Българският националистически форум

България и българите => Български националисти => Темата е започната от: Nordwave в Март 05, 2007, 18:57:49

Титла: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Nordwave в Март 05, 2007, 18:57:49
(http://www.voininatangra.org/themes/prolet_1024/images/logo.gif) 


“За Тангра няма закони. Тангра сам по себе си е Закон.”

Движение “Воини на Тангра” е замислено и организирано като арена за свободни действия с цел възраждане на българския дух. Общност на хора, обединени от една идея и работещи за нейното реализиране. В Движението няма членство, няма членски внос. Не се издават и не се изпълняваха заповеди. Движение “Воини на Тангра” не се опитва да ръководи, да оглави, да налага – то е просто смешно. При нас няма нито демокрация, нито аристокрация, нито диктатура. Вместо тях предлагаме идеята за делокрация. Не някой друг, не волята на водача или изборът на мнозинството определя твоето място, а извършеното от теб. Съди се по дела и се отчитат последиците. Не машина, не конструкция, а жив организъм. “Опитай се да обезглавиш лишей” – каза преди години един от нашите. Пълзящо образуване, антирак, постепенно обхващащ смъртоносно заболялата обществена структура. Ние не издигаме сграда, ние трупаме могила.

Движение “Воини на Тангра” не само не е регистрирано по никакъв закон. Такава регистрация би противоречала на нашия замисъл. Нещо повече - Движение “Воини на Тангра” никога не е имало ръководни органи. Председател, секретар, командир – всичко това е чуждо на идеята за Движението. При нас няма казармена и партийна дисциплина, а взаимно допълване и вярност към Идеята.

Движение “Воини на Тангра” изгражда информационна среда, различна от официалната. Тази среда служи като основа за изучаване на миналото, анализиране на настоящото и създаване на прогнози за бъдещето. Тази среда променя човешкото мислене и посредством мисловната промяна внася корекции в околния свят. Целта ни и средствата за нейното постигане изключват борба за спечелване на избори, опити за влизане в Парламента, домогване до постове. Целта ни изключва всякаква официалност. Ние можем да посочваме факти, да изразяваме мнения. Да показваме и насочваме. Само че каквото и да правим – то няма елемент на задължителност. То не бива да има елемент на задължителност. Както не бива да има и елемент на конспиративност. Всичко е открито и ясно, никой не налага своята воля над останалите, а само споделя вижданията си. Предлага, а не изисква.

Движение “Воини на Тангра” не е организация, не е структура в материалния смисъл. То е Идея. Една Идея не може да бъде унищожена. Дали чрез нас, било чрез други – тя ще бъде осъществена. Ако разбира се, е ценна и полезна идея. Ако е истинска. Ако не е – защо да съществува? Нашите мисли имат свойството да променят света, в който живеем. Не само действията, породени от съответните мисли, а мислите сами по себе си могат да променят действителността. Самите мисли са действителност, енергийна реалност, и от тази реалност не може да се избяга. Колкото са по-истински и по-силни са мислите, толкова породената от тях реалност е по-плътна и по-истинска.

Само една-единствена мисъл е в състояние да промени цялата видима реалност. Една-единствена дума може да предизвика взрив, по-мощен от взрива при избухване на атомна бомба. Мисълта е реалност от по-висше естество. Ако не разберете, че думите могат да отключат енергия, по-голяма от енергията на атомния взрив, няма как да разберете света на бъдещето. Думите са като вятър. Те могат да бъдат лек полъх, могат да бъдат ураган, а могат да са като вихър от избухването на Свръхнова. Силата на този вихър не зависи от силата, с която биват изговаряни, а от вътрешната мощ на вложената идея.

Опасно ли е Движение “Воини на Тангра”, та толкова сили биват хвърляни за дискредитирането му? За унищожението му. Опасен само по себе си нищо не значи. И вегетарианецът е опасен. За растенията. Погледнете за кого сме опасни, погледнете кой е против нас и ще разберете кои сме ние.


         Да внесе в света Идеята-Сила, това е задачата на Движение “Воини на Тангра”.

Близката ни цел е да разпространим Идеята между достатъчен брой хора. Да помогнем за разпалването на Факел, който не може да бъде угасен. Въпреки огромните трудности, ние успяхме да внесем в света голяма част от знанията, които притежаваме. Доведохме ги до състояние на неунищожимост. Успяхме да научим и други как да разпалват Искри и да ги прибавят към общия Огън. Успяхме да вдъхнем живот на Идеята и да я пуснем в света. Оттук нататък тази Идея живее свой собствен живот. Оценката е въпрос на бъдещето, не на днешния ден.

Елтимир http://www.voininatangra.org/modules/news/
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Бай Иван в Март 05, 2007, 21:24:09
                      Приветствам всички, които определят себе си като съидейници на "Воини на Тангра". Благодаря за чудесния сайт, който сте ни предоставили.

                      Това което искам да попитам, просто откровенно и от чисто любопиствово:
                      1. Делокрация - като понятие е приемливо, но неосъществимо поради липса на идейна общност у индивидите. Ако не съм прав, нека някой да дефинира понятието.
                      2. Една идея не създава сама сайт и не прави сама вестник, кой прави това тогава?
                      3. В един друг материал четох, че все пак чакате да се появи Водача и че се борите за своята идея, въпреки че днес никой няма да разбере как./перефразирам/. Като как става това???
                      4. Държавата е исторически наложена форма, ви е против нея ли сте?                      Въпросите ми не целят заяждане , а яснота!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:36:30
1. Делокрацията е много древна идея, има я при повечето религии, само където не се нарича така. За липсата на идейни общности не съм съгласен, те винаги и навсякъде си съществуват. Дори клубовете на футболните запалянковци - и те са един вид идейни общости.
2. Да, идеята не може да се реализира сама, също както бензинът не може сам да върви, трябва му машина, кола. Изразявам се грубо, но искам да бъда разбран. Само че без идея нищо не става. Ако дивакът не е имал идея как да запали огън, сега още щяхме да сме в каменната ера. Ако не беше Идеята, нямаше да има нито сайт, нито вестник. По въпроса за Идеята и нейната сила след малко ще пусна един материал. Тогава ще стане по-ясно.
3. Не разбрах добре въпроса. Ако ми пратиш въпросния откъс на ЛС, ще ти отговоря.
4. Държавата винаги е съществувала и винаги ще съществува. Самото понятие за Държавност е заложено в човешките гени.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:38:45
Ето нещо за Идеята, за думите и за тяхната сила:
За някои общи положения и за един частен случай
       На какво се крепи цивилизацията? Коя е нейната първична основа? Коя е онази съставка, без която даден животински вид не може да се развие до ниво на цивилизованост? Разумната мисъл, идеята. Способността на човека да ражда творчески мисли. Именно тя е невидимата сила, чрез която разумният вид налага себе си над останалите видове, населяващи планетата.
       Веднъж разговаряхме с Инжинера на тази тема и той изобщо не беше съгласен с мен. Икономика, военна сила, финанси и какво ли не, само да не е идеята. Идеята е нещо безплътно, неосезаемо, почти мистично, а Инжинера е реален  човек. Земен. Прагматик до мозъка на костите си. Той иска да види реални неща. Които окото да види и ръката да пипне. Можеш милион идеи да имаш, щом нямаш пет пари в джоба си, значи нищо не струваш. Мина време. Инжинера ме срещна и замислено каза:
       - Знаеш ли, ти се оказа прав. Идеята е най-могъщото и най-основно нещо на този свят. Само че помислил ли си как идеята навлиза в света ни? Как тя се превръща в реалност, как се облича в плът? Аз ще ти кажа – с помощта на думите. Значи най-могъщото реално нещо на този свят е човешкият език. Нещо повече, езикът е онова оръжие, на което враговете ни най-много разчитат. И най-много се дразнят, ако някой неупълномощен започне да разсъждава над тази тема.
       Тук Инжинера ми препоръча да прочета една предизвикана от него дискусия в Интернет. Дискусията се оказа интересна, предлагам да прочетете и вие части от нея, заслужава си. Уж почнали да обсъждат сексуално извратените, а накрая излязло съвсем друго.
***
       “Има един лаф: за доктора срамни неща, а за лингвиста срамни думи няма. Беседа: Сексуалност - Разговорна езикова практика “
   Спомних си мисълта, че всяко дисидентство започва с лингвистиката. А също, че Адолф Хитлер заповядал да бъдат избити щурмоваците на Рьом, след като те започнали да се занимават с филология. Няколко хиляди убити заради въпроса “t oder d?”. Тоест Хитлер с “т” ли се пише или с “д”. Прекаленото любопитство понякога се заплаща скъпо. После убитите били обявени за “банда леви революционери, на които е нужна революция заради самата революция”. Накрая се изписаха тонове мастило за “Нощта на дългите ножове”, изтъкнаха се какви ли не причини, само и само неподправената истина да остане скрита. Защо? Коя е тайната? Името на Адолф Хитлер или оръжието-слово? Нека сега оставим Рьом и неговите щурмоваци-филолози и да се върнем към интернетските разсъждения на Инжинера.
       “Хетеросексуалните наричат себе си “нормални” или “с права  резба”. Гей-хората са с обратна или с лява резба, а понякога –  и с превъртяла резба. Гей-жените са “лесбийки”. Гей-мъжете са педераси или педали. Произношението е точно  така, педерас а не граматически правилното “педераст” “Гей” е подигравателно, това е педерас, който има претенции.”
***
       Оказа се, че Инжинера, подтикнат от нашия разговор написал статия за енциклопедията Уикипедия. Статията престояла там от 23 ч и 11 минути на 15 декември 2004 година до 01 часа и 44 минути на 16 декември. Напомням, че става дума за свободната енциклопедия Уикипедия, където нищо не се цензурира. Инжинера се замислил още повече. В Интернет с години стоят стотици статии, насочени пряко срещу цялата българска нация. Стоят си и никой не помисля да ги маха. Обаче няколкото реда, насочени срещу използваната от педерасите терминология предизвикала светкавична реакция. Не срещу тях самите като физически лица, а срещу техния езиков речник. Как да не се размисли човек? Размисълът родил редовете:
    “Следните известни мисли винаги трябва да се четат заедно, това ще осветли много неща: "Демокрацията е система, при която добре организираното малцинство управлява неорганизираното мнозинство." и "Кое върти колелото на историята? - Педалите". Амбриажът е долен ляв педал на автомобил. А горен ляв педал има ли?”
***
   Та истината много често е скрита в думите, само че ние отвикнахме да ги тълкуваме. Ние престанахме да обръщаме внимание на родния си език. На езика, заради който дедите ни са умирали. Защо ли са умирали тези деди? Или те са знаели нещо, което ние днес сме забравили?
   Думите имат свойството да създават информационна среда, която да заменя реалността с подобие на реалност. Пример: годишно при автомобилни катастрофи загиват много повече хора, отколкото умират от СПИН. Обаче някой си решил, че именно СПИН-ът е бич за човечеството и мнозина си мислят, че е именно така. Защо никой не казва, че автомобилът е бич за човечеството? Често хората живеят в състояние на изменено съзнание и не го забелязват.
***
      “Тема:  как и с какви думи реално се говори за нещата
       В статията не се обсъжда кое как е и как трябва да бъде, тя просто не е за това. Там се описва как и с какви думи реално се говори за нещата. Защото статиите в Уикипедия бъркат терминологията по въпроса с харесваната от сплотената група терминология. Всъщност, мен ме инспирира един от сплотената група, който в едно обсъждане се караше на участник: "Ти утре ще напишеш и педал, мека китка и даже амбриаж". Тогава осъзнах, че щом той ги знае, значи тези думи съществуват и се употребяват. Постарал съм се точно да изложа смисъла и контекста, в който се използуват думите. Описал съм и средата - неформална, само хетеросексуални. Някъде из жълтите вестници съм чел, че и в педераските среди (между гей-хората) си имат неформална терминология. Запомних "кифла" за жена. Никой обаче не пожела да се включи. Може и да няма такива, дето знаят, сред Уикипедианците.”
       Тук на Инжинера му се скарали:
       “Добавка: Да уточня, не съм забелязал никакви разлики в лексиката според сексуалната ориентация. Недей да се излагаш повече, не ти отива на годините.”
***
       Ето как една привидно невинна тема за разговорния език и използваната терминология прераснала в истинска война. Значи някой видял в думите и разсъжденията на Инжинера заплаха за себе си. Още малко и ще чуем за “революции заради самите революции”. Нима тези страсти са породени от нежеланието на един представител на мнозинството да приеме терминологията на сексуалното малцинство? Или пък целта е да спрем да говорим реално за нещата? Защото освен средство, чрез което мисълта ни променя света, словото е връзката между нашите сетива и нашия разум. “Чувайки “хляб”, един вижда прясна погача. Друг – тънка франзела. Трети – житно поле. Арменският хляб не е еднакъв с японския. Същото е и с водата. Тя може да е химическо съединение или морска шир. Чешмяна, кладенчова, минерална или тежка. Според случая.” – из “Алтомъ”, 179. Всъщност какво представлява хомосексуализмът от гледна точка на биологията? Това е организъм с нарушена биологична ориентация. Организъм, който е престанал да изпълнява своето биологично предназначение. Който твърди друго, той просто се опълчва срещу Природата. Но да продължим със свойствата на човешката реч.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:39:42
        “Тема  Re: как и с какви думи реално се говори за нещата
       Благодаря за отговорите. Тука на никой не му личи да е от "сплотена група", но все пак ви избива да ме коментирате мен и ориентациите ми. Следователно, има причина и при мен, явно статията не е написана достатъчно гладко и наистина настройва на нелингвистични теми. Ще видя, като поизтрезнея и се понаспя, да я поизгладя. Обаче съм твърд, че онези нетолерантни гей-мъже (Уикипедиански педераси по нашенски) не може да ме наричат "стрейт", мене, човека с правата резба. Тяхната терминология - между тях си! А сега на заглавието: днес следобяд, от една колежка, родена 1959 година чух следното: “... става кофти това кафе. Онези педераски са ми го много едро смлели. Няма да купувам повече от тях.”
       Ами според мен когато се описва лексиката на расисти, хомофоби и т.н. въпросът доколко е морално оправдана гледната точка на такива хора е ирелевантен към описанието на речевото им поведение. Без да съм расист, и без да симпатизирам на расистите, аз мога да констатирам, че те употребяват думи като "мангасар", "печка", "снежинка" и подобни. А това доколко са разпространени подобни речеви поведения сред обикновените хора, наистина говори за тяхната ценностна ориентация... След като братовчедите ми, които са още в пубертета, се обиждат един друг на "мангал", аз нямам никакво колебание по въпроса, че са малко или много расисти.
       - Какъв процент от хората знаят какво е стрейт?
       - Засечете: колко време ви трябва, за да измислите друго прилагателно за неумеещи да мелят кафе продавачки.
       Тема:  цялата дълбочина на въпроса
       Тук е клуб лингвистика, ама некакси не ви достига до съзнанието цялата дълбочина на въпроса. Педерасите искат да ни се качат на главите! Те искат ние, правата резба, да сме виновни винаги. Те ни атакуват от корен.
       - От езика който говорим. Щом си отворим устата, и веднага сме виновни. Те ни сочат, ние се оправдаваме. И колко лесно заставате някои в тази поза! Представяш ли си, да си виновен, загдето от малък си научил, че на хомосексуалиста му се казва педерас. Ей, стегнете се!”
***
       Инжинера знае, че ако бръкне в контакта ще го хване ток. Жицата е под напрежение, така са го учили в училище. Дали вече е започнал да осъзнава, че между думите се натрупва неимоверно по-голямо напрежение? Инжинера е на път да преоткрие тайното знание на древните окултисти. Те някога са знаели, че с думите не бива да се борави лекомислено. "Хората не знаят как да се молят. Не трябва да се молим с думи, а с ръце. Който се моли с думи, проси. Духът знае добре какво ти трябва. Когато дланите се докоснат, лявата половина на човека се свързва с дясната във верига. Тъй тялото е свързано, а от върха на пръстите, изправени нагоре, изниква пламък. Това е тайната на молитвата, за която не споменава никое писание." - Густав Майринк, “Белият доминиканец”. Според пазителите на древни знания словото е лъжа, измама, а Бог не бива да бъде лъган и мамен. Хората обаче не само могат, те трябва да бъдат лъгани и мамени. Кои хора?
   Но тъй като все пак говорим за езика, за речта, не бива да подминаваме и друг аспект. Този за диалектите. Не ни ли учат, че е срамно и некултурно да говорим на диалект? А колко думи по този начин изчезват, забравят се? Българинът по начало е двуезичен. Ние казваме “бягам”, но и “тичам”. Казваме “смелост”, но и “храброст”. Знаем ли какво губим, ако забраним една от двете думи като “неактуална”?
***
    “Ето тука вече говориш като бесен хомофоб. Само на тях им се привиждат орди от педали тръгнали да завземат нови хоризонти. Както каза Бомбата, това си е твой проблем, аз такъв проблем нямам. Просто е неверно твърдение, че те са навсякъде и налитат на всеки мъж. Пък може и с Бомбата да сме прекалено грозни, де да знам.
`П.П. "педераски" е най-тъпото нещо, което можеш да измислиш за тъпи продавачки.”
   Въпросът изобщо не е в педерасите. Въпросът е коя терминология да бъде използвана. Защо обратните толкова държат останалите хора да говорят техния език? Ами ако бандитите  се заемат да обучават цялото народонаселение на пандизчийски жаргон? Особена разлика няма. Същото твърди и Инжинера.
       “Моля те да спреш умишлено да ми разваляш темата, като я зафлудваш. Оценките са в твоите постинги, не в моите. Аз пиша за думите. И пиша не случайно. Доста време ми трябваше на мен, техничаря, да разбера,че думите са по-мощни от желязото.
ПРИМЕРИ: Отворете темата мъжки говор - женски говор и отворете линка /тук Инжинерра посочва адрес в Интернет/. Там ще прочетете как едно племе е пред изчезване, неможейки да се цивилизова заради езика, който говори. Отворете романа на Оруел “1984” - езикът е подменен с "новореч", мъдрят се лозунги "Свободата е робство", "Истината е лъжа", "Свободата е осъзната необходимост". А Конфуций е казал: "Когато думите губят смисъла си,..." Ето това бях постнал, това нека се обсъжда:
Те ни атакуват от корен - от езика който говорим. Щом си отворим устата, и веднага сме виновни. Те ни сочат, ние се оправдаваме. И колко лесно заставате някои в тази поза! Преставяш ли си, да си виновен, загдето от малък си научил, че на хомосексуалиста му се казва педерас.”
***
    Позволявам си да използвам будистка методика като повторя последните думи, те заслужават да бъдат повторени: “Те ни атакуват от корен - от езика който говорим. Щом си отворим устата, и веднага сме виновни. Те ни сочат, ние се оправдаваме. И колко лесно заставате някои в тази поза!” И погледнете паническата реакция на разобличените измамници:
       “Кой те атакува? С какво конкретно те атакува? Дай ми примери, че звучиш точно като българските вестници, които постоянно говорят за "те".
- "Те" които ограбили държавата.
- "Те" които поръчали убийството на нам кой си.
- "Те" които...”
    Разбира се, Инжинера не се предава. Тоя корав българин стои здраво на своята позиция и не мърда оттам.
       “Тук се продължава с подменяне на тезите ми. Приписват ми неща, които не съм написал. Аз говоря за употребяван език, в отговорите се среща "по-особена сексуална ориентация." Никъде аз (върни се, прочети!) не вземам отношение към ориентациите - правилни и неправилни, особени и неособени. Говоря за права резба и педераси само във връзка кой как говори. Освен с привичната ми, пояснявам го и с другата терминология: Гей хора и хетеросексуални. Кое точно мое писание предизвика отговора: "моля те да се придържаш към темата на клуба - тук не обсъждаме дали е хубаво или лошо да си обратен." Чакам, посочете? Къде написах "Ме атакуват"? Пише ясно - ни атакуват, и вас включително, и вие сте се поддали. Имате проблем, и то голям. Аз ви говоря за езикова дискриминация, вие веднага преминавате на хомофобия. Извънлингвистично е да се каже "това, че авторът на въпросната статия е хомофоб, може и да е така. Но 90 % от българския народ също са хомофоби, ...". Вас, лингвистите, някой ви е докарал до там, да не може да говорите неутрално за някои думи.”
***
   Стоп! Нещо се каза за езиковата дискриминация. Заслужава си да поразсъждаваме. Май неотдавна искаха да ни заменят Кирилицата с латиница. И никой не помисля, че Кирилицата е създадена именно за нас, българите. Че Кирилицата е натоварена с българско съдържание, с българско енергийно излъчване. Режат ни диалектите, режат ни писмеността и накрая ни заставят да говорим не както са ни учили нашите родители, а както ТЕ искат. В тая връзка почва да става обяснима патологичната ненавист към възраждането на древната българска Вяра. Докъде ще доведе това рязане на българската духовност? До пълна ликвидация на българския духовен ген. А именно той е основата на нацията. Не в произхода, не в кръвта, а в духовният ген са корените на българската нация. Запомнете го и внимавайте кой, кога и как иска да унищожи този ген у вас. Погледнете как от 1944-та до 1989-та бе променен българския манталитет. Как бе променен морала на българина, неговата ценностна система. И как от 1989-та година насам бе извършена още една промяна, по-пълна и по-всеобхватна от първата. Остана ли нещо общо между българина от 1944-та и българина от 2006-та? Дори езиците ни не си приличат много, а малкото останало – и него искат да ни отнемат.
***
 “Въпреки мощният анонс на Лил "Има един лаф: за доктора срамни неща, а за лингвиста срамни думи няма." Започнахте ли да разбирате мощността на атаката срещу нас и пораженията, които ви е нанесла? Аз съм дебелоглав, при мен не минава. Очевидно някой ви го е внушил - че езика, който употребяваме всеки ден, е погрешен, мръсен. Никой не може сам да реши, че езика, на който говори, е мръсен. Или бъркам?
Това - да насадиш масово убеждение, че думите, с които говори за сексуалност една цяла група от населението, са неприемливи - е много мощно насочена атака. Щом говори, както си говори - хомофоб! Ауу, срамота! "Гърчеене" - говори ли ви нещо? Доста от вас пописват и в История... “
       “OK, да те питам тогава по друг начин:
       - Как точно ни атакуват? (защото аз точно това не разбирам)
       - Какъв ни е проблемът?
       - Къде/какви са признаците, които виждаш у мене, че съм се
подал на атаката?
      - К`во за гърчеенето?”
       “Ще ти отговоря, точка по точка. Но ми е трудно на въпрос 3 - къде/какви са признаците, които виждаш у мене, че съм се подал на атаката? Затова моля за уточнения.
       Първо, отговори на поставения вече въпрос: Кое точно мое (на Инжинера) писание предизвика отговора: "моля те да се придържаш към темата на клуба - тук не обсъждаме дали е хубаво или лошо да си обратен." Чакам, Посочете? Респективно напиши - няма такова, Инжинера никъде не обсъжда педерасите и хетерото, а начина на говорене.
       Второ, поясни моля, това: Гей-мъжете са педераси... За съжаление повечето педераси/педали са.... нормални, ако ме разбирате правилно.
       Оказа се, че 2 човека (не от поствалите, частен разговор) го разбираме по диаметрално различен начин. Не че ти се бъркам ама нали питаш по какво ти личи резултата от атаката.
===== край на личните въпроси =========
***
       Въпрос общо по обсъждането: Пак в частен разговор лингвист ми каза, че темата (тази) надминава лингвистиката и отива към социолинвистика. Могат ли да бъдат разбрани и описани явленията, ако целенасочено се унищожава и подменя терминологията за описването им? Та: дали има смисъл да сложа линкове в Социология и Философия?
==== Частичен отговор =====
       Веднага отговарям за гърчеенето, явно връзката е далчена и не тъй очевидна. Имало е период, когато българският се е считал за некултурен. Културните са учили гръцки. Това - да учат гръцки и да считат българския за просташки - не е било тяхна приумуца. Получило се е поради умишлена целенасочена политика на погърчване. Тоест, опитвам се да ви образувам мисълта "Абе ние сами ли решихме, че да наричаш хомосексуалистите педераси е хомофобия, или някой целенасочено ни го внушава?"
       “Тема  Re: ЦЯЛАТА дълбочина на въпроса. (на кого му пука)
       Ами, знам, че навремето моята рода яко се е гърчеела (половината са били Хирити, Щерни, Мелафри и н`ам к`во си още), докато прадядо ми не е отишъл и не им е казал, че ще ги изколи и ще ги подпали по къщите... Питай конкретно - ако не мога директно да ти кажа - ще питам и пак ще ти кажа... Да наричаш обратните "педали" в частен разговор и не преднамерено пред тях все още не е непременно хомофобия. Да обиждаш на "педал" означава да смяташ понятието "педал" за нещо лошо, следователно - да си хомофоб. Това е, което твърдях с горния си постинг - явно и аз мога да се оплача, че не ме четат добре.
       Още нещо: да използваш нарочно по адрес на някой човек понятие, което този човек смята за обидно за себе си, значи да го обидиш. Ако кажеш на някой човек с очила "абе, кьорчо", това може би може би много точно описва езиковата реалност, но си остава некоректно поведение.
       И още нещо: ако си вкъщи в хола, може да си събуеш обувките и да си протегнеш краката върху масичката, може също така да си бръкнеш в носа, а даже и да се оригнеш. Ако си на ресторант, не е прието да правиш такива неща. Същото е и с думичките: едни е допустимо да се употребяват в някои ситуации, други - в други ситуации. Това всичкото се нарича "норми на поведение в обществото" и е измислено в зората на човечеството, още с появата на обществото. Винаги го е имало и винаги ще го има, независимо дали на теб ти харесва или не. Не е въпрос на "някой", който го налага нарочно "отгоре". Включително така е и в езика. Схващаш ли? За съжаление повечето педераси/педали са.... нормални, ако ме разбирате правилно. Превод: както правилно си забелязал думата педерас се използва не просто за означаване на човек с хомо-гей-педалски-кактотихаресва наклонности. "Педерас" може напълно хетеросексуален мъж да си го заслужи като определение, защото "педерас" е станало название на определен тип характер или черта на характера. Педераски номер може да ти бъде извъртян от мъж, жена ще ти извърти курвенски номер. Та с две думи изказвам съжаление, че има толкова много хетеросексуални педераси.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Бай Иван в Март 05, 2007, 21:40:41
Благодаря за отговора, ще потърся текста и ще ти го пратя. Действайте в същия дух! Познавам ваш човек от Сливен - добър човек и истински Българин.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:41:13
       Отговорите за Ivx:
       Питане: — как точно ни атакуват? Отговор: На понятийно ниво. Както е описано в 1984 или както се е правило погърчването - чрез внушаване, че нашият език е лош, груб, неправилен.
       Питане: — какъв ни е проблемът? Отговор: Постигнали са резултат. Резултат, равен по сила със стремежа към гърчеене едно време. Никой не може ей-така, сам да реши, че думите, които ползва от малък та чак досега, са лоши. Значи промивката на мозъците е била много силна.
       Питане: — къде/какви са признаците, които виждаш у мене, че съм се подал на атаката? Отговор: На теб най-малко ти личи. Само тук: Прочети пак какво съм писал: Отнася се само до езика, до това, че педерасите, които са около 6%, упорито ни налагат и май повсеместно са успели да ни наложат своя език, своя жаргон. Прочете ли? Още веднъж, ако трябва! За нещо извън език, аз дума правя ли? Защо тогава получавам такива неадекватни отговори: - "моля те да се придържаш към темата на клуба - тук не обсъждаме дали е хубаво или лошо да си обратен." (от the_bomb) - "говориш като бесен хомофоб. само на тях им се привиждат орди от педали тръгнали да завземат нови хоризонти. ... просто е неверно твърдение, че те са навсякъде и налитат на всеки мъж." (от ivx) И пак да питам: дали има смисъл да сложа линкове в Социология и Философия? Можеш ли като модератор да удържиш темата в обсъждане на думите и тяхното използуване, а не кой какъв е. Думите са много по-важни! Дали Македония е Македония, например, е международен въпрос, дето стигна чак най-горе, до Американците.
       @747 - Ами считай, че аз съм твоят дядо с днешна дата. И като един Паисий задавам въпроса: "Поради что се срамиш да се наречеш човек с права резба, а говориш с гейските думи на педерасите".
       Ти май твърдиш, че има гей атака, целяща да ти/ни внуши да ги наричаш не както ти искаш (педали), а както те искат — геева. Така ли? Добре, да приемем или по-скоро да си представим, че всесилната гей мафия (управляваща света наред с чифутите) наистина седи зад това, но кажи ми сега, кой седи зад атаката на мангасарите (ти така ли ги наричаш?) да се подмени хубавата дума циганин с ром?”
***
       За китаеца думата “китаец” е неразбираема, той нарича себе си “хуа”. Думата “немец”, прикачвана на етническия дойч пък е направо обидна. Тя означава ням човек, който не може да говори. Ние обаче продължаваме да наричаме китайци и немци така, както сме ги наричали преди векове. Защо само циганите протестират, че имаме за тях наша дума? Кой и защо иска от мен, българина, живеещ в България да изоставя своя български език и да заговоря на цигански? Защо чеченецът не се сърди, когато му кажа, че е чеченец, а не нохчо или вайнах, а циганинът протестира, че го наричам циганин? Утре по силата на същата логика ще забранят думата китаец, думата немец, ще поискат на турчина да казваме тюрк… И така до безкрайност. Защо? Загадката става още по-заплетена, ако добавим, че в Европа от хилядолетия съществува народностното име рома – римлянин. Поданиците на Византийската империя също се наричали ромеи. Как така циганите изведнъж решиха да вземат тяхното име? Как никой не се противопостави на кражбата? Ами питието ром? Оттам идва скинарският виц, че ромът е за пиене, а циганинът – за биене. Само че по отношение на циганите-роми нямаше разговори, нямаше дискусии, нямаше спорове. Изведнъж някой /все тоя неизвестен Някой!/ реши, че ние сме длъжни да ги наричаме роми. И толкова. Кратко и ясно. Без обяснения. Да, ама не! – казва българинът, същият българин, когото още византийците нарекоха хондрокефалис, твърдоглав. И споровете тръгнаха…
***
       “Извинявай, че си позволих да ти давам определения, но наистина не съм чул некой, който не мрази гейовете да твърди, че те са навсекъде и са тръгнали след всеки мъжки задник. Какъв е тоя прометеев синдром? Най-накрая взехте да разбирате за какво е темата, досега ви се криеше зад сюжета.
       Да, всички ги знаем думите! Както дядовците ти са знаели българските думи, но са се гърчеели. Някой е успял да ги убеди, че родните им думи, с които си говорят у дома, са мръсни, некултурни и нецивилизовани. Гръцките са, българските не са. Много държа да ми отговориш на това: Ти сам ли се събуди една сутрин и реши, че "педерас", "педал", "амбрияж" "швестер" са некултурни и неприемливи думи? Като как достигна до това убеждение? Сам или някой те убеди? Въобще, това лингвистично възможно ли е: Някой да реши от само себе си, че родният му език е лош, некултурен и неприемлив? Точно това твърдя. Атака на дълбоко семантично равнище.
       Който помни от по-отдавна, си спомня, как като се запиташе "Ти подкрепяш ли Народната власт или си против Партията и СоциализЪма?" - край, заставаш мирно и започваш да се оправдаваш. Никакво обсъждане на въпроса такъв ли точно трябва да е социализма - заставаш мирно и почваш да се оправдаваш - не съм такъв. Кой седи зад Циганоромската атака не знам. Но и тя е мощно подготвена - иди пред социални грижи и виж, че циганките, за разлика от българките, знаят за всяко едно нещо, което им се полага и може да го вземат. Неграмотни са, но знаят. Как да ти кажа кой седи зад атаката, като и за това не може да се говори. И там семантичната атака е проведена успешно. Опитай се да говориш, и след малко ще бъдеш поставен в позата да обясняваш, че не си расист и ксенофоб.
       Всички са ви дресирали, като речат някоя от следните думи: расист, ксенофоб, антисемит, Враг на Народната власт, хомофоб - и веднага се прекратява обсъждането по същество, заставате в поза на наказани и почвате да се оправдавате. А, пардон - Враг на Народната власт вече не е активно. Другите си работят. Думите носят известна натовареност. Можеш ли в знак на обич да кажеш на сина си: ей, боклук изпедерастял! Не, нали? В такъв случай кой ти проми мозъка че тези думи са лоши? Нека предположим, възцарява се консенсус, че циганин, ром, мангал, etc, са неприемливи и никой няма да ги употребява. И никой не ги употребява, всички казват на циганите иначе, примерно шугуни. След колко време шугун ще стане ругателство? Година, две или по-малко? И тогава защо да се поддаваме на насилието над езика ни?”
***
       Инжинера пропуска най-странната дума-табу, думата “холокост”. С тази дума илюстрират преследванията срещу евреи през време на Втората световна война. Да кажем, че е имало опит за геноцид. Завършен геноцид означава пълно изтребление на дадения народ или етническа група. Но нима нямаше опити за геноцид срещу арменците в Турция през 1915 година? Нима нямаше опити за геноцид срещу нас, българите през втората половина на ХІХ и началото на ХХ век? Нима сега, в началото на ХХІ век срещу нас не тече нов опит за геноцид? Нима не беше извършен истински геноцид срещу асирийците в началото на миналия век? Този древен, някога велик народ бе изтребен съвсем скоро, а вече никой не си спомня. Ами Сомалия, Етиопия, Тибет…? Към тях обаче терминът “холокост” не се употребява, холокостът е нещо специално, запазено за специални същества, различни от останалите представители на човешкия род. И докато над останалите прояви на геноцид и преследвания може да се разсъждава, то холокостът е превърнат в свещена крава на съвременния свят. Също като демокрацията, тази рожба на античното робовладелческо общество. Хората замениха стремежа към свобода с илюзията, че са свободни и това наричат демокрация. Първичният смисъл е забравен, обществото вече възприема само изкуствено наложеното измамно съдържание и него приема за единствено истинско. Всъщност древните са наричали холокост актът на жертвоприношение, при който жертвата не се разпределя между жреци и богомолци, а се изгаря напълно в чест на боговете. Дали не е подобен случаят с “хомофобията”? И дали е случаен фактът, че налагането на “холокостко-ромско-хомофобската” терминология съвпадна с началото на ужасната демографска криза, връхлетяла българската нация?
   Запълниха умовете ни с лъжливи имена, с лъжливи думи, смисълът на които е изопачен до неузнаваемост. Ние заживяхме с лъжата и измамата, изгубихме контрола над реалността. Ние допуснахме в земята ни да бъде сътворена такава реалност, в която няма място за нас. И в тази война, в която бяхме победени, главно оръжие бяха думите.
***
       “@the _bomb - fuck може да го намериш в речниците, обяснено си е. А аз не можах да поставя думите в обяснителна статия, в тематично насочен портал. Думите, които всички знаем. Това е огромно насилие над нас и над езика ни, а ти даже не си забелязал. Просто исках да ти кажа, че хората сами имат усет за това кое е приемливо и кое не, и не е нужна гей мафия за това нещо. Щом се сети за евреите и циганите, значи загряваш. Комунистите аз ти ги добавих за да добиеш представа за широтата на въпроса и за това, че хватките са заучени и отдавна прилагани. На мен не ми беше лесно да почна да мисля. Сега вече, като чуеш шумни викове по някой въпрос, вече ще се питаш: а тука дали дават да се говори по проблема или просто лепят безотказните етикети на който е посмял да се обади за същността на събитията.”
***
       Ето, това беше част дискусията, която Инжинера проведе. Някой иска да промени нашия език, като с това предизвика промени и у самите нас. Някой иска да промени живота ни. Някой иска да промени нашия свят. Кой? Педалите, мангалите, евреите? Коя е силата, стояща зад добре организираната атака? Защо иска да го промени? И аз не мога да ви отговоря еднозначно.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:44:24
След всичко казано дотук трябва да е ясно, че никой от нас няма политически амбиции. Никой от нас няма намерение да се кандидатира за дупетат, или как беше там думата, че все я забравям. От казаното дотук трябва да стане ясно, че Движение "Воини на Тангра" няма намерение да участва изобщо в избори и да отнема "електората" на тоя или оня. От казаното дотук не става ясно само едно: защо ПП "Атака" така страстно ни ненавиждат и защо се страхуват от нас. Ако някой знае отговора на този въпрос, ще съм му благодарен да го съобщи. та да отпадне и последната неяснота.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Бай Иван в Март 05, 2007, 21:45:34
Защото не искат мислещи хора, а безволеви пионки.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Бай Иван в Март 05, 2007, 21:49:28
И още, непрекъснато се страхуват някой да не им отнеме правото да са ЕДИНСТВЕНИТЕ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ, а те са просто една недотам хубава телевизия, един не дотам умен политикан и жена му, като управител на всичко това. Те не могат да схванат, че никой не им иска кокала, разбираш ли?
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:51:31
А защо не искат мислещи хора? Защото мислещите хора могат да се досетят, че красивите думи нямат нищо общо с грозните дела на някои други хора? Но знаеш ли, Волен ще ме принуди да се извиня на всички българи. Да се извиня за онези 9 точки, чрез които стана възможно написването на другите 20 точки, с помощта на които "Атака" влезе в Народното събрание. Интересно какво ли щеше да стане, ако Волен беше тръгнал с оня огромен предизборен чаршаф, с който тръгна в началото. И още се колебая дали да не се извиня, когато предупредих Волен за готвения срещу него заговор от Петър Берон. Но ако за Волен поне донякъде е ясно, то защо ли ме мрази някой си Владо? Та аз даже не го познавам, не сме пили заедно и не знам истинското му име. Много загадки, налага се да ги разгадаваме една по една.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 21:55:23
И още, непрекъснато се страхуват някой да не им отнеме правото да са ЕДИНСТВЕНИТЕ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТИ, а те са просто една недотам хубава телевизия, един не дотам умен политикан и жена му, като управител на всичко това. Те не могат да схванат, че никой не им иска кокала, разбираш ли?
Иване, точно затова казвам, че "Атака" повтаря едно към едно ранното СДС.  По същия начин тогавашните седерасти /или май бяха седесари, не си спомням точно/ крещяха, че те са опозицияТА, че те са единствената и незаменима опозиция, и че никой, освен тях няма право да бъде опозиция на комунистите. Видяхме ги докъде стигнаха. Опасявам се, че залезът на "Атака" ще е много по-бърз. Хората вече не са толкова наивни и доверчиви.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Бай Иван в Март 05, 2007, 21:57:26
Прав си! Благодарение на структурите на БНС и на поддръжката, което му давахме навремето минаха първите масови прояви на Атака преди изборите. После знаеш какво се случи. Последваха неща, които за мен явно водят към нечия психиатрична патология.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Amenhotep в Март 05, 2007, 22:02:34
Елтимире,
Можеш ли да внесеш малко светлина по въпроса за Петър Берон - Бончо.
Преди време го смятах за умен и достоен човек, даже, признавам си, си мислех да гласувам за него на последните избори (слава Богу че не го направих).
Защо и как Бончо влезна в Атака? Той националист ли е или интернационалист? Каква игра играе, кои са му партньорите в тази игра?

Понеже имаш познание по тези неща ще те попитам и за Стела Банкова и Минчо Христов - едни от малкото които все още ми изглеждат нормални (като изключим че Банкова малко я избива на шизо-истерии).
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 22:05:12
Знам. Боян ми идва на гости няколко пъти, та разговаряхме подробно. Първо Волен е постъпил като невероятен скъперник с това, че не искал да плати на хората не само за свършената работа, а дори да им възстанови направените разходи. Второ - постъпил е като жалък страхливец, уплашил се е от моралния авторитет на Боян. Волен иска хората да са му предани само на него. И на Капчето, естествено, как можах да я пропусна! Та разривът с БНС беше неизбежен. Жалко за Волен, имах много по-доблро мнение за него. Ама права си е народната поговорка: "Дай му власт, па му гледай сеира". Та "Атака" може да не оправдае надеждите, които в началото всички й възлагахме, но сеир поне ще има.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 22:10:52
Елтимире,
Можеш ли да внесеш малко светлина по въпроса за Петър Берон - Бончо.
Преди време го смятах за умен и достоен човек, даже, признавам си, си мислех да гласувам за него на последните избори (слава Богу че не го направих).
Защо и как Бончо влезна в Атака? Той националист ли е или интернационалист? Каква игра играе, кои са му партньорите в тази игра?

Понеже имаш познание по тези неща ще те попитам и за Стела Банкова и Минчо Христов - едни от малкото които все още ми изглеждат нормални (като изключим че Банкова малко я избива на шизо-истерии).
Ще търся един материал специално за Берон. Сега пиша трудно, едва виждам буквите. Но ще ти кажа, че през 1990 година Берона бе един от най-яростните антинационалисти. Стела и Минчо Христов не ги познавам. За тях нищо не мога да кажа. Но виж за Берон нещо, което написах още тогава.
ЦИГАНСКА АТАКА В БОТЕВГРАД
Едни и същи лица вече 16 години окупират цялото политическо пространство и водят всяка партия и всяка идея към провал. Целта е все те да дърпат конците и бизнесът им да върви. Пък вярата да върви по дяволите и народа кучета го яли. Така е навсякъде в България. Ботевград не прави изключение.
Вече и слепия видя как през 1989 г. ДС създаде СДС и как демокрацията се превърна в демонокрация. Как великите демократи се оказаха обикновени демокрадци. Как подмяната на моралните ценности доведе до истински геноцид над българската нация. Как съюзът на призвания да бъде Цар с комунистите докара в страната ни ново турско робство. Измамата никога не води до нищо добро.
Дойде ред на национализма като последна надежда за отчаяните и съсипани българи. Знаем, че национализмът е имунната защита на всяка нация. В случай на смъртоносна болест нямаше как тази имунна защита да не се включи. Защита на българското, ред и законност, справедливост и връщане на достойнството. Така се роди Атака. Дотук добре, само че още в зародиша на прекрасната идея се намърдаха разни хитреци. Търгаши на дребно. Спекуланти с човешката надежда. Някой си Манолов от някаква си измислена партия. Някой си Величков от милиционерската “Защита”. Някой си друг Величков от някаква си “Зора”. Все политически плужеци, все отбор предатели. Така е в центъра. А в провинцията как е?
Същото. Та дори и по-лошо.
Още преди изборите писах многократно как в Ботевград е идвал Петър Кирилов Берон, агент на ДС с псевдоним Бончо. Как Берон искал от кмета на Ботевград /!!!/ да му организира комитет на Атака. И как кметът му предложил един преуспяващ бизнесмен, неуспял функционер на разни евролеви и розови партии и коалиции. Писах си аз, но кучето си пише, керванът си върви. Глас народен – глас в пустиня. Какво е последното развитие на събитията?
Според г-н евролевия новоназначен лидер на Атака Филип Филипов /който само допреди две седмици твърдеше, че не е от Атака, ами е от “Защита”/ пак отново Берон му е поръчал да изрови компромати срещу реалните националисти в Ботевград. Такива компромати му били осигурени от неговия стар колега, някога офицер от ДС, а сега шеф на НСС – Ботевград Петър Петров. Как тези компромати вече били представени в централата на Атака в София и как с националистите било свършено. Поне на местна ботевградска почва. Това беше действие първо.
Действие второ е още по-странно. Довчерашни активисти на ДПС и Евророма вече набират членска маса за Атака. Между циганите. Защото някои българи, вбесени от поредната лъжа вече се заканват и човекът трябва да се пази. С помощта на недосегаемите за правосъдието мангали, естествено.
За действие трето, когато дойдат избори няма да ви казвам. Без значение е, че офицерите, комсомолските и партийни секретари, преобразени за една нощ в националисти обещават още отсега двама избрани депутати от Ботевград. Те и на Евролевите обещаваха, и на Евророма обещаваха, и на Коалиция на Розата обещаваха… Да не говорим, че част от същите въодушевени днешни активисти на Атака преди изборите бяха облепили цялата Ботевградска община с плакати на ДПС. Чувствам се длъжен, обаче да кажа: Честита ни циганска атака и Бог да ни е на помощ!
Ангел Грънчаров – Елтимир 16 август 2005 година
Послеслов: Благодарение на тази публикация планът на заговорниците беше осуетен. Вместо да ми благодарят поне, атакистите се солидаризираха с атентата срещу мен. Въпрос на морал и на чест.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Amenhotep в Март 05, 2007, 22:28:09
Благодаря за информацията. Интересна статия прочетох я с голям интерес.
Цитат
Сега пиша трудно, едва виждам буквите.
Ако е заради шрифта - браузерите имат опция за уголемяване на шрифта. Аз лично съм сголемина на  шрифта "Larger" - иначе ми падат очите от цъклене.

Цитат
Довчерашни активисти на ДПС и Евророма вече набират членска маса за Атака. Между циганите.
Императора доста често споменава за циганизацията в АТАКА, та даже и СКОТ им направиха предаване!

Цитат
Без значение е, че офицерите, комсомолските и партийни секретари, преобразени за една нощ в националисти
Баща ми познаваше червените генерали от "Защита". Преди изборите за парламент ми спомена че се видял с тях в един ресторант. Те му предложили да се присъедини към тях, казали му че, "в момента има много силна националистическа идея и който я употреби ще пожъне огромни дивиденти". Баща ми разбира се твърдо им отказал и им заявил че това което искат да правят е лъжа и предателство.

Втрещен съм от факта, че все още адски много достойни патриоти вярват безрезервно на АТАКА и си мислят че, лидерите и милеят за народа. Ако знаеха що за същества са, щяха да вазират от АТАКА толкова бързо че щяха да останат само следи от изгорели гуменки на изхода на централата им.
Боже пази България от подобни "националисти"
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Март 05, 2007, 22:41:38
Значи стигаме до еднакви изводи. Обаче ме гложди един друг въпрос. Защо Волен, който повежда цели армии на щурм към някои редакции, не смее и думица да каже срещу моите разобличения? Ако махнем измислиците, че сме били срещу Православието, и че от Движение "Воини на Тангра" сме "бесновати", друго обвинение не съм видял. А, и че са ме виждали в компанията на нехристияни. Интересно, докато Волен е бил в Израел, там той все в компанията на християни ли се е намирал? Впрочем аз нееднократно съм сядал на чашка заедно със "самия" Волен Сидеров, но това те не го смятат за компромат, явно. Щом го премълчават...
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: guest545 в Март 31, 2007, 17:53:21
Движението има ли корени в Велико Търново?
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Атила в Април 16, 2007, 11:09:28
Tо защо ли ме мрази някой си Владо? Та аз даже не го познавам, не сме пили заедно и не знам истинското му име. Много загадки, налага се да ги разгадаваме една по една.

С ясно съзнание го казвам, симпатизирам на АТАКА, и най-редовно пишех в форума на вестника, същият този Владо, и мен си ме модерира. Само защото казах че мразя тарикат Софианците, и че всички без изключение ги мразя, без значение и най-добри да са в една област. И мен започна да ме модерира. Така че Елтимире, въпросът ти е доста нелогичен. Просто трябва да схванеш, че хората и силите казващи истините са обект на преследване, и манипулации. Няма защо на теб да го казвам, като лично си се убедил в хуманноста на тайните служби, и техните комунистически методи на справяне с инакомислещият. Не казвам че отричаш Християнството, и не знам също каква религия изповядваш, това за мен е без значение. Но мога да кажа, че Христовите думи за теб са в сила. "МЕН ГОНИХА И ВАС ЩЕ ГОНЯТ". Просто трябва да приемеш, че обрекъл ли си се на истината и в разобличаване на лъжата, ще търпиш подмолни удари под пояса. И не само ти, но и които и друг да е, всеки е обречен на постоянна война и вражда, с враговете на истината и светлината. Макар Православното Християнство и Тангризма да са две коренно различни религии, като бит и традиции! но са много сходни в светогледа, на най-изчистено верско ниво. И двете са постоянен обект на преследване, от страна на анти-Българските сили в световен мащаб. За това трябва да се знае, че нито Християни! нито Тангристи сме врагове. А братя по неволя, в защитата си на Българщината. Това че определени сили в България искат да е така, си е съвсем друг въпрос на държавна политика. " РАЗДАЕЛЯИ И ВЛАДЕИ".
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Nordwave в Април 16, 2007, 20:20:53
Като каза че симпатизираш на АТАКА бих искал да се знае че, за този форум това не е проблем! Ние сме свободолюбив форум всеки е свободен да изпитва симпатии към която и да е националистическа формация! За разлика от супер тоталитарният форум на АТАКА, където а си гъкнал нещо не атакиско а си излетял! :devil: Така ли е? :)
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Елтимир в Април 20, 2007, 18:54:45
" 4. Държавата е исторически наложена форма, ви е против нея ли сте?"
Държавата е заложена в самия човешки ген. Впрочем в гена на мравките и на пчелите също е заложена идеята за държава.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Атила в Април 20, 2007, 22:38:54
За разлика от супер тоталитарният форум на АТАКА, където а си гъкнал нещо не атакиско а си излетял! :devil: Така ли е?

За съжаление е така, както го казваш Императоре. АТАКА става обект на откровенни анти-Български АТАКИ, и се отнасят с членската и симпатизантска и маса като с животни. Но едно ме огорчава! Добре де като се държат с нас по този начин? според мен не би трябвало да се отнасят с инакомислещите форуци по доста тоталитарен начин. Защото инак се превръща работата, на същата като на правителството. Имам предвид за критиките. А откровенните провокаций на всевъзможни елементи, които единствената им работа е да всяват раздори и безмислици, трябва по най-бруталният начин да се изхвърлят от всякаде. Но за градивната критика, винаги има място във всяка една организация от страни гледана. Защото, вътре в самата материя няма начин човек да забележи несъотвествията, и от страни най-добре се виждат. Но това изглежда не се приема във форума на вестник АТАКА. И се обявява война на всеки по инакомислещ. И това ми прилича много комсомослко. Не си ли с нас, си против нас. Просто с този темп на самоизолация! АТАКА губи позиции в най-градивните среди на Българското общество, тоест! мислещите Българи. От всеки Българин има нужда, без разлика на пол и възраст. Е! като изключим комунистическо мислещите дегенерати. Всичко Българско останало човечество, е мило на България. Така че администраторе! така е бате, има цензура във вестник АТАКА. Което не говори никак добре за партията. И все пак, симпатизирам на идеалите на АТАКА, и не би ме отказало отношението на някакъв си комплексиран модератор, и методите му на работа, като ме трие и предупреждава в ЛС да съм внимавал.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Ahinora в Юли 20, 2007, 17:46:49
Защото не искат мислещи хора, а безволеви пионки.

Да си го кажем направо;ЛУМПЕНИ.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Ahinora в Юли 20, 2007, 18:20:50
Tо защо ли ме мрази някой си Владо? Та аз даже не го познавам, не сме пили заедно и не знам истинското му име. Много загадки, налага се да ги разгадаваме една по една.

С ясно съзнание го казвам, симпатизирам на АТАКА, и най-редовно пишех в форума на вестника, същият този Владо, и мен си ме модерира. Само защото казах че мразя тарикат Софианците, и че всички без изключение ги мразя, без значение и най-добри да са в една област. И мен започна да ме модерира. Така че Елтимире, въпросът ти е доста нелогичен. Просто трябва да схванеш, че хората и силите казващи истините са обект на преследване, и манипулации. Няма защо на теб да го казвам, като лично си се убедил в хуманноста на тайните служби, и техните комунистически методи на справяне с инакомислещият. Не казвам че отричаш Християнството, и не знам също каква религия изповядваш, това за мен е без значение. Но мога да кажа, че Христовите думи за теб са в сила. "МЕН ГОНИХА И ВАС ЩЕ ГОНЯТ". Просто трябва да приемеш, че обрекъл ли си се на истината и в разобличаване на лъжата, ще търпиш подмолни удари под пояса. И не само ти, но и които и друг да е, всеки е обречен на постоянна война и вражда, с враговете на истината и светлината. Макар Православното Християнство и Тангризма да са две коренно различни религии, като бит и традиции! но са много сходни в светогледа, на най-изчистено верско ниво. И двете са постоянен обект на преследване, от страна на анти-Българските сили в световен мащаб. За това трябва да се знае, че нито Християни! нито Тангристи сме врагове. А братя по неволя, в защитата си на Българщината. Това че определени сили в България искат да е така, си е съвсем друг въпрос на държавна политика. " РАЗДАЕЛЯИ И ВЛАДЕИ".

Най-после едно наистина мъдро мнение. Стига противопоставяне между тангриани и християни! Ето аз например,съм кръстена в православен храм. И по време на кръщението ми е станало истинско чудо. То е върнало живота ми,когато съм умирала още като бебе  от детска жълтеница. Но днес времето е друго. За всеобщо съжаление все по-често християнството се тълкува превратно,защото много от посланията в библията са нееднозначни. Това поражда сектантството. И в исляма също е пълно със  фундаменталистки секти,които пък са корена на световния тероризъм. За свещениците и тяхната неизпълнена мисия не искам да говоря. А четейки много от материалите в сайта "Войни на Тангра" все повече се съмнявам за истинската същност и дълбокия замисъл в това учение,върху начина,по който е въведено сред българите и какви са днешните последици от така насадената народопсихология. Това ме накара да се обърна към Тангра. Тангра сам по себе си е закон-той не се нуждае от тълкуване,защото посланията са еднозначни.Тук секти няма и не може да има. И още нещо.Аз по природа съм си бунтар и тази теория за двете бузи и за шамара,т.е. за смирението никак не ми допада и никога не ми е допадала. Прабългарите са били силен народ с висок боен дух.А погледнете народа ни днес.Лично аз искам,мечтая нашия народ да си спомни чия кръв тече във вените му. Отново да си върнем онази вяра и непоколебимост,и сила от времето на Тангрианството,защото то е изконната българска вяра. И е много по-близо до истинския божествен промисъл от странните обяснения,че отец,син и светия дух били едно. Няма такова нещо.Бащата и синът не могат да са едно. А духът го има у всеки от нас. Искам да видя отново как моят народ владее силата така,както са я владяли нейните боили и колобъри,искам думата на две да не става така,както думите на българския кан "Казах!"
Ако разперим пръстите на ръцете,те наподобяват слънцето. Дланта,основата,това е Тангра. А пръстите -лъчите-това са българите християни,мюсюлмани,католици,протестанти и др.вероизповедания.Ако я няма дланта - обединяващото начало,то как можем да сме народ,нация? Ако ги няма пръстите,то как може бог да съществува без своя народ-толкова разнолик и все пак стремящ се към единство?!Това е единственият автентичен български бог-сияйният Тангра,който бди единствен за своя народ. А Иехова и неговия син Исус-това е от юдеите. Мислете,българи! И после вярвайте!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Борис в Юли 26, 2007, 23:39:44
За войни на Тангра какво да кажа и аз не знам вече.Там са една групичка от 20-30 души,които си чоплят едно и също по цял ден и се нахвърлят и банват всеки,който оспори смешните им виждaния.В общи линии са категорично уверени,че сме вярвали в Тангра,но към това добавят и твърдението,че това е изконно Българска религия и е най-старата на света.
Отрича се всякаква Българска история след приемането на Християнството,тъй като оттам нататък цялата ни нация е била зомбирана и с промит мозък от тази "чифутска религия".Борис I например Православието го е накарало да натири армиите в Моравия докато ромеите нападат от юг,Симеоновото съзнание пък било манипулирано да превземе Константинопол и да стане император на източен Рим като изостави България.
Лансират се и всякакви други тези,върхът беше Jordan_13(подвизаваше се и тук),който ми обясняваше как Ескалибур бил Български магически меч и свърза името с някакви Български думи.

В интерес на истината те бяха първото Българско движение,за което чух и от едно съобщение във форума им се прехвърлих тук,но нещата при тях вече до такава степен се изродиха,че вече влизам там 2-3 пъти в месеца най-много и почти без да пиша.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Death angel в Август 13, 2007, 20:57:30
  ...  ...
 ... Аз по природа съм си бунтар и тази теория за двете бузи и за шамара,т.е. за смирението никак не ми допада и никога не ми е допадала. Прабългарите са били силен народ с висок боен дух.А погледнете народа ни днес.Лично аз искам,мечтая нашия народ да си спомни чия кръв тече във вените му. Отново да си върнем онази вяра и непоколебимост,и сила от времето на Тангрианството,защото то е изконната българска вяра. И е много по-близо до истинския божествен промисъл от странните обяснения,че отец,син и светия дух били едно. Няма такова нещо.Бащата и синът не могат да са едно. А духът го има у всеки от нас. ...
   ...   ...
  Библията трябва да се чете цялата(и двата завета), а не като дявола(само, което ни изнася).
  Та там освен за двете бузи пише и за изваденото око и на мене ми се струва, че има разлика между шамар по бузата и изваждане на око.
  Мисълта ми е ,че това означава , да се въздържаме от реакция , когато това не е непременно наложително и обратно, когато се налага да се реагира с адекватна(не и по-малка) сила.

    "Вижте на небето блестящия кръг (слънцето) и как от него се ражда светлината и изхожда топлината? Бог Отец е без начало и без край като слънчевия кръг. От Него се ражда вечно Божият Син, така както от слънцето - светлината; и както от слънцето идва топлината посредством светлинните лъчи, така [от Бога] изхожда и Светият Дух. Всеки разграничава слънчевия лъч от светлината и топлината (но това не са три слънца), а едно слънце  на небето. Така и Светата Троица: Тя има три Лица, а Бог е един и неразделен. "
     Това обяснение на триединния Бог е дадено преди повече от 11века от Св. Константин-Кирил Философ и ми се струва, че е повече от ясно.
      Все пак аз ще си позволя да добавя, че ако човек се вгледа внимателно ще открие триединието във всички предмети , които ни заобикалят.
        На пример: Ако гледаш който и да е предмет от него до теб идва информация(в случая светлина), но тя не е втори предмет, а и не съществува без предмета. В мозъка ти от тази инфармация се изгражда образ, който също не е втори предмет и също не може да съществува без първия предмет и Светлината(информацията,която идва до теб)
    Надявам се, че съм бил ясен.

  П.П.
    Всички образи възникнали в човешкото съзнание по друг начин са обект на психиатрията.
                     :D  :o  ::)  :P  :-P  :kill:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Индивидуалист в Август 31, 2007, 10:01:29
Гемето,поздравления брат за думите ти за Библията.Точно така е,Библията трябва да се чете цялата,само така се получава обширна представа за същността и и за смисъла на това че е достигнала и до нашите поколения.Чак сега видях че обсъждате воините на тангра, давам един пример с мен.Имах един съсед от детинство и той нещо се беше поразболял психически(да пази Господ) и все ми говореше за Тангра и че бил контактьор и контактувал с някакви висши същества, и когато аз му казах накрая след като го изслушвах,че вярвам в Исус Христос,защото от личен опит се убедих че Библията е истина и е не просто някаква мъдра книга, а Божие Слово и той просто побягна и каза мани го той евреин.Мисълта ми е следната-хората които отделно нямат Божия Дух в себе си,а имат някои от тях даже заблудителен сатанински дух,тези духове просто бягат уплашени само от името на Господа. Но дано Бог просвети и освети душите и умовете им. Библията казва за Господа: Във всеки народ,оня който Му се бои и върши правото-УГОДЕН МУ Е!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Декември 21, 2007, 00:15:27
аяз не знам кои пусна лъжата че тези "воини" са лицето на български тангризъм! От къде на къде тези само обявили се ентусиасти ще са автентични тангристи? Пълен резил...
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 08, 2008, 09:00:18
Сайтът на Воините отново е пуснат.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 08, 2008, 10:13:49
все някога ще затворят кепенците за постоянно. Пожелавам им го! Лъжетангристи!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Пламен Пасков в Януари 08, 2008, 10:34:22
все някога ще затворят кепенците за постоянно. Пожелавам им го! Лъжетангристи!
Не споделям.
Надявам се в бъдеще да осъзнаеш, че раличията в релииозните възгледи не тябва да раждат такъв антагонизъм межд нас.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 08, 2008, 10:38:08
те се гаврят с тангризма? Какви различия? Не е ли гавра че шефа им е по черен от циганин?
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 08, 2008, 10:39:26
все някога ще затворят кепенците за постоянно. Пожелавам им го! Лъжетангристи!
Посочи ми сайт или движение, което смяташ за истински тенгриани.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 08, 2008, 10:40:24
все някога ще затворят кепенците за постоянно. Пожелавам им го! Лъжетангристи!
Посочи ми сайт или движение, което смяташ за истински тенгриани.
в момента такова няма. Но това значи ли че пък трябва да се одкрепят лъжце тенгрианите които само петнят имиджа на тангризма?
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Mirotvorec в Януари 08, 2008, 10:42:22
Добре, след като такова няма на каква база правиш това заключение, че те са лъже...?
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Пламен Пасков в Януари 08, 2008, 10:49:42
те се гаврят с тангризма? Какви различия? Не е ли гавра че шефа им е по черен от циганин?
Не е. Делата са важни.
На тебе угодия няма: ако е бял и рус, значи, е слаянин, ако е мургав, значи, автоматично ставал циганин!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Януари 08, 2008, 11:00:20
Добре, след като такова няма на каква база правиш това заключение, че те са лъже...?
1.Нямат си представа за какво говорят!
2.Самопровъзгласяват се за "пазители на завета"
3.Измислят си изторически факти
4.Асоциират тангризма с тюркския тангризъм, като дори се опитват а заличат факта че тангризма е една иранска религия!
и прочие.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Bulgarian Orthodox в Март 15, 2008, 10:50:52
Това са хора предали Православието! :twak:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Ashikov в Март 15, 2008, 10:54:04
Това са хора предали Православието! :twak:


Следователно всички Българи преди Борис, са национални предатели?  :-[
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Българска Роза в Март 15, 2008, 10:54:59
Леко.. :-[
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 15, 2008, 11:11:32
Това са абсолютни сектанти,откачалки и наркомани начело с главният олигофрен - елти алкохолика!
Тези "хора" се гаврят с Тангра и за това нещо трябва да платят с кръвта си!! :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Ashikov в Март 15, 2008, 11:17:34
Това са абсолютни сектанти,откачалки и наркомани начело с главният олигофрен - елти алкохолика!
Тези "хора" се гаврят с Тангра и за това нещо трябва да платят с кръвта си!! :devil: :devil: :devil:

Виж с това съм съгласен.  ;)
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Bulgarian Orthodox в Март 15, 2008, 11:57:45
Това са психично болни хора, начело със Jordan_13 Олигофрена.. :-P
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 15, 2008, 12:01:51
Погледнете ги само как тълуват бог Тангра и как си измислят някакви собствени
фантастични сценарии какво е представлявал той! Целта на такива агент-провокатори е
да компрометират древнобългарския бог и да дезинформират българите, които не са се
занимавали с тази материя и не знаят истината ! :down: :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Division в Март 15, 2008, 12:02:46
Подигравката е, че за емблема на българската идентичност неотангрианството въздига едно небългарско божество. Жертвите на тази манипулация, най-вече сред патриотично настроените младежи, не си дават сметка, че то не ги прави повече българи, но във всички случаи ги прави по-малко европейци.

Чие е това божество и с кого ни ингерира то?

Има само едно "доказателство" под формата на полуизтрит надпис на гръцки език върху каменна плоча от Мадара, на която се чете:

"кана сюбиги омортаг от бога владетел ..... беше.....и направи жертвоприношения ..таггран... ичиргу...".

"От този почти изтрит до безсмислица надпис се прави изводът, че върховният бог на прабългарите бил Тангра", отбелязва доц. Иван Танев в статията си "Защо липсват следи от въображаемия върховен бог на прабългарите". И подчертава, че други следи от подобен култ по българските земи няма нито в приказките, песните, митологията, езика, религията, именната система и психологията на средновековните и съвременни българи.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Bulgarian Orthodox в Март 15, 2008, 12:12:05
Възобновяването на езичеството и ересите в България върви по пътя на науката

(http://www.pravoslavie.bg/wp-content/uploads/stefan_chureshki.jpg)
Стефан Чурешки

Освен тракийския и тангристкия философски постулат на съвременното езичество и окултизъм, в популярната историческа наука почти официално е възприето и едно превъзнасяне на богомилството. Мистификацията със средновековните еретици е не по-малка и от мистификацията на "тангризма". Наистина изворите тук са несравнено повече и по-разнообразни, но правените обобщения и исторически заключения в историографията също страдат от предубеденост, текстова недостатъчност и логическа неправомерност в доказателствената си част. Неподправените български свидетелства - книжовни паметници, устно народно предание и поетическсо творчество в течение на 1100 години не пазят и следа от богомилството, освен ако не се броят текстовете против богомилите като исторически извор. Да се правят изводи за живота и верските представи на богомилите само от написаните книги срещу тях е равнозначно на това да се правят изводи за сериозно политическо учение само от критиката против него!

Богомилската ерес отсъства всецяло от ненасилствено и естествено изразена българска самоличност. Равнопоставеността на чистото правослвно християнство с българското народностното име е най-същественото явление през цялото Средновековие и епохата на турското робство чак до 1944г. И тук сведенията са обилни и предостатъчни. И при това тъждеството на православието и българското име не е правено единствено от българите, но и от други народи. Един от първите начетени книжовни мъже, който свързва българите с верността им към православието не е български автор, а византийския историк Лъв Дякон през Хв. Разбира се българските книги и книжици също не правят изключение. Добросъвестният и начетен читателят може да срещне неколкократни приравнявания на понятията "българин" и "православен християнин" в книжовните извори и литературните съчинения от миналото - били те хроники, похвални слова или просто жития.

Впрочем историческата истина гласи, че средновековните богомили след идването на турците приемат исляма и католицизма - факт, който красноречиво отделя българите-християни от еретиците на Богомил. Съвсем ново, едва от средата на ХХ в. е твърдението, че богомилството, едно епизодично еретическо учение на фона на 1000 години православно християнство, било присъщо на културата ни "българска ерес". В стремежа си да бъдат атеистично оригинални и окултно мислещи, поддръжниците на подобна нелепица предизвикват изкуствено поредица от обощаващи философски заключения, по същество подлагащи под съмнение християнската вярност на българския народа.

Липсата на сериозни и недвусмислени български извори за "българска ерес" (аналогично с "тангризма") забранява в етичната наука да се правят каквито и да било крайни, още по-малко философски обобщения. А голяма част от твърденията за значението на манихейската и павликянска ерес, назовавана съвсем условно "богомилство", се заключава единствено в кръга на несериозни хипотези. И то хипотези, направени с половин уста. Причината за настояването на богомилската останка в българската култура е идеологически и инославна.

Твърдението за "значението на богомилството" е идеологическо и съставлява част от широко пропагандираната теза за "неверието" на българите, които ако случайно били чели Библията, то са я чели еретически!?!?! Следствието от такива твърдения и настоявания е подценяване на християнството и насочване на вниманието на българската интелигенция към други вярвания и религиоподобни учения.

За съжаление много хора, които поддържат подобни нелепици не си дават сметка какво говорят и какъв е крайният резултат в съзнанието на читателя от богомилофилията. Защото истината на фактите и следствието им гласи, че богомилството е обобщен израз на унищожението в българската история, а не на съграждането. Този факт е признат дори от такъв антихристиянски историк като проф.Петър Мутафчиев.

Богомилството през IХ-ХIVв. руши държавата отвътре чрез насажданото от него недоверие в институциите, чрез разделението на народа и пораженията, които нанася върху душите на своите последователи. И последното днес се вижда с все по-ясна и ужасяваща сила - голяма част от хората, които се занимават с окултни и източноазиатски учинея имат проблеми с душевното и чувствено здраве...

Затова именно естествената и ненасилена българска памет избра за покровител на нашия народ св. Иван Рилски. За всички времена пустинножителят свети Иван Рилски става синоним на българската духовност.

И дума за сравнение не може да става между потъналия в забвение през вековете и изровен от нехристиянските учени поп Богомил от една страна и светеца от Рилската пустиня от друга. Еретикът съществува като любопитен и неясен индивид в историческия текст, служейки единствено като отрицателен пример, докато благочестивият Пустинножител е почитан от всички поколения българи в течение на повече от 1000 години -  от 946 г. та чак до ден-днешен.

И когато през 1946 г. се навършиха 1000 години от успението на светеца и процъфтяването на Рилската света обител управляващите тогава комунисти се пукнаха по шевовете, виждайки стеклия се от всички краища на България народ. Тогава, именно тогава, бяха разобличени и лъжехвалбата на еретиците и икономическата социология на временния плътски интерес, проповядвани от комунистите.

Липсата на оригинални български документи, недвусмислените свидетелства на византийците и отсъствието на устно предание за влияние на богомилите върху българската култура отрича българско участие в комплота на тези еретици срещу християнската ни самоличност.

По нещастие или поради заговор обаче огромният обем от православна християнска книжнина и християнски устни разкази, разпространени сред народа, не намериха място в концепцията на историческата трактовка за българската духовност, или поне не намериха подобаващо място.

Окултният езически кръг около Людмила Живкова през годините на комунистическа власт постави административно силово ударението върху особеностите на богомилството, считано като „знак за българската духовност". При това много повече, отколкото бе неговата истинска тежест в средновековната история. Макар да липсват запазени богомилски книги на старобългарски език, представящи ереста на поп Богомил, относно неговите мъгляви и твърде неясни възгледи в по-новата историография се изсипаха куп текстове. Дори някои нервно лабилни хора твърдяха, че „присъщият на българите народен дух" бил изразен в абсурда на еретическата доктрина?!

Парадоксът на липсващите текстове в толкова шумно прокламираното богомилство може да се види ясно изказан на с. 24-26 в книгата на акад. Димитър Ангелов „Богомилството". Там недвусмислено е заявено, че главните извори за богомилите не са почерпани от подробното и пълно изложение на богомилската ерес, а от проповедта срещу нея, какъвто например е текстът на презвитер Козма „Беседа против богомилите".

Взет сам по себе си обаче, такъв документ показва по-скоро силата на Църквата, защото тя в крайна сметка успява да се пребори с ереста. През вековете, последвали Х в., хората в България и целият славянски православен свят четат смислените разобличения на презвитер Козма, а не бълнуванията и виденията на поп Богомил. Следователно възхвалата на богомилите в модерната историография идва изцяло от целите на съвременни идеологически съображения, нежели от правомерни историко-документални заключения.

Обремененият поглед към богомилската ерес проличава и в прочутата политическа статия на проф. Петър Мутафчиев „Поп Богомил и св. Иван Рилски. Духът на отрицанието в нашата история". Там Мутафчиев без подкрепата на сравнителни доводи, пренебрегвайки становището на Църквата, както и естествената народна памет, обявява доброволното отшелничество в Христа на св. Иван Рилски и насилствената обществена изолация на богомилите за едно и също социално явление?!

Неправомерните сравнения на обявеният напоследък за най-представителен български историк, стъписват не само заради логическите и философски грешки. Самият Мутафчиев открито и по войнишки заявява, че историческата наука разполага с три жития на светеца и невероятно силен спомен в народната памет за него след неговата смърт, докато личността на поп Богомил не е оставила и белег в съзнанието на хората.

Интересно тогава как могат да бъдат сравнявани двата типа в българската история? Отговорът на подобно питане е само един — посредством социологически абстракции, което вече не е история, а теория на социалните учения. Затова Мутафчиев в този (а и в редица други случаи) постъпва не като историк, а като социалист.

Не по-малко странен е и тонът на сър Стивън Рънсиман в предварителните му определения за историческата значимост на личността на поп Богомил. Когато разлиства известната му книга „История на първото българско царство", читателят ще забележи че на стр. 149 стои интересното от логическа гледна точка изречение: „Поп Богомил, най-значителният еретически водач в цялото Средновековие, е фигура, забулена в неизвестност". Странно как може отдавна починал човек да бъде определян за значителен след като липсват документи за живота му, който е „забулен (т.е. покрит) в неизвестност"? Може ли да се прави достоверен обществен и биографичен портрет без достатъчно много биографични данни?

Когато в историята се казва, че Цезар и Александър Македонски са значителни мъже, изследователите и тежките професори имат предвид десетките им биографии, писани по различно време от различни хора, но с почти еднакви факти в тях. И при това всички извори са единодушни във величието на божествения Юлий Цезар и цар Александър. Твърдението на сър Рънсиман относно поп Богомил е учебникарски пример за противоречиво твърдение, лишено от доводи. Ако използваме видовото разделение на литературните жанрове у прочутия англий-ски историк Арнълд Тойнби, то с право бихме приели, че обобщенията върху значението на богомилите в българската история стоят в полето на художествената измислица.

За богомилите не може да се каже нищо или почти нищо, което да ги закрепи трайно в интереса и мащаба на българската история. Не само защото тяхната духовност е безвъзвратно мъртва от хиляда години, но защото нямаме никакви по-обемни и подробни данни за тях. Фактът, че богомилите стават известни и разпространени като еретическо движение на запад от България, в отдалечените атлантически предели на Франция, не ги прави важни за българската старина.

Историята с присъщата за нея променяемост на обстоятелствата и парадокс на събитията познава редица случаи, когато рожденото място на дадено обществено движение или идеология остава безразлично и дори враждебно към по-нататъшната му съдба. Класически пример за подобна игра на обстоятелствата в съвременната ни история е разпространението и развитието на комунистическото учение. То беше родено от френско-германската социална утопия, но намери разпространение и политическо осъществяване в Русия и Източна Европа. Комунизмът, подобно на богомилството през Средновековието наистина има значение за историята на Русия, но беше „произведен" и разработен от западноевропейската социално-икономическа теософия. Подобно на ереси като богомилството, и комунизмът беше резултат на псевдорелигиозната мисъл или казано на гръцки - на какодоксията.

Изкуственото значение, което се придава след девети септември 1944 г. на богомилството, свидетелства за страхотната идеологизация на българската история. Една идеологизация, основана предимно на атеистично-окултния възглед в хуманитаристиката и на неправославното възпитание на чувствата и ума, което възпитание за жалост владее немалка част от българската интелигенция. http://www.pravoslavieto.com/inoverie/vazobn_ezichestvoto_chureshki.htm
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Индивидуалист в Март 15, 2008, 12:16:02
(http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?action=dlattach;attach=1133;type=avatar)

Това знаме на кого е? Ортодокс? Или който знае да каже? :)
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Nordwave в Март 15, 2008, 12:43:59
Самарското знаме е връчено на Трета дружина от Българското опълчение. В околностите на румънския град Плоещ от 14,00 ч. започва церемонията по приковаването, освещаването и връчването на знамето, изработено в руския град Самара. Първия гвоздей забива великият княз Николай Николаевич.

(http://dariknews.bg/uploads/news_images/201108/photo_verybig_763260.jpg)

След приковаването знамето е връчено на командира на българското опълчение генерал-майор Николай Столетов. То е тържествено осветено и отново върнато на главнокомандващия. От своя страна княз Николай Николаевич лично го връчва на знаменосеца, който го отнася на десния фланг на Трета дружина. На 7 май Българското опълчение полага клетва пред знамето.Самарското знаме участва във всички походи и боеве на Трета дружина. В боевете край Стара Загора на 19 юли 1877 г. загиват четирима знаменосци и командирът на Трета дружина подполковник Павел Петрович Калитин, но въпреки това знамето остава в български ръце.

То е изработено по случай Априлското въстание по инициатива на населението в Самара. Ушито е от монахините на Самарския девически манастир, но докато се съберат пари и докато бъде готово въстанието е потушено. След като император Александър II обявява война на Турция на 12 април 1877 г. градската Дума на Самара се събира на заседание и решава да поднесе поздравления на главнокомандващия и да връчи знамето. На 23 април 1877 г. делегацията, която градската Дума избира, пристига в Москва. Там със Самарското знаме са покрити мощите на св. Алексий, покровител на Самара.

Опълчението е сформирано след заповед на Главнокомандващия руската Действаща армия от 17 април 1877 г. Самостоятелната военна единица е част от състава на Дунавската армия. Първоначално Опълчението е в състав от шест дружини, разпределени в три бригади.

След Освобождението до 29 август 1881 г. Самарското знамето е в ръцете на Самоковска № 3 пеша дружина, която на 30 август получава формено знаме с герба на Княжество България и вензела на Александър I Батенберг. От 1881 г. до 1946 г. знамето се пази в двореца. В този период е изнасяно за тържествени случаи, но специални грижи за него не се полагат. След 1946 г. Самарското знаме е предадено на Главния военен музей. Музеят го дава за съхранение в домакинството на Военно училище “В. Левски”.

Днес Самарското знаме се намира в специален климатичен шкаф във Фонда на Националния военно исторически музей.

Самарското знаме е изработено от тънък копринен плат с почти квадратна форма, то е еднослойно, трицветно и двулицево. Състои се от червена, бяла и синя- хоризонтално разположени ивици, като бялата е най- широка. И от двете страни на бялата ивица е разположен кръст, в средата на който е вписан шестоъгълник. На пришит върху шестоъгълника плат са нарисувани от едната страна светите братя Кирил и Методий, а от другата — Иверската Богородица с младенеца.

http://www.bg-history.info/?p=statia&statiaid=620  :) :) :)
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 15, 2008, 12:46:26
Вижте сега.
В България има както православни, така и тангристи, така че не бива да се разделяме
на религиозен признак, защото това ще е пагубно за нас! Турчолята само това чакат...за
да ни завладеят по-бързо !! :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Димитър Списаревски IYI в Март 15, 2008, 12:57:06
Погледнете ги само как тълуват бог Тангра и как си измислят някакви собствени
фантастични сценарии какво е представлявал той! Целта на такива агент-провокатори е
да компрометират древнобългарския бог и да дезинформират българите, които не са се
занимавали с тази материя и не знаят истината ! :down: :devil:
А ти от къде си сигурен,че Българите са вярвали в бог Тангра???Все пак това е тюрксо божество,а в България като надпис се среща само на едно място и то като ТАННГРАН....но както и да е...
ВОЙНИТЕ СА ТОТАЛНИ ХАХОВЦИ-НЕНОРМАЛНИЦИ....Внимавайте че като свърши 1200 годишното проклятие на Ден Грее и ще стане страшно за православни,мюсюлмани,католици и атеисти....Трябва да се прекръстят на БОЛНИ ОТ ТАНГРА :-P
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Индивидуалист в Март 15, 2008, 13:10:49
Самарското знаме е връчено на Трета дружина от Българското опълчение. В околностите на румънския град Плоещ от 14,00 ч. започва церемонията по приковаването, освещаването и връчването на знамето, изработено в руския град Самара. Първия гвоздей забива великият княз Николай Николаевич.

(http://dariknews.bg/uploads/news_images/201108/photo_verybig_763260.jpg)

След приковаването знамето е връчено на командира на българското опълчение генерал-майор Николай Столетов. То е тържествено осветено и отново върнато на главнокомандващия. От своя страна княз Николай Николаевич лично го връчва на знаменосеца, който го отнася на десния фланг на Трета дружина. На 7 май Българското опълчение полага клетва пред знамето.Самарското знаме участва във всички походи и боеве на Трета дружина. В боевете край Стара Загора на 19 юли 1877 г. загиват четирима знаменосци и командирът на Трета дружина подполковник Павел Петрович Калитин, но въпреки това знамето остава в български ръце.

То е изработено по случай Априлското въстание по инициатива на населението в Самара. Ушито е от монахините на Самарския девически манастир, но докато се съберат пари и докато бъде готово въстанието е потушено. След като император Александър II обявява война на Турция на 12 април 1877 г. градската Дума на Самара се събира на заседание и решава да поднесе поздравления на главнокомандващия и да връчи знамето. На 23 април 1877 г. делегацията, която градската Дума избира, пристига в Москва. Там със Самарското знаме са покрити мощите на св. Алексий, покровител на Самара.

Опълчението е сформирано след заповед на Главнокомандващия руската Действаща армия от 17 април 1877 г. Самостоятелната военна единица е част от състава на Дунавската армия. Първоначално Опълчението е в състав от шест дружини, разпределени в три бригади.

След Освобождението до 29 август 1881 г. Самарското знамето е в ръцете на Самоковска № 3 пеша дружина, която на 30 август получава формено знаме с герба на Княжество България и вензела на Александър I Батенберг. От 1881 г. до 1946 г. знамето се пази в двореца. В този период е изнасяно за тържествени случаи, но специални грижи за него не се полагат. След 1946 г. Самарското знаме е предадено на Главния военен музей. Музеят го дава за съхранение в домакинството на Военно училище “В. Левски”.

Днес Самарското знаме се намира в специален климатичен шкаф във Фонда на Националния военно исторически музей.

Самарското знаме е изработено от тънък копринен плат с почти квадратна форма, то е еднослойно, трицветно и двулицево. Състои се от червена, бяла и синя- хоризонтално разположени ивици, като бялата е най- широка. И от двете страни на бялата ивица е разположен кръст, в средата на който е вписан шестоъгълник. На пришит върху шестоъгълника плат са нарисувани от едната страна светите братя Кирил и Методий, а от другата — Иверската Богородица с младенеца.

http://www.bg-history.info/?p=statia&statiaid=620  :) :) :)

Императоре благодаря ти. Трябва да поздравя значи собственика на барчето до нас,понеже Самарското знаме от месец стои на пилон до едно дръвче до оградката му.
Имах 6-ци само по История , а съм забравил как изглежда Самарското знаме(срамота е)  :-\,но беше оскъдно преподавано по някои теми и тогава.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Nordwave в Март 15, 2008, 15:05:34
Хъммм...Прави ми впечатление, че тези хора са май сърбомани? ???
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 15, 2008, 15:15:37
Погледнете ги само как тълуват бог Тангра и как си измислят някакви собствени
фантастични сценарии какво е представлявал той! Целта на такива агент-провокатори е
да компрометират древнобългарския бог и да дезинформират българите, които не са се
занимавали с тази материя и не знаят истината ! :down: :devil:
А ти от къде си сигурен,че Българите са вярвали в бог Тангра???Все пак това е тюрксо божество,а в България като надпис се среща само на едно място и то като ТАННГРАН....но както и да е...
ВОЙНИТЕ СА ТОТАЛНИ ХАХОВЦИ-НЕНОРМАЛНИЦИ....Внимавайте че като свърши 1200 годишното проклятие на Ден Грее и ще стане страшно за православни,мюсюлмани,католици и атеисти....Трябва да се прекръстят на БОЛНИ ОТ ТАНГРА :-P
Вярвали са на Тангра, преди Борис I да извърши това чудовищно престъпление като избие болярските
родове... само и само да се подмаже на Византия!! :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Metoman_88 в Март 15, 2008, 16:05:25
Хъммм...Прави ми впечатление, че тези хора са май сърбомани? ???
НЕ са сърбомани,а просто идиоти!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 15, 2008, 17:00:55
Като погледна някоя снимка на елти-алкохолопараноика, винаги се питам как е възможно природата
да създава такива примати...които сме принудени да търпим!! >:( елти изглежда като току що слязал от някое дърво в Африка!! ;D ;D ;D
Хитлер е имал добро решение за подобни индивиди - кастрация и в лагера за да нямат
шанс да разпространяват увредените си подчовешки гени!!! :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Димитър Списаревски IYI в Март 15, 2008, 17:30:35
Погледнете ги само как тълуват бог Тангра и как си измислят някакви собствени
фантастични сценарии какво е представлявал той! Целта на такива агент-провокатори е
да компрометират древнобългарския бог и да дезинформират българите, които не са се
занимавали с тази материя и не знаят истината ! :down: :devil:
А ти от къде си сигурен,че Българите са вярвали в бог Тангра???Все пак това е тюрксо божество,а в България като надпис се среща само на едно място и то като ТАННГРАН....но както и да е...
ВОЙНИТЕ СА ТОТАЛНИ ХАХОВЦИ-НЕНОРМАЛНИЦИ....Внимавайте че като свърши 1200 годишното проклятие на Ден Грее и ще стане страшно за православни,мюсюлмани,католици и атеисти....Трябва да се прекръстят на БОЛНИ ОТ ТАНГРА :-P
Вярвали са на Тангра, преди Борис I да извърши това чудовищно престъпление като избие болярските
родове... само и само да се подмаже на Византия!! :devil: :devil: :devil:

Ама дай ми едно сериозно доказателство,че Българите са вярвали в ТАНГРА!!!!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Март 15, 2008, 18:59:02
Това са хора предали Православието! :twak:

Те са предатели и на православието и на тангризма!

Не си правете илюзии че са езичници! ТЕ СЕ ГАВРЯТ С ИСТИНСКОТО ЕЗИЧЕСТВО!
Много от тях не знаят какво значи езичество,
а в саита им наричат българския бог не Тангра а Ден Грее, а Титлата КанаСубиги, я преобразуват в Кана Со Боги - нещо на което дори и малките деца биха се присмели.

Воините на Тангра са също и големи двуличници!

В форума им има сърбомански и русофилски теми от типа "Косово йе сърце сърбийе" и "Россия Поможи" - РЕЗИЛ!!!

Те не са достоини да се гаврят с името на Тангра!Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Македония в Март 15, 2008, 19:13:16
Господи прибери си вересиите.....За този Елтемир,4овека не е добре с главата(моjе от алкохол,моjе да е падал като бебе,незнам),ама се 4удя как моjе и млади хора да мy се връзват на акъла :-[ :-[ :-[ :down: :down: :-\Извинявам се за правописа,но кирилизатора е прецакан  >:(
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 16, 2008, 19:24:37
Императоре, махай банера на псевдовоините!! :devil:
Виж само как те плюят в моята тема там!! ИЗРОДИ ПОДЧОВЕШКИ!! :devil: :devil: :devil: :down:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Nordwave в Март 16, 2008, 19:27:00
Видях.. :-k Ако махнат нашия, тогава ще видим какво ще правим.. :-k
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Димитър Списаревски IYI в Март 16, 2008, 22:24:52
Видях.. :-k Ако махнат нашия, тогава ще видим какво ще правим.. :-k
Ще ги заколим виртуално както те колят всички!!! :-P
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Metoman_88 в Март 17, 2008, 20:20:09
Мани не думай,щеха да идват да ме колят мене и Фелда  :lol: :lol:
Ташко беше сложим 20лв,че ще ги прибием всичките ненормалници  :lol:
ВНимание,НСС Watching YOU!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Март 17, 2008, 20:51:07
Не бе, те ще ни пребият ама

Елти не е спестил пари още
Трябва един месец да спре интернета за да събере за билет. Ама той няма да се срържи и ще ги пропие. Така стана миналия път като щяха да ви колят :-P
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Март 17, 2008, 20:52:13
Воините на Тангра са вече

Болните на Ден Грее


:lol:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 17, 2008, 22:00:30
елти - сектичката трябва да бъде заколен бавно с тъп нож и да бъде сниман...
след това материала да се излъчи по най-гледаните телевизии... както когато
дадоха по новините заколването на руския окупаторски войник в Чечня! :devil:

П.П. Погледнете им форумчето как заемат сърбоманска позиция относно Косово и хвалят
россия! Това ли са националисти бе ????? :o
Руско-сръбски антибългарски подлоги долни и проклети! Това са подчовеци бе!! :devil: :devil: :devil: СМЪРТ!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Бай Иван в Март 17, 2008, 22:02:43
Пресилваш! Като те видях и пиле не можеш закали, надали човек. То не е като да щракаш по клавиатурата.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Март 17, 2008, 22:06:59
Времето ще покаже! ;D
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Април 09, 2008, 15:22:52
Ботевградския циганин елти-апартамента окончателно се
е бъгнал! ;D
Вижте последните му мнения във форума на псевдо-тангристите!!! ::)
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Април 10, 2008, 21:39:51
Сектантите пишат сърбомански излияния от сорта на "Косово е срце србие" и тем
подобни щуротии! :-[
Яростната сърбоманска и антибългарска пропаганда освен елтимир я
поддържа и "Хунор"... този същият е качил няколко мои мнения и на
ташко/в галерията със снимките/, в които ни нарича "ЮДИ"
понеже сме били против сърбия!! :lol: :-P :lol: :-[
Явно забравя, че масоните от България, голяма част от които са в списъка
на 100 "интелектуалци" написали онова писмо в подкрепа на сърбия, застават
на страната на сърбашите!! :lol:
Т.е. масоните подкрепят сърбия! ;D
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Април 10, 2008, 22:03:44
Нека си злобеят. Само това им остана. Опитаха се да ме дискредитират и в vbox7 но :kill: - никакъв шанс!

Елти е тъп галош!
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Април 10, 2008, 22:16:30
Нека си злобеят. Само това им остана. Опитаха се да ме дискредитират и в vbox7 но :kill: - никакъв шанс!

Елти е тъп галош!

Какво са направили във вбокс7 ? ::)
Между другото скоро Русенския фюрер Антон Рачев ме извести, че ще
съди ботевградския циганин-елтимир за клевети разпространявани
в нета срещу него... лично в Ботевградската прокуратура отива Рачев
и е решен да сложи края на това нищожество елтимир!! :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Инжинер Донев в Април 10, 2008, 22:21:03
писали са някакви простотии за мен, понеже съм бил лош че подкрепих освобождението на албанците от сръбско робство в една от групите.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Април 10, 2008, 22:37:58
Иначе браво за клиповете в ютуби!
Добре си се изгаврил със славянски изроди! :-P :-P :-P

Само че трий антибългарските/антиарийски/ и прославянски изказвания! :devil:
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 02, 2016, 08:07:53
Не съм запознат в детайли с Движението "Воини на Тангра"  :huh-1:

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php

Имам регистрация в техния форум, но я ползвам най-вече за четене.
Като гледам обаче каква е активността на техния форум, най-вероятно занапред те ще ни бъдат основната конкуренция, след като форума на Атака вече е със затихващи функции...

Впечатленията ми от самия форум на "Воините на Тангра" не са еднозначни. Софтуерът, който използват (Invision Power Board) е много странен, бих казал дори неадекватен, а по отношение на разделите форумът им е добре структуриран, добро впечатление ми направи че имат отделни раздели за българска духовност и култура, а също за история и археология, добре застъпени са темите за българските обичаи и традиции, както и за древнобългарските светилища.
Титла: Re: За Движението "Воини на Тангра"
Публикувано от: Мишок в Януари 12, 2018, 13:38:11
Как ли се казва новият им водач ?