Българският националистически форум

България и българите => Основи на националната Държава => Темата е започната от: Nordwave в Август 28, 2007, 17:15:52

Титла: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nordwave в Август 28, 2007, 17:15:52
Автор Илия Илиев

Дори и най-върлият "правозащитник" от разните отворени общества и хелзинкски комитети няма да посочи поне един пример на циганско присъединяване където и да било в Европа. От векове различни мургави групи хора скитосват из континента, но в никоя европейска страна  не са успели да ги цивилизоват до средното ниво на основното население и така да ги приобщят като съставна част на съответната нация.
Информации от и за Италия от последните дни са показателни: "В ромския лагер в Ливорно преди дни пожар убил четири деца роми… Два дни по-късно в лагера в Торино роми нападнали полицейски патрул… Тези дни броят на обирите от роми в опразнените заради нациналната ваканционна седмица италиански градове станала еждневие... Близо 70 процента от ромските деца в Италия не ходят на училище".
Очевидно е невъзможно да бъдат присъединени, но опитите трябвало да продължат, настояват социалдемократстващи либерали и либералстващи демократи. Срещу този отчаян натиск на неудържимо провалящия се западен либерализъм стоят огромният исторически опит на народите, много сериозни научни изследвания, здравият разум, а накрая и човешката природа. Проблемът е в невъзможността с каквито и да било хуманистически убеждения и съображения да се отстрани един фундаментален признак на обществените процеси, какъвто е "образът на врага".
Либерализмът обаче упорства, че човек за човека не е вълк,
че хората са добри и  конфронтацията между етносите може да бъде премахната или поне смалена. Същият мит от Просвещението, която в съветски времена беше преформулирана в "човек за човека е приятел, другар е брат". Тук се добавя и мантрата, че няма лоши народи, лоши биват само отделни хора сред тях. Така брътвяха разните перестройчици като Горбачов с неговите простотии като "ново мислене" и "нашия общ европейски дом". Друг либерален подход е "образът на врага" да бъде изваден от областта на обществените отношения и отнесен към нравствените преживявания на индивида. С което Злото евентуално да се лиши от ясния си облик, а борбата между хората да се сведе до борба с техните грехове и недостатъци.
Това пък е абсурдно, то противоречи на понятието за политическото. Фактически се забранява самата възможност  да се гради политическа стратегия на ниво междудържавни отношения, в които всички национални и в частност отбранителни доктрини се строят около представите за "вероятния противник". Политическото също така се обезсмисля и на микрониво, предполага се да няма вътрешнопратийна конкуренция или пък борби за водачество в политическите групи.
Присъствието на външен враг, на някакъв "чужд" е биологическа необходимост за устойчивото съществуване на всички съобщества от тези на най-простите микроорганизми до хорските. За йерархически организирана социалност всяко външно нахлуване се възприема като злонамереност на "чуждия".
Основополагащият принцип е "като мен - не като мен"
Механизмите за разпознаване на "свои" и "чужди" са базирани върху форимрането на стереотипи на всички нива на биологическата еволюция.
Според Конрад Лоренц  инстинктивното поведение на животните се контролира от система за потискане на агресията. Промените в условията на съществуване обаче  могат да сринат тази система дори на нивото на вътревидовия подбор. Ако при съвременната организация на обществото природният инстинкт на агресивността не намира адекватен изход, ако човекът не може да избегне присъствието на врага, не може да го атакува, започва да страда.
Лев Гумилев е категоричен, че родово-племенното и корпоративното структуриране на етноса укрепва неговата стабилност, осигурявайки вътрешното разделение на функциите. За разлика от животинските съобщества, в етносите позиции на йерархичната стълба заемат не индивидите, а субетносите. В условията на свобода за придвижване и осядане се появяват колективните форми за оцеляване, нещата се решават не толкова с мускули и зъби, а чрез задействането на общи, стадни инстинкти, формирани от еднаквото възприемане на "образа на врага" от цялата група.
Ако тази йерархия се наруши, опасностите за етноса стават реални и сериозни. Това би се случило при насилствено пространствено ограничаване, което би разрушило естествената йерархия и би блокирало възможността от прилагане на обичайните методи за отстраняване на "чуждия". Тогава обикновено побеждава по-примитивният екземпляр, който иначе в обичайните условия би бил непригоден за целите на видовото оцеляване.
Виждаме добре, че
нас българите ни громят по всички правила на науката
Чрез властта и пропагандата ни потискат волята и връзват ръцете за естествени реакции спрямо агресивното чуждо. А то е агресивно, защото изначално е враждебно. Но също е и злонамерено подтиквано към такова поведение. Целенасочено ни стесняват пространството, притискат ни под прозорците на домовете, на кръстовищата, по тротоарите, през екраните на телевизорите, навсякъде, където могат да ни докопат. Пропагандата от една страна непрекъснато внушава либералната измама, че нямаме врагове, освен комунизма и Държавна сигурност, а от друга ни вменява вини спрямо цигани, мюсюлмани и чужденци, каквито всъщност нямаме.
Така по Фройд естествената агресия се премества навътре, там, откъдето е възникнала, и във вид на съвест атакува собствения "Аз". Това напрежение именно се проявява като чувство на вина, която предполага наказание. Така се нарушава стадният инстинкт за оцеляване в борба с чуждото и враждебното, слабеем, обезоръжени сме. Вината разяжда личността като проказа. Върховна подлост спрямо народа ни, която непрестанно се насажда от по същество подривни "правозащитни" организации, от туземни продажни политици и цяла рота агитпропагандисти на чуждо доволствие. Пресата не само не отслабва, тя се засилва, защото онези са грамотни и знаят за особената способност на човека бързо да преминава от състоянието на отбраняваща се жертва към нападение като хищник.
Точно обратната стратегия прилагат ционистките водачи спрямо евреите. Постоянно издирват и най-дребни поводи да вопият за антисемитизъм и юдофобия, а тъй като обикновено такива няма, просто си ги измислят. Всъщност всички са им врагове в една или друга степен, срещу всички действат само от тази позиция. Къде са били присъединени за 3 000 години? Жаботински и други техни водачи не крият, че ционизмът винаги ще се нуждае от определена доза юдофобия, за да държат в подчинение евреите, да ги консолидират около талмудистките си ценности и цели.
По много сходен начин работят във всяка държава властите и идеолозите, които не допускат мисълта тя да погине след превръщането на населението й в разпръсващо се стадо.
Това е естественият подход, виждаме го в Гърция, Турция, Китай и другаде. При перестройчика Горби поради прегръщането му с всички възможни душмани СССР се разпадна, при либерала Елцин и Русия беше доведена до ръба на пропастта, а от съветския народ не остана и помен. Обратното става при Путин, защото последователно обозначава чуждото и враждебното на страната и населението. Същото правят и в САЩ, на тях дори и тероризмът им е враг. Нито индианците са присъединили, нито негрите, нито латиносите.
Андре Жирар убедително доказва, че наличието на външен враг е жизнено необходим за оцеляването на обществото. Ако го няма, ако границите на групата са непроницаеми за "чуждия", то започва диво насилие вътре в нея.
Жирар разгромява концепциите за "обществения договор", който уж бил основан върху разума и здравия смисъл, върху взаимните симпатии и правилно разбраните интереси. Всъщност тези концепции са само политически митове, опит за прикриване на ролята на насилието над "чуждите" и за заобикаляне на въпроса за огромната важност на родовата общност, за да не се разпадне съвременната социалност.
Загубата на чувството за кръвно родство означава връщане към неразличаване на "своето" и "чуждото", към неразчленеността на битието, към животинско съществуване. Загубата на представите за "свой" и "чужд" неизбежно сриват обществото в жертвена криза, в която членовете на общността стават врагове-близнаци, действащи като животни, загубили естествената си среда. В случай на загуба на образа на врага етносът губи воля за съпротива, структурата  му се опростява за сметка на загубата на отбранителни функции и жизнеспособността пада.
Тоест, състоянието, до което е докарана българската народностна общност. Не сме се присъединили обаче нито към Византия, нито към Османската общност, нито станахме съветски хора.
Не е било възможно, въпреки огромния натиск да изчезнем
А кой етнос, всъщност, е бил присъединен някъде? Май няма такъв в историята. Смесването на два етноса е противоестествено, химерично според Гумилев. Жизнеспособните етноси или отказват да се смесят с други, или биват унищожени. След векове тиранично владичество в рамките на Османския халифат етносите не се претопиха в турски народ, дори единоверците при първа възможност се отделиха в свои национални държави. Само жестоките репресии държат кюрдите в състава на турската държава. След три века монголска и четири века руска тирания мнозина от потомците на волжките българи знаят за своите корени, знаят, че не са славяни или татари.
Народът като "ние-група" е политически независим само тогава, когато е способен да различава "приятеля" от "врага". Ако тази способност се загуби или предаде на външна сила, то такъв народ вече не е политически субект. Ако някоя политическа или обществена сила се стреми да "докаже, че народът няма врагове или че трябва да се стреми към това състояние, то тя действа в полза на неговите врагове.
Такава сила цели изчезването на народа
У нас либерализмът се провежда като деполитизация на политиката. "Образът на врага" е пренесен върху българския народ, политиците и осигуряващият ги пропаганден апарат са се превърнали във "вътрешни хищници", неограничаващи се от морални съображения или други конвенционални правила.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Декември 13, 2007, 18:20:57
Какво е малцинство? Ето неговото определение в Уикипедията:
Цитат
Mалцинствата в Европейското право

Терминът "малцинство“ няма общоевропейска правна норма. Определения за "малцинство" и „национално малцинство“ съществуват в някои международни документи, цитирани по-долу. Не същетсвува, обаче, легална дефиниция на този термин.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

"Легална" означава законна (виж последното изречение).
Както виждаме, няма правно определение за това понятие. А сред основните принципи в правото и науката е и това, че щом няма всеобщоприето определение за дадено понятие, не може да има спор, обсъждане, основополагаща теория върху него или негово коректно използване. Фактически докато няма общоприето, строго и вярно определение на понятието, дотогава то не съществува за науката и правото.
Независимо от това, обаче, в разрез с основните правила в науката и правото, това понятие съществува в националните и международно законодателства, на негова основа се издават закони, вземат се решения и предприемат законови действия.
За мен и, мисля, за строгата логика, това е въпиющо беззаконие в законността. Получава се така, че могат да те осъдят, глобят, отнемат правата ти като гражданин на основата на нещо, което може да се тълкува в различни случаи по различен и/или неясен начин, като, естествено, тълкуването принадлежи на този, който държи тоягата, то ест властта, в ръцете. По тази логика, която за мен е желязна, се получава, че съвременните законодатели вкарват правото на силата (или закона на джунглата) във взаимоотношенията на човека с държавата. Това положение  е несправедливо и нетърпимо и естествено не трябва да го търпим, ако имаме достойнство.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Metoman_88 в Декември 13, 2007, 19:16:30
В България всичко е обратно.....Тук малцинствата имат повече права от българите,а още не ми е ясно на кои е в полза това....
Аз лично правя разлика между цигани и германци......И двете са малцинства,но едните вливат пари в икономиката ни(И хубави девоики  :-P) ,а другите само я съсипват!България за българите както се казва!
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Декември 14, 2007, 01:43:55
Оптималният вариант за България е 95% от населението да са етнически българи, а останалите
5% небългари - обслужващ персонал!
В Япония е точно такова положението и виждаме как тази страна е на върха по всички показатели в света! 8)
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Краен националист в Декември 15, 2007, 00:21:06
Думата малцинства според мен е нещо свьрзано сьс вирус,зараза,паразит,влечуго.
Да ги изчистим от Бьлгария и ще сме добре.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nik в Декември 23, 2007, 17:12:50
Какво е малцинство? Ето неговото определение в Уикипедията:
Цитат
Mалцинствата в Европейското право

Терминът "малцинство“ няма общоевропейска правна норма. Определения за "малцинство" и „национално малцинство“ съществуват в някои международни документи, цитирани по-долу. Не същетсвува, обаче, легална дефиниция на този термин.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE

"Легална" означава законна (виж последното изречение).
Както виждаме, няма правно определение за това понятие. А сред основните принципи в правото и науката е и това, че щом няма всеобщоприето определение за дадено понятие, не може да има спор, обсъждане, основополагаща теория върху него или негово коректно използване. Фактически докато няма общоприето, строго и вярно определение на понятието, дотогава то не съществува за науката и правото.
Независимо от това, обаче, в разрез с основните правила в науката и правото, това понятие съществува в националните и международно законодателства, на негова основа се издават закони, вземат се решения и предприемат законови действия.
За мен и, мисля, за строгата логика, това е въпиющо беззаконие в законността. Получава се така, че могат да те осъдят, глобят, отнемат правата ти като гражданин на основата на нещо, което може да се тълкува в различни случаи по различен и/или неясен начин, като, естествено, тълкуването принадлежи на този, който държи тоягата, то ест властта, в ръцете. По тази логика, която за мен е желязна, се получава, че съвременните законодатели вкарват правото на силата (или закона на джунглата) във взаимоотношенията на човека с държавата. Това положение  е несправедливо и нетърпимо и естествено не трябва да го търпим, ако имаме достойнство.

    Мостич,драго ми е да се срещнем!Навременна тема!От обща култура ще кажа,че "малцинство" е понятие,което има своите правни основания,само тогава,когато е на собствена територия и тя е завладяна от чужда нация.В България всички небългарски елементи са придошли приети,равноправни и държавата няма абсолютно никакви ангажименти за специални отношения към тях/опазването им като етнос,религията им,обучението им ит.н./Политиката на държавата трябва да е насочена към приобщаването им,осигуряването на равноправни условия за обучение на официалния език на нацията и защитата на официалната религия,официалните празници,официалната писменост и държавни символи и атрибути!Всякакви други искания не почиват на никакви основания.Говоря за нормална държава с нормално правителство, съставено от представители на етноса,сътворил държавата!
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nik в Декември 31, 2007, 10:51:16
Понеже някой може грешно да разбере написаното от мен по-горе и за да не ме обвини в расова нетърпимост,искам да публикувам един документ но ООН,в който се казва,че държавата и обществото не са длъжни да създават и финансират специални училища за езиково обучение на малцинствата.Документа е-E/OH4/CY52/286п155-157.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Декември 31, 2007, 16:09:53
Понеже някой може грешно да разбере написаното от мен по-горе и за да не ме обвини в расова нетърпимост,...
Докато чакам мнения по темата, Ник, ще ти кажа, че не разбирам защо за теб расовата нетърпимост може да бъде повод за обвинение в този свят, като оставим настрана евреите, американските черни маймуни и циганите? Това наистина е въпрос, надявам се да отговориш на него.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nik в Декември 31, 2007, 17:38:28
Понеже някой може грешно да разбере написаното от мен по-горе и за да не ме обвини в расова нетърпимост,...
Докато чакам мнения по темата, Ник, ще ти кажа, че не разбирам защо за теб расовата нетърпимост може да бъде повод за обвинение в този свят, като оставим настрана джедайте, американските черни маймуни и циганите? Това наистина е въпрос, надявам се да отговориш на него.
Мостич,имам чувството,че на някого не му хареса обоснованото от мен положение в поста ми по-горе,че придошлите в историята ни малцинства,получават равенство,като всички,но държавата не е длъжна да им отделя специално внимание,грубо казано.Така,както се прави сега и то за сметка на нас Българите сътворили и опазили държавата си векове наред.Всичко зад паравана на демокрацията либерализма,търпимостта!Но може и да се лъжа.Както и да е,казах своето собствено мнение и не се отказвам от него,справедливо е!
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Декември 31, 2007, 18:04:52
Ник, точно това мнение, изказано от теб, имах предвид.
Значи, по-точно въпросът ми е следващият и е май риторичен: защо трябва да се притесняваш, че някой ще те обвини в расова нетърпимост? Че тя е естествена! Както конете не търпят магаретата, така и добрите хора не търпят лошите. А че това зависи от расата, е доказано от науката, само че се прикрива.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 01, 2008, 11:44:00
Браво за темата, за какви права претендират след като за тях има само права,а няма задължения,за тях да работят било дискриминация. за какви права претендират след като цигани имат златарски магазини, магазини за хранителни стоки и т.н.  повечето са пълни плевели,живеещи от кражби,от сводничество,от държавни помощи за сметка на българите,не плащат нищо,сами избират да живеят като диваци.и после ние виновни,ако даже кажем и дума против тях.и за това е виновна политиката на върхушката,която е против българите.с която политика нашите продажници във властта си осигуряват благоволението и финансовата подкрепа на все по-многобройните си чужди господари.
Остава си все още мечта закона в България да се прилага по-справедливо.Така им отърва на властимащите,за да държат хората смачкани и унижени,страхуващи се от все-повече неща,за да господаруват необезпокоявани над всички нас.Редактирано от модератор: Премахнати тагове [COLOR].
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Януари 01, 2008, 16:39:59
Напълно съм съгласен, Индивидуалист, и искам да го докажа теоретично. Надявам се на помощта ви да ме поправите или контрирате, ако някъде бъркам. Защото искаме да сме и сме справедливите!
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nordwave в Януари 01, 2008, 21:23:20
За т.нар. "малцинства"

     1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата". По този начин то опозори България пред света и предаде българската кауза (чийто смисъл явно му се губи). В самата формулировка за защита правата на т.нар. "малцинства", за "разширяване" на правата на малцинствата, е заложена коварната презумпция , че техните неотнемаеми права като български граждани са били накърнявани (тенденциозно) преди това.Това меко казано не е вярно и не отговаря на истината.Подписването на подобна конвенция показва България в много отрицателна (и лъжлива) светлина пред Европа и света, като страна, където хората се дискриминират по етнически признак. Това, всички знаем, не е вярно! Противоречи на демократичните ценности на уважението и толерантността, които винаги е изповядвал и защитавал българският народ.

         2. Някой се опитва да ни вмени чувство за вина за нещо, което не сме извършили. Подписът под такъв документ, според мен, е равносилно на национално предателство, защото той отваря "кутията на Пандора" и всички злини ще се стоварят върху нас (това вече е факт).

       3. Да не говорим за потъпкването (за кой ли път? ) на конституцията, където пише:

          Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.".

      Щом като всички сме равни пред закона с тези, защитаващи отделни етнически групи, закони те се превръщат (по пътя на елементарната логика) в привилегировани!

       4. С това унизително самопризнание за неизвършени престъпления и официално признаване за съществуване на етнически малцинства, ние си вкарахме най-големия автогол. Т.е. ни вкараха безгръбначните от правителството на Костов и ОДС. Защо? Ето защо:

          4.1. "Рамковата конвенция" дава изключително много козове в мръсните, неверни ръчички на Доган и Лютви. Тя просто вкарва вълка в кошарата и е началото на ново настъпление на ДПС (довело до най-големия им успех - влизане в самото правителство и пряка власт). Така етническата партия неимоверно много повиши и без това "високата" си "цена", която с търпението си всички ние плащаме.
        4.2. Исканията, претенциите, изказванията от ДПС и другите чисто етнически, (т.е. абсолютно неконституционни) политически партии ще стават все по-нагли и по-нагли. Не трябва да се чудим защо става така, защото отговорът е очевиден - "признаването" на самата българска държава, че накърнява правата и свободите им (!?), с подписването на прослувутата рамкова конвенция за малцинствата. Те се позовават именно на нея и тя стана тяхното най-голямо оръжие, защото е международна и по тази причина има много по-голяма стойност.
        4.3. Да не говорим за абсурдните и неконституционни новини на ЧУЖД ЕЗИК в едно от най-гледаните времена по "НАЦИОНАЛНАТА" телевизия. И за всички останали "дребни подробности", с които НЕ трябва да свикваме и да се примиряваме. Защото не става дума за "етноси", "малцинства" или "мнозинства", а за съвсем елементарни и очевидно НЕРЕДНИ неща. Не става дума, че има такива новини (на чужд език), а че са по "НАЦИОНАЛНАТА" телевизия. По принцип може да има новини на всякакъв език -английски, френски, патагонски и т.н., но мястото им не е по една НАЦИОНАЛНА телевизия, не за друго, а защото според Чл. 3. от "сега действащата" конституция "Официалният език в републиката е българският."
         4.4. Т.нар. "лидери" на ДПС които до един са бивши агенти на ДС, т.е. част от партията, която извърши срамния Възродителен процес, и за което всички плащаме) ще се възползват от това вече "международно узаконено" разделение на българския народ на "мнозинство" и "малцинства", за да внасят нестабилност, когато трябва "да поискат" нещо от останалите партии. Те вече го правят със старите добре известни формули от рода на "заплаха за българския етнически модел", "нарушаване на етническия мир", "...би нагнетило етническия баланс", еди-какво си е "опасно за етническия модел (мир) в страната", и т.н. "Рамковата конвенция" дава изключително много козове в мръсните, неверни ръчички на Доган и Лютви. Тя просто вкарва вълка в кошарата и е началото на ново настъпление на ДПС (довело до най-големия им успех -влизане в самото правителство и пряка власт). Така етническата партия неимоверно много повиши и без това "високата" си "цена", която с търпението си всички ние плащаме.

       5. Държавните фактори не спазват конституцията допускайки създаването, действието и дори прякото участие във властта (!) на една антиконституционна, в самите си корени, етническа партия, като ДПС, а в същото време очакват от "обикновените" хора (нали пред закона всички сме равни) да спазват този основен закон.

       6. Истината е, че с допускането на ДПС българските политици се изгавриха (и се гаврят от 12 години) със собствения си народ. България по конституция е "правова държава", а на практика не се спазват основни положения от конституцията, т.е. закона няма това върховенство, което би трябвало да има. Очевидно е, и не се нуждае от доказателства, че ДПС е създадено да "мъти" водата и всички трябва да се съобразяват (съ-обрязват) с него (и го правят).

       7. Със самото си съществуване терористите от ДПС (Движение за права и свободи) обвиняват индиректно "мнозинството" (българския народ, от който и те са част), че едва ли не в миналото той е накърнявал техните права и свободи?! Нуждае ли се това от коментар? Създаването на етническа партия, с потъпкването на конституционализма, просто бе първата стъпка по пътя който води до югославските и македонските събития. Втората (от)стъпка бе подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата" (на което съм отделил специално място) от престъпното правителство на Костов.Според мен този антибългарски акт е най-голямата грешка на България (Костов) след грозния Възродителен процес.Тя даде силни козове в ръцете на Доган и появата на новини на език, различен от българския ПО НАЦИОНАЛНАТА телевизия не закъсня. ДПС вече са във реалната власт и Лютви дори отправи директни заплахи за т.нар. "български етнически модел". Къде ще свърши това? Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Искандер в Януари 01, 2008, 21:27:08
Цитат
В момента всички куфарчета са отворени. Тези, които са подготвени, ще успяват да печелят проекти за интеграция на малцинствата“, каза още експертът.

Чудно ми е, в чий джоб ще отидат парите за тези проекти за интеграция? Кога тези организации ще проумеят, че насила не  можеш да интегрираш никого и да спрат да харчат пари? Никой никъде не е успял да интегрира циганите. Тези от тях, които са искали да се интегрират, вече са го направили и то сами, никой не им е помагал - изучили са се, работят и живеят като останалите граждани. А на паразитите и милиони да изсипваш всеки ден, нищо няма да се постигне.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Искандер в Януари 01, 2008, 21:40:41
Малцинствата – опасна игра с огъня

Опитите за превръщането на България в мултинационална държава няма да ни направят Швейцария на Балканите, но със сигурност ще ни докарат големи неприятности

Д-р Дияна ПЕТКОВА

http://members.tripod.com/nie_monthly/nie5_02/diana.htm

Напоследък в публичното ни пространство отново се налага настойчиво тезата за необходимостта да признаем съществуването на национални малцинства в България. В някои разговори и дискусии дори се прокрадва становището, че, ако се превърнем в мултинационална държава по подобие на Швейцария, ни очаква стабилно икономическо развитие и безоблачно бъдеще. Наличието на национални малцинства и тяхното признаване се разглежда от определени политици и общественици като необходимо условие за по-нататъшната ни демократизация и успешно интегриране в Европейския съюз. В тази насока г-н Михаил Иванов – бивш съветник на президента Желев и експерт в Съвета по етнически и демографски въпроси към Министерския съвет, изготви дори специален доклад за “националните малцинства в България”. А основна причина за създаването на подобна концепция, както твърдят привържениците й, е да се демонстрира пред света, че живеем в свободна и демократична държава.

Според Михаил Иванов, в България живеят национални малцинства. Като такива се определят например турците, арменците, евреите и циганите. Но заедно с тях вече се появяват и “македонци”, тъй като при последното преброяване имало българи (макар и незначителен брой), самоопределили се като такива. Най-необоснованата част в доклада обаче, е посочването и на

Помаците като национално малцинство

Наскоро, от телевизионния екран, г-н Иванов обясни и какво точно разбира под “национално малцинство”. Според него това е етническа, религиозна или общностна група, която е малцинствена не като част от някаква друга нация, а по отношение на собствената ни национална държава. Очевидно, приемайки подобно определение за национално малцинство, той или не прави никаква разлика между етническо и национално малцинство, или просто я премълчава.

Според едно друго виждане, широко разпространено в Европа, за да бъде обявена дадена етническа група за национално малцинство, някъде трябва да съществува съответната национална държава. Липсва ли обаче такава, малцинството е само етническо. Такива са например циганите не само у нас, но и навсякъде по света. Друг особено важен въпрос е, кога една етническа група може да се превърне в малцинство. Досега нито в политиката, нито в науката е даден ясен отговор на този въпрос. Някъде се приема, че за да бъде обявен някой етнос за малцинствен, той трябва да представлява 10% от цялото население на страната. Ако тази етническа група населява компактно определен географски регион и ако там надвишава по численост основния етнос в страната, тя може да предяви и претенции за автономия. А веднъж получила автономия, малцинствената група има право да изгражда собствени държавни институции, парламент и войска.

Точно тази е причината в повечето страни от Западна Европа, които за нас са еталон за демокрация, да не се признава съществуването на национални малцинства. В Германия и Франция например, се говори най-вече за различни етнически групи, но не и за малцинства. В Германия официалният брой на натурализираните турци е към един милион. Някои статистически източници обаче твърдят, че в момента там живеят и работят временно или нелегално поне още около 2 милиона. Германците обаче не само че не ги признават за етническо малцинство, но и правят всичко възможно да ги интегрират в обществото именно като немски граждани. Във Франция пък живеят няколко милиона араби, много от тях натурализирани, но и те не са обявени за национално или етническо малцинство. Известно е, че във Франция, Германия, Австрия или Великобритания нарастват негативните настроения към чужденците. В ситуация на световна икономическа криза и ескалираща безработица очевидно се възраждат и някои ксенофобски тенденции. Подобни процеси са особено опасни за обществото.

Много по-различно е обаче положението с националните малцинства. Тук не става въпрос за ксенофобия или за погазване на изконни човешки права. В една “политическа нация”, каквато е Франция, всички нейни граждани, независимо от етническия им произход, са равни пред държавата и законите, но заедно с това поемат и еднакви отговорности. Признаването на национални малцинства в границите на националната държава е

Бомба с часовников механизъм

Защото, рано или късно, (само)определянето на дадена етническа група като национално малцинство поражда стремеж към постигане на автономия.

На Балканите има немалко подобни случаи. Някогашната Югославска федерация е добър пример за изкуственото формиране на национални малцинства, водещо след себе си необходимостта от появата и на техни “национални” държави. Така днес всички единодушно твърдят, че съществува босненска нация. Макар че, по етнически произход, босненците са смес от сърби и хървати, изповядващи исляма. До края на 60-те години на миналия век те не се възприемат като отделна националност. Постепенно обаче у тях се оформя представата, че религията ги прави по-различни от останалите общности във федерацията. Така, от религиозна общност босненци се превръщат в национално малцинство, а след това и в нация.

Ако направим подобен паралел с помаците в страната ни, ще видим, че обявяването им за национално малцинство е забъркване на истинска взривоопасна смес за България. Нека не забравяме, че те са етнически българи, които просто изповядват по-различна религия от официалната. И без това помаците са изстрадали хора, дълго време са пренебрегвани само заради това, че изповядват различна религия. Подобни предразсъдъци днес, в началото на ХХІ век, са истински анахронизъм. Да не говорим, че повечето от тях живеят в региони, най-силно засегнати от безработицата, и тънат в мизерия. При теренни изследвания в Родопския край, проведени още през 1994, много помаци твърдят, че: “Преди винаги сме знаели, че сме българи. Сега идват най-различни хора и ни казват, че не сме такива, че сме различни.” Запитани какво мислят за това, те отговарят: “Е, знаем ли вече какви сме. И едните, и другите не ни приемат като свои”. Тук под “едните” и “другите” се разбират българите и турците. В някои отношения Балканите сякаш наистина са се консервирали и живеят все още в ХІV-ХV век. Именно тогава се заражда и силно негативното отношение към религиозния “друг”.

Дори и след Освобождението българските власти създават редица административни пречки за интегрирането на ислямизираните българи. В свободна България религиозният принцип на разделение продължава да властва. Този факт ще спъва по-нататъшното национално единение и ще попречи за цялостната консолидация на нацията ни. В българското културно самосъзнание дълги години живее убеждението, че всеки, който изповядва християнството е българин, а нехристиянинът вече е лишен от българска принадлежност. Подобно разбиране е типично не само за българската нация, но в една или друга степен се изявява при всички балкански народи. Тази реакция е естествена, тъй като религиозното разграничение има своите корени в дългите години на потисничество в рамките на Османската империя и се свързва с изконно заложения инстинкт на зависимите за оцеляване. След Освобождението обаче, наличието на подобно отношение към изповядващите различна религия е

Индикатор за държавническа недалновидност

То също така изразява липсата на ясна стратегия за обединение на цялата българската нация без оглед на вероизповеданието или етническия произход.

Колко сме далече и днес от Запада и в частност от Европа, можем да разберем дори само по един единствен факт. В западните демокрации, щом си гражданин на САЩ или Франция, значи си американец или французин и нищо повече. Можем ли ние тук в България да кажем също толкова категорично, че независимо какъв е етническият ни произход или каква религия изповядваме, щом сме граждани на България, значи сме най-вече българи?

При нас като че ли се получава точно обратното. Защо ли да сме по-различни от някои наши балкански съседи? И тук, както в бившата Югославска федерация, някои са готови да обявят помаците за национално малцинство. Ако това стане обаче, то ще постави много други българи в неравностойно положение, защото в страната ни съществува значително религиозно разнообразие. У нас има не само българи-мюсюлмани, но и такива, изповядващи католицизма и протестантството. Напоследък се увеличава и броят на онези, които се увличат по източните учения и окултизма. По тази логика, ако приемем, че всички дотук изредени българи изповядват различна от официалната религия, за да имат равни права пред закона, всички те трябва да бъдат обявени за национални малцинства. Тоест, излиза, че в България българи са само тези, които имат български етнически произход, изповядват източноправославието или са атеисти. И, ако това схващане се узакони, ще се окаже, че българската нация почти изцяло е съставена от национални малцинства. Трудно е да се прогнозира в дадения случай как би се развило подобно общество в бъдеще и, дали България няма да бъде засегната от сепаратистки въжделения. Така съвсем логичен ми се струва и въпросът, на който за съжаление аз лично, а вероятно и повечето българи, нямат ясен огтовор: кой и защо днес работи не за обединението на българската нация, а за нейното разделение?
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nik в Януари 02, 2008, 15:16:42
Императора..1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата"............По скромното ми мнение не е грешка ,а умишлено.От 18 години се правят не грешки,а целенасочено провеждана политика на обезбългаряване,обезличаване,обезсилване и геноцид.За грешки не може да става дума!
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Индивидуалист в Януари 03, 2008, 00:06:24
така е Ник-костов имаше уникален шанс заедно с петър зъблев стоянов имаха цялата власт и по-голямата част от народа беше с тях,за да спрат веднъж завинаги червения звяр с колкото си искат закони,но не го направиха и сега отново бкп и дс ни яхна здраво...Редактирано от модератор: Премахнати тагове [COLOR].
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Януари 03, 2008, 18:57:59
Императора..1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата"............По скромното ми мнение не е грешка ,а умишлено.От 18 години се правят не грешки,а целенасочено провеждана политика на обезбългаряване,обезличаване,обезсилване и геноцид.За грешки не може да става дума!
Ник, пишеш "умишлено". За нашите педерастически управляващи бих го променил на "съзнателно". Умишлено означава с цел. Нашите манафски управляващи ни продават не с цел, а с даване на гъз. Както е и случая с Бърнестия Костов, а и с всички останали. Те, като педерастчета, просто не могат да застанат гордо срещу опасността - например като Стефан Стамболов. Не - те просто си дават гъза. Манафчета, майна. А заедно с тях - и ние, българските мъже.

Моля ви за извинение, че бавно развивам темата. Но ще я развия. Чакайте анализ.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Искандер в Януари 03, 2008, 19:38:38
Събудете се! Изчезваме
Хилядолетното ни отечество се превръща в нещо, което няма да е България
[ 2008-01-03 ]Петко Бочаров
Това, което ще прочетете по-долу, можех да го напиша и преди Коледа, но го отложих, за да не съсипя и едно от малкото хубави неща, на които можем още да се радваме. Но времето си върви и трябва да се върнем към живота. Да си кажем истината и да се опитаме да я смелим в цялата й чудовищност. И да видим какво ще правим. Защото време няма. Просто вече време няма. Трябва да мобилизираме всички ресурси на нацията, за да открием някакъв изход. Защото не от днес и не от вчера, а отдавна вече с постоянно ускорение се носим като замаяни към челен удар със съдбата.

Нищо преувеличено няма в това, което казвам.

Потвърждава го и науката. Всички изследвания показват, че българската нация се циганизира с главоломни темпове. Последното потресаващо предупреждение накъде води процесът дойде с публикуваните от социолога Кольо Колев заключения от представителното проучване на „Медиана” - само след 25 години циганите у нас ще се изравнят по численост с българите!
Сигурно и вие ще си дадете сметка какво означава това, но нека и аз ви кажа какво мисля. И защо се опитвам да бия такава тревожна камбана.
Веднаж достигнато, това фифти-фифти също отива в миналото. Защото оттам насетне циганите стават мнозинство, а българите – малцинство. Защото разликата ще расте в полза на първото, и то по законите на прогресията. Но на какво образователно и културно равнище ще е постоянно растящото мнозинство? Ясно се е изразил и г-н Колев - равнището ще е от неграмотни и почти неграмотни, но затова пък млади мъже и жени.

А те ще раждат с обичайните за племето им темпове.

Което пък значи, че ще произвеждат все по-големи тълпи себеподобни. Ние, българите, и сега сме „застаряващи”, и сега умираме повече, отколкото се раждаме, а какво ли ще е след 25 години! Само си помислете какви битови, морални, ценностни и пр. разминавания са съпътствали през годините съжителството ни с циганите, как търканията са преминавали в сблъсъци и са се изостряли правопропорционално на бързината, с която етносът им се е размножавал, и не ще има нужда да гадаете каква ще е картината, когато махалите вече няма да ги побират и те ще се излеят в градове и села. И дали пък не с викове „смърт на българите”, какъвто призив за пръв път в историята на българската столица излезе тази година из устата на млад циганин по време на „протест” в квартал "Красна поляна". Такава ще е реалността в България, когато след 25 години минем оттатък фаталната черта. А какво са 25 години? Не са даже миг. От десетилетия се занимаваме с какви ли не „предпоставки”, „приоритети” и „предизвикателства”, с преходни „макро” и „микро” едикакво си, с политически, идейни, морални и етнически противоборства, докато злокачественото образувание вътре в организма ни коварно е пускало метастази. Как така нито едно управление на страната, дори още от комунистическо време, не е усетило какво става, е истинска загадка. Но дори чак сега, след като вече имаме налице признаци, които не може да се сбъркат, пробудил ли се е „политическият елит” за реалностите, които ни връхлетяват? Уви, нищо подобно не се вижда. Продължава чешенето на езици в спорове, които в сравнение с прокобата над нацията са като бели детски кахъри. Какво трябва още да стане, че да погледнем очи в очи вероятността да изчезнем. Че XXI век може и да не се е преполовил, а за българската държава и култура вече да се говори,
както днес се говори за маите или инките.
Много е интересно мислят ли нещо по въпроса самодоволните и благоденстващите ни партньори от Европейския съюз. Повече от очевидно е, че не. Пък и защо трябва да мислят, след като за тях подобен проблем не съществува. Единственото изключение е Румъния, където циганите като брой са най-много – около 2 милиона, но затова пък румънците са 22 303 552! Пък и територията им е 230 340 кв. км. А на нашата 110 910 кв. км територия с население 7 385 367 души живеят вече към 1 милион цигани, след като само преди по-малко от десетилетие през 1999 г. са били около 500 000. (Забележете, че винаги и навсякъде, когато се говори за численост на циганите, се използват думичките „към” или „около”. Никога и никъде не се знае точно колко са.)
Та ставаше дума за ЕС и изобщо за „международната общност”, представлявана от ООН. Днес всички те се чудят какво да правят с косовските албанци, които искат независимост, защото са 95% от населението на сръбската провинция. И май на никого не му минава през ума (което за жалост важи и за нашите управляващи), че българските цигани просто ще си получат държавата наготово. Напук на хилядолетната ни история. Но що за член на общността ще бъде една България,

грозна и мръсна като "Факултето" или "Столипиново"

с неясно управление и наплашена администрация, с вилнеещи банди и повсеместно беззаконие? Час по-скоро тези, които управляват страната ни (каквито и да са), трябва да се заемат тактично и интелигентно да запознават съответните институции в Брюксел, а и в ООН с тиктакащата циганска бомба. Защото те там са толкова наясно с действителността в нашата част от Европа, колкото навремето бяха наясно с порядките на комунизма. Демократичният свят няма, разбира се, да се запретне да търси територия, за да си направят циганите държава като евреите. (То на 20-те милиона кюрди не им се дава територия, та на циганите ли!) Но пък да сте чули някъде циганите да искат собствена държава? Няма и да чуете. Историческата съдба на това номадско племе векове наред е била да паразитира в чужд дом. А не да изгражда свой. Което пък значи, че и като мнозинство, няма да знаят какво да правят с България. Ще почнат да грабят от себе си ли? Изобщо блестяща е перспективата и за Европа.

Имаме ли избор?

Можем ли да се отбием от пътя, който ни води към катастрофа? Не можем, разбира се, да си позволим насилие. Но има неща, които задължително трябва да се направят. И още отсега. Много твърдо, решително и категорично да се предприемат мерки, за да се гарантира законността. Никаква толерантност повече! От махалата се хвърлят камъни по движещата се мотриса, отговарят всички. Как? С ново допълнение към наказателния закон, разрешаващо бързо производство и изселване на цялото гето. Металната тръба може ли да убие? А брадвата? А дебелият кол? Щом може да убие, значи всяко заплашително действие с подобно оръжие поставя заплашения в положение на законна самоотбрана. Полицаят, горският, лесничеят, жандармеристът – те са държавата, те са законът. Затова са въоръжени, за да всяват респект към правовия ред. Как е възможно властта да търпи нейни органи, при изпълнение на служебните им задължения, да биват осакатявани от освирепели бракониери, защото не са посмели да посегнат към пистолета, който им е зачислен! В юриспруденцията има такова нещо като практика на Върховния касационен съд, нали? С което после всички съдилища се съобразяват, нали? Е, нека ВКС

спешно да даде нужното тълкувание на неизбежната самоотбрана

И вече никой да не дръзва да вдига камък, тръба, дърво, брадва или манивела срещу орган на властта.
Излязла тълпа цигани, мъже и жени, от заведение, където имало сватба и нападнала полицейски патрул! Къде го има това? Кой може да си представи подобно нещо в САЩ например! Или във Франция. Или в Германия. А още по-малко в Русия. А нашите не смеят да стрелят с бойни патрони, защото знаят, че после те ще са осъдените. Сложете край на това порочно правораздаване, уважаеми магистрати. Прилагайте закона еднакво към всички, пресечете наглата липса на респект пред властта, демокрацията не значи слободия, знаете го. Това е първото, което трябва да постигнем, за да градим нататък.

Трябва ни специализирана държавна институция –

агенция, даже министерство. Циганчетата, които сега са се родили, ще са в трудоспособна възраст след 25 години. Бързо трябва да образоваме колкото е възможно повече от тях. Желаещите отиват в обикновените училища, другите, бягащите, се събират с хайки. Може би нам се пада честта да измислим институцията „лагер за задължително образоване”. Но ние вече се борим за самото си оцеляване. Трябва обаче да си осигурим подкрепа и от първенците им. Но ни е нужна и подкрепа за намаляване на раждаемостта. Как? Знам само какъв е китайският опит. Но ако „народът” проумее съдбовното значение на проблема, ще има предложения, от които да се избира.
Ето, че неусетно изпълних страницата. Толкова засега.
 
http://www.novinar.org/?act=news&act1=det&sql=MjQ5Njsw&mater=MjQ5NjszNDI=
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Nik в Януари 04, 2008, 17:38:51
Императора..1. Без съмнение най-голямата грешка на правителството на И.Костов е подписването на т.нар. "рамкова конвенция за малцинствата"............По скромното ми мнение не е грешка ,а умишлено.От 18 години се правят не грешки,а целенасочено провеждана политика на обезбългаряване,обезличаване,обезсилване и геноцид.За грешки не може да става дума!
Ник, пишеш "умишлено". За нашите педерастически управляващи бих го променил на "съзнателно". Умишлено означава с цел. Нашите манафски управляващи ни продават не с цел, а с даване на гъз. Както е и случая с Бърнестия Костов, а и с всички останали. Те, като педерастчета, просто не могат да застанат гордо срещу опасността - например като Стефан Стамболов. Не - те просто си дават гъза. Манафчета, майна. А заедно с тях - и ние, българските мъже.
    Мостич,нямаме разногласие! :)Умишлено,предполага съзнателно.Налице са и двете определения,защото Те СЪЗНАВАТ,че така заповяданата им от господарите им политика,води народа към гибел и въпреки това УМИШЛЕНО я провеждат,т,е.вече са на ниво съучастие! :down:
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Януари 04, 2008, 21:19:40
Да, Ник!

Трябва да се борим, та да не умрем с отворени очи.
И за да не ни е срам от децата.

Нали, Ник?

Ще дам моя анализ, чакай го.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Генерал Колев в Януари 28, 2009, 21:25:22
В Берлин беше публикувано поредното изследване за проблемите, свързани с интеграцията на чужденците в Германия. "Неизползвани потенциали" - така е озаглавено най-новото изследване в Германия, свързано с интеграцията на чужденците и по-точно казано с проблемите, породени от буксуването й. След десетилетия на наивно-възторжена вяра в мултикултурното общество, в което всеки живее по свой вкус, в Германия започна да настъпва отрезвяване, породено от фактите на всекидневието. После дойде ред и на социолизите, погледнали тези факти под лупа и диагностицирали безмислостно точно провалите при интеграцията на чужденците в германското общество. Германия отдавна вече е осъзнала, че чужденците ще решават бъдещето й. Достатъчно е да заменим наивната вяра в пъстрия мулти-култи живот с понятието "нихилизъм", а думата "чужденци" с "малцинства" и паралелът с България няма да е труден. И също както в България, през последно време в Германия стана сякаш модно да се изследва интеграцията: броят на социологическите проучвания по темата нарастна със същата интензивност, с която дълго време тя се премълчаваше. За първи път обаче в публикуваната тази седмица студия в Берлин изводите са придружени с толкова остро отправена критика към управляващите. За първи път интеграцията на чужденците е така пряко свързана с бъдещето на страната. "Застаряващото германско общество не може да си позволи да не използва потенциала на имигрантите", предупреждават берлинските социолози. И още: "Една трета от родените в Германия деца са от чужд произход. Те ще решават бъдещето на страната". Досега почти никой не е имал смелост да заяви това директно в очите на хората, които управляват България. Защото и тук паралелът е очеваден: високата раждаемост сред малцинствата, съчетана с крайно ниско или липсващо образование е равно на изгубен национален, не само етнически потенциал. Защо има скрупули спрямо това признание? Защо, макар че проблемите на ромското и турското малцинство се знаят отдавна, и макар че са "обримчени" във всякакви програми за помощ, рядко някой слага пръст в раната и казва директно, че от това зависи бъдещето на България? Има няколко възможни отговора и те не са никак трудни. Можете ли да си представите български политик, който се изправя и казва: "Ромските деца са нашето бъдеще"?. Ситуацията е възможна само в навечерието на избори в някое от ромските гета - знаете защо... По принцип станалите обичайни вопли за загиващата българска нация се гарнират с цифри за изтичането на мозъци в чужбина и програми за връщането им в родината. В България интеграцията на малцинствата е само на хартияКолко мозъци в тази родина нямат възможност да се развият само, защото са имали злата участ да се родят в безпросветно социално слабо ромско семейство? Или пък в помашко? Или пък турско? Да, турско, защото ловката политика на ДПС да прокарва свои си хора на ключови места в институции и министерства не е задължително равносилна на грижа за турското малцинство. Признанието за това обаче е равносилно на провал, поне в ушите на функционерите от ДПС. Впрочем, също както в България, и в Германия, програми за интеграцията на имигрантите / малцинствата/ не липсват. И въпреки това те не постигат желания ефект. Една от препоръките на берлинските социолози към управляващите гласи: улеснете получаването на германско гражданство, защото - цитат - "на хората трябва да им се даде знак за това, че от самото начало са добре дошли и нужни тук". Имиджът на Германия прави привлекателно гражданството й, дори и за онези, които идват отдалеч. Какво обаче трябва да направят политическите елити на България, за да превърнат гражданството й в желано за онези малцинства, които са родени и израстнали в страната? И дали наистина искат да го направят? /ДВ /
БГНЕС

Колеги, как ще коментирате това изследване?
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: samvoin в Януари 29, 2009, 01:53:17
Такоа явление в България-"малцинства" НЯМА!Набиите си го в кратуните най-сетне! >:(
Този термин е неточен и провокативен!...
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: BMPO в Януари 29, 2009, 15:48:20
България е страната на Българите - всичките други антроповидни същества са неканени гости и паразити в страната ни.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Сит в Януари 29, 2009, 15:58:56
Бъдещето на света е власт на малцинствата :down:
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Ivo_the_MOnsTer в Февруари 09, 2009, 14:47:33
Проблемите са ясни,подхода  на интергриране е грешен,цигани и труци трябва да са наравно с българи в работата,плащането на данъци/сметки за ток и телефон  и пред закона трябва да са равни.Докато са облагодетелствани няма да има интерграция.Демографския проблем е следния  депутатите,мафията и ромите,които са на помощи празитират върху народа и оттам идва и бедността и мъката на българина,както и факта че младите бягат към запада.Ако никои не смуче българина и се насърчава раждаемоста всичко ще е наред в демографско отношение
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Любомир Болгар в Октомври 01, 2009, 19:28:22
Днес българския народ е застрашен да бъде превърнат в най-близко бъдеще в малцинство в собствената си държава. Следващото българско поколение ще бъде хвърлено пред свършен факт, ако тенденциите естествения прираст (съотношението между раждаемоста и смъртноста) на малцинствата и Българите се запазят в полза на първите. Отрицателен естествен прираст (намаляване на населението) има, когато съответно броят на смъртните случаи е по-висок от броят на ражданията. България е една от тези страни. Българската нация загива, а България е на път да се превръне в една предимно циганско-турска държава, в която да се самоопределиш като българин ще бъде причина да бъдете публично линчуван от бесни цигани или турци, които вече мнозинство с лекота ще заличат малкото останали българи, въвличайки ги в една гражданска война, която има за цел етническа чистка. 

Този сценарий ти се струва пресилен? Ако се поинтерсуваш от демографското положение в България и съпоставиш раждаемоста и смъртноста при българите и при циганите ще ти стане ясно, че наистина до петдесет години ние ще сме малцинството, а не те. Разбира се има няколко вариянта да предотвратим това. Единия от тях е да ги изпреварим, въвличайки ги в гражданска война на основа етническа чистка. Това може да стане лесно, ако разбира се властта има желание да предпази българската нация и да гарантира свободното и спокойно съществуване на следващите български поколения. Става въпрос за действие, което ще гарантира съществуването на българския народ за поне няколко века напред.

Но как може да се предизвика една такава война? Лесно могат да бъдат обвинени в серия от престъпления, които да провокират и събудят духовете сред българите, които тогава свободно ще могат да потърсят отговорност от малцинствата за всичко останало, което са търпяли и насъбирали с години. Престъпления, които да потъпкват националната гордост на българина, защото така ще се събуди защитната реакционна вълна, която ние търсим. Този сценарий е добър, тъй като предварително имаме какво да кажем в защита на действията си, които са в интерес на целия български народ, пред лицемерните организации като Червения Кръст, Европейския Съюз и тн.

Начини да защитим собствената си нация и да осигурим правото й да съществува и след нашето поколение има много.  Използван още от античноста, чак до модерната история похват са трудовите лагери. Затваряйки определени хора на етническа основа лесно се контролира тяхната раждаемост и смъртност – т.е естествения им прираст ще бъде строго контролиран и така те няма да успеят да ни превърнат в малцинство след около петдесет години. От друга страна все ще са полезни, извършвайки труд в тези лагери. Този вариянт обаче ще срещне много перипетии от всички страни на целия свят. Въпреки всичко този процес може да бъде забавен, но освен, ако някоя държава не реши да прилага насилствено вмешателство в политиката ни няма как да бъде предотвратен. Циганите са етнос, който няма собствена държава, нито някой, който реално да ги защити по какъвто и да е начин. Тъй като нямат собствена държава, която да се застъпи за тях единствените им застъпници ще бъдат организации като Unicef, Червения Кръст и др., но те няма да са в състояние да сторят каквото и да е било съществено.

Преди всичко има един доста по-приемлив и лесен начин да се освободим от малцинствата, които застрашват бъдещето на българската нация. Това е екстрадиране. Въпроса е къде да бъдат екстрадирани циганите? Те нямат държава. След като биват изгонени от Индия прекарват около 2 века в скитничество и накрая идват в тогавашната Османска империя. В централната част, турците не ги изтърпяват и решават да ги преместят в крайната част на империята – поробена България. Ето така всъщност се появяват циганите в България.  Решението може да бъде комбинирано от трите. На първо място можем да поканим турците доброволно да си отидат в Турция, защото иначе рискуваме турците да ни нападнат в най-лошия случай или да се възползват от все по-добрите си отношения с ЕС и да ни попречат да се отървен от турското малцинство. Разбира се екстрадирайки ги в Турция единственото, което ще последва са малко лицемерни изказвания от страна на Турция, ЕС и някоя друга правозащитна организация. Разбира се правозащитните организации защитават правата на малцинствата, но не биха защитили правото на българския народ да продължи съществаунето си. Отървавайки се по този напълно безопасен и мирен път от турското малцинство остава да действаме срещу циганите, както сметнем за добре.

Навярно днес от лицемерните организации и световни съюзи, които са се зародили след неправди, терор и войни,  подобен акт ще бъде осъден като анти-хуманен и престъпен. Но да защитиш нацията си и да позволиш на следващите поколения български деца да бъдат господари в собствената си Родина, която над 13 века е плащала каквато цена е била нужна, проливала е колкото кръв е трябвало, само и само да се запази съществуването й, е твое право.  Нашето бездействие е престъпление! Въпреки всичко времето е най-безпристрастния съдник на историята. След години идните поколения, които благодарение на проявения в тяхно име „егоизъм“, търсейки решение относно циганското и турското малцинство ще оценят този акт като неизбежен и задължителен, без който тяхното съществуване би било немислимо. Ако крадец ви открадне портфейла, а вие си го върнете това прави ли и вас крадец?!Редактирано от модератор: Премахване на невалидни линкове.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Любомир Болгар в Октомври 01, 2009, 23:36:41
„Трудно, брате, се живее сред глупци неразбрани“ – така възкликва Ботев в едно от най-паметните си стихотворения. Както повечето от неговите думи, запечатани и запазили се чрез творбите му във времето и българската памет, и тези нямат давност. Защото те са истината, която важи и днес за днешните дълбоко-заспали българи. Днес българинът няма идеал, няма ценностна система. Няма сили. Премазан след тираниите на жестоките си поробители през последните години, като турците и комунистите, той е премазан, изчерпан от духовна гледна точка, и ослепен. Когато в миналото византийците побеждават Българите и пленяват около 14 хиляди български войни, които ослепяват те далеч не успяха да заличат Българите като народ. Днес обаче по една или друга причина, както и в следствие от зверския комунистически диктат, Българите са повече от заслепени. Защото унищожавайки българския дух,  комунистите унищожиха гражданската позиция и националната отговорност у българина. Палачите на българския народ (турци, комунисти) направиха това, за да се застраховат от евентуални бунтове срещу тях, за да затвърдят тиранските си режими. Всички тези убийства, мъчения и безкрупулни обири те направиха водени от болните си амбиции да властват. Това се доказва ясно проследявайки начина, по който БКП завзема и поддържа властта си през годините на Българското комунистическо робство.


Но Турското и Комунистическото робство са вече зад гърба ни. Е, от вторите се отървахме преди едва две-десетилетия, но място за оправдания няма. Нямаше място и за компромиси относно вече „бившите“ комунисти и техните синчета. Защото те са като октопод – гнусните им пипала лесно се разпространяват и докопват до властта, а престъпленията им спрямо народа няма да свършат.  Дали не човешките мъчения, на които бяха подлагани най-достойните българи през комунизма в конц. лагерите, издигнати в места с прекрасна и древна етимология, като Персин и Белене не заличиха силата на българския дух? Защото без духовен елит (писатели, журналисти, творци, политици) и водачество надали народа може да бъде поведен в борба за националния идеал и правда! Това обаче не трябва да ни служи като оправдание. Защото великия Ботев, в друга своя творба, казва:

…какви е деца раждала,
раждала, ражда и сега
българска майка юнашка;
какви е момци хранила,
хранила, храни и днеска
нашата земя хубава!

Днес също се раждат достойни българи. Тяхното право да са полезни и да служат на нацията си е абсолютно възпрепядствано от редица фактори. Изкоренено е и чувството им на отговорност спрямо народа си. Защото да чувстваш лично и да си съпричастен с мъченията на целия народ е качество, което българина притежаваше, когато собствената му държава все още не бе превръната в една кочина, в която „братята руснаци“ обичаха да се изхождат.

Обезверен, чувстващ се в един тунел на безперспективността, българина е изгубил всякакво желание да се бори. Духът му е ампотиран. Тялото му е изгладняло, облечено скромно. Геноцидът е налице, а никой не желае и да си помисли да тръгне в борба.  Как започва Българското възраждане през турското робство? Първият му етап е пропагандата, словото за това, че робството е срамно, недостойно. Пропагандирането на свободата като начин на живот и идеал. Втория етап е – вече осъзнатия български народ хваща оръжието и тръгва в борба. От абсолютно същото възраждане се нуждаем и днес. Нека не чакаме пет века, за да го започнем. Нека възродим и събудим великия български народ още днес! Защото можем, стига да вярваме и да се обединим в един единствен мощен български юмрук! Юмрукът, който е сразявал и покорявал много славни и не толкова славни врагове в миналото. Да живее България!


Любомир Болгар, 01 октомври, 2009Редактирано от модератор: Премахване на невалидни линкове.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Борисъ в Октомври 02, 2009, 12:59:58
Не виждам връзка между днешното ни положение и турското робство, за което се говори в статията. От 1878 нататък патриотичните ценности са водещи в светогледа на българина, а наивният идеализъм не оставя място за нихилистични настроения - доказателство са демографският взрив, блестящите военни операции през 1885-та, 1912-та, 1915-1918-та и нареченото с право "Българското икономическо чудо", с което българската икономика изпреварва тази на Сърбия и Гърция взети заедно(две държави, освободени десетилетия преди нас).
Първите нотки на нихилизъм и апатия се появяват след 1919-та година, а окончателното унищожение на националните ценности става след болшевишката окупация.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Любомир Болгар в Октомври 02, 2009, 18:45:43
Турското робство прекършва българската нация и следите и последствията от него са на лице и до днес. Въпрос на гледна точка.  :-)
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Франкист в Октомври 21, 2010, 09:13:30
Малцинствата, правата и лицемерието

(http://85.14.28.164/d/images/photos/0101/0000101696-article2.jpg)

http://www.dnes.bg/redakcia/2010/10/20/malcinstvata-pravata-i-licemerieto.101696,14


Наистина ли някой мисли, че Никола Саркози не беше прав, когато нарече циганските лагери във Франция „развъдник на проституция, трафик на хора и експлоатация на деца”. И наистина ли някой вярва, че Саркози е расист, фашист и ксенофоб?

Канцлерът Ангела Меркел пък обяви мултикултурализма за „напълно провален модел” и  се противопостави на идеята, отричаща необходимостта от съществуването на доминираща култура в полза на интеграцията – тоест на адаптирането (още не са я нарекли никак, но и това ще стане).

Това е изключително сериозна промяна в мисленето и поведението на европейските лидери спрямо имигрантите, малцинствените общности и политиките към тях. И частичен отказ от политическото лицемерие.

У нас обаче президентът Първанов силно се възмути от френската държава и особено от посланика й, който ни каза да си интегрираме ромите, вместо те да имигрират*.

Ахмед Доган и депутатите му дори внесоха в НС нарочна декларация. “Изразяваме дълбоката си загриженост относно принудителните мерки, предприети от органите на някои държави, насочени към роми и предвиждащи тяхното връщане в съответните страни, и ги призоваваме да прекратят този процес”, пише в нея ДПС. Нали не се заблуждаваме за какво става дума?

Публична тайна са два факта. Ромите са електорален резервоар за всяка партия или политик, който може да си ги позволи – морално и финансово. И всеки политик, който си позволи да назове нещата с истинските им имена, бива атакуван, както стана с Цветан Цветанов, който ни „посрамил” в Брюксел, като признал, че циганските гета са инкубатор на престъпност.

Мой приятел, талантлив и вглъбен човек, който не забелязва подробностите около себе си (дори земетресенията влизат в тази категория), пътувал из Родопите и описвайки живота и хората, изведнъж изрече думата „екстериториалност”. Звучи ви пресилено? Кажете кога сте влизали в циганска махала? За замръкване да не говорим. И имате ли куража за това? А така нареченото мешере? Кои са тези съдии, за какво правораздаване става дума? Къде в конституцията е записано, че може да има две правораздавателни системи?

Какво са според вас информациите по медиите за 12-годишни родилки? За циганско момиче, два пъти продавано от родителите си за булка, пък то бягало, те го връщали. Всяка година телевизиите се надпреварват да снимат в Бачково „пазара” на цигански момичета (деца) – веселичко и шаренко изглежда някак си. Какво си казваме, ако изобщо обърнем внимание? Че са цигански работи?! А става дума за пазар (покупко-продажба) на хора! А упоените бебета по кръстовищата, осакатените, за да изкарват повече от просия, деца? А проституиращите, болнави, необразовани, лишени от шанс деца? Те нямат ли човешки права, за тях няма ли правозащитниците да скочат на крака и да ги защитят от родителите им?

Общност, която съществува изолирано и не се съобразява нито с писаните, нито с неписаните норми на една държава.

И нека да се разберем – НЕ мразя циганите (и не смятам думата за оскърбителна), НЕ мразя никого по предусловие, но се разтрепервам от безпомощност, когато мисля, говоря и пиша за това публично лицемерие.

Какви ли специализирани програми за „интеграция” е ползвал Никола Саркози, син на емигранти, че стана даже президент на Френската република. Да не би на едно „немалцинствено” дете, просто завършило средното си образование, да му е по-лесно да се интегрира и да се справя с трудностите.

„Не децата продуцират бедност, а получаващите държавни помощи продуцират деца. Статистиката доказва това, защото тези, които живеят от социални помощи, имат значително повече деца от останалата част от населението. Така в нашата образователна система непрекъснато се покачва процентът на децата, които са от т.нар. прослойка на отдалечени от образованието семейства. След завършване на училище, което е успешно в много малко от случаите, повечето нискоквалифицирани младежи поемат по пътя на своите родители.

Социалните помощи обаче имат противоположно въздействие върху готовността за интеграция: това ги освобождава от необходимостта да променят традиционния си начин на живот, да положат усилия да научат езика и да си намерят работа. Така правият път на социалните помощи води към паралелните общества. Ако не искаме това да се случи, трябва да сменим посоката на движение – към пазара на труда, към образованието, към семейната политика и към воденето на диалог”.

Това е откъс от „Германия се самоликвидира” на немския икономист и политик Тило Сарацин** и съм сигурна, че сте го „прочели” като отнасящо се за България. И ако там става дума за имигранти, то тук си говорим за хора, които принадлежат към българската нация.

Какво тогава „възпламенява” сърцата на пазителите на политически коректните действия и говорене в България?

„Ние сме под влиянието на странно противоречие: от една страна, доминира влечението към развлеченията и скандалните разкрития, а от друга, властват евфемизмите на политическата коректност. Но пък в обществото е налице много силна потребност към неразкрасената истина. Онзи политик обаче, който реши да поеме този голям политически риск, лесно става жертва на медийната власт, която упражняват политически коректните”. (И това е цитат от Сарацин.)

Хайде тогава да спрем да си говорим хубавичко, гладко и лицемерно, нещата имат своите имена и не думите ги правят грозни и отблъскващи.

*През 2009 година от Франция са екстрадирани 10 000 роми от Източна Европа, а от януари до юли 2010 – още 5000. През юли френският президент разпореди 200 души от Румъния и България, без право да пребивават на територията на Франция да я напуснат. Да сте чули нещо от медиите тогава?

**Тило Сарацин също беше обвинен в нацизъм, расизъм и ксенофобия. Защото директно назова проблемите с имигрантите, които напълно съзнателно, по различни причини, отказват да се интегрират, тоест, отказват да спазват законите на страната, в която доброволно са отишли да живеят. Сарацин беше „изгорен” на клада от политици, медии и различни правозащитни организации. Макар че близо 50% от немците са съгласни с тезите, изложени в книгата му.Редактирано от модератор: Корекция на линка към източника на информация.
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Индивидуалист в Август 17, 2011, 18:32:52
Христо Красин, писател от Ардино: Доказах, че турци в България няма

-Каква е историята на книгата Ви "Турските поразии в България и на Балканския полуостров"?
-Историята е следната: Сюлейман Демирел посети България в качеството си на президент на Турция през 2006-2007 г. В Шуменско събра на няколко митинга т.нар. турци, на които каза - ние не ви искаме в Турция, искаме да бъдете примерни граждани в България. Вие ни трябвате тук, в България. Което си беше ясен намек, че искат да правят пета колона у нас. След като се върна в Турция, Демирел направи едно изявление, че е добре Европа да вземе решение да се честват 640 г. от османските ценности на Балканския полуостров и в Европа. Да се чуди човек за какви османски ценности става дума, след като турците и османците на Балканския полуостров са оставили само кости. Има една джамия на архитект Синан, който обаче също е българин от Шумен и това е единственото, което е архитектурен паметник. Много нагло от тяхна страна, идва някакъв президент и говори куп лъжи и провокации... Подразни ме това, че ние нямаме ръководители, политици, които да излязат и да кажат - господин президент на Турция, къде се намираш, защо искаш твоите т.нар. турци да стоят в България или ги гониш от Турция.
-И ти какво направи?
-Реших да напиша книга като отговор на лъжите. В нея има три раздела. Написах първия, част от който беше публикуван във в. "Нов живот" в Кърджали, стар окръжен вестник, сега частен, но заради тази публикация изданието замалко да го спрат. Собственикът на вестника Иван Бунков се хвана за главата, спряха му рекламите и доста други неща. Аз по това време бях в София. Обади ми се той и ми казва - Христо, публикувах първата част на материала, но втората няма да мога да пусна. Тогава тръгна голямата кампания в Ардино срещу нас - "новите възродители" Христо Красин, Иван Бунков и прочее - направиха ни на мат и маскара. Ислямисти в интернет от Канада, Турция до Австралия влизаха в сайта на общината и ни правеха на резил. Тогава Иван Бунков се принуди и свали от сайта на "Нов живот" първата част на книгата ми. Обади ми се тогава главният редактор и каза "дотук сме, засега". Но аз не се примирих. По това време Кенан Адем направи изявление, че българите били нация от изроди. Това ме вбеси. Запитах се, може ли един българин-еничар да обижда по този начин народа и нацията си, от която е произлязъл. Това ми даде повод да подготвя втората част. Имам събрана много информация, тази тема живо ме интересува. Дойде момент, когато се вдигна шумотевица около Демир Енихан баба и текето на връх Свобода. През 1974 г., когато там нямаше нищо, а аз се занимавах с иманярство, разкопах заедно с един от най-големите иманяри от Оряховец - 70-годишният тогава бай Ради т.нар. гроб на Енихан баба. Но се оказа, че там няма никакъв гроб. С очите си видях и с ръцете си се убедих, че там няма никакъв гроб. А те строят теке на мястото по една легенда. Бях правил проучвания по легендата за Енихан баба. Наистина има такава легенда, че трима братя по поречието на Арда при първата поробителска вълна потурчват част от населението. Но те едва ли не са се качили на едно такова място, което следвайки логиката няма как да се качат на такава височина, за да водят битки! Защото битки се водят на ниското, това е изпитана бойна стратегия. На мястото до гроба имаше един земемерен знак и нищо повече - няма поробител на Родопа планина! Това е сюжетът на третия раздел от книгата.
-В книгата пишеш, че в България турци няма, а има остатъци от потурчени българи? Как го доказваш това?
-С факти и логическа мисъл. Турците навремето не са идвали тук да водят война с жените си под ръка. Напротив, до такава степен са държали жените си в пленничество вкъщи, че дори са ги оковавали в клетки, докато са водили продължителни войни, преди да се завърнат по домовете си. Питам - къде са туркините тук, за да родят тези турци?! Тези, които сега се наричат турци, всъщност не са такива, а са остатъци от поробени българи. По-същественият момент е, че султаните измислят кръвния данък. Вземат 5-6-годишни момченца, които до 20-годишна възраст вече са забравили и майчиния си език. Те биват връщани обратно в поробените земи като добре обучени войни, за да си изпълняват задачите. Но те пак са си българи, а не анадолци. Има много случаи, когато майки разпознават синовете си - по бенка или друг белег. Но той вече е загубил всичко в себе си, като дърво без корен. Тези еничари след 20 годишна служба им се дава право да се задомяват за българки на мястото, където последно са служили. Така се раждат българчета, но потурчени. Това е първата вълна от 1394 г. и веднага след това тръгват потоците по Чепинското корито, по Арда. Втората вълна, 250 години по-късно, отново потурчва пропуснатите от исляма местни българи, т.нар. помаци, само че при тях не е стигнало историческото време да ги асимилират изцяло. Докато при първата вълна нещата се докарват дотам, че детето се ражда и проговорва на турски, при втората вълна остават полутурци-полубългари. Най-напред тези българи ги карат да променят религията си, свалят килимявката и слагат феса. Тогава много хора, за да опазят живота на децата си, се принуждавали да сложат феса. Това са българите мохамедани в днешно време. Фактически в България населението е еднородно - само българи живеят тук! Има българи християни, българи мохамедани и българи с турско самосъзнание, които обаче са със сто процента български произход. Аз бих ги нарекъл турци с български произход. Защото те нямат друга генеалогия, те са си българи. За да им запазим някакво самочувствие в момента ние можем да ги наричаме турци, нищо лошо. Но трябва да уточняваме, че те са от български, а не от турски произход.
-Разкажи нещо за края на твоята кариера в СДС.
-Краят беше през 1995 г. Тогава издигнахме на местни избори кандидатурата на един наш активист Данчо Трайков за кмет на Ардино, но вече се очертаваше тази безнадеждност. Нашето СДС център с Петър Дертлиев започна да залита в ляво, да прави едни пазарлъци, правеха срещи в Лесидрън за всеобщи действия с хора от БСП. Направиха една среща далеч отттук, чак в Солун, за да не направи впечатление на медиите, че БСП и БСДП се срещат като за преговори. Това не го възприех за нормално. Освен това в този район тогава стана ясно, че ДПС ще доминира дълго време, и че известен период ще бъде безсмислено да се води кой знае каква политическа и партийна война на местна почва.
-За какво ще ни разкажеш в последната си книга?
-Това е "Съкровището на Вълчан войвода и златото на Рим", исторически роман. Бойко Белевски издаде първата книга. С третата книга ще затворя цикъла. Тя ще се казва "Вълчан войвода и диамантите на султана". 

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=212965&cat=6
Титла: Re: Малцинствата - малко теория
Публикувано от: Hatshepsut в Юли 03, 2014, 21:42:25
Що е то социален фашизъм?

(http://forumat-bg.com/images/stories/_Vigo/malcinstvo.jpg)

Това е да се защитават определени групи хора, предимно малцинствени, до придобиване степен на безнаказаност.
Това е да не се признават за престъпления дори и най-тежките такива извършени от тях.
Това е да не се наказват престъпленията, извършени от маргиналите.
Това е да се създават условия за повишена раждаемост единствено при маргиналните групи хора.
Това е да не се преследват и наказват за извършените от тях престъпления
Това е да лишиш всички работещи и спазващи законите граждани, от привилегиите, достъпни само за маргиналните групи.
Това е маргиналните групи да нямат задължения.
Това е маргиналните групи да имат само права и привилегии.
Това е единственото право на работещите е да плащат данъци.
Това е един да работи, друг да взима помощи.
Това е един да се чуди как да си плати задълженията, а друг да не ги плаща изобщо.
Това е един едва да успява да си отгледа децата, а друг да го прави с лекота, защото социалната политика и всякакви помощи да са насочени само към него.
Това е маргиналите да те грабят, а твоите оплаквания да се без последствия.
Това е маргиналите да си правят каквото си искат и където си искат и винаги да са над закона.
Това е маргиналите да имат право да те убият, а ти да нямаш право да се защитиш.
Това е да защитаваш маргиналите, като наричаш искащите справедливост и законност с думите – “фашисти” и да ги призоваваш към “толерантност” и “демократични и европейски ценности”.
Това е новият фашизъм, социален при това!


http://forumat-bg.com/politika/1207-shto-e-to-sotzialen-fashizam