Българският националистически форум

България и българите => Българофобия => Темата е започната от: Индивидуалист в Декември 20, 2007, 20:10:43

Титла: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Индивидуалист в Декември 20, 2007, 20:10:43
На българи отказват заеми, на цигани отпускат, а на турците сигурно с предимство.
имате ли такива впечатления от вашите места където живеете?
Тези дни колежка го изпита това, а преди 2 години аз обиколих за едни 500 лв банките и всичко беше докрай усложнено и се отказах накрая и направих скандал в една банка накрая и заявих, че ако бях турчин или циганин веднага щяха да ме улеснят.
колежката ми предаде, че е било пълно с неграмотни цигани в банката на които отпускат.
интересно дали мислят да ги връщат или партията дето само суче, понеже те са основният им избирател, ще се погрижи как да ги вземе пак от българите, както тока и т.н.
 >:( >:( >:(
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nordwave в Декември 20, 2007, 20:16:44
"ШИШЕ-ДЖАМ" - гр. Търговище и по-точно дъщерното подразделение "ТРАКИЯ-ГЛАС БЪЛГАРИЯ" ЕАД. - Ако не владейте турски, е много малко вероятно да ви вземат на работа!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Бай Иван в Декември 20, 2007, 20:19:06
А и да ви вземат, нама да се скъсат да ви плащат.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nordwave в Май 26, 2008, 18:41:03
Много българи по една или друга причина стигат до услугите на ТЕЛК (Териториална експертна лекарска комисия). По-голяма част обаче не успяват да се възползват от тях, тъй като господата от комисиите преценяват, че човек с два-три инсулта е напълно здрав. За сметка на тези, които могат да платят солидна сума под масата.
Ще дам един показателен пример в това отношение, свързан с моя близка, която наскоро бе лишена от помощите след две операции, последната от тях - само преди няколко месеца. В многото случаи, когато съм чакала заедно с нея да мине през комисията, сме били свидетели как дами и господа от турски произход влизаха и излизаха с торби в ръка. Недоумявах възможно ли е всичко това да се случва пред очите ми - българите се брояха на пръсти, дори липсваха така наречените роми. Питах се как е възможно една малцинствена група да получава толкова привилегии спрямо останалото общество? Защо държавата ощетява българите, къде са техните права? Докога чужди лидери ще ни управляват в собствената ни страна?
Казват, че Емилия Масларова е ограничила социалните помощи, но на кого? Ако става въпрос за инвалидите и болните, които наистина имат нужда от тези средства, то това не е никак социално. Ежедневно наблюдаваме как здрави и прави хора получават пенсии по болест, само защото са се уредили така. Читателите трябва да са наясно, че става дума за мизерни средства, но какво да правят истински нуждаещите се, когато ги няма и тях? Когато си на легло или в инвалидна количка, всеки лев е ценен като живота ти. Как да оцелеят тези хора? Как да преглътнат обидата, че млади и възрастни турци идват от селата, облечени с костюми и с ехидна усмивка влизат в лекарския кабинет, без дори да си изчакат реда?
Единственият изход от нелепата ситуация е да се организира ефективен контрол върху ТЕЛК, изпълняван от независими наблюдатели, за да може да се предотвратят злоупотребите. Обикновените граждани също трябва да окажат обществен натиск върху властта, защото тези злоупотреби се осъществяват именно с техните данъци.

Галина Русинова, Бургас http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=48235&format=html
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Балхара в Май 28, 2008, 21:31:28
изпълняван от независими наблюдатели

По-скоро да се организира една паралелна държава, която да осъществява независим контрол. Нещата така са навързани, че оправяне няма...  :'( :'( :'(
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nordwave в Декември 05, 2008, 21:24:37
Затвор до 4 г. и глоба от 5 до 10 хиляди лева, както и обществено порицание, грозят всеки, който проповядва и подбужда етническа вражда или омраза. Мярката засяга случаите, в които това става чрез слово, печат, средства за масова информация или електронни информационни системи, четем в „24 часа”.
     
Новият текст е по предложение на депутати от ДПС, които настояват за промени в Наказателния кодекс. Целта на промените е да се подсили защитата на българските граждани срещу престъпления, извършени от подбуди, свързани с предразсъдъци и омраза, пишат в мотивите си вносителите Четин Казак, Фатме Илияз, Ахмед Юсеин, Несрин Узун и Христо Бисеров. Европейският съд и комисията по правата на човека разглеждат враждебната реч като недопустима дейност, мотивират се от ДПС. нашият коментар - Категорично трябва да се осъждат от обществото и преследват от Закона случаите на оскверняване на религиозни храмове, светилища и надгробни паметници. Не трябва да се толерират проповедници и подбудители на етническа вражда или омраза. Това са и нашите убеждения на просветени модерни националисти, затова смятаме че по принцип предложеният текст е разумен.

Има обаче един огромен проблем – кой ще преценява вината. Ние си знаем, пък и от Европа напоследък усилено ни уверяват, че нямаме работещо правосъдие, че гражданите са лишени от справедлив и навременен съд. Знаем много добре също, че ръководният състав на правораздавателните органи от години се подрежда по волята на ДПС, на стратегическия им съюзник БСП и на техния президент. Европа и САЩ открито приветстват практиката на т. нар. позитивна дискриминация на малцинствата, дискрeтно дори ни я налагат, а и ние добре виждаме в ежедневието си, че такава  вече се прилага. Тази практика всъщност не означава нищо друго, освен дискриминация на българите в България и осигуряване на разнообразни привилегии на цигани и турчеещи се граждани.

Гореспоменатите лица, предлагащи тези иначе необходими поправки, отлично знаят каква е реалната обстановка у нас и точно затова ги пробутват. С ясното намерение, че съдилищата тенденциозно ще осъждат за реални или измислени обвинения българите, а ще подминават снизходително и ще оправдават агресивните представители на малцинствата. Това обаче е недопустимо според нас. Българските политици трябва да бранят правата на всички граждани на България, а не да допускат привилегии на малцинствата за сметка на фактически незащитеното у нас българско мнозинство.
http://www.bolgari.net/
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Атила в Декември 06, 2008, 01:47:48
Точно доган ги прибутва тези празноглави изпълнения да бъдат съдени хора които изказват на глас, нещо което в обществото битува от дълго време. Този изглежда не се осъзнава какви ги върши?! че по този начин си слага таралеж в гащите. Видя че по никакъв друг начин не може да заглуши гласа на истината за неговите нескончаеми престъпления и сега иска да наложи цензруа чрез кривораздавателната си комунистическа система. След като мине този законопроект не само на първо четене но и изобщо, след това човек понечели да каже доган е крадец и хоп по закона за насаждане на етническа омраза ще го защитава автоматично и изказалият тези истини в ефор или чрез печатна медия ще влиза в затвор за това че е казал че доган отдавна трябва да бъде на негово място в затвора заради престъпленията му. Но не се осъзнава! че ако него не го лови някакъв закон, то има кръвен закон на честа, май ми се струва че времената на ВМРО пак идват с пълна пара, да бъдат наказвани такива дерибей заради техните беззакония. Така че този малоумник се самоубива по този начин. Нека да го приемат, пък нека да им гледаме кървавият сейр на тези безбожни комунистически отрепки от доганска черга. Ако в миналото това е минавало с лека ръка сред хората гарнирано със страх, то сега ще го ядат ама много здраво дървото. Този боклук доган усеща стягане на примката около шията му и за това се опитва да избегне по всевъзможни начини неизбежното накзание. Доган е будала ако си мисли че по този начин ще продължава да дерибейства за сметка на цяла една нация криейки се зад един комунистически закон. Има правораздавателна система която има за цел да осъжда престъпниците. Друг е въпроса дали биват съдени тези престъпници по нареждане на такива като доган. Но има един неписан закон които никои не е успял да избегне, а тои е закона на честа. А доганчо точно под този удар на този закон ще попадне направили грешката да се наложи и сега с този законопроект.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nordwave в Август 26, 2009, 19:30:10
Безплатните закуски в училищата да се дават само на деца от бедни семейства и ромски произход. Именно те най-често спират да ходят на училище още в прогимназиалния курс на обучение. Школата, където има най-много отпаднали ученици, ще кандидатстват с проекти, за да получат държавна субсидия по програмата "Чаша топло мляко", въведена от бившия социален министър Емилия Масларова. Това съобщи министърът на образованието Йорданка Фандъкова. "Нашето желание е това да бъде национална програма, която да е насочена към райони, региони, общини или училища, в които наистина е проблем отпадането на децата от училище. Той може да бъде решаван чрез осигуряване храненето на децата и на обяд, не само с т.нар. безплатна закуска. Вие знаете, че при средищните училища има отделен такъв ресурс за обяд на учениците. Всичко, което може да бъде направено чрез социални дейности, за да се задържат децата в училище, трябва да бъде сторено. Няма смисъл тези пари да се превеждат на всички и навсякъде, а в същото време да не стигат дори за закуска", допълни Фандъкова. Ежегодно през последните 15 години от училище отпадат по около 15 000 деца. По данни на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) две трети от прекъсналите средното си обучение са от ромската общност, около 12% - от турската, а 10 на сто са българчета.
Реално през миналата учебна година програмата с безплатните закуски, която обхваща почти 250 000 деца от първи до четвърти клас в страната, вървя няколко месеца. Причината беше по-късно превеждане на средствата и тяхната недостатъчност. Директорите се чудеха как да осигурят закуска за 35-40 стотинки на дете.
"Тези средства, които никак не са малко - 28 млн. лв., трябва да се изразходват правилно. Надявам се тази програма да започне да се финансира на проектен принцип от общини и училища от началото на следващата календарна година. От 15 септември програмата ще продължи постарому, защото средствата по нея са разчетени в рамките на бюджетната година и са преведени от Министерството на финансите", допълни просветният шеф. http://www.plovdivmedia.com/14828.html
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Теодор в Август 26, 2009, 20:26:08
Нищо по-различно не съм очаквал от тая Фандъкова.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nordwave в Юни 16, 2010, 18:58:57
Сдружение Български Човешки Права

На пръв поглед самото създаване на организация за защита на  българите в България звучи абсурдно, но то е симптоматично за абсурдното положение на нещата в родната ни страна.

Противоконституционните привилегии за не-българските етнически групи в България  вече пораждат мощно, но неорганизирано обществено недоволство сред българите.  Подчертано дискриминационен характер имат съществуващите привилегии за циганите, които масово не плащат електроенергия и вода, возят се безплатно в градския транспорт  и имат неписаната привилегия безнаказано да тероризират българското население особено в селата и по-малките градове. Същият неприкрит расизъм прозира и зад тенденцията на държавни постове в общинските администрации и централните държавни ведомства да се назначават некомпетентни лица, само заради техния турски етнически произход и принадлежността им към турската националистическа партия ДПС.  Всичко това показва различните форми на дискриминация спрямо етническите българи в България, въпреки разпоредбите на Конституцията, международните норми и влезлия в сила от 1 януари 2004 г. Закон за защита от дискриминацията.

Нещо повече, през последните години в резултат на демографските процеси в България се оформят райони и селища, където българското население става малцинство. Повече от 1 милион българи живеят в такива райони. Вече се оформят

5 кризисни района в България,

където българското население става малцинство. Тези кризисни райони реално имат статут на полу-автономни области, където българското малцинство е подложено на различни форми на дискриминация, етническо прочистване и терор.


Първите три кризисни района условно могат да бъдат наречени “турски автономни области.” Става въпрос за Лудогорието, Източните Родопи (Кърджалийско) и “полумесеца” между Якоруда и Доспат, където мнозинството от населението са българи-мохамедани. “Турските автономни области” се контролират от ДПС, в тях общинската администрация негласно третира етническите българи като “гяури”, т.е. хора втора ръка и българи почти не се допускат  на постове в администрацията или в предприятията. В “турските автономни области” активно се води политика на асимилация на не-турски етнически общности (напр., сред българите мохамедани, част от циганските общности, къзълбашите-алиани, татарите и др.). Това са реалните измерения на защитавания от Ахмед Доган “етнически модел”.

Другите два кризисни района условно могат да бъдат наречени “цигански автономни области.” Става въпрос за Северозападна България (особено триъгълника Лом-Монтана-Козлодуй) и Сливенска област.   В “циганските автономни области” реалната власт е в ръцете на босовете на циганската организирана престъпност. По места циганската организирана престъпност достига мащаби на геноцид и прикрито етническо прочистване срещу българското малцинство. Съществуват и няколко други по-малки зони, където циганското население е мнозинство и подлага на геноцид българското малцинство. Най-ярки примери в това отношение са кв.Столипиново, Пловдив, смесените квартали в някои по-малки градове като Самоков, Нова Загора и Ботевград; и  някои села в Плевенска област.

Българските малцинства в петте кризисни района нямат никаква защита от страна на държавата. Същевременно съществуващите “правозащитни” организации не обръщат никакво внимание на многобройните случаи на нарушаване правата на етническите българи у нас.

На този фон напълно логично бе

създаването на правозащитното дружество “Български човешки права”


през пролетта  на 2004 г. Основната цел на БЧП е да защитава правата на етническите българи в България, особено в райони, селища и махали, където българското население е малцинство.    Другата важна задача на дружеството е да се бори за ефективното прилагане на чл.6, ал.2 от Конституцията на Република България. Съгласно чл.6, ал.2 от Конституцията ни, “всички граждани са равни пред закона; не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия и т.н.”. Реално чл.6, ал.2 от Конституцията не се прилага ефективно и в много сфери на обществения живот има дискриминация  спрямо етническите българи в България.

БЧП е патриотична правозащитна организация. Дружеството е експертна група, която  събира и анализира деликатна информация за случаи на нарушаване правата на българите в България. Събраната от БЧП информация ще бъде обобщавана в Бюлетина на БЧП и в годишен Доклад, който ще се предоставя на различни български и международни организации, като напр., Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Бюлетинът ще бъде достъпен за всички и на уеб-страницата на БЧП  в Интернет.

В случаите, когато пострадали българи имат желание да защитават правата си по съдебен път, БЧП  ще им оказва юридическа подкрепа.  Дружеството има намерение да води съдебни дела за дискриминация спрямо българи и в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. 

БЧП е група за граждански натиск. Чрез Жалби и Протестни декларации дружеството ще сигнализира компетентните държавни институции и чуждите дипломатически представителства. Освен това БЧП ще информира обществеността за прояви на антибългарски екстремизъм чрез националните и местни медии. По този начин дружеството ще работи за укрепването на българската държавност и за подобряването на етническия мир в страната ни.         

Правозащитната дейност – ключов елемент от модерния национализъм

През последните 2 години в публичното пространство започва да се утвърждава терминът “модерен национализъм.” Модерният национализъм е контратеза, от една страна, на налагания отвън либерален глобализъм, а, от друга – на прекалено обърнатия с лице към миналото национализъм на повечето български родолюбиви организации.

Модерният български национализъм най-ясно е формулиран в последната редакция на проекта за Българска национална доктрина на Научния център за българска национална стратегия от 2004 г. Според авторите на Доктрината, модерният национализъм означава искрена и дълбока привързаност към идеологията и философията на нацията, към националната ценностна система и националната държава.  Модерният национализъм е постоянно отстояване на националната идея чрез патриотизъм и родолюбие в действие.

Модерният национализъм има и силно изразени икономически измерения. Той акцентира върху защитата и всестранната подкрепа на националния капитал и родното българско производство особено в контекста на интеграцията на България в Европейския съюз.

Същевременно модерният национализъм задължително включва в своята идеология защитата на правата на човека. Борбата за човешки права и свободи на етническите българи в България неизбежно ще бъде включена в дейността на всяка организация и партия, претендираща, че изповядва модерен български национализъм.  Именно акцентът върху защитата на правата на човека и в частност на българите в България е скромният принос на БЧП в изграждането на модерния български национализъм. Прекалено дълго българските патриотични организации  бяха фиксирали погледа си сред българските общности далеч извън границите на България. А е крайно време да забележим нарушенията срещу фундаменталните човешки права на българите в някои райони на самата България.

В политически план модерният национализъм  по всяка вероятност ще заеме съществено място в лютата битка по време на парламентарните избори пряз лятото на 2005 г. Според социологически проучвания, между 15 и 30% от избирателите биха гласували за сериозна българска националистическа партия.  С голяма доза вероятност може да се предположи, че на следващите парламентарни избори пробният тест за всяка политическа сила, претендираща да спечели националистическия вот, ще бъде отношението й към най-деликатния въпрос – въпросът за правата на етническите българи в смесените райони на България. Политическата сила, която съумее да мобилизира в своя подкрепа поне част от българското население, подложено на дискриминация и терор в смесените райони, по всяка вероятност ще влезе в следващия Парламент.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Октомври 21, 2010, 10:13:02
4 г. затвор за журналисти, които подбуждат към дискриминация?

Проектът е подготвен от МВР и правосъдното министерство


(https://theredphoenix.files.wordpress.com/2010/08/freedom_of_speech.jpg)

Затвор за журналисти, които подбуждат към всякакъв вид дискриминация, предлага правителството.

Министрите приеха поправки в Наказателния кодекс, които предвиждат решетки до 4 г., глоба между 5000 и 10 000 лв. и обществено порицание за този, който чрез средства за масова информация или електронни информационни системи подбужда към дискриминация, насилие, омраза, основани на раса, народност, етническа принадлежност или на всякакви други признаци, пише в .”Труд”.

В сегашния Наказателен кодекс (НК) също имаше подобен текст, който обаче криминализираше само подбудителите към расова дискриминация.

Сега затвор заплашва и журналистите, проповядващи всякакви признаци на дискриминация, установени в закон или международен договор.

Според българския Закон за защита от дискриминация тя може да бъде полова, религиозна, образователна, по политическа принадлежност, увреждане, семейно положение, сексуална ориентация или имуществено положение.

Това означава, че авторите на публикации, обидни за гейовете, възрастните хора, неграмотните, бедните или богатите, могат да се озоват зад решетките.

Законопроектът е подготвен от МВР и правосъдното министерство.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Октомври 21, 2010, 10:38:06
Чудесно - значи ще трябва да закрият този форум,ТВ СКАТ,още няколко сайта....и прочие.Макар че ние не дискриминираме  - просто константираме и обсъждаме факти от житието и битието на българина.


Демек ако всичко това стане  - минаваме в нелегалност.Демек - ще си го сложат много лошо от МВР-то,защото не знам дали им е минавало през простите кратуни - че по този начин както са в момента нещата - могат да следят много лесно който си пожелаят..."демек"  - те ще забранят правото си на собствено следене.Защото след като се забранят такива неща - кой ще следят.Нещата ще стана  много лесни за изпълнение...ще се има една силна нелегална организация която най накрая ще направи нещо...

Господа милиционери(понеже вие сте такива или се изживявате като такива) - ще ви дам един пример с партията майка....преди около 60-70-80 години...която също на няколко пъти беше забраянвана...Недейте да забранявате нещо,защото то ще стане два пъти по-силно - недейте да репресирате,защото репресираните с два пъти по-голяма злоба ще започнат да действат....Ама откъде толкова акъл!!!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Октомври 21, 2010, 11:38:56
Това намерение със сигурност означава ликвидиране на съпротивата против турското еврочленство.
Турците и либералите (без значение дали са "леви" или "десни") ни обвиняват че съпротивлявайки се на турското еврочленство разпалваме етническа омраза.
Дали номера с този законопроект не е пробутан от хитрия Ахмед Доган или неговите хора на глупавите гербаджии и те да "кълват" като пияни петли?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Rumbata в Октомври 21, 2010, 13:26:31
Това се очакваше - не ме изненадва.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Октомври 21, 2010, 13:56:49
Нека припомня и какво гласят 2 члена (не е мръсна дума) от най-главния закон в тая държава - КОНСТИТУЦИЯТА:

Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Чл. 40.
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Октомври 21, 2010, 14:12:17
Още по лошо! Този полицейско-гербаджийски заканопроект ще прекрати българската съпротива против циганския терор.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Октомври 21, 2010, 14:23:23
Още по лошо! Този полицейско-гербаджийски заканопроект ще прекрати българската съпротива против циганския терор.

Напротив - даже ще направи съпортивата  още по-яростна и подмолна...Когато забраняваш нещо - трябва да намериш начин да го заместиш с друго.Ако ли не...примери от световната история бол!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Октомври 21, 2010, 14:57:42
Съжалявам. При нас не вярвам да стане. Като знам какъв манталитет имаме ....
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Rumbata в Октомври 21, 2010, 19:22:47
Нека припомня и какво гласят 2 члена (не е мръсна дума) от най-главния закон в тая държава - КОНСТИТУЦИЯТА:

Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Чл. 40.
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.

(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Чл. 38.
Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения, нито да бъде задължаван или принуждаван да дава сведения за свои или чужди убеждения.

1. Конституцията ограничава възможността за промяна на демонократския ред.
2. Коснтитуцията се нарушава, тъй като всички ние по някакъв начин сме преследвани и следени заради убежденията си.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Октомври 21, 2010, 19:53:32
Ей тука езаровенокучето ...


Чл. 4. (1) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

http://lex.bg/laws/ldoc/2135472223
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Norton в Октомври 22, 2010, 01:20:15
До живот за убийство на расова основа

Убийството и причиняването на телесна повреда на расови основа или ксенофобски подбуди вече ще се наказват с по-тежки присъди. Това предвиждат промени на Наказателния кодекс, които бяха приети на вчерашното заседание на правителството. Така за убийството на ром по расови подбуди например се предвиждат решетки от 15 до 20 г. или дори

най-тежкото наказание, предвидено от закона у нас а именно до живот без право на замяна.


До 15 г. затвор при причиняване на тежка телесна повреда чакат расистите. Проповядването или подбуждането към дискриминация от медиите, сайтовете и дори личните страници в интернет ще се наказва с до 4 г. зад решетките, от 5000 до 10 000 лв. глоба, както и с обществено порицание. Причините за увеличаване на наказанията е европейска директива, която страната ни трябва да приложи.

Ако пък някой попадне под ударите на закона у нас и вече има присъда в страна от ЕС за престъпление, предвидено и в българския НК, решението на чуждите съдии ще бъде вземано предвид и у нас.

Тези, които набират и обучават членове за терористични организация пък, ще отнасят от 2 до 10 г. затвор. (Само толкова!!!)

Досега НК не уреждаше в конкретен текст присъдата за подобно деяние.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Октомври 22, 2010, 09:32:50
Добре де  - значи чисто и просто няма да бъде по расови подбуди,а примерно за това че ограбил дома ми!Щом толкова държат.
А и това за журналистите - на базата на какво определят кой е журналист - има предвид - ами те половината не са членове на СБЖ-то.Другото - аз не съм журналист и значи мога да си плюя на воля.Глупци!


Мисля си - по-некадърни "управляващи" през тия 20 години май не сме имали - хора които да се издънят още на първата година толкова яко....Чета в момента статия - Да се молим сняг да не падне? Закъснение по сключването на договорите с фирмите, които ще извършат зимно почистване, амортизирана пътна мрежа и недостиг на средства са основните причини за евентуална трудна проходимост по пътищата тази година

Тази зима ще е доста тежка за съдията по карате ми се струва - пари няма...сняг има...няма никой доволен в държавата му....лошо...важното е че си мисли че е соц-а и може да запушва устите на хората както си иска - да ,другарю предател,ама по соц-а дините при това български струваха по 5 стотинки килото....Парите в държвата свършиха в началото на седмицата( те може да са свършили още преди месец,ама казва ли ти някой) - http://dnes.dir.bg/news/rezerv-budget-2010-7281211?nt=10 (http://dnes.dir.bg/news/rezerv-budget-2010-7281211?nt=10)

Та и заради това умниците решиха да вкарат парите от частните пенсионни фондове в държавния такъв ( което по своята същност си е национализация,без какъвто и да е ко0ментар,от страна на мутрата ,че парите били на хората - то именно че като са на хората парите  - те сами трябва да избират къде да ги държат) Да ви с*ра на мутренската демокрация. Та идеята е като с свършили парите в държавата да се цоца през НОИ,тия парички които са придобити от национализацията....Не знам - ако някой започне да чете новините подред от изминалата седмица да речем ,ще се хване за главата - В МОМЕНТА НЯМА ДЪРЖАВА....НЯМА УПРАВЛЯВАЩИ,....ЦАРИ ХАОС....ИМА ЕДНА СБИРКА НЕГОДНИЦИ,КОИТО САМО МАЖАТ И СЕ ОПИТВАТ ХЕМ ДА КРАДАТ,ХЕМ ХОРАТА ДА ГИ ХАРЕСВАТ....А АКО НЕ ГИ ХАРЕСВАТ - ЕТО ВИ ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ХАРЕСВАНЕ!!!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Младиястарец в Октомври 22, 2010, 10:13:49
Нарича се олигархия. Правителството засилва недоволството сред населението.

Относно промяната на НК, цитирам Конституцията на Република България:

Чл. 6.
(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Конституционния съд ще им отмени поправчицата. Може да ги сезира президентът например или омбудсмана или кой ли кой ли не. Това правителство е много зле юридически. Конституционният съд му стана практика да им прави законите на швейцарско сирене от отменени текстове  :-D Трябва да им съчувстваме при глупавите им опити хаха!

Проблемът е обаче, че след като тия се махнат няма кой да дойде. И ако има избори сега пак те ще ги спецелят с 30-тина процента, и после другите, които сега се наричат опозиция, ще се избият кой да седне до тях. Ама поне Атака изобщо няма да влезе. БСП ще си е качило акцийките с не много, ДПС също, защото като цяло ще гласуват по-малко хора, а то има стабилен електорат. РЗС ще влезе на ръба, тоя път ще се сдобием и с Новото време и каквото беше. А нищо чидно и с новата партия, която готви Първанов  :-D И пак ще духаме супата, който и да спечели  (wasntme) . Следващата голяма политическа сила, която се появи, ще вземе кокала. Но да не се забравя. И ГЕРБ си има позициите още, не е достатъчно слаб. Освен това, Бойко оставката няма да си подаде сам никога, трябва да има реална смъртна заплаха че да го стори  :-D, а "опозицията" няма да може да врътне идин вот на недоверия, понеже, никога не ще събере 120 човека. Само ГЕРБ и Атака заедно имат повече, а ако ГЕРБ падне, АТАКА повече не ще влезе в парламента. Така че тия двете ще гласуват като един. Ще си чакаме до избори или до революция, сами решете кое е по-вероятно  :-D

Ама това е, хора, заслужавате си ги, нали гласувахте вие за тях! Бойко най-накрая взе да си губи харизмата!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Октомври 22, 2010, 10:36:09
Млади старче  :-D.Радвам се че мислиш така. И ДА - ПРАВ СИ!Този псевдо-проекто-закон едва ли ще стане на закон  - още повече като се има предвид ,че всички съдии са на БСП-то.А и мисля си  - недоволството сред журналистическата гилдия а и сред другите хора ще бъде на висота.

Идеята ми е че даже само това ,че тия продажници са се замислили и са направили проектозакон е плашещо,стряскащо...Това чисто и просто,трябва да е ясен знак на хората накъде отиват нещата и какви са плановете на псевдоправителството.И в този смисъл - поради липсата на минимално нколи4ество мозък и план за действие  - момчетата се разкриха рано-рано ( а можеше всичко да стане тихомълком).

ДУРАЦИ!!!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: ген. Вазов в Октомври 22, 2010, 10:40:31
в. АТАКА

Готви се поредният поръчков закон, очевидно платен от богатите цигански фондации. Остава да изясним само кои са "бенефициентите", т.е. авторите, прибрали подкупа под формата на консултантски хонорар. Според съобщението на МС, "правителството е приело проектопоправки в НК, според които за убийството на ром по расови подбуди се предвиждат решетки от 15 до 20 г. или дори затвор до живот без право на замяна." Тоест, ако убитият е циганин, наказанието ще е по-тежко, отколкото ако убитият е българин. Търси се узаконяване на циганската престъпност.
На неуважаемите законодатели в МС трябва да се напомни колко стотин хиляди българи бяха безнаказано изнасилени и убити от оскотели цигански банди през последните 20 години. Не остана семейство, което да не е пострадало от циганската престъпност. Къде са убийците на проф. Калоянов - едно чисто расово изстъпление, и на още 8 българи от кв. "Захарна фабрика"? Защо не бе осъден нито един от въоръжената с ножове и брадви циганска сган, която през август 2007 г. крещя "Смърт на българите!" в кв. "Красна поляна", докато кметът Борисов, зам.-министър Пенков и помилваният от вицепрезидента престъпник Дон Цеци й се любуваха отстрани? Защото "бунтът" беше инсцениран от заинтересованите преди местните избори.
Устата ни ще бъде запушена с друга поправка, според която "подбуждането към дискриминация от медиите, сайтовете и дори личните страници в интернет ще се наказва с до 4 г. зад решетките и глоба от 5000 до 10 000 лв." Така повелявала някаква европейска директива. Хайде кажете коя е директивата, че тогава ние пък да сезираме Брюксел с всички факти за циганската престъпност в България. И тогава ще видим кой кум, кой сват!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Октомври 22, 2010, 11:31:45
Очакваме от вас да направите нещо - все пак представлявате българския народ по някакъв начин!  :-)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Октомври 22, 2010, 15:15:52
Ами вие сидеровистите къде спите бе!
Хайде сега направете грандиозен митинг против това потъпкване на българите.
Сега му е времето да протестирате за това запушване на устите на патриотите.
А не да правите циркове със закъсняла дата!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Петкан в Октомври 22, 2010, 16:37:49
Дано премиерът Борисов бъде осенен час по-скоро от идеята да направи един голям софийски цирк,а вместо да ползва услугите на г-н Капкин като държател,да го назначи за директор на този цирк.
За да не бъда упрекнат,че желая някому злото в артистичните му творчески изяви,бих предложил на вниманието на г-н Борисов да изпрати Ахмед Доган като консултант в Китай на строежа на най-големия язовир в света, на река  Яндзъ.
Там далаверата на Доган ще е по-голяма...Язовирът е много голям и проекта за изграждането му е за 25 млрд.долара,но крие и рискове и китайски изненади-бесило или разстрел.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Oda в Октомври 22, 2010, 17:40:04
И пак се опитват да ни го набутат...накрая ще си купя М249... :@ :@ :@
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: ген. Вазов в Октомври 22, 2010, 17:41:38
Да бе, те се продават в плод и зеленчука...
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Октомври 22, 2010, 18:33:45
Да бе, те се продават в плод и зеленчука...

Точно....само че трябва да знаеш правилния плод и зеленчук!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Октомври 22, 2010, 20:48:38
владко вместо да отговори на конкретния въпрос какво ще направи атака, той откланя темата и започва да обижда наред, може би защото знае че нищо няма да направи атака против този проектозакон!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Чъргобиля Мостич в Октомври 23, 2010, 22:01:33
Започва абсурдът в рестриктивните мерки на държавите. Това просто ще обезцени правораздаването.

Струва ми се, че тези, които го предизвикват, знаят (и може би искат) това.
Хъм...
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Октомври 24, 2010, 04:15:03
При мутрите и циганите правораздаването е просто - побеждава по силния.
Циганите и мутрите са винаги по силни от българите.
Ето сега например мутрите предлагат законопроект който да направи българите още по слаби.
Баналното е че спрямо репресиращия българите законопроект предложен от любимите на семейство Сидерови управляващи мутри, те нямат и капка протест.
Да се отъркаш о силните и богатите е доста по приятно и най вече доходоносно, от колкото да служиш на слабите което си е неблагодарна работа и най вече недоходоносна. Или накратко казано - няма далавера.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: killed_by_death в Октомври 24, 2010, 12:17:25
Това си беше очаквано-от няколко години сме в ЕС. "Политическата коректност" дори закъснява.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Април 13, 2011, 16:08:11
Убиха свободата на словото

До 4 г. затвор за журналисти, подбуждащи към омраза

За насаждане на дискриминация е предвидено и обществено порицание

(http://3.bp.blogspot.com/_UKDNmFz6CgM/TOe1yZcYT3I/AAAAAAAAC-s/jKruEdSNje0/S350/NoFreeSpeech.gif)

Журналисти и писатели вече могат да получават наказания от 1 до 4 години затвор, ако проповядват или подбуждат към дискриминация, насилие или омраза чрез средствата за масова информация.

Това решиха депутатите с гледането на второ четене с промените в Наказателния кодекс.

Промените предвиждат и глоба от 5000 до 10 000 лева, както и с обществено порицание за тези, които насаждат дискриминация, основана на расова, национална или етническа принадлежност.

В досегашния Наказателен кодекс също имаше подобен текст, който обаче криминализираше само подбудителите към расова дискриминация.

Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nacional-Radikal в Април 13, 2011, 16:26:03
Интересно как са гласували отделните парламентарни групи ? Е то вече се започна с процесите.Сега Емил Антонов....след него някой друг.А и като гледам 90% от пишещите във форума сме за затвора...... :-D
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Април 13, 2011, 16:56:19
А и като гледам 90% от пишещите във форума сме за затвора...... :-D

Трябва да си намерим някой глухоням, който и да е неграмотен (че да не може да пише и говори "лоши" работи), че да ни носи цигари и кафе в пандиза.

"Демокрацията" на ГЕРБавите изроди надмина по тоталитаризъм и комунизма!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Април 13, 2011, 17:05:18
Най-якото в случая е че ние не сме нито журналисти,нито писатели,така че да ми ядат пениса.А ако другаря магистрален ленторез продължава в същия дух ще му падне скоро царството....никоя тоталитарна система не е прокопсала кой знае колко много,а в нашия случай когато народа е уморен и му е дошло до гуша от всички тия боклуци,нещата ще катализират.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Индивидуалист в Април 13, 2011, 17:22:30
кой трябва да се чуства застрашен от журналистите?
аз не виждам никъде някой който да се опъва на статуквото,че да го съдят

верно че не гледам скат,щото нямам и кабелна

официалните три ефирни тв са големи шпатули скъпоплатени на властта

радио пък въобще не слушам освен музика

Емил Антонов журналист ли работи? И кой го съди и за какво?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Април 13, 2011, 17:47:28
Емил Антонов журналист ли работи? И кой го съди и за какво?

Може да се каже, че е писател.

Ето подробности за това защо го съдят ...

Ционисти съдят патриот за фашизъм (http://www.vbox7.com/play:b02f447a)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: BulgarianBlood в Април 13, 2011, 18:26:24
Какво е определението за писател и кой е такъв? Ако например в блога си напиша няколко истини дали ще ме съдят?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Април 13, 2011, 19:19:26
мисля че няма конкретно определение,демек зависи от адвоката колко ще ти вземе.

Според мен ,журналиста трябва да е член на СБЖ,а писателя - член на СБП.
Пак според мен - всичко е едно голямо извъртане за замазване на очите за пред ЕС и техния осеммесечен план за интегриране на мангалите.Нали оная дръта пачавретина Вивиан умри от песък Рединг заплашваше нещо че щала да санкционира.Квото стана с "подбудителите към расова дискриминация" - това ще стане и тука.Идеята е че можеш да си псуваш колкото искаш мангалите и турците,ама евреите реват.( случая Калин Руменов)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Младиястарец в Април 13, 2011, 19:28:54
Писателят по смисъла на закона е автор на литературно произведение. "Автор" според закона е физическото лице, в резултат на чиято творческа дейност е създадено произведение (чл. 5 ЗАПСП). С други думи => Писател е физическото лице, в резултат на чиято творческа дейност е създадено литературно произведение.

Професионални писатели се смятат само тези, които са членове на СБП.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Април 13, 2011, 19:34:51
да,де,демек за пред ЕС и сички останали капути.А въпроса ми тогава е  - какво е литературно произведение?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Младиястарец в Април 13, 2011, 19:45:58
Мисля, че няма точна дефиниция в закона. Произведение обаче е обект на авторското правоо, който е резултат на творческа дейност и е изразен по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като:

1. литературни произведения, включително произведения на научната и техническата литература, на публицистиката и компютърни програми;

Още в чл. 3 на ЗАПСП.

Т.е. може да се каже, че литературно произведение е дори един публицистичен текст, едно есе или стихотворение.

Вече според мен (това не е официално и възприето становище), въпросът е дали НК има предвид точно автори, които са писатели, тъй като са автори на литературно произведение или писатели по занаят. Т.е. хора, членове на СБП или не, за които създаването на литературни произведения е типично действие. Членуването в СБП според мен не може да се третира като определящ белег, а като доказателство, че въпросното лице е писател по професия.


Едно уточнение, занаят тук не осначава професия, а по-скоро типично занимание. Т.е., че един непрофесионален писател (нечлен на СБП), поради типичното си занимание на писател, следва да се смята за писател по занаят, но не по професия.

На въпросът ще се отговори по-точно когато се види точния текст в НК.
-------------------------

А иначе това всичко не е нововъведение, има го в Конституцията:

Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

Просто до сега разпоредбата е позовавала на норма, която е била де факто и де юре lex imperfecta - нямала е санкция. Сега вече чрез НК е вкарана и такава. В случая, колкото и да ми е тъжно да го призная, няма нарушение на свободата на словото. Чл. 39, ал. 2 ор КРБ го засвидетелствава като неабсолютен принцип, подобно на повечето права.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Алекс в Април 13, 2011, 20:11:55
(http://bezlogo.com/wp-content/uploads/2010/11/karbovski_naemen_ubiec.jpg)

А този ?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Април 13, 2011, 20:24:21
А този ?

Този е конформист!

По Жицата с Бойко Борисов при Карбовски Директно 08.01.11 Част 1 - 2 (http://www.vbox7.com/play:9fe20b83)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Алекс в Април 13, 2011, 20:33:12
А комунизма не е ли забранен ?!

http://play.novatv.bg/play/244156/ (http://play.novatv.bg/play/244156/)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Април 13, 2011, 20:34:57
А комунизма не е ли забранен ?!

Той се вписва като "демократичен"  ;-)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Сосипатор в Април 13, 2011, 21:21:53
Емил Антонов е един изперкал дядка.

Вместо да го съдят да вземат да го приберат в 4-ти километър. Това неговото не е "свобода на словото", а "мизерия на словото".

Горкия човечец. Не му е лесно.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: rumena moma в Април 13, 2011, 22:42:47
 sadsmile  Извинете , нещо да се казва в този закон за наказание към фотографи дето много лъжат, правещи се на политици ?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Петкан в Април 13, 2011, 23:05:24
А и като гледам 90% от пишещите във форума сме за затвора...... :-D

Трябва да си намерим някой глухоням, който и да е неграмотен (че да не може да пише и говори "лоши" работи), че да ни носи цигари и кафе в пандиза.

"Демокрацията" на ГЕРБавите изроди надмина по тоталитаризъм и комунизма!
Не е толкова страшно,Аменхотеп!
Две години ще издържим.
После ще ни дадат статут на "активни борци" против изгЪрбването на българския народ.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: vailen в Април 14, 2011, 14:18:36
:!:ГЕРБ иска да си набере избиратели от турският и циганският етноси за бъдещите избори. Защото гласувалите българи за тази партия ще са малко :)
:?: Защо Атака  проспа това нещо? Нали трябваше да коригира герб?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Франкист в Април 14, 2011, 14:34:46
:!:ГЕРБ иска да си набере избиратели от турският и циганският етноси за бъдещите избори. Защото гласувалите българи за тази партия ще са малко :)
:?: Защо Атака  проспа това нещо? Нали трябваше да коригира герб?

Мислиш ли че го е проспала.....?Тоест че не го е проспала нарочно.Атака много добре знае какво се прекарва в парламента - и ако бяха истинска партия най малкото щяха да вдигнат врява до небето,още повече че техния лидер - г-н Сидеров може да влезе в затвора на база на неговите книги и думи.А и цялата идея на партията се гради на това колко мразим турция и циганите - така че какъв извода - за следващите избори ще са ми много интересни икзазванията на господин Сидеров и съответната реакция на съответните гласоподаватели.

п.п.А другия извод е че партията си изигра ролята на политическата сцена (според мен поне - разкапване на българския национализъм) и e  време да бъде премахната от кукловодите.Този закон е много добър начин да се доунищожи "враждебната" ритирика на Атака,която и без това вече не е кой знае колко враждебна.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: rumena moma в Април 14, 2011, 19:51:14
 
Цитат
А другия извод е че партията си изигра ролята на политическата сцена (според мен поне - разкапване на българския национализъм) и e  време да бъде премахната от кукловодите.Този закон е много добър начин да се доунищожи "враждебната" ритирика на Атака,която и без това вече не е кой знае колко враждебна.

Има вярно в това което казвзш , но забравяш т.нар. “човешки фактор“. Настървения за власт и свиреп социопат , дето кукловодите избраха да им углави проекта , ЩЕ създаде проблем . Едва ли ще пусне кокъла , без претенцията за по-сносна и доходна , нататъчна политическа интеграция . А това е отровно-опасно за обществото ни . 
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Tiesto в Април 14, 2011, 19:57:22
Емил Антонов е един изперкал дядка.

Вместо да го съдят да вземат да го приберат в 4-ти километър. Това неговото не е "свобода на словото", а "мизерия на словото".

Горкия човечец. Не му е лесно.

Емил Антонов е същия като Йоло Денев и двамата трябва да ги приберат възможно най-скоро, защото в противен случай на митингите някой може да пострада от тях, никога не знаеш какво може да очакваш от луди хора на митинг, може да отрепят някой нормален човек напр. !
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Nacional-Radikal в Април 14, 2011, 21:08:14
Емил Антонов е един изперкал дядка.

Вместо да го съдят да вземат да го приберат в 4-ти километър. Това неговото не е "свобода на словото", а "мизерия на словото".

Горкия човечец. Не му е лесно.

Емил Антонов е същия като Йоло Денев и двамата трябва да ги приберат възможно най-скоро, защото в противен случай на митингите някой може да пострада от тях, никога не знаеш какво може да очакваш от луди хора на митинг, може да отрепят някой нормален човек напр. !

Глупоста ти е безкрайна..... 8-)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Нестор в Април 15, 2011, 22:43:15
Излигавиха се като дърти фатмаци и това е.Само голямото им 20-годишно бръщолевене за демокрация увисна във въздуха,нещо позабравиха да го споменават напоследък.То бива деморация година,бива две,ама що е туй свобода цели 20 г. бе джанъм?Отново сталинистка суровост за волнодумство,за един виц или съобщение за циганско престъпление в прав текст и бум--в затвора.Или още по-страшно--драконовска глоба,което за днешно време си е чисто убийство. Мракобесие! Още малко и ще ни забранят да мислим дори.Сталинистко изръмжаване : Молчать,не разсуждать!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: penko в Април 16, 2011, 00:22:33
Как  са  гласували  депутатите  на  Атака  при  гласуването  на  този  закон ?  8-|

Като  коментирате  нещо  покажете  данните  за  гласуване .
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Tiesto в Април 26, 2011, 00:25:12
Емил Антонов е един изперкал дядка.

Вместо да го съдят да вземат да го приберат в 4-ти километър. Това неговото не е "свобода на словото", а "мизерия на словото".

Горкия човечец. Не му е лесно.

Най-смисленото от цялата тема :).
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Иван Д. в Юни 02, 2011, 14:33:06
Пловдивчанин осъди EVN за дискриминация

Пловдивчанин успя да докаже, че EVN дискриминира клиентите си с различни тарифи за включване на прекъснат ток.
Комисията за защита от дискриминация вчера реши, че дружеството е допуснало неравно третиране на Красимир Жеков и това трябва да бъде преустановено, като въведе равнопоставеност при различните си клиенти, съобщи в. "Монитор".

 Младежът стоял 9 месеца без ток в апартамента си в жк "Тракия". През март Жеков бил изключен заради неплатена сметка от 75 лева. После платил, но отказал да брои 19 лева за повторно включване. Когато отишъл до Клиентския център на ЕВН, видял бележка, че за абонатите от "Столипиново" цената за повторно включване е 6,50 лева. Поискал да плати по-малката сума, но му било отказано. До блока му в "Тракия" трябвало да изпратят техници, което било разход, му обяснила касиерката. За разлика от ромския квартал "Столипиново", където абонатите плащат едва 6,50 лева за повторно пускане на тока, същата услуга излиза тройно по-скъпо на останалите квартали в Пловдив.

 Причината е, че в "Изгрев" са монтирани дистанционни електромери. "Докато всички останали коректни абонати имат електромери с ограничени технически възможности", каза Красимир Жеков. Той поискал от дружеството и на неговото жилище да сложат електромер с дистанционно отчитане, но му било отказано. След това символично превел по банков път 6,50 за включване, но не получил услугата. Затова той подал жалба в Комисията за защита от дискриминация. Решението на комисията може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Amenhotep в Юни 02, 2011, 14:39:56
Има ли дискриминация спрямо българската нация?

В последните няколко години на прехода усещам как държавата провежда една анти-народна политика на унищожение и дискриминация на българския народ. На някой ще му се стори пресилено и лековерно, но фактите говорят съвсем друго. Там където имаме ромско и турско население се провежда анти-българска политика. Защо, мисля така ли? Ще ви отговоря.

В един голям град се строят къщички, които се дават за почти- безвъзмезно  ползване на роми срещу символичен наем. Питам аз, кой плаща данъци в тази държава повече? Българи или роми? Естествено, че българите, но за тях къщички няма нали?

В друг голям град ромите не плащат ток и вода, закъсняват с плащанията в много редки случаи когато изобщо плащат и не им ги спират. Но ако си българин и закъснееш освен, че ще ти го спрат ще платиш и наказателна лихва за просрочено задължение. Е, това не е ли дискриминация?

Миналата година имаше проучване на БТВ относно търсенето на работа. Оказа, се че един ром в пъти по-лесно и по-бързо го назначават на работа от един българин. И това го правят държавните институции, на които ние плащаме заплатите, за да бъдем отново пренебрегвани.

Навсякъде се тръби за правата на ромите, турциите, да им се разрешава да се молят по тротоарите на улиците, а никой не се интересува, че се погазват правата на другия основен за момента етнос – българите. На тези роми никои не им обяснява, че освен права имат и задължения като да си плащат тока, водата, да си пращят децата на училище, да работят и т.н.

Когато ние българите сме пренебрегвани от собствениците си държавни институции, управляващи, какво остава, за чуждите инвеститори. Преди няколко седмици водеща германска компания обяви, че желае да инвестира в райони с ромско население, но при условие на данъчно облекчение.

Днес например българин от град Пловдив е осъдил ЕВН за дискриминация, защото таксата за включване на тока е 3 пъти, по-ниска от тази в кв. Столипиново – 6.50 срещу цели 19.00лв. Не стига, че не плащат ток и вода, данъци, строят на поразия палати, ами са и облекчени. От ЕВН отвърнали, че причината била защото в кв. Столипиново били монтирани електромери с дистанционно отчитане, а в останалите райони обикновени. Защо питам аз? Това си е жива дискриминация по етнос от австрийска страна. За ромите може евтино включване и по-нови и по- хубави електромери, а българите кучета ги яли? Това е да бъдеш имигрант в собствената си държава и никой да не ти защитава eлементарните човешки права.  Как да ни уважават чуждите инвеститори, когато собсвените ни политици се подиграват с нас като народ и същият този народ ги издига на власт? Е кой е тъпанар в случая?

http://megafon.blog.bg/politika/2011/06/01/ima-li-diskriminaciia-spriamo-bylgarskata-naciia.757486 (http://megafon.blog.bg/politika/2011/06/01/ima-li-diskriminaciia-spriamo-bylgarskata-naciia.757486)Редактирано от модератор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Юни 02, 2011, 17:14:27
Цитат
Младежът стоял 9 месеца без ток в апартамента си в жк "Тракия". През март Жеков бил изключен заради неплатена сметка от 75 лева. После платил, но отказал да брои 19 лева за повторно включване. Когато отишъл до Клиентския център на ЕВН, видял бележка, че за абонатите от "Столипиново" цената за повторно включване е 6,50 лева.
В случая чиновниците или чиновничките от фирмата - монополист са допуснали досадна грешка. Допуснали са грешката че един сульо (обикновен българин) е видял че за една и съща услуга циганите плащат 6,50 а българите 19 лева. Поради вродената си робска психика ние българите винаги сме готови да привилигероваме циганите и да мачкаме българите.
Тази робска психика е вградена в българското съзнание през годините на турското робство и утвърдена през по късия период на комунистическото управление. През най новия посткомунистически период ние българите дори и подсъзнателно се страхуваме публично да говорим против циганите. Пример могат да бъдат журналистите от телевизии, радия и вестници. Едениници са тези които имат смелоста да говорят истината за циганите. Всички се страхуват да не изгубят работата си и хляба си. Това най вече важи за журналистите от двете държавни медии, като и частните медии не правят изключение.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Sturmmann Батбаянов в Септември 08, 2011, 00:11:44
ГЕРБ дават безплатни жилища на цигани, а на българите ги взимат

https://www.vbox7.com/play:e8fe50a6c9
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Септември 08, 2011, 01:21:38
Веднъж бях написал че в България да си циганин е привилегия, да си турчин е далавера а да си българин е наказание.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Лудия Макс в Септември 08, 2011, 10:45:42
Ебахти заспалия народ!! Нямали някой,който да го събуди? (doh)

П.С: Циганите са винаги задружни,когато има нещо,но иначе са много страхливи. Ние не посмяваме,щото така ни втълпяват медиите.  А това "циганско робство" е много преувеличено.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Hatshepsut в Октомври 14, 2011, 07:27:40
Условна присъда за призив към насилие над цигани във "Фейсбук"

23-годишният Слав Жечев създал в профила си събитие "Клане на цигани", придружено с покана за събиране

Районният съд във Варна осъди условно 23-годишен мъж за проповядване на насилие към друг етнос във "Фейсбук".

В процедура на съкратено съдебно производство Слав Жечев беше признат за виновен и осъден на 10 месеца затвор условно и обществено порицание за това, че на 28 септември т.год. чрез електронни информационни системи - личния си компютър в интернет, проповядвал и подбуждал към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, съобщиха от съда.

На тази дата от своя компютър Жечев създал в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" събитие, назовано "Клане на цигани", илюстрирано със снимка и придружено с покана за събиране същата вечер между 19 - 22 ч. "на оръжие" пред "Козирката" във Варна.

Към създадената група във Фейсбук се присъединили 76 души, част от които поместили коментари или потвърдили, че подкрепят и ще присъстват на събитието.

23-годишният Жечев е с чисто съдебно минало.

Като смекчаващо вината обстоятелство и защитата, и обвинението посочиха пред съда факта, че деянието представлява единичен акт, от който не са последвали вредни последици.

Наказанието от 10 месеца лишаване от свобода бе отложено с изпитателен срок от 3 години, а наказанието обществено порицание следва да бъде изпълнено чрез обявяване на присъдата в кметството по местоживеене.

Вещественото доказателство - личния компютър на подсъдимия, се отнема в полза на държавата.

Съдът осъди Жечев да заплати направените по делото разноски и потвърди мярката му за неотклонение "подписка".

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

Слав Жечев обясни, че идеята му е била да се съберат на мирен протест, въпреки името на събитието. Осъзнал какво е направил, когато в дома му пристигнали полицаи.

Майката на осъдения Нина Жечева коментира, че синът й не ходил по митинги след събитията в Катуница и споделил с нея, че е "го е написал просто ей така", без умисъл. И аз му вярвам, че е точно така, каза тя.

"Аз съм убеден, че в конкретния случай няма умисъл! Той лекомислено е постъпил. Той е младо момче", коментира адвокатът на Жечев Михаил Петров.

Адвокатът, който пледира за 3 месеца условна присъда, каза още, че наложеното днес наказание ще бъде обжалвано.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4202971
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: penko в Октомври 14, 2011, 07:58:23
Пълен  тапунгер  но  пък  изгоря  като  бушон  ,  калпавата  ни  държава  която  не  може  да   възпитава  младите  си   изми  ръцете   с   него  а  това  е  работа   на   част  на  класния  ръководител  които  трябва  да  им  обяснява   че  не  живеят  във   джунглата .  Вижда  се  че  в  учебните  заведения  липсва  понятието  критерии  за  поведение  и  след  това  държавата  ги  разпределя  в  системата  по  нагоре  този  модел  го  има  в  много  държави  макар  че  тука  го  премахнаха  ,  това  е  голяма  грешка  .  Държавността  отдавна  като  понятие  не  съществува  ,  то  е  нещо  много  голямо  като  понятие  .Редактирано от администратор: Премахване на невалиден линк.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: forstrongBulgaria в Октомври 14, 2011, 11:44:45
Интересно, а некрофила от Расово, дето изкопа на 5тия ден след погребението, момиче от гроба и се гаври с трупа му...получи присъда за хулиганство.

Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: FELDMARSCHALL в Октомври 14, 2011, 18:12:48
Двоен аршин, както се казва. За мургавите гласоподаватели важат други правила. :grin-1:
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Октомври 14, 2011, 22:06:42
Демократично-мутренските власти осъдиха едно българче дето дори не е одраскало никого, а циганите убийци на професор Калоянов съмнявам се дали някой ги е търсил.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: varnab в Декември 10, 2011, 19:14:55
Дискриминация на българския етнос – бавно, но сигурно затриване на една нация!

10.12.2011 10.26
Дискриминацията не е явление нито от вчера, нито от днес. Тя датира с развитието на първите човешки общности зародили се в днешна Източна Африка преди около 4 милиона години. Преселението и първата миграция на хора от Азия към Европа започва преди 1,6 милиона години през Балканския полуостров. Най-ранното обитаване на хора в този регион е установено в днешните български земи.
Преди около 13-14 хиляди години в Предна Азия настъпва голяма стопанска промяна, която полага основата на съвременната цивилизация: от ловци и събирачи на храна хората стават нейни производители - появяват се първите земеделци и скотовъдци в света.

Новата икономика завладява постепенно Европа през втората половина на VІІ хил. пр. Хр., като цели земеделски общности се преселват от Мала Азия в Тесалия и в долините на реките Струма и Места. За няколко столетия Югоизточна Европа се колонизира, а новата икономика се разпростира и в останалите части на континента. В Централните и Източните Балкани се поставят основите на първата европейска цивилизация, която според археолозите и историците обхваща новокаменната и каменно - медната епоха (неолит и халколит - VІІ-ІV хил. пр. Хр.).

Развитието на икономиката във вид на земеделие и скотовъдство и класовите различия водят до нееднакво отношение към различните групи от хора в обществото. От което изводът е, че двигателят и тласъкът към дискриминация е борбата за икономическо надмощие.

Понятието "нов световен ред", което звучи все по-често в устата на политолози, философи, медии и други не е нещо ново. В XII век пр.Хр. Вавилонското царство се превръща в първата велика империя, натрапваща властта си навсякъде из тогавашния цивилизован свят. Известни са също мидяните и персийците със създаването на огромни империи, на гърците (при Александър Македонски) и римляните, които на свой ред се стремили към световно господство. А надмощие няма как да се получи без да има дискриминация, унищожение, прочистване на дадена група от хора или дори цяла нация.

Дискриминирането само по себе си, се изразява в ограничаване правата на група от хора или предоставяне на права и предимства, който са само за определен кръг индивиди.

Сега в наши дни картинката не е по различна. Световните икономическите рецесии водят до увеличаване на дискриминацията, расизма и ксенофобията не само в Европа, но и по целия свят. Въпреки, че Европейското законодателство забранява дискриминирането във всичките му форми, то тя съществува поради факта, че дискриминираните не търсят правата си. Всичките видове дискриминация обхващат сфери, като например образованието, кариерата, социалното осигуряване, здравеопазване и достъп до стоки, услуги и жилища.

Ето какво се случва в България 22 години след падането на Желязната завеса: пълна дискриминация на българският етнос водеща до неговото унищожение. Някой ще кажат, това са много силни думи, да така е, но е факт. България е в челната десятка с най-възрастно население не само в ЕС, но и в света според направен доклад на демографският отдел на ООН. През 2007 година страната беше седма по застаряване, като само за три години стана пета. Според прогнозите на ООН към 2015 година България ще е страната с най-остарялото население в цял свят. При това българите живеят с осем - девет години по-малко от останалите европейци и страдат много по-често от социално-психични заболявания. Това, което се случва с българският етнос е без паралел в световната история.

Визирам етнос, защото българското население от мнозинство ще се превърне в малцинство в собствената си родина. За сметка на това прирастът на малцинствата (роми и турци) се увеличава и удвоява. Тоест, прирастът на малцинствата скоро ще доведе и до подмяна на името на държавата от България на Мангалия.

България не просто остарява, тя изчезва. Всяка година българския народ намалява с около петдесет хиляди души на година, което означава, че всяка година един град като Добрич изчезва от картата й.

Измеренията на демографската катастрофа в България имат и чисто географски проекции - през 2009 г. 39 села бяха заличени от списъка на населените места, защото са останали без нито един жител. Това е реалността от 22 години насам. Всяка година българското население намалява тоест, накратко в България се губи население в мирно време годишно три пъти повече, отколкото ако има война
За това можем да си зададем няколко простички въпроси. Кой има сметка от това и как е редно да наречем този процес?

За него има две наименования: природен процес или етническа дискриминация (прочистване).
Но, природен процес е тогава, когато няма човешка намеса в него и нещата следват своя природен ход, а в реалност българите измират със скорост 50 000 на година.
Истината е, че това можем да го наречем само етническа дискриминация. Защото етническа дискриминация е, ако някой целенасочено подкрепя, развива, поддържа и разпалва този процес - във вреда на едни етноси и в полза на други.

За жалост няма как да наречем измирането и намалението на раждаемостта при българите природен процес. Защото в човешкото общество всички процеси са резултат от положителни или отрицателни действия на групи от хора и на отделни личности. Защото всяко общество или отделни личности преследват някакви цели. Целите не винаги са еднопосочни, от където се стига и до конфликти.
Когато обаче конфликтът на различните цели води до унищожението на цял един етнос в собствената му държава и заместването му с друг етнос - това вече е не само дискриминация, а геноцид.

Тук може да се изкажат възражения от рода, че няма такова нещо и никой официално не е обявявал геноцид. На пръв поглед това е така, но кой е казал, че един геноцид и изтребление се води само с огнестрелно оръжие и концлагери?

Всяко унищожение си има цел, а целта на етническото заличаване е да прочисти дадена територия от даден етнос. В конкретният случай: да бъде прочистена територията на България от българския етнос. И естествено, ако тази цел може да бъде постигната с други средства, като икономическа зависимост и икономическо робство, защо е необходимо пилеенето на скъпи боеприпаси за население колкото един мегаполис. . "Най-сигурният начин да се разруши една нация, това е като се разложи нейната парична система".

Да не пропуснем, че една типичен геноцид с явно изтребване и унищожение винаги предизвиква общественото внимание, започват да се задават неудобни въпроси и т. н. Друго си е, когато всичко стане тихомълком, без шокиращи факти в медиите. От време на време се промъкват информации за убийства, грабежи и катастрофи - но това бива представяно като «битови конфликти и инциденти». На тях се обръща особено повече внимание, за да покажат на общественото мнение „действителността" в по-голямата част от територията на страната, тоест да се прикрие истинския тотален проблем на разрушението и унищожението на нацията.

Прочистването на територия от даден народ без класическа военна намеса не е нещо ново и си има специален наименование в политическите похвати, т. нареченото «създаване на некомфортни условия за живот». Зад това прикрито словосъчетание се гнезди не толкова лицеприятни неща. Ще изброим някой от тях и ще разпознаем в съвременната българска действителност, наличието на етническа дискриминация.

Първото, което се разполага като основа за прилагане на политическата стратегия е «създаване на некомфортни условия на живот» и създаването на неприязън до степен на враждебност към обществено-писохологическа атмосфера спрямо даден етнос.

На този етнос от екраните на телевизорите, от ефира на радиата, от страниците на вестникарските медии се внушава, че той има историческа грешка в своето минало.
Един от основните и на първо място подходи за създаване на «некомфортни условия за живот» е изопачаване на историческите събития и факти на дадена нация. През последните 22-е години на прехода българския етнос се начете и наслуша на доста безсрамия по този повод - като се започне от подмяната на термина «турско робство» с невинното «присъствие», та се свърши с опита да се оправдаят зверствата и масовите убийства на българите по време на Априлското възстание и най-вече така нареченият «мит Батак», диктаторският характер на комунистическите, националсоциалистическия и фашисткия режим.

Ето така у етноса, набелязан за прогонване, прочистване и унищожение от лицето на земята, се създава чувство за историческа несигурност.

Оказва се, че историческото му минало е лъжа и измислица, незаслужаваща внимание и уважение. Откъснат от историческите си корени и останал без опора в своята памет, изгубил смисъла на миналото, етносът не намира перспективата си за бъдещето.

Отделната единица в етноса престава да се чувства част от нещо по-голямо, значимо и кръвно. Така останал без морална и духовна подкрепа на общността, се затваря в собствения си малък личен свят. Спира да споделя с другите и за какво му е необходимо? След като нито исторически е свързан здраво с тях чрез общите дела на миналото, нито в днешния ден си заслужава да бъде част от този етнос, който е толкова «виновен» пред другите? И ето, целта донякъде е постигната - етносът е разбит на отделни единици, а оттам вече до подмяната на религията (чрез пропаганда - излъчване в най-гледаното ефирно време по националните телевизии на турски сериали), на етническото съзнание, на местоживеенето (чрез прогонване в емиграция).

Друг подход за етническо прочистване и дискриминация, който е много ефикасен, че редица политолози се прекланят пред него, като тиха „революция" е унищожението на семейството като единица клетка на обществото. Това неменуемо води до отрицателно влияние върху демографския прираст и до т. нар. демографска катастрофа.
"Разрушете семейството и цялото общество ще изпадне в колапс".

Всъщност, сривът на демографския прираст е един от основните преследвани резултати в замаскираната етническа дискриминация. Да бъде снижена раждаемостта на прочиствания етнос е една от главните цели по пътя към неговото окончателно прогонване от дадената територия или направо физическото му изтриване от лицето на земята.
В ход се пускат всякакви средства: разрушаване на традиционното семейство и замяната му с мнимо такова или сурогати, като се стигне чак до т. нар. «еднополови семейства». Масово разпространение и налагане на порнографията и превръщането на сексуалното удоволствие в самоцел. Осмиването на религиозни ценности, насочени към запазване на семейството, въвеждането на т. нар. «граждански брак», стремеж да бъде узаконена проституцията, пропаганда на хомосексуализма и педофилията, издигането на кариерата и личното благополучие.

Разбира се, тези подходи се прилагат не от сега и не само в България. Такъв метод е мислил да приложи и самият Хитлер след завладяването на славянските държави. В негова реч той пропагандира, че „в тези завладени славянски територии на всяка автобусна спирка трябва да има будка за алкохол и за порнографски списания, за да бъдат сринати моралните устои и по този начин съкратен броя на населението им".

Друх подход за етническа дискриминация и по лесно маниполиране на дадена нация е сриването на образователната система. Постепенното разяждане, наслояване на безпереспективност на кариера и развитие, образованието в България рязко понижи интелигентността на средния гражданин на тази страна и това не е случайност. Обучението в България и крайните резултати от работата на обществените училища се понесе стремглаво надолу в последните 22-е години, защото това беше планирано да стане така.

Пределно ясно е, че стремежът е не да се произвеждат "академици" от средата на работническата класа, а работниците да бъдат тренирани по такъв начин, че никога да не мислят дори за самите себе си. Преследвайки тази цел, така целенасочено се опустошиха мозъците на гражданите на България чрез:

- финансиране на университети и учени, които да провеждат унищожението на обществената образователна система на България в частност и интелигенцията на страната като цяло;

- разработване на стратегии за промиване на мозъци, основани главно на ефективно използване на всички видове медии, но най-вече на телевизията;

- налагане на лъжеобразователни и промиващи мозъците методи с цел да се разруши способността на гражданите на България да мислят за просперитет и сигурност;

- подчиняване на общественото образование на България на серии провалени експерименти - от техниката на четене "погледни и прочети";

- превръщане на образованието в обикновена подготовка на бъдещи покорни роби
Друг метод за прогонване на етнос от територията на собствената му държава, е трудни, дори невъзможни условия за придобиване на жилища.

Също така раздаване на социални помощи за майчинство нееднакво за всички етноси, без да се отчита кой точно етнос е заплашен от измиране и кой няма нужда от подобни помощи, за да се размножава.

Или запазени «етнически» квоти при приемането на кандидат-студенти във висшите учебни заведения - независимо от успеха им в средното училище се приемат определен брой студенти от етноса, който бива подстрекаван от «неправителствените» организации към агресивно поведение спрямо онзи, които трябва да бъде «прочистен».
Успоредно с това етносът, набелязан за прочистване, прогонване или направо унищожаване, бива обвиняван редовно в медиите и публичното пространство в «расизъм» и «дискриминация» към други - по този начин, освен че продължава създаването на враждебна психологическа атмосфера спрямо него, се постига и превантивен ефект: замаскира се фактическата агресия на расистка и дискриминационна основа против този етнос. Тоест - прикрива се наличието на етническа дискриминация против него.

Една от най-ефикасните техники за етническа дискриминация е влиянието на съответни «неправителствени» организации върху органите на полицията и съдебната власт. Тези организации защитават, прикриват и слагат често не просто идеологически, а директно политически чадър върху криминални престъпници от «привилегирования» етнос - това става както чрез неоправдано снизходителни наказания за престъпления, характерни за «привилегирования» етнос, така и чрез директни опити за оправдаване на съответните престъпници.

Проблемът е, че една етническа дискриминация преминаваща към геноцид, независимо от нейната форма - с класически оръжия или с оръжията на съвременните политтехнологии за психологически натиск срещу групи хора, не се води от единични индивиди. Тази дискриминация се води от цели държави - или по-точно, от групи хора, които управляват държави. Когато е с класически оръжия, там всичко е ясно - самолетите излитат от самолетоносачите, хвърлят бомбите, изстрелват ракетите и се връщат.

Когато обаче поради различни причини употребата на класически оръжия е нежелателна, се използват т. нар. «неправителствени» организации.

Тоест - механизмът на «неправителствените» организации се превърна в класическо «правителствено» оръжие. Разбира се, не е необходимо членуващите в тях да подозират това, техните мотиви са различни: от обикновен идеализъм до обикновени пари. Най-често - обикновени пари. И ако искате да разберете за кое правителство работи дадена «неправителствена» организация - просто проверете кое правителство я финансира. Нещата стават ясни веднага.
В случая с етническата дискриминация в България обаче, дори няма нужда да се проверява финансирането на «неправителствените» организации, които я водят, разпалват, поддържат и подстрекават. Едно, че за повечето от тях това не е никаква тайна, а дори гордо изтъквано обстоятелство, друго, че също така гордо се публикуват отчети за расовата и етническа дискриминация спрямо българския етнос. Ето само един-единствен откъс от такъв отчет, за да подтвърдим изложеното по-горе:
«На 4.04.2011г. посланик Джеймс Уорлик връчи награда на г-жа Станка Байчева медицинска сестра, за нейните изключителни постижения в областта на здравеопазването. Наградата „Златна Хипократова клетва II" се връчва ежегодно на роми със значителен принос за българското здравеопазване. Посланикът на Република Унгария г-жа Юдит Ланг и д-р Миладин Апостолов, председател на Балканската асоциация по история и философия на медицината връчиха награди на двама други представители на ромския етнос с изключителен принос в областта на българското здравеопазване.»

Въобще няма никакво съмнение, че въпросната медицинска сестра от цигански произход заслужава награда, както и «другите двама представители» на същия етнос. Нека ги наградят!

Но защо като «роми», а не просто като добри специалисти?
Та за самите тях е оскърбително, че ги награждават не просто като добри специалисти , а именно защото са добри специалисти- но цигани.

Ако бяха българи - нямаше да ги наградят, както и никой никъде няма да види българи, наградени, защото са българи. Я си представете следната информация: «Наградиха еди-коя си медицинска сестра, защото е етническа българка и със сериозен принос към българското здравеопазване...»?
Абсурд, нали? Веднага цяла Европа начело с вездесъщия Уорлик ще разгърмят навред, че в България се дават награди на етнически признак, че това признак на расизъм, сегрегация и дискриминация!

Но това е само един от случаите. Всеки може да влезе в Интернет, и да види огромния брой случаи, когато западни посланици делят България на «роми» и други - но в същото време никой от тях не повдига най-жестокия и болезнен за страната въпрос: измирането на българите със 50 000 годишно. Това, че други етноси нямат здравеопазване, образование и работа наистина е проблем. А измирането на българите като етнос явно не е проблем!

И когато се замислите кои ли са идеолозите на сегрегацията, расизма и дискриминацията в България, не мислете кой знае колко много, а си припомнете имената на посланиците на двете най-могъщи държавни картела в света: САЩ и на ЕС. Те стоят зад разделението на хората на небългари и българи, на цигани и други, както е в конкретния случай, насъскват, подстрекават и разпалват етническата дискриминация в България.

Естествено, веднага възниква въпросът: защо? След като въпросните посланици все така си остават посланици и никой не ги отзовава, ясно е, че тези техни акции не са спонтанни и индивидуални прояви, а израз на държавна политика. Какъв е обаче интересът на ЕС и на САЩ от етническото прочистване на българите от България?
Целта е глобална, по тази причина беше прочистена и Югославия. Западът иска територията на Балканите за плацдарм срещу Близкия изток и през Черно море срещу Русия. А за да съществува плацдарм, той трябва да бъде очистен от всякакви други, дори симпатизанти на страната, която ще бъде атакувана.

Поради религиозни и исторически причини православното християнско население на Балканите е свързано с Русия - Гърция, например, до последно се съпротивляваше на бомбардировките над Сърбия през 1999 г. Затова и трябва да бъде очистено от полуострова, по-ясно казано, полуостровът трябва да бъде «очистен» от него. А повечето управляващи клики в западните държави са просто антихристиянски, да не говорим за антиправославно, настроени.

Ето защо етническата дискриминация и геноцид в България е и религиозна дискриминация - колкото и на българите да не им се иска да е така , те не могат да избягат от този факт.

Какъв е изходът?

Първо: всички българи в България трябва да разберат, че както тяхното бъдеще, така и бъдещето на децата и внуците им е заложено на карта. Вече в България се раждат повече деца от небългарски, отколкото от български произход. Има региони, където хляб не можеш да си купиш, ако го поискаш на български. Бъдещите българи просто ще останат без държава.

Второ: информацията за всичко, свързано с етническата дискриминация, водена срещу етническите българи в България, трябва да бъде разпространявана интензивно - съвременните комуникационни средства, най-вече социалните мрежи от типа на «Фейсбук» позволяват това, видяхме силата и възможностите им в Северна Африка.

Трето: етническите българи в България трябва да поставят пред управляващите въпросът за физическото оцеляване на българския етнос. Как е възможно за запазването на диви животни, за съхраняването на изчезващи видове насекоми да се организират национални каузи - а за запазването на българите като народ да няма такава кауза?

Четвърто: пред лицето на неминуемата гибел на нацията трябва временно да се загърбят дребнавите политически различия. Защото измират всички българи: комунисти и демократи, леви и десни, русофили и русофоби, центристи и монархисти, земеделци и негласуващи.

Пето: очевидно е, че е необходимо изграждането на национална, може би политическа структура, ангажирана единствено и само с предотвратяването на последиците от етническата война срещу етническите българи в България, с преодоляването на резултатите от демографската катастрофа.

Ерата на Интернет позволява сравнително бързото и оперативно изграждане на такава структура.

Шесто: всички специалисти в областта на демографията, ангажирани отговорно с изследването на този смъртоносен процес, са единодушни, че България разполага с не повече от десетина години, за да направи опит да го преодолее.
Ако не успее - край на държавата!

Седмо: всички трябва да разберат една проста истина - България загива, бавно, но сигурно.

Бонка Живкова /Дарик радио
Използвани източници: Новинарски електронни издания
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Нестор в Януари 07, 2012, 15:14:24
Преди няколко дена бургаски журналист е бил пребит от циганска банда,четете статия в сайта Афера БГ.Защо е станало така,на оживено място и в присъствието на няколко полицаи,един от които също е получил един случаен удар в мелето и му счупили очилата.Полицаите гледали сеир и накрая се произнесли,че журналиста сам си бил виновен.Излиза,че е трябвало да се остави да го малтретират и да му изпотрошат микробуса.Официалното изявление на полицията е пряко обиняващо пострадалия,бил хулиганин.Това вече за какво ви говори?Това българска полиция ли е или циганска?Утре всеки българин може да бъде пребиван,ограбван,дори убит ей тъй,за забавление на развилнелите се цигански орди.Не бива да се мълчи,това е похват на продажните медии,трябва подобни случаи да си огласяват в западни медии,да се шуми по всеки възможен начин,да се завеждат дела в международния съд.Тук има явна дискриминация и покровителство на " българските" правозащитни институции над ужасяващата циганска престъпност.Оставка за позорния министър на МВР!
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: BMPO в Май 14, 2012, 11:46:16
Правната уредба на България бе адаптирана към съвременните реалности. От три месеца в Наказателния кодекс са дефинирани по-подробно престъпленията, предизвикани от омраза

Това заяви заместник-министър Веселин Вучков при откриването на еднодневен семинар за противодействие на този вид престъпленията. Това е първото по рода си обучение от подобен тип сред държавите на Балканския полуостров„Уважението на човешките права, основните свободи, демокрацията и правовата държава са в основата на концепцията за сигурност на България като държава-членка на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа”.  С тези думи заместник–министърът на вътрешните работи Веселин Вучков даде началото на проект за обучение на служители за противодействие на престъпления, предизвикани от омраза. Еднодневният семинар се провежда в Академията на МВР в София. „Отчитаме необходимостта от сътрудничество за ефективна борба с този вид престъпни прояви, най-вече загрижени от данните от доклада за престъпления от омраза в региона на ОССЕ, публикуван неотдавна”, допълни заместник вътрешният министър. Проектът се реализира за първи път на Балканския полуостров. Обучението ще обхване на първо време ръководни служители от областните дирекции на МВР, а в последствие ще бъдат подготвени и обучители. Те ще бъдат запознати с практиките за противодействие на престъпления, предизвикани от омраза, от двама лектори от Офиса за демократични изследвания и права на човека /ОДИПЧ/ към ОССЕ. „По този начин ще имаме инструктори и преподаватели по тази изключително важна тематика, която не е чужда на много от държавите от Балканския регион. Обучените в рамките на тези семинари хора ще бъдат обучители и ръководители по отношение противодействието и най-вече разследването на това изключително опасно и грозно явление”, обясни още заместник-министър Вучков. Той припомни, че през месец февруари т.г. между Министерството на вътрешните работи и Офиса за демократични институции и права на човека към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа бе подписан Меморандум за разбирателство, който регламентира организирането на обучение в областта на престъпленията от омраза. Настоящият семинар е стъпка в посока на изпълнение на отговорностите и готовността на България за създаване на общи подходи за противодействие на тероризма. Правилното поставяне на проблемите, свързани с престъпленията от омраза и сътрудничеството между полиция, съдебна власт и неправителствен сектор е условие за ефективно противодействие на тези престъпления. Разпознаването на престъпленията от омраза, разследването и адекватното водене на статистика, както и подпомагането на жертвите зависят от изграждането на капацитет и полагане на усилия за обучение на правоохранителните органи. С направените изменения в Наказателния кодекс, в сила от 27 май т.г. , законодателят дефинира по-подробно някои престъпления с признаци, които включват прояви на ксенофобия или расизъм. Към първия основен състав е за убийство по хулигански подбуди е добавен признакът „расистки или ксенофобски подбуди”. Вторият много важен състав гласи, че този, който, чрез слово, печат или други средства за масова информация, проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от 5000 до 10 000 лв. А този, който употреби насилие срещу друг или повреди имота му поради неговата раса, народност, етническа принадлежност, религия или политически убеждения, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и глоба от 5000 до 10 000 лв., както и с обществено порицание. „Досега нещата се приравняваха до хулигански подбуди, което не е едно и също. Трябва да бъдем сигурни, че противодействието на престъпленията, предизвикани от омраза ще бъде на съответното, адекватно ниво, което е полезно за доброто функциониране на гражданското общество през XXI век.”, подчерта заместник вътрешният министър.
Форумът продължи с презентации на добри практики и представяне на разработената от ОДИПЧ програма за обучение, адаптирана за България със съдействието на български експерти. „Промяната преминава през много болка засегнатите от този тип престъпления, и много критики, отправени към правоохранителните органи. Не работим по този въпрос само от политическа коректност, не искаме да поучаваме хората. Ние вярваме, че трябва да бъдат използвани всички налични инструменти, за да се борим срещу престъпленията от омраза”, бяха категорични Назрин Кан, старши съветник в отдел „Толерантност и недискриминация” в Офиса, и Джоана Пери от ОДИПЧ, която ще представи и ключовите понятия и определения по отношение на престъпленията от омраза.


1104 полицаи преминаха обучение за разследване на престъпления от омраза
14 май 2012 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Начало / Полиция
София. 1104 полицаи преминаха обучение за разследване на престъпления от омраза, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Обучението бе проведено в рамките на подписания от заместник-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков Меморандум за разбирателство между Министерството на вътрешните работи и Офиса за демократични институции и права на човека /ОДИПЧ/ към ОССЕ. Работна група под ръководството на комисар Милчо Енев, директор на ГД „Охранителна полиция”, изготви програма за обучение на служители на охранителна и криминална полиция за разследване на престъпления от омраза.
По време на втория етап от програмата за реализиране на Меморандума, който бе проведен през месец април, обучители от българската страна предадоха опита си на служители от СДВР и областните дирекции в страната. Разследващите полицаи бяха запознати с понятието „престъпление от омраза” и със специалните състави на чл. 162-164 от Наказателния кодекс. Разгледани бяха и законодателните промени, свързани с този вид престъпления. Акцент бе поставен върху опасностите, които крият престъпленията от омраза, и върху негативни последици от тяхното пренебрегване. Участниците бяха запознати с обществените схващания по темата, многообразието в обществото, въздействието на престъпленията от омраза и ролята на полицията за предотвратяването им.
В хода на обучителния процес, обхващащ всички модули от Наръчника за обучение, бяха проведени дискусии по основните трудности при установяването и разследването на конкретни престъпления, мотивирани от омраза.
Съгласно програмата на Меморандума за разбирателство предстоят още два етапа на обучение на разследващи полицаи от охранителна и криминална полиция.
Представителите на ОДИПЧ ще имат възможност да оценят провеждането на подготовката, както и необходимостта от допълнително адаптиране на програмата в България.
Първият етап от обучителния процес бе проведен в периода 26-30 март. В него се включиха 50 служители от СДВР и областните дирекции в страната, които бяха подготвени за обучители. Лектори от ОДИПЧ илюстрираха работата на полицейските служители по престъпления от омраза с лекции, дискусии по конкретни казуси и практически упражнения. На всеки участник бе предоставен Наръчник на обучителя.
Подготвянето на обучители беше първата стъпка от прилагането в България на цялостната програма на ОДИПЧ за реакция при престъпленията от омраза. Осъществяването й ще утвърди водещата роля на България сред балканските страни в областта на опазване правата на човека.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: BMPO в Май 14, 2012, 11:47:29
В МВР стартира пилотно обучение по правата на човека
Целта е създаване на обучителна мрежа по проблемите на недискриминационното поведение в полицейската дейност


През септември 2011г. започна изпълнението на проект HOME/2010/ISEC/FP/C2/4000001454 „Европейска полиция и човешки права” по специфичната програма на Европейската комисия „Превенция и борба с престъпността” (ISEC 2010).  Проектът, който ще продължи 18 месеца, се реализира в партньорство между Главна дирекция „Охранителна полиция”, Академията на МВР, Института по психология на МВР, Комисията за защита от дискримнация, Българския Хелзинкски Комитет, Центъра за изследване на демокрацията, Белгийската федерална полиция, Германската полиция /провинция Баден-Вюртемберг/ и Полската полиция /Варшавска градска полиция/. Очакваният резултат от изпълнението на проекта е създаване на обучителен модел за последващо полицейско обучение с европейски измерения.
Дейностите в изпълнение на проекта обхващат: оценка на състоянието в полицейската дейност в България и държавите партньори – Белгия, Полша, Германия  по спазване правата на човека, с акцент върху недискриминационно поведение; разработване на методика за обучение; изготвяне и издаване на наръчници за обучители и обучаеми.
Новаторството в проекта е в разработването и прилагането на съвременна методика за обучение на възрастни с цел мултиплициране на обучението по правата на човека. Ще се търси повече гъвкавост на обучението, което ще позволява на базата на периодични обзори от полицейската практика да се провеждат тематични обучения, както и актуализация на учебните модули. Основната характеристика на обучението е интерактивният и интердисциплинарен подход, базиран на ситуативно модулно обучение – по казуси от полицейската практика. 
Разработените методика и наръчници ще бъдат предоставени на  CEPOL за ползване от полицейските служби на страните от ЕС и страните – кандидатки. Към момента започва пилотно обучение на обучители в СДВР и ОДМВР Перник и Пазарджик. През предстоящите три месеца от февруари до април 2012 г. ще се проведе последващо обучение на полицейски служители в трите дирекции. През септември ще стартира обучението на обучители в други 10 областни дирекции на МВР в страната. Така в българската полиция ще бъде изградена мрежа от 280 обучители по проблемите на недискриминационното поведение в полицейската дейност.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: BMPO в Май 14, 2012, 11:47:59
Стартира проект „Развиване на българската национална платформа за борба с киберпрестъпността”
Бенефициент е Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, а партньорски организации са Пощенската и комуникационна полиция на Италия и Централната дирекция на съдебната полиция на Франция


Основната цел на проекта е свързана с насърчаване и развитие на координацията, сътрудничеството и взаимното разбирателство между правоохранителните, правоприлагащите органи и други национални и международни институции за превенция и борба с киберпрестъпленията. Проектът е насочен към ограничаване на престъпленията, извършвани чрез Интернет, по пътя на подобряване на Българската националната платформа за тяхното противодействие.
Бенефициент е Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, а партньорски организации са Пощенската и комуникационна полиция на Италия и Централната дирекция на съдебната полиция на Франция.
В момента в световен мащаб над 2 милиарда от гражданите се възползват от възможностите да обменят информация, да правят бизнес, да осъществяват социална комуникация, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Това пространство е все по-предпочитано и за извършване на различни престъпления. Ще ползваме опита на италианските и европейски партньори, които имат разработени добри национални платформи срещу борбата с киберпрестъпността, допълни още той.
Според Н.Пр. Стефано Бенацо в Италия полицията на пощите и комуникацията съществува повече от 20 години и обмяната на опит може да бъде повече от полезна. „В държавите, в които съм работил – Русия, Германия и САЩ, информационната дейност беше привилегия на властите, а днес е обратното – престъпниците са тези, които имат цялата сила, парите в свои ръце. С този проект даваме на нашите граждани един инструмент срещу тези, които се домогват до техните кредитни карти, правят трафик на хора”, допълни още посланикът и подчерта, че италиански специалисти ще дойдат в България, за да обучават българските си колеги.
Аташето по вътрешна сигурност на френското посолство Себастиен Морас обобщи, че този проект е факт благодарение на динамичната работа на служителите на ГДБОП. Според него организираната престъпност инвестира в киберпреестъпления. Това е един много ползотворен бизнес, използващ се от терористичните мрежи, имащи за цел дестабилизиране на обществото. „Ние сме абсолютно убедени, че полицията трябва да се организира на европейско ниво и да функционира на това ниво много по-активно”, заяви Себастиен Морас.
Бюджетът на проекта възлиза на 91 852 евро, от които 73 482 евро /80% от общата сума/ са под формата на грант от Европейската комисия, и национално съфинансиране в размер на 18 370 евро.
Продължителността на проекта е 10 месеца, в този период е предвидено изпълнението на 2 Компонента. Тяхното успешно реализиране ще допринесе за развиване на Националната платформа за борба с киберпрестъпленията. Това ще е първата стъпка към по-последователен подход в борбата с интернет-престъпността на европейско ниво, както и за повишаване на капацитета на правоохранителните и правоприлагащи органи на национално ниво за ефективно противодействие на този вид престъпна дейност.
Проектът включва провеждането на обучения, семинари, обмен на знания, опит и добри практики, провеждането на широка медийна кампания за популяризиране на проблема и справянето с него, както и цялостна оценка на националното законодателство в областта на борбата с киберпрестъпността.
Около 80 експерти, следователи, прокурори и съдии ще преминат обучение и квалификационни курсове за разследване и разкриване на киберпрестъпления и успешното наказателно преследване на извършителите. Петима служители от ГДБОП ще бъдат обучени от френските партньори за поддържане на Българската национална платформа.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Hatshepsut в Април 26, 2013, 17:07:35
Биха шута на социална работничка, отказала помощи на цигани

(https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/201304/20130426.zahgctkjen.jpg)

Социална работничка от Пловдив беше принудена да напусне, след като спази закона и отказа помощи на роми [цигани]. Ангелина Петрова е била заплашвана и тормозена физически по време на проверки в една от пловдивските махали. Според началниците на Ангелина, тя сама си е виновна.
Една година жената работи като социален работник две от ромските [циганските] махали в Пловдив. През този период отхвърля 26 от 56 молби за месечни помощи, заради което ромите [циганите] я нападат.

 „Едно от потърпевшите лица просто хукна към нас и ме дърпаше за косата," разказа тя пред bTV. Нападнаха ме, защото си вършех работата, допълва Ангелина. Според нея преценката й е обективна и тя съвсем правилно им е отказала помощ. Условията, в които живеели някои от ромите [циганите], искащи помощи, били направо луксозни.

 След нападението Ангелина заявява в социалната мрежа, че системата, за която работи, толерира безпринципно даване на помощи на не толкова нуждаещи се. Тя обвинява и конкретни служители от дирекцията „Социално подпомагане" в Пловдив.

 По думите на Ангелина Петрова, в града има хора от малцинствата, които признават, че дават пари, за да им бъдат отпуснати помощи. Началникът на службата Галина Качелова категорично отхвърля такива „намеци за корупция".

https://www.blitz.bg/ (https://www.blitz.bg/news/article/196219)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Hatshepsut в Април 15, 2015, 07:31:17
Дискриминация

(https://www.lentata.com/cache/page/7029_big.jpg)

Как кмета и общински съветници във Варна дискриминират българите в полза на циганите...

Варна – епицентър на „ромската“ [циганската] интеграция, с любезното съдействие на варненските общинари и няколко десетки милиона лева.

Днес на страницата на община Варна се появи следният документ „Проект за приложение към План на Община Варна за интегриране на българските граждани от ромски [цигански] произход и други български граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите [циганите] ситуация /2014 - 2020г./ - 09.04.2015 г. “

Целта на този прелюбопитен „интеграционен“ документ е да построи за сметка на нас, останалите български граждани, безплатни жилища за обитателите на циганския катун в Аспарухово. Същите тези, които в голяма степен са отговорни за унищожителното наводнение, което отне невинни човешки животи. Заради незаконните им строежи, унищожили и запушили отводнителните системи, заради варварски изсечената гора, чиято коренна система в миналото е задържала водата в почвата.

И сега като награда за тези им деяния, кметът на района, кметът на общината, в съучастие с общинските съветници, смятат да им построят блок, забележете с част от даренията, събрани от българските граждани в помощ на всички пострадали, а не само на обитателите на катуна.

Общинският съвет и администрацията на Варна извършват явна и чиста дискриминация по етнически признак. Открито. Над български граждани, в полза на обитателите на катуна. Предвиждат социални придобивки и благини, като безплатни жилища, на основата на произход. На лица, които администрацията и общинските съветници определят като „роми“. Видимо от самото заглавие.

Няма информация за това, кой е „интеграторът“, изготвил този план, не може да се намери на страницата, няма и връзка към протокол или решение на Общинския съвет, за да се види кой съветник е предложил и кои са подкрепили приемането на този план и кой е изготвил проектът за това скандално приложение към него.

Според публикувания проект изграждането на "социален" блок, в който ще бъдат настанени ромските [циганските] семейства ще струва 3 595 190 лв. Честито на всички останали български граждани, млади семейства и прочее, които нямат жилище и са принудени да теглят 30-годишен кредит, или да плащат наем, отделяйки от доходите си за това. Администрацията и Общинския съвет във Варна мислят и се грижат за интеграцията на „ромите“ [циганите].

„Планът“ е разделен на 6 главни приоритета: "Образование", "Здравеопазване", "Жилищни условия", "Заетост и социално включване", "Върховенство на закона и недискриминацията" и „Култура и медии”.

Любопитна точка в "Култура и медии" е: "Обучение на журналисти в антидискриминация, чувствителност към проблемите на ромите [циганите] и елиминиране на езика на омразата в медийните публикации". Това според мен е чиста цензура.

„Проектът“ предвижда още :

 
·        „Подобряване на жизнената среда в квартали с преобладаващо ромско [циганско] население“, чрез „Изграждане на канализация, пътна инфраструктура и електропреносна мрежа в квартали с преобладаващо ромско население след одобряване на ПУП“ и „Изработване на устройствени планове на жилищни райони с преобладаващо ромско [циганско] население.“ На „Уязвими, социално слаби граждани на общината, с фокус върху ромите “ [циганите];

·        Осигуряване на временна или дългосрочна заетост за граждани от ромски [цигански] произход и други малцинствени групи в общински предприятия, общински структури и отделни общински дейности, в рамките на изпълнение на определен проект или дейност.

·        Назначаване на трудов договор, на пълен работен ден в община Варна на експерт по етническите и интеграционни въпроси.

·        Обучение на ромски [цигански] административни медиатори по разработена методика и назначаването им в три района на община Варна.

·        Съхранение, развиване и промоция на ромски [цигански] традиционни занаяти! ОСОБЕНО ЦЕННО за варненските общинари, явно.

·        Откриване и поддържане на ромски [цигански] информационни и културни центрове/РИК/ в квартали с компактно ромско [циганско] население: кв.Аспарухово, кв.Вл.Варненчик, кв.Младост, на терени и в обекти-общинска собственост, предоставени за безвъзмездно съвместно ползване от НПО, общински дирекции, културни институти, образователни центрове и др. за реализиране на нестопански обществено полезни дейности с ромската [циганската] общност.

·        Изграждане на положителен образ на ромите [циганите] в медиите, чрез „Обучение на журналисти в антидискриминация, чувствителност към проблемите на ромите [циганите] и елиминиране на езика на омразата в медийните публикации“.

·        Подпомагане участието на ромски [цигански] фолклорни групи, културни дейци, произведения на литературата и изкуството в местни и международни фестивали и изяви;

·        Осигуряване, чрез заплащане на седмична страница в местен печатен всекидневник, посветена на въпросите на интеграцията на малцинствата, с фокус върху ромите [циганите], като „Платена седмична страница в местен печатен ежедневник, където НПО и община Варна съвместно ще публикуват материали по въпросите на интеграцията на малцинствата“.

Това е само една малка част от предвидените от варненските общинари „интеграционни“ мерки. Предвидените средства, в размер на десетки милиони, ще дойдат от бюджета на града и по „програми“. Епизод пореден от наглата кражба, наречена „интеграция“.

Преди дни бях в Аспарухово, по покана на местен инициативен комитет, който е събрал близо 5000 подписа на хора от квартал "Аспарухово", които са "срещу" построяването на този "социален" блок. Хората бяха отвратени и омерзени от лицемерието и празното дрънкане на администрация и общинските си съветници.

От празните обещания и откровените лъжи на „избраниците“ си, които в Интернет се борят с „циганизацията“, а на практика подкрепят политиката на администрацията и строежа на този „социален“ блок за циганите от махалата.

От това, че няма кой да им обърне внимание и да се съобрази с исканията им. От съучастието на администрация и съветници в „интеграцията“. И в проекта за построяване на „социален“ блок и още три къщи, на празно място, току под балконите на хората.   

Обвиняват всички без изключение – районен кмет, кмет, общински съветници. Без изключение. Защото всички са отговорни и „виновни“ този дискриминационен проект, който предвижда харченето на десетки милиони левове, общи пари, за фалшива „интеграция“. В това, че с плана си ограбват останалите български граждани, млади семейства и стимулират безотговорното поведение и родителство на обитателите на махалите. Че смятат да преместят част от циганите от „Максуда“ в Аспарухово.

Защото идеята да построиш „социален“ блок на обитателите на катуна, само за да направиш хоризонталното гето вертикално е малоумна, крадлива и дискриминационна. Защото обитателите на катуна нямат проблем да си качат коня и на петия етаж. Доказали са го.

Тук вече не е виновен, този който яде баницата, а този, който му я подарява. Поднася на тепсия. А това са варненските общински съветници и цялата администрация, решила да похарчи десетки милиони за тази фалшива „интеграция“. За „обучения“, „антидискриминационно говорене“, назначения, устройствени планове, ромска култура, ромски занаяти, ромски традиции и прочее и прочее.

Явно на варненските общинари им е важно да ги пазят, след като предвиждат харченето на огромни суми за това. Независимо какво драскат из нета. Това поведение на „общинарите“ е образец за лицемерие, лъжа и двуличие, тип „не ме гледай какво правя, слушай, какво говоря“.

Тъй като варненските общински нотабили са се сврели в миши думи и няма никакви коментари по деянието им, смятам да ги уведомя писмено, че намирам планът им дискриминационен и антибългарски.

След което смятат да поискам проектите за подробните устройствени планове на „ромските“(по терминологията на ВОС) махали, както и сметките и разчетите за харчовете. От „медиаторите“, „ромски занаяти“, през „интеграторите“, та до количествено-стойностните сметки на „социалния“ им блок.

След това смятам да уведомя прокуратурата и ЕК за този дискриминационен и антинационален „план“ на варненските общинари.

https://www.lentata.com/page_7029.html
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: omerzen в Април 17, 2015, 23:08:29
Ангел Джамбазки пред BIG5.BG: В гетата се води война между
цигани и българи


(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Angeldjambazki.jpg/240px-Angeldjambazki.jpg)

Чакам официална справка от ЕК за Декатата на ромското включване и я нося на
Цацаров, закани се евродепутатът


-Г-н Джамбазки, какви действия сте предприели по казуса с „циганския блок“ във Варна?

-Ситуацията с т. нар. „социален блок“ е опит на Община Варна да превърне едно хоризонтално гето във вертикално такова. Това си е дискриминация, тъй като и много български граждани имат нужда от жилище, но блокът ще е само за бездомни от ромски произход. Написал съм доста остро писмо до Общинския съвет във Варна, в което съм включил и мнението на хората от квартал „Аспарухово“, в което се иска обяснение и пълна информация за този проект.

Това, което най-много ме интересува е, дали той се осъществява с европейски пари.
(Ей тук е заровено кучето! Тук са големите пари предназначени да бъдат откраднати от големите българи и циганските барони)

Ако се окаже, че е така, ще информирам Европейската комисия за какво се дават парите от еврофондовете и ще поискам от комисията да се произнесе дали средствата трябва да се харчат за такива цели. Интересно ми е дали немският данъкоплатец, например, знае за какво отиват част от парите му, предназначени за подпомагане на България. Същевременно ще окажем всичката необходима правна помощ на инициативния комитет във варненския квартал „Аспарухово“, който се обяви срещу строителството на „социалния блок“. Това са трите спешни мерки, предприети по този казус.
Цитат
Ще ви дам интересен пример – наскоро кметът на белгийския град Гент ме помоли да решим проблема с българските цигани в региона, като си ги приберем в България. Наложи се да му откажа и да го посъветвам да се опита да ги интегрира, така както европейските експерти съветват българските власти. Градоначалникът не остана много доволен от отговора ми, но след като циганите могат необезпокоявани да издигат незаконните си гета в цяла България, значи могат да го правят и в останалите страни-членки от ЕС, все пак те са пълноправни граждани на съюза. Нека си направят гето пред Айфеловата кула в Париж или пред Роял Палас в Брюксел.
http://big5.bg/interview/item/2846-angel-dzhambazki-pred-big5-bg-v-getata-se-vodi-grazhdanska-voina-mezhdu-tzigani-i-balgari.html
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: HighVoltage в Август 01, 2017, 17:11:01
С любезното съдействие на Министерство на труда и социалната политика /българите само да плащат данъци, а циганите и турците само да крадат – ех, че хубаво и всичко в едно министерство/

Много ме  дразни 1 индивид, който в своето обсесивно - компулсивно разстройство маниакално повтаря : „Циганите ли ви фалираха банките...........”

(https://i2.offnews.bg/events/2015/04/02/484136/1427954519_1_800x*.jpg)

То няма как и защо циганите да ни фалират банките, понеже нямаме банка с толкова голям капитал, а се казва, че за циганите са изхарчени няколко милр. само за 15г. интеграция, отделно са парите за 14-те до 21-ин  видове помощи измислени само за циганите, от които те чинно се възползват и ги усвояват на 100%.
Още с раждането си един цигански изрод струва на държавата и български народ 1700лв., без дари да е поел глътка въздух. И оттук почва масрафа всеки месец до 18-г. възраст, като навършило пълнолетие циганското изчадие вече е изсрало поне 2 чаавета и се издържа от парите, които те му носят.

"Ромите са обучени да източват държавата. Има цели организации, които се занимават с това всеки циганин да знае законите за помощите, които трябва да получи и да ги цитира, когато някой им каже, че няма право на помощи.
"


1/ По предсъединителната програма ФАР в годините преди членството ни в ЕС за интеграция на роми са разходвани над 40 000 000 евро. Други близо 20 000 000 евро, получени като заем от Европейската банка за развитие, са били инвестирани………..

2/ Стотици милиони евро са разходвани за интегриране на ромската общност по европейските програми след 2007 г. Най-много са средствата, които са предоставени по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и по "Регионално развитие", сочат данните в справката на МТСП.

3/Във връзка с изпълнението на поетите ангажименти по международната инициатива "Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г." Министерство на регионалното развитие и благоустройството е трябвало да инвестира и 1,26 млрд.

4/ Само през 2014 г. са изразходвани близо 41 млн. лв. за ремонт на общо 123 училища и детски градини, от които са се възползвали 8382 ромски деца. Парите са осигурени от ОП "Регионално развитие".

5/ 154 проекта по схема "Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система", за което са разходвани 22,2 млн. лв. За интегриране на ромската общност отиват и около 10% от бюджетите на две други европейски програми, по които България получава финансиране – Норвежкия финансов механизъм и Българо-швейцарската програма.

6/ По Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" през новия програмен период се предвижда за "социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите" да бъдат разходвани около 130 000 000 лв
от средствата ще се възползват 19 380 лица от ромски произход, които ще получат подобряване на достъпа до заетост, образование, социални и здравни услуги и възможност за преодоляване на негативните стереотипи.

И така нататък, и така нататък сами разбирате, че нямам ресурса да достигна до точните цифри, вероятно това е само "шапката" на нещата.


Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: HighVoltage в Август 01, 2017, 17:20:02
Видове помощи отпускани от Социално подпомагане, чийто регионални директори из държавата са изключително инструктирани да не допускат българите до социално подпомагане, а само цигани и турци. По тази причина одобрените не са в някакъв общодостъпен списък, който да се вижда онлайн или на хартия, а под сурдинка всеки тайничко получава одобрението от съответната директорка на районна дирекция СП.

1/ Социални помощи: месечни, целиви и еднократни

За отопление – всяка година 2 тона твърдо гориво;
Еднократна парична помощ – ?????
Месечна помощ за наем – т.е. и докато са на общински наем, пак да им се плаща наема;
Месечни социални помощи са специални соц-ни помощи отпускани за спешно соц-но подпомагане;  :grin-1:
Помоща се отпуска ежемесечно на лица или семейства, които отговарят на следните условия:
– Месечният доход на лицето или семейството да е по-нисък от диференцирания минимален доход (ДМД).
– Жилището да е единствено и не по-голямо от: едностайно – за 1 лице; двустайно за двучленно и тричленно семейство; тристайно за четиричленно и тн.
– Да не притежават движима или надвижима собственост /Ама разбира се, незаконните къщи на циганите напълно отговарят на изискванията – хем ги има, хем не се броят/
2/ Семейни помощи ???????????? Нямам представа какво е това животно семейна помощ
ВСЕ условия, на които отговарят оядените диви, черни свини.

Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Петкан в Август 01, 2017, 22:57:03
Циганската култура и битност не поемат социална отговорност, която носят за другите хора. Циганският социален ред има други принципи, които са много различни от тези на хората от обществото, в  което живеят циганите. Престъпленията извършвани от циганите  "по необходимост", не се осъждат в циганските общности, а напротив, дори се оправдават.
За съжаление и държавната администрация, и правозащитните органи се подчиняват на една странна и криворазбрана толерантност, която е абсолютна неприложима към представителите на този тип човешка мутация.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Индивидуалист в Август 02, 2017, 11:51:14
Цигани рецидивисти нападат полицаи и късат пагони и условни присъди
Да отиде на острова или в щатите и да къса пагони, ще отнесе 10 години, ако преди това не са го гръмнали
тук условни...
не мога просто

https://www.blitz.bg/kriminalni/piyani-romi-napadnakha-politsai-v-rakovski-ss-zakani-za-vtori-asenovgrad-no-im-se-sluchi-sluchka_news533539.html?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz (https://www.blitz.bg/kriminalni/piyani-romi-napadnakha-politsai-v-rakovski-ss-zakani-za-vtori-asenovgrad-no-im-se-sluchi-sluchka_news533539.html?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz)
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: HighVoltage в Май 02, 2018, 16:41:04
Трогателната история на баба и дядо, които отглеждат осиротелия си внук /кръгъл сирак/
(https://static.utroruse.com/unsafe/fit-in/470x255/smart/1091183/b1cb8bd7b606035834276f40bd7bc3fe.png)
Семейството се издържа от три пенсии – на бабата, на дядото и на детето – наследствена, след смъртта на майка му, както и от детски надбавки. Правилата казват: дете, което се отглежда от близки и роднини, може да получи и месечни помощи. Но само, ако социалният работник прецени и, ако доходите на семейството не надхвърлят определен минимум. Няколко реда по-надолу – в същия документ, същата помощ се предоставя на приемни родители, без никакви допълнителни условия.

Резултатът: макар семейството на баба Анка и дядо Владо да отговарят на критериите, социалните приспадат от месечната сума, която се полага на внука им, размера на пенсията и детските му. Така, вместо максималните за случая близо 300 лева, детето получава под 50 на месец.

„Взимам назаем и връщам, пак взимам и пак връщам… Така протича животът ми”, споделя баба Анка.

Комисията за защита от дискриминация се произнася в тяхна полза. Но Върховният административен съд не уважава искането за промяна. В битката се включва и омбудсманът Мая Манолова.


Отглеждани от близки и роднини у нас в момента са 5321 деца.  И макар собственият й внук скоро да завършва училище, заради всички тях, борбата на баба Ани продължава.

https://nova.bg/news/view/2018/05/01/214635
------------------------------
коментар със който абсолютно съм съгласна:

"Нека извергът, дето се води социален министър да отговори защо това българско дете - КРЪГЪЛ СИРАК получава под 50 лв от държавата... а в същото време същата тая държава харчи ежегодно около 3.5 МИЛИАРДА лева за издръжка на ордите мързеливи, безотговорни и престъпни цигани !!! За едно цигане в приемно семейство - над 900 лв за приемните родители - за българчето-сираче - 50 лв, за българските деца с поне един жив родител - НУЛА !!! За циганетата към 20 вида всевъзможни детски, майчински, татковски, интеграционни, за превенция на изоставянето - една неграмотна циганка, неработила никога, но с 4 чавета, може да си докара 1000+ лева на месец помощи... за българчетата НЯМА, дори за сираците !!!

Докога ще търпим тоя геноцид ???? Нормален народ щеше да вдигне революция и да изтреби душманите си !!!!

А за т.нар. "социални работници", които се гаврят с българските деца, но щедро обгрижват мангалите - обществено презрение, опозоряване - и никакво човешко отношение. Ако имате такъв съсед, дори не го поглеждайте, камо ли да го поздравявате, ако имате магазин и такъв ви дойде, не го обслужвайте, тия трябва да бъдат морално смазвани и унищожавани !!! Що за изрод може да предава род и родина и да се гаври с български деца за една кирлива заплата? "
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: генерал Жеков в Май 02, 2018, 19:05:43
Вижте добре началото на темата-преди 10години,тогава беше същото както и сега,народа не се промени към добро,даже напротив-народиха се повече изроди,отколкото тогава.Това наистина е КОД ЧЕРНО.Ако не възпрем циганите сега-то няма кога.Представете си бъдещето след 10,20,50години-децата ни ще бъдат малцинството в собствената си държава.А ЕС и подобните искат точно това,за тях българина никога не е бил удобен,защото е НЕпокорен и НЕсъпричастен към евро толерастите.Може да приемем евро валутата,но не и евро ценностите.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: HighVoltage в Май 02, 2018, 21:53:45
Да, това е хубавото на старите теми - може да видиш нещата в развитие или как не се развиват,както в нашия случай. Слава Богу много от циганите емигрират, но не достатъчно. Целта е ясна, тази територия да се обезлюди пък ако останат цигани и турци не са им проблем на тези дето искат това. Но най - страшни и виновни са предателите, тези които позволяват своеволията срещу българите, като описаните в коментара, който съм споделила по-горе, но към тях прибавяме и съдиите, прокурори, политици и хора със всякакви професии.
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: генерал Жеков в Май 31, 2018, 00:01:14
Има един сръбски филм на тази тема,там каго отидоха и им запалиха катуна и проблеми повече нямаше.Мисля,че не е лош пример
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: Индивидуалист в Ноември 15, 2018, 10:18:07
Целта е ясна, тази територия да се обезлюди
Oт много години не само ние мислим така, но поради каква причина? Какво ще я правят обезлюдена?
Титла: Re: Дискриминация на българи за сметка на цигани и турци
Публикувано от: HighVoltage в Ноември 16, 2018, 11:57:38
Щя я присъединят към Турция, те после циганите ще ги вкарат в ред много бързо. Както сега ги използват и манипулират, те така ще почнат амуджите да ги избиват както избиват кюрдите системно и без много шум. 
Просто лошо съвпадение на турски интереси и иначе добри европейски практики се наблюдават в БГ. В смисъл от гл.т. на Европа не е това търсения ефект, но до това ще доведе либералното, интеграционно законодателство налагано ни от ЕС. 
И по тази причина най - отявлени еврооптимисти са ДПС и някой редки еврейски лайна.