овцете. Там Пена переше ризи. И аз клецах Пена” . В тези графити има и немръсни надписи. На известната колона на Иван Асен ІІ по повод на Клокотнишката битка изписана с едър тържествен шрифт някой средновековен Благо е изчукал със ситни букви: „Аз Драган писах”. Не е издържал човекът. Ще остане Иван Асен ІІ в историята, а той, Драго, не. Айде-де."

Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: Siegfried в Юли 02, 2018, 16:37:19
Още един доносник на КДС си отиде, е и !? 

До там ни докараха комунягите, да не изпитваме елементарни човешки чувства към тези червени-русоробски-българофобски изчадия, а и според моята максима,  нямам как нормален българин, даже не и националист, да жали за комунист, което е равносилно на русофил = българофоб ! 

Няма как да жаля за човек, който направо разката майката на българската История с малоумните си псевдоисторически простотии и русоробски тъпизми, накрая се опита да пусне нЕкаква смехотворна книжчица за митовете в българската история и към края на живота си, най - накрая се научи правилно да нарича владетелите ни, а не по руско/комунистически, като крайпътни ресторанти - Ханове,  за което другарите му русороби и славянофили така и никога и не му простиха !

Дано там където е отишъл, поне има жени с големи гърди, май единственото нещо от което  агент Кардам наистина разбираше !
Титла: Re: Божидар Димитров
Публикувано от: генерал Жеков в Юли 03, 2018, 16:39:31
Няма как да жалим за един отявлен русофил-българофоб,така е.Такива хора,донякъде е добре да ги няма.Професора наистина имаше и смислени идеи,но неговото пречупване през призмата на ПАНСЛАВИЗМА и РУСОРОБСТВОТО,го докара до там,че в края на своя живот "масата" от негови последователи да е съставена от дърти комуняги-шпиони на ДС