Българският националистически форум

България и българите => България => Темата е започната от: Петкан в Октомври 10, 2016, 22:13:17

Титла: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Октомври 10, 2016, 22:13:17
Вътрешният министър  Румяна Бъчварова в ефира на БНТ по повод влизането на нелегални мигранти у нас и има ли заплаха за страната ни.

10.10.2016
...
"Преди да дойдат в България бежанците са били проверени и е установено, че не представляват заплаха за нас. Идването им в България означава да намерят подслон и убежище.
Те трябва да влязат в една последователност от действия, за да свикнат. Ние в рамките на съвета за миграция сме обсъдили кой ще е най-добрият начин тези хора да намерят своето развитие у нас. Това дава възможност те да бъдат на различни места спрямо интересите си. България до този момент нямаше такъв механизъм, ние го създадохме. Интересът на общините да приемат бежанци не е свързан с натиск от страна на правителството. Където има инвестиция, има и нужда от нови работни места. Имаме ангажимент да дадем на тези хора да научат български език и да започнат да участват в икономиката.
Ако дойдат повече бежанци, отколкото нашите центрове са готови да поемат,  трябва да имаме резервен вариант, в който да настаним прииждащите.Длъжни сме да имаме готовност да създадем такава отговорност, която да не пречи на българските граждани.
Те ще бъдат настанявани във фургони временно..."

http://www.novini.bg/news/383174-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D1%87%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81.html
...
...
Цитат
Наклонение на глагола

Волеизява, желание на говорещото лице слушащият (респ. слушащите) да действа според волята на говорещия може да се изрази с други конструкции, образувани с частици – да, нека, нека да, хайде, хайде да.  За тези форми в някои граматики се казва, че са аналитични форми на императива.
 Формите, образувани с частиците да, нека, нека да, хайде, хайде да са подбудителни, изразяват необходимо действие, или желателни, но не са императивни.
Тези форми се използват, когато волята на говорещия е насочена към слушащия, т.е. адресат, който не е участник в общуването, или говорещият не може да влияе пряко върху извършването на действието, а може само да изрази желанието си то де се извърши:
http://www.slav.uni-sofia.bg/grammar/morf31.html
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Октомври 14, 2016, 00:41:32
Даниел Митов за провала ни в ООН: За какво да се извиним? На кого?

Цитат
"В страната ни има сили, които дърпат България обратно към Русия, смята Митов, който определи това като национално предателство.„България трябва да е част от просветена Европа и докато аз съм министър на външните работи, това ще бъде”,
Никой няма намерения страната да се превръща в буфер за бежанци”, категоричен е Даниел Митов по повод обвиненията на опозицията. По думите му това са фантазии. „Ние няма да позволим България да се превърне в буферна зона. Това е в главите на хора, които в момента се чудят как да правят кампания, защото нямат каузи. Нямат дори истина, за която могат да се хванат и да я развият”, категоричен е външният министър.

Той добави, че „Дъблинското споразумение”, по което могат да ни бъдат върнати близо 30 хил. бежанци, е остаряло и може да бъде ревизирано и дори отменено..."
http://epicenter.bg/article/Daniel-Mitov-za-provala-ni-v-OON--Za-kakvo-da-se-izvinim--Na-kogo-/111523/2/48
...
...
"България трябва да е част от просветена Европа"
Дъблинското споразумение "може да бъде ревизирано"
...
...
Подбудителните форми използвани в изказванията на Д. Митов и Р.Бъчварова не са случайни, защото освен като изява на някакви добри намерения са и израз на неувереност, и неспособност за оказване на влияние върху решаването на съществуващите проблеми в сферата на служебните им задължения.
Тези форми се използват, когато волята на говорещия е насочена към слушащия, т.е. адресат, който не е участник в общуването, или говорещият не може да влияе пряко върху извършването на действието, а може само да изрази желанието си то де се извърши.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Октомври 14, 2016, 01:18:11
Международно изследване показва как Русия задкулисно "превзема” държав

Цитат
"В изследването, цитирано от „Ройтерс”, се твърди, че Москва използва за целта симпатизиращи й местни политици, стреми се да доминира на енергийните пазари и в други икономически сектори и освен това подкопава антикорупционните мерки. По този начин Русия се опитва да влияе върху правителствата на България, Унгария, Латвия, Сърбия и Словакия.

"В някои страни руското влияние е проникнало толкова надълбоко и нашироко, че поставя под въпрос националната стабилност, както и западната ориентация на страната и (общата) евроатлантическа стабилност", смятат авторите на проучването под заглавие „Правилата на Кремъл: Как да си обясним руското влияние в Централна и Източна Европа”.

В него са посочени редица конкретни действия на Русия с цел разширяване на влиянието й в региона. Сред тях са „мегапроекти” като договора за 12,2 млрд. евро за два нови ядрени реактора в Унгария, който е с твърде неясни условия. Споменава се и „отглеждането” на проруски бизнесмени, на които се помага да придобият позиции на политическо равнище.

Руското икономическо присъствие в България пък се оценява на 22% от БВП за периода между 2005 г. и 2014 г., което „излага страната на риск от повлияно от Русия превземане”... 
"
...
...
„Ройтерс” само са пропуснали да кажат това, кои са тези "симпатизиращи й местни политици " в България. :mad:
Сигурно са се страхували, че списъкът ще е много, много дълъг или, че ще обидят някой от "превзетите" високопоставени действащи политики.
Не трябва да изпитват неудобство господата от „Ройтерс” , защото е световна тайна, че в България е пълно с предатели.
И преди, и сега.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Октомври 21, 2016, 19:16:16
Цитат
Цачева в Балчик: Опонентите ни се заиграват със страховете на хората – те не могат да бъдат обединители на нацията

За нас най-важни са всички български граждани, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент

"Според кандидата на ГЕРБ за президент когато има разделителни линии и институциите не работят, когато има разединение сред обществото, държавата няма как да върви напред. „Стабилността на държавата за нас е без алтернатива. Сигурността на всеки от нас, на домовете ни, на децата ни, на семействата ни е най-важна. Ние ще толерираме дейността на държавните институции с отношение към сигурността, както и продължаването на усилията на правителството и лично на премиера Бойко Борисов за надеждната охрана на границите ни. Всичко, което се прави в момента, се признава от европейските ни партньори“, обясни Цецка Цачева.

По думите й, държавите от ЕС са с поглед към България. Доказателство за това са 160 млн. евро, които страната ни получи от европейската солидарност, както и новата охранителна европейска служба, която се разкри в България. „Ще има възможност за кризисен център от 2017 година, за да се получава превантивна информация за потока от мигранти. Икономически мигранти не могат да остават у нас, но хората, които бягат от военни конфликти – на тях временно, без заплаха за националната сигурност, трябва да им дадем подслон“, каза още Цачева..."
http://www.blitz.bg/news/article/455896 (http://www.blitz.bg/news/article/455896)
...
...
Ще има разединение сред обществото, защото корупцията в България е без алтернатива!
Следователно и стабилността на държавата, и националната сигурност са на такова ниво, на което е и корупцията.
За 2015 г България е класирана на първо място по корупция от всички страни в ЕС, дори Турция и БЮРМ имат по-добри показатели на нивото на корупция.

(http://www.transparency.org/assets/images/responsive/ti-logo.png)
Цитат
TABLE OF RESULTS: CORRUPTION PERCEPTIONS INDEX 2015

A country or territory’s score indicates the perceived level of public sector corruption on a scale of 0 (highly corrupt) to 100 (very clean). A country's rank indicates its position relative to the other countries in the index. This year's index includes 168 countries and territories. Click on the column headings to sort the results, or use the search to view the results for one country. Note that N/A means a country was not included in the index during a particular year. To learn more about the results and view the confidence intervals, please see our FAQs and download an XLS or JSON of the results.
66   The FYR of Macedonia   
66   Turkeу
69   Bulgaria   

http://www.transparency.org/cpi2015#results-table (http://www.transparency.org/cpi2015#results-table)
http://www.transparency.org/cpi2015#results-table (http://www.transparency.org/cpi2015#results-table)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Ноември 05, 2016, 23:46:38
Цитат
Д-р Калоян Методиев пред сп. "Геополитика": В момента тече реална подмяна на населението на Европа

  "Преходът приключи с приемането на страната в Европейския съюз. Тогава започна нов етап в историята й. След евро-еуфорията последва едно отрезвяване. Проблемите ни са много общи. Бих поставил демографския на първо място. Без хора не може да има държава. Това е най-ценният ресурс. Който има хората на място, той контролира ситуацията. Такива са реалностите. За съжаление, в момента сме донор на население за Западна Европа. Като проблеми бих откроил мигрантската заплаха, неравномерното развитие на регионите и разбира се, корупцията сред политическия елит. Това е коктейлът, който прави проблемите в страната.
 
- Какво е геополитическото положение на Балканите?
- Както винаги, през последните двеста години положението тук е сложно и напрегнато. Мигрантските потоци могат да взривят полуострова. Западна Европа няма да се поколебае да ни отдели като буферна зона между себе си и Азия, за да печели време. Преди година Никола Саркози предложи в Сърбия и България да се изградят лагери за задържане на мигрантите. Представете си, ако стане президент. Това е огромна заплаха.
Босна е бомба със закъснител. Гърция и България са подложени на огромен натиск от Турция, която не спира потоците, а според много анализатори ги насочва към Балканите...
В момента реално тече подмяна на населението на Европа. Въпрос на оцеляване за традиционните европейски народи е да се спрат мигрантите пред вратите на Стария континент. За жалост, сме свидетели на един мултикултурен фанатизъм, който владее западните елити. Меркел е един от неговите идеолози. Линията Меркел е пагубна за Европа. Всички социологически проучвания показват, че повече от 80 % от българите искат политика за границите по метода на Орбан. Това разминаване между елит и народ е едно от големите предизвикателства пред България днес..."
 
http://epicenter.bg/article/D-r-Kaloyan-Metodiev-pred-sp---quot-Geopilitika-quot-/113356/11/0 (http://epicenter.bg/article/D-r-Kaloyan-Metodiev-pred-sp---quot-Geopilitika-quot-/113356/11/0)
...
Разминаването между "елита" и народа трябва да се реши много бързо и просто.
Народът трябва незабавно да измете "елита", който всъщност е смесица от всякакви боклуци.
Няма нормални хора, които да държат в своя дом боклуци и ненужни вещи.
Ако народът не желае да се заеме с тази неотложна работа, тогава категорично може да се каже, че този народ страда от синдрома на Диоген и желанието му да живее с боклуци е лишено от чувство за собствено достойнство и срам.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Ноември 07, 2016, 23:50:17
Цитат
Опитен разузнавач посъветва европейските страни как да постъпят с бежанците

Бившият служител на Мосад обясни кой е стимулът за връщането на мигрантите в техните родини

Тел Авив, Израел07 Ноем. 2016, 23:36


Властите в страните в Централна Европа трябва да затворят границите за бежанци, за да не могат екстремистите да се опитат да превърнат, например Австрия и Германия, в мюсюлмански държави. Тази гледна точка е на ветерана от израелското външно разузнаване, бившият служител на Мосад и бивш директор на „Лакам“ Рафи Ейтан, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".
„Мюсюлманският свят значително се отличава от западната култура. Ако днес мюсюлмани има във всички европейски страни, то там може да се очаква насилие и терор“, казва той в интервю за вестник Kronen Zeitung. По думите му, има много екстремисти, които ще се опитат „да превърнат Германия или Австрия в мюсюлмански страни“. Според Ейтан, стимулът за връщането на бежанците в родините им ще бъдат парите.

„Ето ви три съвета. Първо, спрете миграцията, затворете границите. Второ, предложете като стимул за връщането на бежанците в Сирия и Ирак пари. Трето, намерете им работа, не им оставяте свободно време“, отговаря той на въпрос какво да правят лидерите от Централна Европа след наплива.

Според него за пълна победа над тероризма трябва да се създаде „световна полиция“. „Не трябва да има страни, където терористите ще могат да организират тренировъчни лагери“, подчертава експертът. 

http://www.blitz.bg/svyat/opiten-razuznavach-posvetva-evropeyskite-strani-kak-da-postpyat-s-bezhantsite_news460935.html (http://www.blitz.bg/svyat/opiten-razuznavach-posvetva-evropeyskite-strani-kak-da-postpyat-s-bezhantsite_news460935.html)
...
Съветите на мосададжията не са лоши, но в България пари нЕма, а ако има, то те са при управляващите и те ги кътат за себе си, а що се отнася до намирането на работа, не съм видял черен бежанец от Африка да работи.
Работят само белите сирийци и иракчаните.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Rakovski в Ноември 09, 2016, 16:46:48
Управляващите са доказвали и доказват ежедневно,че са едни кукли на конци,служат си с  произволна демагогия,ръсят бисери като малоумни и чакат някой да им се върже на акъла..Няма как с подобни евтини номера да вземат бонбончето на едно шимпанзе. А тук става въпрос за човешки живот,за хиляди хора ,които могат да станат жертви на нахлуващите ислямски терористи.На първо време новият президент,който и да е той,трябва да направи съвещание с най-висшите фактори в държавата и да приемат план за действие за справяне с бежанската криза.Щели да ги разселват по селата,моля ви се.Да предизвикат гражданска война ли искат?
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Ноември 09, 2016, 18:40:29
Управляващите са доказвали и доказват ежедневно,че са едни кукли на конци,служат си с  произволна демагогия,ръсят бисери като малоумни и чакат някой да им се върже на акъла..Няма как с подобни евтини номера да вземат бонбончето на едно шимпанзе. А тук става въпрос за човешки живот,за хиляди хора ,които могат да станат жертви на нахлуващите ислямски терористи.На първо време новият президент,който и да е той,трябва да направи съвещание с най-висшите фактори в държавата и да приемат план за действие за справяне с бежанската криза.Щели да ги разселват по селата,моля ви се.Да предизвикат гражданска война ли искат?
...
Merkel congratulates Trump as politicians express shock
(http://www.dw.com/image/36322593_303.jpg)
Цитат
"At one point in his election campaign, Trump described Merkel's immigration policy as "a total disaster" and the immediate reaction to his victory across Germany's political spectrum was shock and uncertainty. "
http://www.dw.com/en/merkel-congratulates-trump-as-politicians-express-shock/a-36318866 (http://www.dw.com/en/merkel-congratulates-trump-as-politicians-express-shock/a-36318866)
...
Новоизбраният президент на САЩ по време на предизборната си кампания е нарекъл миграционната политика на Меркел "пълна катастрофа" и това не е без значение за по-нататъшните взаимоотношения между САЩ и Германия, както и между страните от ЕС, засегнати от бежанската вълна.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Rakovski в Ноември 10, 2016, 12:26:15
Да,така каза,и все пак за да се пресече емигрантския поток,трябва първо да се омиротвори Сирия.А е достатъчно съединените щати да не помагат на джихадистите,тогава руската авиация и сирийската армия ще ги довършат до един месец.Само че дотогава има време,Тръмп ще вземе управлението към края на януари и ако дотогава не му извъртят един мегдан или не го убият,може да се пробва да направи рязък завой при пълна скорост на агресивната американска политика.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Декември 03, 2016, 21:14:56
Цитат

Росен Плевнелиев: Ще си спретнем перфектната буря, типично по български


(http://www.novini.bg/uploads/news_pictures/2016-48/big/rosen-plevneliev--416707.png)

"Аз се притеснявам, че ние можем да си спретнем една перфектна буря типично по български. Вижте какво става извън България - президентът на Турция всеки ден посочва, че търпението му се изчерпва, хиляди нови бежанци тръгнаха от Сирия, Ирак и Афганистан в последните дни. Днес светът е едно неспокойно място. Има рекордно много кризи в него. Всяка държава е потенциална мишена на тероризма. В същото време Русия има все по-големи амбиции. Пътят на България е на Запад, не на Изток - среден път няма. Аз избрах България да върви на Запад и да има едно европейско развитие. ЕС изглежда много слаб, нито една криза не е решена. Затова България трябва да стои стабилно в региона“, заяви президентът. Плевнелиев добави: „Не съм спокоен, когато виждам хора с факли да се разхождат по "Лъвов мост", знаем какво се случи в Харманли. Вярвам, че когато е трудно и тежко трябва да имаме всички инструменти на наша страна, затова се притеснявам, че имаме едно НС, което си отива“..."
http://www.novini.bg/news/393799-%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F-%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.html (http://www.novini.bg/news/393799-%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B5%D0%BC-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%80%D1%8F-%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Декември 07, 2016, 23:43:05
Бойко Ноев: Вече не говорим за защита, а за отбрана на българската граница

Вече не говорим за защита, а за отбрана на българската граница, затова трябва да се вземат много драматични мерки. Обединена Европа вече защитава границите на Сърбия, а не границите на България. Тази позиция мотивира пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и дипломат.

„Не трябва да продължаваме защитата на европейската граница по този начин. В противен случай потокът ще продължи да се увеличава. На месец той се увеличава с около 1 000 души, поради това че откъм Сърбия и Румъния границата е практически затворена“, заяви той.

Всички проблеми на националната сигурност се струпват върху МВР. Мисленето, че МВР е институцията, която ще опази всичко, доведе до недостатъчно ангажиране на армията, а МВР се превърна в мастодонт, смята Бойко Ноев.

За България силата и солидарността на ЕС са от ключово значение за нашата сигурност в ситуация, в която две империи се опитват да възстановят своя блясък от времето на Съветския съюз и на Османската империя, отбеляза още той. По думите му тези имперски амбиции ще срещнат съпротивата на Европа, затова Русия и Турция са заинтересовани Европа да бъде слаба, разпарчетосана и без необходимата европейска солидарност:

Границите на Европа, границите на тези два свята се размиват, в частност минават невидимо засега по границите ни с Турция. Там е големият разлом. Границата на България с Турция е не просто граница срещу бежанци, а граница между Европа и Не Европа и върху нея ще се фокусират много силни противоречия имного мощни процеси.


Това не е игра. Ходенето при Ердоган на крака и молбите на Борисов не е нещо, което ще ни помогне. Тази граница ние сами не можем да опазим. Тази граница вече е напукана, затова Европа прави границата си по границата на България и Сърбия. Ние се тупаме по гърдите и си правим фотосесии по една ограда и твърдим, че има граница, а такава няма. Европа вече знае, че такава граница е трудно удържима. Това е критичното.

Въпросът за опазването на българската граница се възприема от някои политици като джипове и камери. Въпросът надхвърля техническите средства. Не джиповете ще ни опазят, а политиките, в които трябва да въвлечем нашите европейски съюзници и партньори.

Генерал Константин Попов носи солидарно с политиците на деня солидарност за разрухата на българската армия, коментира Ноев по повод оттеглянето на началника на отбраната:

Българската армия се топи и на практика не може да изпълнява своите конституционни задължение. Генерал Попов реши ритуално да попаде своята оставка на базата на свои лични отношения с избрания президент Румен Радев, с когото са имали обща кариера във Военновъздушните сили. Аз го познавам – той е достоен човек, но с този ход според мен той направи грешка.

В Бюджет 2017 няма предвиден нито един лев целево за охрана на границата, алармира още бившият военен министър. Той изрази надежда новоизбраният президент като професионален военен да обърне внимание на всички тези въпроси

http://www.svobodnoslovo.eu/2016/12/04/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%B2-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B0/ (http://www.svobodnoslovo.eu/2016/12/04/%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%B2-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B0/)
...
...
Защо ние не можем "тази граница" да я опазим?
"Тази граница" не са само две думи, а е България!
Какво стана, че българите не могат да пазят границата на своята държава?
Големи престъпления са извършили тези управници, които направиха България беззащитна и за смях не само пред Европа, а и пред целия свят.
Когато  мутрите и пребоядисаните комунисти разоръжиха БНА и направиха от МВР инкубатор за престъници, никой от тези управляващи бандити не помисли за националната сигурност на България.
Ново съвременно въоръжение не се купуваше за превъоръжаването на БА.
ЗАЩО в БА няма съвременни самолети и танкове, а се използва старо руско оръжие от 80-те години?
Какви отбранителни оръжия има в БА?
Назначаваха и продъжават да се назначават пияници, мастии и педер@сти за ръководители на МВР и армията.
От тези назначения нищо добро за укрепването на сигурността и отбранителната мощ не можа да се случи в България, а и още по-зле ще бъде.
На последното "мъдро" решение на кауните от Брюксел за овладяване на бежанския проблем, всеки разумен човек може само да се чуди и мае.
Сега щели да плашат Ердоган с НАТО и ЕС , ако реши да пуска бежанците от Турция към Европа, ама от Анадола до истинската Европа е далече, а България, т.е. периферната зона на ЕС е мястото за бъдещите експерименти на европейското слабоумие и реализацията на амбициозините неосмански проекти, и реваншистките планове за възраждането на СССР.
Цяла Западна Европа начело с Ангела Меркел трябва да целува ръцете и краката на българския президент, и българския министър-председател, а не обратното, както беше досега.
България е тази страна, която сега е щит пред старите европейски куpви, които ни отредиха място на заден двор на Европа още на  Берлинския конгрес.
Дано Бойко Борисов да е последния министър-председател на България, който е превивал гръб пред ЕС!

Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Декември 12, 2016, 22:15:05
Цитат
Боян Чуков: Румен Радев идва с новата политическа вълна в света, която помита Сорос и хранениците 

" Мисля, че по отношение на Европа от страна на екипа на Доналд Тръмп ще бъде приложена стратегия, която бе използвана от Османската империя на Балканския полуостров през последните едно-две столетия преди нейното окончателно разпадане. Високата порта започна да изгражда мюсюлмански анклави. Те бяха разположени във всички стратегически точки на Балканите. По бреговата ивица на полуострова. В този период бяха ислямизирани албанците. По стратегическите планински проходи също бяха разположени мюсюлмански анклави. Първо, в Европа ще останат само най-важните в стратегически план американски военни бази. НАТО ще придобие затихващи функции.
Тръмп отдавна бе пределно ясен, че Североатлантическият алианс, ако той стане президент, няма бъдеще. Второ, ще се направи опит да бъдат преформатирани европейските елити. Така, че да отговарят на избрания път „Б“ в американската стратегия. Европейските елити, отгледани и изхранвани от американските демократи с помоща на Джорд Сорос, ще бъдат „утилизирани“.
Ще се появи нов европейски елит свързан с републиканците. Сегашните елити на Стария континент в голямата си част разбират своята бъдеща нерадостна участ.
В Европа предстои преразпределяне на зоните на влияние. Американците, както казах, ще започнат плавно да се оттеглят, като ще се опитат да задържат някои ключови военно-политически позиции предимно в страните в Източна Европа. Въпросът с бъдещето на дотационните страни-членки на ЕС от Източна Европа стои ребром.
Следващата година еврофондовете за източноевропейците ще бъдат намалени с 25%. До 2020 г. въобще няма да има пари за тях. Ще се направи опит Източна Европа да се прехвърли в икономически план на Русия... "
http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--/115815/11/0 (http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--/115815/11/0)
...
Как ще се направи опит Източна Европа да се прехвърли в икономически план на Русия, когато тази страна едва се справя със собствените си икономически проблеми?
...
Цитат
1.Доходная часть   13738 миллиардов рублей   2.Расходы государства   16098 миллиардов рублей

3.Денежный резерв   5507 миллиардов рублей          4.Внешний государственный долг           55 миллиардов долларов
5   Внутренняя задолженность   8817 миллиардов р.


(http://god2017.su/wp-content/uploads/2016/06/byudzhet-rossii-na-2017-god-2.jpg)
http://god2017.su/byudzhet-rossii-na-2017-god/ (http://god2017.su/byudzhet-rossii-na-2017-god/)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Декември 15, 2016, 20:23:26
"ГЕРБ ще проведат разговори за евентуална подкрепа и с ДПС, уверяват от РБ. Трагедията в Хитрино и поведението на премиера Борисов, който перфектно отигра тази ситуация,  са сближили позициите на ГЕРБ и на ДПС, смятат наблюдатели. Ако ДПС откажат явна подкрепа за кабинет "Борисов-3", ГЕРБ ще търсят плаващи мнозинства в парламента.
В ГЕРБ наистина имат променено отношение към ДПС - смятат, че това е национално отговорна партия, за която обществото трябва да разбере, че те не са "толкова черни", колкото ги описват някои наблюдатели... "

http://epicenter.bg/article/Peche-se-kabinet--quot-Borisov-3-quot-/116299/2/48 (http://epicenter.bg/article/Peche-se-kabinet--quot-Borisov-3-quot-/116299/2/48)
...
ГЕРБ обясни на българите, че кагебисткото ДПС на Ахмед Доган не е "толкова черно", а е бял гълъб.
Само преди една седмица същият този Доган награда за духовното ни сближаване с руския народ и написа следното:"Който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя".
Някой може ли да обясни, какво е това "широка руска душа"?
А "смисълът на голямата руска земя" е този, че от 9 септември 1944 г. до сега ни управляват комунисти и България си отива.
Доган отново се стяга да бъде активен наставник на което и да е бъдещо правителство на България, ставайки гарант на послушното нему българско правителство пред новите съюзници Русия и Турция.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Януари 16, 2017, 21:52:57
Владислав Горанов: По-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции

1687 | 16 ян. 2017 | 14:43
Финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно

 

Според финансовия министър в оставка Владислав Горанов е по-добре да има избори "до дупка", отколкото безпринципни коалиции, които раждат слаба и лесна за манипулиране изпълнителна власт.
 
Горанов участва в конференция за финансов инженеринг, съобщава БТА.
 
В отговор на въпрос дали е възможно партньорство с БСП Горанов заяви, че подобни политически "франкенщайн коалиции" нямат място, освен това министърът допълни, че не вижда политическа рационалност в съществуването им.
 
Според него, за да има стабилно управление, е нужна доктрина, около която да се обединят политическите субекти. Сред основните въпроси той открои запазването на сегашния данъчен модел и ролята на държавата в икономиката. Коалиция би била оправдана при извънредни обстоятелства, засягащи сигурността на страната, каквито сега няма, допълни Горанов.
 
Като цяло финансовият министър посочи като възможни партньорства с партии, които имат евроатлантическа ориентации в политическия спектър център-дясно. Горанов смята, че за ГЕРБ коалиция с ДПС не стои на дневен ред и посочи, че не трябва етническите въпроси да се използват за идеологически цели.

http://epicenter.bg/article/Vladislav-Goranov--Po-dobre-da-ima-izbori--quot-do-dupka-quot--otkolkoto-bezprintsipni-koalitsii/118438/2/48 (http://epicenter.bg/article/Vladislav-Goranov--Po-dobre-da-ima-izbori--quot-do-dupka-quot--otkolkoto-bezprintsipni-koalitsii/118438/2/48)
...
Не ми е известно, дали България има национална доктрина?
Мисля, че такава все още не е направена.
Ако има политически обединения в отсъствието на такъв документ, тези обединения ще са безпринципни, каквито бяха досега.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Януари 19, 2017, 21:58:38
Акад. Георги Марков: България е вратата на Европа, ключът от нея трябва да е в София

България e стратегическият ключ на Балканите. През 1940 г. по време на среща с българския цар Борис Трети представителят на американския президент му казва: „Вие сте тука вратата, вие държите тук стратегическия ключ“. Цар Борис скромно му отговаря: „Искам тоя ключ да бъде в моя джоб“.
Да България е врата, но ние трябва да отваряме и затваряме тази врата. Тя е оспорвана от различни групировки на Великите сили. За добро или лошо нашият регион днес отново се намира в една конфликтна зона. В съседство до нас са Турция и Близкия изток, откъдето идва една не само мигрантска, но и военна заплаха. България трябва да съчетае националния с общоевропейския интерес и да приключи със сателитния синдром, който продължава и до днес. Защото сателитният синдром продължава и днес...

Каквото и да направим в крайна сметка другите, великите решават. Малки сме. Да, ама аз казвам унгарците нима са 300 милиона. Те доказаха това преди 1989 г., когато през 1956 г. се изправиха срещу Варшавския договор. Днес унгарците казват: Ние сме в НАТО, но имаме национали интереси. Бившите социалистически държави Полша, Чехия, Словакия и Унгария се обединиха във Вишеградска четворка. Ние и румънците трябва да отидем при тях и да направим една Вишеградска шесторка. Унгарският премиер Виктор Орбан е един пример, но аз не виждам кой български политик ще дръзне да се направи Виктор Орбан. По-лесната политика е сателитната, политиката на „да-кането“. Вижте, че унгарците си запазиха двата атомни реактора. Ние да-каме, бързаме, затваряме глави и казваме, ама това са общоевропейски интереси. А не може да координираме националния с общоевропейския интерес. Това тепърва предстои в ЕС.
 
Когато говорим за отношенията ни с Република Македония не е необходимо да ходим твърде далеч. Достатъчно е да погледнем какво правят нашите северни съседи. Ще ви дам пример с бившия президент Траян Бъсеску. Той вече е гражданин на Молдова. Казва пътят на Молдова за ЕС е през Румъния. Дадоха 400 000 румънски паспорта на румънските граждани. За разлика от нашите бюрократи. Непрекъснато се правят спънки от различните ведомства. Доказан ли е българският произход, веднага трябва да се издаде паспорт...
http://epicenter.bg/article/Akad--Georgi-Markov--Balgariya-e-vratata-na-Evropa--klyuchat-ot-neya-tryabva-da-e-v-Sofiya/118601/11/33 (http://epicenter.bg/article/Akad--Georgi-Markov--Balgariya-e-vratata-na-Evropa--klyuchat-ot-neya-tryabva-da-e-v-Sofiya/118601/11/33)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Януари 29, 2017, 23:55:45
Цитат
Ноев: Брюксел не е политически олтар, Радев трябва да постави въпроса за опазване на границата ни!

" Да, на който му трябва работна ръка отвън, може да я взима директно от източниците, без да подлага на риск транзитните страни, а и живота на самите мигранти. Да, България трябва да работи за отмяна на Дъблинския режим, но не само на думи, но и на дела. Да, България трябва да определи национален таван за приемане на бежанци, съобразен с приемния ни капацитет. Още служебното правителство трябва да го направи.... Но в рамките на ЕС България вече далеч на е сама. Вече се оформя мнозинство на базата на здравия разум и това мнозинство не може да не надделее. Още повече поради заплахата, която неуправляемата миграция създава за сигурността на всички държави от ЕС, в т.ч. от тероризъм и етно-социални конфликти.
Именно поради всичко това, борбата за спиране на тази миграция има потенциал да сплотява обществата и държавите от ЕС, а не да ги разделя. Именно затова България трябва да бъде в първите редици на тази борба, която няма нищо общо с хуманизма и грижата за ближния. Това е борба за оцеляване... "
http://epicenter.bg/article/Boyko-Noev--Bryuksel-ne-e-politicheski-oltar/119282/11/0 (http://epicenter.bg/article/Boyko-Noev--Bryuksel-ne-e-politicheski-oltar/119282/11/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 07, 2017, 00:05:11
Цитат
Боян Чуков: 2017 година е решаваща. Промените ще бъдат внезапни, радикални и болезнени

През 2017 г. се очаква да стартират нови процеси, които очевидно ще излязат от рамките на все още агресивно либералстващите институти. Посоката на движение ще се стабилизира. И скоростта ще нараства във времето. Ще се сформира нова политическа и социална реалност. Ще се променят правилата на играта. Никой няма да остане „на завет”.

Промените ще засегнат целия свят. Всички региони. Европа, Балканите и България. Промените ще бъдат неочаквани, внезапни, радикални и болезнени. Особено неприятни за политическия елит на сегашното статукво. Промените ще бъдат неизбежни. Нашите партньори и „стратегически съюзници” в НАТО и ЕС ще трябва да се досетят, че България има свои собствени национални интереси, които не съвпадат с интересите на големите страни от Запада.

Че защитата на българските национални интереси не е шовинизъм, русофилство, комунизъм, тоталитаризъм, путинизъм, наследство от ДС и други подобни фалшиви твърдения. Досегашната мантра, че истинските български национални интереси са превръщането на България в „силна демократична държава”, която подкрепя либералния световен ред и внася в него своята непосилна лепта, се оказа абсолютна измама.

Изминатият либерален път доведе останалите живи българи до „помийните ями” на Европейския съюз. Това твърдение се доказва по елементарен начин с факти и цифри. В контекста на казаното по-горе може да се определи бъдещото съдържание на 2017 година. Тя ще бъде една решаваща година. Година на вземане на решения...
Преследвайки своите користни цели, ретроградната комунистическа номенклатура оглави и двете враждуващи групи. Винаги трябва да осъзнаваме, че двете враждуващи групи са съставени от представители на една значителна част от българския народ. Следователно през последните 27 години в България се води братоубийствена война. Двата лагера се бият помежду си, докато чужди държави превземат българските институции, икономика и политически партии чрез своята агентура за влияние.

Големият проблем е, че идеологията се превръща в „правилна” или „неправилна” само в контекста на определени исторически обстоятелства. Демонтирането на българската държавност се извърши от ретроградната комунистическа върхушка. Тя бързо се пребоядиса и въоръжи с противоположната „правилна” за своето време идеология в ущърб на народа, но в своя изгода. Това позволи на комунистическата номенклатура да си припише и общонационалната собственост след 1989 година.

В резултат в България се води война – една част от българите се насъскват методично срещу друга част. По този начин се предизвиква разрив на националната традиция, която съдържа в себе си мощна цивилизационна проекция. Необходимо е да се осъзнае, че колониалните властови субекти винаги използват идеологията като инструмент. С помощта на идеологията се провежда антинационална политика, която обслужва користните цели на политическия елит, както и целите на външни фактори. Употребата на идеологията няма нищо общо със социалната справедливост.
рябва да се избавим от мита за „колективната вина” и историческия истеричен алармизъм. Трябва публично да бъдат оповестени и порицани политически безотговорните политици, които брутално се опитват да налагат приемането на доктрината за „колективната вина” и „колективното покаяние”. Политици, които отхвърлят социалната справедливост, но автоматично и безкритично настояват за приемане на вносни политически императиви.

Какво да се прави ли? Да се признае, че принципът на личната, а не на колективната отговорност е този фундамент, върху който може да стъпи националното примирие и преодоляването на срива в нашата национална традиция.

На България не са й необходими едни безкрайни европейски „реформи”.
 
Нашата страна се нуждае час по-скоро от истинско национално възраждане и реален истински суверенитет.
 
http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--2017-godina-e-reshavashta--Promenite-shte-badat-vnezapni--radikalni-i-bolezneni-/119793/11/33 (http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--2017-godina-e-reshavashta--Promenite-shte-badat-vnezapni--radikalni-i-bolezneni-/119793/11/33)
...
Няма да има национално възраждане в България и реален суверенитет, докато партизанските копелдаци управляват България!
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 19, 2017, 23:50:37
Меркел: Европа трябва да приеме повече мигранти, ислямът не е причина за тероризъм

"Важно е ислямските, мюсюлмански държави да бъдат инкорпорирани в коалиция с ЕС и със САЩ, защото смятам, че те ще дадат принос... "
http://epicenter.bg/article/Merkel--Evropa-tryabva-da-prieme-poveche-migranti--islyamat-ne-e-prichina-za-terorizam/120846/7/50 (http://epicenter.bg/article/Merkel--Evropa-tryabva-da-prieme-poveche-migranti--islyamat-ne-e-prichina-za-terorizam/120846/7/50)
...
Може би е дошло времето, когато някой мюсли трябва да го натресе на Меркел, та старата вещица да почуства реалния "принос" на 25 см. култура!
...
Цитат
(http://www.meforum.org/images/logo.png)

"The "War on Terror" should really be called the "War on Militant Islam." The terrorists of September 11, Osama bin Laden, al-Qaeda, and the Taliban all adhere to an ideology we have come to know as militant Islam, a minority outgrowth of the faith that exudes a bitter hatred for Western ideas, including capitalism, individualism, and consumerism... "
http://www.meforum.org/168/at-war-with-whom (http://www.meforum.org/168/at-war-with-whom)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 20, 2017, 22:42:44
„Франс прес“: България се съгласи на военно присъствие на НАТО в Черно море. Борисов: Вече сме цел!

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е заявил, че министрите на отбраната на страните от Алианса за взели решение на среща в Брюксел да увеличат присъствието на НАТО в Черно море, за да противодействат на засиленото военно присъствие на Русия в региона, след окупирането на Крим през 2014 година. Това става ясно от статия в хартиеното издание на "Франс Прес" от 18 февруари.
 
Според Столтенберг решението е взето единодушно, в това число и от българският служебен министър на отбраната Стефан Янев. „Ние стигнахме до съгласие за увеличено военноморско присъствие на НАТО в Черно море за засилени тренировки, упражнения и ситуационни подготовки“, заявява Столтенберг на пресконференция.
 
„Ще имаме увеличено присъствие в Черно море, но то ще бъде умерено и защитно, няма по никакъв начин да провокира конфликти и ескалация на напрежение“, заяви Столтенберг. „Това е още един елемент от широката адаптация на защитната линия на НАТО в тази все по-изискваща и опасна за сигурността среда, включително и в Черноморския регион“, допълни той.
 
Официално лице от НАТО е заявило пред Франс прес, че на алианса е отнело около 9 месеца след срещата във Варшава, за да изработят споразумението частично, защото тогавашното правителство на България в лицето на Бойко Борисов не е искало да провокира Москва с тези действия. Според източника от НАТО Алиансът планира да въведе и въздушни патрули над Черно море скоро.
 
Русия осъди рязко решението. „Това е поредна стъпка към увеличаване на напрежението в региони, пряко засягащи руските интереси“, заяви руският посланик в НАТО Александър Грушко. „Разбира се, че всички необходими мерки ще бъдат предприети, за да се осигури руската сигурност и интереси в региона“, допълни той.
 
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е притеснен от военното присъствие в Черноморието. След днешната му среща с ръководството на КНСБ той обяви, че е забавил това нещо с 9 месеца.
 
„Да не тревожим хората за засилено военно присъствие в Черно море, призова Бойко Борисов. Той изтъкна, че всичко това става под някаква сурдинка.
 
Борисов трудно отстоял решението да няма военно присъствие в региона. Вече сме цел, участници сме във всичко това, притеснен е лидерът на ГЕРБ. Моята мечта беше за лодки, платноходки и тръба по Черно море. Каква тръба като долу плуват подводници, изтъкна Борисов. Това щяло да е зле за туризма ни. Кое се промени, че Еърполисинг стана добре, недоумява още Бойко Борисов. Той очаква да бъде успокоен от военния министър и от президента за военното присъствие в Черно море. Недоумява как за това не се говори, а се коментира охраната на първата дама.
 
Ако е вярно, че военният министър е член на БСП, това означавало, че и червените станали ястреби като Росен Плевнелиев. Ще остана само аз гълъб, похвали се лидерът на ГЕРБ.
 


http://epicenter.bg/article/-Frans-pres--Balgariya-se-saglasi-na-voenno-prisastvie-na-NATO-v-Cherno-more/120923/2/48 (http://epicenter.bg/article/-Frans-pres--Balgariya-se-saglasi-na-voenno-prisastvie-na-NATO-v-Cherno-more/120923/2/48)
...
Цитат
Russia’s anti-access and area-denial (A2/AD) buildup: NATO should develop a new maritime strategy for the Southern flank, enhancing the capabilities of its Standing Maritime Group 2. NATO’s deep-strike, precision-strike, and stealth capabilities should be leveraged through advanced air platforms and munitions in the Eastern Mediterranean.
http://carnegieeurope.eu/2016/06/10/threat-based-strategy-for-nato-s-southern-flank-pub-63785 (http://carnegieeurope.eu/2016/06/10/threat-based-strategy-for-nato-s-southern-flank-pub-63785)
...
Руският комплекс за радиоелектронна борба «Красуха-4».
(https://topwar.ru/uploads/posts/2013-12/thumbs/1387338740_m4rie.jpg)
https://topwar.ru/37454-kompleks-reb-krasuha-4.html (https://topwar.ru/37454-kompleks-reb-krasuha-4.html)
...

(http://www.defenseworld.net/uploads//news/big/krasukha__1469095050.jpg)
http://www.defenseworld.net/news/16654/Russia___s_Krasukha_4_Electronic_Countermeasure_System_Alerted_Erdogan_Of_Coup#.WKtJIlWLTZ4 (http://www.defenseworld.net/news/16654/Russia___s_Krasukha_4_Electronic_Countermeasure_System_Alerted_Erdogan_Of_Coup#.WKtJIlWLTZ4)
...
Комплексът е предназначен за противодействие на бордовите радари на изтребително-бомбардировъчната, разузнавателната и  безпилотната авиация на условния противник.
Твърди се, че възможностите на широколентовата станция за активни смущения позволява воденето на ефективна борба с всички съвременни радиолокационни станции, които се използват на различни типове самолети. Има данни, че комплекса  «Красуха-4» е способен да заглушава не само сигналите на радиолокационнити станции на противника, а също така и радиоканалите за управление на безпилотните летателни апарати.
Американски информационен източник твърди , че с помощта на комплекса «Красуха-4», руската армия е прехванала радиообмена на шифрованите радиограми на турската армия преди опита за преврат срещу Ердоган в 2016 г.
Цитат
(http://www.defenseworld.net/images/logo.jpg)
"Russian army had intercepted sensitive exchanges and encoded radio messages of the Turkish army from which it learnt of the coup attempt against the President in Ankara... "
http://www.defenseworld.net/news/16654/Russia___s_Krasukha_4_Electronic_Countermeasure_System_Alerted_Erdogan_Of_Coup#.WKtJIlWLTZ4 (http://www.defenseworld.net/news/16654/Russia___s_Krasukha_4_Electronic_Countermeasure_System_Alerted_Erdogan_Of_Coup#.WKtJIlWLTZ4)
Наземните радиолокационни станции имат работен диапазон 300 км.
В Сирия комлексът за радиоелектронна борба Krasukha-4 е бил разгърнат за защита на ПВО системата S-300  в базата Хеймим от вражески въздушно-космически разузнавателни средства.
Руският посланик в НАТО Александър Грушко е заявил:„Разбира се, че всички необходими мерки ще бъдат предприети, за да се осигури руската сигурност и интереси в региона“.
Това изявление предполага и разгръщането на такива комплекси за радиоелектронна борба от страна на Русия.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 21, 2017, 21:12:58
Каракачанов към Румен Радев: Кой дрънка с оръжие от името на България?

Президентът Румен Радев и служебният министър на отбраната Стефан Янев дължат отговори по повод информацията за засилено военно присъствие на НАТО-вски сили в Черноморския басейн, заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в свое изявление, разпратено до медиите.

Публикуваме пълният му текст:

Кой дрънка с оръжие от името на България? Президентът Румен Радев и служебният министър на отбраната Стефан Янев дължат отговори по повод информацията за засилено военно присъствие на НАТО-вски сили в Черноморския басейн. На 16 февруари 2017 г. Съветът на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО взе решение за увеличаване на военновъздушното и военноморското присъствие в района на Черно море като част от приетото предно решение (във Варшава, 2016 г., срещата на високо равнище) за разполагате на сили на НАТО. Според информация от изказване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг на пресконференция от 16.02.2017 г. засиленото военноморско присъствие в района на Черно море ще включва засилени тренировки, учения и военноморска координация на страните-членки на НАТО в района на Черноморския басейн съвместно с други страни-членки, които нямат военноморски сили в Черноморския басейн. Сътрудничеството ще се осъществява посредством постоянно действащи черноморски военноморски сили съвместно с постоянно действащи военни сили в Черно море. Горното решение е взето единодушно на срещата на военните министри на НАТО без възражение на някоя страна-членка. 1. Съгласувано ли е това решение с президента Радев и получил ли е мандат от правителството министърът на отбраната да гласува в подкрепа на това решение? Трябва да е пределно ясно, че този акт засилва допълнително конфронтацията в Черноморския басейн с Руската федерация. 2. Направен ли е анализ за необходимите средства и включени ли са допълнителни средства за разходите във връзка с участието на българските военноморски сили в планираното засилено военно присъствие на НАТО в Черноморския басейн? 3. Предвидено ли е постоянно действаща военноморска група на страните-членки на НАТО от Черноморския басейн и включва ли тази група участие на Република Турция? Напомням, че преди 9 месеца бе отказана такава операция именно заради участието на Турция. От съобщеното от Столтенберг се установява, че е договорено засилено военновъздушно присъствие на НАТО над Черно море. 4. Означава ли това разширяване на съвместния air policing на територията на Република България и извън българските териториални води? Ген. Радев, в качеството си тогава на командир на ВВС, подаде рапорт за напускане заради несъгласие с air policing. 5. В момент, в който Украйна и Русия са изправени на нокти една срещу друга, кой има полза от това да въвлича и България в ескалация на напрежението? Винаги съм се противопоставял на безропотното поведение на управниците ни в ЕС и НАТО. Да, ние сме част от ЕС и НАТО, но трябва да бъдем активна част, а не просто част. Българският народ заслужава да знае истината. Призовавам служебният кабинет и президентът бързо да я разкрият. В противен случай остава усещането не просто за нещо гнило, но за нещо, което застрашава националната ни сигурност.

http://www.novini.bg/news/408130-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html (http://www.novini.bg/news/408130-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B4%D1%80%D1%8A%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html)
...
Красимир Каракачанов по образование е историк и заради това трябва да знае доста исторически факти, не само от историята н България, а и такива факти, които се отнасят към други страни, конкретно за СССР и за подготовката на тази страна за бъдещата война.
Като начало,Каракачанов трябва да прочете тази книга.

Мозг армии. Том 1
(http://bookz.ru/pics/mozg-arm_359.jpg)
http://www.e-reading.club/bookreader.php/64629/Shaposhnikov_-_Mozg_armii._Tom_1.html (http://www.e-reading.club/bookreader.php/64629/Shaposhnikov_-_Mozg_armii._Tom_1.html)

Книгата "Мозъкът на армията" е написана от най-големият военен теоретик на СССР Борис Михайлович Шапошников.
Шапошников е щабскапитан от царската армия и е участвал в Първата световна война.През 1918 г. Шапошников започва служба Червената армия в Оперативното управления на Висшия военен съвет.
В този труд са изложени основните възгледи за характера на войната и нейния обхват, запознава читателите със структурата на Генералния щаб като орган на Върховното командване, а също така със същността на работата му във връзка с  изискванията за водене на модерна война към командирите, към органите на оперативно управление и техните служители.
В книгата си Б.Шапошников обяснява с функционалната активност на Генералния щаб за подготовката на държавната икономика за война.
Книгата "Мозъкът на армията" е била постоянно на бюрото на Сталин.
Сега не се знае къде лежи тази книга, но едва ли е захвърлена...
Като историк Каракачанов е длъжен да знае, че идеите на Ленин и Троцки за световна съветска пролетарска хегемония все още съществуват, но в друга форма.
Любезно предлагам на вниманието на г-н Каракачанов тези два анализа.Ще са му от полза, когато задава въпроси от рода на "Кой дрънка оръжие?" и след това сам да си отговори на един друг въпрос: Кой дрънка глупости?
After the Crimean crisis: towards a greater Russian maritime power in the Black Sea
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14683857.2014.944386
...
The Shadow War
http://cepa.org/index/?id=d466c07ceb8f2e0704c4da35f9bd11c9 (http://cepa.org/index/?id=d466c07ceb8f2e0704c4da35f9bd11c9)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 27, 2017, 22:14:05
Заявленията за гласуване от Турция - рекорден брой

До този час според сайта на ЦИК те са над 15 000 души

ДОСТ активизират избирателите в Турция, като им изпращат СМС-и.
Текстът им гласи:
„Скъпи сънароднико, брате наш! Приеми поздрави от земите на твоите близки, роднини и комшии! Преди години се опитаха да ти вземат младостта, мечтите, младините! Днес тези негодници опитват да играят същата игра и да вкарат в нея твоите братя и сестри. Не забравяй нас! Помни и жертвата на бебето Тюркян”.
Следвал призив да се гласува за Лютви Местан.
Не липсвали и обещания в „натура“ – като подарък от 20 килограма месо, например.


https://vesti.bg/izbori2017/kampania/zaiavleniiata-za-glasuvane-ot-turciia-rekorden-broj-6066025
...
Кой български съд регистрира партията ДОСТ?
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 14, 2017, 20:07:56
US посланикът: Бъдещето ви е като мултирелигиозно общество!

(http://85.14.28.164/d/images/photos/0334/0000334786-article2.jpg)
"Бъдещето на България е като мултиетническо, мултирелигиозно общество. Това каза американският посланик у нас Ерик Рубин, който откри семинар, посветен на защитата на свободата на вероизповедание и борбата с дискриминацията и насилието по признаци религия и убеждения... "

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/03/14/us-poslanikyt-bydeshteto-vi-e-kato-multireligiozno-obshtestvo.334786 (http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/03/14/us-poslanikyt-bydeshteto-vi-e-kato-multireligiozno-obshtestvo.334786)
...
Руският евреин Ерик Рубин не е чел за героя Кочо от "Епопея на забравените" и за много други българи-клетници, за които съвременните политически червеи- от типа "parassitos bg",  даже не си спомнят, заслепени от пориви за толерантност и ...диво сребролюбие.
За каква мултирелигиозност и за какво мултиетническо общество дрънка този подчовек?

И храмът ехтеше от моми, невести,
кат падаха в кръвье или в безчестье!
 
И господ от свода, през гъстия дим,
гледаше на всичко тих, невъзмутим!
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Март 15, 2017, 13:24:26
За да не се случи така наистина то трябва да се спре практиката да се дава българско гражданство на децата на тези потурчени, които са се изселили в Турция. Кой разрешава това и кой ще го спре?
Не може да се родиш в Турция, никога да не си идвал в България, а след 18г. да почнеш да ми гласуваш, това е идиотщина. И най – лошото с бездействието си България превръща това обстоятелство в най – естествен процес.

Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 15, 2017, 21:13:15
(https://www.toonpool.com/user/12923/files/rustur_2360555.jpg)
...

Цитат
Русия спира транзита на газ през България с „Турски поток”

В момента по „Трансбалканския газопровод” минават по около 10 млрд. куб. метра газ годишно

Днес Русия и Турция подписаха споразумение, с което ще бъде прекратен транзитът на природен газ през България с въвеждането в експлоатация на газопровода „Турски поток”, съобщава „Ведомости”.
„Страните се разбират, че газът от Русия, който се доставя на Република Турция, на границата на Република Турция с Република България, считано от датата на въвеждане в експлоатация на морски участък 1 ще става само по морски участък 1” на „Турски поток”.
https://vesti.bg/bulgaria/rusiia-spira-tranzita-na-gaz-prez-bylgariia-s-turski-potok-6066697 (https://vesti.bg/bulgaria/rusiia-spira-tranzita-na-gaz-prez-bylgariia-s-turski-potok-6066697)
...
(https://www.cartoonmovement.com/depot/cartoons/2015/11/26/erdogan_and_putin__marian_kamensky.jpeg)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 16, 2017, 18:32:39
Челик: Да направим турския официален в България

„Тези избори в България са от огромно значение, имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях“, заяви кметът

Фарук Челик, кмет на община във вилает Маниса Йомер призова изселниците в Турция масово да гласуват на 26 март, за да станат турците по-силни, а турският език да бъде приет като официален в България.
Челик днес прие делегация на регионалното дружество на балканските изселници с лидер Мустафа Кадер.

Кадер поиска подкрепа от кмета за деня на вота и получи гаранции, че за двойните граждани ще бъде осигурен безплатен транспорт до урните на територията на вилаета, където живеят над 5 000 души с право на глас в България.
Той призова за висока избирателна активност, като подчерта изключителната важност на тези парламентарни избори както за турците в България, така и за изселниците в Турция.
„Целта ни е да достигнем 20% подкрепа, защото само така в България ще можем да ползваме спокойно турския език и да изповядваме религията си”, обяви Кадер.
На свой ред кметът заяви, че изборите на 26 март трябва да направят турците в България по-силни и поради това е наложително те да бъдат подкрепени.
„В България нашият близък познат Лютви Местан е лидер на партия ДОСТ. Той и хората му са в блестящи връзки с Република Турция, те работят изключително сериозно за правата на турците и мюсюлманите в България. Затова смятам, че гражданите на Турция и България трябва да направят всичко по силите си. От наша страна осигуряваме безплатни автобуси за избирателите до секциите. Тези избори в България са от огромно значение, имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях“, заяви кметът Фарук Челик.
„Опитът да се наложи втори официален език е стара стратегия на Република Турция за намеса във вътрешните работи на Република България”, коментира историкът акад. Георги Марков.
„МВнР веднага трябва да връчи остра нота. Не може да се правим, че турската пропаганда в България не нанася своите поражения. Те искат втори официален език. Кога е било това, освен по време на Османската империя”, допълни той.
Според Марков, „тези действия на Турция са в съгласие с прословутата „Ислямска дъга“, която Реджеп Ердоган разшири. Първоначално по времето на неговия бивш премиер и външен министър Ахмет Давутоглу тя включваше Босна и Херцеговина, Албания, Македония, Родопите, Западна и Източна Тракия. А Ердоган я продължи на север чак до Разград и Търговище”.
„Едно от най-важните звена в „Ислямската дъга“ е Албания, където неотдавна премиерът Еди Рама излезе с платформа, която предвижда албанският език да стане официален в съседна Македония”, подчерта историкът


https://vesti.bg/bulgaria/chelik-da-napravim-turskiia-oficialen-v-bylgariia-6066750

Бъдещият български премиер ВЕДНАГА след встъпването си в длъжност трябва да поиска от Брюксел:


1.Военен контингент на НАТО, базиран в Югоизточна България.

2.Финансова помощ от 500 млн. евро за построяването на огромна защитна стена на границата с Турция.

3.Да  предложи законопроект в следващото НС за отмяната на двойното гражданство.

4. Да предложи и внесе допълнение и промяна в Закона за вероизповеданията, където в чл.2 понятието "ненакърнимо" се замени с понятието "законосъобразно".


Не трябва да се правят никакви илюзии относно бъдещата външна политика на Турция, която ще бъде агресивно ориентирана в това число и към България. Фактът, че един турски кмет заявява :"Имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях." е повече от красноречив.
България вече има съсед, който ТОЧНО след един месец ще празнува победата на НОВИЯ ИСЛЯМСКИ ДИКТАТОР Реджеп Таип Ердоган?
Законотворците в България трябва да са научили от историята, че играта на дипломация с диктатор винаги завършва с провал.
Европа вече никога няма да бъде прекрасното място на цивилизацията, а територия, към която ще се стремят всякакви гадни индивиди-терористи, радикални ердоганисти-ислямисти и всякакви други подчовешки същества.

А г-н главният прокурор да не продължава да страда от компрометираното заболяване "толерантност" и да повдигне обвинение срещу Лютви Местан за шпионаж в полза на чужда държава.
Не мога да си обясня това, защо  такъв индивид като Лютви Местан е участвал и ще продължава да участва в Консултативния съвет за национална сигурност?
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 17, 2017, 23:33:45
Герджиков: Няма особени притеснения за отношенията между България и Турция

17 март 2017 14:50

Няма особени притеснения в отношенията между България и Турция. Има нарушения, които не са в състояние да доведат до изостряне на отношенията между двете страни до степен да станат нетърпими, заяви служебният премиер Огнян Герджиков днес в Благоевград.
https://dariknews.bg/regioni/blagoevgrad/gerdzhikov-niama-osobeni-pritesneniia-za-otnosheniiata-mezhdu-bylgariia-i-turciia-2010837
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 18, 2017, 21:36:18
Осман Октай изригна срещу Местан и Доган: Най-добре ще бъде ДПС и ДОСТ да се елиминират взаимно на изборите

"Нищо не се променило през години. Анкара подкрепяше ДПС. Сега подкрепя ДОСТ. Това е. Доган е под крилото на Путин, а Местан - на Ердоган..." 
http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B5%D0%BB%D0%B8-news641426.html (http://pik.bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B5%D0%BB%D0%B8-news641426.html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 22, 2017, 22:45:46
Владимир Чуков пред Канал 3: Атентаторът е бил подражател

"Атентаторът в Лондон е подражавал на терористите, извършили подобни нападения в Европа през последните месеци", това заяви в ефира на Канал 3 арабистът Владимир Чуков.
През последните месеци видяхме това, което се случи в Берлин, видяхме ужасяващи атентати във Франция. От 2005 Великобритания бе exше незасегната, но тероризмът не може да се изкорени, тъй като в тези страни живеят общности, които са много слабо интегрирани, които поддържат контакти с терористични организации като Ислямска държава"...

http://kanal3.bg/news/world/europe/50282-Vladimir-Chukov-pred-Kanal-3%253A-Atentatorat-e-bil-podradzatel (http://kanal3.bg/news/world/europe/50282-Vladimir-Chukov-pred-Kanal-3%253A-Atentatorat-e-bil-podradzatel)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 24, 2017, 19:17:28
Document: Russia Uses Rigged Polls, Fake News to Sway Foreign Elections

Bulgarian officials say a former Russian spy advised pro-Moscow party on how to manipulate voters as part of Kremlin’s effort to regain influence in Eastern Europe; a 30-page dossier.
https://www.wsj.com/articles/how-does-russia-meddle-in-elections-look-at-bulgaria-1490282352 (https://www.wsj.com/articles/how-does-russia-meddle-in-elections-look-at-bulgaria-1490282352)

Цитат
Цялата грозна истина за тези избори в "Уолстрийт Джърнъл" и мълчанието на агнетата

Многократко предупреждавах, че има безпрецедентна и мащабна руска намеса в изборите

 (https://www.clubz.bg/sites/default/files/styles/thumbnail/public/pictures/picture-1837-1471003695.jpg?itok=SbkZOI-5)
Илиян
Василев
24.03.2017, 18:09 ч.


Кремъл обучавал БСП как да печели избори

Много неща знаехме - но това, което излезе като статия в "Уолстрийт Джърнъл" (WSJ) - вероятно най-авторитетното американско издание - надмина всички очаквания.

"Статията разкрива мащабна картина на корупция и опит за тотална подмяна на ценности и стандарти за морал и отговорност в политиката.
Най-важното разкритие - за този 30-страничен таен стратегически документ, който е връчен на Нинова - е направено с помощта на нашите контраразузнавателни служби. Значи имаме хора, които защитават страната си, но тези служители, разкрили операцията на руските тайни служби, просто са нямали никакъв шанс да видят действие в резултат на своята разработка. Началниците им, които са получили достъп до този документ, просто не са пожелали да работят с тази взривна информация. Със сигурност знаем, по силата на подчинеността в ДАНС, че тази информация е била предоставена на топ ръководителите в държавата, на прокуратурата, но от това не са произтекли никакви последствия...
https://www.clubz.bg/51997-cqlata_grozna_istina_za_tezi_izbori_v_uolstrijt_djyrnyl_i_mylchanieto_na_agnetata (https://www.clubz.bg/51997-cqlata_grozna_istina_za_tezi_izbori_v_uolstrijt_djyrnyl_i_mylchanieto_na_agnetata)
...
Ако желанието на Кремъл за спечелването на изборите от БСП е обяснимо, остава да се изяснят две много важни неща и да се отговори на въпроса, кой е виновния.

Това са двата въпроса, на които WSJ е трябвало да отговори.
1.Защо и кои началници от българското контраразузнаване, които са получили достъп до този документ, просто не са пожелали да работят с тази взривна информация?
2.Защо след като тази тази информация е била предоставена на топ ръководителите (това, което е наречено като " топ ръководителите", това са президента Радев и премиера Герджиков) в държавата, на прокуратурата (главния прокурор Цацаров), но от това не са произтекли никакви последствия?
...
Мощно рамо за сикаджията от ГЕРБ и черен кyр за висаджийката от БСП.
Куpвелия Нинова МНОГО добре знае това, че ако спечели изборите и започне политика на отклонение към Кремъл, дори и на милиметър от проевропейската ориентация на България, тя и приближените и ще бъдат изхвърлени от властта, също като правителството Пламен Орешарски.
Съдържанието на статията е обусловено от случващите се сбития се в ЕС, който е в тежък нокдаун след Brexit-а, а диктатора от съседна Турция целуна ръката  на Путин и показва среден пръст на ЕС.
Тези събития ще определят и бъдещата политиеа на България.
БСП на Куpвелия не е нужно на България, това е пределно ясно. Не го разбират само някои членове на пенсионерски клубове.
Остава другия възможен политически вариант, т.е. компромисния- мутиралите комунистически мутри от от партията с красивото европейско название.
Мисля, че вече на всеки е ясно, защо победата на сикаджията от ГЕРБ на 26.03.е предизвестена и защо висаджийката Куpвелия ще се пенсионира като вечната опозиция.
Ако се търси обективност, а не явна манипулация, то статията на WSJ тябваше да бъде озаглавена примерно така : Опит на Кремъл да възстанови влиянието си в Източна Европа с помощта на главните лица в България.
От гледна точка на методите за водене на информационна война, която цели манипулирането на общественото мнение, статията на WSJ е добър ход, но от друга страна лъха на посредственост, защото освен многолюдната маса хора,подаващи се на бързи  внушение, има и други, мислещи хора, които трудно могат да бъдат заблудени.
Така беше и с изборите в САЩ, след като Доналд Тръмп стана президент. Мого се написа за това, че Тръмп е станал президент с руска помощ, после се оказа, че това са празни приказки.
В статията на Илиян Василев се прави се внущение, че ръководството на българските службите службите за сигурност и българската прокуратурата са проводници на кремълската политика за вмешателство в изборния процес в България, с цел спечелването на изборите от БСП. Това е клетвата за вярност на Илиян Василев към ГЕРБ и атестация му за добро бъдеще.
А ако всичко написано е вярно, това е нечуван скандал, от който трябва да започнат съдебни процеси срещу всички от българската страна, на първо място с Куpнелия Нинова.
...
P.S. Не мога да си представя коментарът WSJ за днешната среща на Мари льо Пен с Путин?
Трябва да е нещо много по-впечатляващо от това за Куpвелия и шпионина Решетников.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 27, 2017, 22:59:39
Жан-Клод Юнкер с писмо до президента Радев

Председателят на ЕК съобщава, че ще направи анализ за допълнителна финансова подкрепа за охрана на външните граници, извън отпусната досега спешна помощ в размер на 167,3 млн. евро

17:31 | 27 Март 2017 г

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до президента Румен Радев готовността на Комисията да проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

http://kanal3.bg/news/world/europe/50599-Dzan-Klod-Yunker-s-pismo-do-prezidenta-Radev (http://kanal3.bg/news/world/europe/50599-Dzan-Klod-Yunker-s-pismo-do-prezidenta-Radev)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 30, 2017, 18:51:56
Развали ли Местан ДОСТлука с Ердоган?

"Относно дали е опасно Орхан Исмаилов да застане начело на ДОСТ, защото е запознат прекалено много с делата на България, тъй като е бил зам. - министър на отбраната, журналистът заяви, че ДОСТ е заплаха за България, не защото е продукт на Турция, а защото е продукт на част от ислямистката партия в Турция, която иска да има едва ли не своя институция в България. Той напомни, че е редно службите да са се занимали с Исмаилов и да са проверили колко е бил полезен на страната ни и колко е залитал... "
https://www.novini.bg/news/415298-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-(%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE).html (https://www.novini.bg/news/415298-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BB%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D1%81-%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D0%BD-(%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BE).html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 31, 2017, 23:48:31
Столтенберг обяви как страните от НАТО ще увеличават военните разходи

Осло, Норвегия31 Март 2017, 21:17

Националните планове на страните от НАТО за увеличаване на военните разходи ще съдържат три вида задължения, включително увеличаване на военния бюджет до 2% от БВП към 2024 година. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на пресконференция след срещата на външните министри на алианса. Плановете трябва да бъдат обсъдени на срещата на НАТО през май. "Националните планове ще включват три неща. Как държавите смята да изпълнят своите задълженията от 2014 година за военните разходи, как ще инвестират в придобиването на нови военни възможности, как смятат да участват операциите и мисиите на НАТО. Става дума за пари, възможности и участие в операции", подчерта Йенс Столтенберг. На срещата на военните министри на НАТО през февруари американският министър на отбраната Джеймс Матис директно предупреди европейските членове на НАТО, че ще трябва да харчат повече пари за отбрана, ако не искат САЩ "да направят своите ангажименти пред НАТО по-скромни". Това мнение бе потвърдено и днес на срещата в Брюксел от държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън. Той призова страните-членки да предвидят по-големи разходи за отбрана и посочи, че трябва да се имат предвид външни заплахи, включително и тази от Русия.
http://www.blitz.bg/svyat/stoltenberg-obyavi-kak-stranite-ot-nato-shche-uvelichavat-voennite-razkhodi_news500944.html (http://www.blitz.bg/svyat/stoltenberg-obyavi-kak-stranite-ot-nato-shche-uvelichavat-voennite-razkhodi_news500944.html)

...
Засега България харчи само 1,1 % от своя БВП за отбрана, което ще рече, че за изпълнението на изискването на САЩ за увеличение на разходите за отбрана (всяка страна член на НАТО трябва да харчи 2% от своя БВП за отбрана) парите за военни разходи трябва да се увеличат почти двойно.
И откъде ще вземе тези пари правителството на България?
От бюджета на страната, т.е. от данъкоплатците.
Ето защо 2017 г., а и по-нататък реалността в портмонето на българина ще бъде неголяма, ако не и тъжна.
Само пет страни от 28-те страни членки на НАТО-САЩ Гърция, полша, Естония и Великобритания изразходва по 2% от своя БВП за отбрана.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е доволен от това, че повечето членове на НАТО на харчат, това, което трябва за отбрана.
Цитат
"NATO was designed to counter exactly such a threat. But Trump called the alliance "obsolete" during the presidential campaign and accused other members of not spending their fair share.
"We are spending a tremendous amount in NATO and other people proportionately less," he said. "No good." 
http://money.cnn.com/2017/02/03/news/donald-trump-nato-theresa-may/ (http://money.cnn.com/2017/02/03/news/donald-trump-nato-theresa-may/)
...
Цитат
Trump accused the organization, which was founded in 1949 as a bulwark against Soviet expansionism, of being "obsolete."
In the interview, which took place prior to his inauguration, Trump restated his campaign-trail doubts about the transatlantic alliance.

"I said a long time ago that NATO had problems," he said.
"Number one, it was obsolete, because it was designed many, many years ago.
"Number two, the countries weren't paying what they're supposed to be paying," adding that this was unfair to the United States.
Only five of NATO's 28 members -- the US, Greece, Poland, Estonia and the UK -- meet the alliance's target of spending at least 2% of GDP on defense.
http://edition.cnn.com/2017/02/06/politics/donald-trump-nato-commitment/index.html (http://edition.cnn.com/2017/02/06/politics/donald-trump-nato-commitment/index.html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Април 02, 2017, 22:36:02
Димитър Недков: Лютви Местан е национален предател!!! Той въвлече България в зловещ план

Партията ДОСТ тепърва ще се превръща в най- злокобната заплаха за България. Като опасан бомбен колан около снагата й!.. Кой допусна регистрацията й?!?.. Защо? Срещу какво си затворихме очите пред съдбата българска?... Тази партия, въпреки персийското тълкование на името й, е едно зъбчато колелце от онази предстояща “стратегически дълбочинна” инвазия на неоосманизма на Балканите, Близкия Изток и Кавказ. Опасявам се, че след референдума за узаконяването на Султаната в Турция и възраждането на оная болезнена за европейците Империя, тази инвазия ще прерастне в стратегическо настъпление... 
http://epicenter.bg/article/Dimitar-Nedkov--Lyutvi-Mestan-e-natsionalen-predatel--Toy-vavleche-Balgariya-v-zlovesht-plan-/124232/11/0 (http://epicenter.bg/article/Dimitar-Nedkov--Lyutvi-Mestan-e-natsionalen-predatel--Toy-vavleche-Balgariya-v-zlovesht-plan-/124232/11/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Април 04, 2017, 19:33:34
Румен Радев предупреди Туск за Турция

Повишаването на риска между ЕС и Турция създава най-голям риск за България, заяви днес президентът Румен Радев след срещата си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск.
„Обсъдихме и отношенията между ЕС и Турция. Обединихме се, че е изключително важно ЕС да има обща позиция и обща политика спрямо Турция. За нас е изключително важно ние да развиваме добросъседските си отношения с Турция. Повишаването на риска между ЕС и Турция създава най-голям риск за България. Нужна е добра воля от двете страни за намаляване на напрежението”, посочи Радев.
https://vesti.bg/bulgaria/rumen-radev-predupredi-tusk-za-turciia-6067521
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Април 08, 2017, 20:02:45
В зависимост на ресурсите на Турция и баланса между Русия и САЩ не е изключено и преначертаване на границите на Балканите

Боян Чуков: Вълната на неоосманизъм ще залее България и Балканите след 16 април

След 16 април вълната на неоосманизъм ще залее България и Балканите.
 
В зависимост на ресурсите на Турция и баланса на силите между Русия и САЩ не е изключено и преначертаване на границите на Балканите. Даже е доста вероятно.
В стратегията на неоосманизма по ердогановски Анкара няма изгода да наводни България с мюсюлмани от Близкия Изток и Афганистан. Турция има далеч по-голяма изгода да преформатира чрез „мека сила“ българските мюсюлмани от лоялни към България граждани в „истински турци“.

http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--Sled-16-april-valnata-na-neoosmanizam-shte-zalee-Balgariya-i-Balkanite-/124603/11/0 (http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--Sled-16-april-valnata-na-neoosmanizam-shte-zalee-Balgariya-i-Balkanite-/124603/11/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Април 20, 2017, 20:53:40
Ерджан Ебатин: Изолирането на ДПС не е здравословно за България

Не приемаме това управление на страната, което се основава на антиевропейски принципи. Управление, което включва в себе си националисти, няма как да бъде припознато от ДПС. В международен план това може да създаде много сериозни рискове за националната сигурност. Държим управлението да е на базата на общоприетите европейски ценности, подчерта Ебатин.
 
Визирайки ДОСТ, депутатът от ДПС посочи, че в българската политика протичат много опасни процеси.
ДПС има образ, който изгражда 27 г., а чрез ДОСТ външни сили опредметяват своите политически планове в България, като се стремят да бъдат определящи за политическите процеси у нас.
Опасно е външен фактор да бъде допуснат да определя политическите процеси в България. Най-малко това е нарушаване на суверенитета. Нека партиите у нас не си правят политическа аритметика на гърба на ДПС с изолирането на партията ни. Това е опасно за националната сигурност, заяви Ебатин.
В момента Балканите са много нестабилни от политическа гледна точка. В Турция протичат процеси на преструктуриране на политическото пространство, което може би ще доведе до гражданско противопоставяне и конфликт. Това създава реални предпоставки за дестабилизация на политическия процес в България, което при изолирането на ДПС не е здравословно, каза още Ерджан Ебатин.
http://epicenter.bg/article/Erdzhan-Ebatin--Izoliraneto-na-DPS-ne-e-zdravoslovno-za-Balgariya/125643/2/0 (http://epicenter.bg/article/Erdzhan-Ebatin--Izoliraneto-na-DPS-ne-e-zdravoslovno-za-Balgariya/125643/2/0)
...
В предупреждението отправено от депутата Ебатин вероятно иде реч за това, колко важно е да се толерира ДПС и неговите избиратели, защото не се знае какво ще стане в Турция и кога Ердоган ще призове своите български събратя на свещен джихад срещу неверниците.
А заради това, че  ДПС заявяват :"Не приемаме това управление на страната", трябва да се заеме г-н Цацаров.


Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Април 28, 2017, 21:51:48
Проф. Вихрен Бузов, експерт по кризи на сигурността: Нараства опасността от нова война на Балканите

28 Април 2017

Сегашната ескалация на кризата в Македония е заложена още в Охридския договор и в постоянния натиск, който Запада осъществява върху Македония без да зачита изобщо нейния суверенитет, който в момента е насочен към реализирането на т.нар. „албанска платформа“, изработена в кабинета на албанския премиер. Тя има за крайна цел федерализация на Македония. Можем да кажем, че ако този проект се осъществи, македонското „буре с барут“ ще избухне отново, както преди години безредиците, които бяха частично стопирани с Охридския договор. Отговорността носи не само сегашното ръководство на Европейския съюз, което след като превърна Балканите в лагер за мигранти и санитарен кордон, който трябва да приеме стотици хиляди мигранти от разбунените региони на Северна Африка и Близкия Изток, сега има всички рискове да върне отново войната на Балканите, която предизвика този взрив в Македония, който най-вероятно ще запали и Косово. Очаква се догодина босненските сърби да направят референдум за присъединяване към Сърбия и така постепенно тази глобална конфронтация между САЩ и Русия да се завърне отново на Балканите и този път с много по-голяма сила.
http://www.focus-news.net/opinion/2017/04/28/42739/prof-vihren-buzov-ekspert-po-krizi-na-sigurnostta-narastva-opasnostta-ot-nova-voyna-na-balkanite.html (http://www.focus-news.net/opinion/2017/04/28/42739/prof-vihren-buzov-ekspert-po-krizi-na-sigurnostta-narastva-opasnostta-ot-nova-voyna-na-balkanite.html)
...
Признаването на независимостта на БЮРМ и признаването на Косово от правителството са два престъпни акта, приети с решения на правителствата на Филип Димитров и Сергей Станишев.
Вината на на българските правителства, които са подкрепили решенията за признаването на тези две държави е взето без да се отчитат националните интереси на България и без всякакъв опит за натиск от страна на България към ЕС за връщане на българските територии в БЮРМ и в Източна Сърбия.
Тогава и в Сърбия и в БЮРМ управляваха комунистически режими, а Косово е част от Ислямската дъга и се намира под силното влияние на Турция.
Косово е за САЩ нещо такова, както Крим за Русия-анексирани територии, които са превърнати във военни бази на двете имперски държави.

България нищо не спечели абсолютно нищо от признаването на БЮРМ и Косово!!!
Населението на тези две държави силно мрази българите.
Който не вярва, нека да отиде и да провери!
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Май 07, 2017, 01:55:06
(https://media0.giphy.com/media/tHXnhjlqPQzCM/200.webp#1-grid5)
Цитат
The Czech Republic has been using Gripen system for over ten years to protect its airspace. The country also uses the fighters for NATO missions in countries like Iceland...Gripen is very easy to use and requires less staff as compared to other similar aircraft. Other countries participating with other aircraft systems brought up to 25 people per aircraft. To fly a Gripen, one needs only one pilot, one engineer and a mechanic (per aircraft)
http://www.gripenblogs.com/Lists/Tags/Tag.aspx?TagId=7&Name=Czech+Air+Force (http://www.gripenblogs.com/Lists/Tags/Tag.aspx?TagId=7&Name=Czech+Air+Force)
...

Плевнелиев ни в клин, ни в ръкав се обяви против закупуването на „Грипен”-ите

"Категорично съм против съм решението за избор на изтребител за българските Военновъздушни сили да бъде само на базата на технически критерии. Това каза в предаването „Тази събота” по bTV президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев, предаде Блиц. По думите му изборът на машина трябва да бъде и на база на геополитическата ситуация в света. „Трябва да закупим машини, с които армията не просто да лети, а трябва да може да защити българския национален интерес”, подчерта Плевнелиев.

Няколко дни преди да предаде властта служебният кабинет одобри решението за избор на нов изтребител, в което на първо място е класиран шведският концерн „Сааб” със самолет „Грипен”.

Според него покупката на изтребител има силен геополитически сигнал. „Ако се случи нещо по източния фланг на НАТО, от Полша до Румъния, всички останали трябва заедно да могат да защият суверенитета и териториалната цялост на демократичния Алианс. Всеки един от тях обаче има Ф-16, а не „Грипен”, отбеляза Плевнелиев, показвайки отново своите пристрастия.

Ако се случи нещо по южната част на фланга на НАТО, там, където са и Турция и Гърция и всички останали до Италия – по същия начин само заедно с нашите съседи и партньори в НАТО можем да защитим българския национален интерес”, допълни той..."
http://sosnovini.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D1%82%D0%B5-38547.html (http://sosnovini.bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D1%82%D0%B5-38547.html)
...
                                                                                             
                                                                                              (https://media0.giphy.com/media/JvjrzqRXZqMi4/200w.webp#59-grid1)
(http://clubz.bg/sites/default/files/userfiles/images/%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0%98%D0%A2%D0%98%D0%9A%D0%90/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2.jpg)
                                                                                             
   
 Това ще е супероръжието на българските ВВС  на база на геополитическата ситуация в света.                                                             
                             (https://media1.giphy.com/media/HQyRzRVrJnT6U/200.webp#20-grid1)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Май 13, 2017, 21:50:30
Петър Курумбашев очерта приоритетите, които да поставим по време на европрецедателството си

Хасково, България13 Май 2017

По време на председателството си на ЕС България трябва да използва шанса да насочи вниманието към защитата на външните граници на общността, Черноморското икономическо сътрудничество, присъединяването на държавите от Западните Балкани към съюза. Това заяви евродепутатът от Групата на социалистите и демократите Петър Курумбашев по време на среща с младежи в Хасково на тема "Накъде отива Европа?". По думите му, страната ни трябва да акцентира и върху приоритетите на региона, пише news.bg. Такъв приоритет според Курумбашев може да бъде и изграждането на определени транспортни връзки, например между Бургас и Александруполис. Той уточни, че съвместно с Министерството на транспорта подготвя представянето на темата за такава транспортна връзка пред евродепутати от Комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, които ще посетят България през септември. Той посочи също, че България трябва да заяви ясно какво мисли за "Европа на две скорости", тъй като самото ѝ обсъждане е индикация за съществуващ риск от преформатиране на Европейския съюз. "Ние трябва не само да покажем проблемите на региона, но и да предложим как може да се развие той - чрез изграждането на по-добра инфраструктура, с повече проекти, преминаващи през него. Трябва ясно да кажем какво по-конкретно искаме да се случи с държавите около България. Да работим за това да се зададат по-ясни хоризонти за тези, които имат желание и са наистина на крачка от присъединяването им към ЕС." - коментира Петър Курумбашев, давайки за пример напредналите преговори за членство с Черна Гора. "Надявам се да бъдем по-активни и гласът ни да се чува повече. Има възможност да те забележат, въпросът е доколко си в състояние да формулираш и да зададеш темите в дневния ред." - каза още евродепутатът. Той коментира и номинацията на Мария Габриел за български еврокомисар. "Ресорът на Мария Габриел е много сериозен и той включва теми като електронно управление, достъп на "едно гише", електронно образование, защита на личните данни (ePrivacy). 10 години излъчваме само жени за еврокомисар, може през 2019 г. да предложим някой от по-слабия пол." - посочи Курумбашев.

https://www.blitz.bg/politika/petr-kurumbashev-ocherta-prioritetite-koito-da-postavim-po-vreme-na-evropretsedatelstvoto-si_news512475.html (https://www.blitz.bg/politika/petr-kurumbashev-ocherta-prioritetite-koito-da-postavim-po-vreme-na-evropretsedatelstvoto-si_news512475.html)
...
Вариантът за "Европа на две скорости" ще се реализира и България ще бъде поставена на втора скорост (в съответните документи) и това няма да е най-лошия вариант.
Лошият вариант ще бъде "България на задна скорост".

Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Май 18, 2017, 20:52:23
Каракачанов и Столтенберг се видяха на четири очи, ето какво си казахаl

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов се срещна днес, 18 май 2017 г., в Брюксел с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. На разговора в Главната квартира на Северноатлантическия пакт присъстваха заместник-директорът на кабинета на генералния секретар Йоргенсен и директорът по отбранителна политика в дирекция „Отбранителна политика и планиране“ Тимо Костер. От българска страна присъстваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, постоянният представител на България в НАТО посланик Иван Найденов, директорът на „Отбранителна политика“ в Министерството на отбраната Росица Димитрова. В началото на разговора вицепремиерът Красимир Каракачанов предаде поздрави от министър-председателя Бойко Борисов и отправи покана към генералния секретар на НАТО за посещение в България през 2018 г. Той го запозна с приоритетите на българското правителство и с основните предизвикателства, пред които страната ни е изправена в областта на отбраната. Генералният секретар Йенс Столтенберг изказа благодарност за приноса на България в провежданите от НАТО мисии и операции, както и за оказваната подкрепа на страните-партньори. Той приветства усилията на българското правителство за превъоръжаване на Българската армия. Във връзка с предстоящата на 25-ти май в Брюксел среща на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО събеседниците се обединиха около важността срещата да излъчи силно послание за значимостта на трансатлантическата връзка, единството и солидарността между съюзниците и споделените ценности, които ги обединяват. Вицепремиерът Красимир Каракачанов подчерта наличието на перспектива за постепенно увеличаване на разходите за отбраната с цел изграждане на необходимите отбранителни способности. До края на годината се предвижда да бъде разработен национален план за увеличаване на разходите за отбрана. В контекста на борбата с тероризма вицепремиерът Красимир Каракачанов подчерта, че това е един от основните приоритети на българското правителство. Двамата с генералния секретар Йенс Столтенберг се обединиха около мнението, че НАТО трябва да има по-видим принос в противодействието на тероризма. Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в българската делегация за срещата на 25-ти май, която ще бъде водена от президента на Република България Румен Радев.

(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/201705/1495125592-k-02.jpg)
https://www.blitz.bg/obshtestvo/karakachanov-i-stoltenberg-se-vidyakha-na-chetiri-ochi-eto-kakvo-si-kazakha_news513911.html (https://www.blitz.bg/obshtestvo/karakachanov-i-stoltenberg-se-vidyakha-na-chetiri-ochi-eto-kakvo-si-kazakha_news513911.html)
...
...
Иде реч за повече пари за купуване на оръжие, които правителството ще вземе от българските данъкоплатци и за създаването на български военен контингент, който вероятно ще бъде изпратен в Ирак.
Шивачът на бившия германски канцлер Хелмут Кол някога отдавна казал нещо такова : "Няма лоша фигура, а има некадърни шивачи."
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Май 20, 2017, 13:27:12
Красимир Каракачанов: Президентът няма право на мнение по българската позиция на срещата на НАТО

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов смята, че президентът Румен Радев няма право на мнение относно българската позиция на Срещата на върха на НАТО, която ще се проведе в Брюксел на 25 май.
 
Това става ясно от публикуваната стенограма от последното правителствено заседание, на която бе определено българската делегация да бъде водена от държавния глава, а в нея да участват още вицепремиерите – Екатерина Захариена и Красимир Каракачанов. Междувременно парламентарният председател Димитър Главчев отклони въпрос към премиера Бойко Борисов по темата. По време на заседанието в сряда, точката се докладва от вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.
 
“Очаква се от ръководителите на делегацията да потвърдят ангажиментите, които са поети в Уелс. Нашата позиция е, че ние имаме план, поели сме ангажименти и поетапно до 2024 г. ще достигнем 2% от националния бюджет за отбрана, от които 20% за инвестиции в отбраната”, посочва вицепремиерът. “Може би най-важната тема е за ангажимента на НАТО към борбата срещу тероризма, нещо, което НАТО е ангажиран и в момента като съюз. Също така, България е част от глобалната коалиция за борбата срещу тероризма и в частност ИДИЛ. Позицията на България е, че наистина НАТО трябва да покаже, че Алиансът е ангажиран, че той може да отговори на днешните, съвременните, и на бъдещите предизвикателства и че всъщност това е една от най-важните задачи на НАТО, а именно борба с тероризма. Очакваме по-голямата ангажираност на Алианса да доведе дори и до намаляване на мигрантския поток и изобщо съответства на приоритета на България за борба с тероризма”, пояснява още Екатерина Захариева и призовава колегите си да одобрят позицията.
 
Премиерът Бойко Борисов дава думата за коментар на вицепремиера и министър на отбраната. “Позицията, която госпожа Захариева изложи току-що, е позиция, която е съгласувана и изработена, мисля, че и от трите министерства. Така че това е позиция, която Президентът като водещ делегацията е длъжен да спазва, без излишни нюанси”, подчертава лидерът на ВМРО...
http://epicenter.bg/article/Krasimir-Karakachanov--Prezidentat-nyama-pravo-na-mnenie-po-balgarskata-pozitsiya-na-sreshtata-na-NATO/127919/2/48 (http://epicenter.bg/article/Krasimir-Karakachanov--Prezidentat-nyama-pravo-na-mnenie-po-balgarskata-pozitsiya-na-sreshtata-na-NATO/127919/2/48)
...
...
Съгласно чл. Чл. 100. (1) от Конституцията на Република България, президентът е върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България.
Съгласно чл.100.(5) Президентът обявява положение на война при въоръжено нападение срещу страната или при необходимост от неотложно изпълнение на международни задължения, военно или друго извънредно положение, когато Народното събрание не заседава. В тези случаи то се свиква незабавно, за да се произнесе по решението.
Никъде в тези текстове не е записано, че президентът "президентът няма право на мнение по българската позиция на срещата на НАТО ", както твърди Агент Иван, т.е.сегашния министър на отбраната на Република България.
Едва ли Бойко Борисов, Валери Балевски, Екатерина Захариева и агент Иван имат по-добра представа от президента Радев за това, какво е това съвременна военна доктрина на НАТО и съпътстващата я стратегия, която военните наричат предизвикателството  „4+1” .
За планиране на военна операция представата на Балевски вероятно се свежда до блокиране на границата на Капъкуле, а при Захариева е още по-лесно-два-три чифта нови прашки  +                                 
                                                                                            (https://www.farma.bg/userfiles/productimages/product_5318.jpg).
 
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Май 22, 2017, 16:48:01
Румен Радев:
"Индулгенция на нацизма? Радев: Осъждането му е задължително!


Президентът Румен Радев за снимките с нацистки поздрави: Историческата ревизия от последните години позволява пълзяща индулгенция на нацизма

И подчерта, че въпросът не опира до скандалите от последните дни, а е много по-фундаментален

Президентът Румен Радев поиска извинение от замесените в скандала с нацистките поздрави "


Какво се обяснява този човек и за какво говори?
Какви нацисти има в държавата България, където манго Киро си отиде на операция в Париж, вместо да пали свещи на внуците си, след като най – безскрупулно поръча убийството на две български момчета?
Тези палячовци много обичат да ни правят на идиоти, извинения им се приискали........   всеки да си носи кръста, ние сме тези, които няма за какво да се извиняват на когото и да било. Може да звучи грандоманско, но е вярно.


Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Май 24, 2017, 21:24:43
Анкара: Асимилацията на турците в България продължава

Турците в България са подложени на асимилация и това е държавна политика, твърди председателят на парламентарната комисия по правата на човека в Анкара Мустафа Йенероглу в разпространено до медиите писмено изявление, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Йенероглу посочва, че в България живеят над 585 000 турци, но реалният им брой надвишава 1 млн. души, тъй като не всички са били включени в преброяването и регистрите.

„Тези наши сънародници са подложени на сепаратизъм, те губят майчиния си език, джамиите им често са обект на нападения. В училищата турският език е избираем предмет и часовете по него умишлено се провеждат в късните часове на учебния ден. Тази ситуация означава омаловажаване и унижаване на майчиния език", твърди той.

"От друга страна, държавната власт не осигурява възможност за излъчване на новини на турски и блокира създаването на турско радио, което доказва, че политиката на асимилация в България продължава. Друг голям проблем са натискът и нападенията върху джамиите и имамите. Турците в България са изключени от представителство в държавните структури и това е така, въпреки сериозното им присъствие в общото население на страната“, смята Йенероглу.

Според него участието на крайнодесните партии в управлението на България представлява гаранция за нови бъдещи проблеми пред турците и мюсюлманите, а така страната сериозно се отдалечава от европейските норми и критерии.

„За съжаление, 28 години след насилственото отнемане на рождените им имена, турците в България не могат да излекуват раните си. Турция направи всичко възможно, за да им помогне. Сега наш дълг е да разкопаем тези горчиви факти от паметта и да ги преподадем на бъдещите поколения, за да не се забравят. Това ще помогне да осъзнаем последствията от преживяното от общността напрежение в близкото минало, както и събитията преди него, които са резултат от асимилационната политика“, подчертава в изявлението си председателят на комисията по правата на човека в турския парламент.

Той припомня съпротивата на турците срещу „възродителния процес“ от месец май 1989 г., когато границата се отваря за бежанския поток.

„Тогава хиляди семейства бяха разделени, а над 350 000 души бяха откъснати от земята си, която населяват стотици години. Тогавашната фашистка власт приложи асимилационната си политика, защото се притесни от силата на турско-мюсюлманското население и взе решение да стопи етническите малцинства, като погази грубо човешките им права. В онзи тежък период бе наложена забрана върху употребата и обучението на турски език, върху ислямските обреди при погребенията и сватбите, забраниха се сюнетите /обрязването на момчетата/ и облеклото. Но хората избраха правилния път към Турция“, подчертава Йенероглу.
http://epicenter.bg/article/Ankara--Asimilatsiyata-na-turtsite-v-Balgariya-prodalzhava-/128222/7/0 (http://epicenter.bg/article/Ankara--Asimilatsiyata-na-turtsite-v-Balgariya-prodalzhava-/128222/7/0)
...
Въпрос на време е, когато в България ще се разиграе такъв сценарий, подобен на този в БЮРМ.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Май 30, 2017, 20:40:14
Румен Радев след КСНС: Необходима е актуализация на нормативната уредба за национална сигурност

Приключи заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев.
 
„Днес се проведе първият Консултативен съвет за национална сигурност по мое ръководство. Изключително съм удовлетворен от факта, че всички представители и участници в Съвета се отнесоха изключително отговорно и конструктивно по разискване на проблемите. Бяха разгледани доклади за състоянието на структурите и органите от системата за национална сигурност и необходимите мерки за укрепване суверенитета на държавата“, заяви президентът на брифинг на "Дондуков" 2.
 
По думите му, всички участници се обединили около издигането като основен приоритет-личният състав на сектор „Сигурност“.
Според Румен Радев проектите за модернизация са необходими и трябва да бъдат извършени с по-ускорени темпове. Изключително важно е създаване на условия за водене на пълноценна бойна подготовка на този състав.
 
"Обединихме се около схващането, че съвременната среда за сигурност е изключително динамична, наситена с непрекъснато изменящи се предизвикателства", обясни държавният глава.
 
Основен приоритет е защитата на националната сигурност. Затова трябва да се вземат мерки за доокомплектоване на състава, за издигане на мотивацията и престижа, даване на приоритет на сектор сигурност.
Трябва да се разгърнат проектите за модернизация, като те трябва да имат своята ускорена реализация, според президента. КСНС смята да подсигури поддръжката на техниката и оборудването, до изтичането на техния ресурс и замяната им с нови образци. Създаване на условия за водене на пълноценна бойна подготовка на състава, настояват участници в съвета.
 
"Решенията се съдържат в четири основни точки - актуализация и усъвършенстване на Стратегията за национална сигурност, която не съответства на съвременната среда", подчерта президентът. Има съгласие за актуализация и усъвършенстване на нормативната уредба. Обединихме се около убеждението, че системата за национална сигурност може да бъде ефективна, само ако имаме хармонично развитие, каза държавният глава.
 
КСНС е съгласен до 20-ти юни да се направи анализ и да се сложат всички ресурси на масата, да се прецени дефицита от способности и да се направи ефективно разпределение на ресурсите. Анализ и предложение за участие на българската отбранителна индустрия в развитието на сектор сигурност, иска още КСНС.Да разработим и да сме по-активни във формулиране на програми за индустриално сътрудничество важна съставна част от проектите за модернизация, настоява президентът.
 
Да се разработят конкретни планове за попълване на недостига в сектор сигурност, иска още Румен Радев. КСНС иска разработване на конкретни планове на проектите за модернизация, поиска президентът. Тези планове да бъдат разработени до 30-ти юни, а до края на
2017 г. да е разработен национален план за достигане на 2% от БВП за целите на отбраната.
Без разбиране по проблемите на сигурността няма как да има икономическо развитие и просперитет в държавата, категоричен бе Румен Радев.
 
Участниците в КСНС са се обедили около четири основни точки:
 
- Усъвършенстване до края на 2017 година на Стратегията за национална сигурност.
-Системата за национална сигурност може да бъде активна само ако имаме хармонично взаймодействие на всички елементи от нея. Необходима е актуализация на нормативната уредба за национална сигурност.
-От изключителна важност да се направи анализ на всички ресурси да се прецени дефицитът от ресурси и да се направи разпределението им.
-Анализ и предложение за участието на българската индустрия в сектор "Сигурност".
-Разработване на конкретни планове на проектите за модернизация в националната ни сигурност, които планове трябва да бъдат разработени до 30 юни тази година.
-До края на годината трябва да се разработи национален план, според който 2% от брутния вътрешен продукт да отива за целите на отбраната до 2024 година.
 
Президентът Румен Радев свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване“. На заседанието присъстваха премиерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов, лидерът на "Атака" и съпредседател на "Обединени патриоти" Волен Сидеров, председателят на парламента Димитър Главчев, лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, финансовият министър Владислав Горанов, вътрешният - Валентин Радев, съветникът на Борисов Румяна Бъчварова, лидерката на БСП Корнелия Нинова, лидерът на ВМРО, съпредседател на "Обединени патриоти", вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev/128628/2/48 (http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev/128628/2/48)
...
...
Системата за национална сигурност може да бъде активна само ако имаме хармонично взаймодействие на всички елементи от нея.
Лицата, които са били при президента и са участвали в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност са също елементи от хармоничното взаимодействие на системата за национална сигурност.
Къде е съзвучието и разбирателството за постигането на хармония между тези индивиди, които са попаднали във властта с лъжа и измама?
Некомпетентността някои от тях по отношението на националната сигурност е ужасяваща.
2% от БВП на България са 1 млрд. щатски долара.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юни 19, 2017, 21:32:58
Разузнавачът Горан Симеонов: В Турция Борисов постигна успех за сигурността на България


 19 юни 2017

"Много по-съществен за нас бе мигрантският проблем  и ситуацията на южната ни граница. И тук България постигна своя успех, като получи най-сериозни уверения и гаранции от  турската страна за пълно взаимодействие по обезпечаване сигурността на нашата южна граница. В знак на добра воля Борисов се ангажира с поставяне на съответно ниво на въпросите, свързани с изпълнението на Брюкселското споразумение за мигрантите. Става дума за втория транш на финансовата помощ и отпадането на визите за турски граждани.

Независимо от постигнатия успех трябва да ни бъде ясно, че сигурност на южната ни граница (външна граница на ЕС) ще има дотогава, докато една от страните – Турция или ЕС - не заиграе твърдо и не реши да наруши съществуващото в момента статукво.
 
Най-оскъдна бе информацията за двустранните отношения България - Турция, които, според мен, неоправдано останаха на по-заден план, а икономическите отношения едва-едва присъстваха в анализите.
В политически план се очерта пълен консенсус между двете страни в желанието им да поизчистят натрупалите се  „неприятности” в отношенията, които бяха обяснявани най-вече с предизборната обстановка. В този аспект големите въпроси, като намесата във вътрешните работи чрез ДОСТ, религиозните взаимоотношения, изборните проблеми, „тракийските имоти” и ред други останаха за „по-добри” времена.
Що се отнася до икономическите отношения, и двете страни поставиха интересуващите ги въпроси и си обещаха да „поработят” по тях.
От турска страна става дума за транспортните коридори, докато България постави въпроса за транзита на газ. Въпреки проявения оптимизъм от страна на г-н Борисов и твърдото му решение българската газопреносна система да не остане „да виси” във въздуха, Турция едва ли ще реши да се откаже от своята досегашна политика да не транзитира, а само да продава газ. Казано по-просто, вместо чрез „Южен поток” да зависим само от Русия в този случай ще зависим и от Турция. Очертава се ситуация, в която нито „комшулука”, нито „братската дружба” ще ни бъдат от полза, тъй като става дума за  много пари! Изглежда България ще остане единствената държава в региона, която продължава да подчинява своя икономически интерес на политическите решения на ЕС, независимо че са в неин ущърб..."
http://epicenter.bg/article/Razuznavachat-Goran-Simeonov--Lichno-za-Borisov-vizitata-v-Turtsiya-be-uspeh/130301/11/33 (http://epicenter.bg/article/Razuznavachat-Goran-Simeonov--Lichno-za-Borisov-vizitata-v-Turtsiya-be-uspeh/130301/11/33)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юни 24, 2017, 18:35:55
Ген. Кирчо Киров: Състоянието на специалните служби и армията ни е много притеснително

24 Юни 2017

Състоянието и най-вече - кадровото окомплектоване на специалните служби и армията ни е много притеснително. Това каза в интервю за Радио "Фокус" ген. Кирчо Киров, ръководител на Националната разузнавателна служба през периода 2003 – 2012 година. Той допълни, че службите трябва да продължат да усилват своите действия по координация, взаимодействие, предаване и препредаване на информация на своите партньори.
"Трудно ми е да си представя сериозна ефективна дейност на една разузнавателна служба, каквато е Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) с 38 % кадрови некомплект. Това просто свежда до критичен минимум нейните възможности, а при Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) има 30 % некомплект. При армията се знае, че има 20 % некомплект, но тайно се говори, че този кадрови некомплект в рамките на 6-7 хиляди бройки за войници и офицери, надхвърля 30 % от възможностите на армията. Това са едни от нещата, които трябва да са предмет за сериозно разглеждане и отношение от страна на държавното ръководство и самите разузнавателни служби и армията, като цяло“, коментира ген. Киров.
Ген. Кирчо Киров допълни още, че трябва външните разузнавателни служби да прогнозират добре възможните региони и области за възникване на напрежение, касаещи най-пряко националните интереси на България, а вътрешните структури да наблюдават внимателно контингента на територията на страната, откъдето е възможна появата на радикализирани лица.

http://www.focus-news.net/news/2017/06/24/2408382/gen-kircho-kirov-sastoyanieto-na-spetsialnite-sluzhbi-i-armiyata-ni-e-mnogo-pritesnitelno.html (http://www.focus-news.net/news/2017/06/24/2408382/gen-kircho-kirov-sastoyanieto-na-spetsialnite-sluzhbi-i-armiyata-ni-e-mnogo-pritesnitelno.html)
...
...
Премиерът Бойко Борисов каза, че в България нямало работна ръка и заради това ще има "некомплект" и в армията, и в спецслужбите.

Колкото повече има български "некомплект", толкова повече ще има чужда намеса от всякакво естество.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юни 25, 2017, 21:36:52
Скандал! Цветанов заподозря президента Радев във висша корупционна схема за "Грипен"

Има съмнения за корупционни практики на най-високо ниво в държавата. Например президентът Радев е решавал за избор на самолет за ВВС в полза на един производител, а е отстранен от конкурса друг. Ще разследваме случая в посока на прозрачността, за която говори сам Радев и ако се установи нещо нередно, ще имаме пример за лоши практики на ниво президент.
http://epicenter.bg/article/Tsvetanov--Prezidentat-e-zashtitil-reshenieto-za-zakupuvane-na-shvedski-iztrebiteli--na-zhivo-/130775/2/48 (http://epicenter.bg/article/Tsvetanov--Prezidentat-e-zashtitil-reshenieto-za-zakupuvane-na-shvedski-iztrebiteli--na-zhivo-/130775/2/48)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 29, 2017, 23:39:11
"Уолстрийт джърнъл": Следващият военен конфликт ще избухне на Балканите!

"На неотдавшна секретна среща в един изследователски център попитаха добре осведомен германски чиновник кой проблем в Европа го вълнува най-много. Той отговори без колебание: Западните Балкани, където назрява нова криза, на фона на която Турция и Русия наливат масло в огъня.Това пише американският професор и редактор на изданието American Interest Уолтър Ръсел Мийд в статия за The Wall Street Journal.
В най-лошия сценарий Русия и Турция ще подкрепят своите проводници на влияние на Балканите - съответно Сърбия и Албания в техните опити да прекроят границите в региона. Сръбското правителство може с подкрепата на Русия да анексира значителна част от територията на Босна, населена с етнически сърби. Помощта на Турция може да даде възможност на Албания да направи същата маневра, при това не само в предимно албанското Косово, но и в Македония, където голяма част от значителното албанско мнозинство би пожелала да се съедини с родината си", пише проф. Мийд.

"Това, което поддържа крехкия мир в Западните Балкани, е перспективата за членство в ЕС на такива страни като Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Босна. Всяка балканска страна би се присъединила по-скоро към ЕС, отколкото към Турция или Русия", смята той.

"Но надеждите за скорошно членство в ЕС гаснат. Страните-членки на ЕС които скоро ще станат не 28, а 27, не горят от желание да присъединят такива нестабилни балкански държави, което ще направи Евросъюза още по-неуправляем и които ще разчитат на финансова помош в момент, в който бюджетът на ЕС ще понася допълнителни напрежения заради Брекзит", анализира експертът.

"Европейците твърдят, че едно относително неголямо по мащаби американско участие - активна дипломация и укрепване на силите на САЩ в Косово - могат да донесат голям резултат", смята професорът. Те обаче трябва да помислят как да убедят скептично настроеният Бял дом да заеме проактивна позиция.

"Предишните доводи - за солидарността в НАТО, за защита на свободата, за страха от Русия вече не са достатъчни. Тръмп разсъждава в категориите на сделките и Берлин трябва да се замисли над това, как да го въвлече в политиката на Западните Балкани", заключава проф. Мийд.
http://epicenter.bg/article/-quot-Uolstriyt-dzharnal-quot--Sledvashtiyat-voenen-konflikt-shte-izbuhne-na-Balkanite--/133080/11/33 (http://epicenter.bg/article/-quot-Uolstriyt-dzharnal-quot--Sledvashtiyat-voenen-konflikt-shte-izbuhne-na-Balkanite--/133080/11/33)
 
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Август 19, 2017, 22:04:09
Иван Гранитски: Диктатът на фалшивите новини

Напоследък сме свидетели на експоненциална прогресия в нарастването на фалшивите новини. Цунами от лъжи, клевети, полуистини, клюки, мълви и всякакви словесни глупотевини заливат предимно електронните медии, но уви, и редица печатни медии.
 
Красиви, но фалшиво усмихнати говорителки четат (преди всичко през аутокю) всевъзможни буламачи от непроверени твърдения на някоя бдителна съседка, от несмислени коментари и плоски отговори на официални институции…

Кому е изгодно нашествието на фалшивите новини, драпирани понякога с добре премерени дози истина? Очевидно не на българското общество, което неслучайно е отчаяно и омерзено от родните политици (с малки изключения), не и на сериозните медии. Не и на журналистиката като институция, като четвърта власт, която трябва да бъде коректив на другите три власти.

Шабашът на фалшивите новини е изгоден, трябва да признаем, на политическите централи, за да отклонят вниманието на обществото от фундаменталните проблеми и въпроси, които го тревожат и вълнуват.
За да не се говори и разсъждава защо сме най-нещастната, най-бедната, най-болната и най-отчаяната страна в Европейския съюз, е добре постоянно да припламват скандали от типа на суджуците, Цанков камък, гейпарадите, земите в клетата Отечествена натура и извън нея и пр., и пр
.
Но освен милите и родни политически, корпоративни и лични егоистични феодални интереси, без съмнение, тук усещаме и дългата костелива ръка на редица чуждестранни фондации или НПО-та, финансирани от могъщи външни контрадезинформационни служби с цел да се прокарат закони или да се осъществят сделки в ущърб на българските национални интереси – от продажбата на земя на чужденци (в Унгария днешните мъдри държавни мъже могат да се опънат на безумните решения на Европейския съюз, а в България не могат. Хайде, холан!) през многострадалните проекти за Южен поток, Белене и т.н., до евентуалното затваряне на Мини Марица Изток.
Дали пък тези действия нямат нещо общо с отколешните напъни да бъде заставена България да произвежда шистов газ и да съсипе малкото й останала плодородна земя?
Но къде е СЕМ? Колегите от тази сериозна институция може би живеят в други по-възвишени селения от грубата нашенска действителност.

Къде е и парламентът? Да, забравихме, че сега е във ваканция. Но и преди това не сме забелязали много-много да се е трогнал от зловонната миризма на фалшивите новини.

Изглежда пак трябва да си припомним прочутата фраза на Илф и Петров: „Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се“.

Ще се наложи сериозните и отговорни национални медии да поемат на крехките си плещи защитата на истинските новини и остракирането на фалшивите новини.
Вярно е, че почтените медии нямат щедрото финансиране на другите средства за масова информация, които са продали душата и съвестта си, но пък те имат изписана на своето знаме най-силната фраза : „Истината, пак Истината и само Истината!“. Това е тяхната философия и програма за действие и те я следват неотклонно.
http://epicenter.bg/article/Ivan-Granitski--Diktatat-na-falshivite-novini-/134322/11/0 (http://epicenter.bg/article/Ivan-Granitski--Diktatat-na-falshivite-novini-/134322/11/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Септември 04, 2017, 20:28:17
Цитат
"С повишено внимание България трябва да следи развитието и на друг проблем: ще има ли общоевропейски закон за миграцията. Според Шулц категорично да, но обвързан с финансирането. Бъдещият закон ще дава възможност за легална миграция в ЕС, както това е регламентирано в САЩ, Канада, Австралия. След официална молба се получава шанс, но не и гаранция за прием. Важно обаче е емоционалното му послание: Европа трябва най-сетне да реши дали ще бъде солидарен съюз или не. Не може, по думите на Шулц, „ние да финансираме селското стопанство, строежа на пътища в България и Румъния, а когато става дума за прием на бежанци да бъдем оставяни сами“. Като държави с отчетлива позиция „против“ той посочи Полша и Унгария..."
http://epicenter.bg/article/-S-kogo-shte-upravlyava-Merkel-v-sledvashtite-chetiri-godini-/135481/11/0 (http://epicenter.bg/article/-S-kogo-shte-upravlyava-Merkel-v-sledvashtite-chetiri-godini-/135481/11/0)
...
...
Бре да му се не види!
Шулцовска работа.
Мислех, че пътищата в България ги строи само др.Тикваров, а то какво се получава!?
Строят ни магистрали с пари на Германия, НО...ще трябва да пиемаме "легални мигранти", т.е.бежанци от Африка и Азия, като, че ли у нас няма цигани.
Фюрерът Меркел настоява за закон, регулиращ приема на специалисти в Германия според нуждите на икономиката.
За Германия това е добре.
Квалифицираните мигранти остават в Германия, а боклука в Източна Европа, т.е. в България, защото Полша, Унгария и Словакия няма да ги приемат, независимо от това, дали ще бъде приет закона, за който Шулц настоява.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Септември 18, 2017, 20:53:36
(http://i.pik.bg/news/691/660_8d113a8ce05a7d590ba4ae818c6f057c.jpg)
"Мога да кажа обаче едно - има разпад на системата, от която престъпниците нямат страх. И друго - квалификацията и оперативното майсторство на престъпниците надвишават квалификацията и оперативното майсторство на органите за сигурност."
http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%87-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F---%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82--news691181.html (http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%87-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F---%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D1%82--news691181.html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Rakovski в Септември 19, 2017, 14:27:33
Край,вече  е решено.При започване на война на НАТО срещу Русия,участваме и ние.Обявява се мобилизация и на Източния фронт балъците,които са останали тук,емигриралите ще черпят.Какво от това, че има вече 13 набора без военна служба и ред други немислими безобразия.Важното е да сме на погрешната страна,на агресора, де,срещу нашата освободителка и да си търсим поредната национална трагедия.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Септември 19, 2017, 20:12:20
Цитат
Депутатът от 31 МИР Волен Сидеров  поиска Борисов да редактира доклада за националната сигурност  Лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група "Обединени патриоти", която е част от управляващото мнозинство, поиска от премиера Бойко Борисов да редактира доклада за националната сигурност, одобрен от Министерския съвет, и внесен в Народното събрание. Документът бе тема на интересни коментари през миналата седмица, тъй като в него се посочва, че някои действия на Русия са заплаха за сигурността ни и нашето европейско бъдеще... "
http://www.yambolnews.net/index.php/politika/item/26807-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82-31-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2 (http://www.yambolnews.net/index.php/politika/item/26807-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%82-31-%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2)
...
...
Реалността е такава.
Ще бъдат ударени не само тези, които са в Черно море, а и тези, които си седят в Румъния и...България.
Това е изказване на вицепрезидента на Академията за геополитечески проблеми на Русия.


Цитат
Расклад сил не в пользу НАТО, – подтверждает вице-президент Академии геополитических проблем полковник запаса Владимир Анохин. – Они демонстрируют не свою силу, а флаг. Дело в том, что по современным меркам стратегических операций Черное море – приблизительно такая же лужа, как и Персидский залив. Поэтому, если дойдет до прямых столкновений, в чем нормальный человек сомневается, то в кратчайший срок весь этот натовский флот пополнит коллекции дайверов, которые будут снимать оттуда кастрюли с камбуза. Береговая охрана на побережье Черного моря и авиация может в кратчайшие сроки взять всю эту силу в клещи, и этим ребятам мало не покажется».
«У нас постоянно находятся силы в Средиземном море, которые тоже демонстрируют флаг. Военно-морской флот – это прежде всего инструмент политики, но не прямых столкновений и каких-либо активных действий», – считает эксперт.
По его мнению, даже если 6-й флот ВМС США, базирующийся в Средиземном море, попробует зайти в Черное море и проявить агрессию, «наземные силы и авиация этот флот пустят на дно».
«Черноморский флот предполагает уничтожение противника в черноморской акватории с возможностью выхода в Средиземное море. Но если 6-й флот проявит агрессивность у берегов России, то здесь уже будут задействованы не корабли, а прежде всего оперативно-тактические ракетные комплексы, береговые батареи «Гранит» и авиация. Это будет комплексный удар, и к российскому берегу они просто не подойдут.
Одно дело, когда ты показываешь флаг, и другое – когда ты нажимаешь на кнопку. Тогда ты сразу получишь ответный удар. А черноморское побережье у нас утыкано береговой охраной и береговыми ударными средствами так, что мало не покажется не только тем, кто находится в море, но и тем, кто сидит в Румынии, в Болгарии и т. п.», – заявил он." ("Военное столкновение России и НАТО в Черном море: кто пойдет ко дну?")
http://vladnews.ru/2014/07/09/82784/voennoe-stolknovenie-rossii-i-nato-v-chernom-more-kto-pojdet-ko-dnu.html (http://vladnews.ru/2014/07/09/82784/voennoe-stolknovenie-rossii-i-nato-v-chernom-more-kto-pojdet-ko-dnu.html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Rakovski в Септември 21, 2017, 19:41:09
Такива изказвания,на някакъв омега-разряден фактор,не са меродавни,приемат се за такива от външен министър нагоре.   Този прословут доклад за националната сигурност предизвика недоумение и т.нар. опозиционни партии изпаднаха в ступор,не знаеха как да реагират.Дори ГЕРБ усетиха ,че са прекалили и се опитаха да смекчат тягостното впечатление.Напразно.Вражеските прояви към Русия  всъщност започнаха отдавна,с блокирането на Южен поток,на АЕЦ Белене,влизането в НАТО и даването на 4 бази и мн.др.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Септември 21, 2017, 21:39:45
Такива изказвания,на някакъв омега-разряден фактор,не са меродавни,приемат се за такива от външен министър нагоре.   Този прословут доклад за националната сигурност предизвика недоумение и т.нар. опозиционни партии изпаднаха в ступор,не знаеха как да реагират.Дори ГЕРБ усетиха ,че са прекалили и се опитаха да смекчат тягостното впечатление.Напразно.Вражеските прояви към Русия  всъщност започнаха отдавна,с блокирането на Южен поток,на АЕЦ Белене,влизането в НАТО и даването на 4 бази и мн.др.
Обикновеният човек може да се обърка, когато се говори за "вражески прояви" към Русия, но на него, обикновения човечец би трябвало да му се покаже и докаже, че "Южен поток" и АЕЦ Белене не са проекти на приятелство от страна на Русия, а чисти търговски интереси на олигархията на нашата "освободителка".
Що се отнася до изказването на омега-разрядния фактор, вицепрезидент на Академията за геополитически проблеми, това не организация от рода на "Клуб Z", а публична научна организация, основана на 16 юни 1999 г., за извършване на независими систематични геополитически изследвания с цел да се дадат препоръки на властите за формирането и осъществяването на външната и вътрешната политика на Русия и други страни от ОНД и Евразия, като се вземе предвид геополитическата ситуация на евразийския континент и света като цяло.
Това е казано от Шойгу, имнистър на отбраната на Русия на 26.07.2017 г.
Цитат
Россия вынуждена повышать боевые возможности Южного военного округа, принимая симметричные меры по нейтрализации угроз национальной безопасности, заявил в среду министр обороны России генерал армии Сергей Шойгу, передает ТАСС.
«В этих условиях Россия вынуждена принимать симметричные меры по нейтрализации возникающих угроз национальной безопасности, проводить мероприятия стратегического сдерживания, повышать боевые возможности Южного военного округа», — сказал Шойгу на заседании коллегии военного ведомства...
Глава ведомства подчеркнул, что все проводимые организационные мероприятия синхронизированы с поставками современного вооружения и военной техники. «За последние полгода в войска Южного военного округа поступило более 600 единиц вооружений и военной техники. Постоянно совершенствуется боевая выучка личного состава и подготовка органов военного управления», — сказал он, уточнив, что с начала года в Южном военном округе проведено более полутора тысяч учений, боевых стрельб и сборов..."
https://www.bfm.ru/news/360684 (https://www.bfm.ru/news/360684)

Повече от 1500 учения,бойни стрелби и заседания само за седем(7) месеца в Южния военен окръг, как ви се струва? :mad:
Спомних си за баснята на Лафонтен за агнето, което мътело водата на вълка в поточето, само дето агнето било по-ниско по течнието...
В такива учения се разработват винаги няколко варианта, единият от които е нападателен.
Южният военен окръг се вижда добре на картата.:
(http://itd0.mycdn.me/image?id=867375519488&t=20&plc=WEB&tkn=*w9feQuCehj4Wg1fPYK9wC4cuUks)
...

ГЕРБ, т.е. Бойко Борисов се опитва да смекчи "тягостните вчетления" по две основни причини:
а) Бойко иска да продължи да лиже задника на германско-европейския фюрер;
б)Бойко няма нищо против това,че след изпълнение на задълженията си по т.а да прави фелацио и на кремълския диктатор.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Септември 21, 2017, 23:38:42
ПРЕСТЪПЕН ОКТОПОД. УНИЩОЖАВАЩ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В СВОЯ ЛИЧНА ПОЛЗА

(http://afera.bg/wp-content/uploads/2017/09/NIKOLAI-MARKOV4-150x150.jpg)
Николай Марков

"Първата причина е, че няма нищо законно в това, някакви лица извън сградите на официалните институции да „координират“ работата на самите институции. Това би могло да е доказателство, че самата система за сигурност като материална и човешка база е толкова компрометирана, че и самият премиер не й вярва. Впрочем, той няколко пъти е изказвал съмнения в почтенността и дейността на специалните служби. Сякаш не той ги ръководи, а някаква друга, невидима ръка. Ако премиерът няма доверие, кой друг би имал?

Другият проблем е, че това всъщност е „паралелната държава“. Политическото лице на българската мафия! Има създадена цяла звездна плеяда от „щабове“ с различно предназначение и нито един щаб под контрола на държавни институции. Точно обратното! Тя кадрува, контролира дейността и определя дневния ред на цели сектори в сигурността, икономиката и дори в политиката.

Повече от категоричен съм, че в България има всички симтоми за наличие на мафия в управлението на страната. Сивата част от икономиката се управлява също от тези лица. Престъпен октопод, унищожаващ българската държава и нация в своя лична полза. Имаме само един правилен ход и това е война. Кървава, жестока, продължителна и тежка битка за отвоюване на държавата от ръцете на престъпниците. "

http://afera.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80.html (http://afera.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80.html)
...
...
Отсъствието на граждански контрол върху държавните институции създава условия за съществуването на мафия, корупция и организирана престъпност и завладяване на държавата от лица, които работят за постигането на свои лични цели, а често и в интерес на чужди държави.
Такова състояние на държавността е опасно и несъмнено води до ущърб на националните интереси на България.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Rakovski в Септември 23, 2017, 14:13:18
В Будна ера има статия  "Как ви е математиката?..." Грубиянските лъжи на официалната статистика ни убеждават,че сме неизменно 7 милиона и 100 хиляди души от 2011г.Възможно ли е ,след като според статията намаляваме със стотина хиляди на година.От друга страна циганите се множат в геометрична прогресия.България се превръща в Мангалистан.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Октомври 02, 2017, 21:21:19
 Вучич: Каталуния е пример за лицемерието на ЕС

"Играят си с бъдещето на държавата, когато прекрояват границите на Балканите, но днес не име е до игри, когато мечката потропа и на тяхната врата. Сега ситуацията е много сериозна.Великите сили преначертаха границите на Балканите в края на миналия и първото десетилетие на сегашния век, защото от страните в региона само Гърция бе член на ЕС до 2007 г. Сега обаче всичко им се връща и когато сепаратизмът почука на тяхната врата, те се изплашиха."
http://epicenter.bg/article/-Vuchich--Kataluniya-e-primer-za-litsemerieto-na-ES/137553/7/0 (http://epicenter.bg/article/-Vuchich--Kataluniya-e-primer-za-litsemerieto-na-ES/137553/7/0)
...
...
Вучич е "забравил", че Великите сили преначертаха границите на Балканите също така и в началото, и в средата на миналия век!
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Ноември 03, 2017, 15:51:09
СКАНДАЛНО: Вътрешния министър Валентин Радев отказва да защити  български гражданин нападнат и бит от нелегално влезли в страната ни турски граничари!!!!!!!!!!!

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201707/1499091083-77028-660-370pagespeedce8m86-fyirz.jpg)

Грубо са действали, непозволено и при това на наша територия. Извинили са се веднага.
ЛЪЖА: Не само, че не са се извинили, ами са се присмивали на човека и са заплашили, че и тримата от колата ще висят обесени от турската страна на гнаницата;

В момента има контактна група между двете страни, служителят ще бъде наказан и ще се вземат съответните мерки.
ЛЪЖА: Нито ще бъде наказан, а най – много преназначен към друго ГККП, а най – вече никой няма да ти даде обяснение НА ТЕБ изобщо какво ще се предприеме, че да ни обясняваш ти на нас, пъзльо!

„Този наш съгражданин е искал да отиде някъде в Турция, на екскурзия или по друг повод, когато минава на проверка на турското КПП, има някакъв проблем с турската система, те не успяват да му сложат печат и да оправят документите. Той решава, че се отказва, прави обратен завой през КПП и тръгва обратно“, обясни той.
М, да! Ти какво предлагаш да взломи границата ли?

„Турските гранични власти решават, че има нещо съмнително и ще мине през рентген. Тръгва обратно и те решават, че има нещо в колата. На 10-20 м на наша територия го настигат. Той не е знаел, но е трябвало да предвиди, че след като му правят проверка и има рентген тези съмнения се потвърждават по един начин - проверяват те“,
„Служителите са били няколко, но единият от тях е бил по-агресивен, той го е проверявал и негова е била отговорността. Страхът му е бил, че ще бъде уволнен, ако не направи .........................................
ЛЪЖА: е това не трябваше да го казваш и да се осираш тотално. Значи никакъв рентген, никакви пет лева? Ако са искали да го допроверяват нямаше да вдигнат последната бариера, така че той да напусне страната им. Това първо. Второ – да предположим, че кривите глави са чак толкова тъпи да искат да го проверят, след като вече са го изпратили, не е ли редно веднага и своевременно да се обадят на колегите си в България, че този автомобил с този номер има съмнителен товар и трябва да се върне за проверка или да бъде проверен тук на място.
Бил се уплашил амуджата, че ще го уволнят......................... ти кат си тъп боеприпастник, нас за кви ни имаш? Покажи записите и от двете страни на границата и като видиш как лъжите ти се опровергават се разкарай някъде далеч.

Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Ноември 03, 2017, 20:47:23
Карадайъ: Ситуацията в страната е тревожна! Сваляме правителството!

"Решение за свалянето на коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти взе днес Централният съвет на ДПС на своето първо заседание след изборите. За това обяви председателят на движението Мустафа Карадайъ.
 
"Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхното поведение и политика загробват и държавата", каза Карадайъ.
 
"Демокрацията е заплашена, стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас". "
http://epicenter.bg/article/Karadaya--Situatsiyata-v-stranata-e-trevozhna--Preformatiraneto-na-vlastta-e-zadalzhitelno-/140005/2/0 (http://epicenter.bg/article/Karadaya--Situatsiyata-v-stranata-e-trevozhna--Preformatiraneto-na-vlastta-e-zadalzhitelno-/140005/2/0)
...
...
Да, наближава 100 годишнината на болшевишкия преврат. т.е. време е за революции.

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/98/Aurora_Cruiser_Museum_%281%29.jpg/270px-Aurora_Cruiser_Museum_%281%29.jpg)
Лошото е само това, че крайцерът "Аврора" (взет под наем от Русия) едва ли ще се вмести в езерото "Ариана" и няма да има залп.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Ноември 05, 2017, 18:19:26
Вярно ли е че в Тополовградско са заседнали /не закъсали/ над 80 турски танка и няколкостотин низами.Станало нещо като параграф 22 при уреждането на този казус.Ха сега да ви видя,г-да министри и дипломати,на ви сега едно НАТО. уЧЕНИЕ БИЛО,СЕГА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ НАКАРАТЕ турската танкова дивизия да си иде,хващам се на бас ,че цялата ни армия не може да и се опре,какво правим тогаз?


Това е шега.Haberler.com пише следното:
"Хумористична статия в България публикува новина за турските танкове, което бе представено като сериозна новина в други новинарски сайтове, в резултат на което хиляди български граждани започнаха да се паникьосват."

Цитат
(https://www.haberler.com/static/images/haberler-logo-new.jpg?v=2)

Türk Tankları Bulgaristan'dan Çıkmak İstemiyor" Mizah Yazısı Paniğe Neden Oldu

Bulgaristan’da mizah yazıları yayımlayan bir sitenin Türk tankları ile ilgili mizah yazısı, diğer haber sitelerinde ciddi haber olarak sunulunca binlerce Bulgar vatandaşının paniğe kapılmasına neden oldu.
5 Kasım 2017 Pazar 15:12

(https://foto.haberler.com/haber/2017/11/05/turk-tanklari-bulgaristan-dan-cikmak-istemiyo-10209956_o.jpg)
https://www.haberler.com/turk-tanklari-bulgaristan-dan-cikmak-istemiyor-10209956-haberi/ (https://www.haberler.com/turk-tanklari-bulgaristan-dan-cikmak-istemiyor-10209956-haberi/)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Декември 03, 2017, 20:21:30
"Търговията с оръжие не е била тема. В България практиката е такова оръжие да се изнася за страни, които не са в ембарговите списъци, няма ограничение за тях. Има междуведомствена комисия, през която всеки един лиценз минава, одобрява се или не се одобрява, но за търговия с оръжие не е ставало въпрос.
Саудитска Арабия инвестира огромни средства в сигурността си и в противодействие на тероризма и на екстремални идеологии. Мисля, че тук има много голямо поле за сътрудничество. Това, което имаме като предварителна договорка, е между Министерството на вътрешните работи на Саудитска Арабия и МВР на Република България да се подпише един предварителен меморандум и да се установи едно много по-тясно сътрудничество за обмен на информация, обмяна на опит, обучение на кадри."(Красимир Каракачанов-вицепремиер и министър на отбраната на Република България, след посещението на правителствената делегация в Саудитска Арабия )
http://epicenter.bg/article/Karakachanov--Iskame-svikvane-na-saveta-na-koalitsiyata-za-t-nar---quot-tsarski-imoti-quot--/142108/2/0 (http://epicenter.bg/article/Karakachanov--Iskame-svikvane-na-saveta-na-koalitsiyata-za-t-nar---quot-tsarski-imoti-quot--/142108/2/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Декември 22, 2017, 20:52:17
Доган пред актива на ДПС:Има ли партия, която е готова да управлява след предсрочни избори? Няма!

Цитат
"Налице е събуждане и активиране на общинските и областни организации на ДПС. 

ЦС и ЦОБ си възвърнаха реалните политически функции. ПГ на ДПС има респектиращо участие в парламентарния живот на страната. "
http://epicenter.bg/article/Dogan--Golemiyat-problem-na-Borisov-e-vklyuchvaneto-na-otyavleni-natsionalisti-v-kabineta-/143567/2/0 (http://epicenter.bg/article/Dogan--Golemiyat-problem-na-Borisov-e-vklyuchvaneto-na-otyavleni-natsionalisti-v-kabineta-/143567/2/0)
...
...
Трагично е, че в Република България няма партия, която(според "агент САВА") е готова да управлява след предсрочни избори.
Заради доказаната политическа импотентност на пордажните български политически партии, днес, утре и догодина, и след 5 години също,  на власт ще е режима на мутрата от Банкя+ДПС.
(http://www.cartoonistgroup.com/properties/signe/art_images/sw052405d_lr.jpg)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Януари 04, 2018, 20:59:38
Цитат
Проф. Александър Маринов: Вътрешният и външният прочит на Българското европредседателство се размина

(http://epicenter.bg/images/news/72017/thumbs/xsml_1498976805.jpg)

1175 | 4 ян. 2018 | 15:05

Навсякъде има корупция, но у нас тя е норма, модел на правене на политика! Вътрешният и външният прочит на Българското европредседателство се разминава в целите на излагане и интерпретация на фактите, смята политологът


" Така, както един зависим човек не може да се излекува, ако не признае факта на зависимостта си; така, както един болен човек не може да се лекува, ако не му бъде поставена ясна диагноза и той се съгласи, че е нужно да бъде лекуван, същото важи за нашата държава. Нас непрекъснато ни облъчват с разни свръх оптимистични послания колко по-добре живеем, как всичко върви на добре, как сме водещи едва ли не в цяла Европа, как искаме да водим цял един регион тук. Какво ще водим? Ние сме много зле, ние самите имаме много неща да си оправяме. Ние в някои отношения сме по-зле от тези, които претендираме да водим. И това не е черногледство. Това е един реализъм, който ние трябва да прегърнем, защото той е животоспасяващ реализъм. Ако ние не се захванем да си решим проблемите, няма никой да ни ги реши – нито Брюксел, нито Вашингтон, нито Берлин и т.н. Това е. И ние непрекъснато се натъкваме на различни симптоми, някои от тях случайни, други много закономерни, но по необясними причини тези, които имат голямата отговорност да констатират, да диагностицират симптомите, не го правят...
Големият въпрос е, че не сме на прав път, че не правим това, което трябва. За съжаление това е истината. "
http://epicenter.bg/article/Aleksandar-Marinov--Vatreshniyat-i-vanshniyat-prochit-na-Balgarskoto-evropredsedatelstvo-se-razmina/144353/11/0 (http://epicenter.bg/article/Aleksandar-Marinov--Vatreshniyat-i-vanshniyat-prochit-na-Balgarskoto-evropredsedatelstvo-se-razmina/144353/11/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Януари 24, 2018, 21:43:17

Президентът: Сега не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция
(http://new.glasove.com/public/olmdsvhwew/upload/image/2111547533.jpg)

„Парламентът се превръща в нотариат, който официализира решенията на правителството. Доверието към парламента е критично ниско”, посочи още държавният глава, цитиран от бТВ.

 „Считам, че в идните месеци и години е нужно национално усилие за преодоляване на моралната криза на българското общество. Нейни рожби са и корупцията, и престъпността, и политическата апатия, и настъпленията срещу свободата на словото... "

http://glasove.com/categories/novini/news/prezident (http://glasove.com/categories/novini/news/prezident)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 13, 2018, 20:59:56
Простащината - най-сериозната заплаха за националната сигурност

Вторник, 13 Февруари 2018

(https://clubz.bg/sites/default/files/userfiles/images/%D0%A1%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%202/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%20%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%B1%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%81.jpg)

Отдавна пиша, че главното покушение срещу България и най-сериозната заплаха за националната ни сигурност е простащината.

Простащината първо зарази с отровния си вирус културата.

Сетне разпространи матастазите си в медиите.

След това нахлу в политиката.

Накрая погълна живота на обществото ни.

Простащината най-напред поведе война срещу интелигентните и свестните, честните и почтените, знаещите и можещите хора.

Сетне девалвира образованието и започна да си присвоява бакалавърски и магистърски степени, докторски, доцентски и професорски титли.

След това премахна изискванията и стандартите за компетентност, експертна пригодност, знание и професионализъм в подбора на кадрите.

Накрая даде път на невъзпитаните, простите, прочелите по една книга най-много, говорещите на диалект, използващите примитивен език и арогантен изказ.

И като извърши това коварно, подло, гадно и мръсно дело, простащината, започна бавно и систематично да превзема властта на всички нива и във всички сфери.

Така ние изпаднахме, както много пъти съм писал, под просташко робство, просташко владичество или просташко присъствие - както искате го наречете.

Важното е, че това, което изберете, ще бъде другото име на днешната ни реалност.

Коментарът е от профила на Николай Слатински във Фейсбук. Заглавието е на редакцията
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=107266 (http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=107266)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Февруари 25, 2018, 18:31:36
Цитат
(https://m.netinfo.bg/media/images/32843/32843809/991-ratio-bojko-borisov.jpg)

"Дали районът ще просперира зависи от мира и спокойствието в него. В същото време този мир е невъзможен, ако не поддържаме добри отношения с Турция и Русия. Никой не може да ме убеди, че без да са налични нормални отношения с тези две страни, Балканите могат да се развиват." (председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов пред над 120 младежи от цялата страна в рамките на 9-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ)
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-napylno-gotovi-sme-za-shengen-2080870 (https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-napylno-gotovi-sme-za-shengen-2080870)
...
...
Трудно е да се каже дали "районът ще просперира" и дали ще има мир и спокойствие, защото с тези страни, с които "ако не поддържаме поддържаме добри отношения ", провеждат своя политика на Западните Балкани, която е съвсем различна от това, за което говори Борисов и резултатите от тази политика са налице.
При неотдавнашното посещение на външния министр на Русия в Сърбия за честването на 180-годишнината от двустранните дипломатически отношения между Сърбия и Русия,  бе отразено в руските медии по следния начин:"събеседниците на Лавров в Белград направиха всичко възможно, за да гарантират на госта, че Сърбия никога няма да се стреми към антируска политика, въпреки че Западът иска да постигне това от нея."

Цитат
Визит Сергея Лаврова в Белград прошел как песня

Главу МИД РФ заверили в пророссийской позиции Сербии

22.02.2018, 20:26

(https://im7.kommersant.ru/Issues.photo/CORP/2018/02/22/KMO_128025_03514_1_t218_201739.jpg)
https://www.kommersant.ru/doc/3557897 (https://www.kommersant.ru/doc/3557897)
...
Сърбия е и ще си остане "руски Троянски кон в Европа", дори да бъде приета в ЕС.
Уреждането на отношенията на Белград с Прищина се очаква през пролетта. Предстои правно обвързващо двустранно споразумение между двете страни, което ще бъде предпоставка за присъединяването към Европейския съюз, както за самата Сърбия, така и за Косово.
Това споразумение може да бъде подписано, само ако сръбските искания бъдат удовлетворени от страна на Косово, за което Сърбия разчита на Русия.До този момент руската позиция за статута на Косово се изразява в активни действия в Съветът за сигурност на ООН, насочени срещу Косово, за да се предотврати участието на страната в световната организация.
Отношенията България Турция са привидно добри и ще останат такива, докато ЕС реши, че това е необходимо.

Цитат
"Президентът на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че заради провокациите на Турция в Средиземно и Егейско море среща на върха с Реджеп Ердоган във Варна може да не се състои..."
https://www.vesti.bg/bulgaria/sreshtata-na-borisov-mezhdu-es-i-turciia-pod-vypros-6079681 (https://www.vesti.bg/bulgaria/sreshtata-na-borisov-mezhdu-es-i-turciia-pod-vypros-6079681)
...
...
Апетите на Русия и Турция са прекалено големи, за да може малкият Бойко Борисов да поддържа добри отношения с тях, колкото и да му се иска това, защото "в момента всякакви опити да се работи с Русия на който и да е фронт са политически рисковани(опасни)."
                                                             (https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXAkwI2TCq_yqelojlPWDcdLCT81fdmYMMYR9sNo-Eohb9Sn-t)
                                             
Цитат
(https://www.thenation.com/wp-content/uploads/2016/07/logo-260x571.png)

Why Russia Is Emerging as the World’s Indispensable Diplomatic Power

Moscow, working in concert with others, has set courses toward the diplomatic resolution of several key conflicts.

By Patrick LawrenceTwitter FEBRUARY 22, 2018

"Things have worsened considerably since then, of course: At this point, any effort to work with Russia on any front is politically perilous... "
https://www.thenation.com/article/why-russia-is-emerging-as-the-worlds-indispensable-diplomatic-power/ (https://www.thenation.com/article/why-russia-is-emerging-as-the-worlds-indispensable-diplomatic-power/)


Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 01, 2018, 19:25:39
Франческо Форджоне, бивш шеф на парламентарната комисия за противодействие на мафията в парламента в Рим:

"Италианските мафиоти се чувстват "особено добре" в България и Румъния. "В двете държави те перат пари, инвестират и извършват незаконна търговия. Например огромни средства от търговия с наркотици и оръжие се влагат в недвижими имоти в България и Румъния или в акции на предприятия. "

...

”Ди Велт”: Италианската мафия е като у дома си в България


1 март 2018 | 17:51
http://epicenter.bg/article/-Di-Velt--Italianskata-mafiya-e-kato-u-doma-si-v-Balgariya/148398/3/0 (http://epicenter.bg/article/-Di-Velt--Italianskata-mafiya-e-kato-u-doma-si-v-Balgariya/148398/3/0)
...
...
Редно е г-н Франческо Форджоне да представи конкретни доказателства за присъствието на италианската мафия в България, защото по този начин (ако твърденията са му верни!), някои от ДАНС и прокуратурата трябва да си напишат оставките или да бъдат уволнени.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 15, 2018, 20:36:41
Борисов: Лош пророк съм! Светът върви главоломно към война!

15 март 2018 | 17:18

Цитат
"Притеснен съм. Векове наред сме били под владичество, иго, както искате го наречете. Не за ден и за два, а цели 5 века. За съжаление, все повече излизам лош пророк.

От няколко месеца казвам как ще се влошат отношенията, светът върви главоломно към конфликт. Вече политици с имена и държави си говорят за ракети, войни и все по-реален става страхът на хората.

 Турция води война с кюрдите в Сирия, руснаците, американците, "Ислямска държава" са там.

Гинат хора и в този момент там. Отношенията между лидерите стават все по-лоши.

Вариантите са два – или да се опитаме с дипломация, мир, такт, да се измъкнем от кризата, или да докараме армия от НАТО, която да застане срещу друга НАТО-вска армия. 
http://epicenter.bg/article/Borisov--Losh-prorok-sam--Svetat-varvi-glavolomno-kam-voyna-/149477/2/0 (http://epicenter.bg/article/Borisov--Losh-prorok-sam--Svetat-varvi-glavolomno-kam-voyna-/149477/2/0)
...
...
Не съм почитател на Биби, но този път правилно е казал, че "светът върви главоломно към конфликт".
И всичко друго в тази ситуация освен любов и преданост към България е равно на предателство.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 17, 2018, 22:56:17
17.03.2018 г.Възпоменателен митинг за възродителния процес преди 46 години в село Барутин, общ.Доспат, Смолянска област.


                                        "Бъдещето е в собствените ни ръце"
(http://smolyanpress.net/wp-content/uploads/2018/03/BarutinKaradaia_02.jpg)

Мустафа Карадайъ:  "Омразата и агресията на база на тази омраза не може да бъде поощрявана, не може да бъде на власт, нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. Това е опасно."
http://smolyanpress.net/?p=75578 (http://smolyanpress.net/?p=75578)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 22, 2018, 23:43:38
Борисов за срещата във Варна: Напрегнато ми е, притеснено ми е

Цитат
„Среща ще има, поне на този етап. Това е може би една от последните възможности да останем в диалог. Толкова много са се влошили отношенията на много места по света, водят се войни, агресивни действия, обличат се с хубави думи „свобода“, „демокрация“, „правда“, а всъщност гинат хора. Надали на някой му е най-приятното нещо да организира подобни срещи“.
https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-za-sreshtata-vyv-varna-pritesneno-mi-e-6080590 (https://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-za-sreshtata-vyv-varna-pritesneno-mi-e-6080590)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 24, 2018, 22:19:26
Вигенин: България води много правилна външна политика в момента

Цитат
"Ние вече сме част от конфликта. Първо българският външен министър се солидаризира с Великобритания, а позиция имаше и на външните министри на ЕС."
http://epicenter.bg/article/Vigenin--Balgariya-vodi-mnogo-pravilna-vanshna-politika-v-momenta/150217/2/0 (http://epicenter.bg/article/Vigenin--Balgariya-vodi-mnogo-pravilna-vanshna-politika-v-momenta/150217/2/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Март 28, 2018, 00:22:41
Петко Симеонов: Срещата във Варна беше разговор с Дявола

27 март 2018 | 20:15

Цитат
"Ердоган се показа такъв, какъвто е. Амбициозен, силен водач на Турция, който има съзнание за момента на отличната демографска структура на своята държава. След двадесет години палачинката ще се обърне. Той иска! И знае - не бива да губи България като доверена страна поне засега. За после, не се знае."
http://epicenter.bg/article/Petko-Simeonov--Sreshtata-vav-Varna-beshe-razgovor-s-Dyavola/150448/11/0 (http://epicenter.bg/article/Petko-Simeonov--Sreshtata-vav-Varna-beshe-razgovor-s-Dyavola/150448/11/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 15, 2018, 01:10:23
Eрдоган:България направи грешка,а ние се възползвахме
Това пише днес  Мария Атанасова  от Факти.Бг       
TANAP ни дава увереност, че няма да имаме проблеми с доставките на природен газ. Руският природен газ също се увеличава през "Турски поток". Така ние ще разпределяме природния газ за Европа - и руски, и азерски. Това казва турският президент Реджеп Ердоган в интервю за "Канал 24" дни след откриването на Трансанадолския газов коридор.

Ердоган добавя, че България е направила грешка да откаже строителството на газопровод до нейната територия, от което се е възползвала Турция, предаде Епицентър. "България направи грешката и това бе в наша полза. Затова сега Европа ще купува от нас", подчертава турският държавен глава.

"Русия ни предостави кредит при много благоприятни условия за закупуването на зенитно-ракетните комплекси С-400. Договорили сме се на следващ етап да започнем и съвместно производство на комплексите С-500", разкрива още Реджеп Ердоган пред телевизията.

Той не се съгласи с обвиненията на Съединените щати, посочвайки: "Защо те мълчат за факта, че Гърция купи преди година руските системи С-300. Това е трудно да се разбере. Турция има отбранителна промишленост и тя си има свои потребности, ние само искаме да ги удовлетворим."

Ердоган заплаши Вашингтон, че ако не получи договорените изтребители от пето поколение Ф-35, ще купи техни аналози или от Русия или от друга европейска държава.


https://m.fakti.bg/world/310210- (https://m.fakti.bg/world/310210-)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Юни 16, 2018, 20:30:32
Вежди Рашидов:Вежди Рашидов: Не дай Боже един ден ромите да започнат да интегрират българите!

При нас живеят много етноси и е тяхно право да живеят както искат. Ако ние ги делим, става лошо. Ако ние спазваме законите, сигурно всички ще се опитаме да бъдем еднакви.

В България има липса на квалифицирана работна ръка. Нямали работа и затова крадяли. Това не е оправдание ако всички сме равни пред закона.
--------------------------------------------------------------------
Определения като мангал Мишок, явно е бил прочетен от вежди Рашидов и той на драго сърце е възприел идеята на Плъхока.
Иначе е вярно заключението на циганина Рашидов, че ако турците и циганите спрат да крадат и започнат да спазват законите на България тази държава ще цъфне!
И да, ако един ден циганите и турците станат равни пред закона с българите, то...........!
В такава държава живеем, в която циганите най - официално афишират привилегиите си.

Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 16, 2018, 20:59:20
Втория вариант е национално и расово осъзната власт,която да им реши окончателно проблемите на мангалите
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Юни 16, 2018, 21:32:08
Така е, явно с демокрацииката не се получават нещата
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юни 16, 2018, 21:35:43
Това още Мико Вълчев го казваше,преди 10год.,а днес е същото.Демокрацията не е практична система за нашата държава,защото ни направи твърде смирени и послушни,няма го характерния за нас "пламък".Тук трябва или тоталитарна идеология,или анархия
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юни 25, 2018, 19:14:31
(http://epicenter.bg/images/news/42018/thumbs/xsml_1523087293.png)
Боян Чуков

"След немного години Турция ще има сто милиона население, по законите на геополитиката от Турция можем да очакваме натиск, граничните райони на България ще бъдат всмуквани в орбитата на Анкара. Тук е опасността."
http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--Erdogan-se--quot-betonira-quot--do-2023-g-/157665/2/0 (http://epicenter.bg/article/Boyan-Chukov--Erdogan-se--quot-betonira-quot--do-2023-g-/157665/2/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 10, 2018, 19:04:09
Цитат
Проф. Владимир Чуков-експерт по международна сигурностКопирано от standartnews.com

"България трябва да е много наясно, че властта в Турция се смени. Това вече не е парламентарна република, това не е държавата, която познавахме по време на светските правителства, по време на военните хунти.
Ердоган вече залага на външнополитическа доктрина, в която нито ще се покланя, нито ще отстъпи на някого.
С днешна дата ние трябва да си дадем сметката, че имаме за съсед една 80-милионна държава с авторитарна власт, която има амбиции да стане световен лидер."
http://www.standartnews.com/mneniya-analizi/turtsiya_veche_e_99_erdogan-373457.html (http://www.standartnews.com/mneniya-analizi/turtsiya_veche_e_99_erdogan-373457.html)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юли 10, 2018, 19:48:36
Положението стана наистина страшно.Тази държава,в сегашния си вид,с толкова луд лидер,получил пълната власт в държавата-може да бъде сериозна заплаха в региона.Самият Ердоган,още преди да получи тези права говореше за "душевни граници" и т.н.Това,според мен,беше много сериозна подсказка относно това,което смята Ердоган за "правилна" политика.Никой политик обаче не се нае да му каже,че в днешно време мокрите му сънища за нова Османска империя са невъзможни.Доста странни реакции имаше тогава,но нито една от тях не попречи на Ердоган да получи това,което искаше относно положението си в Турската политика.Там вече демокрация НЯМА
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 13, 2018, 20:27:37
Гръцки икономист: Мирът на Балканския полуостров се клати, възможни са промени на границите

Изгонването на руски дипломати от Атина не е резултат от т.нар. македонски проблем, а от геополитическите игри между Америка и Русия.

 13 юли 2018 | 17:17
Цитат
"Тези постъпки на гръцкото правителство, според мен не са резултат от така наречения македонски проблем, а от геополитическите игри между Америка и Русия. Нашата страна се намира на средата на тази политическа схема, това се подразбира, защото видяхте как в новото-старо правителство на Ердоган президентът на Турция е клониран и то си продължава от толкова години насам. Но видяхме на инаугурацията му в Анкара да присъстват руският премиер, българският президент, но не и гръцкият премиер или българският премиер. Така че това са геополитически игри. Разбира се, че няма мирис на мир в това напрежение. И между Гърция и Русия в момента, и между Турция и Гърция, и Америка и т.н. Но със сигурност не става въпрос за името на този нов проект, който искат да се нарича Македония. За сериозните анализатори играта е по-дълбока и със сигурност трябва да сме много будни, защото се очакват сериозни промени. Геостратегически и геополитически...
Промените може и да са и промяна на границите на страните, възможно е в Балканския полуостров. Този процес се започна още от разпадането на Югославия и създаването на новите проекти. Аз казвам проекти, някои ги наричат страни. Както Босна, Косово и Скопие. Така че започналите преди години процеси може би намират в момента пространство за изява и реализиране...
Със сигурност от тази цялата история, ако продължи този процес, ще излезе временен победител Турция. Тя има и няма 100 г. история вече като страна, новоизграждаща се страна. От Османската империя минахме на проект Турция. Много добре знаем, че 1922 г. Турция наброяваше не повече от 17 милиона граждани. За половин век близо, не става въпрос за нивото на раждането в Турция, а става въпрос за нови граждани от азиатски страни, които се включиха в така нареченият народ "турци", тя наброява над 75 милиона души. Турция ще излезе временен победител, тъй като православието, както виждате в нашите страни, гине. За мен има обяснение, разбира се, подкрепата на Русия за този проект, турският проект и геостратегически, и геополитически. Разбира се, че не го възприемам от гледна точка на православието и на християнството. Една страна, на която всички православни страни разчитат за морална, социална, икономическа и най-вече в извишението на вярата, да се предава в геополитически аспект в интересите на Турция, говоря за Русия.
"

http://epicenter.bg/article/Gratski-ikonomist--Mirat-na-Balkanskiya-poluostrov-se-klati--vazmozhni-sa-promeni-na-granitsite/159184/11/34 (http://epicenter.bg/article/Gratski-ikonomist--Mirat-na-Balkanskiya-poluostrov-se-klati--vazmozhni-sa-promeni-na-granitsite/159184/11/34)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Юли 13, 2018, 21:54:00
На гърчето пъпа му е хвърлен в Средиземно море, пилешкия му акъл открай време е научен да мисли само за себе си, та чуди се той какво ще става със спорните м/у двете страни острови, друго не го интересува? Все пак предвид силното лоби на Гърция притесненията му са притеснителни.
От миналата година:
"По време на обръщението си Чавушоглу подчерта, че Турция има три варианта: да се опита да работи за дипломатическо решение с Гърция, да внесе казуса в Международния съд или да изпрати турската армия на спорните острови.

Имайки предвид островите Имия/Кардак, външният министър поясни, че това е национален въпрос и че Партията на справедливостта и развитието не е отговорна за това, което се е случило през 1996 г., защото тогава не са били в правителството. Той заяви, че Имия е "окупиран" от гърците."


Аз продължавам да смятам, че на Турция и се очертават по-черни дни, отколкото на съседите й.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 13, 2018, 22:38:16
HighVoltage
« -: Днес в 21:54:00 »
Цитат
Аз продължавам да смятам, че на Турция и се очертават по-черни дни, отколкото на съседите й.
...
За този случай мога да попитам дали знаеш ли две народни мъдрости?
Едната е поговорка, а другата е също поговорка но не много цензурна.
Първата е тази:"Щом мечката играе у съседите, значи ще дойде и у нас."
А втората гласи така: "На българин пари на заем и на турчин дупе не обещавай, че ще те гонят до гроб."
А президентът Радев обеща "дупе" на Ердоган, казвайки :"Залогът за нашите добри отношения е взаимното уважение към вътрешнополитическия процес, касаещ дейността на партии и избори. Това за мен остава много ясно условие с Турция да имаме добри отношения. "
И още, което е много важно:"Трябва да работим така, че всички изповедания в България да бъдат удовлетворени от резултатите от този закон. "
...
Лошото в България с такъв опасен съсед като Ердопрезидентска Турция може да се случи по три причини:
1)искане за автономия на някоя област с провокация от етнически характер- терористичен акт, масови протести и др;
2)създаване на условия за влизане в НС на проислямистка партия, дъщерна на ПСР на Ердоган
3)изявяване на религиозни претенции от страна на главното мюфтийство, несъвместими с настроенията на българското общество

Това са три примерни варианта, за които се сещам на "прима виста", а това, което ще измислят турските спецслужби и институти за пропаганда е много повече.
Ердоган сега се чуства много силен-сприятели се с Путин, не просто така, ами много сериозно, става един от основните енергийни играчи на Балканите и с амбиции за лидер на ислямския свят в Близкия Изток.
Всичко това е подкрепено с мощна съвременна армия и фанатизираните негови привърженици-ислямисти, които са 50% от 80 милионната Турция.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Юли 13, 2018, 22:52:56
Честно исках да подкрепя думите си в предния пост именно с една поговорка, но и сега мога да го направя: Който гроб копае други му,сам попада в него!
Какво казал Радев не е важно, знаеш че не е важно. Подкрепата на Русия за Турция е като подкрепата на Турция за Русия - от ден до пладне и според интереса. Никой на запад от Турция, дори Русия няма интерес ТЯ да се разширява насам, защото и нейната лоялност е много проституираща. Турция наистина е най - голямата заплаха за България, особено ако продължава да е такава бедна държава, а с такова просто население като нашите, потурняците и мангалите явно ще е така, но и за турците не идва нищо добро.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юли 13, 2018, 22:57:07
Турците още от години ни се стървят,но до момента няма и процент действия,на база думите им.Въздухари,казано с една дума.Ердоган също ще е до време,после да дойде някой още по-идиотизиран,че да се подхлъзне и тогава...ще проядат и сланина чалмите,няма да има кой да ги спаси,нищо че Путин им свършва на гърба,това тяхното си е все едно от векове-напрегнат се,изгърбят няколко народа-в днешния вид това ще са Гърците и островите,и после идва някоя държава-фактор и турците ще почнат и да се кръстят  :mad: Боклуци,изградили нация.Турция в днешния си вид е изградена от бъларофилски настроен политик,турците тук в голямата си част са българофили,към момента опасност за етнически конфликт от тяхна страна няма.Проблема,върху който да се фокусираме е непрестанното множене на УНТЕРМЕНШИ от мангалските 13годишни майки и бащи.Точно този проблем може да ни изяде глявата,много преди турците да се досетят да правят нещо на наша територия
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 13, 2018, 23:12:39
Спомних си и това, че неотдавна прочетох един коментар по отношение на възможностите за промяна на една система.
Там се казваше, че не може да се промени самата система, ако се променят някои нейни елементи.
Желанието на Радев за добросъседски отношения с Турция не може да промени "системата Ердоган", а същността на тази система е...ислямизма.
Ислямизмът е агресивна идеология и всички приказки за нейната маргиналност са балсам за душата на наивници, свеждайки нещата до някакви радикални групировки, с които лесно може да се справят.
Що се отнася до Турция във вида президентска република, управлявана от доказан ислямист като Реджеп Ердоган, иде реч за държавен ислямизъм, съществуващ и подкрепян с цялата мощ на държавата.
Възраждането на ислямизма има своите лидери-това са саудитският крал Фейсал и иранския аятолах Хомейни.
Ерата на Кемал Ататюрк, създателя на модерната турска република е свършила.
Дошла е ерата на Ердоган, който се стреми да възстанови рухналата Османска империя и осъществява управлението на развитието на обществото в Турция
Инструментът, с който Ердоган ще управлява своята страна и с помощта на който ще реализира амбициите си се нарича ислямизъм.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 13, 2018, 23:22:12
Не подценявайте опасността, наречена Ердоган.
Турските анклави в България са налице, а колко турски фирми има в България и колко от тях са собственици на българска земеделска земя е отделен въпрос.
Тук не става въпрос за "гореща" война с оръдия, танкове и самолети, разберете това!
Това не може да се случи по ред причини!
Но бъдете сигурни, че проердогановска партия в българското НС ще има, както ще има и религиозни училища у нас, и всякакви други институти, проводници на ислямизма!
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Юли 14, 2018, 15:02:13
.Проблема,върху който да се фокусираме е непрестанното множене на УНТЕРМЕНШИ от мангалските 13годишни майки и бащи.Точно този проблем може да ни изяде глявата,много преди турците да се досетят да правят нещо на наша територия
Тука нещата са обвързани.
То понеже не всички български турци им потеглят на ислямистите, те именно върху циганите работят. При преброяването на населението по-големия % цигани се определят като турци, говорят турски и се помюсюлманчват доколкото им е възможно, защото за повечето исляма в голямо предизвикателство.  :laugh-1:
Много малко автентични цигани има, обикновено те са останали под формата на разни остарели занаятчийски семейства и мисля са от тази част цигани,които не извършват престъпления, занимават се с калайджийство и др. работи дето не ги разбирам. Никога не са ми правили лошо впечатление и добре говорят български. А другия език, който ползват е именно истински цигански език той не е така противен като турския.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юли 14, 2018, 15:27:39
Така е,в повечето населени места мангалите се имат за турци и крият своя произход,но техните расови черти в лицето,например-никога не остават скрити,а от там разбираме много точни факти за произхода на човека,но това е друга тема.Те приемат религии,ходят по секти,живеят в махали и т.н,за да се намират в група,съставена от подобни на тях,нещо като стадо.Това е познато в нисшите народи от стотици години,но за народи с АРИЙСКИ произход-действията на мангалите и техния начин на живот са напълно непознати и НЕНОРМАЛНИ
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 14, 2018, 21:27:38
Милен Керемедчиев: Прекалено любезни сме със страните от ЕС, които ни пречат за Шенген

Цитат
„За съжаление Европа плаща за своята сигурност, заразлика от САЩ, Русия и Китай. Европа плаща на Турция, за да пази границата. Европа плаща на Мароко и на Либия за бъдещо изграждане на транзитни центрове за бежанци. Европа плаща на Русия с газовите доставки, за да има мир. Плаща и на Палестинската автономия да са мирни и кротки, за да няма конфликт в момента с Израел”, поясни експертът.

Относно българската ситуация и българската гледна точка за покачването на тези проценти, засягащи отбраната бившият зам.-външен министър коментира:

„За съжаление ние поддържаме тази политика да се плаща на Турция. Философията на Тръмп обаче е обратна – „Вдигайте си разходите за отбрана, реална отбрана, откажете се от съветското въоръжение”, което все още се ползва дори от Германия. Така че Тръмп разтресе, разклаща поредната организация, която подхвана. Разтресе ООН, разстресе Световната търговска организация с обявяването на търговската война. Сега разтриса НАТО за втори път. Той е антисистемен играч. Той желае да си говори със силните на деня. Но Европа не излъчва в момента сила и той го усеща”.

Ангела Меркел остана последният лидер, последният мохикан от една наистина много силна система, която ръководеше света. Тя се състоеше от Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Джеймс Камерън, Матео Ренци и с подкрепата на Барак Обама. Този тип на мислене не е отмиращ, а отмря. Ангела Меркел все още живее с този тип нагласа и европейските лидери – Юнкер и Туск живеят с този тип нагласа. В момента в света цари агресивното, авторитарно управление. Започвайки от Китай, Си Цзинпин е един от най-авторитарните лидери от времето на Мао, минавайки през Северна Корея, през Русия, където виждате заздравяването на позициите на президента Путин до максимум, агресивното му навлизане в конфликти като този в Сирия, минем през Ердоган, който също затвърди своята власт и има този тип поведение, и се опрем на САЩ. И както виждате Тръмп си говори с Макрон, с Тереза Мей. Той не разделя европейските лидери, защото иска да си говори със силните на деня...”
http://epicenter.bg/article/Milen-Keremedchiev--Prekaleno-lyubezni-sme-sas-stranite-ot-ES--koito-ni-prechat-za-Shengen--VIDEO--/159236/2/0 (http://epicenter.bg/article/Milen-Keremedchiev--Prekaleno-lyubezni-sme-sas-stranite-ot-ES--koito-ni-prechat-za-Shengen--VIDEO--/159236/2/0)
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юли 14, 2018, 22:54:46
Към момента Българската политика не е пригодена за това което бъдещето ще изисква от нас.Крайната политика се завръща,това че един бивш съфорумец го отричаше  е без значение,ние трябва да сме готови за това завръщане,за да не страдаме от него.Към момента на политическата сцена няма ДОСТОЕН политик,имащ правилните качества,за да може България да оцелее на бъдещата политическа карта на Европа.Това,от което в момента българската политика изпитва СПЕШНА НУЖДА е един чист,достоен и доказан лидер,мислещ повече за Българското бъдеще,за разлика от днешните политици,мислещи за леки жени и софри,все едно не са ЕВРОПЕЙСКИ политици,а башибозуци,дошли да се награбят,наядат и напият.Такива политици-кръвопийци не са ни нужни.Анализа,който представяш е точен,но също не представя РЕШЕНИЕ,като това се дължи,според мен,на позата в която е поставена българската преса-надупена в посока на Бойко и неговите лизачи,от положението им на хора с пари и власт,но това не е въпроса сега...
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 16, 2018, 20:01:16
Към момента Българската политика не е пригодена за това което бъдещето ще изисква от нас.Крайната политика се завръща,това че един бивш съфорумец го отричаше  е без значение,ние трябва да сме готови за това завръщане,за да не страдаме от него.Към момента на политическата сцена няма ДОСТОЕН политик,имащ правилните качества,за да може България да оцелее на бъдещата политическа карта на Европа.Това,от което в момента българската политика изпитва СПЕШНА НУЖДА е един чист,достоен и доказан лидер,мислещ повече за Българското бъдеще,за разлика от днешните политици,мислещи за леки жени и софри,все едно не са ЕВРОПЕЙСКИ политици,а башибозуци,дошли да се награбят,наядат и напият.Такива политици-кръвопийци не са ни нужни.Анализа,който представяш е точен,но също не представя РЕШЕНИЕ,като това се дължи,според мен,на позата в която е поставена българската преса-надупена в посока на Бойко и неговите лизачи,от положението им на хора с пари и власт,но това не е въпроса сега...
В България е прието да се иска решение от хора, които нито имат право да взимат решения, нито е тяхна работа.Това обикновено правят политиците, които са неспособни да правят това или бягат от отговорността на решенията.
Анализът си е анализ, а на базата на него се вземат решения от имащите право на това и техните експерти.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Юли 17, 2018, 09:32:02
На сцената на сегашната българска политика-аз не ввиждам човек,способен да вземе решение от такъв вид.Смяната на политическия курс в една държава,трябва да бъде извършен от най-високо ниво,т.е президента или министър-председателя.В наши дни,двамата са еднакво тъпи и неподготвени за постовете си.Такива неподходящи хора,няма как да бъдат начело на този остър "десен завой",който трябва да предприеме нашата политика,за да догоним нашите европейски братски народи.Това,обаче, няма как да стане,докато за президент имаме болшевик с куха глава и в същото време на министър-председателския пост имаме бивша мутра,силов застраховател със също толкова куха глава.Такива хора трябва да бъдат лишени от граждански права и изпратени да чупят камъни,докато на тяхно място ние сме длъжни да поставим отговорни и национално мислещи хора,взимащи всяко свое решение в полза на народа,а не в името на своя личен интерес
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Юли 20, 2018, 21:42:07
Георги Свиленски /БСП/ и Станислав Иванов/ГЕРБ/

(https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrGUM6_sJYpvdTPn-O2yS9LB4WxCD6uQM-W-fPq4GuUvkCUuyN)
(http://www.radiok2.bg/uploads/news_pic_4852.jpg)

Тези двамата 'хубостници' се разправяха за рамкирането на бъдещия закон регулиращ ТОЛ системата, която ще се въведе в България.
Имаше много празни приказки и от двете страни, но това което особено ме притесни е намесата на 'Световната банка' като консултант при изграждането на ТОЛ системата в България  :devil-1:, защо по дяволите е намесена ТЯ, защо ни е?
Свиленски зададе много тъпи и ненужни въпроса, но според мен най - важният въпрос е какъв е нашия ангажимент към БАНКАТА - ще и платим еднократно за услугата, в продължение на 20г. ще печели от продажбата на всяка винетка или ЗАВИНАГИ ще смуче пари от продажбата на електронни винетки??????????????????
Това ми се струват най - важните въпроси - защо по дяволите се ползват услугите на "Световната банка" и колко ще струват?

пп Ст. Иванов на няколко пъти провокира Свиленски да каже нещо по отношение на "Световната банка", но комуниста не се сети какво да попита относно банката на световното еврейство!!
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 20, 2018, 22:37:34
"Т.е. ние имаме много превратна представа, внушавана от част от медиите. Представа, която се генерира на жълтите павета или в големите градове. Ние сме свикнали да се отнасяме пренебрежително към останалата част от страната. Не само там, а и на много други места, българското общество се радикализира. То се радикализира не под влияние на някаква идеология, а под влияние на все по-тежките условия на живот, въпреки че управляващите ни твърдят, че живеем все по-добре. И българските политически партии, особено тези в парламента, са извън контекста. Те не са в час. Те не могат да разберат дори и тези, които се опитват да реагират, да използват един или друг смисъл ставащото, те не могат да разберат, че и най-радикалното им остро говорене от трибуната на парламента или в кулоарите на парламента отдавна е задминато от радикализирането на обществото по простата причина, че хората нямат избор, няма накъде да отстъпват и тръгват напред, за да се защитават. Това е политическият контекст. " (проф. Александър Маринов )
http://epicenter.bg/article/Prof--Aleksandar-Marinov--Ima-simptomi--otnovo-ni-podgotvyat-izmakvane-ot-vlastta/159705/11/0
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Юли 22, 2018, 17:30:56
Пред нов „Вестфалски мир“2

Автор: Кънчо Стойчев, Андрей Райчев

"Регионализацията (отново да подчертаем – съвсем не географска!) – не е нечия идея или проект. Това е обективен процес, който води до няколко неизбежни резултата. Част от тези резултати са:

 

- един принципно нов военен баланс;

- нова формула на световната валута/валути;

- регионализация на цените на работната сила;

- разпадане на единното интернет пространство;

- междурегионално икономическо съперничество;

- и мн.др., в това число появата на регионално и световно обществено мнение.

 

Към междурегионален баланс водят два пътя – един дълъг (през стълкновения и военни конфликти) и един къс – чрез договори от типа на знаменития Вестфалски мир. Да се надяваме, че този път „Вестфалският мир“ няма да бъде предхождан от 30-годишна война…"[/b]
http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/pred-nov-vestfalski-mir-2
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Петкан в Август 02, 2018, 17:04:35
Проф. Николай Радулов: Има опасност специалните служби да се капсулират и да са неконтролируеми
публикувано на 02.08.18 в 13:21
(http://static.bnr.bg/gallery/54/54beac958841c6885739b4c32df76607.jpg)
Цитат
" Гражданите знаят, че са дали 100 милиона, без да знаят за какво са ги дали. В докладите, например, има четири случая на доловена шпионска дейност или дейност в полза на чужди разузнавания, на хората им е забранено да влизат в държавата, изведени са от страната – тогава защо не са съобщени имената, като очевидно няма последващи следствени или процесуални действия. Чуждите специални служби, чиито членове и агенти са тези хора, много добре ги знаят кои са. Всъщност от кого крием тази информация – от работодателя си, от българския народ. Нищо тайно няма в това. Този подход обаче е много показателен за опасността отново, както преди 1989 година, специалните служби да се капсулират и обвият в една тайнственост, която им позволява да останат напълно неконтролируеми. "
http://bnr.bg/post/101003012/prof-nikolai-radulov-ima-opasnost-specialnite-slujbi-da-se-kapsulirat-i-da-sa-nekontroliruemi
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Януари 15, 2019, 10:40:07
(https://www.plovdiv-online.com/media/k2/items/cache/32de8e2c4d9b8b328d67a43ba89b739b_L.jpg)
Мая Манолова: "Събарянето на незаконните цигански къщи няма да реши проблемите......"

(https://frognews.bg/images/111reformatori/cvcv.jpg)
Цветан Цветанов: "Давайте примери за интегрирани роми.............."

Цветанчо, веднага ти го подаваме:
"Известния кардиохирург проф. Александър Чирков, който е от ромски произход е един от академиците, подписали преди дни писмо-апел в защита на устоите на държавността."

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/georgi-markov-obyasni-zashcho-tsiganite-zhiveyat-nad-zakona-i-kakvo-speshno-tryabva-da-napravyat-prezidentt-radev-i-polititsite_news651393.html

    Интервюто с акад. Георги Марков съвпада с мнението на всички българи, че именно вие политиците от БСП, ДПС и ГЕРБ сте основните виновници за расовите изстъпления на циганите, вие сте основните виновници за това, че те не биват осъждани за извършваните от тях престъпления, защото са най - твърдото избирателно звено по време на всички избори.
    Прави чест на проф. Чирков, че той е първият български циганин, който дръзна да вземе страната на правдата и да осъди тази част от етноса си, която посрамва цялото ни общество.
Всички други успели цигани независимо в каква сфера мълчат и не вземат страна. Ако това се случваше в Америка голяма част от негрите независимо дали шоумени или прокурори веднага щяха най - строго да осъдят расистките престъпления на хората от своята раса и то най - официално.
Но болшинството от нашите цигани предпочитат да си заровят главата в пясъка и само гъза им да настърча смело отвън. Дотолкова са лишени от култура и ум, че не им хрумва дори проформа да се представят правилно и да постъпят както трябва. Ами това е.

   И тук отново да де отбележа, че обект на протести и недоволство е само тази част от циганското общество, която явно и целенасочено извършва престъпления от омраза.
Има българи престъпници, но те извършват престъпления срещу други българи, нали? Моля да ми се даде пример с българин извършил 5 или 10 престъпления само срещу цигани - няма такъв пример. :eusa_naughty:
Докато циганите независимо дали са с досие от 5 или 45 престъпления те са извършени само срещу българи в 90% от случаите. Наистина ли не забелязвате това, ама наистина ли? Не е възможно! 


Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Януари 15, 2019, 13:33:49
Не съм съгласен с тази част от мнението ти:

Цитат
Прави чест на проф. Чирков, че той е първият български циганин, който дръзна да вземе страната на правдата и да осъди тази част от етноса си, която посрамва цялото ни общество.

Какво общо има Чирков с Асен от махалата?В случая,доктора е неправилен пример,защото както се знае-в цялостната картина на етноса-той е изключение,а не правило.Проблема не е в ГЕРБ,ДПС или която и да е партия,въпреки че и те пряко участват в този процес,който по своето същество е расов/етнически.Въпреки,че няколко партии подкрепят косвено престъпленията на този етнос,те нямат ни най-малка вина,че генетичния код на циганите ги предразполага към престъпления и обществен паразитизъм.За всичко друго си права,но то също има корен в расовите им недостатъци,но все пак подлежи на превъзпитание при правилни условия
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: HighVoltage в Януари 20, 2019, 17:08:06
Е, професора и хАсан от махлата нямат нищо общо, но ако хора чието мнение значи нещо за циганите  (азис и други  станали известни от техния етнос) осъдят тези престъпления може да допринесе повече за ограничаването им, щото очевидно друго не помага.
Това е така именно защото проблема е в ГЕРБ, ДПС, БСП и циганските партии, които разчитат на техните гласове и поради тази причина са толерирани във всяко отношение - данъчно, правосъдно, социално и т.н. Последица от това е че процента на богатите цигани главоломно расте!
Твърдят че работели в чужбина  :halo:, строят палати,които вече са законни. Тези не могат да докажат произхода на парите си, но започват всичко да си узаконяват, но ако манталитета им не се промени често казано проблемите дето ще дойдат с богатите цигани ще се още по-големи. Това си е мое лично мнение.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Януари 20, 2019, 17:53:16
До някъде е така.Аз,обаче,съм на мнение,че проблем като този не се изкоренява с приказки,а само с кардинални и навременни мерки.Права си,че има вероятност от проблем с богатите мангали,но той не е нищо повече от нормален резултат от атрофията на държавния апарат-от Полиция и съдилща,до НАП и КОНПИ.Всички тези институции седят мирно и не предприемат нищо,защото получават добри заплати и никой не ги закача(особено последните).В този смисъл,решаването на циганския въпрос може да бъде намерено и реализирано само от расово осъзнати хора,които си дават сметка за размерите на проблема,а не го "смитат в ъгъла",както правят сегашните представители на институциите.Нека се запитаме-ако се конфискуват къщите и се продадат в полза на държавата,ако мангалите и семействата им са насилствено поставени на работа(насилствено,защото се разбра,че те доброволно няма на заработят като нормални хора)-дали тогава ще бъдат така смели да се бият,да грабят и да мародерстват над народа ни?
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: Panzerfaust в Януари 21, 2019, 03:17:48
Между другото, Чирков винаги е отричал, че е циганин. Възможно е просто да се срамува, но е и напълно възможно да са само глупави слухове, понеже е от Лом. По сведения на Чирков, фамилията им е била заможна преди 09.09.1944 г. и наистина ако някой си мисли, че Асан от махалата просто ей така става кардиохирург, много се лъже.
Титла: Re: Трябва да се запомнят! Изказвания засягащи въпроси на националната сигурност
Публикувано от: генерал Жеков в Януари 21, 2019, 10:30:48
ако някой си мисли, че Асан от махалата просто ей така става кардиохирург, много се лъже.


Това е много правилна гледна точка.Наистина е огромна рядкост да засечем такъв пример за донякъде успешна интеграция.Това,обаче е много относително,защото това дали един човек ще има умствения капацитет да стане кардиохирург или ще бърка по кофите-зависи изцяло от расовите му възможности.Така,когато някъде назад в рода е имало подобрение или снижаване в расовите качества на един или повече представители,то задължително ще има отражение върху бъдещото потомство.Това правило е основен принцип в расологията и важи за всички раси,подраси,както и при смесените раси.В този смисъл,можем да кажем,че 95% от средствата-пари,човешки нерви и усилия,похабени за изкуствено повишаване на процента интегрирани цигани са хвърлени на вятъра,или са откраднати по веригата-както от политици,така и от няколкото цигански фамилии със съмнително богатство,обявили се за защитници на човешките права.Тези пари и усилия можеше да се използват за нещо доста по-полезно,като например повишаването на мизерните пенсии на етническите българи.