Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Nordwave в Април 11, 2007, 18:15:16

Титла: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Април 11, 2007, 18:15:16
Автор www.nezavisim.net

Дали на България не й трябва нова смяна на имената? Този път на българите...
Все повече познати българи се оплакват от това, което става в районите със смесено население. Местната администрация, назначавана обикновено от ДПС с мълчаливото съгласие на БСП, назначава от своя страна само турци на всички важни постове в администрацията, а често и на не толкова важни. Важното е да говориш турски и да не си българин. Друго изискване няма.
Все повече хора се оплакват от грубото и нагло държане на администрацията на ДПС в смесени и други райони, където чиновници, които би трябвало да обслужват интересите на българските граждани и държава, отказват да го правят, ако не им се говори на турски език.
Все повече стават сигналите за корупция на министри от ДПС в правителството. Британското списание "Икономист" спомена като "особено корумпирани" министъра на околната среда и още двама негови колеги от "партията на етническите турци", а австрийски вестник повтори обвинението. Неотдавна стана известно, че освен този и други министри от ДПС, както и зам-министри от същата партия, бъркат много активно в кацата с меда. Това се прави нагло и преднамерено, защото никой от тях не очаква "да бъде нарушен етническия мир" и някой да бъде даден под съд, камо ли - осъден.
Не трябва да се забравя, кой пръв изказа открито истината за "обръча от фирми". Още през юни 2005 година лидерът на ДПС Ахмед Доган в интервю за частната бТВ обясни механизма, по който се обогатяват партиите в България. Това не направи впечатление на медиите в страната, но беше запомнено в Брюксел, откъдето започнаха да настояват за борба с корупцията по високите етажи на властта. Продължават да настояват, но напразно.
Наглостта на представителите на ДПС става толкова сериозен проблем, че неотдавна български турчин призна, че вече се срамува да каже какъв е. Той изказа опасения, че поведението на ДПС може в крайна сметка да доведе до гражданска война.
Вероятно, гражданската война е сериозно преувеличение за страна-член на НАТО и ЕС. Факт е обаче, че все повече българи казват, че ще гласуват на следващите избори за националистите от Атака. Това, разбира се, не се отразява от официалните и полуофициални медии, както и от държавните и частни социолози.
Ако ДПС и БСП целят именно това - да увеличат напрежението в страната и да излязат накрая на бял кон от ситуацията, този път сметките им могат да излязат погрешни. Защото българите обикновено си траят, но сега, когато разполагат с тайното оръжие на изборите, те могат да излеят целия си яд именно там.
Дали вече не е настъпил моментът, когато ДПС и неговото ръководство трябва да осъзнаят вредата, която причиняват не само на себе си, но и на етническите турци като цяло? Или очакват да бъдат призовани като етническа пожарна команда да гасят огъня, когато той избухне?
И дали управляващите бивши комунисти си дават сметка какво всъщност вършат, когато дават на ДПС възможност да си разиграва коня? Дали гневът и омразата, които се трупат няма да се излеят върху тях като главна управляваща сила, като забравят за онези 500 години. Историята не е за това, за да се забравя, а да се помни и от нея да се правят изводи.
А изводите са повече от очевидни - мирното съществуване на два етноса е възможно само в държава, където те имат равни възможности.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Царица в Април 11, 2007, 18:48:18
Кога комунистите са си давали сметка за каквото и да било?! Те ни подариха на кръволока Сталин, сега поднасят на тепсия българите и България на турците. Има ли смисъл да се задават такива въпроси и какви отговори се очакват? Такива които ще обяснят позициите на комунистите ли? Няма отговори, които са приемливи. Единствения отговор е че те са най-вредните за България безродници!!! >:(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Родолюбец IYI в Април 12, 2007, 09:34:59
Със своите действия и нагли манипулации ДПС наистина ни води към гражданска война, което е най - неприемливия вариант за изхода от кризата. Анкара само това чака - да направим второ Косово в България. Изходът е един - ДПС трябва да си тръгне!!!

Кога комунистите са си давали сметка за каквото и да било?! Те ни подариха на кръволока Сталин, сега поднасят на тепсия българите и България на турците. Има ли смисъл да се задават такива въпроси и какви отговори се очакват? Такива които ще обяснят позициите на комунистите ли? Няма отговори, които са приемливи. Единствения отговор е че те са най-вредните за България безродници!!! >:(

 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:



Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Юни 12, 2007, 22:00:36
СВЕТОСЛАВ БЪРЗАНОВ: "Нихад Кабил ще строи джамия на центъра на Варна"! Джамии ще има в ...
(http://i.data.bg/07/06/12/418263_orig.jpg)
Варненецът Светослав Бързанов прати мейл в който с факти алармира, че Варна се турцизира. След построяването на джамия в циганския район на кв."Аспарухово", такава е предвидено да има и при циганите в кв."Владиславово", в кв."Виница" (за което писахте) и на бул."Осми приморки полк" на 50 метра от паметника на
приморци - там където са били старите казарми на полка. Мястото е закупено от Нихад Кабил за смешни цифри. В момента парцелът е заграден с метални пана. Причината поради която строежите не са започнали е Общинския съвет (които трябва да приеме изграждането им), а той в този си вид не е контролиран от ДПС но след следващите местни избори есента Варна ще "грейне" със минарета. Така бавно по план турските агенти в Родината изпълняват заръките на Анкара за потурчването и ислямизирането на България и превръщането и в анадолска провинция", пише Светослав Бързанов.
За потурчването на Варна, която бе гласена от турците за столица на турска провинция през 1985 г потвърди и съвременния вариант на Киряк Стефчов - Йордан Цонев.
"Сега ще ви каже нещо, което не съм казвал никъде. По време на предизборната кампания ме заведоха в село Бенковски, което е съвсем близо до Варна. Срещата беше със 150 мюсюлмани. Аз в това село започнах да строя православен храм. Парите не стигнаха и мюсюлманите дадоха свои пари за построяването. Това ме просълзи. Тези хора поискаха и джамия. Те са душевни гиганти, а ние в парламента сме джуджетата", каза искрено и лично на Бареков Данчо, наричан в обществото Ментата.
Той даде оценка и на БСП и НДСВ. "Нашите коалиционни партньори не губят влияние, защото са в едно правителство с ДПС, а защото внушават на обществото, че решават проблемите си. Аз тая пиеса съм я играл с десните. Ние също имаме своите проблеми, но не ги афишираме. Не сме се събрали да се обичаме, а да работим за страната. Коалицията не трябва да се разпада и да отиваме на предсрочни избори, защото България няма интерес от това. Сега имаме интерес да усвояваме фондовете. Вместо меда от ЕС може да усетим жилото на ЕС. При едни предсрочни избори ДПС нищо не губи. Пак ще сме във власта", каза Йордан Цонев.
В същото време в НДСВ върви пълен разпад и "жълтите" нямат интерес да излязат от коалицията, защото при нови избори никой няма да ги избере. В момента те сами си вадят очите. Намерен бе документ - сценарий за манипулиране на избора на ръкъводство на партията. Скандалът избухна още в залата при гласуването, когато гласовете не били броени коректно. Компроматът в писмен вид бе намерен в чанта. Обвинен за реализацията е Милен Велчев. Царят обаче се провикна вчера към създалата се опозиция: "Ще ви замерят с камъни".
Докато НДСВ върви по пътя на изчезналата партия СДС турците потриват ръце за еврофондовете. На Нихад Кабил обаче му падна гарда, след като бе разпитан в следствието за източване на 1 милион лева. Пред журналистите той запя омайваща песен - не може да каже нищо пред медиите, защото информацията била секретна и ако се занимаваме със сигналите за корупция от Европа щяло да пристигне остро писмо за европейските фондове. Кабил, ти за маймуни ли ни вземаш? Подай си оставката и отивай в Турция да чакаш еврофондове!
Йордан Цонев е новият строител на турска България. Той ще продължи да вдига джамии като тази на снимката. Във всяко село джамия, във всеки квартал на Варна - джамия. За това работи Цонев. http://www.varna-sport.com/?pg=ViewNews&NewsID=1181114248&NewsCat=B (http://www.varna-sport.com/?pg=ViewNews&NewsID=1181114248&NewsCat=B)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Бащицата Махно в Юни 22, 2007, 08:06:57
Улиците в града няма да носят имена на войводи, защото били разбойници
[ 2007-06-22 ]Екип "Новинар"
Делю хайдутин, Сирма войвода, Индже и Стоян войвода дразнят местното население в Кърджали. С този аргумент общинските съветници от ДПС отхвърлиха предложенията на имената на войводите да бъдат наречени улици в града, съобщи съветникът от БСП Милко Багдасаров. В сряда на разгорещено заседание местният парламент одобри имената на 47 улици в най-големия квартал в Кърджали - "Възрожденци".
Разправията около войводите се точи от преди осем месеца, когато в общината са постъпили писмени предложения за названията на новите улици и сред тях фигурирали имената на хайдутите. Още на 1 февруари пресата в Кърджали обаче съобщава, че според съветници от ДПС мюсюлманите в града гледат на войводите като на разбойници. Те не се впечатлили и от аргумента на колегите си, че песен за Делю войвода лети сред звездите с космическия апарат "Вояжър". В сряда по време на решителната общинска сесия обаче тези имена изобщо не са присъствали в окончателните предложения. Комисията, която трябваше да изготви списъка, се оглавяваше от кмета на града Хасан Азис. В нея влязоха общински служители, музейни специалисти, съветници и общественици.
Това вероятно са местни интриги, аз много пъти съм пяла в Кърджали и никога не съм усетила такова отношение към Делю хайдутин, сподели народната певица Валя Балканска, чието изпълнение лети в Космоса.
Председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб пък заяви пред "Новинар", че не е имало ограничение при избора на имената. Имаше комисия, тя работеше по въпроса, коментира той. Депутатите Юнал Тасим и Неджми Али, избрани от Кърджалийски избирателен район, казаха, че не са запознати със случая и въпросът е в компетенцията на местната власт.
Сред новите улици във "Възрожденци" са "Елин Пелин", "Захари Стоянов", "Ангел Каралийчев", както и "Нури Адалъ", "Сабахатин Али", "Реджеб Кюпчу", "Кадрие Лятифова".
 
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Царица в Юни 22, 2007, 08:10:29
К'ви са тез последните четирима...носещи анадолски имена ???
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Kondolov в Юни 22, 2007, 14:12:21
То едно на ръка,че носят анадолски имена,ами най вероятно са имена на терористите дето взривиха влака на гара Буново,в Сливен и Пловдив и загинаха невини деца и майки.Щом наще борци за свобода са разбоиници,какво да кажем за Енихан баба дето искат да му правят теке на връх Свобода.Той какъв е според тях,поробител на Родопите и главорез или какво .А последната Кадрие Лютифова с какво е заслужила да има улица на нейно име,ако не ме лъже паметта това е детето дето родителите му мюсулмани изтикаха напред пред войниците за да ги защитава е направиха я национална героиня.А и тези общински съветници представители на всички партии в Общинския съвет в Кърджали,защо на предложат  да се нарече някой площад в Истанбул на името на Яне Сандански,той не е разбоиник а помогна на младотурците да свалят султана и да тръгнат по модерен път на развитие. :devil:Имам предлжение към тях така и така не признават българщината,абе да вземат да кръстят една улица и на Васили ІІ Българоубиеца,хептен ще им прелегне.Ебати държавата д....а и законите.

        Стани стани,юнак бълкански,
    от сън дълбок се събуди,
    срещу поробители нови отомански
   ти българите поведи!!!!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Бай Иван в Юни 22, 2007, 15:04:54
Кадрие Лятифова е родена на 30 май 1928 г. в село Големанци, област Хасково. Омъжва се рано за Лятиф Рашидов, от когото ражда двама сина – Ружди и Вежди. Звездата на голямата певица изгрява през 1953 г., когато започва работа в Естрадния турски театър в Хасково. “Естрадата”, както е популярното име на театъра, е създадена през 1952 година с Указ на Народното събрание. С театъра Кадрие Лятифова работи в градовете Хасково, Момчилград и Кърджали. На Първия Национален преглед на народната песен през 1955 г. Кадрие Лятифова е удостоена с голямата награда. Посмъртно получава орден “Кирил и Методий”. В репертоара й намират място над 500 турски народни песни. Има около 200 записа, които са в Златния фонд на Българското Национално Радио. До ранната си кончина през 1962 година Кадрие Лятифова спечелва обичта и уважението на зрителите и слушателите в цяла България. Нейният неповторим глас продължава да звучи в програмите на Радио България.http://dmdtkardjali.hit.bg/


26.04.2004, НОВИНИ
Реджеб Кюпчу се ражда всяка пролет

--------------------------------------------------------------------------------
През един априлски ден си отиде поетът Реджеб Кюпчу, оставяйки след себе си род, оптимизъм и голямото си сърце, завещавайки на хората богатото си творчество.
Поетът е роден на 28 септември 1934 г. в село Куклен, Пловдивска област. От 1956 г. живее и работи в Бургас. Бил е строителен работник, журналист, кореспондент на в. „Нова светлина“, служител в тогавашния Окръжен съвет за култура.

Автор е на книгите „Въпросите продължават“ (1962), „Животът не е сън“ (1956), „Приятели мои, да тръгнем“ (1967). Носител е на наградата за поезия на град Бургас.

Негови стихове за превеждани на няколко европейски езика. Реджеб Кюпчу почина преждевременно на 26 април 1976 г.

Той не е роден в Бургас. Но Бургас е градът на неговата любов и на синовете му. Тук са неговите приятели — известните поети Христо Фотев, Илия Бурджев, Стойчо Гоцев, Недялко Йорданов, Димитър Велинов. Те остават близки на семейството му и след неговата смърт.

Поетът имаше свой път, който започваше от неопетнения светъл извор на неговата душа. Той не искаше да върви по посочен път, по задължителен път. Той казваше „пътят е мой, когато сам го откривам“.

Семейството на поета сега живее в Истанбул, но всяка година на 26 април идва в Бургас, за да посети гроба му. Той идва в тази България, за която Реджеб Кюпчу написа:

 

Аз не съм чужденец,

аз съм твой син.

..........

Българийо,

аз съм твой син

и мои са твоите пътища.

 

Реджеб живее. Той се ражда всяка пролет. Открита е неговата поезия за света. Той обичаше всички хора. Със стиховете си носеше красота, живееше за тях.

Реджеб обичаше морето. Той черпеше своето вдъхновение от него.

И какво, че вълните умират. Неговият смях не се плаши.

Той идва при нас и ни носи поезия — направо със сърцето си.

 

Денят е еднакво учтив

към тези,

които са дали нещо от

себе си

и си отиват,

и към тези, които идват

с нови мисли.

 

Днес поезията на Кюпчу се изучава в Република Турция, а името му се произнася редом с името на световноизвестния турски поет Назъм Хикмет.

 

На 26 април от 10 часа приятели и близки ще посетят гроба на Реджеб Кюпчу в Бургас. От 14 часа в конферентната зала на хотел „Приморец“ ще се проведе национална среща на турските поети в България.

 


Мюджеля Билял
председател на УС на Турски културен център „Реджеб Кюпчу“, Бургас


 http://www.slovesa.net/index.php?id=183

Нури Алдъ е автор на посвовици и поговорки, а за Сабахатин Али - писател, така и не можах да разбера турчин ли е или азер. Въпросът е имат ли място тези имена в Българската памет и достойно ли е да ги почитат Българите - разбира се че не!

Но това надали има голямо значение, въпросът е че тук е България, а не Турция.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: gadget в Юни 22, 2007, 19:27:31
Интересна информация Иван IYI  ,бях чувал че скулпорът Вежди Рашидов има турски произход ,но не бях сигурен. Разбира се въпреки това можем да оспорим дали е трябвало на тези личности да бъдат кръстени улици.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Бай Иван в Юни 22, 2007, 20:45:31
                     Пуснах информацията за да запозная незнаещите, дано да съм бил разбран правилно. >:(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: отец Матей в Юни 24, 2007, 06:10:14
Ами,че то звучи като по милост да са отпуснати няколко български имена :( С лесна ръка се създават прецеденти които един ден могат да струват скъпо за всички българи,включително тези които се наричат турци.
Боже,пази България!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Tangru в Юни 24, 2007, 16:16:36
Ами,че то звучи като по милост да са отпуснати няколко български имена :( С лесна ръка се създават прецеденти които един ден могат да струват скъпо за всички българи,включително тези които се наричат турци.


Съгласен съм, с отец Матей!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Патриот в Юни 25, 2007, 14:00:46
Ние Българите им даваме права и сме толерантни ,а те ни се качват на главата.Крайно време е тази свинщина да престане, когато Национално отговорна партия дойде на власт.Трябва да се помете цялата ДПС с нейните развили се и впили корени в България - това е нашата обща болест.
Всички единни срещу ДПС, само по този начин ще спасим България от плана ,който и до днес върви с пълна пара и е насочен да завладее България икономически и духовно.
Бог да пази България и Българите.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Бранник в Юни 28, 2007, 16:41:38
България е полигон за изпробване на съвършено непознат досега механизъм за претопяване на цял народ и разграждането на държавата му със съдействието на самия този народ и основните му институции, които в един момент заработват по чужда програма... По-кратичко казано, обреченият за бесене насапунисва сам въжето, налага си примката на шията и сам изритва бурето под себе си". Тези пророчески слова са изречени от големия български писател и родолюбец Николай Хайтов, който ни напусна преди 5 години, но сигурно някъде там в небесните селения продължава да ни наблюдава и да се ядосва на собствената си прозорливост. А и ние, неговите сънародници, правим всичко необходимо, за да разтурим една многовековна държава, удържала на грандиозните световни бури, но попаднала по-късно под властта на една сюрия продажници, за които понятия като "род" и "нация" са обявени за отживели и невалидни.
Великият Хайтов отдавна беше наясно, че чужди сили системно разлагат българската държавност и съзнателно промиват мозъците на младото поколение. Той беше лют враг на нахлулите у нас фондации, работещи за отродяването на българското население, изпаднало във финансов колапс след "демократичните промени". Хайтов пръв би тревога срещу такива международни акули като Джордж Сорос, похарчил милиони долари, за да прекъсне връзките на нашия народ със славянските му корени и да го подчини на идеята за "световна денационализация". Т.е. да го хвърли в лапите на онези наши традиционни недоброжелатели, които отдавна мечтаят да ни превърнат отново в безгласна рая.

Събитията през последните години у нас съвсем последователно и неотклонно следват програмата за отродяване, за която с такава болка говореше и пишеше Николай Хайтов. Когато през 1990 г. българските мюсюлмани поискаха да им се върнат турско-арабските имена, мнозина от нас застанаха на тяхна страна и споделиха вината на Живковия тоталитаризъм. Това беше гигантска политическа и национална грешка, защото автоматично и ненужно бяха смесени два исторически процеса - насилственото кръщаване на мюсюлманите от ЦК на БКП и истинския възродителен процес, започнал още през 1885 г. и заложил върху просвещението и културното израстване на малцинствените общности у нас.
След този фатален исторически гаф започна и пълзящият разпад на българската държава. Създадена и узаконена бе една българофобска етническа партия, която трайно се настани в политическата власт и започна да се разпорежда със съдбините на цялата нация. Контролираните от нея т.нар. смесени райони се превърнаха в крепости на всичко чуждо и омразно за българския народ - османски феодализъм, войнстващи ислямски порядки, безпрекословна подчиненост на прясно излюпените политически бейове. Изтласкването на българщината се превърна в задача номер едно за новите османци, а пълзящата автономия вече се забелязва и от най-предубедените доскоро защитници на "страдалците" от т.нар. възродителен процес.
Скандалът с наименованията на улиците в Кърджали, където група самозабравили се местни читаци посегнаха върху паметта на легендарни български герои, е само част от веригата събития, която ще последва тази очевидна наглост на турската етническа партия. Настъпателната подмяна на българските географски понятия вече е в пълен ход. Спомнете си само за връх Енихан баба, за текето Демир баба и т.н. Пипа се внимателно и методично, изчаква се реакцията на обществото (ставаща все по-вяла и незаинтересована) и се преследва крайната цел - пълно обезбългаряване на смесените райони. По абсолютно същия начин османските завоеватели са потурчвали географията на окупираните от тях територии в Средновековието. В днешна Турция само тук-там са оставени някои чуждоезични наименования на исторически местности, които привличат чуждите туристи и пълнят касите на турския туризъм.

Надвисналата над България опасност от потурчването на цели географски райони може да се предотврати само със спешни законодателни инициативи, които твърдо да защитят държавата от посегателствата на съвременните османци. И нека да си спомним отново за споменатият от Хайтов друг възродителен процес, много по-възвишен и творчески, който единствено може да ни спаси от надигащата се вълна на чуждите отродители и техните местни лакеи. Стефан Солаков http://www.vestnikataka.com
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Август 08, 2007, 16:30:01
Търговище е превърнат в турски санджак. Турците от "Шишеджам" тук грабят, тероризират и потурчват като работят по турските закони и безчинстват, тъй както са беснеели през робството. Това е най-големият позор за всички нас. Не само за политиците, но и за целия български народ. Затова трябва да се обединим и да се вдигнем като един и да свалим от власт покупната и продажна българо-турска политическа олигархия. За целта е необходимо да се създаде общ национален стачен комитет, който да обедини регионалните стачни комитети. Само обща национална стачка на милионите трудещи се ще свали от власт антибългарската подкупна и продажна тройна коалиции - ДПС, БСП, НДСВ.
Братя българи, трудещи се в Република България обединявайте се! Борбата продължава.
Никола Ат. Стойков, Варна http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=35119&format=html
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Lqqchinko в Август 10, 2007, 08:49:39
Аз ще кажа само едно: СМЪРТ ЗА ТУРЧОРА!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: МИГ в Август 28, 2007, 02:10:07
Македонецо од арменски пройзход го каза добре /по-доле/ , Турчолята и парите им в турция, можем жез тях!!За светсните и работливи турци има място!!! :)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Август 28, 2007, 20:50:42
Ислямска пропаганда залива връх “Свобода”

АТАКА: Прокуратурата да следи списанието за подбуждане на религиозна вражда и екстремизъм

EКИП АТАКА

Луксозно списание, пропагандиращо исляма разпространяват ислямисти на връх "Свобода", където се издига незаконно построеното теке в памет на поробителя на Родопите Енихан Баба. Списанието се нарича "Мюсюлманско общество" и в него открито се пропагандират фундаменталистки идеи и статии. "Защо проислямистите побеждават?", "Кога се научих да обичам забрадката", "Диетата на Пророка", "Осъзнаване същността на исляма" са част от заглавията включени в списанието. "Проислямистките сили издигат програма, съответстваща на нуждите на всеки нормален човек относно религията, националната идентичност, законността на управлението и съпротивата срещу чуждестранната окупация. Ето защо няма нищо чудно в техния успех", пише в статията на Рами Хури "Защо проислямистите побеждават?" В статиите по индиректен начин

се пропагандира в полза
на доказани терористични организации,

като "Мюсюлмански братя". Тяхното представяне в тази добра светлина би улеснило разпростиране на тяхната дейност в България, за каквато вече имаме данни. Което води към опит за всяване на национална и религиозна вражда. Статии като тази, посветена на любовта към забрадката пък нанасят удар върху светския характер на държавата и създават опасност за екстремизъм в мюсюлманската общност, коментира евродепутатът Димитър Стоянов. АТАКА ще се обърне към прокуратурата с искане изданието да бъде следено за престъпления като подбуждане на религиозна вражда и екстремизъм.
Издател на "Мюсюлманско общество" е приближената до Главното мюфтийство фирма АКСА-ЕООД, под шапката на т.нар. Обединение за ислямско развитие и култура (ОИРК), регистрирано в Смолян. Председател на организацията е йорданският възпитаник Ариф Абдула. Той организира и конспиративни събрания на ислямисти в Централните и Западните Родопи, изнася проповеди, в които призовава мюсюлманите да се обединят и да променят държавното статукво у нас. За целта "трябва да дочакат Водача", който неминуемо щял да дойде. Според коментатори, това е

прикрит призив за джихад срещу християните

Дясната ръка на Абдула е главният редактор на сп. "Мюсюлманско общество" Селви Шакиров, близък до скандално известния бивш софийски районен мюфтия Али Хайраддин. Преди няколко месеца Хайраддин бе арестуван от НСС заедно с няколко човека, заради връзките му с фундаменталисти и разпространяването на уахабитски пропагандни материали.
Строежът на текето е в грубо нарушение на действащите нормативни актове и разпоредби, без необходимите технически обосновки и разрешителни от съответните административни служби. Уверенията на мюфтийството, че земята под монолитната сграда е негова, се оказаха неверни. Теренът е държавна собственост и върху него не могат да се вдигат подобни постройки. При подготовката на площадката са разрушени древни тракийски светилища, унищожени са ценни антични предмети. Въпреки протестите на обществото, строителството не спира, ремонтира се и пътят, който осигурява достъп до текето.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Октомври 12, 2007, 15:22:42
.......Същевременно, заместник - министърът на образованието Мукаддес Налбант заяви пред БНР, че правителството има волята да приключи преговорите с учителите до края на седмицата......

Нюз БГ
______________________________________________
такива като този ли решават проблемите в образованието ни? Я марш ей! С такива звучни имена по-далеч от България! >:( >:( >:(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Schagane в Октомври 12, 2007, 16:31:43
Нима това е новост за теб?! Та тази жена организира честванията на Априлското въстание. Председателят на комисията по образование също е турчин.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Аз съм БЪЛГАРЧЕ в Октомври 12, 2007, 23:57:25
Амииииии......аз много се извинявам,ама кой е тоя Мукааааа....дес??? :-[ Мъж ли е жена ли е???  :lol:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: МИГ в Октомври 13, 2007, 04:44:22
и аз това се зачудих, мамето му просто! :P
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Октомври 13, 2007, 11:17:45
не е новост за мен,разбира се,но понякога сред другите ежедневни лайна, и като чуя такова име и ми идва в повече >:( >:( >:(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Schagane в Октомври 13, 2007, 13:35:59
Жена е.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Аз съм БЪЛГАРЧЕ в Октомври 17, 2007, 21:46:21
не е новост за мен,разбира се,но понякога сред другите ежедневни лайна, и като чуя такова име и ми идва в повече >:( >:( >:(
Аз пък като чуя такова име и ми идва да се смеееея.....!!!!!!!!!

P.С  Извинявам се че пиша на латиница,но не пиша от моя компютър,а на тоя няма кирилица!!!    :)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: абв в Октомври 22, 2007, 19:50:05
Съгласно чл.50 ал.3 от Закона за местните избори „Предизборната кампания се води на официалния език”. Днес сутринта в района на улици „Мадара” и „Съборище”, и  на бул.”Княгиня Мария Луиза” пред бившата баня „Здравец”, бяха разлепени плакати на партия „Национално движение за права и свободи” в които освен българския официален език има и текстове на турски език. В долната част на плаката има изображение на дете със забрадка, четящо Коран, на фона на джамия с две минарета.
   Недопустимо е използването на неофициален език и използването на религиозни символи за предизборна агитация.

(http://i20.tinypic.com/ws7fro.jpg)

http://www.ataka-plovdiv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=184&Itemid=2 (http://www.ataka-plovdiv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=184&Itemid=2)


Докато сатанинската семка е скрита, ще е така, а може и по-лошо.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 22, 2007, 20:27:12
Само с нас могат да се гаврят така. А какво правим ние?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: абв в Октомври 22, 2007, 20:32:07
Само с нас могат да се гаврят така. А какво правим ние?

Кои сме ние и кои са ТЕ?  8)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Царица в Октомври 22, 2007, 20:34:59
Само с нас могат да се гаврят така. А какво правим ние?

Какво ли? Отразяваме го в медиите и толкова...Тази вечер бтв го изкоментира в новините си. Дори не бяха накъсани плакатите. Апатията е повсеместна.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 22, 2007, 20:37:23
Само с нас могат да се гаврят така. А какво правим ние?

Кои сме ние и кои са ТЕ?  8)

По Платон - НИЕ сме робите, а те - елита да ..... аз тоя елит - но е факт  :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 22, 2007, 20:39:27
Само с нас могат да се гаврят така. А какво правим ние?

Какво ли? Отразяваме го в медиите и толкова...Тази вечер бтв го изкоментира в новините си. Дори не бяха накъсани плакатите. Апатията е повсеместна.

Това не е апатия - това се адмирира от държавата.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: абв в Октомври 22, 2007, 20:45:52
Това не е апатия - това се адмирира от държавата.

"Държавата" е мъгливо понятие - зад него се крият НЯКОИ.

/ДС - "държавна" сигурност./
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 22, 2007, 20:48:49
Споменавам Държавата като държавни институции - ИМЕННО ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН. Точно те са предателите на РОДИНАТА.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: абв в Октомври 22, 2007, 20:52:38
Споменавам Държавата като държавни институции - ИМЕННО ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА СЛЕДЯТ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ И НАЙ ВЕЧЕ НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН. Точно те са предателите на РОДИНАТА.

Родината е ТЯХНА собствена плантация.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 22, 2007, 21:02:34
Забравят, че и най добре организираните империи са рухвали, а тяхната е толкова фалшива, че сами ще си я съборят.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Бащицата Махно в Октомври 22, 2007, 21:33:18
Успокойте се, утре ще ги скъсам!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Сит в Октомври 22, 2007, 21:43:20
Успокойте се, утре ще ги скъсам!
На теб разчитаме ;)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Искандер в Октомври 22, 2007, 23:53:05
Успокойте се, утре ще ги скъсам!

Добра идея, макар че, сигурно ще налепят нови на мястото на скъсаните. Нали в закона ясно си е казано, че пропагандата трябва да е само на български език, къде са службите, които да следят дали това се спазва? Щом са го съобщили и по телевизията, от полицията веднага би трябвало да взема мерки, да издири и накаже тези, дето са поръчали лепенето на подобни плакати.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: кан Тервел в Октомври 23, 2007, 09:20:01
Кой вкара ДПС във властта?и Кой го създаде?Защо ДПС ни се качва на
главата?Въпроси които явно нямат отговор.Или има,но никoй няма да
отговори до този момент.нека българите продължават да си продават
гласовете .след време ще живеем(ако е останал някои)в цигания и Турция!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: probg в Октомври 23, 2007, 11:12:26
Трябва веднага да бъдат скъсани до един! :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 23, 2007, 12:00:50
КОНСТИТУЦИЯ на Република България

...................................

Чл 11 (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.

Чл 13
3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.
Чл. 44. (1) Гражданите могат свободно да се сдружават.
(2) Забраняват се организации, чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост на страната и единството на нацията, към разпалване на расова, национална, етническа или религиозна вражда, към нарушаване на правата и свободите на гражданите, както и организации, които създават тайни или военизирани структури, или се стремят да постигнат целите си чрез насилие

...............................

Текстът : Гласувайки с бюлетина № 38 гласувате за по добро бъдеще на децата си, в съчетание с изображението на момиченце в ритуал пред корана, на фона на джамии - недвусмислено показва бъдещето на децата ни.
Никъде в медиите, обаче - нито дума - как ли да си го обясним  :-[
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Царица в Октомври 23, 2007, 12:27:50
Вчера вечерта в централните новини по бтв го коментираха този случай, дори взеха интервю от две момичета май туркини, едната почти не можа да го преведе, като разбира се не се сети, че текстовете на български и турски са едни и същи, другата беше по-добре с турския :) като тя даде право на подобен вид предизборна агитация. Но целия репортаж беше вял и някаси да се отбие номера, сложен под знаменателя на нормалните предизборни нарушения и нищо повече...Така поднесена информацията се омаловажава още в момента на нейното казване и придобива обикновен, злободневен предизборен характер. По-подло от това, здраве му кажи...
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 23, 2007, 12:35:02
Комисия за защита от дискриминация  http://kzd-nondiscrimination.com/

Да не забравяме, че това не е дпс, а алтернативното - на гюнер тахир. Ако се намери свестен юрист - конституционалист може да се направи карамбол и да се ликвидират и двете. А, какво мислите за една подписка?


Движение за права и свободи
 

  Движението за права и свободи /ДПС/ е създадено на 4 януари 1990 г. във Варна и е регистрирано на 26 април 1990 г. по Закона за политическите партии. Партията е създадена като приемник на Организацията за турско национално освободително движение, която действува в нелегалност по време на възродителния процес. На 26-27 март 1990 г. в София се провежда Учредителната национална конференция на ДПС, на която са избрани ръководните органи: Централен съвет от 31 члена, Централно оперативно бюро - 7 члена, председател - Ахмед Доган и отговорен секретар - Осман Октай.

Само това я прави ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА, независимо, че Конституцията е приета след това, както и етническия състав към момента. Ама някой трябва да сезира Конституционния съд - или той да се самосезира. За това трябва да има, обаче Национален дух и политическа воля.


Редактирано от модератор: Консолидация на два постинга.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Пламен Пасков в Октомври 23, 2007, 13:13:48
Комисия за защита от дискриминация  http://kzd-nondiscrimination.com/

Да не забравяме, че това не е дпс, а алтернативното - на гюнер тахир. Ако се намери свестен юрист - конституционалист може да се направи карамбол и да се ликвидират и двете. А, какво мислите за една подписка?
Нормални юристи има. Няма кой да плати и да го задвижи.
А подписките дотук доказаха, че не решават нищо. И независимо от количеството си имат странното свойство да се "губят" лесно и безвъзвратно

Движение за права и свободи
 

  Движението за права и свободи /ДПС/ е създадено на 4 януари 1990 г. във Варна и е регистрирано на 26 април 1990 г. по Закона за политическите партии. Партията е създадена като приемник на Организацията за турско национално освободително движение, която действува в нелегалност по време на възродителния процес. На 26-27 март 1990 г. в София се провежда Учредителната национална конференция на ДПС, на която са избрани ръководните органи: Централен съвет от 31 члена, Централно оперативно бюро - 7 члена, председател - Ахмед Доган и отговорен секретар - Осман Октай.

Само това я прави ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА, независимо, че Конституцията е приета след това, както и етническия състав към момента. Ама някой трябва да сезира Конституционния съд - или той да се самосезира. За това трябва да има, обаче Национален дух и политическа воля.

Забележката на MAGADAN е правилна, но при едно условие: ако има как да бъде доказано документално, а не логически. То ест, ако те някъде или са го казали, или написали, или внесли в свои или публични документи. Ако някой знае за такава информация и я подаде, може да бъде подадена на юристи или даже да бъде сезирана прокуратурата...многократно сезирана.


Редактирано от модератор: Консолидация на два постинга.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Пламен Пасков в Октомври 23, 2007, 13:18:41
Koi vkara DPS vuv vlastta?i Koi go suzdade?Za6to DPS ni se ka4va na glavata?Vuprosi koito qvno nqmat otgovor.Ili ima,no nikoi nqma da otgovori do tozi moment.neka bulgarite produljavat da si prodavat glasovete .sled vreme 6te jiveem(ako e ostanal nqkoi)v ciganiq i Turciq!
Отговор (въпреки, че го знаете): БСП и роди, и отгледа, и вкара ДПС във властта. Това за накой новина ли е?
Но кой направи ДПС толкова силна, кой консолидира електората и толкова ефективно, че в момента в ДПС освен потурнаци има и помаци, и цигани, и даже и българи?
Кой с политиката си на митингаджийско кряскане и лозунгарство сплоти ДПС и докара афоризма, който те с удоволствие разказват: "За нас няма по-добра, по-евтина и по-ефективна реклама от Атака!"
Кой натресе в ръководството на общински и областни структури на Атака (Своге, Дупница...) силом представители и функционери на ДПС?
За 2 години в Парламента колко законопроекта са предложени и колко от тях чоплят клечките, и колко от тях визират гредите?
Кой е вицешампиона по отсъствие в Парламента след Ахмед Доган?
Как изобщо Атака се "бори" с ДПС?
Защото вие обещахте на хората не борба в името на спорта, а в името на победата!
А борба НЯМА! Има демагогия за отвличане на вниманието!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Искандер в Октомври 23, 2007, 13:41:31
КОНСТИТУЦИЯ на Република България

...................................

Чл 11 (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.


По този член ДПС можеше да бъде забранена в началото, но сега, когато поне 30% от членуващите са българи, просто няма как да стане. Трябва да се намери някакъв друг начин за неутрализирането и.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 23, 2007, 14:02:13
Движение за права и свободи
 

  Движението за права и свободи /ДПС/ е създадено на 4 януари 1990 г. във Варна и е регистрирано на 26 април 1990 г. по Закона за политическите партии. Партията е създадена като приемник на Организацията за турско национално освободително движение, която действува в нелегалност по време на възродителния процес. На 26-27 март 1990 г. в София се провежда Учредителната национална конференция на ДПС, на която са избрани ръководните органи: Централен съвет от 31 члена, Централно оперативно бюро - 7 члена, председател - Ахмед Доган и отговорен секретар - Осман Октай.

Само това я прави ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА, независимо, че Конституцията е приета след това, както и етническия състав към момента. Ама някой трябва да сезира Конституционния съд - или той да се самосезира. За това трябва да има, обаче Национален дух и политическа воля.

 
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Искандер в Октомври 23, 2007, 14:30:52

За това трябва да има, обаче Национален дух и политическа воля.


Прав си, обаче, къде са? Какво стана със свободолюбивият дух на българина?  :kill:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Пол Пот в Октомври 23, 2007, 15:40:41
Съгласно чл.50 ал.3 от Закона за местните избори „Предизборната кампания се води на официалния език” .          Днес сутринта в района на улици „Мадара” и „Съборище”, и  на бул.”Княгиня Мария Луиза” пред бившата баня „Здравец”, бяха разлепени плакати на партия „Национално движение за права и свободи” в които освен българския официален език има и текстове на турски език. В долната част на плаката има изображение на дете със забрадка, четящо Коран, на фона на джамия с две минарета.
         Недопустимо е използването на неофициален език и използването на религиозни символи за предизборна агитация.

(http://i20.tinypic.com/ws7fro.jpg)

http://www.ataka-plovdiv.com/index.php?option=com_content&task=view&id=184&Itemid=2

тези марамунгели опозориха ГЕРБА НА БЪЛГАРИЯ!!!

остави турския език, но да гледаш ГЕРБА и под него "ГВАРДЕЙЦИТЕ" НА САНДОКАН - това ме отвращава повече в плаката
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Октомври 23, 2007, 18:02:15
Ето на каква дискусия попаднах  http://edno.info/f/showthread.php?t=97  да помните Чъргобиля Мостич  ;)

Няма ли по успешно да се атакува агента сава и ситуацията с ОНЯ СПИСЪК? Забелязвате ли, че доста политици се изприщват като чуят за него - в същото време истинските разузнавачи са бесни. Ами че тук става дума за националната сигурност и прихванат от службите разговор на сава с анкара - да го изтеглят още същата нощ. Разбира се сигурно доста неща са унищожени, но показателен е страхът на стоенчо ганев да се мярка у нас.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: МИГ в Октомври 23, 2007, 19:00:08
Toва, доколкото виждам /имам очила от св Киприян  ;D/ е НДПС , и зад тая простотия или стой ГЕРБ или другото ДПС ;)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Пол Пот в Октомври 23, 2007, 20:57:41
Абе АТАКА В МРАКА,ти нали уж беше фен на чалмите бе?Навсякъде прославяш "войните на мохамед",а тук ги псуваш?

има разлика между АРАБСКИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА /мохамедани/ и турските гадове /също мохамедани/ - разликата е както между БЪЛГАРИ-руснаци-беларуси-сърби-македонци-украинци /православни/ и ИЗМЕННИЦИТЕ КАТОЛИЦИ /поляци, хървати.../
 ТУРЦИТЕ са омразни като поляците  >:( >:( >:( >:(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Пламен Пасков в Октомври 23, 2007, 23:30:27
Абе АТАКА В МРАКА,ти нали уж беше фен на чалмите бе?Навсякъде прославяш "войните на мохамед",а тук ги псуваш?

има разлика между АРАБСКИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА /мохамедани/ и турските гадове /също мохамедани/ - разликата е както между БЪЛГАРИ-руснаци-беларуси-сърби-македонци-украинци /православни/ и ИЗМЕННИЦИТЕ КАТОЛИЦИ /поляци, хървати.../
ТУРЦИТЕ са омразни като поляците >:( >:( >:( >:(
Поляците нямат нищо общо с турците!
За нас те не са  и никога не са били врагове.
те могат да ни бъдат по-скоро съюзници или партньори!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: МИГ в Октомври 24, 2007, 11:40:39
Абе АТАКА В МРАКА,ти нали уж беше фен на чалмите бе?Навсякъде прославяш "войните на мохамед",а тук ги псуваш?

има разлика между АРАБСКИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА /мохамедани/ и турските гадове /също мохамедани/ - разликата е както между БЪЛГАРИ-руснаци-беларуси-сърби-македонци-украинци /православни/ и ИЗМЕННИЦИТЕ КАТОЛИЦИ /поляци, хървати.../
 ТУРЦИТЕ са омразни като поляците  >:( >:( >:( >:(

Tи защото си православен комунист и затова се радваш на руснаци и съби , а и "македонци" както  си  написал  :lol: :lol:, но да не се отклоняваме от темата.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Engelbert Dolfus в Октомври 27, 2007, 16:09:26
Стига бе,това във Пловдив ли верно са налепени тия плакати,ужас!!!!!!!!!!Как несъм ги видял,ще късам наред ако видя!Това вече е върха на турската наглост!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Октомври 27, 2007, 20:30:57
Стига бе,това във Пловдив ли верно са налепени тия плакати,ужас!!!!!!!!!!Как несъм ги видял,ще късам наред ако видя!Това вече е върха на турската наглост!
От Пловдив ли си? :)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Engelbert Dolfus в Октомври 28, 2007, 14:08:13
Ами не може да се каже,че съм от Пловдив,макарче живея от четири години там на квартира!Но иначе съм от Хасково и се прибирам често там.Както и да е,да не ви занимавам с личния си живот  :).За съжаление нямам време в момента често да пиша във този форум,поне засега,но той наистина е превъзходен и от него научих много полези неща,които отдавна ме интересуват и нямах откъде да ги прочета!Затова големи благодарности на всички,които са се постарали да има толкова много интересни статии в този прекрасен патриотичен форум!А за тея плакати пък си мисля,че всякак някои ги е скъсал вече,няма начин просто!В Пловдив трудно вирее турската пропаганда,за разлика от моят роден град-Хасково... >:(!За голямо съжаление,защото там дпс-то е много силно,да му се невидяло...и не се вижда шанс за обединение против него,поне засега...защото всеки дърпа към себе си чергата и се прави на интересен и накрая дпс изяжда баницата...
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: MAGADAN в Ноември 04, 2007, 17:42:37
А това България ли е ?

http://www.kircaalihaber.com/bg/
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Инжинер Донев в Ноември 04, 2007, 17:45:34
А това България ли е ?

http://www.kircaalihaber.com/bg/
о да - тези Турци са върха на наглостта. Чувстват се като господари./бейове/
Кога ли ще доиде  новата "прва балканска воина", само че този път с участието на Армения, Грузия, Кюрдистан, Иран, Гърция, България и Русия.
 :(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Division в Ноември 04, 2007, 20:17:21
"Кючек на победата", или как политическата целесъобразност ликвидира държавноста 
Автор Инж. Енчо ЕНЕВ


Неделя, 28 октомври. Часът е около 20.00, а изборният ден вече е приключил. Точно в този момент центърът на европейския град Кърджали се разтърсва от мощен "Кючек на победата". Гледката е шашардисваща. Впечатлена, Българската национална телевизия отделя от скъпоструващото си телевизионно време, за да покаже на България и на света ритуала (запазена търговска марка на ДПС) за честване на изборните победи на етническите турци, населяващи Източните Родопи. Няма как неволно озовалият се на мястото на събитието представител на цивилизования святда не потръпне от усещането, че всъщност вместо в Европа, е попаднал на Африканския континент, където местни племена, заедно с братовчеди от съседни племена, пристигнали с автобуси, празнуват с гюбеци поредния ловен трофей.

Преди време бях на посещение при търговски партньор в Сърбия. След деловите разговори, по време на вечерята, не можахме да избягаме от политическата тема, нещо, твърде характерно по нашите географски ширини. Попитах го за Косово. Какво става в момента и какво предстои да се случи според него? Лицето на събеседника ми видимо помръкна. "Косово е нашата голяма болка -каза той. - За всеки сърбин, независимо от политическите му пристрастия, Косово е свещено място, люлка на сръбската история и държава. За съжаление обаче Сърбия е малка държава и няма необходимите ресурси да се противопостави на натиска на външните сили, чиито стратегически планове изключват съществуването на силни държави в стратегически региони, какъвто безспорно е Балканският полуостров. И макар всеки ден да си повтаряме, че Косово е било и ще бъде сръбско, всеки от нас много добре знае, че всъщност вече сме го загубили."
Сетих се за този разговор, гледайки по БНТ радостта на етническите турци от етнопобедата на местните избори в Кърджали, а един въпрос все по-натрапчиво напираше в търсене на своя отговор. Не си ли приличаттвърде много Косово и Източните Родопи? Не са ли изправени и двата региона пред един и същ проблем и няма ли (ако не дай си Боже) Косово бъде откъснато от Сърбия, да повлече крак и пред същия проблем да бъдат изправени и Източните Родопи? Двата региона наистина си приличат много по компактността на етноса, който ги населява, по това, че езиците на общуване и в двата случая изключват използването на официалния език, че както сърбите в Косово, така и българите в Източните Родопи са малцинство, с което мнозинството не просто не иска да се интегрира, а напротив, капсулирайки се по етнически признак, изолира малцинството от гражданския оборот, карайки малцинствените групи да се чувстват чужденци в собствената си държава. Ако все пак има някаква разлика, тя е в изборния туризъм. Не съм чувал граждани на Албания да ходят да гласуват в Косово, подсилвайки и без това по-многобройните гласове на косовските албанци. В България обаче положението е доста по-различно. И при местни, и при парламентарни избори в Източните Родопи гласуват активно жители на Истанбул, Бурса и на други населени места в съседна Турция. И проблемът тук не е толкова в това, че към водените от ДПС, едва ли не под строй, към урните български турци щели да се прибавят и гласовете на пътниците на няколко турски автобуса. Проблемът идва най-вече от удара, който Турция нанася по българската държавност пред смълчаните погледи и наведените глави на днешните управници на България. Петата колона на Турция в България в лицето на ДПС неуморно работи точно и методично против българската държава, в интерес на пантюркизма и глобализма. За постигане на целите си ДПС не се свени да използва всякакви методи и средства, в това число и най-вече политическия рекет.
Възниква въпросът: Къде е българската държава, а по-песимистично настроените българи биха попитали и има ли изобщо държава? Съдейки по представителните атрибути на държавата, такава все още би трябвало да съществува. Но тук въпросът не е в представителността, а в държавността като фундамент на държавата. Каква държава е България, в която не кой да е, а Конституционният съд допуска съществуването на политическа партия на етническа основа, погазвайки основния закон, който, по определение, е призван да охранява.
Къде е българската държава, когато в районите със смесено население се провеждат обществени мероприятия, посещавани от официални представители на турската държава, пристигнали неофициално в България, и на които се говори само на турски. Къде са протестните ноти на българското правителство и колко пъти е бил привиквай турският посланик в българското външно министерство?
Обикновена практика е в районите с население с турско самосъзнание да се излагат атрибути на турската държава: турски знамена, гербове, надписи на турски език. Излиза, че този факт по никакъв начин не впечатлява правоохранителните органи. И това е така, защото отдавна в България опазването на законността е заменено с политическата целесъобразност.
Именно политическата целесъобразност е тази, която споява здраво толкова различните компоненти на тройната коалиция и разяжда устоите на държавността. В желанието си на всяка цена да задържи властта тройната коалиция все повече тика държавата в посока на разграждане на държавността, угаждайки по този начин и ма новия "Голям брат", в чиито планове за глобалното общество държава като България не съществува.
При това положение повече от резонно е да се попитаме: Има ли България доктрина по националния въпрос? Очевидно отговорът на този въпрос е по-скоро "не". Иначе как да си обясним реакцията на министър-председателя в следизборната нощ, когато беше помолен да коментира изборния туризъм от Турция, където вместо коментар, той противопостави изборния туризъм от... Македония.
Не знам дали премиерът прави разлика между Турция и Македония, но затова пък, за разлика от него, голяма част от учениците, даже от долните класове, знаят, че македонците са всъщност българи и тяхното желание да получат българско гражданство и да се интегрират в българското общество трябва да се поощрява от най-високите нива на управление на държавата. Както между прочем това се отнася със същата сила и за българите от западните покрайнини, от Молдова, Украйна и т.н.
Само че глобализъм и национален въпрос са две взаимно изключващи се понятия и при тази политическа върхушка, здраво яхнала глобализма, националният въпрос няма да бъде решен.
За решаването на националния въпрос трябва не екзарх, а Караджата, както беше възкликнал един велик българин, радетел за свободата на българския народ. Добре е обаче все пак въпросите на нацията да започнат да се решават преди още да е дошъл Караджата. Иначе, опрем ли до него, много хора ще се разделят не просто с имотите си, а и с главите си.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Skarlet в Декември 15, 2007, 10:32:34
 Правят интервю на турски език на сесията на Общински съвет - Батак, възмутени са общинари
15 декември 2007 | 10:16 | Агенция "Фокус"
Батак. Общинските съветници на ВМРО и БСП в Батак напуснаха вчера сесията на Общинския съвет. Причина за напускането стана факта, че екип на турска телевизия е започнал да прави интервю на турски език в залата на Общинския съвет.
Пред Агенция “Фокус” общинският съветник от ВМРО Илия Станков разказа, че след пристигането на екипа на турската телевизия, председателят на Общинския съвет Ерхан Саатчъ е дал няколко минути почивка. През почивката журналистите са започнали да разговарят на турски с осмината общински съветници на ДПС, които също са им отговаряли на турски език. „Това се случи в залата на Общинския съвет, на официално заседание. Това е нарушение на Конституцията и двамата общински съветници от ВМРО поканихме тримата общински съветници от БСП и заедно напуснахме заседанието”, каза още Илия Станков.
На вчерашното заседание на Общинския съвет са се обсъждали изменения на бюджета в края на годината и други важни теми. „За нас обаче е недопустимо да се говори на турски език на сесия на общински съвет в залата на общински съвет. Има ред и правила на провеждане на сесиите и език, на който трябва да се говори. Всички медии са добре дошли, но не по начина, по който това стана. Трябваше да има преводач, въпросите да се задават на турски, да се превеждат на български, отговорите да бъдат на български и да се превеждат на турски”, каза Илия Станков.
ВМРО подготвя протестно писмо за вчерашните събития на сесия на общинския съвет. По думите на Илия Станков – въпросната турска телевизия не за пръв път е в региона и не за пръв път прави материал за Батак и региона.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: отец Матей в Декември 16, 2007, 05:03:49
 Не става ясно някой направил ли им е забележка на журналистите,че не може да си провеждат интервюто така или просто са напуснали.Похвална е реакцията на съветниците,но звучи като отстъпление,ако предварително не е направена забележка,без да се влиза в конфликт,защото журналистите добре знаят реда и прилича на провокация от тяхна страна.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Декември 16, 2007, 08:25:11
Докато не им покажеш със сила, че прекаляват турчолята ще стават все по-нахални!!! >:(
Тия подчовеци трябваше с ритници да бъдат експулсирани до Босфора!! :lol: :-P :lol:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Декември 16, 2007, 12:36:24
турцизация,безнаказаност,нямат никакъв страх от нищо вече.
поне през 1990 се говореше усилено за деполитизация на съд,мвр,прокуратура и т.н.
къде остана това?
това и в Африка не може да се случи и умишлено са го направили в Батак 
>:( >:( >:(

Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Декември 16, 2007, 20:46:37
Нека се съберат батачени и да му запалят къщата на тоя изрод и да изгори жив копелето!!! :devil:
Това е демонстративна гавра с българите в тази светиня на българската история - Батак!!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Декември 19, 2007, 10:29:56
ОМУРТАГ падна под ТУРСКО РОБСТВО през 2007 година!!!

varna-sport.com 14.12.2007 22:11
Българският град Омуртаг падна под турско робство, сега през 2007 година! Новият кмет Неджет Шабан е дал устна заповед всички в общината да си подадат оставките и на мястото на българите се назначени турци. От 29 общински съветници 22-ма са от ДПС. Главният експерт в "Общински имоти"
Светлана Грозданова напусна поста си. Секретарят на общината Румен Рачев също напусна и на негово място вече работи Рембие. В магазините на Омуртаг се говори само на турски. В града има 2 джамии и ходжите по цял ден пеят. Българите масово напускат района. Градът носи името на хан Омуртаг.
Кой е той?
През втората половина на 816 г. синът на хан Крум - хан Омуртаг (814-836), сключва 30-годишен мирен договор с Византия.
Мирът с Византия дава възможност на хан Омуртаг да използва войските си за решаването на вътрешни проблеми.
Мирните отношения с Византия позволяват на хан Омуртаг да отдели време и сили за строителство. Той изгражда нов дворец на р. Дунав. В чест на това събитие е поставена колона върху изкуствено възвишение по средата на пътя между столицата Плиска и р. Дунав с надпис:
"Човек, дори и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа това, да си спомни за онзи, който го е направил".
Омуртаг умира през 831 г.

Снимка Интернет
Медальон на хан Омуртаг. На хана и през ум не му е минавало, че през 2007 година градът носещ неговото име ще падне под турско робство.

---------------------------------------------------
.....Ами то и в Русе е така. Смениха шефката на РИОСВ с турчин и свестните хора напуснаха. На тяхно място бяха назначени само турци. Лошо няма ако бяха кадърни, ама те не стават за нищо !!!.....
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ванадий в Декември 21, 2007, 23:29:32
Така е, освен Родопите и Добруджа се турцизира. Изненадам съм че няма мнения по тази тема.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Инжинер Донев в Декември 21, 2007, 23:47:35
Има мнения... даже турците вече си чертаикат някакви карти дето смятат да цепят България... И се гаврят с нашия флаг... Бих дал линк, но нека не им даваме храна за радост! Да ги подминем с презрение и да си отваряме очите на 4! Нека не си правим илюзии че турчолята ги няма! Те са тук и се готвят!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ванадий в Декември 21, 2007, 23:49:46
Те са тук и се готвят!

А ние трябва да се готвим също!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Краен националист в Декември 22, 2007, 11:09:47
Знам, аз сьм от Тьрговище, турците(ДПС) ги е яд че загубиха на местните избори в община Тьрговище,
в Общинския сьвет сме тьй:

33- 2007

11- ДПС
9  - БСП
5  - Обединени за Тьрговище
4  - ГЕРБ
3  - АТАКА
1  - Обединена десница за Тьрговище

33- 2003

11- ДПС
9  - БСП
7  - Обединен блок на труда
нататька ги забравих

Разликата тук е че от 2003 ДПС е с БСП и Обединение блок на труда , и кмета беше подкрепен от ДПС

Сега 2007, ДПС е изолирана при вземане на всякакви решения в общинския сьвет , сьщия ни кмет(от БСП) беше преизбран, без подкрепа на ДПС сьс 59 на 41%, на втори тур.
Зам. кмета които беше от ДПС го заместиха с човек от АТАКА, разправят че погнал турците в общината.

В Попово е сьщата картина.

Турците в Тьрговишка област владеят общините Омуртаг, Антоново и Опака от общо 5, там те си отмьщават защото при нас стана така, то сьщо и на други места май, Разград, Шумен и др.

Поне ако ни крадат ще знаем че са бьлгари.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Декември 22, 2007, 12:44:21
Що не ги изколите тия наглеци ?!? >:( :devil:
Българите какво чакат там?!?
Леле що в Русе не стават такива работи бе... ::)
Един път когато се направиха на интересни от Ду Пи Се-то на другия ден
офиса им в Русе осъмна намазан с лайна!! ;D :-P :lol:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ванадий в Декември 22, 2007, 12:52:12
Оооо... в Добруджата, селското стопанство е в турски ръце, там без да си член на ДПС или турчин, или поне да има някой такъв с тебе, в поземлената не можеш да влезеш, земя не можеш да продадеш и т.н. Много села в Силистренска, Добчика, Генерал-тошевска област/община също са турски. Тервел, област Добрич, вероятно един от градовете, който ще го сподели съдбата на Омуртаг, ако не се вземат мерки (Защо все с имена на български владетели? Странно съвпадение...).

Фелда: Еми как? Кметът на гр. Добрич, например (ГЕРБ) бие гюбецфи с турците и циганите преди избори!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: BOSSMAN в Февруари 22, 2008, 01:42:08
Кмет чака турски буквари

КЪРДЖАЛИ. Нови учебници по турски език поиска кметът на Кърджали Хасан Азис от просветния министър Даниел Вълчев. В докладна градоначалникът пише: проблемът с букварите и учебните помагала по турски език затруднява качественото образование, равноправната интеграция и развиването на културната идентичност на учениците. Затова кметът настоява да започне процедура по написването на нови учебници по турски език. Последните буквари били издадени през 1992 г. Децата си ги предават от ръка на ръка. Повечето приличат на парцали, подвързвани по няколко пъти, коментираха от общината.
 Близо 6000 ученици от Кърджали отбелязаха вчера Деня на майчиния си език. 21 февруари е определен от ЮНЕСКО през 2000 г. Чества се в повечето европейски страни, където има етнически малцинства.
 Гери Василева

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2008-02-22&article=222886
 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :kill: :kill: :kill: :kill: :fripper: :fripper: :fripper: :fsniper: :fsniper: :fsniper: :fsniper:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ванадий в Февруари 22, 2008, 09:29:10
Дързостта им край няма а ние само седеим и де чешем по та******
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Metoman_88 в Февруари 22, 2008, 12:42:52
Следваща тема : Кмет очаква ешафода  :-P
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Skarlet в Февруари 22, 2008, 13:05:29
Няма ли някой, който да напомни на това самозабравило се кметче, че все още се намира в България? И в САЩ има милиони българи, ама там не учат на български! Като искат учебници на турски - посоката е ясна - да се изнасят в Турция! Не стига, че са ужасно непросветени, ами и с претенции! На това му се вика безочие! А българските политици няма да е лошо да се замислят докъде може да ни доведе криворазбраната и прекалена толерантност.  :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Skarlet в Февруари 22, 2008, 13:11:47
Кмет чака турски буквари

.......проблемът с букварите и учебните помагала по турски език затруднява качественото образование, равноправната интеграция........
http://standartnews.com/bg/article.php?d=2008-02-22&article=222886
 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :kill: :kill: :kill: :kill: :fripper: :fripper: :fripper: :fsniper: :fsniper: :fsniper: :fsniper:

И как точно липсата на учебници по турски и неизучаването на турски език ще затрудни интеграцията? Дори напротив, ако, вместо да учат български децата им говорят само турски именно това ще ги затрудни да учат в българските училища и университети, да си намерят един ден работа, изобщо, да се интегрират. С турски език могат да се интегрират единствено в Турция, така че, да се запътват на там. :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Likvidatora в Февруари 22, 2008, 13:59:14
Ако го хвана това кметче ще го науча да яде хартия.Ако ги питаш малките джедайчета не знаят "Аз съм българче" но иначе могат да ти кажат в коя глава на корана какво точно пише.Ужасно глупаво е да се пренебрегват българският                           учебен материал  и да се набляга на турските.Какво толкова като са малцинство?!Това в никоя държава го няма.Имат право да пишат и учат турски но на преден план трябва да е българският!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: BOSSMAN в Февруари 23, 2008, 03:14:21
Трябва ни Някои като Тодор живков и да спре тея срамнни турски новини по главния ни канал ... :kill:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Патриот в Февруари 24, 2008, 11:09:17
Те там в Кърджали освен Българите другите немогат да говорят добре Български ми тръгнали турски да учат - те и без това си го учат и говорят по улиците и не им пука!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Светослав в Март 04, 2008, 12:40:46
 :s-chainsaw:  Нормално,че правителството допуска такива работи-нали те целят да унищожат България и да създадат една провинция на Турция,каквато е била дълги години България и всякаш все още е!

НЕКА УЧАТ ТУРСКИ!   НЕ ИСКАМ ДА УМЪРСЯВАТ,ДА ЦАПАТ И ОСКВЕРНЯВАТ РОДНИЯ МИ ЕЗИК!НЕКА СИ ГОВОРЯТ НА ТЕХНИЯ!Не желая тези канални червеи да говорят с мръсната си уста на езика ми!  :-[ :s-instagib: :frocket: :fripper: :fxloc: :fsniper:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Април 30, 2008, 21:11:04
До Софийска градска прокуратура гр. София

от Ангел Чавдаров Джамбазки

Господин/ госпожо прокурор,

(http://i.data.bg/07/10/07/594532_orig.jpg)
с настоящия сигнал Ви сезирам за действията и изказванията на господин Мендерес Кунгюн на 29 април 2008г. В изказването му пред Агенция Фокус от 29 април 2008 12:36 господин Конгюн прави няколко изказвания, които представляват сериозни нарушения според действащата нормативана уредба на Република България.


1. Господин Кунгюн е инициатор на създаване на Федерация на турско-мюсюлманските сдружения. Пред Агенция Фокус в тази връзка е направен следният коментар: “Целта на федерацията е да обедини неправителствените организации с цел участие в бъдещи избори и изграждане на ново политическо представителство на турско-мюсюлманското малцинство в страната. Според Кунгюн ДПС не представлява хората от тази етническа група, а олигархията, и това се знаело от всички.”

2. “Искаме да се даде възможност на малцинствата да изграждат свое политическо представителство” е също цитат от публикувания материал в Агенция Фокус.

3. Основното искане все пак остава България да бъде обявена за многоетническа страна – също цитат от публикувания материал в Агенция Фокус.

Въз основа на по- горните цитати от изказвания на господин Кунгюн се пораждат сериозни съмнения за неговите действия и намерения, предвид факта, че по своята същност изказаните тези представляват призив за промяна на действащи закони в разрез с разпоредбите на Конституцията на Република България. Съзадава се федерация, която в своите програмни цели обявява, че ще работи единствено и само за изграждане на политическо представителство на турско-мюсюлманското малцинство в страната. Това е в разрез с непосредствените разпоредби на чл. 6, ал. 2 и чл. 11, ал. 4 от Конституцията. Създадено е юридическо лице, поставящо си цели, несъвместими със законите, добрите нрави и обществения морал. Създадената федерация и изказванията на господин Конгюн създават впечатления за насаждане на етническо и религиозно разделение между гражданите на република България. Призивът за обособяване на групи от лица на етническа и религиозна основа противоречи и на поетите от Република България международни ангажименти – по-специално Конвенцията за защита правата на малцинствата и основните свободи, ратифицирана от Р България по предвидения в Конституцията ред / чл. 85, ал. 1, т. 6 от Конституцията на Р България/. Международното право не признава колективни права, а индивидуални, така че предложеното от господин Кунгюн е несъвместимо с нормативните разпоредби по вътрешното и международното право.

Призивът за изграждане на политическо представителство на малцинствата в България противоречи на чл. 2, ал. 1 от Конституцията на Р България. Република България е еднонационална държава, а господин Кунгюн иска да създават обществени групи, отричащи своята гражданска принадлежност и претендиращи да са отделни обособени структури извън българското общество, което де факто е израз на проява на сепаратизъм. Този род изказвания са насочени срещу териториалната цялост на държавата и против установения в Конституцията и законите на република България ред.

Отделен въпрос е фактът, че неправителствени организации прокламират в своите програмни цели да се занимават с политическа дейност, което противоречи на действащия ЗЮЛНЦ и ЗПП. От друга страна, политическите цели, които си поставят, са в нарушение на разпоредбите на ЗПП.

С оглед на изложеното по-горе, моля Окръжна прокуратура – гр. София да извърши необходимите процесуални действия, съгласно действащия НПК и да предприеме проверка на действията и изказванията на господин Кунгюн, както и на свързаните с него Федерация на турско-мюсюлманските сдружения и създалите я неправителствени организации. Имам сериозни подозрения, че извършените от тях правни и фактически дейности представляват престъпления съгласно глава Първа от НК “ Престъпления против Републиката”, както и по чл. 162, чл. 164 и чл. 166 от НК.

Надявам се на Вашата своевременна реакция за предприемане на законоустановените процесуални действия във връзка с изложените по-горе факти.

Прилагам материала от Агенция Фокус, който е непосредствения повод за настоящия сигнал.

30.04.2008г. С уважение: Ангел Джамбазки
http://vmro.org
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Хитлер в Април 30, 2008, 21:47:02
Е тази информация е вече ми идва в повече... :kill:
Ето накъде отива милата ни страна.... :'(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Юни 18, 2008, 10:44:35
ДПС иска да върне турските имена на села в Кърджалийско

В цялата страна в момента тече координирана и направлявана от ДПС кампания за връщане на турските имена на села, при това става дума основно за български села. Създават се по места инициативни комитети за връщането на старите имена, като за предлог се изтъква  смехотворният аргумент, че населението, видите ли, имало проблеми с удостоверяването на наследствени права. Това е абсурд.
Използва се и друг похват - представят се турските имена уж за старобългарски и се пробутва безумната теза за уж общия произход на българи и турци. За доказването на последното не е проблем да бъдат купени български историци, които да участвуват в семинари и проекти, където да доказват с псевдонаучни "факти", че с турците, ако не сме кръвни братя, то поне сме братовчеди. А ако и това не се приеме, в края на краищата от една маймуна сме произлезли.
Ако тази поредна антибългарска акция не срещне решителен отпор от страна на всички българи патриоти, ще последват искания за връщането на турските имена на Момчилград, Крумовград и т. н., докато не остане и едно населено място в Кърджалийско с българско име.
Всичко това е част от скритата и явна, подмолна и откровено нагла политика на противоконституционната партия ДПС и нейните анадолски кукловоди от турските спецслужби.
И докато у нас продажните политици и техните слуги величаят Ахмед Доган като велик стратег, докато прокуратурата мижи пред високите дувари на неговите незаконни сараи, в Анкара плетат мрежата за турцизацията на България. И ако продължаваме да мълчим и търпим, един ден ще се събудим като Ахмедовци и Исмаиловци в град Мастанли (бивш Момчилград). И тогава ще е късно да оплакваме съдбата си, защото ще сме си я заслужили.
Призовавам патриотите от АТАКА да окажат отпор на турцизирането на имената на български селища. Партията на националистите е последната ни надежда да опазим достойнството си.                                                                                                                               
Юлиян Малушев, Кърджали

Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Skarlet в Септември 18, 2008, 14:37:08
Жилищен блок в центъра на Варна осъмна с турско знаме!


Всички сме се нагледали на гръмки манифестации, шествия и нестихващи купони на националните празници на другите нации. Особено онея "западните", дето толкоз ни се ще да сме като тях. Чудите се как се празнува в нашата татковина?

Ето как.

Ставате в 7 (не е задължително, просто не спах добре), правите си кафе, излизате на терасата и о, чудо! Посреща ви тет-а-тет... турското знаме.

(http://absurdi.com/files/big_1220681384_180.JPG)

Поглеждате календара - 2008 г., пак поглеждате - пак 2008, има-няма век и половина откак турски знамена нямат място в България, особено на национален празник. За шествията и купоните даже на акъл не ви идва.

Звъните на полицията: обяснявате учудването си. Не може ли да се направи нещо? Да го махнете това знаме, 2008 г. е, в България сме ... Може, казват.
Пращат 2 полицейски коли, пак звънят - къде, викате, е адреса. Еди-къде-си, викам, в центъра на Варна. Аха, казват и пак затварят.

Пращат и две цивилни коли. Всички налични полицаи се нареждат под балкона с знамето и оглеждат. Какво гледат, те си знаят, може да се чудят да не е канадското примерно, не знам, сънена съм още.

И така минава час, те гледат и аз гледам. Междувременно няколко сенки минават през притворените прозорци на апартамента със знамето. Сигурно някой е казал "абе аркадаш, зъптиета долу бре", другият му е казал "Абе каталясвай там, нищо няма да ни напраят, то Булгаристан тука" и са продължили да се дупят.

Та час и нещо по-късно, полицията решава че най-удачно ще да е от балкона на долния етаж да го махнат знамето. Сакън, си викам - не ги будете хората, може да са недоспали. И тъй доизпивам си аз кафето и гледам - качили се полицаите на пирамида - дърпат флага да го свалят. Яко дърпаха, свалиха го. Аферим си викам, машалах! И си се прибирам у дома.

Айде честит празник и на вас, някой ако пита, 6 септември е, Съединението, Източна Румелия, Княжество България там ... сещате се.

http://absurdi.com/view/2621.html

 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ванадий в Септември 18, 2008, 19:42:59
Имам много хубави картини по-надолу, например тази ми е любимата:

(http://absurdi.com/files/big_1220681638_758.JPG)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Agentka в Септември 18, 2008, 19:50:48
Така,така ...какво ли още ще видим :kill:...
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Skarlet в Октомври 22, 2008, 18:26:58
 
Нова гавра с българския национален флаг бе направена този път в Кърджали.

На откриване на детска градина в града, която е била построена с български пари, но от турска фирма, националният флаг е бил изобразен чрез балони.

На няколко места те са били поставени по тройки - бял, зелен и червен балон.
На всички червени балони обаче са били изписани полумесец и звезда.

По този начин изглеждат точно като турското знаме - полумесец и звезда на червен фон.

Така за пореден път в страната ни българското знаме бе унижено и поругано.
В случая, явно, напълно съзнателно.

Не е ясно по чия инициатива е бил унижен трибагреникът при откриването на детската градина в Кърджали. Кметът на града е този, който е възложил изпълнението на поръчката и усвояването на милиони левове от турската фирма.

Свидетели на откриването споделиха, че то е било съпроводено с ориенталски песни и изпълнение на така познатия ни от отвъд Босфора танц - кючек.
Кючеците са били изпълнявани от три-четири годишни деца.

http://news.ibox.bg/news/id_1599302195

 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Android_Swarm в Октомври 22, 2008, 18:29:24

Нова гавра с българския национален флаг бе направена този път в Кърджали.

На откриване на детска градина в града, която е била построена с български пари, но от турска фирма, националният флаг е бил изобразен чрез балони.

На няколко места те са били поставени по тройки - бял, зелен и червен балон.
На всички червени балони обаче са били изписани полумесец и звезда.

По този начин изглеждат точно като турското знаме - полумесец и звезда на червен фон.

Така за пореден път в страната ни българското знаме бе унижено и поругано.
В случая, явно, напълно съзнателно.

Не е ясно по чия инициатива е бил унижен трибагреникът при откриването на детската градина в Кърджали. Кметът на града е този, който е възложил изпълнението на поръчката и усвояването на милиони левове от турската фирма.

Свидетели на откриването споделиха, че то е било съпроводено с ориенталски песни и изпълнение на така познатия ни от отвъд Босфора танц - кючек.
Кючеците са били изпълнявани от три-четири годишни деца.

http://news.ibox.bg/news/id_1599302195

 :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

Напалм над Кърджали. ;D ;)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Валентин в Октомври 22, 2008, 19:31:02
Добре  де,как  всичко  минава  току-така? :oСвършиха  ли  достойните  българи,които  да  се  опълчат  срещу  тази  гавра? :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Р.Н.Б. в Октомври 22, 2008, 19:46:27
Какво да се опълчват, много добре знаем как живеят българите в "смесените" райони с преобладаващо турско население. А полицията какво направи по случая?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Amenhotep в Октомври 24, 2008, 09:53:56
Турско знаме на връх 6-ти септември!

Всички сме се нагледали на гръмки манифестации, шествия и нестихващи купони на националните празници на другите нации. Особено онея "западните" дето толкоз ни се ще да сме като тях. Чудите се как се празнува в нашата татковина? Ето как.
Ставате в 7 (не е задължително просто не спах добре), правите си кафе излизате на терасата и о, чудо! Посреща ви тет-а-тет, турското знаме. Поглеждате календара - 2008г, пак поглеждате - пак 2008, има няма век и половина откак турски знамена нямат място в България, особено на национален празник. За шествията и купоните даже на акъл не ви идва.
Звъните на полицията: обяснявате очудването си. Не може ли да се направи нещо? Да го махнете това знаме, 2008г е, в България ... Може казват.
Пращат 2 полицейски коли, пак звънят - къде викате е адреса. Еди-къде-си викам в центъра на Варна. Аха, казват и пак затварят. Пращат и две цивилни коли. Всички налични полицаи се нареждат под балкона с знамето и оглеждат. Какво гледат, те си знаят, може да се чудят да не е канадското примерно, не знам, сънена съм още.

И така минава час, те гледат и аз гледам. Междувременно няколко сеннки минават през притворените прозорци на апартамента със знамето. Сигурно някой е казал "абе аркадаш, зъптиета долу бре", другият му е казал "Абе каталясвай там, нищо няма да ни напраят то Булгаристан тука" и са продължили да се дупят. Та час и нещо по-късно, полицията решава че най-удачно ще да е от балкона на долния етаж да го махнат знамето. Ашкулсун си викам - не ги будете хората, може да си недоспали. И тъй доизпивам си аз кафето и гледам - качили се полицаите на пирамида - дърпат флага да го свалят. Яко дърпаха, свалиха го. Аферим си викам, машалах! И си се прибирам у дома.


Айде честит празник и на вас, някой ако пита 6 септември е, Съединението, Източна Румелия, Княжество България там ... сещате се.

(https://absurdi.com/files/big_1220681384_180.JPG)

(https://absurdi.com/files/big_1220681638_758.JPG)

(https://absurdi.com/files/big_1220681670_291.JPG)

https://absurdi.com/view/2621.html
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Димитър Списаревски IYI в Ноември 24, 2008, 20:29:42
Четири гимназии в Хасково осъмнаха с надписи на турски език. В тях е написан цитат от реч на Кемал Ататюрк. Под надписите е нарисувано турското знаме. За случая е информирана Държавната агенция за национална сигурността.


Езиковата гимназия в Хасково „Проф. д-р Асен Златарев”, Финансово-стопанската гимназия, Професионалната гимназия по туризъм и училище „Васил Левски” осъмнаха с надписи на турски език. Те са изписани по стените около входовете на учебните заведения. Дарик научи, че надписите са цитат от реч на първия президент на Република Турция Кемал Ататюрк, който означава „Колко съм щастлив да се нарека турчин”.


За случая е информирана и местната структура на ДАНС и най-вероятно от там ще се заемат с разследването, научи още Дарик.


В учебните заведения не се е породило напрежение сред учениците заради надписитe..



Ебаси майката честно!!!Това сега провокация ли е или турска националистическа проява???
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: logx в Ноември 24, 2008, 20:40:28
Някой се стреми да има напрежение!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Сит в Ноември 24, 2008, 21:09:36
Излкючително много мразя турците. Малко ли наши предци са клани като животни >:(   И въпреки това не бих се хванал на провокацията. Тя само потвърждава какво мисля за тях.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: logx в Ноември 25, 2008, 11:47:42
Ако са много - кой ще съдят? То Хасково ще остане без ученици... :D

Цело село да убие прасе с лопата - няма виновни. :)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: българинн в Ноември 25, 2008, 18:30:59
И наши момчета са надраскали върху тея училища... Нека се създава етническо напрежение!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: fw в Януари 10, 2009, 17:49:05
Две бургаски училища осъмнаха с надписи,
призоваващи за смърт на българите


(http://i.actualno.com/club.bg/files/2008/11/24/6361993f5f.jpg)

Две училища в Бургас - “Антон Страшимиров“ и „Димчо Дебелянов“ осъмнаха с надписи на български и турски език, призоваващи за смърт на българите, съобщиха от партия „Атака”. Надписите са забелязани още вчера и гласят: „Българите на сапун”, „Смърт на гяурите”. Вечерта на същия ден на сградата на немската и английската гимназии се появил и турския герб – полумесец със звезда, и надпис “Bulgaristan”. ”Свидетели сме на безпрецедентен случай на агресия на религиозна и етническа основа в град Бургас. Подобен акт категорично показва фанатизъм и турски национализъм, незачитане законите на Република България, на човешките морални норми и е категорична демонстрация на ненавист, омраза, безпардонност, наглост на войстващ ислямски и анадолски фанатизъм.

http://bg.altermedia.info/?p=3148



Редактирано от модератор: Корекция на линка.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Март 12, 2009, 11:35:26
С надписи "Смърт за България" осъмна Гимназията за преподаване на чужди езици "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково. Има и надпис "ДПС - победа" и изрисувани полумесеци.

За оскверняването на учебното заведение сигнализира областният координатор на партия "Атака" Георги Майоров, предаде "Фокус".

Надписите са в дясно от входа на училището. Директорката на гимназията Пенка Делиева заяви пред журналисти, че не желае да бъде отразявана появата на надписите, за да не се създава напрежение сред учениците.

Тя бе категорична, че до часове надписите ще бъдат заличени.

Actualno.com напомня, че в края на миналата година четири хасковски училища осъмнаха с надписи на турски език "Горд съм да се наричам турчин", цитиращи първия президент на Турция Кемал Ататюрк.

А според мен би трябвало да се отразява това нещо - не можем да си затваряме очите,кой знае още колко такива случаи има.Ние българи ли сме или какво.Като почнат да ни чукат,пак ли ще си затваряме очите.  :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Април 06, 2009, 13:36:35
БЪЛГАРИТЕ да се изселят в друга държава! ТЕЛЕВИЗИИ се СВЕТНАХА, че България се турцизира..

varna-sport.com 06.04.2009 12:29
Тази сутрин в ефира на две водещи се случи революция. Едната повлече другата. В "Часа на вестникаря" при Милен и Лора журналист от списание "Тема" обясни с факти, че село Галиче, където никога не е имало турци, даже и в околностите се турцизира. И Милен нали е отворен пусна темата на зрителите и зяпна. Хората полудяха. Полетяха сигнали от всички краища на България. Обади се един българин с турско самосъзнание и каза: Българите като не им харесва да се изселят в
друга държава. Явно в БиТиВи гледат "Нова телевизия" и веднага поканиха същия журналист в ефира при Бареков, който както се базикаше с новостроената джамия, че била архитектурен абсурд (защото по документи се водела къща с минаре) и той зяпна. Тези корифеи журналисти в кой свят живеят, в коя държава живеят. Българската национална телевизия обаче дори и да гледат няма да пуснат темата, защото се контролира от небългари. Има една единствена телевизия - "Скат", която говори по тия проблеми от години. Прочетете фактите от разследването на списание "Тема" за село Галиче, което е в Североизточна България, а не в Родопите:

В селото живеят 2000 души, сред които нито един българин с турско самосъзнание. 50 % са българи, 50 % са цигани. Именно циганите се ислямизират по една много проста схема - много са бедни и доброто отношение и финансово подпомагане ги прави зависими и управляеми. Джамията е чисто нова и на откриването са дошли всички мюфтии под развят турски флаг. Ислямът в Галиче се внедрява, а не проповядва от Мехти Касъмов, който е осъден да влезе в затвора заради източени от Държавния резерв над 2 милиона лева. Той обжалва и делото се точи с години, а той през това време внедрява исляма. Как става ли? Много просто - с пари, които дава фондацията "Хуманна помощ за човешки права и свободи". Зад фондацията стои турчинът Бюлент Алдерън, който притежава в Турция голяма медийна империя. Църквата в Галиче е в окаяно състояние, което доказва, че големия проблем на България е Църквата ни, която докато спори за имоти населението се ислямизира. И село Галиче не е единичен случай. Това се случва в Арчар (Врачанско), села в Белаграчишко, Ботевград, Мездра, Самоков, където турци няма, но цигани колкото искаш.
В същото време Георги Първанов е в Турция, където преди минути по БНТ обясни на комшиите как в България докато християни строят църква, мюсюлмани им помагат. И пак старата песен: че България е запазила етническия мир. Те ни превзеха икономически, Гоце говори за етнически мир. В Търговишко българин ли си няма работа за теб, защото всичко е под контрола на турски фирми. Ами в шуменско. Гоце излизал ли си от София?

Снимка Интернет
Джамията в село Галиче (горе), състоянието на българската църква (долу). Най-обнадеждаващото е, че Държавната агенция за национална сигурност следяла отблизо проблема. Как го следи, те си знаят, но както и да го следи не може да задължи една частна фирма да приема на работа българи, а не само турци. Не може и да задължи българите да се изселват от местата с преобладаващо турско население, защото ги гонят.
http://www.varna-sport.com/?pg=ViewNews&NewsID=1239010162&NewsCat=C

Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Април 06, 2009, 13:40:26
В студио на ТВ СКАТ се обади,  зрител от малък град,  който   
съобщи,  че   познава българи,на които   ДПС  заплаща  по  250лв да гласуват по 8 пъти в близък, голям, Български град. Тези хора са също  от  рода на   негласуващите българи ,  които  в изборния  ден "работят" по турцизиране на големия град и не им остава време да гласуват в своя, малък град,  успешно  котролиран вече от депесарите.

http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,16840.0.html
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Април 06, 2009, 15:19:02
Искат, да анексират България!

Не знам какви доказателства има Яне Янев,но аз ги имам и ще Ви запозная с тях и с престъпното,противоконстицаионно рещение на констицационния съд на Република БЪЛГАРИЯ!,да признае ДПС,КАТО ПАРТИЯ!Тези съдии трябва да бъдат линчувани и побити на кол,както турците са се разпрявали с нашите борци за независимост!Кой може да ме обори,че в нарушение на конституцията,бе разрешено,да се направи една етническа партия,която работи тихо ,но подмолно ,да станем един турски вилает!Сега започнаха и да привличат фариоти,за цвят!ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ДЖАМИИ СЕ ПОСТРОИХА И КОЛКО ЦЪРКВИ!Какви пари се дадоха,за да ходиш в джамията,какви пари се дадоха,че нашите помаци,да се пишат за турци.Как не може да схванете,че се подготвя,нова Босна и Косово!ДНЕСКА ГЛЕДАМ ПО НОВИНИТЕ,НЯМА ЗАПЛАХА ОТ РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ!НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ДЕЦАТА,ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА НАШИ,ТОВА КОЕТО ВИ ГОВОРЯ ЗА НАРКОТИЦИТЕ,НЯМА РАЗЛИКА,ОТ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ДПС!КЪСАМЕ ОТ НАШАТА ПЛЪТ!Знаете ли че когато отидох да правя комуна в Сатовча ми казаха"отиди да си правиш комуна във вашите планини,при вашия народ!Пратиха ме на Витоша иСтара Плнина,това е наше,Родопи,Пирин и Рила не са наши!Това излезе по весниците/проверете пресата от 24,25.10.2000г./Когато нелегално се настанихме на Белмекен,на територичта на Велинград,Якоруда се вдигна да ни линчува,но не хората,а кмета от ДПС!Излезе в местната преса и кабелни телевизии,а и с решение на общинския съвет,да бъдем прогонени и да освободим,нашата планина от тази чума на 20 век!Предложи ми и да ми дари 10 000 марки на фондацията,само да се махна от тяхната планина!Отидох при Емел Етем,прие ме опита се да се обади на кметовете и по най мръснишки и анти български начин/много разчитах че след като е женена за българин,ще ни помогме/ме прати за зелен хайвер!Добре че Иван Костов се намеси и обеща на ходжите.че ще им върне вакърските имоти и не ни убиха!
С религията ги капсулират и разделят на чисти и мръсни!И ние сме мръсните!
http://zabylgarite.blog.bg/viewpost.php?id=318685
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 06, 2009, 15:29:56
Докато има и един истински жив националист
България няма да бъде Турска
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО  :bgflag:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: hammerbg в Април 06, 2009, 19:13:37
Вън турците, време е за "възродителен процес №2"  :devil:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 06, 2009, 19:14:48
Време е за Кристална нощ №2
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Април 06, 2009, 21:02:37
Вън турците, време е за "възродителен процес №2"  :devil:
Точно така става конфликтите на етническа основа,време е за премахване на ДПС !
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 06, 2009, 21:06:50
време е за премахване на ДПС !
и как ще ги премахнем  ???
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: bulgarian085 в Април 06, 2009, 22:10:57
Май само турската партия и турката телевизия обръщат внимание  :-[
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: hammerbg в Април 07, 2009, 01:34:49
Долу ДПС, вън турцитеееее  :devil: България на българите  :)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Април 09, 2009, 14:22:04
ТУРЧИН: Стъпили сме в БЪЛГАРИЯ, влизаме в ЕС и ви превземаме! Купили сме политиците ви....

varna-sport.com 09.04.2009 10:13
България бе взривена тази сутрин с обаждане от Турция: "Стъпили сме в България и с влизането ни в ЕС ще ви превземем. Купили сме политиците ви. ДПС пак ще е на власт след изборите, защото турците са единни, а вие българите сте продажници. Имате 350 партии, а ние само
ДПС. По време на изборите ще дойдат нашите братя от Турция за да гласуват", каза българин с турско самосъзнание в ефира на "Скат". На въпрос откъде се обажда, човекът обясни, че звъни от Турция и трябва вече да приемем съдбата си. Това взриви ефира на телевизията. Зрителите българи поискаха това изказване да се върти по цял ден по "Скат" до изборите за да го чуят и останалите телевизии.
"Дълбоко се съмняваме, че някой от политиците ни или другите медии ще го чуе, защото и те са купени от турците", каза един от възмутените български зрители на "Скат".
В анкетата на "Варна спорт" - кога България ще падне под турско робство 54 % от вас са убедени, че това няма да стане никога. Вероятно на тези 54% им се иска България да не падне никога под турско робство, което е различно. 31,3 % са на мнение, че вече сме под турско робство.
Вчера беят Ахмед Доган се появи пред журналистите съвсем неочаквано в парламента за да не подкрепи искането на Георги Първанов (Гоце) за мажоритарен вот. Скандалното гласуване за 8 % праг за каолиция и без мажоритален вот бе отложено за днес. На въпрос към Доган - ДПС ще бъде ли отново във властта след изборите, отговорът бе: "Дай боже да не бъде, но малко се съмнявам".
Анкетата на "Варна спорт"
ПРОГНОЗИРАЙТЕ кога България, ще падне под турско робство?
вече е 77 гласа 31.3 %
до 1 г. 4 гласа 1.6 %
до 2 г. 1 гласа 0.4 %
до 3 г. 2 гласа 0.8 %
до 5 г. 6 гласа 2.4 %
до 10 г. 9 гласа 3.6 %
до 15 г. 9 гласа 3.6 %
+ 20 г. 5 гласа 2 %
никога 133 гласа 54 %

Общ брой гласове: 246

Снимка БТА
Вчера бе денят на циганите по света. Те също ще гласуват за ДПС, защото най-лесно се купуват и отдавна са купени.

Автор: zabylgarite Категория: Политика
Прочетен: 326 Коментари: 5
http://zabylgarite.blog.bg/viewpost.php?id=319987
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: hammerbg в Април 09, 2009, 17:55:50
Ние вече сме под турско робство, управляващите са турци, има новини на турски, турските студенти са с предимство, в Кърджали и Шумен по улиците се говори на турски  >:(
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 09, 2009, 18:20:22
Ние вече сме под турско робство, управляващите са турци, има новини на турски, турските студенти са с предимство, в Кърджали и Шумен по улиците се говори на турски  >:(
Ами дай да направим нещо по вапроса,
стига сме стояли, като пу..ки
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Април 09, 2009, 23:10:19
Е в такива моменти се дразня че след 89-та никой не ги утрепа тия комунисти майка им мръсна.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Април 10, 2009, 10:56:22
“Българите да се изселят в друга държава!” Преди няколко дена в ефира на две водещи телевизии се случи революция. Едната повлече другата. В “Часа на вестникаря” при Милен и Лора журналист от списание “Тема” обясни с факти, че село Галиче, където никога не е имало турци, даже и в околностите се турцизира. И Милен нали е отворен пусна темата на зрителите и зяпна. Хората полудяха. Полетяха сигнали от всички краища на България. Обади се един българин с турско самосъзнание и каза: “Българите като не им харесва да се изселят в друга държава”. Явно в БиТиВи гледат “Нова телевизия” и веднага поканиха същия журналист в ефира при Бареков, който както се базикаше с новостроената джамия, че била архитектурен абсурд (защото по документи се водела къща с минаре) и той зяпна. Тези корифеи журналисти в кой свят живеят, в коя държава живеят. Българската национална телевизия обаче дори и да гледат няма да пуснат темата, защото се контролира от небългари. Има една единствена телевизия - “Скат”, която говори по тия проблеми от години. Прочетете фактите от разследването на списание “Тема” за село Галиче, което е в Североизточна България, а не в Родопите.

В селото живеят 2000 души, сред които нито един българин с турско самосъзнание. 50 % са българи, 50 % са цигани. Именно циганите се ислямизират по една много проста схема - много са бедни и доброто отношение и финансово подпомагане ги прави зависими и управляеми. Джамията е чисто нова и на откриването са дошли всички мюфтии под развят турски флаг. Ислямът в Галиче се внедрява, а не проповядва от Мехти Касъмов, който е осъден да влезе в затвора заради източени от Държавния резерв над 2 милиона лева. Той обжалва и делото се точи с години, а той през това време внедрява исляма. Как става ли? Много просто - с пари, които дава фондацията “Хуманна помощ за човешки права и свободи”. Зад фондацията стои турчинът Бюлент Алдерън, който притежава в Турция голяма медийна империя. Църквата в Галиче е в окаяно състояние, което доказва, че големия проблем на България е Църквата ни, която докато спори за имоти населението се ислямизира. И село Галиче не е единичен случай. Това се случва в Арчар (Врачанско), села в Белаграчишко, Ботевград, Мездра, Самоков, където турци няма, но цигани колкото искаш.
В същото време Георги Първанов е в Турция, където преди минути по БНТ обясни на комшиите как в България докато християни строят църква, мюсюлмани им помагат. И пак старата песен: че България е запазила етническия мир. Те ни превзеха икономически, Гоце говори за етнически мир. В Търговишко българин ли си няма работа за теб, защото всичко е под контрола на турски фирми. Ами в шуменско. Гоце излизал ли си от София?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Валентин в Април 10, 2009, 12:06:38
Лошото  е,че  ни  завземат  демографски!С  другото  можем  да  справим. :-\
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Април 10, 2009, 12:58:09
Лошото  е,че  ни  завземат  демографски!С  другото  можем  да  справим. :-\
С тая тъпа власт с нищо не моем (не искаме ) да се справим
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 10, 2009, 15:33:11
Някои правим, други стоите като путки ;)
И какво правите ???
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Април 10, 2009, 16:44:21
Ние вече сме под турско робство, управляващите са турци, има новини на турски, турските студенти са с предимство, в Кърджали и Шумен по улиците се говори на турски  >:(
Прав си ама за студентите си чул недочул , те трябва плащат  повече пари и затова имнат привилегии, така е и на Запад, който плаща той поръчва музиката.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 10, 2009, 18:04:19

С тая тъпа власт с нищо не моем (не искаме ) да се справим
По- точно с тоя тъп народ, които избира тъпите управници.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: друг самотен войн в Април 10, 2009, 20:02:41

С тая тъпа власт с нищо не моем (не искаме ) да се справим
По- точно с тоя тъп народ, които избира тъпите управници.

Не е вярно. Такава е демократичната система – предлагат ти да избираш между два грешни варианта. Но какви са начините за СЛЕДИЗБОРЕН контрол и наказание за свършена зле работа от политиците, питам аз? Май такива при демокрацията не съществуват.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Април 10, 2009, 22:02:46
Ще градят незаконна джамия. Който му стиска, да ни попречи, заканват се в Столипиново. Незаконна джамия ще се появи до броени месеци в Столипиново, научи „Plovdivmedia”. Вчера бил избран нов за областен мюфтия Азим Камбур, който дал карт бланш на правоверните в квартала да почват да я градят, макар да нямат разрешение за това. Главният мюфтия Давуд бил закупил декар и половина частна земя, върху нея ще вдигат джамията. „На който му стиска, да ни попречи, нека да заповяда в Столипиново и ще си получи заслуженото от мюсюлманите тук!”, заяви пред репортера ни Ашим Асан, шеф на фондация „Прав път”. Според него не може в район, в който живеят над 60 000 мюсюлмани, да няма дори и една джамия. В същото време там се издигала християнска църква. Възрастните трудно се придвижвали чак до центъра, за да посещават джамиите там. Въпросът бил толкова наболял, че столипиновци решили повече да не чакат одобрение от никого: „Тази джамия ще бъде направена, пък ако ще да дойдат после да я разрушат - заканва се Ашим. – Ще подготвим и официално предложение, което ще бъде внесено в Общинския съвет. Знаем, че то ще се бави, но докато го чакаме, ние ще работим. Искаме да видим дали ще ни подкрепят двамата общински съветници на ДПС. Ако не го сторят, нашите мюсюлмани ще ги линчуват! Мюфтията ще отлъчи от мюсюлманското вероизповедание не само тях двамата, но и целите им семейства. Тогава техните роднини няма да бъдат погребвани като мюсюлмани”, заплашва той.
„До гуша ни дойде от двамата представители на ДПС в Общинския съвет - каза за „Рlovdivmedia” зам.-председателят на фондация „Рома” Кольо Костов. – Аз съм българин от ромски произход и съм християнин, но съм за джамията. В махалата имаме 50 работилници на железари и всички ще помогнат”.
Молитвеният дом щял да се издига до новия пазар в Столипиново. Още до края на месеца ще започнат изкопните работи и дворът ще бъде ограден с дувар. Инициаторите обещават джамията да е готова още преди изборите. Искали да видят как ще реагират на това различните политически партии. Имали и готов проект за сградата, който още тези дни щели да представят за одобрение в Общината. Столипиновци обаче изобщо нямат намерение да чакат зелена светлина за проекта си.
Всички майстори в махалата били готови да положат безплатен труд. Очаква се по-заможните пък да развържат кесиите си. Вече били осигурени 150 00 евро дарение от Световната ислямска банка: „Това е международна организация с официална регистрация - обяснява Ашим Асан. – Тя няма нищо общо с фундаментализма. Който не вярва, нека да провери! На 17 април в Столипиново ще дойде зам.-председателят на Световната ислямска банка да види как стоят нещата”.
Новоизбраният мюфтия Азим Камбур се похвали пред репортера ни, че щял да служи в новата джамия: „Имаме си петима имами тук в квартала. Досега служеха в меджидите, но искаме да имаме и истинска джамия”.
Според местния лидер на „Атака” и зам.-председател на Общинския съвет Тодор Христев, това е само една пиар акция на Ашим Асан: „Не може да се строи нищо без разрешение. Ако бъде изграден даже дуварът без право, РДНСК ще го събори, а на Ашим Асан ще му се търси съдебна отговорност за нарушаване на българските закони. Всъщност той сам ще трябва да бутне построеното”, уточнява Христев.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Хитлер в Април 10, 2009, 22:21:13

С тая тъпа власт с нищо не моем (не искаме ) да се справим
По- точно с тоя тъп народ, които избира тъпите управници.

Щом си толкова умен за кого гласува на изборите?
Не говори така за народа,най-малкото защото ти също си от него...

Не е вярно. Такава е демократичната система – предлагат ти да избираш между два грешни варианта. Но какви са начините за СЛЕДИЗБОРЕН контрол и наказание за свършена зле работа от политиците, питам аз? Май такива при демокрацията не съществуват.

Демокрацията при нас е силно преиначена....
Управляват ни все едни и същи,просто различни партии и лица....
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Jessus в Април 10, 2009, 23:40:58
Не може така.
Трябва да се вземат мерки към турците, циганите и политицете.
Ако ние Българите не се справим с това няма никой да ни помогне.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Април 10, 2009, 23:49:09
Единствената демокрация е тази на древните гърци.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Радко в Април 11, 2009, 00:00:25
Щом си толкова умен за кого гласува на изборите?
Не съм гласувал.
Виж ми профила.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Април 15, 2009, 13:13:45
Едва ли някой се е съмнявал, че прокуратурата ще потули смъртта на доверника на Ахмед Доган и ще я обяви за самоубийство. А такива хора като Емин, които са вярващи мюсюлмани и имат семейство с деца не се самоубиват току тъй.
Никой в семейството му не повярва на тази версия, баща му беше категоричен: „Убиха го!". Запушиха им устите на близките му, сега съдебната власт потулва истината, за да спаси доколкото е възможно авторитета на Доган и агите от централата на ДПС. Останалото свършиха подконтролните на олигархията медии.

Но труповете понякога са доста упорити и се появяват като политически призраци, когато най-много си убеден, че са потънали в забравата.

http://bolgari.net/Потулиха_убийство__пазят_Доган-n-1123.html (http://bolgari.net/Потулиха_убийство__пазят_Доган-n-1123.html)
--------------------------------------------
Разгледайте сайта.



Редактирано от модератор: Корекция на линка.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Генерал Колев в Януари 04, 2010, 18:40:02
Турската болнична верига Medicana Hospitals Group планира експанзия в чужбина, включително България и Румъния, твърди Хюсеин Бозкурт, председател на борда на директорите на Медикана.

"Напоследък работим по различни проекти в България и Румъния; и двете държави са членки на Европейския съюз", казва Бозкурт, цитиран от zdrave.net.

Той подчерта, че свободното движение на лекари и сестри в рамките на ЕС ще помогне на Медикана да управлява по-добре инвестициите си в тези държави, а свободното безвизово движение на хора ще осигури стабилен поток от пациенти за болниците им.
http://news.ibox.bg/news/id_695373890 (http://news.ibox.bg/news/id_695373890)

Освен троянски кон на Русия в ЕС станахме троянски кон и на Турция! На кои ли олигофрени още ще ставаме троянски кон???
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: omerzen в Януари 04, 2010, 19:50:13
Явно поглъщането на България от Турция продължава .
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: samvoin в Януари 04, 2010, 22:12:38
Турската болнична верига Medicana Hospitals Group планира експанзия в чужбина, включително България и Румъния, твърди Хюсеин Бозкурт, председател на борда на директорите на Медикана.

"Напоследък работим по различни проекти в България и Румъния; и двете държави са членки на Европейския съюз", казва Бозкурт, цитиран от zdrave.net.

Той подчерта, че свободното движение на лекари и сестри в рамките на ЕС ще помогне на Медикана да управлява по-добре инвестициите си в тези държави, а свободното безвизово движение на хора ще осигури стабилен поток от пациенти за болниците им.
http://news.ibox.bg/news/id_695373890 (http://news.ibox.bg/news/id_695373890)

Освен троянски кон на Русия в ЕС станахме троянски кон и на Турция! На кои ли олигофрени още ще ставаме троянски кон???
А на самия ЕС кой стана троянски кон? Като почнем от ляво на дясно в парламента, та свършим с "националистите" минали през "родния" парламент /като никъде по - света/.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Нестор в Януари 04, 2010, 23:11:21
Защо да не усвоят и този сектор,та той е почти напълно разграмен. БЛС си иска парите за декември ,заплашва да скъса със здравната каса и да заложи на частната практика на лекарите.Тъй и тъй са пропъдени повечето лекари и останалия здравен персонал,това е удобно поле за действие на турската държава,може би предстои турцизиране на здравните заведения.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:04:59
(http://www.vestnikataka.com/?module=photos&photo_id=16) 131 години след Априлското въстание и 129 години от Освобождението, у нас е в ход планът "Баязид 2" - второто потурчване на България. Какво се крие зад това понятие? Кои са неговите идеолози? Каква е историческата истина за мюсюлманите в България и как се проявява турската експанзия срещу страната ни днес? Ще я има ли България или ще остане само географско понятие, заради престъпното нехайство на управляващата ни върхушка? Отговор на тези и още въпроси ще откриете в "Новото робство" - документална филмова поредица от 6 части, която разследва подривната дейност срещу българската държава и българския народ. С конкретни примери, факти и документи са представени процесите на обезбългаряване в районите с българомохамеданско население и натиска върху българите в т. нар. смесени райони. Във филма ще видите за първи път секретни документи, непоказвани досега, които свидетелстват за скандални акции срещу националната ни сигурност. 



Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:09:07
Първата част на филма "Новото робство" съдържа 2 акцента - историческа ретроспекция и съвременната форма на робството (протурска културна, образователна, религиозна, медийна и политическа пропаганда). Вторият акцент е в основата на плана "Баязид 2" - новото потурчване на България. За "успешното" прилагане на теорията за турско-ислямския синтез, (религията се отъждествява с етноса) у нас свидетелстват показаните във филма примери - районите Мадан, Рибново и Якоруда.

https://www.youtube.com/watch?v=__WFdz2Iszk
Новото РОБСТВО Chapter 1-Part 3-Turkish Politics in Bulgaria
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:12:03
(http://www.sporedzakona.com/main/Images/2g.jpg)

Втората част на филма е посветена на "Скритата война" - война срещу протурската пропаганда за запазване на родовия корен у българомохамеданите. Българските оръжия в тази война (в исторически план) са били масовите покръствания сред българомохамеданите и Движение "Родина". Това е единият аспект на войната. Другият - в наши дни, когато България не се отбранява от новите, модерни турски оръжия - печата и религиозната демонстрация. Тя се изразява в масов градеж на джамии, ислямски символи в облеклото и духовните мюсюлмански училища.

https://www.youtube.com/watch?v=5jxUY-DoxfE
Новото РОБСТВО Chapter 1-Part 2-Turkish Politics in Bulgaria
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:14:04
В третата част на филма са обособени самостоятелно 2 теми: Турският тероризъм и Училищната пропаганда. Първата тема съдържа секретни доклади до българското правителство през периода 1934/1939г. Акцентира се върху бомбения атентат край гара Буново през 1985г., извършен от трима турски терористи. Втората тема разкрива усилената протурска политика сред българомохамеданчетата в т. нар. Средни общообразователни духовни училища в с. Рогозче, Момчилград и Шумен. Филмът изнася данни за присъствието у нас на крайната ислямистка секта на Фейтулах Гюлен, забранена дори в Турция.

https://www.youtube.com/watch?v=__WFdz2Iszk
Новото РОБСТВО Chapter 1-Part 3-Turkish Politics in Bulgaria
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:21:50
Обект в четвъртата част на филма е т. нар. Турско националноосвободително движение - нелегална, антибългарска организация, видно от нейния устав. Представено е също агентурното минало на Ахмед Доган - как и с какво е сътрудничил на Държавна сигурност, и под какви псевдоними се е изявявал. В рубриката "ДПС срещу закона" ще видите скандалното поведение на ексдепутата от ДПС - Адем Кенан, който нарича българите "нация от изроди".

https://www.youtube.com/watch?v=rN89A_7f_OM
Новото РОБСТВО Chapter 1-Part 4-Turkish Politics in Bulgaria
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:30:06
Петата част на филма "НОВОТО РОБСТВО" е красноречиво доказателство за сепаратистката дейност на ДПС. В тази серия ще видите как български министри и кметове, ръководещи български институции, на заплата от българската държава, на публични изяви говорят на турски език. Ще останете шокирани от дръзките им изказвания и поведение, след като ползвахме услугите на преводач. И всичко това се случва в държава, в която официалният език е БЪЛГАРСКИ....

Новото Робство - 5 - Филм На Тв Скат (https://www.vbox7.com/play:4996de59)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Януари 20, 2010, 20:31:40
Шестата, последна част на филма, е озаглавена "Терорът срещу българите". Тя обхваща няколко теми: 1. Фалшифициране на българската история, 2. Оскверняване на български гробове, 3. Градеж на нова джамия в град Кърджали, в нарушение на Закона за устройство на територията, 4. Приз за толерантност в град Търговище - апогеят на българското самоунижение. Филмът завършва с обзор на основните акценти от предишните 5 серии.

Новото Робство - 6 - Филм На Тв Скат (https://www.vbox7.com/play:f2541e8e)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: logx в Януари 23, 2010, 13:33:37
Вина не носят само ДПСарските утрепки, а куп други продажни п*дерасти!

Телевизии, малоумни учители, още по-малоумни директори, а и най-вече малоумно население...
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Февруари 07, 2010, 08:16:52
(http://www.plovdivmedia.com/i/th/th_21481-1.jpg) Почти месец преди Баба Марта великотърновци могат да купуват червено-бели мартеници от няколко магазина в централната част. като най-актуални в духа на турските сериали тази година се очертават мартениците, изобразяващи Инджи , Мехмет или на някой друг от героите край Босфора. Пижо и Пенда ще трябва да се преборят с звездната влюбена двойка от „Перла”, която се предлага средно за по лев-лев и петдесет по сергиите. http://www.plovdivmedia.com/21481.html (http://www.plovdivmedia.com/21481.html)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: omerzen в Февруари 07, 2010, 08:58:56
(http://www.plovdivmedia.com/i/th/th_21481-1.jpg)
И това доживяхме !  :&
Кой знае опростачването и изциганяването какво още ще ни донесът !
Турцизацията на все още Българската държава вече отдавна не е пълзяща а тичаща .
Къде е Волен и кохортата от близачи ?
И какво правят с Бойко Борисов в "българското" Народно събрание !
Само да правят метани на турците ли ?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Rodolubec в Февруари 12, 2010, 15:34:30
Майка им да е*а турска,навсякъде осраха с миризливата си и гнусна сволоч.Няма нещо българско и свято дето да не са обругали с шибаната си подчовешка ароганстност.Вече да се чуди човек какво ще измислят полуделите ислямисти и читаци в държавата с име на пуйка. :@
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Февруари 15, 2010, 18:02:49
(http://www.plovdivmedia.com/i/21941-1.jpg) Бившият кмет на Дулово и настоящ депутат от ДПС Митхат Табаков и колегата му Гюнай Сефер са заложили общо към 900 000 лв. в казино в Златни пясъци и това е доказано с документи. Двамата депутати без имунитети ще бъдат съдени за измама, след като преди дни прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу тях и още двама души. При разследването станало ясно, че само за първите 6 месеца на 2009 г. Табаков е разиграл около 300 хиляди лева в казиното, а Сефер - 600 000 лева. И ако за Сефер може да се намери някакво обяснение - имал е бизнес, преди да стане депутат, произходът на парите на Табаков не е ясен. Освен това било разкрито, че в личната сметка на Табаков са били преведени над 1,3 млн. лв. през последните години от мандата му като кмет. Табаков е кмет от 2003 до 2009 г. По това време заплатата му не е надвишавала 2000 лв. В искането за снемане на имунитета му бе посочено, че законните му доходи като кмет през 2004-2008 г. са били общо 73 000 лв. Огромната сума в личната сметка е била вкарана от физически и юридически лица, но имената на донорите се пазят в следствена тайна. Със сигурност обаче Табаков не е заявил тези суми в декларациите си до Сметната палата и данъчните. Към 31 декември 2008 г. той има къща в Дулово с разгъната застроена площ 140 кв. м, която наследил през 1988 г. Декларира и 2 коли - мерцедес и пежо, купени през 2008 и 2007 г. съответно за 80 000 и 17 000 лв. По това време има налични 35 000 евро, а съпругата му Нигяр Табакова - 20 000 евро. Екскметът изтеглил и кредит от 35 000 евро през 2008 г. Прокуратурата предполага, че огромна част от тези 1,3 млн. лв. са от рушвети - едно от досъдебните производства срещу Табаков е образувано за подкупи. Те обаче едва ли могат да бъдат доказани след толкова години. Но при всички случаи от него ще се търси най-малко отговорност за пране на пари, попълване на невярна декларация пред Сметната палата и укриване на данъци. http://www.plovdivmedia.com/21941.html (http://www.plovdivmedia.com/21941.html)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Nordwave в Февруари 15, 2010, 18:05:21
(http://www.plovdivmedia.com/i/21913-1.jpg) Има една държава, която у нас се оказва доста интересна тема за каквото и да става дума – за партии, медии, новини, министри дори. Това е Турция. 131 години след края на турското робство ние се занимаваме повече с нея, отколкото с Европейския съюз, САЩ или Русия. Малките момиченца вече не искат да приличат на Райна Княгиня, а на Инджи.
Марина ХРИСТОВА
През последната една година си говорим, питаме се и се чудим какво да правим с новините на турски по националната телевизия. Защо ги има след като ние сме само граничещи държави? Да пуснем и румънски, гръцки и сръбски? Или такива на иврит, защото у нас има много евреи? Само помислете дали ако не се беше случила Руско-турската война и Османската империя още беше тук, щеше да има поне десет минути български новини? Дали там има новини на арменски или кюрдски?
Пак по същото време, като че ли по план, нашето всекидневие насилствено се завъртя около турските сериали. Чудо невиждано у нас, Изаура и Касандра ще се обидят, но се случи – вече не са номер едно. Сега всяка домакиня и баба, половината работещи жени и доста голяма част от мъжете им седят и плачат за Харун и куп други хора с трудни за произнасяне имена, които сме се постарали да забравим за един век. Сериалите, които гледаме, връщали ценности, морал и човешки отношения, които у нас били забравени. Да, забравени са, защото тук са били факт в 19 век. Защото ние сме продължили напред. У нас вече рядко се купуват и продават булки, рядко цялото семейство дава парите си на най-стария да прави каквото иска с тях. У нас вече просто се мисли по европейски, а не по ориенталски, колкото и да ни убеждават в обратното. Тръгнали сме по този път, да кажем, че ни остава още малко да стигнем в Европа. Но Балканите са рошави и едва ли някой ще успее да ги среше, казваше Радичков в едно от последните си интервюта. Чарът ни е в това, а не в покорството.
Единственият нормален глас в случая се оказа този на Божидар Димитров – поиска си човекът, Турция да даде обезщетенията за тракийските бежанци. Има ли някой наш сънародник, който да не иска това? Оказа се, че има и не е само един. А Божидар Димитров си изяде пердаха и се оказа порицан пред цяла България. Защото защитава интересите на страната си пред тези на Турция. А далаверата на бившата Османска империя е една – да влезе в ЕС. Но със сигурност скоро ще влезе в книгата на Гинес – за най-дълги преговори по присъедняване към Общността. Иначе ние можем да говорим и за арменския геноцид. За него пак се дърпаха уши, но през 2008 години. Просто за Турция се говори с шепнене. За Македония то не ни помогна…http://www.plovdivmedia.com/21913.html
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Февруари 16, 2010, 01:34:56
(http://www.plovdivmedia.com/i/21913-1.jpg) Има една държава, която у нас се оказва доста интересна тема за каквото и да става дума – за партии, медии, новини, министри дори. Това е Турция. 131 години след края на турското робство ние се занимаваме повече с нея, отколкото с Европейския съюз, САЩ или Русия. Малките момиченца вече не искат да приличат на Райна Княгиня, а на Инджи.
Марина ХРИСТОВА
През последната една година си говорим, питаме се и се чудим какво да правим с новините на турски по националната телевизия. Защо ги има след като ние сме само граничещи държави? Да пуснем и румънски, гръцки и сръбски? Или такива на иврит, защото у нас има много евреи? Само помислете дали ако не се беше случила Руско-турската война и Османската империя още беше тук, щеше да има поне десет минути български новини? Дали там има новини на арменски или кюрдски?
Пак по същото време, като че ли по план, нашето всекидневие насилствено се завъртя около турските сериали. Чудо невиждано у нас, Изаура и Касандра ще се обидят, но се случи – вече не са номер едно. Сега всяка домакиня и баба, половината работещи жени и доста голяма част от мъжете им седят и плачат за Харун и куп други хора с трудни за произнасяне имена, които сме се постарали да забравим за един век. Сериалите, които гледаме, връщали ценности, морал и човешки отношения, които у нас били забравени. Да, забравени са, защото тук са били факт в 19 век. Защото ние сме продължили напред. У нас вече рядко се купуват и продават булки, рядко цялото семейство дава парите си на най-стария да прави каквото иска с тях. У нас вече просто се мисли по европейски, а не по ориенталски, колкото и да ни убеждават в обратното. Тръгнали сме по този път, да кажем, че ни остава още малко да стигнем в Европа. Но Балканите са рошави и едва ли някой ще успее да ги среше, казваше Радичков в едно от последните си интервюта. Чарът ни е в това, а не в покорството.
Единственият нормален глас в случая се оказа този на Божидар Димитров – поиска си човекът, Турция да даде обезщетенията за тракийските бежанци. Има ли някой наш сънародник, който да не иска това? Оказа се, че има и не е само един. А Божидар Димитров си изяде пердаха и се оказа порицан пред цяла България. Защото защитава интересите на страната си пред тези на Турция. А далаверата на бившата Османска империя е една – да влезе в ЕС. Но със сигурност скоро ще влезе в книгата на Гинес – за най-дълги преговори по присъедняване към Общността. Иначе ние можем да говорим и за арменския геноцид. За него пак се дърпаха уши, но през 2008 години. Просто за Турция се говори с шепнене. За Македония то не ни помогна…http://www.plovdivmedia.com/21913.html
Онзи келяв мадридски смукач Симо Саксофонски вкара ДПС във властта,а рокерът с нежния задник също.
Да правят свирки на Доган и в ада!!!
Турция няма никога да стане европейска държава,защото смърди на овча лой и ислямизъм,а турците в сериалите си могат да се правят и на шекспирови герои,но ибрикът стърчи от задниците им.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: omerzen в Февруари 16, 2010, 09:13:15

Онзи келяв мадридски смукач Симо Саксофонски вкара ДПС във властта,а рокерът с нежния задник също.

Позволи ми да допълня . ДПС са доста отдавна във власта . На практика посоянно . Под различна форма . Например правителството на Любен Беров беше съставено с мандата на ДПС .
А свирки на Доган сигуно му правят . И сега управляващите също . Подкрепяни безусловно от Волен Сидеров .
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Podkrepa в Март 01, 2010, 18:51:36
Юзеир Юзеиров създава нова партия - ОТОМАН  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/03/01/iuzeir-iuzeirov-syzdava-nova-partiia-otoman.86978 (http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/03/01/iuzeir-iuzeirov-syzdava-nova-partiia-otoman.86978)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: omerzen в Март 01, 2010, 20:26:42
Ей , турските провокации и мръсотии край нямат !
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Norton в Юни 05, 2010, 16:23:53
Този пост трябваше да е в поста ми за поредното ни тъпо и бездействащо правителство. Но някакси не можах да свържа материята с краставици, домати и "хеберлера" по БНТ. Пак става дума за прословутото българско търпение, за гаврата с паметта ни, за циганиите на терористичната сепаратиска организация ДПС и накрая, но не последно, става дума за това протурско правителство и турският му министър в него.

http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=5696&Itemid=1 (http://www.ekip7.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=5696&Itemid=1)

Това е най- малкото, което може да се прочете за тези смесени райони и съдбата на българите там. Ежедевните подигравки, демонстративност и обида / скрита и явна / от страна на турското население. Население, което с такава гъстота е доста по-нагло, самонадеяно и протурски нахъсано. Казвам това, защото много малко хора рабират какво е да си мръсен гяур в собствената си родина. Българин там е синоним на срам, несигурност, сконфузност, второстепенност. Естествено има я обидата, накърнено е повече от всичко българското самочувствие, но над всичко това е тихото отчаяние и убеждението, че всичко българско вече или е загубено или ще бъде продадено на парчета от последните еничари, като сегашното правителство да речем. За всички тези настроения са се погрижили много добре ДПС и техният българофоб Доган. Прочетхте добре навярно за какво става дума. Турски театър, взет чрез властта на ДПС, някога български, но унищожен. И смяната на името. Гаврата с всичко българи в Разград. Голямо име, за да го четат всички гяури. Назъм Хикмет! Всичко това, за което ви пиша е като един гигантски комплекс за избиоване от турска страна и сякаш своево рода наказателна акция срещу българите. Ето го и площада, където е театъра. Вижте какви уродливости е създал болния туркофилски ум на Доган в иначе обикновенния български град Разград. Какви взаимноизклчващи се символи буквално пречат с грозновата си несходност с останалите символи. За това споменах, че е комплекс. Защото няма значение колко е грозно и не на място. Сякаш е много важно за някой да ги има точно такива.
Ще поясня под снимката.
http://prikachi.com/files/1636145a.jpg (http://prikachi.com/files/1636145a.jpg)
Такава гавра с българското самосъзнание рядко се среща! Стрелките от ляво на дясно. Оставям на вас да прецените уродливоста в цялата тази картинка.
1 стрелка - Паметникът на Кирил и Методий и техните ученици.
2 стрелка - зад него сградата на турският дрматичен театър Назъм Хикмет
3 стрелка - брознова статуя на Свети Георги Победоносец
4 стрелка - бивше кино и читалище Развитие. Дадено от ДПС на турчеещ се циганин, който го боядиса в синьо и превърна в турски бар-бардак с име "Blu eye" (Синьо око), именуван на турският талисман против уроки. От там се дънят кючеци, когато ДПС вдигат празник.
5 стрелка - костница на загиналите руски и български войници за освобождението на Разград от турските поробители

Няма да коментирам. Пошлостта и обидата към нас я намерете сами. И след като я намерите, попитайте се... какво е да си българин - разградлия например? Изобщо българин в такъв район. Да гледаш такива неща  в с е к и   д е н ? Всеки втори лае на турски около теб. Където няма и помен от българска или изобщо модерна музика, когато излезеш из уж българските улици на разходка. Да се питаш кой си вече и няма ли да има край това. Да живееш с унижението, че се плезят на националното ти достойнство, родни символи и памет.


Малко по- подробни детайли от тази подигравка на турската идиотщина!

Паметникът на Кирил и Методий с техните ученици. Зад тях сградата на потурчения без време бивш български театър.
http://http://prikachi.com/files/1636185W.jpg (http://prikachi.com/files/1636185W.jpg)


Надписът на фасадата, който ежедневно се плези на българската ителигенция и изобщо на всички българи живеещи в града. Един български театър е унищожен, за да дойде на негово място чуждият с име непознато нито по тези земи, нито за този народ. Като страшен намек, болезнена подигравка.
http://http://prikachi.com/files/1636189a.jpg (http://prikachi.com/files/1636189a.jpg)


Статуята на Свети Георги победоносец. Стояща досущ като пленник между НАзъм Хикмет и бардака с турското синьо око против уроки.
http://prikachi.com/files/1636192b.jpg (http://prikachi.com/files/1636192b.jpg)


Върховната обида! Костницата на войниците дали живота си никога повече турчин да беснее над бащино ни огнище. Зад него бди зорко синьото турско око, някога сграда на кино и българско читалище.
http://prikachi.com/files/1636209g.jpg (http://prikachi.com/files/1636209g.jpg)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Юни 07, 2010, 18:03:44
http://www.dmdtkardjali.com/ (http://www.dmdtkardjali.com/)
"Държавен музикално-драматичен театър “Кадрие Лятифова”  - Кърджали е създаден с Постановление № 124 от 06.06.2003 г. на Министерския съвет на Република България. Театърът носи името на легендарната изпълнителка на турски песни, “Славеят на Родопите” Кадрие Лятифова. Кадрие Лятифова е родена на 30 май 1928 г. в село Големанци, област Хасково. Омъжва се рано за Лятиф Рашидов, от когото ражда двама сина – Ружди и Вежди..."
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Norton в Юни 07, 2010, 22:30:51
Българи продулжават да хрантутят турцизирането в България, по изискване на сепаратиската организация ДПС, въпреки, че самата ДПС е абсолютен аутсайдер, натикан в ъгъла:

"По неофициална информация, вариантите за Разград и Кърджали са създадените през 2003 година по настояване на ДПС театри за турския етнос "Назъм Хикмет" и "Кадрие Лятифова", да минат на общинска издръжка, а държавата да продължи да осигурява работните заплати.
...държавни музикални театри "Назъм Хикмет" в Разград и "Кадрие Лятифова" в Кърджали са трън в очите на цялата театрална гилдия. Наскоро председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев нарече трупите "гюбекчийки" и "самодейци" в свое изявление.
...твърде голямата годишна субсидия - 1 милион лева общо, която получават двата театъра и която е в пъти по-голяма от парите за издръжка на други провинциални театри."

Титла: Турският поробител се върна с влак
Публикувано от: Мамарчев в Юли 08, 2010, 10:56:54
Питат за турски имена на български градове. А защо не Цариград вместо Истанбул?
 
Българска изселническа организация от Турция разпространила анкета с въпрос „Искате ли възстановяване на старите турски имена на градове и местности в България?” Това е само един от многото провокативни въпроси в анкетата.

ВМРО вече е готова да пусне своя анкета сред потомците на български бежанци от Турция с въпроса дали биха желали връщане на българските имена на градове в днешните предели на турската държава. Например, дали Къркларели да не стане отново Лозенград, дали Едирне да не стане пак Одрин, дали Малгара да не стане Малиград, дали Демиркьой да не стане Малък Самоков. Защо ли Истанбул да не стане Цариград?

Анкетата на въпросната организация щяла да бъде попълнена от 8 хиляди „турци” у нас. Сред градовете, в които ще се разпространява анкетата, попада обаче и Смолян. Интересно какви „турци” има в Смолян?

Възродителният процес у нас направи един въпрос табу. Но ние сме длъжни да го зададем отново: доколко въобще е основателно да се говори за „турци” у нас? Защото в България огромната част от тюркоезичното население е по произход българско.

Освен това, по подобие на Турция, у нас всеки български гражданин е българин. Или поне така би трябвало да бъде. 

Идиотските провокации на тема турци и мюсюлмани в България започнаха доста да зачестяват. Опипването на почвата продължава. Сега, например, в България идва т.нар. „влак на дружбата” с турска делегация, която да проверява как се справяла България с интеграцията. Този „влак на дружбата” натрапчиво прилича на скорошната „флотилията на свободата”, тъкмо както при Оруел министерството на войната беше министерство на мира. Впрочем, „влакът на дружбата” е инициатива на турската държавна телевизия ТРТ, управлявана от бивш кандидат за шеф на турското разузнаване МИТ.

Какво ли още трябва да се случи, за да стане ясно, че „миролюбивите и дружелюбни” действия на съседите са всъщност постепенна, педантична и настъпателна държавна политика в контекста на „неоосманската” експанзия на Турция, наложена от външния министър проф. Ахмет Давутоглу?

http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=591:2010-07-06-08-26-57&catid=5:news&Itemid=24 (http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=591:2010-07-06-08-26-57&catid=5:news&Itemid=24)
Титла: Re: Турският поробител се върна с влак
Публикувано от: Мамарчев в Юли 09, 2010, 13:08:46
                     За дружба ли идва „Влакът на дружбата”? 

С плакати „Турция не е Европа” днес в 12.00 ч. членове на ВМРО посрещнаха пътуващите в така наречения „влак на дружбата” пред храма паметник „Св. Александър Невски”. В „Балканския експрес” са турски журналисти, които „откриват за сънародниците си” турското наследство на Балканите и проверяват как се справяла България с интеграцията. Например – като ги дезинформират, че 85 % от населението на Казанлък е турско.  „Балканският експрес” обикаля от няколко дни страната ни.

Този „влак на дружбата” плашещо напомня скорошната „флотилия на свободата”. Точно както при Оруел министерството на войната беше министерство на мира. Да не говорим, че „влакът на дружбата” е инициатива на турската национална телевизия ТРТ, ръководена от бивш кандидат за шеф на турското разузнаване МИТ.

Разбира се, това не е учудващо. Неоосманизмът е водеща логика в новата турска външна политика, ръководена от проф. Давутоглу. Изненадваща е информационното затъмнение, което тегне над „влака на дружбата”.

Ние от ВМРО сме убедени, че „миролюбивите и дружелюбни” действия на съседите са всъщност част от тактиката им за провеждане на  постепенна, педантична и настъпателна турска политика на Балканите. Искрено се надяваме това да бъде опровергано, но за целта първо е нужна информация. А в последните дни някой у нас е решил да не информира българаската общественост за маршрута и целите на „влака на дружбата”.

08.07.2010
 
http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=611:2010-07-08-10-19-09&catid=1:latestnews (http://www.vmro.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=611:2010-07-08-10-19-09&catid=1:latestnews)
Титла: Re: Турският поробител се върна с влак
Публикувано от: Nordwave в Юли 28, 2010, 22:00:08
“Тези земи са били наши, и пак ще бъдат наши. Дедите ни са стигали до там със силата на оръжието, а ние ще стигнем до там със силата на културата и напредъка”, казва бащата на светска Турция Мустафа Кемал Ататюрк (1881-1938г.), наложил господстващата и до днес в страната агресивната спрямо съседните страни доктрина – кемализма. Днес ние сме свидетели на последователното и успешно изпълнение на плана на Ататюрк – завладяване “със силата на културата и напредъка”. Един от многобройните примери за това е пристигналият у нас турски влак, наречен „Балкан експрес“ – девет вагонна композиция, на която пътуват журналисти от турските печатни и електронни медии.
 
На влака е натоварена и телевизионна техника. Мащабният и скъпоструващ проект предвижда обиколки из всички страни, които са били част от Османската империя – България, Македония, Сърбия, Босна, Гърция, Румъния и др. Целта на това посещение е да бъдат представени местата,свързани с турско-ислямското културно историческо наследство от завладяването на Балканите от османлиите до наши дни. Втората цел на експедицията е да се покаже на турско-езичното население у нас и в горепосочените държави, че Турция не ги е забравила и полага необходимите грижи за приобщаването им към майката-родина и за повдигането на техния дух и самочувствие като мюсюлмани. За изпълнението на тази цел свидетелстват и посетените градове в България – предимно смесени райони – Пловдив, Кърджали, Русе. Тези гастроли се провеждат при пълна секретност и липса на всякаква официална информация от българските държавните институции. Проектът обаче бе широко рекламиран в турските информационни сайтове, благодарение на които ние научавахме какво се случва в родината ни. Отново чрез тях узнахме, че турският влак пристига и в София. Диспечерите от Централна жп-гара, където влаковата композиция пристигна на 7-ми юли – сряда в 20,40 ч. на първи коловоз, ни предупредиха, че часът и мястото на пристигането на влака няма да бъдат изписани на електронното табло, нито обявени по високоговорителя, каквато е обичайната практика за обявяване на пристигащите и заминаващите влакове. На мястото присъстваха петима полицаи, които трябваше да охраняват композицията. Спонсори на проекта са турската банка “Зираат”, турските държавни железници и турски мобилен оператор, чиито инициали бяха изписани на вагоните. Два канала на турската държавна телевизия – TRT излъчват “на живо” всеки ден посещенията в различните български градове и подготвят документални филми, свързани с турския бит, традиция и религия – джамии, тюрбета, текета и други ислямски символи в България. От телевизионните екипи научихме и тяхната програма в столицата – директно излъчване от площада пред Храм-паметника “Александър Невски”, с участието на министъра на културата Вежди Рашидов, който предния ден излъга, че не знае за никакъв турски влак и няма никакви ангажименти с турски журналисти. На въпрос към турския телевизионен екип дали тяхното посещението има и друга цел – България да подкрепи Турция за членството и в ЕС, журналистите отговориха, че „такива са очакванията на турската държава”. За реализирането на този проект на турската тв е съдействало българското посолство в Анкара, съобщи Ерхан Тюрбет от турската фондация за изследване на икономическите политики, който бе сред ръководителите на мероприятието. След като тв техниката бе разположена на площада пред Храм-паметника, се установи, че Столичната община, която се намира отсреща, не е уведомена за случващото се – няма постъпило искане за разрешение да се ползва площада, който е публична общинска собственост. На място пристигнаха няколко полицейски екипи. В резултат на тяхната намеса и общественото недоволство, тв техниката бе демонтирана и екипите си тръгнаха. Накъде обаче тръгнаха, никой не знае. У нас всички институции мълчат или отговарят уклончиво. Говорителят на Външно министерство – Весела Чернева, заяви, че България „е оказала логистична подкрепа на турския проект в организирането на срещи, достъп до музеи и т.н.” и че нашето министерство е „оказало помощ за популяризирането на България и българската култура”. Закономерно възниква въпросът – това ли е ролята на българското външно министерство – да посредничи и съдейства на Турция за осъществяване на имперските и амбиции? Ако е така, то тогава да премине на издръжката на турския данъкоплатец, а не на българския народ. И ако действително целта на този проект е да “популяризира България”, защо тогава турските тв екипи не отидоха да снимат древните столици - Плиска, Преслав, Царевец, а отидоха в Кърджали при компактното турскоезично население? Защо не поканиха за участие в предаването им пред „Ал. Невски“ друг министър – историк – например проф. Божидар Димитров да им разкаже за българската история, а поканиха министър Вежди Рашидов? Ако този проект цели рекламирането на стараната ни, както твърди Весела Чернева, защо не бяха информирани българските медии, защо не бе оповестено в информационните сайтове или в официалния сайт на Министерството на външните работи или на Министерството на културата, чийто министър – Вежди Рашидов е официален гост на турската тв от българска страна?

“Това, което ние на Балканите тепърва трябва да правим, е да се опознаваме и да видим колко много общи неща имаме”, допълни още говорителката на Външно министерство в защитната си реч за турския проект, сякаш забравила за черепите и костите в Батак – свидетелство за 5-вековното ни “опознаване” с Турция.

Турският “културен” влак обаче, е само част от многопосочната антибългарска пропаганда у нас в последните месеци и затова не може да се разглежда като изолиран случай. Припомняме ви, че масово жени с мюсюлманско вероизповедание заявяват, че искат да се снимат за новите лични документи с покрити лица. Същевременно българо-турската културна организация “Бултюрк” провежда анкета сред турско-езичното население, в включени в нея въпроси, застрашаващи националната ни сигурност. Относно тази протурска пропаганда и манипулация на населението, създаваща заплаха за единството на нацията и провокираща етническа война, говорителят на Външно министерство коментира: “В България всеки има право да провежда анкети. Неправителствените организации правят това непрекъснато”. Щом всеки има право да провежда анкети на всякакви теми, като логичен завършек на тази публикация може да се попита с анкета: Каква е държавната и обществената полза от съществуването на Външно министерство? и смятате ли, че то рябва да бъде закрито (поради некомпетентност на част от служителите или поради тяхната незаинтересованост към България и защита на чужди национални интереси)?

Ерхан Тюрбет – експерт за Балканите – Фондация за изследване на икономическите политики пред "Десант":

Коя българска институция ви даде разрешение за осъществяването на този проект на българска територия?

Ние поискахме разрешение още преди 6 месеца от българското посолство в Анкара. Оттам ни предоставиха факсове от София, че всичко е наред и можем да снимаме.

Ако аз дойда в дома ви и години наред безчинствам – изнасилвам, убивам, взимам децата ви еничери и след време дойда отново в дома ви, но не за да се извиня, а за да си търся някоя забравена пендара, вие как ще го приемете? Не ви ли се струва цинично?

Ами вие не сте ни слушали какво говорихме. На нас ще ни бъдат гости певци, писатели. Ние не говорим за политика, а само за култура. Цялата програма е свързана с България. http://www.desant.net/show-news/20615/ (http://www.desant.net/show-news/20615/)
Титла: Re: Турският поробител се върна с влак
Публикувано от: hackera96 в Юли 29, 2010, 00:28:56
Тоя влак тряя се взриви със сички фесове вътре/
Титла: Re: Турският поробител се върна с влак
Публикувано от: omerzen в Юли 29, 2010, 02:47:14
Трябваше ама влакът сигурно си е заминал вече. Охраняван от "българската" полиция. Казва ли ти някой?
Според колониалната администрация в София (правителството) воглаве с крепежните елементи (няма да казвам кои) няма нищо лошо.
Просто турците идват да си наобиколят старите си нови вилаети. За сега "културно".
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Veskou в Октомври 26, 2010, 22:49:47
Сивото вълче Рафет Мурат отново изпълзя от Истанбулската си бърлога и нададе вой.

(https://photos1.blogger.com/hello/17/1734/400/S2500188.jpg)

На 28 октомври, четвъртък, глутницата от "сиви вълци", известна като "Дружество за култура и подпомагане на българските турци", ще се появи в Истанбулския хотел "Сьогют". Нейният водач Рафет Мурат Улутюрк излиза на светло от бърлогата си само когато се чувства в безопасност и такива условия му предлагат луксозните хотели, където той прави или пресконференции, или чертае стратегии за победата на туранизма и за турцизирането на българските помаци. На 28.10.2010г.,в самото навечерие на турския Национален празник,нашият приятел и двоен гражданин Рафет бей от Кърджали ще обяви на пресконференция в 09,00ч. резултатите от "допитването", проведено по негова инициатива сред 13 хиляди "български турци" в Турция и България. "Анкетата" на "Бултюрк" имала за цел да установи какви трудности преживяват "сънародниците" и на тази база глутницата на Улутюрк щяла да предложи такива "международни политики", които да спомогнат за бързото преодоляване на натиска и дискриминацията, прилагани спрямо турците-мюсюлмани. Според думите на Улутюрк, "в България живеят приблизително 2 млн. "сънародници" и още 500 хил. в Турция. Въпросната анкета е най-мащабното и подробно проучване на положението и на исканията на външните турци, провеждано досега. Значението и обективността на получените резултати се обясняват с факта, че анкетата е организирана от "независимо сдружение на гражданското общество" (?), каквото е "Бултюрк". Допитването било проведено в 13 региона на България, в които живеели предимно турци ( Бургас, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Ловеч, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград ), както и сред изселниците в Одрин, Текирдаа, Лозенград, Истанбул, Коджаели, Бурса, Измир и Анкара. Турските източници припомнят, че в анкетните листове са били включени 47 въпроса, сред които такива за връщането на старите османски топоними, за задължителното изучаване на "майчиния език", за частни турски телевизии и радиа, за увеличаване на времето на новините на турски език и на турските културни програми по БНТ и др. Заради негативните реакции на "крайните националисти" в България Рафет Мурат изпрати на 12 юли т.г. писмо до Бойко Борисов, с което се опитва да го убеди, че "инициативата била разбрана погрешно и се вадели избирателно отделни въпроси от анкетата, за да бъде тя компрометирана като антибългарска". Аргументите на подривната организация бяха напълно възприети от Външния ни министър Николай Младенов и от неговата говорителка Весела Чернева, които не видяха нищо лошо и опасно за страната ни в това "безобидно социологическо проучване на една необвързана неправителствена организация на гражданското общество". Ние обаче имаме също правото да припомним на цитираните лица, че "Бултюрк" е една подривна ПРАВИТЕЛСТВЕНА структура, която изпълнява задачи на официалните турски власти заедно с другите изселнически организации. Те всички имат финансови и политически връзки с екстремистите в централното ръководство на Партията на националистическото движение и със запасни офицери от тайни терористични групировки. Един от тях е цитираният много пъти от нас генерал Вели Кючюк. В това няма нищо странно, след като той е колега с полковник Сюхейл Чобаноглу и работят заедно на няколко "позиции" сред изселническите центрове и техните медии с политическия представител от най-високо ниво на "Сивите вълци" Йозджан Пехливаноглу. Където е Рафет Мурат, там търсете и ще откриете водачите и на другите глутници, каквито са Емин Балкан, Мехмет Сербест, Сюхейл Чобаноглу, Йозджан Пехливаноглу, Хаяти Дурмаз, Ръфат Саит и много други като тях. Рафет Мурат Улутюрк вече не смее да дойде у нас, след като през м. май 2010г. беше притиснат от нашия кореспондент Ненчо Ненов и се заплете в лъжи, а очичките му уплашено се въртяха като на попаднало в капан зверче. Препоръчваме на Весела Чернева и на Николай Младенов да прочетат стратегическата разработка на Рафет Мурат за политиката на Турция към помаците в България, как Анкара вижда ролята на "посредниците" ( ДПС и изселническите щабове в Турция ) за турцизирането на "насила побългарените наследници на куманските и оузките турци" и какви мерки трябва да се вземат за "запушване на гласа на враговете на Турция, които искат да попречат на обединяването между ДПС и българските помаци".

Източник: http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=10798 (http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=10798)

Следете и канала на СКАТ в YouTube:

(http://store.picbg.net/pubpic/DF/74/35f4421b82cadf74.jpg) (http://www.youtube.com/user/TvSKATbg)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Amenhotep в Октомври 27, 2010, 10:27:07
Време е да откриваме ловния сезон

(http://scrapbookershaven.com/shop/images/Hunting%20Season.png)

За побеснели сиви вълци и пуйки

(http://www.silverphoenixllc.com/phoenixblog/wp-content/uploads/2009/12/wolf_dead_insnow1.jpg) (http://www.greatnebraskahunting.com/Turkey_Gary-Stewart_4-08.jpg)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Октомври 27, 2010, 10:58:19
Турците най-открито и необезпокоявано подронват нашата държавност, което може да се види от всеки, стига да не си стиска очите затворени за свое спокойствие.

Но...

Аргументите на подривната организация бяха напълно възприети от Външния ни министър Николай Младенов и от неговата говорителка Весела Чернева, които не видяха нищо лошо и опасно за страната ни в това "безобидно социологическо проучване на една необвързана неправителствена организация на гражданското общество".

... някои националисти (може би трябват кавички тук?), намиращи се в момента в управлението на държавата, май не се интересуват от тези подробности?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Октомври 27, 2010, 11:57:34
Както и във всяка сфера,така и във външната ни политика и конкретно към Турция ни трябва смелост и твърдост,иначе винаги ще лапаме бахура.
Хънкащи и мънкащи още в говоренето си политици не ни трябват,щом хънкат и мънкат представете си дали реално вършат нещо.
Само надупване и въртене на задника на всички страни,като почнем от Гоце и стигнем до последния кмет неграмотен тъпанар. Ще ми се побратимяват с турски градове,мамка им плъхове и говнари.

Да не забравя:Български ШНУР за сивото вълче!



Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Октомври 27, 2010, 15:17:56
Да не забравя:Български ШНУР за сивото вълче!
Готови сме, батка!
Дай ми как да го намеря, моля.

Ще имаш и снимки за доказателство. Лошите кучета им е там местото. Само ми кажи къде е това животно, моля.

Един по един нека чистим. Това е от нас.



Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Родолюбец IYI в Ноември 07, 2010, 02:43:23
Да пратим на рафет рязания чаршаф една отрязана вълча глава
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Април 10, 2011, 20:02:42
http://www.kircaalihaber.com/bg/?pid=3&id_news=1333 (http://www.kircaalihaber.com/bg/?pid=3&id_news=1333)
"Секретарят на Народно читалище „Юмер Лютфи1993” Мюзекки Ахмед съобщи, че към читалището са сформирани още два клуба. Първият е Клуб за култура и образование „Юнус Емре” с председател бившият експерт по турски език Харун Бекир. Целта на клуба е да проучи бита и културата на турското население в областта. Сред задачите му са организиране на курсове по майчин турски език, провеждане на конкурси за есета по различни теми, свързани с турския език. Клубът ще съдейства за обучението на ръководителите на фолклорни групи от цялата област.
Клуб „Юнус Емре” ще открие и школа по народни инструменти.Успешно завършилите тези курсове ще гостуват за около две седмици в Турция и ще посетят културно-исторически места. Стана ясно, че в момента читалище „Юмер Лютфи” води преговори с фондации и организации за поемане разходите по пребиваването..."


...
...
Това си е чиста проба шпионска дейност,маскирана като културен клуб.
Какво да се прави,когато министърът на културата(читалищата са под шапката на това ведомство) се казва Вежди!?
...
...
"Разузнавачи вече действат и като банкери, съобщи директорът на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров  в доклад, изнесен на конференция на тема "Предизвикателствата на българското разузнаване" вчера.Банки, фондации и културни институции са новите прикрития, извън дипломатическите, които агентите на спецслужбите вече използват за разузнавателната си дейност..."



http://www.novinar.net/news/shpioni-dejstvat-pod-prikritieto-na-bankeri_MTU0OTs3OA==.html?qstr=%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%20%D0%95%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0&sortcomments=desc (http://www.novinar.net/news/shpioni-dejstvat-pod-prikritieto-na-bankeri_MTU0OTs3OA==.html?qstr=%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%20%D0%95%D0%B2%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0&sortcomments=desc)

Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Май 05, 2011, 12:02:46
Да се смени и образът на Св. Иван Рилски от монетите по един лев
Нова етническа бомба е на път да взриви България. Християни и мюсюлмани започнаха жесток спор в интернет форумите за това дали в герба на българския трибагреник два от осемте кръста да бъдат подменени с полумесеци, символ на исляма. Конфликтът, който разтресе онлайн пространството, беше пренесен от Русия

(http://i.frognews.bg/images/10-ti_noemvri/2-3-bg.jpg)

Там от две седмици насам религиозната ситуация е изключително деликатна. В началото на април върховният мюфтия на руските мюсюлмани Талгат Таджудин изпрати аргументирано предложение до президента Медведев и премиера Путин, в което настоява в официалния герб на страната да се добави мюсюлмански полумесец. Идеята на ислямския духовник е над едната от главите на двуглавия орел и в короната на герба два от кръстовете да се сменят с ислямски символи. Според Таджудин с тези промени нито един враг на руснаците нямало да използва религиозния фактор като оръжие срещу Русия. Друга сериозна причина за промяната бил самият Закона за държавния герб на Руската федерация, където не се споменава нищо за кръстове в държавния символ, което на практика позволявало да се сложи и полумесец. Идеята на висшия мюсюлмански духовник веднага беше посрещната с остро недоволство и дори със заплахи за саморазправа с мюфтията от страна на националистите в Москва.

В България руският повей бе прегърнат незабавно от скандалноизвестните братя Юзеирови. Преди 2 години те бяха обвинени, че правят етническа турска партия и подбуждат мюсюлманите към радикален ислямизъм. Според Али Юзеиров е редно, след като в официалния символ на България има християнски кръстове, да се прибави и полумесец заради стотиците хиляди мюсюлмани у нас. „Ако ще има религиозни символи в знамето на светска държава, то поне нека да бъдат уважени всички вероизповедания в нея. Другото решение, което може би ще е по-приемливо за всички, е кръстовете изцяло да бъдат махнати от герба и да останат само трите лъва с короната. Проблемът с религиозните символи не е само там. Като човек, изповядващ исляма, не ми е приятно да нося в джоба си монети от 1 лв., на гърба на които е изкован св. Иван Рилски, който държи кръст в ръка”, категоричен е Юзеиров. Той обаче допълни, че на този етап полумесец в трибагреника ни не може
да бъде добавен, тъй като Конституцията ни не позволява това.

„В основния закон е записано, че официалната религия в България е християнството, докато в руската конституция подобна точка за религиите липсва. Именно затова там главният мюфтия може да си позволи да даде своето предложение за промяна на герба. Руснаците са много по-либерални, отколкото българите”, констатира Али Юзеиров. Той настоява при следващата промяна на Конституцията този член да отпадне, тъй като пряко засяга останалите вероизповедания у нас, които не се чувстват пълноправни граждани на държавата. В интерент незабавно избухнаха свирепи спорове за това дали в българския герб трябва да бъде прибавен полумесец или не.

В един от форумите на националистическа организация емоционалните пререкания дори прераснаха в етнически обиди и в заплахи за нова свещена война. Противниците на полумесеца контраатакуваха предложението на мюсюлманите с идеята в турското знаме да се сложи кръст като знак на уважение към християните, които живеят там. Други видяха във внезапното желание за промяна на герба предизборна провокация, от която най-вероятно полза ще имат партиите, които са подкрепяни предимно от избиратели, изповядващи исляма, или поредното сплотяване на редиците на ДПС.


Каракачанов: БСП и ДПС отрекоха кръстовете в герба
„Като човек, който е участвал в изготвянето на българския герб в 38-ото Народно събрание, ви гарантирам, че българският герб няма да се промени, както и този в Русия. Когато Владимир Путин се съгласи да сложи полумесец върху двуглавия орел, съм готов да почерпя всички, които вярват в това”, коментира пред „Торнадо” председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. „Аргументите на всички, които искат да сменяме кръстове с полумесеци, са неоснователни. Вярно е, България е светска държава, както постоянно ни го натякват и ни навират в лицето Конституцията. В нея обаче е записано, че основната религия у нас е християнската. Пропуска се обаче един факт - короната на българските владетели, която присъства в герба на България, е символ на държавността. Ние не можем да махнем символите, които от векове са неизменна част от нея. Това е част от традицията и историята на България. Когато гласувахме закона за герба в 38-ия парламент, също имаше противници на кръстовете в герба. Атаките дойдоха от БСП и от ДПС, които тогава бяха опозиция”, припомни Каракачанов.


Политиците да решават
„Аз категорично не искам да се меся в работата на политиците, както не искам и те да се месят в моята”, е категоричната позиция на главния мюфтия в България Мустафа Хаджи. Пред „Торнадо” той сподели, че не знае за назряващия конфликт в онлайн пространството и призова всички християни и мюсюлмани да престанат с излишните спорове. „Въпросът с християнските кръстове, вписани в герба на България, никога не е стоял на дневен ред пред главното мюфтийство, защото това не е негова работа. Има гласувана Конституция, която е задала точно как да изглежда гербът на знамето. Ако някой реши да прави някакви промени, то това са единствено представителите на изпълнителната власт”, коментира Мустафа Хаджи.

Потурчиха знамето с балони


Амбициите за провокации с националните символи не са от сега. През 2008 г. при откриване на нова детска градина в бастиона на Доган с балони беше изобразено българското знаме. Тогава обаче медиите разкриха, че върху червените балони е щампован гербът на Турция – полумесец със звезда. Присъстващите на празника били втрещени от умишленото поругаване на българския трибагреник. На всичко отгоре пък откриването на детското заведение било съпроводено с ориенталски танци. В интернет още се въртят скандални клипове от това откриване - 3-4-годишни деца танцуват в ритъм кючек. Въпреки скандала, който предизвикаха организаторите на тържеството, наказани служители няма. Случаят беше покрит от общинарите в Кърджали, а държавното обвинение също си затвори очите.

(http://i.frognews.bg/images/10-ti_noemvri/2-3kardjali.jpg)

www.frognews.bg (http://www.frognews.bg)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: леко учудена в Май 05, 2011, 15:38:08
Докога на тези Юзеирови ще се дава трибуна? То е ясно, че целта им е основно да провокират и разбълникват мътеницата в главата на по-простичките чалми в България, но все пак наглостта им минава всяка граница?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Май 19, 2011, 12:24:01
ето за цялата ни политика
(http://megafon.blog.bg/photos/117782/original/mtel7-300x205.jpg)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Veskou в Юни 27, 2011, 02:31:57
Губим България - Турция и ислямът настъпват (26.06.2011)

https://www.vbox7.com/play:a77893e02d
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Юни 29, 2011, 08:56:25
Европейският съюз е един от най-големите политически и финансови защитници на Палестина.Месец след месец Европа отрупва терористичните организации на Арафат с огромни суми от десетки милиони долари от джоба на европейските данъкоплатци. Ще бъде ли изнасилена жената Европа от бика ислям когото тя язди?

Мюсюлманите се покланят на аллах ,който е ваал-бога на луната,но въпреки това на запад се приготвят да участват в междуверски служения. На запад се казва че има 3 основни религии,еврейската-която вярва в Стария Завет,християнската-която вярва в цялата Библия,и исляма с техния коран.
Но аллах няма нищо общо с нашия Бог.Погледнете техните символи-полумесецът върху джамиите и националните флагове с формата на рогата на бика.Ясно е че се покланят на ваал,който е самият сатана.

Факт е че мюсюлманите възнамеряват да унищожат Ираел тотално,но ще трябва първо да унищожат Америка,защото тя стои зад Израел.
След Израел следващият враг на исляма е църквата.Те мразят кръстта,мразят всеки християнски символ.Дори сега навсякъде където видят християнски символ - те строят джамии,за да покажат превъзходството на исляма над християнската вяра.Това е част от голямата битка на последните времена,в които сме.Това е сериозно.

Саудитска Арабия строи джамии по целия свят,дори там където има малко мюсюлмани,докато в самата Саудитска Арабия могат да ви вкарат в затвора,ако притежавате Библия и там не е позволено да се строят църкви.
Когато град Рим даде разрешение да бъде построена джамия непосредствено до Ватикана,саудитската преса отбеляза това като капитулация пред исляма.

Западът може и да практикува междуверско приеманеи да кани водещи имами в християнски катедрали и църкви,но свещените за исляма мека и медина а сега и джамията на хълма в Йерусалим са забранени за всеки,който не изповядва исляма.

Дейвид Хатауей.
2004 год.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Amenhotep в Юли 04, 2011, 13:12:54
В Хасково кълцаха детски пишки на поразия

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201107/20110704.hvxamcldjs.jpg)

Айтоският д-р Лютфи Мехмед обряза 83 мюсюлманчета под погледа на районния мюфтия Басри Еминефенди
Нагиздени като за голям празник деца и родители пристигнаха в народно читалище „Кадрие Лятифова” за ритуалното обрязване на мюсюлманчетата, известно като сюнет.

Децата, специално облечени за ритуала, са на възраст между 3 и 6 години. За разлика от минали години, когато за сюнета пристигаше лекар от Турция и клъцваше пишките на децата със скалпел, този път нещата са съвсем различни.

Д-р Лютфи Мехмед от Айтос използваше за операцията лазарен резач, който не причиняваше силна болка на обрязваните. Въпреки това по време на интервенцията около малкия пациент стояха петима мъже.

Денят на сюнета е специален празник не само за децата, а и за родителите и техните близки, които дават дарове на обрязаното дете. Отделно се вари курбан, приготвят се сладки и се прави празнична трапеза.

https://www.blitz.bg/ (https://www.blitz.bg/news/article/112466)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Юли 04, 2011, 13:32:09
Цитат
Нагиздени като за голям празник деца и родители пристигнаха в народно читалище „Кадрие Лятифова” за ритуалното обрязване на мюсюлманчетата, известно като сюнет.

Кадрие Лятифова е майката на българския културен министър(подкрепян от ПП АТАКА)-Вежди Рашидов.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Amenhotep в Юли 04, 2011, 13:51:46
Цитат
Нагиздени като за голям празник деца и родители пристигнаха в народно читалище „Кадрие Лятифова” за ритуалното обрязване на мюсюлманчетата, известно като сюнет.

Кадрие Лятифова е майката на българския културен министър(подкрепян от ПП АТАКА)-Вежди Рашидов.


За това е удебелено и в синьо - да се знае кой ислямизира България!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Юли 04, 2011, 15:46:57
Цитат
Нагиздени като за голям празник деца и родители пристигнаха в народно читалище „Кадрие Лятифова” за ритуалното обрязване на мюсюлманчетата, известно като сюнет.

Кадрие Лятифова е майката на българския културен министър(подкрепян от ПП АТАКА)-Вежди Рашидов.


За това е удебелено и в синьо - да се знае кой ислямизира България!

Не е толкова сложно да се разбере това,че ПП АТАКА е съучастник в политиката на ГЕРБ,колкото и Сидеров да се прави на опозиция на Борисов.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Сосипатор в Юли 07, 2011, 23:07:47
В Хасково кълцаха детски пишки на поразия

(http://static.blitz.bg/thumbnails/220/201107/20110704.zlicrkxifb.jpg)

Айтоският д-р Лютфи Мехмед обряза 83 мюсюлманчета под погледа на районния мюфтия Басри Еминефенди
Нагиздени като за голям празник деца и родители пристигнаха в народно читалище „Кадрие Лятифова” за ритуалното обрязване на мюсюлманчетата, известно като сюнет.

Децата, специално облечени за ритуала, са на възраст между 3 и 6 години. За разлика от минали години, когато за сюнета пристигаше лекар от Турция и клъцваше пишките на децата със скалпел, този път нещата са съвсем различни.

Д-р Лютфи Мехмед от Айтос използваше за операцията лазарен резач, който не причиняваше силна болка на обрязваните. Въпреки това по време на интервенцията около малкия пациент стояха петима мъже.

Денят на сюнета е специален празник не само за децата, а и за родителите и техните близки, които дават дарове на обрязаното дете. Отделно се вари курбан, приготвят се сладки и се прави празнична трапеза.

http://www.blitz.bg/news/article/112466 (http://www.blitz.bg/news/article/112466)

Айде сега пък ви пречи че си правят сунет хората.

Машалла на момчетата!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 08, 2011, 00:46:51
Машалла на момчетата!
И кво му е машаллата?
Пълно варварство!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Сосипатор в Юли 08, 2011, 23:11:00
Машалла на момчетата!
И кво му е машаллата?
Пълно варварство!

И са да вземат да спрат да се обрязват че за теб това било варварство.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Panzerfaust в Юли 08, 2011, 23:40:57
И са да вземат да спрат да се обрязват че за теб това било варварство.
Просто осакатяват млади момчета, без те да имат възможността да избират съдбата си. Ако е в зряла възраст - да, но в случая потърпевшите нямат думата.

Соси, като гледам, чак оргазми получаваш - недей така. :-D
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Юли 21, 2011, 12:30:53
http://frognews.bg/news_37418/Balgari_turtsi_i_romi_nai-mnogo_u_nas/
"Националният статистически институт представи днес окончателните резултати от преброяването на населението в България.

Според експресните данни, които бяха представени през април, населението у нас е намаляло с близо 600 000 души в сравнение с предишното преброяване. В страната живеят 7 351 234 души.

Българската етническа група обхваща 5 664 624 или 84,8 % от лицата, доброволно декларирали етническото си самоопределение. Това сочат окончателните данни от преброяването, представени на пресконференция на Националния статистически институт. Турската етническа група е втората по численост – 8,8 % от населението. Ромският етнос е третият по численост и наброява 325 343 души или 4.9 %, според самоопределянето на лицата.

Запазва се тенденцията на урбанизация – в градовете живеят 5 339 001 души, или 72,5 %, а селата живеят 2 025 569 души, или 27,5 % от населението на страната.

Две трети от намалението на населението (68.9 %) се дължи на отрицателния естествен прираст, а една трета или 31,1 % на външната миграция, която се оценява на 175 244 души.

Най-голяма по брой население е област София, в която живеят 1 291 591 души, или 17,5 % от населението на страната, а най-малка е област Видин с население 101 018 души, (1,4 %). За периода на преброяването се е увеличило само населението на областите София (столица) със 120 749 души, или с 10,3 %, и Варна – с 13 061 души, или с 2,8 %.

Припомняме, че преброяването на населението се проведе през февруари, като за първи път имаше възможност и за попълване на анкетна карта по интернет. Първоначалните данни показаха, че населението у нас намалява и застарява, за което има две основни причини, според демографа Финка Денкова: „Естественият прираст или абсолютната величина на разликата между броя на ражданията и умиранията в годините между преброяванията. Това влияе върху броя на населението на страната, емиграцията."

Председателят на НСИ Мариана Коцева обясни защо хората, които живеят в България, са по-малко от броя на избирателите: „Статистиката отчита населението, което живее в страната повече от една година, докато избирателните списъци се формират въз основа на информацията от системата ЕСГРООН, тоест един българин, който навърши 18 години, той попълва този избирателен списък, независимо от това къде живее - в България или чужбина".

Според експресните данни - 2/3 от населението у нас живее в градовете."
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Asso Di Bastoni в Юли 29, 2011, 21:10:49
Някой може ли да намери статията,гласяща как голяма част от българските земи се изкупуват от турски фирми?
И смятате ли това за истина?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Юли 29, 2011, 21:20:46
Някой може ли да намери статията,гласяща как голяма част от българските земи се изкупуват от турски фирми?
И смятате ли това за истина?

Не мога да намеря статията,макар че ако я потърсиш в Гугела със сигурност ще намериш многхо такива.

И да - аз вярвам - понеже съм го виждал с очите си и продължавам да го виждам.Конкретно говоря за Тракия.А по-конкретно за Хасковско,Димитровградско,Асеновградско и Първомайско.Там фирми от обръчите на ДПС и турската държава изкупуват земята на по-високи цени отколкото местните кооперации.А хората,особено пенсионерите,нямат много пари както е известно и започват да продават земите си на тях или минават под аренда при тях.

Другото което е - в тези земи цитирани по-горе започва да се гледа неестествена за района култура.Има един принцип известен може би на повечето че всяка година на едно парче земя трябва да се сее различна култура.Да обаче се оказва че огромни масиви са засадени с тютюн - култура която по принцип много не се гледа там.Карат се цигани и помаци,купуват им се къщи от кооперациите или те сами си купуват такива къщи по селата.Които са на безценница.И така се заселват.Използват ги за работници за турските кооперации.Обикновенно когато купуват къщи гледат да нер са една до друга - за да не се набива на очи какво става.Част от работниците са само за сезона там - докато приберат тютюна и после се връщат по рнодните места - (помаците в Родопите)и догодина пак.Повечето обаче остават в новите домове,тъй като по родните им места няма поминък/или нещо за крадене.

Но съм свидетел че има вече цели села които  вече са потурчени или поциганени а допреди 15 години се е е чувеала само българска реч.

Това е в общи линии положението.Предполагам че и в Северна България положението е подобно.

Икономически ни завладяват!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Нестор в Юли 29, 2011, 21:31:56
И защо беше това преброяване,оти ги ручахме жабетата? Да се хвърлят не знам колко милиона на вятъра,по-точно да се пуснат по някой грош в джобовете на благонадеждни пред властта чиновници. Циганите били 300 хил.,хайде де,според най-скромни преценки заедно с турците и помаците са не по-малко от 1,5 мил.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Юли 29, 2011, 22:00:40
И защо беше това преброяване,оти ги ручахме жабетата? Да се хвърлят не знам колко милиона на вятъра,по-точно да се пуснат по някой грош в джобовете на благонадеждни пред властта чиновници. Циганите били 300 хил.,хайде де,според най-скромни преценки заедно с турците и помаците са не по-малко от 1,5 мил.

че са милион и нещо  - така е  - и ние го знаеме това и те.Обществена тайна е така да се каже.И навсчки беше ясно че ще се манипулират данните.

Кого заблуждават не знам ,никой не им се връзва - хората имат очи.Но наистина е факт че ако бате Бо излезе и каже - ами то 1,5 милиона са мангали и резняци,смятай какво ще стане.Първо масова паника, спек и сдух.След това масово недоволство и де що има политик ще бъде пребиван ,клан,кормен, опикаван и осиран от прогледналите българи, докато се гърчи в собствените си разпрани черва по земята.

Страх ги е за собствената им кожа - това е факта, не им дреме за нас - българите,,не им дреме за паниката която ще настъпи, дреме им че ако официално признаят истината  ,ще започне една безконечна вълна от недоволство, която така или иначе трябва да се случи и ще почнат да се появяват депутатски и министерски трупове по бетонните възли.

А по принцип за цялата простотия с преброяването -  нали трябва и ние да се направиме на велики пред света че на всеки 10 години правиме замервания.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Индивидуалист в Септември 14, 2011, 20:24:30
И защо беше това преброяване,оти ги ручахме жабетата? Да се хвърлят не знам колко милиона на вятъра,по-точно да се пуснат по някой грош в джобовете на благонадеждни пред властта чиновници. Циганите били 300 хил.,хайде де,според най-скромни преценки заедно с турците и помаците са не по-малко от 1,5 мил.

преброяванията са същото безсмислено упражнение както изборите

защото всичко е манипулация и лъжа
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Септември 15, 2011, 13:39:48
че са милион и нещо  - така е  - и ние го знаеме това и те.Обществена тайна е така да се каже.И навсчки беше ясно че ще се манипулират данните.

Кого заблуждават не знам ,никой не им се връзва - хората имат очи.Но наистина е факт че ако бате Бо излезе и каже - ами то 1,5 милиона са мангали и резняци,смятай какво ще стане.Първо масова паника, спек и сдух.След това масово недоволство и де що има политик ще бъде пребиван ,клан,кормен, опикаван и осиран от прогледналите българи, докато се гърчи в собствените си разпрани черва по земята.

Страх ги е за собствената им кожа - това е факта, не им дреме за нас - българите,,не им дреме за паниката която ще настъпи, дреме им че ако официално признаят истината  ,ще започне една безконечна вълна от недоволство, която така или иначе трябва да се случи и ще почнат да се появяват депутатски и министерски трупове по бетонните възли.

А по принцип за цялата простотия с преброяването -  нали трябва и ние да се направиме на велики пред света че на всеки 10 години правиме замервания.
Според Отто фон Хабсбург(http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%82%D0%BE_%D1%84%D0%BE%D0%BD_%D0%A5%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3),съвременната европейската интеграция се характеризира от една нарастваща, така да се каже, "етнитизация" на политическия дебат и политическия живот на страните, принадлежащи към Европейския съюз или очакващи прием в близко бъдеще. Въвеждането на "етническите групи" като действителни актьори в политическия живот на Европа днес заема широко място, главно зад безвредно звучащите прикрития на "регионализма" и "малцинствените права". Приема се, че традиционните държави в Европа са населени от малцинства, които са "клонове" на мнозинствата от съседните на тях държави. Тези общности трябва да бъдат разглеждани "етнически" или отделно на основата на своята "култура" или потекло. Проектът за развитие на "правата на етническите групи" се осъществява от неправителствени организации като Federal Union of European Nationalities.
Всичко случващо се у нас и в съседните нам страни е доказателство за правилността на разсъжденията на покойния Отто фон Хабсбург.Циганизацията и турцизацията на България са елемент от  концепцията за "етнизация на политическия дебат",която в последно време взе да пречи на Франция,Германия и Италия.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Май 06, 2012, 12:28:54
Турците искат свой университет у нас

Сезгин Мюмюн от “Федерация справедливост - България” е поискал от Министерството на образованието да бъде създаден университет в България, в който изцяло да се преподава на турски език, информира "Труд".

(http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2012-18/big/skandalno-turcite-iskat-svoij-universitet-u-nas-69381.jpg)

На 2 май той е изпратил заявление до министър Сергей Игнатов, в което иска от държавата да получи лиценз на откриване на ново висше училище. Според Мюмюн, основание за това давал чл. 13 от конвенцията за защита на националните малцинства.

Висшето училище ще е частно и ще се нарича Балкански университет, пояснява още "Труд".

В същото заявление Мюмюн иска да се пренапишат учебниците по история, така че да отразяват “толерантно миналото” на страната ни и да няма текстове, които да допускат етническа омраза.

Министър Игнатов ще коментира искането следващата седмица, съобщиха от кабинета му. Просветният шеф води наша делегация в Атон за празниците.

Автор:
Десислава Станева
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: omerzen в Май 07, 2012, 14:54:02
Цитат
Пълзяща турцизация
Заглавие

Турцизацията на България господа националисти не е пълзяща. Тя е направо галопираща!
И за това са виновни всички управляващи. Не само сегашните, а и предишните и бъдещите.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Май 07, 2012, 16:59:19
Цитат
"Сезгин Мюмюн от “Федерация справедливост - България” е поискал от Министерството на образованието да бъде създаден университет в България, в който изцяло да се преподава на турски език, информира "Труд"..."
Така започна официалната албанизация на БЮРМ от искането за албански университет в Тетово(Западна Македония).
Цитат
Откриването на университета в Тетово ще укрепи доверието между македонци и албанци
Този университет е от огромно значение за албанците в Македония. С неговото откриване албанците за пръв път в историята на страната получават възможност да се образоват на албански език в официален университет.

Друго, което е важно е, че те ще се учат в един европейски моделиран университет. В него инвестират редица европейски страни, САЩ, Канада. Те ще станат гаранти и за нивото на преподаване, както и за качеството на образованието в университета..."
http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8-news25637.html
...
Единадесет години след откриването на тетовския албански университет...
Цитат
По отношение на идеята за промяна на границите представих на международните фактори посланието на институциите и на гражданите, че албанците биха живели най-добре в една държава”, заявил Тачи..."
http://world.actualno.com/news_380985.html
...
Цитат
Мендух Тачи: Македония е изкуствена държава, трябва да се разпадне
...
Ето, така ще кажат един ден и за България,че е "изкуствена държава" и каруцата ще се обърне...
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Юни 02, 2012, 20:45:43
(https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRQIbgtyI4cFub_yD2uM4U_fPbz7FIMs0hHInWAQ-4_C-aIdCEK)
Иванка Таушанова
...
Цитат
Кърджали остана без тържествена заря - проверка за 2 юни, по нареждане на областния управител Иванка Таушанова, съобщи БГНЕС. Зарята, която по традиция трябваше да се състои пред Паметника на освободителите в градската градина, се отлага за 20 октомври – навечерието на Деня на Кърджали, когато се отбелязва освобождението на града от османско робство. Това гласи съобщение на областната администрация.

Тази година се навършва век от връщането на Кърджали в българска територия. Октомврийската заря е заложена в националния календар на проявите за 100 години от Балканската война, посочиха от администрацията.

Заради решението 50-ина младежи обаче събраха пари и организираха алтернативна заря. Инициатори на събитието са собственици на заведение и местни членове на ДСБ, както и гурбетчии, завърнали се в отпуск от Европа. "Идеята ни не е партийна, скандално е да не бъде почетена паметта на загиналите за освобождението на България. Събрахме пари, купихме 193 фишека и ще зарадваме Кърджали", заявиха ентусиастите.

Те са взели разрешение за проявата от областния шеф на полицията комисар Валери Баранов.
http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2012/06/02/1838894_kurdjali_ostana_bez_zaria_v_navecherieto_na_2_juni_i/?ref=rss
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Hatshepsut в Август 17, 2012, 15:49:26
Турско радио влиза в 50 български общини

Първият офис на „Ажанс ФМ” ще е в Кърджали, кметът Хасан Азис вече му търси общинско помещение за офис

Втора джамия в София, втора и свръхмащабна джамия в Кърджали, повече часове в училищата на турски език, предизборна агитация на турски език, вече и радио на турски и т. н., и т.н. Така живеем напоследък в отечеството.
Дали пък не става дума за неспиращата турска пропаганда на територията на България? Този и други въпроси няма как да не завалят покрай активизирането на щенията на разни партии и организации, именуващи се правозащитни.

И тук изобщо не играе само ДПС
Има една странна параструктура, наречена „Федерация справедливост България”, никому неясна, с лидер, който неизменно кръжи с лакомо отворена уста около силните на деня.
Сезгин Мюмюн е водачът на тази организация, която навремето при учредяването си без малко да се нарече ФЕС (Федерация единство и справедливост). Това се случи под сянката на ГЕРБ, а лично сегашният премиер Бойко Борисов присъства на церемонията в зала „Средец” на Партийния дом в София през 2007 г. и даже гръмогласно обеща да вкара на избираеми места в депутатските листи и да назначи министри от хората на Мюмюн.

(http://www.desant.net/files/news/2012/08/17/tn/134516935274386.jpg)
Сезгин Мюмюн - мекото оръжие на Анкара за войната за влияние в България

Неправителствената организация „Федерация справедливост България” съвсем неотдавна поиска да прави радио в Кърджали на два езика – турски и български. Това Мюмюн направи с писмо до председателя на СЕМ Георги Лозанов. Тогава той посочи, че намерението му е да започне процедура за регистриране и издаване на лиценз за осъществяване на радиодейност на FM-честота в Кърджалийско.

Видно от документите, програмната схема на радиото предвижда излъчване на забавни културно-просветни и информационно-новинарски предавания.
„В момента в 3 и повече общини в Кърджалийска област населението слуша радиа, излъчващи на турски език, базирани в Гърция и по-специално в Комотини и Ксанти. Защо и в Кърджали да нямаме такова радио. По-добре ли е български граждани да слушат радиа, контролирани от други държави?“, аргументира се Мюмюн.Същият преди 10-ина дни поиска от кмета на Кърджали Хасан Азис да му бъде предоставен офис от общинската собственост, за да намести хората си от радио „Ажанс ФМ”.

Организацията му вече разполага с положителен отговор от СЕМ за исканата честота за радиоканал, който щял да излъчва програми на турски и на български. Те щели да се разпространяват в 50 български общини, сред които са Пловдив, Хасково, Разград, Шумен, Търговище, Варна, Русе и  др. Програмната схема предвижда транслиране денонощно и без почивен ден.

Най-късно към края на октомври
т.г. въпросното радио ще стартира с новини, анализи, тематични предавания, политически дебати, репортажи от горещи точки (може би вече са планирани?!?) и т.н.
Така то се очертава като единственото и първо частно радио на турски език у нас. И ще работи в тясно сътрудничество с турските секции на Би Би Си и „Дойче веле”.

ВМРО разпространи декларация срещу подготвяната втора джамия в София и поисканото от Сезгин Мюмюн радио на турски език в Кърджали. В текста има и конкретно предупреждение: „Етническата и религиозна толерантност има граници. Когато представителите на една малка група се опитват да диктуват норми, чужди за обществото, опасността от разединяване по признак етнос, култура и религия става реална. Този процес ще доведе до противоположното на толерантността”.

Смятам, че от ВМРО се подиграват с българските граждани, като твърдят, че едно радио ще заличи толерантността между тях, не закъсня да контрира и Сезгин Мюмюн.
На този човек принадлежат обаче и няколко ярки словесни произшествия. На добре платен и гарниран с обилни ястия семинар преди 2 г. той поиска помаците в България да получат статут на... етнос.
Ако той самият е наясно как става това, нека да образова аудиторията, впрочем.

Периодично, за да напомнят за себе си, той лично или говорители от изселнически организации в Турция се надвикват с искането да бъде възобновено делото за „възродителния процес” и да има възмездие за виновниците. Подписка с това искане направиха изселнически организации в Турция, а лидерите им се разходиха до Брюксел с два автобуса за срещи с еврокомисари.

„Искаме извинение от България заради „възродителния процес”, изтърси на пресконференция през януари т.г. Мюмюн, малко след като парламентът осъди с декларация въпросната репресия и я определи като форма на етническо прочистване.
Освен това тогава той разкри, че дълги години бил търсил истински патриот сред политиците, който да прокара декларацията му в пленарната зала.
Очевидно го беше намерил в лицето на лидера на ДСБ Иван Костов. За него се знае още, че е гравитирал около партията на Доган, после около ГЕРБ…

Той притежава изумителната способност да завлича наивниците с пари, парадирайки с познанствата си в политическите среди, както и с обещанията да осигури стотици хиляди гласове по избори на съответната партия, захапала измамната кука.
Сам разказва, че бил арестуван и пратен в затвора едва 19-годишен заради антикомунистическите му нагласи и проявления. Че бил голям бизнесмен в Истанбул, обаче поради патриотични подбуди се върнал в София, с цел да промени родината си. Стъпките на „промяната” обаче Мюмюн умело осребрява когато може.

Сега този човек, който няма образование и категорично не разбира нищо от медии, и борави с оскъден словесен запас, има лиценз за радио на турски език. От което единствените доволни ще бъдат властите в Анкара – войната без оръжие е вече спечелена. А думите „джамии”, „турски”, „радио” действително стават ключови при сърфирането в нета за територията България…

http://www.desant.net/show-news/25229/
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Август 18, 2012, 18:49:18
" "Толерантността в зверилник е равна на смърт."( Николай Хайтов)
...
...
Цитат
"Медийният регулатор на Азербайджан е забранил излъчването на турски сериали заради проблема с ислямските забрадки, а не както бе обяснено, заради изискването програмите да бъдат на азерски език, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА, като се позовава на документи, публикувани от "Уикилийкс"..."
http://m.dnevnik.bg/sviat/2011/09/06/1150548_azerbaidjan_e_zabranil_turskite_seriali_zaradi_strah/
...


Циганинът Иван Йорданов Костов трябва да бъде незабавно обвинен от прокуратурата и съден  по чл.95 от НК на Р България за измяна и предателство,а не да си разхожда задните части в НС и да се прави на демократ.
На Сезгин Мюмюн му трябват само двама души да го изтъркалят до Капъкуле и да върви на майка си в шалварите.
...
Ето я истинската България.
(http://www.macedoniainfo.com/docs/BULGARIA-ASSEN-II.jpg)
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Октомври 06, 2012, 10:51:16
В Търговище: Официалният език тук е турски

Официалният език в завода за плоско стъкло “Тракия глас България” в Търговище е турският. А ръководството провежда рестриктивна политика към етническите българи. Това твърди в жалба до Комисията за защита от дискриминация инженер, работил доскоро в предприятието, пише Труд. Той е българин християнин. Твърди, че преди да бъде прогонен, първоначално е понижен в длъжност, а след това съкратен.

(https://novini.bg/statics/uploads/news_pictures/2012-40//big//rabotnici-v-tyrgovishte-propishtqha-oficialniqt-ezik-tuk-e-turski-tormozqt-bylgarite-99259.jpg)

КЗД прие да разгледа тъжбата му и вчера мъжът разказал пред комисарите, че на събрания на началниците на отделите в предприятието се говорело на турски език. А той не разбирал за какво иде реч.

“В хода на разпитите стана ясно, че след като приключвали съвещанията на инженера се осигурявали “неофициални” преводачи”, обясни пред “Труд” Лало Каменов, член на КЗД. Това били работници от предприятието - българи от турски произход. Те инструктирали специалиста какво искат работодателите от него.

“Официалният език на територията на “Тракия глас България” е български”, отвърнаха от своя страна от ръководството на стъкларския комплекс пред “Труд”. Оттам уточниха, че турски използват помежду си ръководителите от висшето ръководство, които са от Турция. В официалната им комуникация езикът пък бил английски. Освен това всички шефове от различните етажи на йерархията от Турция преминали през няколко курса на обучение по български език. По-младите вече го владеели и го използвали в общуването си в заводите. От ръководството на предприятието заявиха, че не делят хората по етнос и не назначават на работа по този признак. В тази връзка нямало как да имат данни за етническия произход на над 1200 служители в четирите завода в града. “Дискриминацията по своята същност е абсолютно недопустима”, гласяла фирмената политика на компанията.

От ръководството на “Тракия глас България” обясниха, че не се притеснявали от жалбата. Според тях всеки имал право да отстоява “конституционните си права и да сезира съответните органи”. Въпреки това от ръководството са категорични, че сигналът на инженера бил недопустим и “уронващ престижа на компанията”. Те обаче щели да изчакат проверката от комисията и нейните заключения, преди да решат дали на свой ред да реагират.

Служителите в завода отказаха да влязат в конкретика по казуса с жалбоподателя и трудовото му досие. Според някои от хората там в случая по-скоро ставало дума за трудови нарушения. Работниците разказаха, че въпросният инженер не е при тях от 2 години.

Това е първа жалба за дискриминация срещу стъкларските заводи в Търговище, твърдят запознати. “Тракия глас България” е най-големият работодател в Търговище. В момента към действащите заводи за плоско, домакинско, автомобилно и огледално стъкло се строят още 4.

https://novini.bg/bylgariya/politika/91709

за който не е ясно - това е компанията Шише джам!
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: penko в Октомври 09, 2012, 21:36:49
(http://picbg.net/u/45980/35087/669653.bmp) (http://www.neobux.com/?r=penko079)

Докато  се  изредят  всички  предатели  да  управляват  България  исляма  твърдо  настъпва  в  нашата  страна .

Нека  да  не  забравяме  и  предателите  псевдо  националисти  който  използват  идеята  за  да  богатеят  като  пропиляват  народното  доверие  към  националистическата  кауза  тяхното  коварство  е  много  по  страшно  от  другите  партии   защото  омърсяват   идеята  за  една  свята  и  чиста  република  .


Ето  и  списъка  на  всички  ново строящи  се  джамии  в  момента .
Разпространявайте  списъка  по желание  в  интернет .


(http://picbg.net/u/45980/46353/669712.bmp) (http://www.neobux.com/?r=penko079)



Редактирано от модератор: Консолидация на два последователно пуснати постинги.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Нестор в Ноември 22, 2012, 17:18:09
В Афера БГ има интересна статия от бивш милиционер под заглавие "Аз пребивах и лях кръв през възродителния процес..." ,доста ефектно четиво. Обаче в коментарите след нея писанието бива почти напълно разобличено.Имало геноцид спрямо помаците,така съвсем наскоро каза и А.Доган,изказаната омраза към ББ е в унисон с намерението на ДПС да иска вот на недоверие към правителството. Ще излезе май умела провокация.А за сегашния геноцид, без лъжа и измама,който се прилага в турцизираните райони,особенно в официалните медии,нищо не се говори.Експанзията постепенно се разширява,като основно средство остава икономическия натиск.Етническо прочистване била Балканската война,хаиде де,кой е жив да каже какво е било преди 100 г.Но е известно ,че след войните и жестокото прочистване,в Турция не остава жив българин.Докато у нас си живеят и благоденстват турци и цигани на брой вече към 2 милиона.Така че антибългарското дрънкотене е едно,а истината--съвсем друга.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Нестор в Януари 02, 2013, 20:54:56
Появи се поредната антибългарска статия,има я в Афера БГ, "Неудобните истини за априлското въстание". чУДНО ЛИ Е ЗАЩО СЕ ВАДЯТ ОТ контекста тези факти и каква линия обслужват. Това ли е определящото ,основното в една историческа драма? Не е и не може да бъде,но това е ,което трябва на модерните неоосманисти, да покажат колко са били кьопави българите  в миналото.Пита се ,защо това се позволява,да се изопачава историята и да се хвърля негативна светлина върху тези значими страници от нея.Или е много лесно и удобно на цялото правителство да гледа и слуша от трибуната на народното събрание един турчин да обявява Балканската война за противотурски геноцид? Това вече на нищо не прилича.Другаде няма как да стане подобна предизвикателна пошлост.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Януари 02, 2013, 21:50:12
Из пасквила на Цветана Кьосева,наречен "Неудобните истини за Априлското въстание"
http://www.fakel.bg/index.php?t=2415
Цитат
"Веднага след създаването на Вътрешната революционна организация, Апостолът поставил като основна задача намирането на пари за закупуване на пушки и топове. Естествено тук ставало дума за много, много пари! За разлика обаче от днешните терористи, финансирани от десетки организации, институции и фондации, в ония времена пари за бунтовни дела се събирали мъчно! Как ще накараш бедняка да отдели от залъка си, за да си купи оръжие! И да иска – няма възможност да даде! Тогавашните богаташи пък си гледали бизнеса и много-много не се въодушевявали от въстанически идеи. Така парите се превърнали в съдбоносен въпрос за въстанието и надвиснали като Дамоклев меч над главите на съзаклятниците.
Отначало организаторите на въстанието от Българския революционен комитет в Букурещ
 
Пробвали с агитация и с добро.
 
Но, като нищо не излязло, взели крайно решение  – да се използва заплаха (рекет) при набирането на пари..."
Появи се поредната антибългарска статия,има я в Афера БГ, "Неудобните истини за априлското въстание". чУДНО ЛИ Е ЗАЩО СЕ ВАДЯТ ОТ контекста тези факти и каква линия обслужват. Това ли е определящото ,основното в една историческа драма? Не е и не може да бъде,но това е ,което трябва на модерните неоосманисти, да покажат колко са били кьопави българите  в миналото.Пита се ,защо това се позволява,да се изопачава историята и да се хвърля негативна светлина върху тези значими страници от нея.Или е много лесно и удобно на цялото правителство да гледа и слуша от трибуната на народното събрание един турчин да обявява Балканската война за противотурски геноцид? Това вече на нищо не прилича.Другаде няма как да стане подобна предизвикателна пошлост.
(http://www.ambafrance-bg.org/local/cache-vignettes/L517xH369/HJ5C7445-3-c5601.jpg)

(http://www.ambafrance-bg.org/local/cache-vignettes/L517xH369/HJ5C7323-2-c4256.jpg)
http://www.ambafrance-bg.org/Poseschenie-na-Direktora-na-Luv-ra
...
...
Цитат
Дянков търси още пари за пенсии
Ако бюджетът не може да понесе увеличение на минималното месечно възнаграждение, откъде тогава ще се вземат пари за по-високи пенсии, коментира Ася Гонева от КНСБ.
 Според синдикатите ръстът на минималната работна заплата не се отразява на бюджета. Напротив, това означава да нараснат приходи от данъци и осигуровки, което пък да позволи и ръст на пенсиите, обясни Гонева.
Все още е рано да се твърди, че ще има значим скок на цените, който да предизвика вдигане на пенсии и други доходи, коментира идеята Димитър Бранков, зам.-председател на БСК. По думите му голямото поскъпване на горивата е било миналата година, сега ръстът на цените бил по политически причини заради кризата в арабските страни. Според Бранков по-високите цени на горивата ще доведат до повече приходи от акцизи и ДДС..." 
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-10&article=360310
...
...
Имам три въпроса към авторката Цветана Кьосева.гледаща с умиление ръкостискането на министър Рашидов с г-н Анри Лоарет,директор на Музея на Лувъра.
1.На колко питиета е министър Рашидов по време на посещението на директора на Музея на Лувъра в България?
2.Какъв танц изпълнява пийналият Рашидов?
3.Би ли написала,че финансовият министър Симеон Дянков "използва заплаха (рекет) при набирането на пари" с увеличаването на цените на горивата?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Исперих в Януари 18, 2013, 23:00:09
Показват арабско кино за ценители

Интересни и немного известни арабски филми могат да гледат любителите на киното от Бургас в MENAR (Middle East & North Africa Region) Film Festival.

Филмите могат да се видят  от понеделник до четвъртък следващата седмица (21 - 24 януари), в Драматичен театър "Адриана Будевска".

Фестивалът продължава традицията на „Цветята на Корана", представил на българската публика повече от 120 филма, произведени в страните от Близкия Изток и Северна Африка.

В Бургас ще видим 7 пълнометражни филма и една късометражна програма. Фокусът ще бъде турското кино и култура. Заедно с филмовата програма, на 21-и във фоайето на театъра, ще бъде открита и фотографска изложба "Турция през нашите очи", с творби на автори от Бургаска фотографска асоциация, заснети в южната ни съседка.

Билети се продават на касата на театъра.

http://burgas.dir.bg/news.php?id=12850805

Иначе фокусът за ценителите на арабското кино щял да бъде турското кино и култура!
Ебем ви и арабското и турското в таа култура :puking:
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Януари 19, 2013, 06:51:50
(http://4.bp.blogspot.com/-1udkA9GEfd0/UOdEaJiTuWI/AAAAAAAAAE8/VPHV_tF9da4/s1600/menar.jpg)
Цитат
menar film festival бургас
Фестивал на филмите от Близкия Изток и Северна Африка
Организиран от Сдружение OHG и ПОЗОР, със съдействието на Община Бургас и ДТ"Адриана Будевска", в партньорство с БФО и Виж! Бургас
http://sofiamenarburgas.blogspot.com/2013/01/blog-post.html


Цитат
В Бургас ще видим 7 пълнометражни филма и една късометражна програма. Фокусът ще бъде турското кино и култура. Заедно с филмовата програма, на 21-и във фоайето на театъра, ще бъде открита и фотографска изложба "Турция през нашите очи", с творби на автори от Бургаска фотографска асоциация, заснети в южната ни съседка.

Билети се продават на касата на театъра.
http://burgas.dir.bg/news.php?id=12850805

Цитат
Сдружение "ОХГ"

Маргрета Анастасова
ул. Асен Златаров 26, Бургас 8000
GSM 0899 344 267, 0899 942 018       
e-mail: ohginnovations@ gmail.com
Сдружение за съвременно изкуство
http://www.bourgas.org/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81/882/%D0%A1%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%9E%D0%A5%D0%93

"OHG (Our House Group) е сдружение, създадено през 2008 година в Бургас. През последните години волно и неволно се забъркваме в културни и творчески инициативи водени изцяло от желанието да направим града ни една идея по-интересен..."
(http://ourhousegroup.files.wordpress.com/2012/01/microphone_4.jpg?w=545&h=300)
http://ourhousegroup.wordpress.com/
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Януари 25, 2013, 18:08:54
(http://www.balgoc.org.tr/balgoc-004.jpg)
Цитат
BGF ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN'ın CAMİAMIZA MESAJIDIR:

"Değerli Dostlarım,
Sofya'da geçirmiş olduğum rahatsızlık nedeniyle gösterdiğiniz
ilgilerinizden dolayı teşekkürlerimi sunarım.
Bir kaç gün sonra inşallah görevime döneceğim.
Bütün camiamızın Mevlid Kandili mübarek olsun."

23.01.2013 - Doç. Dr.Yüksel ÖZKAN-Genel Başkan
(http://www.balgoc.org.tr/2013/2013_01_17_kurulusgece/kapak.jpg)
http://www.balgoc.org.tr/
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Франкист в Януари 25, 2013, 20:53:24
(http://www.balgoc.org.tr/balgoc-004.jpg)(http://www.balgoc.org.tr/2013/2013_01_17_kurulusgece/kapak.jpg)
http://www.balgoc.org.tr/

ко речИ?
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Януари 26, 2013, 19:43:34
Най-голямата изселническа организация,представляваща турските изселници се нарича "Балгьоч" и е със седалище в гр. Бурса. Тази организация е ръководена от представители  на ислямисткото правителство на Ердоган,а неин лидер е доц.д-р Юксел Йозкан.
(http://www.maciraga.com/wp-content/uploads/2011/12/yuksel-ozkan.jpg)
д-р Юксел Йозкан

Цитат
" Г-н Йозкан, твърдите, че майчиният език в България трябва да се изучава задължително. Какви са мотивите Ви?

-Ние искаме в българските училища, освен официалния в страната език, да се изучава задължително и майчиният език. Припомням ви, че още през 70-те години на миналия век в България се изучаваше 4 часа седмично турски език. Мога да ви дам за пример Македония, където в момента съществуват турски училища. Ние обаче не претендираме за турски училища в България, а искаме единствено турският етнос да изучава майчиния си език..."
http://novjivot.info/09/26/29466
...
...
В моя пост съм копирал приветствието на д-р Юксел Йозкан,който поздравява участниците на мероприятие на "Балгьоч",съобщавайки им,че е в София.
Цитат
BGF ve BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN'ın CAMİAMIZA MESAJIDIR:

"Değerli Dostlarım,
Sofya'da geçirmiş olduğum rahatsızlık nedeniyle gösterdiğiniz
ilgilerinizden dolayı teşekkürlerimi sunarım.
Bir kaç gün sonra inşallah görevime döneceğim.
Bütün camiamızın Mevlid Kandili mübarek olsun."

23.01.2013 - Doç. Dr.Yüksel ÖZKAN-Genel Başkan

Къкъв го търси в София е съвсем отделен въпрос.
Титла: Re: Пълзяща турцизация
Публикувано от: Петкан в Януари 26, 2013, 23:14:46
(http://www.bgf.org.tr/el-2.jpg)
http://www.bgf.org.tr/
===
(http://www.bgf.org.tr/2012/cb.jpg)
http://www.bgf.org.tr/

А това е техният вестник.
http://btk.balgoc.org.tr/
 Тази снимка на Пловдив,изписан като "Filibe" е също от този вестник.
(http://btk.balgoc.org.tr/79/2.jpg)
http://btk.balgoc.org.tr/79/79.html
...
...
Асоциацията на балканските турци за култура и солидарност.
http://www.bgf.org.tr/2012/balturkgece/index.html
...
...
Всички тези се "сношават" с депесарите на Ахмед Доган по инструкции от Анкара.Така нареченият "културен обмен" е идеалната форма за шпионаж и създаване на всякакви настроения в определени среди.