Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Nordwave в Май 21, 2007, 18:15:03

Титла: ДПС е купувало гласове в Перник според разследване на НТВ
Публикувано от: Nordwave в Май 21, 2007, 18:15:03
Автор www.bgrod.org
понеделник, 21 май 2007
В „Мини Перник" е работила схема за купуване на гласове в полза на ДПС. Това  стана ясно от репортаж на Нова телевизия, заснет със скрита камера.

На  миньорите са  раздавани по 10 лв. с обещанието, че след като пуснат гласовете си ще получат по още 20 лв. По думите на работещи в мините, те са били заплашвани, че ако не гласуват за ДПС ще трябва да си търсят друга работа.

Пред скритата камера касиерка в предприятието призна, че дава пари „за изборите" по указания на шефовете, но след като разбра че е заснета, заяви, че не знае за какво става дума.

Според миньорите схемата за купуване на гласове е работила не само в „Мини Перник", но във всички подразделения, които са собственост на Христо Ковачки, но много от тях са отказали да продадат гласовете си.

Подадените гласове за ДПС в Перник надхвърлят 700.

Според Росен Владимиров, ако е имало купуване на гласове, резултатът за ДПС е щял да бъде по-добър. „Репортажът не доказва, че гласовете са купувани за ДПС", каза още Владимиров като определи обвинението като „леко смешно".

Според говорителя на ЦИК Бисер Троянов "може да се приеме, че има извършено престъпление по чл. 167 от Наказателния кодекс". Според него по случая трябва да бъде сезирана прокуратурата.

Купуването на гласове се наказва с до 3 години лишаване от свобода или пробация.
Титла: Re: ДПС е купувало гласове в Перник според разследване на НТВ
Публикувано от: Индивидуалист в Октомври 04, 2007, 21:08:11
само заради това дори трябва да се забрани тази организация наречена дпс,но щатите я подпират все още според мен и наште лайненца слушкат.
Титла: Re: ДПС е купувало гласове в Перник според разследване на НТВ
Публикувано от: Ashikov в Октомври 04, 2007, 22:07:05
Не могат да я забранят заради това, защото почти няма партия, която да не купува гласове. Включително и Атака.
Титла: Re: ДПС е купувало гласове в Перник според разследване на НТВ
Публикувано от: Metoman_88 в Октомври 04, 2007, 22:14:16
Мамичката им!
Титла: Re: ДПС е купувало гласове в Перник според разследване на НТВ
Публикувано от: Бай Иван в Октомври 04, 2007, 22:43:31
Просто не можете да си представите за какво харчене на пари става дума в кампанията на Галин Кънчев - с листата на Партия "Тракия"/срамота/, който е първи братовчед на Янко Янков - депутат от ДПС и бивш сливенски кмет. Дотук е изхарчил минимум 300000 лв. Мангалски гласове купува от 2 години - раздава им боб, ориз и захар. Днес имаше концерт на площада дето бяха дощли 2000 циганина с беле фанелки "Аз гласувам за Галин Кънчев". Ако аз бих могъл да си позволя подобни разходи и не спечеля, сигурно щях да се гръмна. А той май засега е трети в класацията.
Титла: Re: ДПС е купувало гласове в Перник според разследване на НТВ
Публикувано от: Death angel в Октомври 04, 2007, 22:52:56
  За тези избори са планували покупка от около 2000 гласа, защото отгоре са им определили квота от 2-ма общински съветника. Между другото информацията, която коментирате е много стара. Сега в Перник има свърх търсене и недостатъчно предлагане . Цената отдавна е минала 50лв. и хвърчи нагоре. Вече се чуват приказки за 100, но не се знае дали няма и да ги прескочи. Абе въобще в Перник са си разтворили кесиите големи играчи и ДПС-то може да увехне.  :-P   "Вервайте ми! (  :devil: )"