Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Nordwave в Април 04, 2007, 19:50:35

Титла: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Nordwave в Април 04, 2007, 19:50:35
Костадин Чакъров: Ахмед Доган е само 25% турчин!

Автор www.nezavisim.net (http://www.nezavisim.net)

• Начо Папазов го уреди да следва философия в СУ
• Живков сам поиска ДС да му подслушва къщата
• Първата жена на Владо Живков искаше с американски хеликоптер да изнесе нелегално детето им зад граница

Костадин Чакъров е бил политически помощник на Тодор Живков и съветник на Людмила Живкова над 10 години. През него е минавала цялата информация на службите за сигурност. Днес Костадин Чакъров е председател на гражданско движение "Власт на закона".
Последната му книга "Нашествието на демократите" стана хит на пазара.

- На 29 март Ахмед Доган има рожден ден. Нормално е да го коментираме. Вие като специалист смятате ли, че той е полезен за страната?

- Не той дезинтегрира обществото и разбива България. Той оглави “Турско националноосвободително движение в България." За разлика от войнствените лозунги ”Кръв, гяури”, Доган смени позивите и им придаде интелектуално съдържание. След като беше арестуван, той продължаваше да ръководи дори от затвора Турското национално движение... Ахмед Доган беше в Пазарджишкия затвор, но не работеше. Неговата бригада от затворници изчукваше акумулаторите... А той си беше в администрацията на затворническата структура. Той си имаше канцелария в затвора, която му се полагаше като на старши бригадир. От време на време излизаше навън, идваше в някои обекти, "срещаха се разни хора с него".

- Явно е бил контролиран в затвора, а беше ли контролиран личният му живот, след като излезе навън?

- Не, личният му живот не беше контролиран. Доган беше контролиран като сътрудник. Там, където се срещаше с водещия го работник, имаше апаратура. Там се правеха записи на техните разговори! Поне докато беше сътрудник на Първо управление на ДС... Той беше подготвян за мисия и се срещаше с водещия го офицер Иван Михайлов Карамочев. Напиваха се заедно в тази квартира с Доган. Тогава се появиха съмнения за лоялността му... Доган го проверяваше за лоялност.

- Напиваха го, за да проверят лоялността му ли?

- Те се напиваха, защото им се пие! А иначе отделно го подлагаха на тест: какво е отношението му към турската държава, тъй като Доган не е турчин. Той е етническа смес от татарски, цигански и турски корени. По същество е само 25 процента-турчин! Мислеше се, че понеже не е чист турчин, може да се разчита на него стратегически - да бъде внедрен в турската държава.

- Първо българска филология ли е следвал?

- Доган беше приет в Шумен, в Педагогическия институт. Оттам го прехвърлиха с писмо на Начо Папазов, по искане на Министерството на вътрешните работи, в Софийския университет, специалност-философия. После Доган поиска да му дадат позиция в науката. И това се направи чрез началника на Второ управление Иван Иванов, който беше близък със Сава Гановски. И Сава Гановски го вкара във философския институт на БАН-негласно, без да се шуми, по всички процедури. Всичко се правеше камуфлажно.

- Може ли България да подчини Доган днес?

- Да, чрез турската държава. Трябва да кажем на Турция да си прибере Доган, Емел Етем ..... Защото турската държава работи - депутати, дипломати, учители шетат из Родопите. В Родопите работят 200 учители-ходжи, нелегално. Вече 10 години изграждат духовни училища, дават по 5 хиляди лева на момче, което се запише в тяхно училище, дават по 500 на жени, които носят турско етническо облекло (забрадки, шалвари). В България влизат камиони с литература на тая основа. В Якоруда имаше 1000 души, които се припознаваха като турци, днес 7 хиляди се пишат за турци. Вече се оформиха мюсюлмански анклави. Даже днес в управата на Пловдив имат турци. Знаете ли, че в Гърция за сто години няма построена нито една джамия. Ние за 15 години сме построили 1200 джамии из цяла България.

- Доган ли беше виновникът за публикуването на “Оня списък” с разузнавачи, които бяха разкрити след 1989 г.?

- Стоян Ганев даде списъка на Ахмед Доган. А Ахмед Доган се засили веднага в турското посолство. Ала турският посланик бил болен, стоял си в къщи. Но поради спешния характер на срещата той става от леглото си и отива в посолството. Имаме пълна информация какво е говорил в специалната стая с Доган. След като Доган предава информацията, той поставя условието да напусне българската държава. Но, уви, той е много ценен в България, а не някъде другаде и затова го оставят тук. Турците се усъмниха в един човек, че той ги е предал. За да не му посегнат, даде му се лъжлива диагноза, да влезе в болница, че има инфаркт. Той влезе в МВР-болница. Оттам го прехвърлиха в Правителствена, за да бъде под контрол и охрана. После този случай бе обсъден на среща при президента Желю Желев, на която присъства и Филип Димитров (тогава министър-председател), Йордан Соколов и Стефан Савов - шеф на българския парламент. След доклада всички мълчат, не знаят как да реагират. Само Стефан Савов казва: “Не ме интересува колко комунистически офицери ще бъдат издадени, интересува ме коалицията да бъде стабилна и да работим с Ахмед Доган.” От този момент Ахмед Доган разбра, че е над българските закони, затова се е разпасал! Но всичко е документирано и се съхранява.... И аз смятам, че ще бъде съден за държавна измяна. Вече има достатъчно доказателства че Ахмед Доган и ДПС са прикритие на турските държавни интереси.

- Г-н Чакъров, защо след толкова много години започна масирана медийна кампания срещу Тодор Живков и Людмила Живкова? Видяхме цяла поредица в "Труд" например.

- Трябва да се върнем година назад, когато започна провокацията с досиетата, когато се прие този злополучен закон за архивите на ДС. Трябва да се върнем и към началото на прехода, когато първите, които попаднаха под политическите удари на перестройчиците на Луканов, бяха от Министерството на вътрешните работи, по-специално ДС, и кадрите на Тодор Живков - дипломатически, административни, стопански. Именно те бяха, първите, които бяха сатанизирани. Защо? Защото на перестройчиците им трябваше имидж на хора, които са разчистили пътя към демокрацията. Въпреки че те имаха зловеща биография, като например Андрей Луканов, който плетеше интриги пред Съветския съюз. Когато дойдоха перестройчиците-хитреци, първата им работа беше да разчистят пътя от автентичните кадри на България. На тяхно място дойдоха комсомолците на Андрей Луканов. За кратко време държавата беше оголена от защита... От този момент нататък започна нейното разграбване.

- По немската телевизия “Арте” излъчиха филм за България, в който се твърди, че българската Държавна сигурност е създала наркоканалите. Те са били основен източник на валута за България. Ако цитираме филма, след 10 ноември, тези канали са били приватизирани от Луканов и са продължили да действат, което е родило престъпността в България. Такива ли са фактите?

- Това е един от митовете. ДС никога не се е занимавала с наркотици, всички канали за наркотици заобикаляха България. Тук става дума за т.нар. каптагон. Каптагонът е едно стимулиращо лекарство, което всички европейски лекари предписваха като обикновен стимулатор. Ние се добрахме -“придобихме”, рецептата на този биостимулатор. И започнахме да го произвеждаме под формулата “каптагон”. То е за стимулиране на хора от определени професии-среднощни бармани, сервитьори, шофьори, а също и за мъже, които искат да засилят своята енергийна потентност. Каптагонът намери голям пазар в Арабския свят - Иран, Ирак, особено когато беше войната при тях. Рецептата, по която произвеждаме каптагон, конкурира няколко големи концерна, които произвеждаха аналогичен продукт. И тогава Западът реши да ни “удари” пазара - Международна комисия вкара каптагона в забранен списък от лекарства, близки до наркотиците. След 10 ноември Луканов постъпи много подло и реши да “хвърли” на съда хората, които отговаряха за него - това бяха Христо Христов, бивш министър на вътрешната търговия, началника на 4-то управление-генерал Величков и т.н....

- Вярно ли е, че са подслушвали семейството на Тодор Живков?

- Около Владимир Живков имаше няколко неудачи, негови компании от приятелчета ходеха при него, този си иска апартамент, другият взел каса с уиски, хъшлашки, кокошкарски истории. Живков като разбра за това разпореди на Григор Шопов: Втори отдел да заложи подслушване на телефоните в собствената му къща, при жив държавен глава!

- Разкри ли се нещо нередно така?

- Хванаха някои от хората около Владо Живков, които после бяха санкционирани. Едни влязоха в затвора, други изселени извън София..
- А Живков позволи ли да понапляскат сина му?

- Не, но имаше инциденти. Веднъж го удари охраната. Около Владо имаше много митове - според тях той всяка седмица убиваше и изяждаше по някоя девойка!

- Наистина ли е убил телевизионната говорителка Татяна Титянова?

- Оказа се, че в момента, в който тя се хвърлила от блока, той е бил във Варна и е откривал ансамблея “Знаме на мира”.

- Вярно ли е, че първата съпруга на Владимир Живков- Маруся Мирчевска, била много палава брюнетка?

- Тя направи опит детето й да бъде прехвърлено нелегално през граница, при планината Беласица в Петрич. Чрез един американец, който направи опит с хеликоптер да я прехвърли през границата. Бе хваната. И изпратихме нота през Външно министерство до американското посолство, че това е намеса във вътрешните работи на България. Беше документирано и филмирано... Тя влиза на едно място с една прическа, излиза с друга прическа и с други дрехи... Влиза без чорапогащи, излиза с чоропогащи...

- С каква цел го е правила? За да се прикрие?

- Сигурно ... Това не се прощава! Това е семейството на президента?! Външното наблюдение установи нейни контакти извън семейството!

- Беше ли наказана Маруся?

- Тя беше наказана в личен план! Бяха й забранили достъп до всички обекти на УБО и детето й беше взето! Беше наказана като майка и като член на семейството! Даде й се апартамент в жк "Изток" в София.

- Според писателя Любо Левчев Людмила Живкова е била убита. Доказателството било, че пръстенът със синьозелен тюркоаз, който винаги е носела, е сменил цвета си поради високата температура, която тя е развивала вътре в себе си? Имаше ли такова нещо?

- Е, имаше такова нещо, но аз стоя повече на земята и много-много не обръщам внимание на тези въпроси. Цялата работа е, че тя имаше тежко заболяване, а след удара не предприе никакви мерки, имаше страхотно главоболие, физически болки имаше. Тя опитваше да се спаси с билки и компреси, но не можеше... Даже тя ходеше с тюрбан, защото нямаше време за прически, защото работното й време започваше в 8 ,а свършваше в 2 през нощта. Тя не беше суетна, само работеше.

- Тя имаше ли коса под тюрбана?

- Тя имаше коса, красива смолисточерна коса - дълга до кръста. Имаше си коса и след операцията. На главата имаше само черепна травма.

- Според Богомил Райнов тя се е изтощила с диети?

- Да, тя беше жестока вегетарианка. Тя като че ли искаше да се наказва.
Тя ми е заръчвала поне десет пъти да напиша думите й: ”Най-тежкият и най-големият ми проблем, който ми е предизвикал мъка и страдание е, че съм от фамилията Живкови, че съм дъщеря на Тодор Живков. Защото нито една оценка за мен не е истина, тя е манипулирана! Нищо не мога да направя в живота сама, ако направя добро или лошо, правя го защото баща ми е зад мен." Тя пиеше чай с мляко, чер хляб, малко плодове, никакво отношение нямаше към пари и удоволствия. Тя отиваше към екстремни състояния - ако можеше нищо да не яде, за да даде пример за доброта и скромност. Аз й казах, че като не се храни, ще разруши тялото си. А тя ми казваше: “Когато духът върви напред, тялото ще го следва!” Но това й изигра лоша шега, тя беше изтощена и много изострена. Накрая не искаше да се среща с много хора. Споделяше, че всички са се въртели около нея заради някакъв интерес. Тя ми каза: “Не ме предадоха само Александър Лилов, Богомил Райнов и Светлин Русев. Те си останаха честни хора.” Всички заместници в екипа й бяха с особено минало. Един искал да се бие на страната на Хитлер, други имаха родствени връзки с висши германски военачалници, трети имаха царски свещеници в рода си. Даже за Александър Фол бяха открили, че баща му Николай Фол бил шеф на царската цензура (следяла е изданията и книгите). Бащата на Фол е присъствал на митинги на легионерите. Но тя не се интересуваше от това, казваше: “Нали са честни българи и работят добре, какво ме интересуват Хитлер и Сталин.” По нейно настояване изгониха шефа на Шесто отделение - Първи отдел, Найден Петров, защото даде справка за Фол. И тя като се разсърди, отиде при баща си...

- Излиза, че всички, които са били във властта, са големи самотници?

- Живков беше най-големият самотник, той работеше и на 2 януари.

Едно интервю на Весела КОЦЕВА
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Sky в Декември 24, 2007, 17:27:37
(http://images01.snimka.bg/000357925.jpg?r=0)

Беше в началото на 1990 година, когато звездата на Меди Доганов - Ахмед Доган едва изгряваше. Един мой познат, много близък човек на Поли Пантев, ми даде въпросната снимка с молба да я преснимам с оглед на евентуална публикация. Преснимах я, изкарах няколко копия и ги занесох на човека. Той попита за негатива. Отговорих, че съм го изхвърлил.

Мина доста време. Снимката никъде не се появи из пресата. Само че негативът не беше унищожен и аз изкарах нови копия. Предложих ги на вестник "Български глас", издание на БНРП. Главната редакторка отказа публикация с обяснението, че снимката била порнографска. Предложих ги на вестник "Зора", на вестник "България". Навсякъде отказ. Най-накрая, през 1994 година ако не ме лъже паметта, снимката най-сетне бе публикувана в излизащия тогава независим вестник "Преди и сега". Публикацията съвпадна с някаква конференция на ДПС. Според турци, бивши политзатворници, членове на Движението, изданието било размахвано и "братята мюсюлмани" искали обяснения от своя водач. Водачът седял и мълчал като пън. Пак според бившите политзатворници преди снимката да бъде отпечатана във вестника, при Доган ходил представител на редакцията с предложение Сокола да я откупи. И получил неочаквания отговор: "Не плащам два пъти за едно и също". И така, снимката излезе и се случиха две неща. От следващия брой вестник "Преди и сега" беше спрян, а ръководството на Движението за привилегии и слободии започна да се изчиства от бивши политзатворници.

Десет години по-късно пуснах същата снимка във вестник "Съпротива", издание на Движение "Воини на Тангра". Вместо да привикат мен, привикали собственика на печатницата, където печатах вестника. Привикал го началникът (вече бивш) на РПУ - Ботевград полковник Михаил Михайлов. И както си му е реда, поискал този вестник повече да не се печата.

Ето, такива са фактите около снимката на Доган. Няма да налагам своето мнение, оставям на всеки да прецени сам.

http://thetruth.blog.bg/viewpost.php?id=146219
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: SSK в Декември 24, 2007, 19:56:04
Тея жени нали не са от нашата кръв?
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Пол Пот в Декември 24, 2007, 20:04:30


Беше в началото на 1990 година, когато звездата на Меди Доганов - Ахмед Доган едва изгряваше. Един мой познат, много близък човек на Поли Пантев, ми даде въпросната снимка с молба да я преснимам с оглед на евентуална публикация. Преснимах я, изкарах няколко копия и ги занесох на човека. Той попита за негатива. Отговорих, че съм го изхвърлил .... още (http://thetruth.blog.bg/viewpost.php?id=146219)

Георги Жеков би нарекъл КОМУНИСТИЧЕСКИ всеки полов акт на МЕДИто  :-P а самия Меди - ЧЕРВЕН БАШИБОЗУК  :-P :-P :-P
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Metoman_88 в Декември 24, 2007, 21:43:02
Дано скоро да има тема "Ахмед Доган на бесликата"  >:(
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Ванадий в Декември 24, 2007, 22:03:06
Доно да има "Тялото на Ахмед Доган, намерено обезобразено, главата още не е открита"  :-P
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Savchev в Декември 25, 2007, 12:11:24
Ако ние не я свършим тая работа надали ще излезе такава тема скоро....
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Likvidatora в Декември 25, 2007, 23:14:54
Еми тази снимка ни показва истинската същност на "лидера" на ДПС.Вероятно това е част от харема му.И нека господ се смили над момичетата снимани на тази снимка.Не знам сигурно им е било платено прескъпо само да се снимат заедно със Сава не знам за другото как са им плащали-злато или платина?..може и титан :)
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Skarlet в Декември 26, 2007, 11:09:27
http://www.vbox7.com/play:730325a2
Ахмед - Мъртвият терорист (с превод)
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 12, 2008, 09:51:53
(http://images01.snimka.bg/000357925.jpg?r=0)

Беше в началото на 1990 година, когато звездата на Меди Доганов - Ахмед Доган едва изгряваше. Един мой познат, много близък човек на Поли Пантев, ми даде въпросната снимка с молба да я преснимам с оглед на евентуална публикация. Преснимах я, изкарах няколко копия и ги занесох на човека. Той попита за негатива. Отговорих, че съм го изхвърлил .... още (http://thetruth.blog.bg/viewpost.php?id=146219)
има прилика със савата,но май не е той,аз предполагам че при голите мацки и той е гол,по катинарче само
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: stas в Януари 12, 2008, 09:58:05
Доно да има "Тялото на Ахмед Доган, намерено обезобразено, главата още не е открита"  :-P

А не ! Аз неискам да се "оттърве" токоз лесно ! Трябва да гние до живот в "панделата" !


.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: MAGADAN в Септември 05, 2008, 16:24:03

05 септември 2008 / News.dir.bg
Може да започне разследване срещу Ахмед Доган въз основа на данните, които лидерът на "Атака" Волен Сидеров внесе при директора на ДАНС Петко Сертов.
Това каза на пресконференция днес самият Сидеров, цитиран от БГНЕС.
По думите му те сочат за връзки на Ахмед Доган с турската мафия, с ислямски фундаменталистки и терористични организации като "Сиви вълци" и "Мюсюлмански братя" и други. Сидеров смята, че отдавна у нас е започнал плана им за разцепване на православието чрез ислямизирането на територии на Балканите, където Кърджали е един от основните точки на плана, наречен „Ислямска дъга“. За това при наличието на недоказани доходи на различни политици ДАНС трябва да започне разследване, като например за имотите, които притежава Ахмед Доган и обкръжението му, яхтата, на която си почива скоро и други.
Лидерът на Атака каза, че събира информация за твърденията си от разочаровани от системата служители на МВР. Сидеров е сезирал ДАНС и за покровителство от страна на служител на агенцията на Емнис Оскан, син на Суди Оскан, който според него финансира ДПС. Името на служителя обаче ще бъде разкрито, когато приключи проверката, допълни Сидеров.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Nordwave в Ноември 05, 2008, 18:25:39
Автобиография на Ахмед Исмаилов Ахмедов

В интернет-пространството се появи автобиография на Ахмед Доган писана саморъчно на 16 април 1979 г, вече като агент на ДС подписана с псевдонима “Сергей”! С този текст падат някои въпросителни: дали е завършил средно и висше образование, дали в момента баща му (втори или роден) е в Дома за хора с дименции в село Опанец (Добричко)? Четете, той ви управлява в момента! За да знаете откъде е тръгнал: Роден съм на 29.03.1954 г. в с. Пчеларово, Толбухинско. Когато съм бил на 6 месеца, родителите ми се развеждат. Една година по-късно майка ми се омъжва за втори път. От втория си баща имам три сестри - най-голямата е с две години по-малка от мен, средната е родена през 1963 г., най малката - 1969 г.

До 8-годишна възраст израснах под грижите на баба и дядо - по майчина линия. През целия си живот дядо ми е бил овчар, член е на Партията от 1944 г., почина на 80-годишна възраст - 1971 г.

Почти цялото си време прекарах с дядо на полето - като често се случваше да го замествам. Баба ми беше домакиня - безпартийна, почина през 1963 г. През 1962 г. цялото ни десетчленно семейство се пресели в с. Дръндар (Варненски окръг). Като повод за това послужи женитбата на един от вуйчовците ми за една кадънка от с. Дръндар, а причината - че във въпросното село живеят само турци.

До IV-то отделение учих в местното училище - вече изцяло под грижите на майка ми и втория си баща. Тъй като в селото нямаше основно училище, прогимназиалния курс на обучение изкарах в съседното с. Николаевка. В учението бях винаги един от първите - исках всичко да знам, мой кумир беше Ломоносов. Но поради буйния си темперамент и недоброто възпитание имах лошо поведение. Обичах да предизвиквам учителите си и имах склонност към побоища. Твърде рано започнах да се увличам и от момичета. През този период се увлякох и от литературата за разузнаването. Под влиянието на някои книги често бягах от къщи и на автостоп се добирах до Варна, за да гледам филми на подобна тематика. Всичките ми приятели бяха от две до седем години по-големи от мен, които в много отношения имаха по-лошо възпитание - бяха склонни към кражби, побоища и изнудване.

След завършване на основното си образование (1969 г.) постъпих в Техникума по индустриална химия - гр. Варна, но преди да завърша първата учебна година, бях принуден да напусна училището, защото родителите ми - уж под формата на недоволствуване от мен, често ме оставяха без средства. От този момент реших сам да се справям с живота си. Записах се в СПТУ по стъкло в с. Белослав, Варненско, защото храната и спането се осигуряваха безвъзмездно. В края на 1970 г. ми попаднаха няколко книги за живота и дейността на Маркс и Енгелс, особено на Ленин. Само след 6-7 месеца успешно самостоятелно занимание с литература относно събитията от страна на техния живот, ми послужи като достатъчно емоционално основание да започна системно и последователно изучаване на марксизма-ленинизма и най-вече на философията. Но поради липсата на нужния абстрактно-понятиен апарат изчетох почти всички популярни изложения на Диалектикоматериалистическата философия - написани на български език. За да си набавя необходимите пари за купуване на книги - често ми се случваше да работя на частно. Единствената помощ през този период ми оказа преподавателят ми по рисуване, който ми търсеше подходящи книги от библиотеката или ги купуваше от книжарницата. За две години самостоятелни занимания бях убеден, че по нататъшният ми живот органически ще се свърже с теорията и практиката на марксизма.

За комсомолец съм приет през 1968 г. Същата година бях избран за секретар на ДБ на ДКМС. В СПТУ бях заместник-секретар на УК на училищната комсомолска организация, отговарях за идейно-възпитателната работа.

През 1971 г. ОК на ДКМС Ц гр. Варна, ме изпрати на Националната лагер-школа за комсомолски кадри. До 1973 г., като резултат от моята самостоятелна работа, бяха два обширни реферата: първият -Ц “Класовият дълг на съвременната българска младеж”; вторият - “Личността при социализма”. С тях имах за цел да участвам в републиканския политически конкурс - в рамките на средношколската младеж, но поради факта, че не бяха напечатани на машина - не ги приеха.

След завършването на средното си образование 5-6 месеца работих като арматурист и бетонджия в КЗ “Георги Димитров” - гр. Варна. Месец октомври 1973 г. влязох в казармата - Строителни войски, гр. Шумен. До третия месец бях комсомолски секретар на взвод, рота, впоследствие и на батальон. В казармата се специализирах като електротехник на строителни машини, особено на новите автоматични бетонови възли, за които изкарах специален курс в гр. Плевен. Сравнително добрите битови условия в казармата ме улесниха в самостоятелните ми занимания. Уволних се м. октомври 1975 г. Около 5 месеца работих като корабен бетонджия в КЗ “Георги Димитров”, а останалото време (до септември 1976 г.) като дефектоскопист към отдела за технически и качествен контрол на заварките (в същото предприятие). През 1976 г. кандидатствувах във ВУЗ. Две учебни години изкарах във ВПИ - гр. Шумен, специалност “Българска филология”. През 1978 г. се прехвърлих в СУ “Климент Охридски” - специалност “Философия”. Понастоящем съм II курс.

16.04.1979 г. http://bg.altermedia.info/?p=1866#more-1866
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 20, 2009, 10:40:40
Доган: По природа съм кyрвар

http://afera.bg/siujeti/4002.html
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Мамарчев в Януари 20, 2009, 11:39:37
По-скоро е к..ва на шефовете край Босфора!
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Nordwave в Януари 26, 2009, 20:44:40
(http://kachi-snimka.info/images/viu1232995384s.jpg) "Как да гледам Доган и Лютфи след като ги прочетох?!", пита в интервю пред "24 часа" известният български скулптор Вежди Рашидов. Той допълва, че някогашните агенти днес са депутати и лидери на ДПС. „Чел съм досиетата на Юнал Лютфи, Ахмед Доган и др. Оказа се, че почти целия елит от ръководството на ДПС има принос за възродителния процес. Един от последните доноси на Доган е от август 1896 г., за който има разписка за хонорар и стипендия. Дни по-късно го арестуват и внедряват в затвора, заявява Рашидов. Според него най-активният доносник е бил Доган. Ако обаче извадят в интернет донесенията им, самите турци с камъни ще ги убият, твърди скулптора. От досието на Доган става ясно как е назначен от ДС да учи висше, как го завършва, как и чрез кои професори също агенти на ДС , му се дава титлата , за да влезе по-дълбоко в средите на научните работници и да ги разузнава. Всичко това е описано, има го в архивите на Комисията по досиетата и всеки има право да го чете. През цялото следване Доган получава по 90 лева месечна стипендия от ДС, по 20-50 лв. му плащат за доноси. Възлагат му задачи да спи с жени и да донася какво е станало-много гнусна истина е, разкрива Рашидов. Доган собственоръчно е написал че неговата майка и баща е Държавна сигурност. Лидерът на ДПС има написани няколко тома с концепции за възродителния процес. Предлагал е да се сменят имената на новородените др. "напредначиви" идеи, допълва Рашидов. А един от сегашните големци-депесари Юнал Лютфи се е жалвал, че е без работа, ходил в ДС и молил да го назначат, а жена му - в радиото, продължава с разкритията си Вежди. ДС го назначава в Министерство на културата, възлагат му задача да следи и пише за роднини, желаещи да се изселят в Турция, недоволни от възродителния процес. По-късно рапортува пред ДС за естрадни певици и певци, за хора от самодейността и за хора от самото министерство. Донасял е и за служители от турското посолство. Към всеки текст има разписка, че е получил по 30 лева за услугата, твърди в интервюто Рашидов. http://plovdivmedia.com/5647.html
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Франкист в Февруари 26, 2009, 15:45:41
Тоя мракобесник Доган си спомням в Кърджали как налиташе преди 2-3 години на всяка по засукана мадама по кафетата,и ги гонеше с охраната си да ги изнасилва.Една приятелка от общината там едвам се беше отървала,ама смееш ли да кажеш нещо.Щото тоя боклук, там е цар и отказ не търпи.Нещастник,бих му се изпикал на гроба на тоя башибузук.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: hammerbg в Февруари 26, 2009, 17:40:28
Е сега нали ходи с онаа манекенката - Алиева  :)
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Франкист в Февруари 27, 2009, 16:13:53
Ходи той,тя тая милата и тя така хубаво се продаде.Тя му е в официалната,иначе сещай се брат,на още колко жени им разпаря задниците за пари,а лошото е че има и доста българки между тях.Ама така е било винаги - който има пари...поне да беше българин.Нещастен пумяр.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Радко в Юни 30, 2009, 11:20:52
http://www.vbox7.com/play:82f6d06f
Истината за Доган
  :down:
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Veskou в Ноември 05, 2010, 23:15:28
2 млн. лв. плащаме за охрана на Доган

(http://store.picbg.net/pubpic/8B/E0/f17dff34903f8be0.jpg)

Над 2 млн. лв. струва досега на данъкоплатците охраната на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това показват сметките за разходите по сигурността на лидера и депутат от ДПС, който е пазен от Националната служба за охрана (НСО), пише вестник "168 часа" в новия си брой.

НСО предостави охрана на Доган в началото на 2006 г.

Причината е постъпил сигнал от МВР за отправени заплахи към Доган.

Според седмичника за лидера на ДПС се грижат общо 24 души.

За последните пет години само за заплатите на гардовете са изхарчени над 2 млн. лв. държавни пари, изчислява "168 часа".

В сметката, която седмичникът е направил, обаче не влизат разходите за охраната, която жандармерията дава в т.нар. сараи на Доган, коментира Mediapool.bg.

Още от 2007 г. караули около внушителната сграда дават униформени служители на МВР, което е в нарушение на закона за вътрешното министерство, пише още електронното издание.

Снимка: Нюз.бг

http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1306:2-&catid=1:latestnews (http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=1306:2-&catid=1:latestnews)
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 06, 2010, 00:40:28
2 млн ...

1 км. магистрала ...

По 1 лев от 2 млн пенсионери ...

Няколко животоспасяващи операции на млади хора  ... Вижте за какво примерно става въпрос ...

http://www.procreditbank.bg/main/bg/contributors.php (http://www.procreditbank.bg/main/bg/contributors.php)

А, един въпрос ...

Някой знае ли кой командва НСО?
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Петкан в Ноември 06, 2010, 01:33:36
А, един въпрос ...

Някой знае ли кой командва НСО?
Преди години беше ген.Владимиров,а след това не знам.
Абе,този Доган много скъпо взе да струва на данъкоплатците!?
От "Цанков камък" ..."хонорар"...сега 2 млн.за охрана...
Къде ще му излезе сметката?
Да не обсъждаме това,че получава заплата като народен представител,а не ходи на работа в НС!!!
За какво ли го пазят?
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Исперих в Ноември 06, 2010, 10:41:48
За какво го пазят ли? Ами те си се пазят един друг, защото гарван гарвану око не вади. Той като се върне във властта ще пази сегашните властващи.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: ген. Вазов в Ноември 06, 2010, 11:48:52
А, един въпрос ...

Някой знае ли кой командва НСО?

Генерал Димитров.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Индивидуалист в Ноември 09, 2010, 13:20:20
Щатите пазят манафа,а ние плащаме,управляват ни страхливи тъпаци,герб-мерб-лайна
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Amenhotep в Ноември 09, 2010, 19:17:28
А, един въпрос ...

Някой знае ли кой командва НСО?

Преди години беше ген.Владимиров

Генерал Димитров.

И двамата сте прави, но и двамата забравяте, кой ги командва тия генерали ... а главнокомандващ на Българската армия е другарят ГОЦЕ!

Виж тук
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0 (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_%D0%BE%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0)

Та поради това, другарят ГОЦЕ винаги може да разпореди на армия държавни охранители да пазят "балансьора". Да не говорим, че на ГОЦЕ Ангелчето Марин му е от Доган.

И като се сетите, че същия тоя ГОЦЕ по Нова година прави разни "български коледи" и тем-подобни показни благотворителности (с 20% ДДС за СМСите). Та по всяка Коледа и Нова Година социялният ни президент ГОЦЕ започва да плаче за бедните сирачета и да събира дарения оттяхно име ... http://www.bgkoleda.bg/index.php (http://www.bgkoleda.bg/index.php) ... няма лошо, ама как така прави и "дарение" за Доганчо по 2 млн. целогодишно, а за дечицата се сеща само по коледа?

Нека благодарим на ГОЦЕ, че пази Догана!
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: ген. Вазов в Ноември 09, 2010, 21:38:55
Айде аз пък да те питам, кой е брат на генерал Димитров?
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Индивидуалист в Ноември 14, 2010, 10:13:02

. няма лошо, ама как така прави и "дарение" за Доганчо по 2 млн. целогодишно, а за дечицата се сеща само по коледа?

много добре ги съпоставяш.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: omerzen в Ноември 14, 2010, 14:17:56
Колко струва охраната на Бойко Борисов?
А на президента Георги Първанов?
А на Волен Сидеров?
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: ген. Вазов в Ноември 14, 2010, 14:36:33
Волен Сидеров няма охрана.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: опълченец в Ноември 14, 2010, 15:09:11
По добре няксой да прлати тия пари да го разтрелят като куче Доган!
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Петкан в Ноември 14, 2010, 22:02:06
В името на някакви уж "демократични" принципи българската държава си позволява да плаща огромни суми за охраната на един бивш терорист и настоящ представител на имперските интереси на една чужда държава у нас.
Едва ли има някой,който би могъл да мисли,че ДПС работи за националните ни интереси!?
Противно на всякаква логика,лицето Ахмед Демир Доган-лидер на ДПС се ползва с имунитет и със закрилата на държава.
В края на краищата би трябвало да има и някаква етика в отношенията между властимащи и народ,която да е изразител на добронамереност,а нека дори и да е хипотетична.
За съжаление такава добронамереност отсъства и тя е причина за много негативи в общественото развитие.
За мене е абсолютен парадокс,че за такъв индивид се полагат грижи,обезпечени с милиони левове,а в същото време за социални нужди няма пари.
Трудно ми е направя някакви изчисления за ненужно изхарчени народни пари,защото не разполагам с необходимите за тази цел данни,но ако зависеше от мене,бих дал тези пари на някакви болници или домове за сираци.

Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Исперих в Ноември 14, 2010, 22:58:41
В името на някакви уж "демократични" принципи българската държава си позволява да плаща огромни суми за охраната на един бивш терорист и настоящ представител на имперските интереси на една чужда държава у нас.
Едва ли има някой,който би могъл да мисли,че ДПС работи за националните ни интереси!?
Противно на всякаква логика,лицето Ахмед Демир Доган-лидер на ДПС се ползва с имунитет и със закрилата на държава.
В края на краищата би трябвало да има и някаква етика в отношенията между властимащи и народ,която да е изразител на добронамереност,а нека дори и да е хипотетична.
За съжаление такава добронамереност отсъства и тя е причина за много негативи в общественото развитие.
За мене е абсолютен парадокс,че за такъв индивид се полагат грижи,обезпечени с милиони левове,а в същото време за социални нужди няма пари.
Трудно ми е направя някакви изчисления за ненужно изхарчени народни пари,защото не разполагам с необходимите за тази цел данни,но ако зависеше от мене,бих дал тези пари на някакви болници или домове за сираци.


Българската държава е нелигитимна, но отдавна плаща за сигурността на подобни отрепки, въпреки твоето и моето желание.
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Death angel в Ноември 14, 2010, 23:38:15
Как няма да го пазят бе !?
Тоя има информация за много повече от 2 млн.  .
Титла: Re: Истината за Ахмед Доган
Публикувано от: Tiesto в Май 04, 2011, 17:14:58
Д-р Ахмед Демир Доган е политик, Роден: 29 март 1954 г. (1954-03-29) (на 57 г.)
Пчеларово, България. Основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до днес. Депутат в 7 Велико народно събрание и народен представител в 36-то, 37-мо, 38-мо, 39-то и 40 Народно събрание на България. Агент на Държавна сигурност от 1974 година.

Съдържание
1 Биография
1.1 Политическа кариера
2 Скандали
2.1 Цанков камък
3 Източници
4 Външни препратки
 

 Биография  Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 година в село Пчеларово, област Добрич, но изкарва голяма част от ранното си детство в село Дръндар, област Варна. Произхожда от бедно селско семейство, дядо му е ходжа в селото, в което живеят. Има три сестри. Женен е два пъти, но след края на втория си брак живее от години в съвместно съжителство с манекенката Алтен Алиева.

1980 г. - дипломира се в Кърджали
1981 г. — завършва философия в СУ „Климент Охридски“. Редовен аспирант в Института по философия към Българската академия на науките (БАН). Доктор на философските науки
1985 г. — завършва Академията за обществени науки и социално управление (АОНСУ) на ЦК на БКП.
1985 г. — Според официалната му биография, се включва в организиране на съпротивата срещу т. нар. „Възродителен процес“, като става един от основателите на нелегална организация.[2]
1986 г. — кандидат на философските науки и научен сътрудник в Института по философия към БАН.
1987 г. — лежи в Пазарджишкия затвор в килия за смъртници.
1989 г. — осъден при закрити врати от Варненския окръжен съд на 10 г. лишаване от свобода като създател на противодържавна организация. Амнистиран след отмяната на чл. 233 от Наказателния кодекс.
1990 г. — учредител и председател на Движението за права и свободи от създаването му на 4 януари 1990 г.
 Политическа кариера  [редактиране]Доган е избиран за депутат във всички Народни събрания след 1990 г., но системно не посещава парламентарните заседания, въпреки че е задължен да присъства според Правилника за устройството и дейността на Народното събрание.[3] По този повод обяснява, че използва това време за по-полезни дейности.

 Скандали  през 2004 г. е награден от президента Георги Първанов с орден „Стара планина“ I степен „за заслуги към етническия мир и демокрацията в България“. Три месеца по-късно обявява, че връща ордена, след като Първанов награждава със същия орден и главния прокурор по времето на Възродителния процес, Васил Мръчков.[4] Впоследствие, Георги Първанов изменя собствения си указ и награждава Васил Мръчков с орден Кирил и Методий.

При предизборната си кампания за Парламентарни избори 2005, заявява в предаването Шоуто на Слави по bTV, че финансирането на партията му, както и финансирането на всички други политически партии, става чрез „обръч от фирми“.[5][6]

По време на предизборната кампания за парламентарни избори в България (2009), като лидер на коалиционно управляваща политическа сила, на власт от 2001-до 2009 година, заявява на митинг в село Кочан, че той разпределя "порциите на финансирането в държавата".[7]

 Цанков камък  [редактиране]Ахмед Доган е консултирал четири мегапроекта на правителството на Сергей Станишев - хидровъзел “Цанков камък”, “Доспат”, каскада “Горна Арда” и язовир “Тунджа” [8]. Изплащането на парите е уредено с договор за консултантски услуги от януари 2008 между Ахмед Демир Доган и Института по минно дело чрез “Минстрой холдинг” (дял от 60% от института притежава "Минстрой холдинг" АД).[8] По силата на този документ лидерът на ДПС става “мениджър на проучванията” за “Цанков камък” и останалите три хидроенергийни обекта. [8] Според договора Ахмед Доган е трябвало да получи 1 950 000 лева, година по-късно - през февруари 2009 г., той взема 1 500 000 лева, възлагайки изпълнението на проектите на четирима специалисти, които са служители на “Минстрой холдинг”, на които заплаща 50 хил. лева. [8]

По доклад на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика при Народното събрание (протокол № 32 от 30.07.2010 год) е образуван процес пред Върховния административен съд. Според Комисията Доган е нарушил закона, защото не е декларирал, че е сключил 4 консултантски договора с института. Иска се от Ахмед Доган се искало да представи документ, удостоверяващ познания в минното дело, хидрологията и строителството, както и 4-те си анализа. [8] Претендира установяване на конфликт на интереси и на основание чл. 33, ал. 3 от ЗПРКИ (ЗПУКИ) присъждане в полза на Държавата равностойността на материалната облага - 1 995 830 лева, наред с предвидените административни санкции по чл. 34, ал. 2, чл. 35 и чл. 37 от ЗПРКИ. Прокурорът счита искането за основателно. Процесуалният представител на „ответника“ иска докладът да бъде „отменен“. Оспорва, че четирите разработки на Ахмед Доган са свързани с държавният проект хидровъзел „Цанков камък“, че хонорарът е колосален за дейността, и че на Доган липсват знания, тъй като „става въпрос за идеен проект за потенциален инвеститор“.[9]

С решение по адм. дело № 14649/ 2010 петчленният касационен състав оставя в сила (освен в частта за разноските) решението на ВАС, с което искането е отхвърлено. Договорът е сключен преди влизане в сила на ЗПРКИ – не е бил длъжен да го декларира общо. Отсъства елемент от фактическия състав на конфликта на интереси – по делото не е доказано на изпълнението на кои задължения по служба на народния представител е било повлияно. Речта от с. Кочан е политическо говорене, а и не е надлежно доказана. Евентуална невярна декларация или търговия с влияние се преследват като престъпления, а не по този ред.[10]

 Източници 1.↑ Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия - Решение №14/ 04.09.2007 г.
2.↑ Автобиография на Ахмед Доган от сайта на ДПС
3.↑ Доган е присъствал в Народното събрание три пъти за една година. // Dnevnik.bg. Посетен на 31.08.2008.
4.↑ Доган хвърли орден по Първанов. // Вестник "Сега". Вестник "Сега", 2004-07-07.
5.↑ Доган: Имаме си обръч от фирми – те ни финансират, ние им помагаме, mediapool.bg
6.↑ Доган се отметна за "обръча от фирми", в-к „Сега“
7.↑ Ахмед Доган: Аз разпределям порциите на финансирането в държавата www.mediapool.bg (http://www.mediapool.bg) от 25 юни 2009
8.↑ а б в г д Е, хубава работа! Доган прибрал милион и половина за Цанков камък, novinitepro.bg, 21 март 2010
9.↑ Протокол. // ВАС. Посетен на 2011-02-16 дата=2010-09-23.
10.↑ ВАС. Решение № 2158/ 2011. // Посетен на 2011-02-16.

Източник: WIKIPEDIA (Свободната енциклопедия)
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%B4_%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%85%D0%BC%D0%B5%D0%B4_%D0%94%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD)
Титла: НЕПУБЛИКУВАНО, отворено писмо на МЪЧЕНИКА Стефан Вълков, до Ахмед Доганов !
Публикувано от: Siegfried в Декември 20, 2016, 13:02:09
ЕДНО НЕПУБЛИКУВАНО във в. "ТРУД" отворено писмо на МЪЧЕНИКА Стефан Вълков, до Ахмед Доганов, известен между другарите си от КДС, като агент Сава !


Даниела Горчева

Ей, посредствени и нагли ченгета, как не им писна да си измислят биографии и да потупват лекето Доган по рамото. Я да им припомня едно писмо на СТЕФАН ВЪЛКОВ от 2004 година на негодниците !

ЕДНО НЕПУБЛИКУВАНО ВЪВ В. "ТРУД" ПИСМО

Малко преди Нова година получих две писма от Стефан Вълков, един от основателите на „Независимото дружество за защита правата на човека” (НДЗПЧ) и негов председател след смъртта на Илия Минев.

Стефан Вълков е дългогодишен политически затворник, участник в горянското движение и т. нар. „асеновградска конспирация”. Той е от малцината, които с гордост могат да кажат: „Опазих името си чисто”, отказвайки многократно на предлаганото „сътрудничество” на мъчителите си в комунистическия затвор. Отказ, заплатен включително с цената на пречупен гръбначен стълб. Достойнството му обаче остава непрекършено и именно то държи гръбнака му изправен и до ден днешен.

Едно от писмата се оказа отворено писмо на г-н Вълков до Ахмед Доган, писано през 2004 година и изпратено до в. „Труд” за публикация, но ... (има ли изненадани?) непубликувано. Писмото е писано по повод интервю на Валерия Велева с Ахмед Доган на 10 ноември 2004.

Г-н Вълков ми предложи да го публикувам и мисля, че сега - 25 години от драматичните събития, станали през зимата на 1984/85г., когато престъпните комунистически властници принудително подменят собствените, бащините и фамилните имена на над 850 хиляди наши съотечественици, включително и на вече починалите, то е по-актуално от всякога, защото осветява важни събития.

Даниела Горчева, списание „Диалог”, Холандия
януари 2010 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО НА СТЕФАН ВЪЛКОВ ДО АХМЕД ДОГАН

Господине, в интервю от 10.11.2004 г. журналистката от в-к "Труд" Валерия Велева Ви задава въпроса: "Г-н Доган, защо на 15-та година от 10 ноември се разгоря спорът чия е тази дата? И БСП, и СДС, и д-р Желев не си я дават."

В отговора и в цялото интервю се съдържат много неистини, манипулации и внушения, които ме принудиха да отправя това открито писмо до един от поредните „герои на нашето време”, който също обича да говори за морал и да скромничи.

На въпрос: "Защо мълчите за Вашия принос за 10.11.1989 г. Нали на 10 ноември сте в килия? "Смъртен", така ли?", Вие отговаряте: "Не е морално човек да самоизтъква заслугите си."

И заобикаляйки срамежливо баснята със "смъртната килия" добавяте: "След 42 дни ме освободиха от затвора и се включих в политиката."

Аз не принадлежа нито на СДС или на д-р Желев, нито на БСП и най-малко на
ДПС. Ще започна малко по-отрано от времето, когато ДПС не съществуваше, нито СДС, когато БСП беше БКП, а д-р Желев не беше издал "Фашизмът" в издателството на комсомолците.

Другарю Доганов, верно е, че в България нямаше Унгарска революция (1956), нито Чехословашка пролет (1968) или "Солидарност" (1980-1989), но у нас имаше хиляди конспирации срещу болшевишката диктатура през целия период на съществуване на така нар. тоталитарен комунистически режим от 1944 до 1989 г. Вие къде бяхте през тези 45 години, др. Доган? Били сте дете, после юноша и в края им от Ахмед Доган Ви превърнаха в ... Меди Доганов.

Оказахте ли някаква съпротива, както това сториха хиляди мюсюлмани в България, някои от които дадоха и живота си за вярата си? Или... клекнахте и предоставихте на господарите си да Ви стъкмят "биографийката"?

За какъв морал и за какви заслуги говорите, др. Доганов? В интервюто си казвате: Големият принос на "турското съпротивително движение" бе, че ние подготвихме майските събития през 1989 г. Именно подготовката на майските събития аз смятам за свой най-голям личен политически принос."

КЕНДЕНЕ ГЕЛ, г-н Доганов! (Елате на себе си!)

Вие или сте гледали много пъти филма "Фанфан Лалето", или любимият Ви герой е барон Мюнхаузен, щом сте съумели да поемете от затвора ръководството на "турското съпротивително движение".
За изтрезняване бих Ви препоръчал да прочетете книгата "Шести отдел" (на V1-то у-ние на ДС) от последния му шеф Димитър Иванов. В нея той пише, че ДС е внедрила 13 свои кадрови ченгета в ръководството на така нар. турско съпротивително движение (стр. 98, 99). Вие сред тях ли бяхте или сте четиринадесетият?

Не злоупотребявайте с деликатността на журналистите, другарю "Сава" и по-добре разкажете на лековерните си мющурии как се превърнахте в съвременен след-десетоноемврийски богаташ? Откъде натрупахте имоти и парици за тежка сватба, на която дори такива като покойния Илия Павлов биха завидели? Нали сам споделяте, че на политическата сцена сте се появил в едно пуловерче, плетено от баба Ви от „домашна вълнена прежда"? Какъв е тоя Ваш морал, който Ви позволява да се возите по родопските чукари с "Мерцедеси", издокаран в копринени костюми пред тънещия в нищета Ваш "електорат"?

В интервюто си Вие заявявате безпрекословно: "В началото ние нямахме опозиция", наверно спомняйки си за отгледаните като бройлери от БКП опозиционери, които тя покани на така нар. Кръгла маса и с чувство на превъзходство заявявате: "Аз не съм само наблюдател, аз съм участник в тези събития." Но това което пресели манджата, злоупотреби с търпението ми и предизвика моя отговор, е нахалното Ви, за да не кажа кощунствено твърдение: "Десницата няма реално изстрадана биография."

Това вече е непоносимо и отиващо зад последния предел на всичко допустимо, другарю "Сава"? Сега ще разберете защо. Дано моят разказ Ви върне към реалността и никога повече не проговорите за изстрадани биографии.

Моят антикомунизъм започва от 1939 г. като легионер. На 9 септември 1944 г., на 19-годишна възраст бях задържан и пребит на няколко пъти. Без следствие и обвинение, тези на които по-късно ще служите, ме изпратиха в пловдивския затвор. От там - в първия концлагер на "нова България" край гара Белица, после в Дупница и накрая в София. "Освободиха ме" на 31.12.1945 г., за да ме мобилизират като трудовак. Не излезнал още от казармата, бях арестуван като горянин във връзка с асеновградската конспирация и смъртната ми присъда замениха с доживотна, поради младежката ми възраст. По същата конспирация бяха издадени 13 смъртни присъди. 11 от тях бяха изпълнени. Двама оставиха на доживот, защото бяха над 70 години.

От тази присъда изтърпях 15 години при усилено строг режим. Вие, многострадални другарю Доганов, може би не знаете, че освен строг, има и усилено строг режим? След като отново ме "освободиха" в края на 1962 г., бях съден още два пъти и така ми се събраха общо 21 години затвор, за чиито ужаси фантазията Ви е бледна.

Това изстрадана биография ли е или стъкмена, др. "Сава"?

В допълнение ще кажа (колкото и нескромно да Ви прозвучи), че изпитите в тия комунистически "университети" издържах блестящо – с цената на младост, здраве и живота дори. (Дадох многократни доказателства, че съм готов да го пожертвам в името на идеала и честта). Затова, би ми било обидно, ако някой поиска да сравнява Вашите и моите страдания.
Не Ви обвинявам, че не са Ви изпращали в последния кръг на болшевишкия ад, но не мога и не бива да Ви се прощава, затова че сте приели копоите на ДС да Ви снабдят с агентурен псевдоним "Сава". Наверно знаете, че до 31.12.1962 година, ние политическите затворници изпитвахме най-дълбоко презрение и отвращение към нещатните доносници на ДС и ги изолирахме.

В по-раншно свое интервю бяхте казали, че ДС оказва чест на всеки, към когото протяга своя мефистофелски договор. И неколкократно обещавахте да повдигнете воала над сътрудничеството Ви с тайната полиция на диктатурата, но засега това си остава в областта на моабетите и локумите.
В същата книга обаче, на стр. 280 е поместена снимка, доказваща, че Вие продължавате да "изстрадвате биографията си и "след 10 ноември". Тя е от 1995 г. и на нея сте на коктейл с неколцина от видните български чекисти или гестаповци (както Ви се хареса): с генералите Любен Гоцев и Владо Тодоров, с полковник Димитър Иванов и др. подобни. Митко "Гестапото" е снабдил тоста ви с текст, който не се нуждае от никакви коментари: "Старото партньорство на нови релси..."

Следват поименно част от участниците в юдинското хоро върху повалената снага на българския народ (включая „възроденото” от тях турско малцинство). Това е още една разлика в нашия и Вашия морал...

Но да се върна към пътеките на нашата Голгота.

През 1950-1953 г. в новия Шуменски затвор властта събра своите най-големи врагове сред политическите затворници от всички затвори. Тези от чието влияние се страхуваше. Сред тях бяха Осман Калъч (директор на религиозното училище в Шумен), Мехмед Фуад - секретар в консулството в Бургас, агронома от Нови-Пазар Лютви, бай Фехти от Русе и други, общо около двадесет честни граждани и политически затворници от турското малцинство. С повечето от тях се сближихме и станахме приятели за цял живот. И сега, след толкова години, аз си спомням за тях с отлични чувства...

През следващите години такъв "елитен" затвор стана пазарджишкият и най-вече неговото наказателно отделение "Зад завесата", създадено за да умъртвява политически, морално или физически противниците на режима. Там бяха концентрирани представители на цялата палитра в българския политически и обществен живот - от крайната десница до крайната левица. В килиите и по карето можеха да се срещнат представителите на ОФ-опозиция от БЗНС Ангел Держански и Борис Бумбаров, Иван Костов и Мишел Михайлов, Димитър Гичев и Евтим Арсов, от социалдемократите Коста Лулчев и Иван Копринков, Петър Брадков и д-р Петър Дертлиев. В това отделение ДС беше събрала и цвета на легионерите сред които младия тогава Васил Иванов Златарев - юрист и председател на националния студентски съюз (1941 -1944).

Тук бяха Йосиф Робев и Димчо Соколов от Социалното движение на Цанков, можеше да се разговаря и спори с единствените попаднали в затрорите, макар и по монтирани процеси, политически и финансови дейци на едрия български капитал Атанас Буров и инж. Губиделников (80-годишният Буров беше съден за... бягство през границата). Сред това множество от мислещи и борещи се и в условията на тюрмата личности, наред с няколкото български генерали (Иван Вълков, Димитър Мустаков, Кирил Станчев и др.) или католическите и протестантски свещеници, можеха да се видят и хората на крайната левица като троцкиста Димитър Гачев или анархиста Васил Тодоров - Народа. Всяка от тези личности беше изстрадала своята биография. Сред нас имаше даже и комунисти от Трайчо Костовия процес като Петър Семерджиев, Иван Тутев и др., които за жалост продължиха да служат на диктатурата било като Вас другарю с псевдонима, било като култ-съветници. (За гавра с културата, културен съвет се наричаше сборището от безцветни капитуланти, чиято незавидна роля беше да помагат в "превъзпитанието" или по-точно в духовното умъртвяване на съзатворниците си).

През есента на 1956 година по решение на политбюро на БКП държавна сигурност, ползвайки "богатия съветски опит", създаде в Пазарджишкия и Плевенския затвори отделения с унищожителен режим за "непоправимите" си врагове. Причината за изолирането им беше да не влияят и да не поддържат борческия дух на пленниците на диктатурата. В Южното крило на третия етаж на затвора в гр. Пазарджик, освен някои от гореупоменатите "елитни" затворници, които идваха и си отиваха по за няколко месеца, постоянен "инвентар" на новосъздаденото наказателно отделение бяха трима легионери и трима анархисти. Ще спомена само две имена - на легионера Илия Минев и на анархиста Коста Стоянов от село Бистра (Търговищко). Първият е човекът с най-много наказания в карцерите, прекарал общо 25 години в затвора и други 8 години "на свобода" като интерниран в Делиормана. Вторият проведе най-дългата гладна стачка. От втория месец започна изкуственото му хранене, което продължи две години. Изпратен от ДС в лудницата, той бе ликвидиран като "по погрешка" вкарват маркуча вместо в хранопровода, в... белите му дробове. В пазарджишкото наказателно отделение бе доведен до самоубийство и земеделският деятел Евтим Арсов. Изправен пред избора да се опозори като капитулира или да умре за идеите си, той си надяна примката на шията на 2 февруари 1959 г. и отиде в пантеона на загиналите за свободата на българския народ. Други от наказаните в Пазарджишкия затвор през 1956-1959 г. изгубиха разсъдъка си в неравната борба с тиранията (в сравнение с която, другарю Доганов, турското робство си е една истинска демокрация). Този затвор остана с печалната си слава чак до "великия ден" на промяната през ноември 1989 г. До края той продължи да бъде безкръвната касапница на палачите, на които Вие служихте, др. "Сава". В него бе умъртвен и отвлеченият от Дания български политически емигрант Арсов. Там намери смъртта си вследствие нечовешки побоища и журналистът Георги Заркин. Това са само някои от незнайните герои, които загинаха в борбата с маркс-ленинското мракобесие, чиито имена припомням и които и до днес са премълчавани при "тържествените зари". Други ще удължат километрическия мартиролог на падналите за свободата през 1944-1989 г.

И накрая, другарю Доганов, ще си позволя да попълня дупките на Вашата памет с другото зловещо режимно отделение в плевенския затвор, където през 1956-1960 г. продължи нашата борба за човешко достойнство срещу назначения за целта садист и олигофрен майор Бакърджиев, който току що се беше завърнал от опреснителни курсове в СССР за инквизиции и унищожение на... вързани хора.

Там, след Унгарската революция от октомври 1956 г., плевенските убийци ме смазаха от бой, счупиха ми прешлен и предизвикаха образуването на дискова херния, но това е "дребнотемие", по което тук няма да продължавам.

В първата фаза на инквизициите бяхме уединени 9 затворници в три килии по трима души: Димитър Гичев - десен земеделец, Милан Дренчев - ляв земеделец и Любен Балъков - легионер; във втората килия Тома Мартинов – десен земеделец, Манол Зографов - ляв земеделец и Васил Златарев - легионер; в третата троцкиста Димитър Гачев и двама легионери - Васил Узунов и моя милост. Всички бяхме лежали до тогава над 10 години в затворите, а до края на Златарев се събраха 19 години и на Узунов от Чирпан 28 години и 8 месеца! На Гачев, с излежаното преди 9.9.1944 г., му се бяха събрали 24 години, от които 2/3 в условията на "народна демокрация"... След като и този режим не даде търсения резултат - вдигане на бялото знаме на предателството - от София наредиха на Бакърджиев да приложи възможно най-нечовешкия наказателен режим. Димитър Гичев, Васил Златарев, Стефан Вълков, Васил Узунов и Любен Балъков бяхме свалени на първия етаж и изолирани всеки поотделно в така нар. смъртни килии. Лишени от всичко - от колети и лавка за покупка на храна, от кореспонденция и свиждане с близките ни, от книги и вестници, със забрана дори на надзирателите да разговарят с нас, ние преживяхме през 1958-1960 година жестокости и ужаси, които никой нормален човешки ум не може да приеме, че са възможни през втората половина на XX век в претендиращата за цивилизованост малка страна от Източно-европейската част на социалистическия ГУЛАГ.

Крайният резултат беше, че всички ние легионерите, които бяхме по-млади (тогава 35-38 годишни), останахме бездетни. Това са част от щрихите на нашите "неизстрадани биографии", другарю "Сава".

В заключение мога да Ви припомня кои основаха и първото "неформално" Независимо Дружество за Защита на Правата на Човека (НДЗПЧ) на 16 януари 1988 г. в Саранево - родния град на Илия Минев, с участието на пишещия Ви тези редове и други такива с "неизстрадани биографии".

Това е действителното, а не съчинено... положение, другарю "Сава"'. Такава е истинската история на съпротивата срещу болшевишката диктатура и истината за изстраданите идеали и дела на участниците в нея. "Останалото, както казва поетът, е измама." Що се отнася до собствеността върху 10 ноември – за нея няма да спорим. Аз съм от тези, които мислят, че българският народ още няма своята голяма дата. Неговият Великден е в бъдещето и той ПРЕДСТОИ!

Асеновград, 24.11.2004 г. Без почит: Стефан Ив. Вълков