Българският националистически форум

Обща категория => Чужбина => Темата е започната от: Петкан в Декември 31, 2011, 02:06:36

Титла: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Декември 31, 2011, 02:06:36
(http://www.atoztheusa.com/images/presidents/spouse_42_photo1.jpg)

Цитат
Хилари Клинтън изпрати на унгарския премиер писмо, изразяващо загриженост за демокрацията в страната
http://bnr.bg/sites/horizont/News/World_news/Pages/2712Klintan.aspx
Цитат
Международното недоволство от унгарския премиер Виктор Орбан се увеличава. Новата конституция на страната предизвика множество критики. Към тях се присъедини и американският държавен секретар Хилари Клинтън, пише австрийският вестник „Ди Пресе”.

Леля Хилари от СЕЩ се е "загрижила" за демокрацията в Унгария,седнала и  взела,че написала едно писмо на Виктор Орбан,вместо да пере на мъжа си гащите.
За какво иде реч обаче?
Говори се за някакво си "международно недоволство" (изразено от рогоноската Хилари и някакви финасови акули,чието единствено недовелство е,че ще им се наложи ПО-МАЛКО ДА СКУБЯТ унгарския народ),т.е.вменява се някаква вина на унгарците,че са избрали по демократичен начин :
-премиер патриот
-не се съобразяват с апетитите на ...БАНКИТЕ(една курвенска организация,която обслужва интересите на собствениците си)
Апропо,кой създаде т.н."световна финансова криза"?

Цитат
Унгарският парламент прие закона за централната банка въпреки международните критики
Будапеща. Унгарският парламент е приел закона за Централната банка, засилващ влиянието на правителството върху финансовата институция, която би трябвало да е независима, предаде АФП.
С приемането на закон Будапеща пренебрегна критиките на ЕС, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.
Текстът беше приет с 293 гласа „за”, 4 „против” и един въздържал се. Реформата на Унгарската централна банка отнема правото на нейния президент да избира помощниците си, чийто брой от двама е увеличен на трима и които отсега нататък ще бъдат избирани от премиера Виктор Орбан.
Текстът предвижда промени и във валутния съвет на банката, като засилва зависимостта му от управляващите.
(http://images.focus-news.net/6922a506c30ebf36e6d9a956cf1b3aeb.jpg)
Виктор Орбан:Никой не може да се намесва в унгарския законодателен процес
http://www.focus-news.net/?id=n1605230
Цитат
Будапеща. Унгарският премиер Виктор Орбан днес заяви, че никой не може да се намесва в законодателния процес на Унгария, след като международната общност отправи критики към политиката на унгарските управляващи, предаде АФП.
Никой не може да се намесва в унгарския законодателен процес, нито да казва на депутатите, избрани от унгарския народ, какви закони могат и какви не могат да гласуват”, заяви Орбан по националното радио.
По този начин Орбан отговори непряко на международните критики и предупреждения относно днешното гласуване на оспорвани закони за Унгарската централна банка, религиите, „комунистическите престъпления” и функционирането на парламента.
...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4432412
Цитат
Законопроектът беше критикуван от ЕС, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ)...Реформата на централната банка отнема от нейния управител прерогатива да избира своите заместници, които ще са трима вместо двама и вече ще бъдат назначавани от премиера. Валутният съвет на Централната банка, който определя лихвената политика, ще бъде увеличен от седем на девет души, като двамата нови външни членове, както и четирима други, ще бъдат назначавани от парламента, т.е. от ФИДЕС.
Третият нов заместник предварително беше наречен "политически комисар" от управителя на Централната банка Андраш Симор, който не се ползва с одобрението на Виктор Орбан, най-вече заради политиката му на поддържане на високи лихвени проценти. 
...
Цитат
Според новата унгарска конституция Социалистическата партия е отговорна за „комунистическите престъпления”
"Мнозинството на унгарската управляваща партия в парламента днес приеха конституционна промяна, която вменява на Социалистическата партия отговорността за престъпленията, извършени от бившата Комунистическа партия, от която произлиза, предаде АФП.
От 1 януари 2012 година, когато влиза в сила новата конституция, „като законен наследник Социалистическата партия е отговорна за престъпленията на бившия комунистически режим”, се казва в текста, който беше приет благодарение на квалифицираното мнозинство на управляващата партия.
Според закона пенсиите на все още живите членове на бившето комунистическо управление може да бъдат намалени и дори напълно отнети.

Освен това Социалистическата партия е определена като „престъпна организация”, чиито членове „винаги ще носят отговорността” за престъпленията на комунистическия режим.
Иронията на закона е, че част от членовете на управляващата партия „Фидеш” са бивши кадри на Комунистическата партия."
...
Понеже няма друго за какво да реват(всъщност има за какво да реват-за милиардите евро,които ще загубят от снижаването на лихвените проценти в Унгария),МЕЖДУНАРОДНИТЕ НЕДОВОЛНИЦИ започнаха да изразяват "безпокойство във връзка със състоянието на демокрацията",игнорирайки по този начин,суверенното правото на взимане на решения от унгарското правителство.
Какво може да се очаква?Санкции спрямо едно демократично избрано правителство?
Защо?
Ще дам един жокер на г-жа Хилари във връзка с изразеното от нея "безпокойство за демокрацията в Унгария"..
Госпожо Хилари,един български политик от близкото минало беше казал:"Най-добре е танковете да дойдат!",а у вас танкове,колкото душа иска!
Е,това вече е истинска демокрация-БАНКИ и "МЕЖДУНАРОДНО НЕДОВОЛСТВО".
Колко много са научили съвременните радетели за демокрацията от др.Сталин и за методите на демагогията!Редактирано от модератор: Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Декември 31, 2011, 04:02:27
Брей, а при нас премиер комунист маскиран като анти-комунист, смях и глад.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Горянин в Януари 01, 2012, 19:46:34
Тъкмо мислех да пусна нова тема за случващото се в Унгария.

Предполагам сте чули/ прочели, но не мога да се сдържа да го копирам:
Цитат

(http://85.14.28.164/d/images/photos/0147/0000147736-article2.jpg)
Премиерът Виктор Орбан, който може да разчита на мнозинство от две трети в парламента, започна преди година и половина дълбока реформа на законодателството в Унгария с редица поправкив конституцията, които са в негова полза, предаде Франс прес.

Агенцията изброява основните промени, които влизат в сила с новата конституция от 1 януари или вече се прилагат, като някои от тях няма да могат да бъдат променяни, освен ако за това не дадат съгласието си две трети от депутатите.

- Названието Република Унгария изчезва и страната официално се нарича Унгария.
- Според новата конституция "отговорните за комунистическите престъпления", извършени до 1989 година от ръководителите на сегашната Социалистическа партия (бивши комунисти), могат да бъдат съдени.

Религия:

- В новата конституция се въвежда изричното позоваване на "Господ": "Господ да благослови унгарците". В преамбюла се говори за Бог и християнството като обединяващи фактори на нацията. Критици на текста смятат, че това е дискриминационно към последователите на други религии и атеистите. В преамбюла се сливат в едно цяло политическата нация и етническата нация.
- Религиозните общности, които получават субсидии от държавата, намаляват от 300 на 14.

Избирателен закон:

- Новият закон предвижда изборите за парламент да бъдат само на един тур за 199 депутати вместо досегашните 386.
- Право на глас вече имат и унгарците, които живеят в чужбина.

Управление:


- Мандатът на заемащите важни държавни постове в икономиката, правосъдието, полицията и армията се увеличава до девет или 12 години. Това означава, че евентуално ново правителство на друга политическа сила ще бъде принудено да работи с враждебно настроен държавен апарат, отбелязва АФП.

Икономика и финанси:


- Законът за "финансовата стабилност" определя в основния закон на страната единна ставка от 16% за подоходния данък.
- Създава се бюджетен съвет, в който влизат трима души, назначени от премиера, който пък ще има правомощията да налага ветото си върху проектобюджета.
- Форинтът става по конституция национална валута и поради това евентуално присъединяване на Унгария към еврото (Будапеща си е поставила тази задача на хоризонта на 2020 година) ще трябва да се одобри от две трети от депутатите.
- Данъкът върху добавената стойност (ДДС) се вдига от 25 на 27 на сто.

Общество:


- Конституцията постановява, че ембрионът е човешко същество от самото забременяване.
- Конституцията повелява, че бракът може да бъде между един мъж и една жена, изключвайки хомосексуалните бракове.
- Според закон бездомниците могат да бъдат осъдени на затвор.

Държавни медии:


- Радиото и телевизията и информационната агенция МТИ се обединяват и минават под надзора на Медиен съвет, ръководен от близък на премиера Виктор Орбан.
- На единственото опозиционно радио Клубрадио бяха отнети честотите, припомня АФП.

Източник: днес.бг
http://www.dnes.bg/es/2012/01/01/ungariia-navleze-v-erata-na-viktor-orban.147736,5 (http://www.dnes.bg/es/2012/01/01/ungariia-navleze-v-erata-na-viktor-orban.147736,5)


ПОЗДРАВИ ЗА УСПЕХА НА УНГАРСКИЯТ НАРОД И ДАНО ИМАТ ВОЛЯТА ДА ПРОДЪЛЖАТ В ТАЗИ ПОСОКА!
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Януари 01, 2012, 22:35:41
Цитат
Сривът на местната валута с 40% спрямо франка повиши разходите за погасяване, изстреля просрочените ипотеки до рекордни стойности за последните две десетилетия и стана причина премиерът да нарече този тип заеми "дългово робство"...
За да подпомогне кредитополучателите Орбан наложи на банките в страната, сред които австрийските Erste Group Bank и Raiffeisen Bank International, да поемат загуби, чийто размер, по оценки на анализатора от Barclays Capital Кристина Марзеа, може да достигне 900 млн. евро. Изправени пред риска Орбан да наложи още мерки, кредиторите в страната предложиха да поемат допълнителни загуби в размер на 2.2 млрд. долара, при условие че правителството няма да предприема по-нататъшни действия. В противен случай, банките заплашват, че могат да се оттеглят от страната.
Предложението на тези банки(да се чете ЛИХВАРИ) към В.Орбан ""да поемат допълнителни загуби в размер на да поемат допълнителни загуби в размер на 2.2 млрд. долара" означава,че тези субекти са готови да се откажат от тази своя печалба,само и само Орбан да не предприема мерки,които биха застрашили безпроблемното им изсмукване на последните пари от унгарците.
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2011/12/15/1489462_ungarcite_vustavat_sreshtu_dulgovoto_robstvo/
Цитат
"Шест от седемте най-големи банки в Унгария са с чуждестранни собственици, сред които италианските Intesa Sanpaolo и Unicredit, както и германската BayernLB. Само втората по-големина финансова институция в страната - OTP Bank (собственик на българската Банка ДСК), все още е с местна собственост."
В България колко български и колко чуждестранни банки има?
Моето мнение е,че превръщането на живота на един народ в робуване на СВЕЩЕНИ КРАВИ,наречени БАНКИ(а това е условно название на определена група хора,които печелят от лихварство) е всичко друго,но не и естествен исторически процес,който води до нещо добро.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Януари 02, 2012, 02:03:04
От 22 банки уж две са с над 50% българско участие, но горе долу е все тая дали са на българи или чужденци.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Януари 02, 2012, 11:33:25
От 22 банки уж две са с над 50% българско участие, но горе долу е все тая дали са на българи или чужденци.
Не е "все тая",Щурман,защото чуждестранните банки имат единствената задача да изнасят българските пари зад граница и да вкарват не в българската икономика.
Виктор Орбан е въвел допълнителни такси на мобилните оператори в Унгария за да помогне на бюджета на Унгария да плаща глобите,наложени на Унгария от ЕС,а у нас това става за сметка на данъкоплатеца,т.е. от нашия джоб.
Това е линк на сайта на Виктор Орбан.
http://orbanviktor.hu/

Тук е на английски.

http://orbanviktor.hu/in_english_news
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Януари 02, 2012, 17:11:46
Не е "все тая",Щурман,защото чуждестранните банки имат единствената задача да изнасят българските пари зад граница и да вкарват не в българската икономика.
Виктор Орбан е въвел допълнителни такси на мобилните оператори в Унгария за да помогне на бюджета на Унгария да плаща глобите,наложени на Унгария от ЕС,а у нас това става за сметка на данъкоплатеца,т.е. от нашия джоб.
Това е линк на сайта на Виктор Орбан.
http://orbanviktor.hu/

Тук е на английски.

http://orbanviktor.hu/in_english_news

Е тия български собственици сеедно не ги слагат в разни швейцарски сметки, ползата е същата горе-долу.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: april_z в Януари 04, 2012, 16:21:18
http://republicbroadcasting.org/?p=18697

http://naturalsociety.com/banned-in-27-countries-monsanto-rbgh-dairy-milk-products/

 туй за кравите и млякото

http://naturalsociety.com/

 тук пък от света на войната на химията прпотив хората.
 докторите са обаче новите изтребвачи на хората като съюзници на фармацефтичната индустрия или новите снабдители на концентрационите лагери наречени държави - с циклон б което майче беше и "Vitamin B17" (Amygdalin).

http://naturalsociety.com/gmo-crops-continually-banned-around-world-health-freedom/

и тук защо всички западняци мразят унгарския премиер. ами забранил на монсанто да сее отровата в държавата си.

http://naturalsociety.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/

http://ukiahcommunityblog.wordpress.com/2012/01/03/monsanto-declared-worst-company-of-2011/
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Януари 05, 2012, 00:00:11
http://republicbroadcasting.org/?p=18697

http://naturalsociety.com/banned-in-27-countries-monsanto-rbgh-dairy-milk-products/

 туй за кравите и млякото

http://naturalsociety.com/

 тук пък от света на войната на химията прпотив хората.
 докторите са обаче новите изтребвачи на хората като съюзници на фармацефтичната индустрия или новите снабдители на концентрационите лагери наречени държави - с циклон б което майче беше и "Vitamin B17" (Amygdalin).

http://naturalsociety.com/gmo-crops-continually-banned-around-world-health-freedom/

и тук защо всички западняци мразят унгарския премиер. ами забранил на монсанто да сее отровата в държавата си.

http://naturalsociety.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/

http://ukiahcommunityblog.wordpress.com/2012/01/03/monsanto-declared-worst-company-of-2011/
Цитат
"The United States is threatening nations who oppose Monsanto’s genetically modified (GM) crops with military-style trade wars..."
Цитат
"...France, Hungary, and Peru are a few of the countries that have decided to take a stand against Monsanto. Hungary actually went as far as to destroy 1000 acres of maize found to have been grown with genetically modified seeds,according to Hungary deputy state secretary of the Ministry of Rural Development Lajos Bognar..."
:eusa_clap:Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Януари 13, 2012, 12:40:22
(http://kibaaro.com/wp-content/uploads/2013/01/jose-Manuel-Barroso.jpg)
Цитат
President Jose Manuel Barroso said the Commission will make an announcement about its threatened legal action on Tuesday.

"...We remain preoccupied that some of that legislation may indeed be in violation of European laws and principles,” Barroso said.

“We will use all our powers to make sure that Hungary complies with the principles and values and the rules of the European Union,” he added..."

http://www.euronews.net/2012/01/13/eu-decision-over-legal-action-against-hungary-due-within-days/
Европейският СССР(ЕСССР) ще дърпа ушите на Унгария,която си е позволила да приеме закони,които не се харесват на ЕСССР,т.е.,че Виктор Орбан си е позволил да пикае срещу вятъра.
Жозе Барозу е също като Никита Хрушчов.
Може и да изпрати войски в Унгария както са направили през 1956г за да разгромят унгарската "контрареволюция".Редактирано от модератор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Март 11, 2013, 20:56:37
Унгарският парламент прие поправките в конституцията, които ограничават компетенциите на Конституционния съд.

Срещу приемането на промените, окачествени като недемократични, се обявиха САЩ, Европейският съюз и редица неправителствени организации, заедно с унгарската опозиция.

Цитат
- Ролята на Конституционния съд се ограничава, като той не може да разглежда парламентарни закони, променящи конституцията из основи, а само нейната форма. Съдът няма право и да се позовава на решенията си, взети преди влизането в сила на 1 януари 2012 г. на новата конституция и де факто е заставен да се откаже от 22 години съдопроизводство.

- Променя се ролята на президента на Републиката, който подписва промените на конституцията, но може да налага вето върху тях само заради въпроси, свързани с формулировката.

- Промените постановяват, че семейството в Унгария е между мъж и жена, свързани с брак, с или без деца.

- Промените задължават студентите, чието образование е финансирано от унгарската държава, да сключват договори с нея, че след като получат диплома, ще останат в Унгария.

- Според промените бездомниците, настанили се на обществени места, могат да бъдат експулсирани от властите.

- Промените предвиждат, че парламентът, а не съдът ще трябва да признават или не дадена религия. Парламентът не трябва да аргументира решенията си в тази насока. Възможностите за обжалване са ограничени.

- Относно изборите, промените предвиждат по-кратка предизборна кампания, която ще бъде ограничена само до държавните телевизии, контролирани от правителството.

- В сферата на съдебната власт Националната съдебна служба има единствено правото да премества даден процес от едно на друго място в страната..."
http://www.vesti.bg/sviat/evropa/v-ungariia-prieha-sporni-promeni-v-konstituciiata-5596251 (http://www.vesti.bg/sviat/evropa/v-ungariia-prieha-sporni-promeni-v-konstituciiata-5596251)

....
....
Добри са поправките на маджарите в тяхната конституция,а щом САЩ и ЕС са се обезпокоили от тези промени,това означава,че направените  промени са за защита на националните интереси и  за подобряване на националната сигурност на Унгария.Редактирано от администратор: Подмяна на невалиден линк с валиден.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 22, 2013, 08:17:03
Цитат
Унгария си връща собствеността върху енергийни компании

"Унгария води преговори за национализацията на няколко големи енергийни компании. Правителството вече е в контакт с шест или седем енергийни доставчици, за да си върне обратно техния контрол. Става въпрос за ЕРП-та, които преди са били държавни, а в последствие са били приватизирани. Новината бе съобщена лично от унгарския премиер Виктор Орбан, който обаче отказа да обяви имената на компаниите.

Основните играчи в енергийния сектор в Унгария са германските E.ON и RWE, френската EDF и GDF Suez и италианската ЕНИ.

След идването си на власт през 2010 година, унгарското правителство реши да си върне контрола над големи енергийни предприятия, сред които подразделенията на германската компания E.ON в Унгария.

В Унгария съществуват същите проблеми с ЕРП-тата, както и в България. Премиерът Орбан често е обвинявал чуждестранните компании за енергийни доставки, че реализират прекомерни печалби на гърба на унгарските домакинства, и иска да намали тези печалби. Правителството въведе 10% намаляване на цената на електроенергията в страната от началото на годината, но шестте големи дружества, доставчици на електроенергия в Унгария, заведоха дело, което спечелиха. Ново 10-процентно намаление се предвижда от 1 ноември.

Страната търси варианти да се справи с монопола на енергийните компании. Един от вариантите, които властите в Унграия обмислят е обединяването на енергийните мрежи с още три държави – Словакия, Полша и Чехия. Проектът се нарича Вишеградската група и цели страните да имат възможност да си прехвърлят количества ток една на друга, както и да търгуват помежду си. Унгарският президент Янош Адер покани през април и България да се включи в групата. Тогава той коментира, че "там, където пазарните условия влияят много лошо на жизнения стандарт на населението, едно отговорно правителство трябва да предприеме мерки."
http://www.ekipnews.com/news/world/evropa/ungariq_si_vryshta_sobstvenostta_vyrhu_energijni_kompanii_/159359/

(https://lh6.googleusercontent.com/-GB7Ig_Bvguw/T9Bwe8664gI/AAAAAAAAAUE/1dPjLWpxL7I/s800/ea20120607_2.png)
http://gkienergia.hu/content/elmezonyben-energiaarak-teren
...
...
Орешарски и компания трябва да се срещнат с Виктор Орбан за да ги посъветва, как се защитават националните интереси на практика.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: gotiniq7 в Септември 22, 2013, 19:36:44


 тук пък от света на войната на химията прпотив хората.
 докторите са обаче новите изтребвачи на хората като съюзници на фармацефтичната индустрия или новите снабдители на концентрационите лагери наречени държави - с циклон б което майче беше и "Vitamin B17" (Amygdalin).


За докторите си прав, но за витамин Б 17 много грешиш, защото точно докторите го забраняват понеже забелязали че бори успешно раковите клетки. А това както знаем намалява печалбите

http://www.hiclub.bg/Article.asp?ArticleId=1992507
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 27, 2013, 14:43:32
Цитат
"Унгарската безработица достигна най-ниското си равнище от 9,9% през последните четири години.

В периода между юли и август тази година безработицата е намаляла до 9,9% от 10,1%, регистрирани между май и юли, показват статистическите данни. Цифрата достигна рекорд между януари и март тази година.
На годишна база икономическите перспективи на Унгария се оживиха, като икономиката нарасна през второто тримесечие, за първи път от 2012 г. Правителствената прогноза е за ръст от 0,7% през 2013 година... "
http://www.vesti.bg/novini/bezraboticata-v-ungariia-dostigna-naj-niskoto-nivo-ot-4-g-5994700
...
Ако Орешарски работеше като Орбан, нямаше да мънка под нос и да се чуди, дали ще му дадат пари от ЕС.
Бюджет 2014-та ще бъде продължение на мизерията и в стил "ала Дянков", но със смехотворна социална насоченост.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Април 06, 2014, 16:28:35
(http://www.dw.de/image/0,,17546891_303,00.jpg)
http://www.dw.de/polls-open-in-hungary-for-parliamentary-elections/a-17546618
 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
===
Пожелавам убедителна победа на Виктор Орбан и дано българските "йесмени" разберат, защо той печели убедително!
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: omerzen в Април 07, 2014, 19:48:32
Виктор Орбан обяви победа на изборите в Унгария

(http://store.picbg.net/pubpic/5C/BC/4b8cd5b3436b5cbc.jpg)

http://www.dnes.bg/politika/2014/04/07/viktor-orban-obiavi-pobeda-na-izborite-v-ungariia.221519
====
 :eusa_clap:
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Април 07, 2014, 22:01:35
Цитат
"За трети път Виктор Орбан става министър-председател на Унгария, след като преди много години в далечната 1998 стана най-младия унгарски премиер. Тогава беше на 35 години”, допълни Марков.
По думите му тази победа е била очаквана. „Тя се дължи на три неща. Той направи сериозна политическа реформа, нова конституция на страната, намали броя на депутатите от 386 на 199, закова форинта като национална валута, направи много важни икономически реформи, благодарение на които Унгария излезе от списъка на страните с бюджетен дефицит, постигна най-ниската инфлация за страната от 41 години насам, най-високата заетост от 1992 година насам, много нови инвестиции. Сега ще прави голяма жп линия Букурещ – Белград и автомагистрала Будапеща – Варшава. Рекордните 82 млрд. има от износ за миналата година на унгарски стоки. Най-важно в социалната сфера успя да победи монополите и само за миналата и тази година сметките за ток, газ, парно, смет и вода на унгарците паднаха с 30%”, посочи Марков.
„Унгарците нямат алтернатива. Тази негова победа е не само срещу унгарските социалисти и либерали, но и срещу брюкселските бюрократи, които чак сега признаха, че той е водил правилна икономическа политика”, коментира Марков..."
http://www.focus-news.net/news/2014/04/06/1904176/georgi-markov-parvite-prognozni-rezultati-pokazvat-pobeda-za-viktor-orban.html
...
Това се казва ПАТРИОТ. :yes:
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Април 08, 2014, 01:03:33
Браво! Дано и в България се появи такъв човек! :laugh-1:
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Исперих в Април 08, 2014, 10:42:38
Браво! Дано и в България се появи такъв човек! :laugh-1:

А дано, ама надали! Тук системата не ще допусне подобен човек до властовия ресурс.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: omerzen в Април 08, 2014, 13:09:31
Браво! Дано и в България се появи такъв човек! :laugh-1:
А дано, ама надали! Тук системата не ще допусне подобен човек до властовия ресурс.
Аз също не вярвам. Съжалявам за песимизма си.
Недейте забравя че Виктор Орбан не е българин и Унгария не се управлява от българи.
Цитат
Рекордните 82 млрд. има от износ за миналата година на унгарски стоки.
Управляващите българи още не могат да проумеят че една национална икономика печели от износ на готова промишлена продукция а не от износ на суровини и полуфабрикати.
Българите мислят че правят страхотен бизнес като продават и изнасят оскъдните суровини на България, и наблягат като продават българска територия (земя) на небългари.
Българите усилено прогонват качественото месо (младите българи) от България, а тук остават циганите които никой не прогонва и никой от другите европейци не ги иска, и които само създават купища таанета, боклуци и проблеми.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Kara в Април 08, 2014, 21:25:53
Орбан няма ли да се командирова в България за известно време? :bigsmile:

В България има много свестни хора, но такива в управляващите среди няма.
За съжаление дори и свестни да са някои хора, пак ще гласуват за едни и същи боклуци, а после ще се вайкат.
Сами си ги избираме.
Но от друга страна не изключвам възможността за фалшификация на изборите.
Ето сега Пеевски се кандидатира за евродепутат. Голям стимул ми дава да отида и да гласувам ...ама против него.
За да се оправим и ние имам чувството, че имаме нужда от революция, ама не нежна.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Април 08, 2014, 22:36:38
А дано, ама надали! Тук системата не ще допусне подобен човек до властовия ресурс.
Системата у нас е същата, каквато е и в Украйна - парламентарна демокрация и либерален капитализъм. Ако българския народ масово гласува за българин, които обича народа си нищо не може да бъде направено по въпроса. Само дето българския народ предпочита да не рискува и гласува за разни нерадиканлни "спасители" като бат ни Бойко, царчоци и подобни евро-педерасти дето е повече от ясно, че няма радикално да променят нищо. А на нас точно радикална промяна ни е нужна, и то доста по-радикална, отколкото в Унгария. Орбан е добро начало за Унгария, но са далеч от реформите, които наистина биха донесли един добър живот на унгарците.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Април 09, 2014, 22:00:36
Цитат
" А на нас точно радикална промяна ни е нужна, и то доста по-радикална, отколкото в Унгария. Орбан е добро начало за Унгария, но са далеч от реформите, които наистина биха донесли един добър живот на унгарците. "(Sturmmann Батбаянов)
Не знам какво ще стане в Унгария, но най-важното в случая е това, че се намери човек, който доказа, че ЕС не е свещена крава и друго, че когато зачитането на държавността е водещ фактор в управлението на страната, всичко си идва на мястото.
Българският модел на управление е изключително некадърен и продажен, за което имат вина всички, които вкарват във властта хора, доказано неспособни да направят това, което прави Виктор Орбан.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 16, 2014, 13:54:12
Орбан: Ще направя Унгария велика

(https://cache2.24chasa.bg/Images/Cache/842/Image_4365842_302.jpg)
Орбан гласува с жена си в Будапеща
СНИМКА: РОЙТЕРС

Премиерът Виктор Орбан обеща да “направи Унгария велика” през следващите години. Той заяви това след обявяването на предварителните резултати от местните избори, които показват, че партията на премиера “Фидес” печели убедително. Това е трети изборен триумф за годината след парламентарния и европейския вот.

Кандидатите на партията са спечелили кметските постове в столицата Будапеща и в двайсет от 23-те най-големи града в Унгария, предаде АП.

Крайнодясната партия “Йобик”, която опитва да се дистанцира от предишните си антиромски и расистки изявления, изостава значително след “Фидес”, но изпреварва разединената лява опозиция в повечето селски райони. Избирателната активност в изборния ден е била приблизително 42 процента, с около 4% по-малко от 2010 г.

Новата победа на Орбан обаче събуди и нови тревоги на Запад относно изборните му тактики. Известно е, че от доста време унгарският премиер е обект на критики заради действията му спрямо човешките права и свободи в страната и засилването на авторитаризма на управлението му. Заради силната икономика обаче Орбан има голяма подкрепа в родината си, а според анализатори примерът му е способен да зарази и други страни.

https://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4365834
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Януари 12, 2015, 21:36:48
Орбан определи имиграцията като заплаха и поиска да бъде спряна

Изключение да се прави само за политическо убежище, зове унгарския премиер

(https://cdn.dnes.bg/d/images/photos/0250/0000250952-article2.jpg)

Имиграцията в Европа трябва да бъде силно ограничена, заяви снощи унгарският премиер Виктор Орбан, настоявайки за енергичен европейски отговор на убийствата във Франция миналата седмица, предаде БТА, като се позова на Ройтерс.

Орбан изрази тази позиция, след като участва в голямото шествие вчера в Париж в памет на 17-те души, убити при атентати – дело на трима ислямски екстремисти, родени в имигрантски семейства във Франция.

Кървавите атаки най-вероятно ще засилят антиимигрантските движения в Европа и Орбан, който и преди е призовавал за ограничаване на имиграцията, каза, че е време Брюксел да вземе строги мерки.

„Не бива да гледаме на икономическата имиграция като на нещо полезно, тя носи само неприятности и заплахи на европейците. Затова имиграцията трябва да бъде спряна. Такава е унгарската позиция“, заяви премиерът по унгарската държавна телевизия.

Изключение може да се прави единствено за хората, поискали политическо убежище, допълни той.

„Унгария няма да се превърне в дестинация – мишена на имигрантите. Няма да позволим това, поне докато аз съм министър-председател и това правителство е власт“, каза Орбан.

Не желаем сред нас да има значително малцинство с различни от нашите културни характеристики и традиции. Искаме да запазим Унгария като Унгария, добави той.

Дясното правителство на Орбан беше избрано миналата година да управлява за втори последователен мандат.

Премиерът каза, че малцинствата, живеещи в Унгария – страна с население около 10 милиона души – не създават особени проблеми.

Според унгарската статистическа служба около 350 000 унгарци живеят и работят в чужбина, главно в Германия, Великобритания и Австрия.

https://www.dnes.bg/eu/2015/01/12/orban-opredeli-imigraciiata-kato-zaplaha-i-poiska-da-byde-spriana.250952
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Март 07, 2015, 12:59:56
Унгария няма да подкрепи споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ

(http://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Jul2013/61147830.jpg)

Унгария няма да подкрепи създаването на зона за свободна търговия между Европейския съюз и САЩ, ако това наруши юрисдикцията на унгарските съдилища в разрешаването на търговски спорове. Това заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от световните агенции.

„Не мога да подкрепя каквото и да било споразумение за зона за свободна търговия, което ще лиши унгарската съдебна система от юрисдикция спрямо търговските спорове и ще прехвърли правомощията в далечно и неизвестно за нас място, където няма да имаме никакви шансове или поне не можем да се надяваме на честни и справедливи решения", каза премиерът в интервю за унгарско радио.

В момента ЕС и САЩ преговарят за създаване на зона за свободна търговия и сключване на Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ - TTIP). Страните се надяват чрез споразумението да увеличат общият си брутен вътрешен продукт със 100 милиарда долара годишно.

http://btvnovinite.bg/article/svetut/ungarija-njama-da-podkrepi-sporazumenie-za-svobodna-targovija-mezhdu-es-i-sasht.html
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Цар Борис три в Март 07, 2015, 16:47:25
Този не ви ли се струва че е платена руска подметка забелязвам че постоянно врътка опашка на ръсиа към други държави не съм видял така да врътка дупе

Не ви ли се струва че такива платени в рубли партийки патриотични и подобни измекярски организацийки
ИЗПОЛЗВАТ НАЦИОНАЛНОТО ЗА ДА ПРОКАРВАТ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПИЯНИЦИТЕ
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Април 04, 2015, 21:13:08
Този не ви ли се струва че е платена руска подметка забелязвам че постоянно врътка опашка на ръсиа към други държави не съм видял така да врътка дупе

Не ви ли се струва че такива платени в рубли партийки патриотични и подобни измекярски организацийки
ИЗПОЛЗВАТ НАЦИОНАЛНОТО ЗА ДА ПРОКАРВАТ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПИЯНИЦИТЕ
Не ви ли се струва че такива платени в рубли партийки патриотични и подобни измекярски организацийки[/color][/size] ИЗПОЛЗВАТ НАЦИОНАЛНОТО ЗА ДА ПРОКАРВАТ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ПИЯНИЦИТЕ
[/quote]
Някои може да им се струва, но фактите са тези:

Цитат
HUN
66
Брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, среден за ЕС = 100 #1
2011
17хил.
БВП на глава от населението (в евро) #2
...
...
BG
46
Брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението, среден за ЕС = 100 #1
2011

12хил
БВП на глава от населението (в евро) #2
хил.
http://www.elections2014.eu/bg/in-the-member-states/Hungary
http://www.elections2014.eu/bg/in-the-member-states/Bulgaria
...
...
Цитат
Средната заплата на Балканите е 455 евро като в региона с най-нисък показател в това отношение е Македония със средна заплата 342 евро. Следва  Албания – 380 евро, България – 390 евро, Сърбия – 392 евро, Босна и Херцеговина – 423 евро, Черна гора – 475 евро, Румъния и Унгария – 480 евро, Хърватия - 723 евро и  Словения - 990 евро.
...
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=73&aid=2075
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: omerzen в Май 24, 2015, 16:52:57
Юнкер към Орбан: Здравей, диктаторе!

(http://static.webvariant.com/imagebank/cache/150522161828-460x325.jpg)

/Поглед.инфо/ Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер затвърди репутацията си на прям човек, посрещайки унгарския премиер Виктор Орбан с възгласа "Здравей, диктаторе" на срещата в Рига.
"Здравейте, диктатор", се чуха думите на ироничния Юнкер, докато лидерите на ЕС се събираха на срещата ЕС-Източно партньорство в латвийската столица Рига. Репортерите казаха, че не са чули отговора на унгарския премиер.
Брюксел и Будапеща често кръстосват шпаги при управлението на десния премиер Виктор Орбан. Той неведнъж вбесяваше евроинституциите с коментарите по някои от най-чувствителните теми. "Унгарци говорят направо за трудните неща. Ние не обичаме да го увъртаме. Ние сме откровени хора", каза той при посещението си в Европарламента по-рано тази седмица.
Сега Юнкер очевидно е намерил начин да си го върне на Орбан.
Поредната ябълка на раздора е квотната система, която Еврокомисията иска да въведе за нелегалните имигранти. Орбан предупреди, че страната му няма да я приеме.
ЕС ще вземе окончателно решение по въпроса на срещата си на върха идния месец. /АФП Рига / Латвия
http://svetoven.pogled.info/evropa/news/64694/YUnker-kam-Orban-Zdravei-diktatore
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: omerzen в Юни 18, 2015, 15:10:30
Унгария затваря границата със Сърбия заради
мюсюлманските нашественици, строи 175 км
стена


(http://www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2015/06/Hungary_peter-syarto.jpg)

Унгарският външен министър Петер Сиярто (на снимката) съобщи в сряда, че страната затваря границата си със Сърбия заради притока на мигранти. Същевременно Будапеща започва изграждането на ограда с височина 4 м и дължина 175 км по протежение на границата между двете страни.

„Това решение не противоречи на нито един международен договор, други страни избраха същото решение“, подчерта унгарският първи дипломат и даде за пример България, Гърция и Испания, пише „Монд“.
Още миналия петък унгарският премиер, консерваторът Виктор Орбан, спомена за възможността за „пълно затваряне“ на границата със Сърбия, откъдето пристигат почти всички мигранти в Унгария.
Броят на бежанците, влизащи в Унгария, е скочил от 2000 общо през 2012 г. на 54 хиляди от януари тази година досега. „Евростат“ обяви, че Унгария е втората страна след Швеция, която приема, пропорционално на своето население, най-голям брой бежанци в ЕС.
Според правителството на Виктор Орбан 95 на сто от тях проникват в страната през границата със Сърбия, която не е член на Европейския съюз, като 75 на сто от тях твърдят, че идват от Сирия, Ирак и Афганистан, където има конфликти, но никой не оже да провери какви са всъщност и откъде идват.
http://www.vestnikataka.bg/2015/06/%d1%83%d0%bd%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d1%8f-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d1%8a%d1%81-%d1%81%d1%8a%d1%80%d0%b1%d0%b8%d1%8f/
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: omerzen в Юни 25, 2015, 15:10:05
Георги Марков - Унгария на Орбан

https://www.youtube.com/watch?v=qgGSRwvtiDM
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Юли 04, 2015, 13:51:47
Унгария плаща на младите, за да се върнат в родината си

Всеки млад човек, който е напуснал страната и реши да се завърне,
ще получава по 320 евро на месец в продължение на година


(https://i.newsroom.bg/uploads/photo_assets/2015/2015-07-02/640_Misk-city01-4d7af021f2.jpg)

Унгарското правителство стартира програма, с която иска да върне младите хора в страната, съобщава британският The Independent. Програмата се казва „Ела си у дома, млади човече“  и е в ход от април т.г.  Всеки млад човек, който е напуснал страната и реши да се завърне, ще получава по 100 000 форинта (320 евро) на месец в продължение на година. Програмата покрива и самолетните билети.

Досега около 800 унгарци са се завърнали у дома, става ясно по думите на министъра по заетостта Шандор Цомба.

Много източноевропейски страни страдат от т.нар. „изтичане на мозъци“ сред младите хора, които заминават в чужбина в търсене на по-добра работа и по-високи заплати, коментира британският вестник. В Унгария средната месечна заплата е около 640 евро, докато във Великобритания е 2270 евро.  Правителството в Будапеща се надява с инициативата си да привлече обратно в страната млади и талантливи хора.

По-рано тази година статистиците в Унгария огласиха, че през 2014  емиграцията от страната се е увеличила с 46% в сравнение с 2013. Данните за 2014 са шест пъти по-високи, отколкото са били през 2009, а реалните числа са даже по-големи, тъй като много хора не се отчитат, че напускат страната. 77% от тези емигранти са на възраст под 40 години.  Властите се надяват, че щедрата програма ще бъде достатъчно атрактивна за младите и ще допринесе за бъдещето на унгарската икономика.

http://www.economy.bg/world/view/18674/Ungariya-plashta-na-mladite-za-da-se-vyrnat-v-rodinata-si
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Юли 04, 2015, 14:48:38
Браво, фашистка работа! :)
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 04, 2015, 13:49:04
Цитат
Stay in Turkey, Hungary’s Orban tells Syrian refugees
03/09 12:31 CET
http://www.euronews.com/2015/09/03/stay-in-turkey-hungary-s-orban-tells-syrian-refugees/
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Вагабонтин в Септември 04, 2015, 16:52:21
http://www.euronews.com/2015/09/03/stay-in-turkey-hungary-s-orban-tells-syrian-refugees/
Ако  не  , какво   ке става ?
Багер   ?!?   :devil-1:
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Bravado в Септември 04, 2015, 21:20:02
Подкрепям, разбира се, тези думи на Орбан, но...какво стана с "оградата" , която Унгария изгради и която трябваше да спре нахлуващите орди нелегални икономически емигранти?

Добре е, когато се правят подобни изказвания, но все пак единствено действията са важни. Надявам се именно на тях да наблегнат лидерите от Централна и Източна Европа.

Западната част на Континента вече отдавна е препълнена с всякаква измет и няма смисъл да говорим за нея..
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 06, 2015, 13:24:12
През втория си мандат Орбан щял да следва националния интерес, а не демокрацията

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че в новия му 4-годишен мандат категоричен приоритет ще е да преследва националните интереси, а не някакъв модел на либерална демокрация.

В изказване пред етнически унгарци в румънския град Байле Тушнад премиерът Виктор Орбан посочи като примери Сингапур, Китай, Индия, Русия и Турция - все страни със силни авторитарни тенденции.

Според него те са показали как можеш да бъдеш успешен на световната сцена без да си либерален.
"Водещ въпрос на нашите дни е да разбереш политическите системи, които не са нито западни, нито либерални, нито либерални демокрации и в някои случаи вероятно изобщо не са демокрации, но въпреки това народите им успяват", цитира думите му "Уолстрийт джърнъл".

"Скъсвайки в догмите и идеологиите, ние ще търсим как да си изковем нова форма на унгарската държава, която да направи обществото ни успешно за десдетилетие напред в глобалното състезание."

Първият мандат на Орбан, започнал сред безпрецедентно голяма за Централна Европа изборна победа през 2010г., премина с решения, които не само бяха критикувани остро от местната опозиция, но и нерядко водеха до конфликт между управлението и ръководството на Европейския съюз.

Сега премиерът казва, че Унгария ще бъде страна, уважаваща християнските ценности и трудолюбивите хора, но няма да е либерална по характер.

http://www.mediapool.bg/prez-vtoriya-si-mandat-orban-shtyal-da-sledva-natsionalniya-interes-a-ne-demokratsiyata-news223100.html
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 06, 2015, 13:49:34
През втория си мандат Орбан щял да следва националния интерес, а не демокрацията

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че в новия му 4-годишен мандат категоричен приоритет ще е да преследва националните интереси, а не някакъв модел на либерална демокрация.

В изказване пред етнически унгарци в румънския град Байле Тушнад премиерът Виктор Орбан посочи като примери Сингапур, Китай, Индия, Русия и Турция - все страни със силни авторитарни тенденции.

Според него те са показали как можеш да бъдеш успешен на световната сцена без да си либерален.
"Водещ въпрос на нашите дни е да разбереш политическите системи, които не са нито западни, нито либерални, нито либерални демокрации и в някои случаи вероятно изобщо не са демокрации, но въпреки това народите им успяват", цитира думите му "Уолстрийт джърнъл".

"Скъсвайки в догмите и идеологиите, ние ще търсим как да си изковем нова форма на унгарската държава, която да направи обществото ни успешно за десдетилетие напред в глобалното състезание."

Първият мандат на Орбан, започнал сред безпрецедентно голяма за Централна Европа изборна победа през 2010г., премина с решения, които не само бяха критикувани остро от местната опозиция, но и нерядко водеха до конфликт между управлението и ръководството на Европейския съюз.

Сега премиерът казва, че Унгария ще бъде страна, уважаваща християнските ценности и трудолюбивите хора, но няма да е либерална по характер.

http://www.mediapool.bg/prez-vtoriya-si-mandat-orban-shtyal-da-sledva-natsionalniya-interes-a-ne-demokratsiyata-news223100.html

Цитат
Сега премиерът казва, че Унгария ще бъде страна, уважаваща християнските ценности и трудолюбивите хора, но няма да е либерална по характер.
 
Е, това вече не трябва да се казва в прав текст!
В политиката и в личния живот има неща, за които човек мисли, но никога не трябва да се изговарят гласно, ако собственика на тези мисли истински уважава себе си.
Противното означава, че говорещият се е самозабравил и последствията от това са въпрос на време.
Орбан си мисли вече, че е непреходен, но дълбоко се заблуждава.
Цитат
премиерът Виктор Орбан посочи като примери Сингапур, Китай, Индия, Русия и Турция - все страни със силни авторитарни тенденции...
Виктор Орбан явно е забравил, че Унгария е в Европа и още, че на унгарците мравки им лазят по кожата, когато чуят за Русия.
Орбан явно трябва да намали общуването си с диктатори, защото това негово изказване е политическа глупост.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Вагабонтин в Септември 06, 2015, 15:59:24
Е, това вече не трябва да се казва в прав текст!
В политиката и в личния живот има неща, за които човек мисли, но никога не трябва да се изговарят гласно, ако собственика на тези мисли истински уважава себе си.
Както  облагане по  раждаемост  ,  требва  да  важи само за  етноса на  дадената страна   :laugh-1: .
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: omerzen в Септември 10, 2015, 00:32:23
Марков: Орди минават държавна граница,
Европа не е готова!


(http://store.picbg.net/pubpic/92/1A/e17a56d60a32921a.jpg)

Много голямо браво на Виктор Орбан, днес той стана голям държавник и си заслужава голямата подкрепа от народа, заяви бившият конституционен съдия Георги Марков. Той казал, че предстои не бежанска вълна, а Велико преселение.
Над 90% от унгарците казаха в анкетни карта, че не желаят бежанци в дома си.
Затова той каза на ЕС, че Унгария няма шеф, посочи той и цитира Орбан, който казал: Искаме християнска Европа и християнска Унгария.
Кого ще приемем в нашия дом, зависи от нас, не искаме мултикултурални общности, добавил Орбан и получил подкрепа от Вишеградската четворка.
Не може в 21 век, вкл. и децата в Европа да гледат как орди от други континенти минават държавна граница. Защо ние, българите сме второ качество и чакаме с часове на границите. Как на никого от нашите шофьори не му хрумна да мине през полето, попита той. Марков разказа, че Унгария, която светела от чистота, била съсипана от мръсотия. Тези хора не са готови за интеграция в Европа. Това ли ще внесат в Европа, боклуците? Цялата унгарска общественост им помага, разказа той. Държава, която не може да си опази границите, не е държава, казал още Орбан.
Във вторник Унгария затваря границата си със Сърбия, каза Марков. Да се наредят на КПП-то. Юнкер не спал заради Гърция, ми що не спи заради Унгария. Армията ще може да използва хеликоптери, военни струи и дим, Шапка му свалям на Орбан, той е брилянтен демократ, защото, когато бившият премиер Дюрчани съсипа Унгария, а унгарците излязоха да го свалят, Орбан каза - с пуч няма да управлявам, а след избори, аргументира се Марков.
http://frognews.bg/news_97408/Markov-Ordi-minavat-darjavna-granitsa-Evropa-ne-e-gotova!/

Георги Марков:
Бежанците не са готови за интеграция в Европа


http://vbox7.com/play:bed6548e4c&start=440

Г-н Георги Марков е един от малкото бивши седесари за които на човек да му е чест да му стисне ръката.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 10, 2015, 01:55:59
Марков: Орди минават държавна граница,
Европа не е готова!


(http://store.picbg.net/pubpic/92/1A/e17a56d60a32921a.jpg)

Много голямо браво на Виктор Орбан, днес той стана голям държавник и си заслужава голямата подкрепа от народа, заяви бившият конституционен съдия Георги Марков. Той казал, че предстои не бежанска вълна, а Велико преселение.
Над 90% от унгарците казаха в анкетни карта, че не желаят бежанци в дома си.
Затова той каза на ЕС, че Унгария няма шеф, посочи той и цитира Орбан, който казал: Искаме християнска Европа и християнска Унгария.
Кого ще приемем в нашия дом, зависи от нас, не искаме мултикултурални общности, добавил Орбан и получил подкрепа от Вишеградската четворка.
Не може в 21 век, вкл. и децата в Европа да гледат как орди от други континенти минават държавна граница. Защо ние, българите сме второ качество и чакаме с часове на границите. Как на никого от нашите шофьори не му хрумна да мине през полето, попита той. Марков разказа, че Унгария, която светела от чистота, била съсипана от мръсотия. Тези хора не са готови за интеграция в Европа. Това ли ще внесат в Европа, боклуците? Цялата унгарска общественост им помага, разказа той. Държава, която не може да си опази границите, не е държава, казал още Орбан.
Във вторник Унгария затваря границата си със Сърбия, каза Марков. Да се наредят на КПП-то. Юнкер не спал заради Гърция, ми що не спи заради Унгария. Армията ще може да използва хеликоптери, военни струи и дим, Шапка му свалям на Орбан, той е брилянтен демократ, защото, когато бившият премиер Дюрчани съсипа Унгария, а унгарците излязоха да го свалят, Орбан каза - с пуч няма да управлявам, а след избори, аргументира се Марков.
http://frognews.bg/news_97408/Markov-Ordi-minavat-darjavna-granitsa-Evropa-ne-e-gotova!/

Георги Марков:
Бежанците не са готови за интеграция в Европа


http://vbox7.com/play:bed6548e4c&start=440

Г-н Георги Марков е един от малкото бивши седесари за които на човек да му е чест да му стисне ръката.
В България няма и никога няма да има своя Виктор Орбан, но това е друга тема.
Важното е България да има премиер, който да има тестиси между краката си, а не нещо друго.
Георги Марков е истински левскар и е пич по рождение.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Bravado в Септември 14, 2015, 18:39:53
Цитат
Какво е намислил Виктор Орбан за бежанците?

Легално ще стане нещо, което никоя страна от ЕС не разрешава

(http://85.14.28.164/d/images/photos/0276/0000276510-article2.jpg)
Снимка: Reuters

Унгарска журналистка разкри плановете на унгарското правителство да създаде херметически затворена система, която да попречи на бежанците да влизат в Унгария. Според текста на Ката Янеско, публикуван в портала Index.hu, Виктор Орбан планира тази седмица да направи две неща.

Първото е обявяване на извънредно положение в страната, независимо че това допълнително ще засили критиките, на които Унгария е подложена заради отношението си към бежанците, пише Янеско.

Втората част от плана, който според журналистката би трябвало да влезе в сила на 15 септември, са промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно които унгарската полиция ще може:
 
да депортира всекиго, който няма шенгенска виза на границата и да го отпрати обратно в страната, от която се опитва да влезе в Унгария / в случая – Сърбия/,

ако бежанци поискат убежище на границата с Унгария, те отново ще бъдат депортирани с обяснението, че е трябвало да поискат убежище в страната, от която се опитват да влязат в Унгария /отново Сърбия/,

ако мигранти успеят нелегално да преминат границата и да влязат в Унгария, по законите на тази страна това ще е автоматично наказуемо деяние. Същата наказателна отговорност ще носят, ако се катерят по оградата на границата, разрушават я, разрязват я или я увреждат по какъвто и да е начин. Наказанието в такъв случай ще е „домашен арест“. Тъй като обаче става дума за бежанци, които нямат адрес в Унгария, те автоматично ще бъдат изпращани в ограден лагер, където в срок от 8 дни те ще бъдат изправени пред съд.

Съгласно новото унгарско законодателство, което е в противоречие с това на ЕС, бежанците, които ще бъдат третирани като обвиняеми, няма да имат преводач в съда. Техните документи няма да бъдат превеждани, те няма да получават преведен обвинителен акт, нито преведени постановените присъди, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Малолетните бежанци няма да се ползват от специално отношение, ще бъдат съдени като възрастни. Жалбите ще бъдат отхвърляни в рамките на часове, пише Янеско.

Унгарската полиция вече докарва фургони на границата със Сърбия, които ще служат като „временни съдебни зали за бежанците“, пише Index.hu.

Новото унгарско законодателство ще направи така, че всеки бежанец да има досие, съгласно това той да бъде депортиран от Унгария, като в Шенгенската информационна система ще бъде посочван като лице, извършило наказуемо деяние. Това за 10 години автоматично им забранява да влизат в която и да е шенгенска държава.

http://www.dnes.bg/world/2015/09/14/kakvo-e-namislil-viktor-orban-za-bejancite.276510
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 15, 2015, 02:44:11
Бъдещето на Европа влиза в Унгария.

https://www.youtube.com/watch?t=33&v=AS27rra4iCE

...
Унгарски полицаи:" Върнете се там, откъдето сте дошли! "
(http://kep.index.hu/1/0/984/9841/98415/9841527_881aed825fe321621206e407e7e12ca3_wm.jpg)
http://index.hu/belfold/2015/09/09/besokallnak_a_rendorok_ha_nem_kapnak_segitseget/
...

Схема на пътя на "бежанците".
(http://kep.index.hu/1/0/864/8645/86452/8645253_b35c23a0ab9b04a8c9446814f7e314e0_wm.jpg)
http://index.hu/belfold/2015/06/17/hatar_bevandorlas_kormany_hatarorizet_kovacs_zoltan_szigoritas/
...
...

"Eвропейските лидери живеят в един измислен свят "(В. Орбан )
Цитат

(http://kep.index.hu/1/0/987/9873/98736/9873693_181f7006b59f1830ff1fbe597ed4283f_wm.jpg)
http://index.hu/belfold/2015/09/12/orban_az_europai_vezetok_alomvilagban_elnek/
Това прави Орбан за да спаси Унгария от сганта, която иде от Азия и Африка.
(http://kep.index.hu/1/0/870/8708/87080/8708011_b9e70e3710e09efa1507b7246d7b589b_wm.jpg)
http://index.hu/belfold/2015/06/17/hatar_bevandorlas_kormany_hatarorizet_kovacs_zoltan_szigoritas/
(http://kep.index.hu/1/0/987/9873/98736/9873657_67fe52ee444233a11c70192add687485_wm.jpg)
http://index.hu/belfold/2015/09/12/orban_az_europai_vezetok_alomvilagban_elnek/

Ето как работят унгарските полицаи с "бежанците".
(http://kep.index.hu/1/0/987/9876/98761/9876171_278b5334199547a82d45b0bbfa969251_wm.jpg)
http://index.hu/belfold/2015/09/12/rendorseg_roszke_etel_kiborulas/
...
...
Може би това е нова зоологическа градина в Унгария с четириметрова ограда .
(http://kep.index.hu/1/0/870/8705/87059/8705921_6d8fc5ca7ffe64675e8d9e23bb34445d_wm.jpg)
...

http://korkep.sk/cikkek/politika/2015/09/14/magyarorszag-jovunk-mohamed-es-fatima-egy-napja-kepriportРедактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Юли 23, 2016, 19:16:47
Hungarian PM Orban Endorses Donald Trump's Security Proposals
http://www.newsmax.com/Politics/Hungary-PM-Donald-Trump/2016/07/23/id/740131/

Коментар на унгарския премиер Виктор Орбан (по време на летния университет в Бъйле Тушнад, Румъния) за речта на Доналд Тръмп от 21.07.2016 г., засягаща опитите за сваляне на режими и цялостното прекратяване на миграцията от страни, изложени на риск от тероризъм.

Цитат
(http://www.newsmax.com/CMSPages/GetFile.aspx?guid=748bf7e8-b6b4-4980-b55e-87e33565d1af&SiteName=Newsmax&maxsidesize=600)

" Слушах кандидатът за президент и трябва да ви кажа, че той направи три предложения за борба с тероризма и като европеец, едва ли бих могъл по-добре да формулирам, какво е необходимо на Европа.
Доналд Тръмп предложи политика на сигурност, която Европа е длъжна да приеме близо до сърцето си, за да реши кризата със сигурността, която се корени в неконтролируемата имиграция.
Трябва засилена работа на разузнавателните служби, прекратяване на провалилата се политика за изграждане на нация и и смяна на режима,а също и пълното спиране на имиграцията от тези страни, които са изложени на риск от тероризма. 
Второто нещо, което каза достойният кандидат за президент на САЩ е да се откажем от политиката на износ на демокрация .
Аз не мога да го кажа по-точно!
Действията на западните страни за свалянето на недемократичните, но стабилни режими в Либия, Сирия и Ирак са необмислени, защото не  се гарантира стабилността в следвоенния период, и това изложи Европа на масивна  миграционна вълна.
Още по-лошо е това, че вместо подкрепа за режимите, които се опитват да контролират гражданската война в страните от Северна Африка и Близкия изток, Европа ги критикува за демократични недостатъци.
Ако ние запазим приоритета на демокрацията над стабилността в регионите, където е малко вероятно това да бъде създадено , ние ще създаваме нестабилност, а не демокрация. Това също е много поучително във връзка с настоящите събития в Турция.
Най-важният приоритет е този, Турция да остане стабилна, защото ако тя се дестабилизира, десетки милиони хора от този регион ще наводнят Европа, без никакъв филтър, контрол или бариера. "
http://www.newsmax.com/Politics/Hungary-PM-Donald-Trump/2016/07/23/id/740131/
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Септември 26, 2016, 12:50:33
Унгария променя Европа

(https://a-specto.bg/uploads/__sized__/images/2016/09/orban-crop-c0-5__0-5-750x400-70.jpg)

Предстоящият унгарски референдум на 2 октомври не е просто риск пред миграционната политика на канцлера Меркел, а представлява заплаха за европейския либерален ред

Има една унгарска поговорка, която гласи, че многото малки неща правят нещо голямо (Sok kicsi sokra megy). Ако преди шест години някой беше казал, че победата на „Съюза на младите демократи” – Фидес ще промени не само малка Унгария, но и Европа, щеше да прозвучи невъобразимо и абсурдно. Днес обаче „унгарската революция”, както наричат изборната победа на Виктор Орбан през 2010 г., превърна страната малко по малко не просто в политически лидер на региона, но дори успя да формира алтернатива на мултикултурната, консуматорска и десуверенизирана либерална Европа.

Около седмица остава до поредната малка крачка на Будапеща в тази посока. Става дума за предстоящия референдум, насочен срещу мигрантската политиката на германския канцлер Ангела Меркел за отворени граници и квоти за мигранти. От Берлин и Брюксел разбираемо възприемат референдума като опасност и упражняват систематичен натиск над Будапеща, кулминацията на който е призивът на външния министър на Люксембург от страниците на германския вестник Die Welt Унгария да бъде изключена от Европейския съюз. Критиките този път са концентрирани около тезата, че унгарците не спазват правовия ред в ЕС с отказа да приемат своята квота от общо 160-те хиляди мигранти, предвидени за разселване в 27-те страни от съюза.

Планът за разселване бе атакуван пред Съда на Европейския съюз в Люксембург и от съседна Словакия. А според Будапеща не е в договорените области на компетенции, съгласно учредителните договори на ЕС. По думите на говорителя на унгарското правителство Золтан Ковач, предстоящият референдум ще разобличи прикрития начин на работа на евроинституциите. Всъщност референдумът в Унгария ще делегитимира идеята, че Европа може да реши демографските си проблеми с внос на мигранти от други цивилизационни групи. Но по-важното е, че референдумът, на който се очаква над две трети от избирателите да отхвърлят квотното разпределение, за втори път след гръцкия референдум ще изкрещи директно в лицето на евробюрокрацията, че писаните на някое бюро правила не могат да задраскат демократичния избор на нациите.

Залогът е много голям. Затова унгарските управляващи са подложени както на външен натиск, така и на атака от страна на все по-губещата влияние либерална опозиция. Всички социологически проучвания показват, че унгарското общество е категорично против мигрантския план на Брюксел, затова опитите на трите опозиционни партии – „Диалог за Унгария”, Движение „Модерна Унгария” и „Заедно” са насочени към проваляне на референдума. Тройката партии вече обяви бойкот на референдума, а политтехнолозите проявяват завидна находчивост в стремежа си да разубедят унгарците да гласуват и да намалят избирателната активност. В преследване на тази цел либералните сили стигат до крайности, отричащи по новата либерална мода самата нужда от референдуми (спомнете си фрапиращото изказване на бившия правосъден министър на България Христо Иванов, че референдумите са безсмислени, б.а.). Следвайки тази мисловна линия, водещият унгарски либерален вестник Nepszabadsag пресметна разходите за октомврийското допитване на 10 милиона евро – сума, която според вестника е прекалено голяма, за да бъде оправдано провеждането му.

Възможно ли е мощните транснационални корпорации и наднационална бюрокрация заедно с подкрепата на локомотива на Европа – Германия, наистина да са разтревожени от това, което се случва в една малка Унгария? Да, възможно е и дори нещо повече. Опасенията им не се изразяват само по темата за мигрантите и референдума, който подобно на гръцкото „Охи” може да се смачка от някоя директива или регламент. Европейският съюз, подобно на бившия Съветски съюз, е изграден на основите на идеология. За разлика от националните държави, империите и дори конфесионалните и племенните квазидържавни общности, рухват, когато рухне „държавоизграждащата” догма. Тогава автоматично и неминуемо се разпада и политическо образувание. Затова Унгария заплашва самия либерален модел на днешната космополитна Европа, върху който се гради ЕС в последните три десетилетия. Унгария заплашва самия Европейски съюз – и тази опасност превъзхожда дори Брекзит.

Унгарската заплаха – как се стигна дотук?

До 2010 година Унгария се развиваше в пълен синхрон с държавите от региона. Страната успешно осъществи либерални реформи, приватизира останалата от комунистическия период държавна собственост, отвори пазара си за мултинационални корпорации, либерализира банковия сектор и бе приета за член на Европейския съюз и НАТО. Осигурен беше плурализъм на политическата система и стабилен политически консенсус около победилата либерална демокрация.

26 април 2010 г. Това е денят в който се оказва, че горделивите унгарци нямат намерение да чакат инструкции от началниците, а имат различно виждане за своето място в Обединена Европа. Фидес печели изборите със съкрушително мнозинство от две трети в унгарския парламент, а Виктор Орбан става премиер за втори път. Да, за втори. Самият Орбан дълго време изчаква своя звезден момент, за да свали картите на масата, до този момент под либерално наметало. Орбан е роден през пролетта на 1963 г. в семейство на протестанти-калвинисти, религиозно малцинство в католическа Унгария. Той е един от основателите на дясно-центристката либерална партия „Съюз на младите демократи” – Фидес. През 1989 г. получава стипендия от фондацията на Джордж Сорос и заминава на обучение в Оксфордския университет, където в продължение на година изучава политически науки. Става председател на Фидес и през 1998 година, след като парламентарните избори в Унгария са спечелени от „младите демократи”, Виктор Орбан е избран за министър-председател. Тогава е на 35-годишна възраст. Под негово ръководство считаната за либерална организация Фидес се превръща във водеща консервативна партия в Унгария, която печели сърцата на унгарските избиратели.

Минава известно политическо време и след поредица от битки през 2010 г. Орбан се връща начело на страната. Той определя тези избори като революция в умовете на хората. Най-разнородни експерти считат политиката на унгарското правителство след този период за реакционна, консервативна, недемократична. Самият Орбан въвежда термина „нелиберална демокрация”, а западни тинк-танкове налагат виждането, че цялата страна „боледува” от постсоциалистическа изостаналост и недовършено „озападняване”. Освен това, допълват западните „специалисти”, Унгария била придружена от симптоми на авторитаризъм, ксенофобия и расизъм. Независимо от формата, в която се проявява унгарският бунт, и пропагандните етикети, които му се лепят, той може да бъде показан най-ясно с неговото съдържание – това е борбата на Унгария за извоюване на национален суверенитет срещу транснационалните корпорации, банковите институции и наднационалните властови структури.

Нелибералната демокрация и държава на труда – знамената, под които върви битката за унгарския суверенитет

Хронологията показва, че политическите ходове на унгарските лидери не следват логиката на идеологически догми, а се движат от стремежа към изземване на контрола върху финансовите, икономически и социални лостове от ръцете на външни структури. Дори отстояването на християнството и традиционните ценности трябва да се разглежда през тази перспектива, наред с моралните основания. Както унгарците отлично осъзнават, строителите на космополитна Европа възнамеряват да използват националните общности като гориво в пещите на историята.

В една често цитирана реч пред симпатизанти Виктор Орбан неприкрито разобличава глобалистката идея на евролидерите да „слеят култури, религии и популации” и така да наложат нова евроидентичност на нациите, влизащи в рамките на блока. Срещу този проект унгарските лидери противопоставят голисткото разбиране за „Европа на нациите” и извеждат на преден план християнските корени на европейските народи. „Християнството не е просто религия, но също така е и култура, на основата на която ние сме построили цяла цивилизация. Това не е избор, а факт. Ако хората чувстват, че европейските политици се борят срещу техния произход и се срамуват да приемат, че ние наистина сме християнски континент, това само ще отчужди повече хора от Европейския съюз”, твърди Орбан. Будапеща разглежда страните на запад от Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Словения, като държави на победилия социален либерализъм, където е изоставена традиционната защита на семейството.

Отбранителните тези срещу либералните атаки са отлично позиционирани. Известният политолог Джордж Фридман, доскоро директор на една от най-влиятелните частни аналитични агенции „Статфор”, твърди, че за да бъде обвинено едно правителство, че не е либерална демокрация, то трябва или да не провежда свободни национални демократични избори или да не зачита правата на човека, а унгарското правителство не отговаря на тези „евроизисквания”. Тезата на Виктор Орбан за нелиберална демокрация, отбелязва Фридман, е „не в смисъла на режим, а в смисъла на идеология – един свят, в който са проведени избори и либералните програми и ценности са отхвърлени от избирателите”.

Що се касае до критиките за нарушаване на правата на сексуалните малцинства в Унгария, Орбан има отличен отговор: „Ние не казваме, че други форми на съвместно съжителство не са възможни. Въпреки това, ние трябва да кажем, че в християнска Европа семейството е съюз между мъж и жена”. Нелибералната демократична рамка намери приложение в новата конституция на страната, влязла в сила през 2012 г. Основният закон, започващ с думите „Боже, благослови унгарците”, провъзгласява тази същност на държавата и семейната институция, забранява абортите и изрично споменава Короната на Св. Стефан (короната, използвана при коронацията на унгарските крале, символизираща приемствеността и единството на нацията) със символично място в унгарската държава, наричана вече не Унгарска република, а просто Унгария. Самият Виктор Орбан амбициозно обобщава духовната рамка на новата конституция с думите: „Ако една страна не е уверена в самоуважението си, ако не е уверена в самата себе си, ако не познава духовните си основи, то тогава тя не може да бъде успешна и в икономическо отношение”.

Икономическата и финансова политика с основание могат да бъдат определени като „препъни камък” в сътрудничеството с Брюксел. Притеснението от идеологическата рамка започва да преминава в паника, в момента в който унгарските управляващи започват методично да извоюват независимост от транснационалните финансови и политически структури. „Унгария е част от системата на западните съюзи, НАТО и ЕС. Няма спор относно това, няма и да има през времето на нашето управление. Въпреки това ние сме само членове на тези съюзи, а не заложници”, заявява Орбан и обявява курс към увеличаване на националния суверенитет. Иззета от контрола на международния банков сектор е Централната банка на Унгария, последователно национализирани са MKB Bank и Budapest Bank от General Electric и унгарската фондова борса, прекратява се зависимостта от Международния валутен фонд и Световната банка.

Нелибералната икономическа политика на Орбан включва подкрепа за националната икономика, разбирана от унгарските лидери като рамо за големите индустриалци и предприемачи, „които да имат милиарди форинти в техните сметки”. Чуждите банки и компании с монополно положение трябва да приемат новите реалности. „Никой няма да извлича допълнителна печалба на гърба на унгарския народ никога повече. Ерата на колониализма е свършила”, заявява министър-председателят.

Амбициозният проект на унгарците се простира отвъд господстващия либерализъм. Наред с признатите три форми на държавна организация – националната държава, либералната държава и следвоенната welfare state, усилията на държавното ръководство са насочени към изграждането на т.нар. държава на труда, която според идеята трябва да компенсира недостатъците на частния сектор в разкриването на работни места с реализиране на пълна заетост.

Наследниците на хуните и Атила отлично схващат геополитическото положение на страната си, която няма излаз на море. Унгария безспорно е телурократична (континентална, евразийска) страна, а заедно с липсата на природни богатства това налага сътрудничество с изобилната на ресурси Русия, както и разбира се с Евразийския съюз. Това е и причината за съпротивата на Будапеща срещу политиката на санкции срещу Москва. Унгария участва в няколко значими енергийни проекта съвместно с руснаците, между които проваленият от Еврокомисията „Южен поток” и АЕЦ „Пакш-2”, изграждан съвместно с „Росатом”.

Управляващите нееднократно подчертават факта, че европейският континент не може да бъде конкурентен на Китай и САЩ без да изгради високи равнища на икономическо сътрудничество с Русия. За Орбан партньорството с Евразийския икономически съюз е позитивно явление, от което Унгария не бива да бъде изключвана. Наред с това в страната срещат разбиране и идеите за особеното място на Централна Европа, наричана „Кралство на духа”, в глобалната политика. Понятието кристализира покрай идеите за специфичен дух на Централна Европа, продукт на католическото християнство и наследството на Австро-Унгарската империя. Това се различава от немското Mitteleuropa на Бауман и трактовката на Карл Хаусхофер и Третия райх като обособено цивилизационно и политическо пространство. Чертите на подобно сътрудничество между страните в региона може да открием във Вишеградския формат, където освен Унгария влизат католическите Чехия, Полша и Словакия, последователно отхвърлящи европейския либерален модел. Името на Вишеградската четворка, която заявява консервативна алтернатива на европейските космополити, идва от градчето Вишеград, където на 15 февруари 1991 г. е подписана Декларацията за сътрудничество. През XIV век това е мястото на резиденцията на унгарските крале. В средата на века там е постигнато историческото споразумение между Унгария, Бохемия (днешна Чехия) и Полша за тясно политическо и търговско сътрудничество.

Малките стъпки на Унгария доведоха до голямата промяна в Централна Европа. Унгарската революция стана онова събитие, което събуди историческото съзнание в региона и бе последвана от Полша, Чехия и Словакия. Страните от Вишеградската четворка все по-настойчиво се противопоставят на, по думите им, безпътното либерално управление на Европейския съюз. Те заявяват своята консервативна алтернатива за Европа и печелят все повече поддръжници.

След подкрепата от Сърбия и заявлението на Гърция, че няма да приеме плана за разселване на мигранти, Будапеща търпеливо изчаква своя 2-ри октомври, за да отхвърли европейската мигрантска политика и да нанесе пореден удар върху „победилия евролиберализъм”. Същият ден в Австрия ще се изправи на балотаж в президентската надпревара представителят на опозиционната австрийска Партия на свободата. Лидерът на формацията Хайнц-Кристиан Щрахе в интервю за вестник Tiroler Tageszeitung вече обяви желанието за присъединяване към Вишеградската група. Дали ще станем свидетели на политическа консолидация върху територията и наследството на бившата Австро-Унгарска империя? Рано е да се каже. Едно е сигурно, малка Унгария за трети път след унгарската революция от 1848 г. и събитията от 1956 г. се опълчва на статуквото и променя Европа.

http://a-specto.bg/ungariya-promenya-evropa/ (http://a-specto.bg/ungariya-promenya-evropa/)
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 26, 2016, 22:15:37
Цитат
"Икономическата и финансова политика с основание могат да бъдат определени като „препъни камък” в сътрудничеството с Брюксел. Притеснението от идеологическата рамка започва да преминава в паника, в момента в който унгарските управляващи започват методично да извоюват независимост от транснационалните финансови и политически структури. „Унгария е част от системата на западните съюзи, НАТО и ЕС. Няма спор относно това, няма и да има през времето на нашето управление. Въпреки това ние сме само членове на тези съюзи, а не заложници”, заявява Орбан и обявява курс към увеличаване на националния суверенитет. Иззета от контрола на международния банков сектор е Централната банка на Унгария, последователно национализирани са MKB Bank и Budapest Bank от General Electric и унгарската фондова борса, прекратява се зависимостта от Международния валутен фонд и Световната банка.

Нелибералната икономическа политика на Орбан включва подкрепа за националната икономика, разбирана от унгарските лидери като рамо за големите индустриалци и предприемачи, „които да имат милиарди форинти в техните сметки”. Чуждите банки и компании с монополно положение трябва да приемат новите реалности. „Никой няма да извлича допълнителна печалба на гърба на унгарския народ никога повече. Ерата на колониализма е свършила”, заявява министър-председателят...
Малките стъпки на Унгария доведоха до голямата промяна в Централна Европа. Унгарската революция стана онова събитие, което събуди историческото съзнание в региона и бе последвана от Полша, Чехия и Словакия. Страните от Вишеградската четворка все по-настойчиво се противопоставят на, по думите им, безпътното либерално управление на Европейския съюз. Те заявяват своята консервативна алтернатива за Европа и печелят все повече поддръжници.

След подкрепата от Сърбия и заявлението на Гърция, че няма да приеме плана за разселване на мигранти, Будапеща търпеливо изчаква своя 2-ри октомври, за да отхвърли европейската мигрантска политика и да нанесе пореден удар върху „победилия евролиберализъм”.  "
...
Комунистът Тикваров трябва да научи тези редове наизуст и да спре да слугува на Ангела Меркел!
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Октомври 02, 2016, 17:19:55
Днес, 02.10.2016 г. в Унгария се провежда референдум за квотите на Евросъюза за приемането на мигранти. Гражданите трябва да отговорят на следния въпрос: „Искате ли да разрешите на Европейския съюз да взема решения за преселването на лица, които не са унгарски граждани, на територията на Унгария без съгласието на парламента?“. Гласуването ще бъде признато за легитимно, ако избирателната активност е по-голяма от 50%. По данни на социологическите анкети, почти 70% от гражданите ще гласуват срещу задължителните квоти.
 
Резултатите от референдума нямат юридическа сила за ЕС, но правителството на Виктор Орбан може да поиска да бъдат внесени промени в Лисабонския договор, изключвайки от него правилата, регулиращи миграцията.

(http://static.origos.hu/s/img/i/1610/20161002levai-aniko-orban-viktor-kvotareferendum.jpg?w=644&h=429)
Унгарският премиер Виктор Орбан гласува на референдума за мигрантските квоти.
http://www.origo.hu/itthon/20161002-orban-viktor-szavazott-referendumon.html
...
...
Цитат
Орбан се закани: Подавам оставка, ако победят привържениците за приемана мигранти

„Един легитимен референдум е по-добре от нелегитимен, но така или иначе ще има законодателни последици, защото ние поехме задължението да предоставим на парламента изключителното право да решава с кого унгарците искат да живеят“, заяви Орбан.
 
„Ние ще направим това независимо дали референдумът бъде признат за легитимен. Има само едно условие: за победата е достатъчно гласовете “против” да бъдат дори с един повече от гласовете „за“. Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че очаква и други държави от ЕС да последват унгарския референдум за бежанските квоти. Това той заяви след гласуването днес на референдума.
 
„Гордеем се, че станахме първи по този въпрос“, подчерта Виктор Орбан. Той не изключи възможността за поправки в конституцията, но за него този въпрос е от второстепенно значение в преговорите с Брюксел. По думите му преговорите ще бъдат насочени преди всичко към това „Унгария да не бъде задължена да настанява хора, чието идване ние не желаем“, и правото за вземане на такова решение да имат властите на държавата. „Ако ЕС е демократично общество, той трябва да приеме решението на унгарците“, категоричен е Виктор Орбан...

http://epicenter.bg/article/Orban-se-zakani--Podavam-ostavka--ako-pobedyat-privarzhenitsite-za-prie-na-migranti/110742/7/50
...
...
Сигурен съм, че на този референдум унгарците няма да позволят на Европейския съюз да взема решения за преселването на лица, които не са унгарски граждани, на територията на Унгария без съгласието на парламента.
И това е лицето на истинската демокрация.
Глас народен, глас Божи!
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Октомври 02, 2016, 21:21:20
(http://nol.hu/data/cikk/1/63/43/73/cikk_1634373/terkep.jpg)
http://nol.hu/belfold/116-szazalek-szavazott-het-oraig-1634373 (http://nol.hu/belfold/116-szazalek-szavazott-het-oraig-1634373)
...
Изглежда, че референдумът не е успял да събере повече от 47% и ще е недействителен.Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Януари 13, 2017, 07:34:25
Унгария обяви война на НПО-тата на Сорос

(https://i2.offnews.bg/events/2017/01/11/644206/phpgjyve1_559x*.jpg)
Унгарският премиер Виктор Орбан

Унгария планира да изкорени дейността на неправителствените организации, финансирани от милиардера Джордж Сорос, на територията на страната, съобщава "Блумбърг", като цитира заместник-председателя на партията на Виктор Орбан Фидес.

Намеренията са във връзка със смяната на властта в Белия дом.

Страната ще използва "всички средства на разположение" да "измете" НПО-тата, финансирани от родения именно в Унгария милиардер, понеже те "обслужват глобалните капиталисти  и "подкрепят повече политическата коректност отколкото местните правителства", посочва зам. председателят на Фидес Филард Немес пред журналисти.

Часове след изказванията на Немес фондация "Отворено общество" обяви пред "Блумбърг", че ще продължи работата си в Унгария "въпреки противопоставянето на правителството на нашата мисия за по-справедливи и отговорни общества". Президентът на организацията в Унгария допълва, че в момента са по-фокусирани отвсякога върху работата си за укрепване на демократичните практики, права и справедливост не само в Унгария, но и в други държави.

В централноевропейската страна "Отворено общество" финансира над 60 НПО-та. Досега за дейността й в Източна Европа и бившия Съветски съюз са инвестирани над 1,6 млрд. долара, уточнява "Блумбърг".

Унгарският премиер Виктор Орбан бе първият лидер на страна от Евросъюза, който публично подкрепи Доналд Тръмп и неговата кандидатпрезидентска кампания, като в същото време игнорира критиките на Еврокомисията и администрацията на Барак Обама, че изгражда "нелиберална държава" по модела на Русия, Китай и Турция, посочва още "Блумбърг".

https://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ungariia-obiavi-vojna-na-NPO-tata-na-Soros_644206.html (https://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ungariia-obiavi-vojna-na-NPO-tata-na-Soros_644206.html)
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Април 04, 2017, 22:38:32
Орбан затваря университета на Сорос в Унгария

(https://webnews.bg/uploads/images/85/5985/285985/768x432.jpg?_=1490803638)

Студентите и служителите в Централноевропейския университет (CEU) в Унгария протестират срещу плановете на правителството да затвори висшето учебно заведение.

От университета изтъкнаха, че ново законодателство, предложено от правителството на управляващата партия "Фидес", прави невъзможно функционирането на университета.

Основателят на CEU, филантропът Джорд Сорос има обтегнати отношения с унгарския премиер Виктор Орбан, припомня, БиБиСи.

Ала правителството твърди, че подкрепя университета и не иска да напуска страната.

Министърът на образованието Ласло Палкович заяви, че предложеното законодателство е вследствие на направения преглед на дейността на 28 чуждестранни университета, работещи в Унгария, включително CEU в Будапеща.

"Това не е разследване срещу CEU, не е и срещу г-н Сорос", увери министърът.

Роденият в Унгария милиардер основа университета през 1991 г. и продължава да го финансира и досега.

Той искаше Централноевропейският университет да бъде бастион на либералната мисъл и да популяризира ценностите на отвореното общество и демокрацията.

Но университетът изглежда се превърна в последната мишена в кампанията на правителството на Орбан срещу либералните ценности.

Правителството твърди, че CEU и други университети с чуждестранно финансиране работят незаконно и че новото законодателство цели да създаде нова правна рамка.

Ала ректорът на CEU Майкъл Игнатиев твърди, че университетът е напълно законен и новото законодателство цели да го направи незаконен.

"Ние ще защитаваме нашите постижения енергично срещу всеки, който се опитва да позори работата ни в очите на унгарския народ", отсече Игнатиев.

Новите правила ще принудят CEU да смени името си, да създаде кампус в Ню Йорк, да промени учебната си програма и да стане подвластен както на американското, така и на унгарското правителство.

Протестиращите служители и студенти сега търсят подкрепата от други университети - както в Унгария, така и по света.

Това се случва в момент на влошаващи се отношения между американския президент Доналд Тръмп и Джордж Сорос, който наскоро определи новия обитател на Белия дом като "самозванец, (политически) мошеник и кандидат-диктатор".

Отношенията между Сорос и Орбан, който е отявлен поддръжник на американския президент, също се обтегнаха, след като Орбан го обвини, че иска да има роля в унгарската политика и подкрепя притока на мигранти в Европа.

https://news.bg/int-politics/orban-zatvarya-universiteta-na-soros-v-ungariya.html?#_=_
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Юни 12, 2017, 20:28:31
Орбан: Мафиотът Сорос ни обяви война! Унгария попречи на плана му да напълни Европа с мигранти!

„Ние сме тук преди финансовият спекулант, който натрупа огромни пари чрез причиняване на проблеми на други хора, и дори като разруши живота на мнозина. Той натрупа милиарди долари по този начин и използва тези пари да променя света – включително европейския континент и Унгария“. Това казва унгарският премиер Виктор Орбан.в интервю за радио „Кошут“.

Сорос финансира мрежи, продължава Орбан, които действат като че ли са негови агенти. Международният термин е НПО-та. Не бих ги нарекъл организации на „гражданското общество“, защото тук в Унгария, това означава нещо друго. Той плаща на мрежа, хиляди хора. Те са активисти – всъщност политически работници – и работят по целите определени от Джордж Сорос. По-конкретно, което безпокои Унгария, е открито дефинираната цел в една от предишните статии на Сорос: 1 милион мигранти трябва да бъдат вкарвани в Европа всеки ден. И той заявява, че ще осигури на европейците кредит за тази цел. Това е документирано от самия него. Пречката пред това е Унгария, защото причината Джордж Сорос да не може да вкарва по 1 милион мигранти в Европа е, че унгарското правителство не го позволява, посочва Орбан.
Унгарското правителство отбранява своите граници и построи ограда; и при тази ситуация е невъзможно да се приложат предписанията и плана на Сорос", казва Орбан.

„Джордж Сорос има поддръжници в Унгария, има такива, които искат да видят програмата му в действие, независимо от исканията на унгарския народ. Цялото ляво подкрепя тази програма. Кметът на Сегед заяви, че ще махне оградата. Това е точно, което иска и Джордж Сорос. Това е соросовият план, но унгарските избиратели също имат план. Тези два плана са несъвместими. А вчера Сорос каза, че независимо от всичко ще приложи идеите си. Това е обявяване на война“, коментира унгарският премиер.
„Освен, че е елитист, Сорос е и антидемократичен, защото иска да ни наложи нещо, независимо от волята на унгарския народ – това е обидно. Обидно е да говори по такъв начин за Унгария, за страната, която беше на ръба на финансовия колапс през 2010 година, и се измъкна без чужда помощ, със собствените си ресурси. С други думи, не с германски пари или с парите на ЕС. Това е държава, която управлява своята политики със собствените си пари. В момент тя е успешен пример в ЕС и стои на собствените си два крака“, посочва Орбан.

Премиерът подчертава, че много хора са работили, за да се случи това. „Постигнахме много и вярваме в собственото си бъдеще. И изведнъж, идва един финансов спекулант и хвърля такива неща в лицето на унгарския народ. И го прави, докато всъщност единствената мрежа с мафиотски стил на работа в Унгария, която работи непрозрачно и капсулирано, е Соросовата мрежа“.

Всеки политически участник в Унгария трябва да подава декларации за собственост, избирани са, и трябва да отговарят за действията си. След 4 години, ако избирателите решат, те се изваждат от управлението. Това важи за депутатите, за премиера и министрите: напълно прозрачно и ясно.

„Има важен елемент от публични живот в Унгария, който не е прозрачен и отворен, и това е мрежата на Сорос с мафиотския й стил и неговите подобни на агенти организации. Ние трябва да настояваме, както и аз лично го правя, парламентът да реши да направи тези организации прозрачни, защото унгарският народ има правото да знае кой какво и защо представлява, какви цели преследва чрез действията си. Това изисква прозрачност и закон за прозрачността“, казва Орбан.

Колкото до НАТО, същият дебат – дебатът за имиграцията – беше повторен и там, посочва Орбан и продължава: Беше много вълнуваща и интересна среща. Бил съм на много срещи. Дневният ред обикновено е доминиран от геополитическите аспекти свързани със сигурността. Този път, отчасти, също имаше подобен фокус, но основното бе борбата с тероризма, която в значителна степен тръгва от конвенционалната война. Отново имахме дебат, който ни е до болка познат в ЕС. Едни казват, че всяка страна има правото, всъщност задължение, да защитава границите си чрез законодателство, физически прегради, затваряне на границите, приемане на анти-терористични закони и скрийнинг на тези, които влизат на нейна територия. От другата страна, имаме същи страни, които в Европейския съюз подкрепят имиграцията. Те всъщност са адвокатите на идеята, че демографските и икономически проблеми на Европа могат да бъдат решени само чрез целево заселване.
 
Дебатът в НАТО е различен от този в ЕС, защото Съединените щати са на наша страна. Може да звучи самоуверено, но нека го кажем по-скромно: Съедините щати, Унгария и централноевропейците са на една страна. Тук нашите позиции са по-силни, отколкото на Съветите на Европейския съюз“.

Интервю на унгарския премиер Виктор Орбан за радио Кошут (откъси)
http://epicenter.bg/article/Orban--Mafiotat-Soros-ni-obyavi-voyna--Ungariya-poprechi-na-plana-mu-da-napalni-Evropa-s-migranti--/129785/11/0 (http://epicenter.bg/article/Orban--Mafiotat-Soros-ni-obyavi-voyna--Ungariya-poprechi-na-plana-mu-da-napalni-Evropa-s-migranti--/129785/11/0)
...
Дали нашият Биби ще има кураж някога да каже: "Мафиотът Сорос ни прави на маймуни с неговите институти и НПО!" ?
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Юли 13, 2017, 20:50:03
ЕК пак предупреди Унгария заради законите срещу Сорос


Европейската комисия открива наказателна процедура срещу Унгария заради закона за дейността на неправителствените организации (НПО) и предприема втората стъпка от наказателната процедура, свързана с местния закон за висшето образование, предаде бТВ.

Промените в Закона за висшето образование бяха възприети като заплаха за съществуването на Централноевропейския университет, основан и финансиран от американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос.

Унгарските власти предприеха кампания срещу Сорос, като наскоро в страната бяха поставени билбордове с внушения срещу него. Информационна служба на унгарското правителство съобщи вчера, че кампанията ще приключи в събота.

Законът за дейността на неправителствените организации пък задължи тези от тях, които получават външно финансиране над 24 хил. евро годишно, да посочват, че са „подкрепяни от чужбина”. НПО, които не съобщават на правителството подробности за получаваното финансиране, подлежат на наказания.

Комисията коментира, че това законодателство не съответства на правилата в ЕС, затова дава едномесечен срок на Будапеща за отговор.

Според ЕК спорният закон е в разрез с правото на събиране, със свободата на движение на капитали и вероятно не осигурява защита на личния живот.

ЕК отбелязва, че през април е предупредила Будапеща за опасенията по закона, както и че Съветът на Европа също е изразил съмнения за неговата допустимост.

Комисията отбелязва, че при необходимост ще предаде Унгария на Съда на ЕС.
http://epicenter.bg/article/EK-pak-predupredi-Ungariya-zaradi-zakonite-sreshtu-Soros-/131991/7/0 (http://epicenter.bg/article/EK-pak-predupredi-Ungariya-zaradi-zakonite-sreshtu-Soros-/131991/7/0)
...
...
Струва ми се, че господата от ЕК са на заплата при чифутина Дьорд Шорош.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Юли 22, 2017, 22:18:18
Виктор Орбан: Ще се борим срещу мафията на Сорос и брюкселските бюрократи!

Те искат нова, смесена и мюсюлманизирана Европа, но Унгария ще остане място, където християните ще могат винаги да намерят сигурност, зарече се унгарският премиер

Унгарският премиер Виктор Орбан, който отстоява антимигрантски позиции, заяви днес, че лидерите на ЕС и американският милиардер от унгарски произход Джордж Сорос искат нова, смесена и мюсюлманизирана Европа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от бТВ.

Орбан заяви на културен фестивал в Бъйле Тушнад, Румъния, че оградите по границата на Унгария, подкрепяни от други централноевропейски страни, са преградите пред усилията на ЕС и Сорос да увеличат миграцията на мюсюлмани.

Унгарският премиер добави, че неговата страна е против приемането на мигранти, които могат да променят културната идентичност на страната. Той обаче увери, че под негово ръководство Унгария ще остане място, където християните от Западна Европа ще могат винаги да намерят сигурност. През 2018 г. той ще се кандидатира за четвърти премиерски мандат.

Според Орбан унгарските опозиционни партии не могат да се сравняват с неговото правителство.

"В предстоящата предизборна кампания трябва преди всичко да се изправим срещу външни сили", подчерта Орбан. "Трябва да се противопоставим на мрежата на мафията на Сорос и на брюкселските бюрократи. И през следващите девет месеца ще трябва да се борим срещу контролираните от тях медии", каза той.

Сорос се превърна в основна цел на правителството на Орбан. Неотдавна прието законодателство има за цел да затвори или прогони от страната Централноевропейския университет в Будапеща, основан от Сорос през 1991 г.. Будапеща разработи и нови правила за неправителствените организации, финансирани изцяло или отчасти от чужбина. Според критици новите разпоредби имат за цел да лишат от легитимност неправителствените организации, много от които са подкрепяни от фондацията "Отворено общество" на американския милиардер.

Орбан отново заяви позицията си, че финансираните от Сорос неправителствени организации искат да навредят на сигурността на Унгария с подкрепата си за бежанците, а Будапеща се е опитала да спре нашествието на мигранти с оградите от бодлива тел, издигнати по границите със Сърбия и Хърватия.

В отговор на въпрос дали би избрал президента на САЩ Доналд Тръмп или руския му колега Владимир Путин, Орбан отговори с виц за поляк, от когото през комунистическата ера поискали да избира между Хитлер и Сталин. "Той отговорил, че избира Марлене Дитрих", каза унгарският премиер, смеейки се. "Това, което искам да кажа, е че не можете да дадете добър отговор на лош въпрос".

Преди година Орбан изрази за първи път подкрепата си за Тръмп, който тогава беше само кандидат за президент, на същия фестивал. Путин е посещавал Унгария два пъти за две години. Будапеща разширява енергийните си връзки с Москва, а Русия строи нови реактори в унгарската ядрена централа.

Орбан подчерта, че външната политика на страната ще се ръководи от унгарските интереси, а не "от Тръмп, Путин или (германската канцлерка Ангела) Меркел".


Ниската раждаемост в Унгария превръща унгарците в "застрашен вид", заяви още Орбан. Той добави, че правителството облага мултинационалните компании в страната с данъци, за да финансира социални политики и да подтикне семействата да имат повече деца.
http://epicenter.bg/article/Viktor-Orban--Shte-se-borim-sreshtu-mafiyata-na-Soros-i-bryukselskite-byurokrati--/132624/7/0 (http://epicenter.bg/article/Viktor-Orban--Shte-se-borim-sreshtu-mafiyata-na-Soros-i-bryukselskite-byurokrati--/132624/7/0)
...
...
Бойко Методиев Тикваров и който да е друг български премиер НИКОГА не би посмял да направи публично такова изявление!
Заради това Унгария ще я бъде, а за събата на България и българите нищо не е ясно.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Rakovski в Юли 23, 2017, 13:28:27
И България ще я бъде,трябва само да се намери българския Орбан,който да вкара Бойко зад решетките.Решаващият момент наближава,в началото на септември се очаква голям протест в София с цел сваляне на правителството. Ако това не стане,има опасност управляващата мафия да предизвика гражданска война между българи и цигани.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Юли 23, 2017, 20:16:15
И България ще я бъде,трябва само да се намери българския Орбан,който да вкара Бойко зад решетките.Решаващият момент наближава,в началото на септември се очаква голям протест в София с цел сваляне на правителството. Ако това не стане,има опасност управляващата мафия да предизвика гражданска война между българи и цигани.
Български Орбан няма и скоро едва ли ще се роди, а ако се появи случайно, ще му отрежат крилата!
Следователно и Бойко ще си остане на свобода.
"Големият протест" за сваляне на мафиотското правителство на мутрата Борисов и хранениците му от ПФ се организира от друга мафиотска групировка, тази на др. Нинова и нейните партийни другари-милионери.
Резултатът от протеста ще е нулев във всички случаи, защото дори да падне едната мафиотска групировка(ГЕРБ), на нейно място идва другата (БСП).
Причината за тази политическа безизходност в България е тази, че едните и другите държат чувала с парите и средствата за производство, а хиляди "тарзановци" и "калинки" съвестно и усърдно помагат на мафиотите от двата клана да управляват.
Какво остава, когато извадим от обществото двата мафиотски клана и кастата на "калинките" и "тарзановците"?
Остава един беден, уморен и отчаян е л е к т о р а т, който вече няма какво да избира, а желанието му за промяна към по-добро се състои в това, че покорно всеки път отива на избори да гласува за тези, които са го яздили и грабили.
Това за тарзановците и калинките е печалната реалност, т.е. българите ИСКАТ да бъдат управлявани от мафията, а не ТЕ самите да управляват държавата си!

(https://4.bp.blogspot.com/-TY7n-7cLKfE/Vu57pGsf4WI/AAAAAAAAG7g/V1lkONP1tHorl05QQ-bB0RGD788nwcMrw/s1600/fette%2Bmultis.JPG)

Нека не cе забравя и това, че в България отдавна съществува и един много лош навик да се предават и убиват достойните, тези, които искат и се борят за независима и свободна България!
Българската история е пълна с редица примери за такива случаи.
Заради всичко това в съвременна България не съществуват необходимите условия за съществуването на български Виктор Орбан.
Все едно да се надява човек да отгледа цвете в градина, която е пълна с плевели.
Невъзможно е!
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Петкан в Септември 06, 2017, 20:04:38
Съдът на ЕС отхвърли жалбата на Унгария срещу квотното разпределение на бежанци

"Истинската битка тепърва започва", закани се Будапеща

Съдът на ЕС в Люксембург отхвърли иска на Унгария и Словакия срещу квотното разпределение на бежанци между страните от ЕС.
Временният механизъм за задължително разселване на търсещи убежище лица всъщност помага на Гърция и Италия да се справят с последиците от миграционната криза от 2015 и е пропорционален, гласят мотивите към решението на съда.
Жалбите на Унгария и Словакия датират от миналата година. С тях те искаха да се противопоставят на задължителния характер на плана на ЕК от края на 2015г. за разселването на 160 000 бежанци между страните от ЕС.
Tогава съюзът беше изправен пред пика на притока на мигранти от Близкия изток и Африка. През същата година над 1 милион души влязоха в ЕС.
Основната първоначална тежест от мигрантската вълна поеха двете най-използвани входящи страни – Гърция и Италия. За да улекоти ситуацията там Брюксел наложи решението за задължително разселване. То беше подкрепено от мнозинството страни в ЕС.
Квотите за разпределение са пропорционални на населението на отделните страни. Унгария трябваше да приеме 1300 души. Словакия – 802.
Още преди това националистическото правителство на Виктор Орбан стана известно с антиимигрантската си реторика. Властта в Будапеща смята предимно мюсюлманските бежанци за несъвместими с европейската и националната си култура.
Орбан е наричал мигрантите „отрова”, която подкопава християнската културна идентичност на Стария континент.
В пика на бежанската вълна Будапеща издигна ограда по границата си със Сърбия, а впоследствие се обяви и срещу квотите. Сходна е позицията и на другите 3 страни от Вишеградската четворка – Словакия, Чехия и Полша.
До момента Унгария не е приела нито един мигрант по квотната система. Поради несъгласието на отделни страни, лошият прием на бежанците от някои местни общности (като в България) и самото нежелание на мигрантите да бъдат изпращани в страна, в която не искат, цялостното разпределение е пред провал.
От 160 000 души за близо две години са релокирани само 28 000, а от ЕК настояваха планът да бъде напълно изпълнен до тази есен.
Миналата година Унгария и Словакия решиха да подадат жалби срещу решението в Съда на ЕС, който излезе с окончателното си решение днес.
Не закъсня и реакцията на Будапеща.
„Решението на съда е безотговорно и поставя под заплаха сигурността на цяла Европа”, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто.
„Политиката насили европейското право и европейските ценности. Това решение на практика открито легитимира властта на ЕС над държавите-членки”, каза още дипломатът.
Той заяви, че страната му ще използва „всички законови средства” срещу „напълно неприемливото решение”
https://www.vesti.bg/sviat/evropa/goliam-udar-za-ungariia-v-es-6073442 (https://www.vesti.bg/sviat/evropa/goliam-udar-za-ungariia-v-es-6073442)
...
...
ВИЖ ВЪВ ВИДЕОТО: ОРБАН: Трябва да блокираме границите си!
https://www.vbox7.com/play:5792a336a6&start=9 (https://www.vbox7.com/play:5792a336a6&start=9)

Hungary: ‘We have to block our borders’ – Orban opposes EU on immigration

...
...
Тикваров и правителството му какво мислят за квотното разпределение на бежанците в ЕС?
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Rakovski в Септември 06, 2017, 20:44:45
Евробюрократите твърдо са на страната на дедо Шорош,опитват се да извиват ръцете на ръководителите на непокорните страни,напразно.Като прехвърлят мярката,може да се наговорят да напуснат ЕС,а оттам до идеята за обявяване на кръстоносен поход срещу ислямизацията на Европа е близко.Да не се стига до реконкиста ,както в Испания,решителни мерки трябва да се предприемат час по скоро.Не само пасивно изолиране по границите,а задружно излавяне на ислямистите и поетапното им изселване в Близкия Изток.За целта трябва първо Ес да бъде закрит и всяка страна да поеме по своя независим път.
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Януари 28, 2018, 08:43:16
Страните от Вишеградската четворка искат "нов проект" за Европа

(https://www.mediapool.bg/images/274/ea69c95b8284e17ac03ec8cc46f14a99.jpg)

Премиерите на страните от Вишеградската четворка (Унгария, Словакия, Чехия и Полша) за пореден път изразиха несъгласие с политиката на ЕС за миграцията, а унгарският министър-председател Виктор Орбан призова за "нов проект" за Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Орбан изтъкна, че страните от Централна Европа имат все по-голям принос за икономиката на ЕС, която трябва да е по-конкурентоспособна.

   Според унгарския премиер сред четирите страни има единодушие, че е в техен интерес Европа да е силна, но при запазване на независимостта на отделните страни, а не да се създават "Съединени европейски щати".   
   Европа се нуждае от нов проект. Не искаме империя, трябва ни съюз от свободни страни, заяви Орбан, цитиран от Ройтерс и ДПА.

   Словашкият премиер Роберт Фицо каза, че Вишеградската група не иска в страните й, които са с християнски корени, да се създават мюсюлмански общности.

   Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че "силната, интегрира Европа" трябва да се гради върху група от суверенни национални държави, а не да представлява все по-централизирана федерация, както искат някои от западните страни.

   На срещата в Будапеща бе приет документ, изразяващ общата позиция на четирите страни за необходимостта от разговори за бъдещето на ЕС след излизането на Великобритания от съюза. В документа се казва, че институциите на ЕС трябва да се отнасят еднакво към всички държави членки и да действат строго в рамките на компетенциите си.

   "Трябва да се зачита правото на държавите членки да извършват вътрешнополитически реформи", се казва също в общото становище.

   По въпроса за миграцията отново се подчертава, че "фокусът трябва да е насочен към отговорна и изпълнима защита на външните граници на ЕС, за да се избегне налагането на задължителни квоти, които са неефикасни и които вече създадоха разделение в Европа".

https://www.mediapool.bg/ (https://www.mediapool.bg/stranite-ot-vishegradskata-chetvorka-iskat-nov-proekt-za-evropa-news274789.html)
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Април 09, 2018, 22:15:57
Орбан ликува, печели убедително изборите в Унгария

(https://m.netinfo.bg/media/images/32881/32881679/991-ratio-viktor-orban.jpg)

Управляващата консервативна партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан печели убедително парламентарните избори в Унгария и трети поред мандат начело на властта. Според официални прогнозни резултати, базирани на преброени 93 на сто от подадените гласове, ФИДЕС и нейният младши коалиционен партньор - Християндемократическата народна партия, ще имат 133 места от общо 199 в новия парламент, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Това им гарантира мнозинство от две трети, необходимо за извършване на промени в конституцията.

"Ние спечелихме, Унгария спечели голяма победа", каза 54-годишният Орбан пред ликуващи свои поддръжници в Будапеща. "Високата избирателна активност премахва всички съмнения" за нашата победа, добави премиерът. Още няма окончателни данни за броя на гласувалите, но се очаква той да бъде около 70 процента - повече, отколкото на трите предишни парламентарни избори.

Дясната националистическата партия "Йоббик" ("Движение за по-добра Унгария") е на второ място с 20 процента и 26 депутати. Недоволният от този резултат неин лидер Габор Вона побърза да обяви оставката си. Той си бе поставил като предварителна цел победа в изборите, за да има промяна в политиката, но бе принуден да признае , че "ФИДЕС отново победи". ТАСС отбелязва, че Вона дълги години бе смятан за главен опонент на премиера Виктор Орбан.

Оставка обяви и цялото ръководство на Социалистическата партия, която заедно с коалиционния си партньор - "Диалог в името на Унгария", остава на трето място с 11,85 на сто и 20 депутати. "Ние смятаме себе си за виновни за това, което се случи, и признаваме решението на избирателите", заяви председателят на партията Дюла Молнар.

Две други малки леви партии - "Демократическа коалиция" на Ференц Дюрчани и "Политиката може да бъде друга", ще имат съответно 9 и 8 депутати. Съпредседателката на последната -
Бернадет Сел, подаде оставка. По един мандат получават социаллибералната партия "Заедно" (нейният лидер също обяви оставка), независим кандидат и представител на немското етническо малцинство.

ФИДЕС подобри резултата си по пропорционалните партийни листи, като спечели 49,1 на сто от подадените гласове срещу 44,9 на сто в изборите преди 4 г.
Критиците на премиера Орбан твърдят, че той е тласнал страната по авторитарен път и че разпалва ксенофобия с антиимигрантската си политика и с острите си думи спрямо мигрантите.

(https://m.netinfo.bg/media/images/32881/32881681/991-ratio-viktor-orban.jpg)

След като гласува в една от избирателните секции в Будапеща днес журналисти го запитаха дали той се бори срещу Европейския съюз. "ЕС не е Брюксел. ЕС е в Берлин, в Будапеща, в Прага и в Букурещ", отвърна Орбан, подсказвайки, че не одобрява политиката на брюкселската върхушка.

Според Ройтерс тази голяма негова победа може да даде нов импулс на други деснонационалистически партии в Централна Европа, в Полша и в съседна Австрия, и да открие нови пукнатини в 28-членния Евросъюз.

https://dariknews.bg/novini/sviat/orban-likuva-pecheli-ubeditelno-izborite-v-ungariia-2089763
Титла: Re: Виктор Орбан - премиерът патриот
Публикувано от: Hatshepsut в Юни 22, 2018, 21:59:18
Унгарският парламент поправи конституцията:
"Чуждо население" не може да се установява в страната


(http://epicenter.bg/images/news/62018/pics/1529505327.jpg)

Унгарският парламент одобри днес закона "Стоп Сорос", който криминализира съдействието за нелегални мигранти и ограничава дейностите на неправителствени организации. Според него индивиди или организации, които помагат на мигранти, които не изпълняват условията, да поискат убежище или да получат статут са заплашени от затвор, пише агенция "Ройтерс".

Парламентът прие и конституционна поправка, която гласи, че "чуждо население" не може да се установява в Унгария. Управляващата партия "Фидес" на премиера Виктор Орбан победи на парламентарните избори през април след кампания, в която той залагаше предимно на атаки срещу филантропа Джордж Сорос и твърдеше, че той опитва да унищожи християнското население на Европа.

Законът ще даде на вътрешния министър власт да забранява неправителствени организации, подкрепящи миграцията и смятани за риск за националната сигурност.

Редица организации са силно обезпокоени от факта, че всяка от тях, оказваща правна или друга помощ на мигранти, достигнали до границата, може да се окаже извън закона. Управляващите настояват, че предлагат само "правна рамка", а решенията за това коя организация е рискова и коя - не, ще бъдат взимани от съда.

Ще бъде забранено оказване на помощ за кандидати за убежище - включително съдействие за попълване на формуляри, разпространяване на информация за процедурата, а на теория дори даването на храна. Хора, оказващи помощ на мигранти или на групи, които осъществяват подобна дейност, ще са заплашени от затвор. Ще бъде невъзможно за мигранти, преминали през страна, смятана за сигурна при пристигането си, да искат убежище в Унгария.

Агенцията за бежанците на ООН критикува закона, като предупреди, че ако бъде прокаран, ще лиши от "жизненоважни помощи и услуги" хора, принудени да бягат от домовете си, и "допълнително ще възпламени напрегнатия публичен дискурс и разрастващите се ксенофобски нагласи". Неправителствената организация "Хюмън райтс уоч" пък поиска "Фидес" да бъде изгонена от Европейската народна партия (ЕНП).

Последната вече е настоявала, че в поведението на Орбан има "червени линии", но на свой ред беше заплашена от него, че може да "превземе партията отвътре", като създаде "антиимигрантска европейска партия" преди изборите за европарламент през май.

http://epicenter.bg/article/Ungarskiyat-parlament-popravi-konstitutsiyata---quot-Chuzhdo-naselenie-quot--ne-mozhe-da-se-ustanovyava-v-stranata-/157276/7/0 (http://epicenter.bg/article/Ungarskiyat-parlament-popravi-konstitutsiyata---quot-Chuzhdo-naselenie-quot--ne-mozhe-da-se-ustanovyava-v-stranata-/157276/7/0)