Българският националистически форум

България и българите => Български националисти => Темата е започната от: Nordwave в Ноември 17, 2009, 08:59:22

Титла: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Nordwave в Ноември 17, 2009, 08:59:22
(http://luba4ko.files.wordpress.com/2009/11/1q2-copy.jpg?w=300&h=228) Ей богу, добре че сме република, че и демократична при това, та да знаем кое е добро и кое зло. Добре че и ние като развитите евр(оп)еиски кочини си имаме Конституция, че и тайни служби си имаме да съблюдават дали се спазва. И медии си имаме, да ни казват кое е правилно, и хора си имаме които да им вярват. Не стига, ами си имаме даже и опозиция на тея медии и лъжи, ама и тя нещо куца, щом отрича онова, което отричат и от ЗОГ. Какво животно е шовинизма и има ли то почва у нас? Да погледнем речника:

„Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща група. На български обикновено се използва за краен национализъм. Самият термин произлиза от името на Никола Шовен, войник на Наполеон Бонапарт, станал известен с фанатичната си привързаност към него.“

И ще кажете, ами то шовинизъм е същото като национализъм, и то безкомпромисен. Уви, как може така да сте се залъгали братя. Шовинизма е зъл, той пречи за обединението на белите народи, пречи да бъдем приятели с сърби и гърци, пречи да имаме една аморфна маса наречена Евр(оп)еиски Съюз. Че защо така бе братя? Ние сме модерни европеиски националисти. За какво ни е тогава шовинизма? Особено когато и Конситуцията ни го забранява… А и лошия чичко шовинизъм ни пречи активно да лижеме сръбски задници за една тениска на „звезда“… Направо ужас. Волжките Българи са казали:

„Който продаде страната си – два дни да не живее“… поговорка очевидно постепенно изгубила се в днешна България… И как ще е иначе, щом вече няма критерии за предателство, и дупедавството и ибрикчииството е на почит. Е нищо де… някой казват че предателството е част от народопсихологията ни, редом до християнството. Май са били прави.

Да шовинизма е лош, защото шовинизма не ни позволява да забравим за балканската воина. Същият не ни дава да се ожениме за някоя пропаднала рускиня само защото българките не ни пускат. Не позволява с чиста съвест да емигрираме и да се борим за чужда кауза, пък било то и на друг „бял“ народ. Шовинизма е онова малко кътче в съвестта ни, което ни спира да издигнем, някой кух лозунг като „Обединена Европа“, и прочие. И затова той е лош. Мразен е от комунистите, мразен от държавата, мразен и от „националистите“. Даже бил „деградивен“, че и „остарял“…

Другари комсомолци, вие си знаете кои сте, и защо отричате толкова яростно правото ни да се борим само и единствено за доброто на нацията ни. Вие си знаете и защо извъртате елементарния расизъм в интернационализъм. Това аз не мога да разбера – вие кажете. И не другарчета, не ви рекламирам шовинизъм, понеже е незаконен. А нали знаете колко е лош чичко закон, и как лоши идеологии като тази на Хитлер и шовинизма не трябва да се проповядват. Да другарчета – пиша това не за да ви карам да прогледнете – вие вероятно вече сте загубени и вярвате че мелез може да е добър националист. Това за мен е без значение. Пиша за да предупредя останалите непредубедени. Пък дано те да не последват същата грешка. Дано за тях 14/88 да не значи че трябва да се оженят за германка, а да осъзнаят величието на идеята и на собствения си народ. Редом с германския разбира се…

Но ние не трябва да сме сателити на никого. Не трябва да правим митингчета в подкрепа на некакви полухора като руснаците. Знам че няма да ме разберете, нали сте „активисти“ В заключение, ще цитирам Георги Раковски, а вие сами решете дали и той е бил лош чичко шовинист:

„Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност.“ http://luba4ko.wordpress.com (http://luba4ko.wordpress.com)
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юли 24, 2012, 10:12:44
Шовинизъм само в заглавието на темата тъй, като думата е чуждица, повече няма да я ползвам.
И така аз съм българин, православен християнин. Моята идеология е българщината и ето основите и:
- българското е най-добро, красиво, умно и правилно, особено в сверата на духът.
От тука изхождам отрицателно и към всички видове идеологии и учения не идващи от България. Няма нацизъм , анархизъм, фашизъм, комунизъм и каквото там има - щом не е българско не го ща, и не ме интересува.
- аз следвам само и единствено пътя на българските национални герои , а те са : най-великите в света и няма държава с толкова много герои . На практика ние имаме повече герои отколкото цял свят наведнъж. Аз се уча от успехите и грешките на тези герои и почитам само тях и никой чужденец и небългарин.
- българите са направо друга раса: по-кадърна, умна, силна, красива и добра от всички останали народи и раси на земята. Аз отказвам да признавам небългарин за равен с мене БЪЛГАРИНА: няма руснаци, сърби, немци, французи, ингелези и европейци.
 Ние българите седиме над тях.
Моята религия - православието е най-добрата , истинна и правилна вера на света .
После ще изкажа още мои виждания по въпроса.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Ратникъ в Юли 24, 2012, 10:14:04
Българският национализъм трябва да бъде шовинистичен, а не чуждопоклоннически ! Точно така ! Съгласен съм с всичко написано !
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юли 24, 2012, 12:51:47
Да ви го кажа направо: отказвам да признавам, каквото и да е небългарско за свестно и добро.
Не разговарям с небългари на сериозни теми, не коментирам нищо с тях и им нямам доверие, както и бна българи мекерета.
Отказвам да си правя зъбите при небългари, да се оперирам или да ми пипат по колата - нямам им доверие.
Въобще не ги броя за нормални хора небългарите.
камо ли да следвам някакви чужди духовни течения и практики и вери.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: DenBr в Юли 24, 2012, 13:06:25
Това е безкрайно несериозно. Никой народ, особено пък в днешно време и особено нашият, не може да си позволи да живее в подобна изолация. Този тип мислене, този краен шовинизъм, си е самоубийствен, откъде и да го погледнеш. Това е все едно да нямаш рецептори за болка. Положително е да осъзнаваме, че не всичко ни е наред.
Шовинисти са сърбите и техните чада македонистите - толкова смешни с претенциите си за превъзходство над целия свят. Ние не сме такива глупаци като тях, хайде нека и да не ставаме.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юли 24, 2012, 13:13:23
Това е безкрайно несериозно. Никой народ, особено пък в днешно време и особено нашият, не може да си позволи да живее в подобна изолация. Този тип мислене, този краен шовинизъм, си е самоубийствен, откъде и да го погледнеш. Това е все едно да нямаш рецептори за болка. Положително е да осъзнаваме, че не всичко ни е наред.
Шовинисти са сърбите и техните чада македонистите - толкова смешни с претенциите си за превъзходство над целия свят. Ние не сме такива глупаци като тях, хайде нека и да не ставаме.
Tи си за интернационализъм ли ? Иначе сме глупаци а ?
Ами аз съм както го описах и се чувствам, много добре.
Никой не може да ме задължи да чета чужда литература, да си оправям зъбите при небългари, да се оперирам при такива или да им давам колата ми за ремонт. И да не съм луд - небългарите са некадърници.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: vailen в Юли 24, 2012, 13:28:43
Всичко освен великобългарския шовинизъм е смешно, нелепо, комунистическо и фалшиво. Трябва в името на България да се използват ВСИЧКИ средства и методи, за постигането на нейното обединение. Това трябва да е целта на всички български националисти.
Мишо нали живееш в Италия? Защо ядеш италиански неща, защо им работиш? Вярваш ли си, че искаш и другите да ти повярват?

DenBr, много добре се е изразил. Аз смятам, че шовинизма е преди всичко начин на закостеняло и смешно мислене, на особен вид простотия, нищо друго. Единствения тип допустим тип шовинизъм е великобългарския шовинизъм. Познавам доста дърти комунисти, които изповядват комунистическия тип шовинизъм. Т.е. имат начин на мислене като Мишока, с което отблъскват нормалните хора от национализма, вместо да ги привличат към каузата. Българския народ никога преди 09.09.1944 г. не е изповядвал явлението наречено шовинизъм, а е бил патриотичен, родолюбив народ готов на саможертва за родината. Изповядвала се е идеята за Велика и обединена България(нещо като великобългарски шовинизъм според Г. Димитров), което е било нещо нормално и допустимо. Но когато дойдоха  червените варвари започна се ликвидиране на цвета на нацията, поставиха се основите на червения шовинизъм. Че видите ли всичко, що не е червено е упадъчно, не добро и лошо. След като комунизма забуксува беше измислен социалистическия шовинизъм и точно той подготви почвата за евро-атлантическите идеи. Същото е положението с гръцкото християнство въведено от цар Борис.
Свещена глупост! И разпространявана при това.
На българския народ е нужен икономически и духовен стожер. Точно тук българския национализъм може да се намеси и при това успешно.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: DenBr в Юли 24, 2012, 14:05:31
Интернационализъм е да не се определяш като принадлежащ към дадена нация или "да си гражданин на света" по просто казано. Национализъм е да се определяш като принадлежащ към дадена нация, да оценяваш нейните предимства пред други нации, но и да разбираш недостатъците й спрямо тях. Да знаеш с какво си различен от другите, защото и нациите са различни сами по себе си. А шовинизъм, поне както ти го описваш, значи абсолютно да се игнорираш от другите нации. Така ти не можеш да опознаеш тях, оттам няма как да прецениш собствената си трезво.
Твоето е като онази песен за шопа: "От Витоша по-високо нема, от Искаро по-длабоко нема", но все ще се намери някой да ти каже: "Е, па, има, има!"

Ясно е, че за нас българското винаги ще бъде най-драго, защото е родно, но това са други чувства.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юли 24, 2012, 18:16:39
Момчета много бързо ви излових че сте обикновени модернисти и комунисти.

Било шовинизъм и тъпо да не искам да си правя зъбите при небългари ! И защо? Защото българите са по-добри зъболекари от другите, за това ли да си ги правя при чужденци ? Е нема да ходя при зъболекар чужденец. Нема и да се оперирам при небългарин - да не съм луд. Колата ще си я поправям само в България. Ако се счупи тука, ще ида в един сервиз дето собственика е българин.
Да за жалост живея в Италия и ям италианска храна, и работя за италианска охранителна агенция - така е защото на место националисти и българи имаме някакви смешници дето се мъчат да ми обяснят че българското не е най-доброто.
Е да ама е най-доброто, като изключиме тези дето не мислят така.
Да живее българското.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: vailen в Юли 24, 2012, 18:33:35
Византийската култура на дали я познаваш> Не само че не е дегенеративка, ами е най-добрата култура.
Жестоката истина е че на всеки турчин може да разчиташ на запад, докато на западняка може да разчиташ че ще доносничи за тебе. Синовете на ренесанса са доносници, а турците свестни хора.
А мишока бил шовинист, да бе да. Той е византийски поклонник.  И обичащ турците.
 :mad: :mad: Или е  :police: следящ и предизвикващ хората. На това му се вика агент-провокатор.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юли 24, 2012, 18:42:30
А мишока бил шовинист, да бе да. Той е византийски поклонник.  И обичащ турците.
 :mad: :mad: Или е  :police: следящ и предизвикващ хората. На това му се вика агент-провокатор.
не те знам : мъж или жена си, ама пиши по темата, а личните заяждания на ЛС-та иначе нарушаваш правилата на форума.
---------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Отивам да говоря с един хирург да ми прави операция> Та този беше възможно най-добрият в България по тази материя дето имах да оперирам, и оперираше целият национален отбор по футбол.
И аз понеже винаги от 16 годишен съм паралия да отивам при този и си плащам яката. Говориме с него и го питам - докторе ти какъв си по народност ?
Онзи онемя . После вика - българин съм защо?
- защото ако не си българин ти няма да ме оперираш, аз съм шовинист и имам доверие само на хирурзи българи.
Този онемя и вика - аз до сега такова нещо не съм виждал.
- важното е че си българин и ще ти се доверя - му отговарям
Отивам на зъболекарка - доктор Георгиева, естествено много добра и зема скъпо, ама аз стм паралия.
Викам и ти каква си по народност ? тази се смая и тя и пита - защо ?
Много Просто, ако не си българка, няма да ми правиш зъбите ще търся друга.
Та така я карам аз : тъпо, не тъпо, назадничаво или не на небългари не се доверявам.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: april_z в Юли 24, 2012, 19:55:40
кат чета тея безумия тука то излиза че най големия пример за поддържане и примерна държава за българските националисти е ИЗРАЕЛ.

само израел има желязна дисциплина , само те колят и бесят всичко което не е израелско.
 това е примера на нашите националисти , свръх въоръжената и расистка държава израел.
нама това онава. атомни бомби атомни централи , най модерните и кво ли не най.

ако сте националисти трябва да гледате евреите кво правят. ама май не ви стиска да сте кат тях.

кви националсти сте тогава кат неможете да спретнете една война и да я спечелите. хахаха.

националисти. дрън дрън та пляс. 
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Imperatora в Август 14, 2012, 20:54:19
Българският национализъм, приеман от по-голямата част на населението е една пародия, едно изкривено и твърде злощастно понятие на България в 21-ви век. Националистическата идеология е опорочавана от края на 44-та та и до днес. Масовия български "националист" трудно може да даде изложи своите вижадния върху идеологията, която изповядва, ако не се опре на турското робство, кланетата, геноцида, разорените български територии от турска страна до 1913г. Национализма днес се опира основно на миналото - това е основната грешка. Години наред национализъм се възпитава чрез омраза. Все се говори какви сме били, каква съдба ни е сполетяла. Но Българи, днес има много по-сериозни проблеми от миналото, защото за Средновековието например една държава да бъде завладяна е нещо нормално. Днес свободно нараства броя на чужди нам етноси и това се възприема като част от нормалното демократично българско общество. Днес има дискриминации, които толелират същите тези етноси над нас - Българите - социални помощи, детски помощи, жилищни помощи. Днес в една наша съседна държава историята също се преиначава пред очите на света, но ние нищо не правим по въпроса. И виждаме тамошния национализъм какво учи за българите. Има нужда основите на националистическата идеология да се осъзнават правилно. Сегашното разбиране е много опорочено.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 20:19:46
Мисля да продължа темата, но културна пропаганда в полза на крайната българщина и нищо друго.
(https://s26.postimg.cc/3ov0h0q09/10247300_508706099234477_2947275283027201234_n.jpg)
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Петкан в Юни 10, 2018, 20:59:48
не те знам : мъж или жена си, ама пиши по темата, а личните заяждания на ЛС-та иначе нарушаваш правилата на форума.
---------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------

Отивам да говоря с един хирург да ми прави операция> Та този беше възможно най-добрият в България по тази материя дето имах да оперирам, и оперираше целият национален отбор по футбол.
И аз понеже винаги от 16 годишен съм паралия да отивам при този и си плащам яката. Говориме с него и го питам - докторе ти какъв си по народност ?
Онзи онемя . После вика - българин съм защо?
- защото ако не си българин ти няма да ме оперираш, аз съм шовинист и имам доверие само на хирурзи българи.
Този онемя и вика - аз до сега такова нещо не съм виждал.
- важното е че си българин и ще ти се доверя - му отговарям
Отивам на зъболекарка - доктор Георгиева, естествено много добра и зема скъпо, ама аз стм паралия.
Викам и ти каква си по народност ? тази се смая и тя и пита - защо ?
Много Просто, ако не си българка, няма да ми правиш зъбите ще търся друга.
Та така я карам аз : тъпо, не тъпо, назадничаво или не на небългари не се доверявам.

Когато отидеш да работиш в бара в Милано, дали попита :"Този бар български ли е?"
И как стана така, че промени възгледите си на добър и родолюбив българин и се довери на небългари да им слугуваш?
...
Цитат
Български шовинизъм - българщина
« Отговор #3 -: Юли 24, 2012, 12:51:47 »
Цитат
Да ви го кажа направо: отказвам да признавам, каквото и да е небългарско за свестно и добро.
Не разговарям с небългари на сериозни теми, не коментирам нищо с тях и им нямам доверие, както и бна българи мекерета.
Отказвам да си правя зъбите при небългари, да се оперирам или да ми пипат по колата - нямам им доверие.
Въобще не ги броя за нормални хора небългарите.
камо ли да следвам някакви чужди духовни течения и практики и вери.
...

Мишок, казвам ти честно, че към тебе изпитвам само голямо съжаление.
Нещастен си отвсякъде и сега ми просветна, че администраторът Hatshepsut също те е съжалил и заради това ти е дал възможността да участваш тук.
Пиши си за хайдутлукът, но не спами навсякъде, ако искаш да бъдеш приет добре във форума и не се заяждай с всеки!
Това е молба и по-човешки не мога да ти го кажа.
 
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 10, 2018, 21:31:54
Когато отидеш да работиш в бара в Милано, дали попита :"Този бар български ли е?"
И как стана така, че промени възгледите си на добър и родолюбив българин и се довери на небългари да им слугуваш?Сини хартийки с руски забележителности,наричат се рубли.Променят драстично възгледите на родолюбиви хора в путински и нео-болшевишки
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 21:42:31
 Велика картина, много ми харесва.
(https://s26.postimg.cc/qqg70rujt/13226974_1013381405404489_6449720577820469882_n.jpg)
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Петкан в Юни 10, 2018, 22:08:54
Мишок, на път съм да ти простя глупостите, ако обещаеш, че ще се върнеш към нормален начин на общуване във форума.
Ако не го направиш си е за твоя сметка и рано или късно ще изхвърчиш безславно, както много пъти е ставало.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юни 10, 2018, 22:11:19
Мишок, на път съм да ти простя глупостите, ако обещаеш, че ще се върнеш към нормален начин на общуване във форума.
Ако не го направиш си е за твоя сметка и рано или късно ще изхвърчиш безславно, както много пъти е ставало.
Добре съгласен съм, но какво имаш под предвид нормален начин на общуване ? Обясни ми подробно да видя дали го мога. Предварително заявявам обаче следното - за мене 3-ти март си е празни на освобождението.
- не мисля да заклеймявам Путин, руснаците и т.н.  във всяко изречение, не мисля и да се занимавам с тях.
- не мога и няма да отстъпя от вярата.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Петкан в Юни 10, 2018, 22:35:50
За вярата си е твой избор и нямам нищо против, дори да кажеш, че си приел будизма.
Важното е да не агитирашш за каквато и да е религия, така както правят пенделите на своите паради.
Празнувай си и 3 март, не съм против!
Що се отнася до това, което наричаш "заклеймяване на Путин и руснаците", предлагам ти да помислиш, дали фактите, които се пишат за тях, работят в полза на България или не?
Не мога да приема изявленията на Путин, че кирилицата е дошла от македонските земи, както и това, че видите ли, газът от Русия е едва ли не хуманитарна помощ и България е длъжна да им изпълнява всякакви желания-за прокарване на трасета, за цената и т.н.
Трето-фалшифицирането на историята не е в полза на никой, а приказките, че Русия ни е освободила два пъти-ей така, без никакви задни мисли, това са разкази за деца до осем-деветгодишна въраст и за изкукали комунисти.
Сега да ти кажа и още нещо-по времето на социализма имаше една шеговита приказка с много сериозен смисъл, а именно,че животът има две измерения. Едното измерение се нарича "жизнь", а другото "лайф".
Това, което се нарича "жизнь" освен ракети, самолети и танкове, не прави нищо добро, даже и за собствения си народ.
Заради това съм привърженик на това, което се нарича "лайф" с всичките му недостатъци, защото има една много голяма разлика между системите "жизнь" и "лайф" и тя се състои в следното: във втората все пак има надежда за някаква реформа към по-добро, а първата е затворена система с надежда за взаимодействие с външния свят равна на нула.
От това идват и всичките измишльотини на системата "жизнь", която се прави на отворена.
По-адаптирано не мога да ти го обясня.
Титла: Re: Български шовинизъм - българщина
Публикувано от: Мишок в Юни 11, 2018, 12:04:24
Към Петкан.
МИ и аз не приемам изказването на Путин че аз-буката идва от  Македония, каквато не е имало тогава, ама какво от това, на него не му дреме за мене или тебе. Някой ме попита защо е казал така и се опитах да обясня че : вероятно е бил подведен понеже именно в тези земи Цар Борис е създал първоначално училища за обучение  и после в останалата част на страната. То даже не е било в Македония, а в Албания. Това обаче не значи че Путин не е направил голяма грешка. Относно газопровода : не разбирам и не коментирам много. Но си мисля че е по-добре да го има, отколкото да го няма, но пак казвам не разбирам и нямам сериозно мнение. Пък и даже не ме интересува. Русия ни е освободила от турско робство, за 2-ро освобождение аз не знам, а за това през 1944 не беше Русия , а СССР и не е освобождение, а поробване и унищожаване. То не подлежи на обсъждане.
За 1-то освобождение : естествено че са искали да имат влияние у нас и т.н.
Да ти кажа за живота при комунизма и сега : нещата са доста объркани. На запад също не е големият лайф. Особено в днешни дни . За съжаление много от нещата, които комунистите казваха за живота тука са верни. Но това мене не ме интересува особено. Ако казвам какво е за да не си правят някои илюзии че на запад е големият кеф. И на запад надежда всяка оставете - е състоянието на нещата, освен ако не си нещо дето са малко хора.
Сега се надявам да ми простиш, макар че не знам какво.